Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   17.05.09 Bytom (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10835)

Grin 17-04-2009 15:19

17.05.09 Bytom

Słuchajcie; a czy ktoś się może wybiera 17.05 do Bytomia?
Czy też raczej wszyscy udają się w stronę Jeleniej Góry, która jest tego samego dnia? :rock_3
Łowca 14.05 skończy 6 miesięczy, zatem moglibyśmy go już złosić, a do Bytomia mielibyśmy bliżej, ale jakby miał być w szczeniakach - pieskach sam, to by nam było bardzo markotnie.

A jak w ogóle "wyglądają" te wystawy w Bytomiu? Może ktoś by się podzielił wrażeniami z poprzednich lat?

wilczakrew 17-04-2009 16:10

Wystawa w bytomiu jest bardzo fajna. My się wybieramy więc będzie miał go kto zjeść :)

GRABA 17-04-2009 19:22

My tu też będziemy. Tylko nie kumam z tym zgłoszeniem. Muszę sobie wydrukować i jechać do oddziału....?8)

Grin 17-04-2009 22:13

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 205956)
My tu też będziemy. Tylko nie kumam z tym zgłoszeniem. Muszę sobie wydrukować i jechać do oddziału....?8)

Eee, może nie trzeba się będzie aż tak fatygować. :) Piszą (w ulotce), że można np. faxem, tylko w takim wypadku trzeba potwierdzić telefonicznie.
Inna sprawa, że piszą również, że można elektronicznie (za potwierdzeniem telefonicznym), a załączają jedynie skan zgłoszenia, ( nie formularz internetowy) który faktycznie nadaje się tylko do wydrukowania. :p
Chyba że się go wydrukuje, wypełni, z powrotem przeskanuje i prześle mailem jako załącznik. 8)

shaluka 17-04-2009 23:01

Grin czasami tez się tak robi jak jest brak faksu ;)
Nas niestety nie będzie, zmierzamy w troszkę odmiennym kierunku ;) Ale trzymamy kciuki i mamy nadzieje, na porządną relacje ;)

wilczakrew 18-04-2009 00:46

Ja przepisałem zgłoszenie na normalnym druku i wysłałem mailem. W zeszłym roku też tak zrobiłem.
Jeśli ktoś chce to ma zgłoszenie w dokumencie world w pliku obrazu i można go nadpisać danymi.

http://www.evikzegar.pl/pies/bytom.doc

P.S. Potem trzeba zadzwonić celem weryfikacji bo nie odpowiadają na maila.

GRABA 18-04-2009 15:45

Spoko, dzięki Grzesiu - też tak zrobię, ale dla pewnośći tam zadzwonię....żeby nie było;-)

GRABA 20-04-2009 17:04

Hej!:)
Zrobiłam więc jak Grzesiek powiedział - czyli wysłałam na skrzynkę zgłoszenie i zapłaciłam, a dziś dostałam potwierdzenie, że jest ok.;-)

Grin 20-04-2009 18:33

Ja też właśnie wysłałam zgłoszenie (takie "normalne" interaktywne znalezione w necie) wraz ze skanem potwierdzenia zapłaty. :)
Zatem do zobaczenia w Bytomiu (jeśli nie wcześniej) :)

GRABA 25-04-2009 20:07

http://www.zkwpbytom.pl/sub/plan_kraj_2009.htm czy aby tam dobrze napisali nazwę naszych sierściuchów....[...]:roll:

btd 25-04-2009 21:03

Nie.
Jak dzwoniłem to powiedziałem że mają błąd w nazwie rasy, ale jak widać nikt się nie przejął.

wilczakrew 26-04-2009 00:41

No to mają problem bo zgłoszenia są na zupełnie inną rasę. :D
Tak powaznie ktoś sobie coś napisał bo tak słyszał i tyle.

wilczakrew 04-05-2009 13:59

Zgłoszenia na Bytom można jeszcze dzisiaj wysłać mailem.
Zapraszam wszystkich co się nie załapali bo fajna wystawa.
No i zgłoszenie jest już normalne ale nazwy nie zmienili.

Z drugiej strony ja nie wiem jak pogodze wystawe z komunią i sesją fotograficzną.
No ale ja to chyba lubię bo przy okazji Wrocławia mam jeszcze lepiej. :D

Witek 04-05-2009 22:35

Myślę, że i my się pojawimy, ale żeby popatrzeć i pokibicować :) A może mi ktoś powiedzieć czy ta wystawa jest w końcu w niedziele czy w poniedziałek?

wilczakrew 05-05-2009 00:37

Zawsze jest w niedziele.

GRABA 05-05-2009 11:23

Hej!
To jak siła nas tam będzie?
Czambor, Łowca, Unka, Ciri..... i kto jeszcze?:p

Witek 05-05-2009 11:49

No i Astarte ale niestety tylko jako kibic i obserwator

Grin 07-05-2009 15:46

Potwierdzeń z numerkami nie rozsyłają, do odbioru na miejscu.
Sędziowanie ponoć od 10-tej i na razie nic więcej nie wiadomo. :p

wilczakrew 07-05-2009 16:03

To dziwne bo w zeszłym roku przysyłali potwierdzenia. Pewnie za mało mają teraz czasu na przygotowanie i wysyłkę.

GRABA 07-05-2009 17:37

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210579)
To dziwne bo w zeszłym roku przysyłali potwierdzenia. Pewnie za mało mają teraz czasu na przygotowanie i wysyłkę.

Ja już niemal przywykłam, że na wystawki nie dostaję nr8)

wilczakrew 11-05-2009 22:38

Kurde fajnie będzie w Bytomiu tak kameralnie.
Tomasz my to musimy iść na piwo ale jeszcze nie wiem jak to zrobię.

Łowca 17
Czambor 18
Uni 19
Ciri 20

Ciekawe czy zaczynamy o 10 bo ja mam na 11:30 komunię z psem. :)

Grin 12-05-2009 13:10

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 211507)
Łowca 17
Czambor 18
Uni 19
Ciri 20

Skąd masz te numerki? Nigdzie na stronie wystawy ich nie widzę. :p

wilczakrew 12-05-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 211644)
Skąd masz te numerki? Nigdzie na stronie wystawy ich nie widzę. :p

W spisie wystawców jest podana osoba i jej numer.

Grin 12-05-2009 14:17

Aha, spis jest pod linkiem na stronie głównej oddziału; ja szukałam na stronie konkretnej wystawy. :)

GRABA 12-05-2009 16:14

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 211507)
Kurde fajnie będzie w Bytomiu tak kameralnie.
Tomasz my to musimy iść na piwo ale jeszcze nie wiem jak to zrobię.

Łowca 17
Czambor 18
Uni 19
Ciri 20

Ciekawe czy zaczynamy o 10 bo ja mam na 11:30 komunię z psem. :)

Pewnie przyjdzie nam znowu czekać...:rock_3

wilczakrew 12-05-2009 17:32

No to nici z komunii. Załapię się chyba na koniec ciasta. :)

Grin 12-05-2009 18:14

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 211755)
No to nici z komunii. Załapię się chyba na koniec ciasta. :)

Najwyżej "załatw" sobie jakiegoś handlera. :D

wilczakrew 12-05-2009 18:33

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 211769)
Najwyżej "załatw" sobie jakiegoś handlera. :D

No jak jestes chętna. Możemy przedyskutować temat. :)

No ale skończy sie chyba na tym, że na komunie to wpadne jak błyskawica :bolt bo pies no i pewnie ten spacerek po lesie bytomskim, ten staw no i takie towarzystwo.
Chyba mi szkoda, a jak na dodatek ma mała złośnica przyjechać. Do tego jeszcze :beer :happy

Grin 12-05-2009 18:37

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 211773)
No jak jestes chętna. Możemy przedyskutować temat. :)

Ja? :D :D :D
No z moim doświadczeniem to Czambor prędzej mnie by wystawił (być może także i do wiatru) niż ja jego. :D

GRABA 12-05-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 211775)
Ja? :D :D :D
No z moim doświadczeniem to Czambor prędzej mnie by wystawił (być może także i do wiatru) niż ja jego. :D

Spoko Bożenka, Czambor wystawia się niemal sam, więc dasz radę....:p

wilczakrew 12-05-2009 22:53

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 211796)
Spoko Bożenka, Czambor wystawia się niemal sam, więc dasz radę....:p

Moze zrobimy sprawdzian jak to on się sam wystawia. :)
Pozamianiamy się psami.

Grin 12-05-2009 22:58

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 211819)
Pozamianiamy się psami.

Sie zamieniajcie, ale ja Łowcy w inne ręce oprócz jackowych nie dam. :twisted:

wilczakrew 12-05-2009 23:12

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 211821)
Sie zamieniajcie, ale ja Łowcy w inne ręce oprócz jackowych nie dam. :twisted:

No patrzcie jak się boi o swojego pupilka.
Przecież nikt mu krzywdy nie zrobi.
Zresztą i tak zdobędzie wszystko co może nawet na bisach :)

GRABA 13-05-2009 07:05

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 211819)
Pozamianiamy się psami.

Hehe:)

Ja Unkę poprowadzę w klasie, bo już przywykłam do roli latawca:roll::p
Ale do porównania mogę ją oddać w lepsze ręce wystawowe, żeby nie było, że Uni podoba się bardziej, ale wygrywa X, bo lepiej przygotowana:p

Grin 13-05-2009 08:14

Jeśli Łowca się nie pozbędzie zapachu, którego nabył w poniedziałek, to ja go jednak chętnie oddam. :D

btd 13-05-2009 08:53

Quote:

Ale do porównania mogę ją oddać w lepsze ręce wystawowe, żeby nie było, że Uni podoba się bardziej, ale wygrywa X, bo lepiej przygotowana:p
No bo co z tego że pies się podoba, skoro sędzia nie może tego dokładnie zobaczyć? Sędziowie patrzą przecież i na wygląd i na zachowanie. Ale spoko, pewnie jeszcze parę wystaw i będzie śmigać jak należy bez problemu.

Grin 13-05-2009 19:56

Moi drodzy, gdyby jeszcze ktoś nie wiedział, nasza skromna czwóreczka spotyka się w niedzielę na ringu XVII - sędzia Waldemar Mrowiec.
Przed nami jedynie nowofunlandy i białe owczarki szwajcarskie, zatem nie powinniśmy czekać szczególnie długo. :)

wilczakrew 13-05-2009 20:13

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 212101)
Moi drodzy, gdyby jeszcze ktoś nie wiedział, nasza skromna czwóreczka spotyka się w niedzielę na ringu XVII - sędzia Waldemar Mrowiec.
Przed nami jedynie nowofunlandy i białe owczarki szwajcarskie, zatem nie powinniśmy czekać szczególnie długo. :)

No ale i tak trzeba być rano bo nie ma numerków i pewnie gdzieś po 11 wejdziemy na ring. Jeszcze nam się znudzi i ciekawe jaka będzie pogoda. Zapowiadają ładny dzień.
No i pewnei będzie fajne spotkanie i tym razem Czambor dostanie Ciri na zagryzkę :D

btd 13-05-2009 21:27

Quote:

tym razem Czambor dostanie Ciri na zagryzkę :lol:
Kto kogo, kto kogo. Ciri dosyć wysoko ceni sobie swoje wdzięki i kawalerów zbyt nachalnych wali w łeb łapą :)

wilczakrew 13-05-2009 22:21

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 212120)
Kto kogo, kto kogo. Ciri dosyć wysoko ceni sobie swoje wdzięki i kawalerów zbyt nachalnych wali w łeb łapą :)

No to mamy przechlapane. :D

Witek 17-05-2009 17:30

No i jak wyniki?! :)

Grin 17-05-2009 17:40

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 212789)
No i jak wyniki?! :)

Ech, no wiesz, byliśmy każdy sam w swojej grupie. :D
Brawa należą się Uni, która dostała BOBa (tak się to nazywa? :) ), :cool3 a nie jestem pewna, czy potem czegoś w finałach jeszcze nie wywalczyła, bo pojechaliśmy trochę wcześniej widząc, że Łowca już bardzo zmęczony. Aha no i z tego co wiem, chyba zakończyła młodzieżowy championat. :shock: :)
Czambor - najlepszy pies w rasie, ale lepiej niech Grzegorz mówi, bo nie chcę czegoś poprzekręcać, to samo się tyczy Ciri; wybaczcie, nie chcę czegoś pomieszać.
Łowca dostał wybitnie obiecującą i najlepsze szczenię, ale jak mówiłam - byliśmy sami. :)

GRABA 17-05-2009 20:33

Najbardziej podobały mi się wielkie ringi - super. Brak schronienia na przygotowawczym lub przed nim - masakra:twisted:
No cóż...... Najlepszym Juniorem Wystawy nie była Unka, ale..................
http://img38.imageshack.us/img38/6222/podiumbytom.jpg
wywalczyłyśmy 1 miejsce w I grupie - hehehe:p

Witek 17-05-2009 20:36

No to gratulujemy serdecznie!

My jeszcze na naszą pierwszą wystawę musimy trochę poczekać, bo coś nie widziałam nigdzie klasy baby na polskich wystawach:(

Grin 17-05-2009 20:39

Ojej, a tak czułam, że jak odjedziemy to coś się będzie działo. :(
Przepraszam, że nie zaczekaliśmy jeszcze chwili, (bo to już była prawie chwila) i nie mogliśmy Wam pogratulować osobiście, ale Łowca zaczął już nam kopać dziury w betonie w poszukiwaniu cienia.
Ale czynimy to teraz z prawdziwą przyjemnością! Super! :thumbs

Kamoszka 17-05-2009 20:54

Choc nie ma jeszcze wszystkich wynikow to ogromne gratulacje dla zwyciezcow i tych prawie zwyciezcow (jesli tacy w ogole byli:))
OGROMNE BRAWA!!!

Gaga 17-05-2009 20:56

Graba, Unka - BRAWA ! Za BOB, BOG i Młodzieżową Championkę Polski :cool3:grosscool

Ankara 17-05-2009 23:16

wow, Uni szaleje!8)
gratulacje ogromniaste!

pozdrawiam wszystkich

shaluka 17-05-2009 23:52

Uni ogromne gratulacje, ma dziewczyna efektowne wejscia!
Brawo!!!!!!!

GRABA 18-05-2009 05:17

Wolnym krokiem zaskoczyła nas sędzina w Opolu i to sobie troszkę poćwiczyłyśmy. Weszłyśmy na ring właśnie wolnym krokiem. Komentarz:"weszłyście na ring jak dwie damy" - na tamtą chwilę nie wiedziałam czy to dobrze czy źle, więć rada jednej koleżanki z Neustadt:"masz dużą sukę, więc musisz szybciej startować, żeby pokazać jej długi krok" - oki start jak błyskawica
i krok też udało się pokazać
http://img29.imageshack.us/img29/2989/1004605.jpg
więc my pokazałyśmy kilka kroków, bo ja w 2xchora, więc siły do biegania też nie miałam. Tak było w klasie8)
Tu uchwycona z Ciri
http://img29.imageshack.us/img29/5585/1004615.jpg
A tu przy ocenie - faza początkowa
http://img29.imageshack.us/img29/9251/1004613.jpg
ułożenie ogona....., no niestety Ciri miała go nie tam gdzie Unka.8)
Dziękuję za gratulacje. Dla mnie zaszczytem było wygrać z psem dla mnie nr 1 - czyli Czamborem. Tym razem się udało, ale innym może nam się nie udać. Ot co, zabawa. Dzięki za wszystkie rady i poradki, wcieliłam wszyskie.:p

Gaga 18-05-2009 09:18

Heh, widzę, że najmłodsze pokolenie wystawców postawiło na elegancję handlerów (Gia, Graba)- jaki miły to widok dla oka gdy po obu końcach ringówki jest tak ładnie i "wystawowo". I piszę to z absolutnie szczerą zazdrością bo w naszej parze zdecydowanie lepiej sprawuje się tylko ta oceniana część :P

DORA 18-05-2009 12:03

:lol: Gratulacje dla zwyciezców - Graba !!!!:cool3:thumbs:klatsch

Gaga 18-05-2009 12:08

Tylko po co się było tak ładnie pokazywać? będziecie teraz się obijać po klasie młodzieży.. zupełnie bez sensu :D
Chyba że... ten czas wykorzystacie na Czechy lub Słowację? :)

szasztin 18-05-2009 12:20

Gratulacje dla UNI i Graby!!!!

btd 18-05-2009 14:58

Quote:

ułożenie ogona....., no niestety Ciri miała go nie tam gdzie Unka.
No i? Prosto w dół, nie uniesiony u nasady. Żadna tragedia. Tragedia to jest jak pies w młodzieży (a nie szczeniakach) niestety nie biegnie obok przewodnika tylko gryzie ringówkę albo łapie za rękę.
http://farm4.static.flickr.com/3559/...e0c5881569.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3664/...cf0e7f38cc.jpg

Czy też cyrki przy stoliku
http://farm3.static.flickr.com/2323/...a2c795c3c1.jpg

Sedzia oczywiście u innych widzący 'problemy' tutaj nic niestosownego nie widział.

Sorry, ale żeby czepiać się innych to warto samemu nie mieć problemów. Już kiedyś była wojna za pomocą tendencyjnych zdjęć i złośliwych komentarzy.

Wiem doskonale co to problemy z dobrym prowadzeniem psa na ringu, trochę nam zajęło ułożenie Ciri żeby nie bawiła się w traktor jak przed nią biegnie siostra i dlatego słabi mnie mędrkowanie kogoś po paru wystawach i z problemami u siebie.

Fotki z Bytomia - http://www.flickr.com/photos/berserk...7618321728537/

Gaga 18-05-2009 15:32

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 213103)

Patrząc na prawą stronę kadru....to nie jest przypadkiem moment odbierania kart po ocenie?

Grin 18-05-2009 15:39

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 213116)
Patrząc na prawą stronę kadru....to nie jest przypadkiem moment odbierania kart po ocenie?

Jeśli już wdajemy się w szczegóły, to chyba tak. :)
Z tego co pamiętam, dopóki trwała ocena, aparat miałam cały czas "u oczu" i robiłam zdjęcia, albo przynajmniej się starałam, na tym zdjęciu widać, że już mi wisi luzem u szyi. :D
A Uni wtedy zajęła się wyjadaniem smaczków, które ktoś wcześniej rozsypał w tym miejscu (nie wykluczam, że to mógł być mój małżonek :oops: ) Przynajmniej oczyściła plac dla innych. :p

GRABA 18-05-2009 15:43

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 213116)

Tak, a jakiś małpoludź rozwalił jedzonko psie, stąd też zainteresowanie Unki czymś innym:p

Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy
i ataków, ale ja jestem ponad to:p
Druga sprawa Unka - wystawiana w młodzieży dopiero 3 raz (jej 5 wystawa i tak młody wiek) i Ciri wystawiana razy X - i jakie tu wychowanie i ogłada na ringu każdy wie, gorzej, że suka dorosła podkula na ringu ogon, coś jest nie tak8)
Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce, ring to miejsce w którym trzeba pokazać i wyeksponować, to co w naszym psiaku jest najlepsze:p

Bebe 18-05-2009 16:36

Quote:

Originally Posted by GRABA
Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy
i ataków, ale ja jestem ponad to:p

Ależ rozpaczy żadnej z naszej strony nie ma. Miło, że młody pies wygrywa i niech ma "na zdrowie" kolejny tytuł do kolekcji. Drażniące jest jedynie podejście - wskaż proszę zdjęcie z tej wystawy na którym Ciri ma podkulony ogon? Ja takiego zdjęcia nie mam. Ogon wisi swobodnie w dół.

Co do biegania w ringu: są sędziowie, zwłaszcza ci "starszej daty", którzy szczególnie zwracają uwagę na zachowanie psa w ringu. I żadna to złośliwość z naszej strony, jeśli Ci mówimy, że trzeba z psem wypracować żeby nie gryzł po rękach czy ringówkę, bo w końcu traficie na sędziego u którego wylecicie z ringu z niezbyt przychylną opinią - a takie przypadki już widziałam. Tak uwaga pod Waszym adresem, to nie złośliwość a dobra rada na przyszłość.

I nie masz się co tu bulwersować za opinię sędziego z Częstochowy - bo jeśli suka nie stoi spokojnie przy porównaniu, to jak on ma wybrać? Postaw się na chwilę w jego sytuacji. Sędzia pokazywał Ci jak ustawić sukę i w jaki sposób ma stać, ale Unka jest młoda i rozbrykana i to rozbrykanie wychodzi nie w tym momencie co trzeba.

I tak, masz rację, w rigu trzeba pokazać co w psie najlepsze, a jak ma to sędzia zobaczyć jeśli pies się zachowuje tak jak Unka?

btd 18-05-2009 17:01

Rozpacz - po czym? Przypominam że my już mamy to na czym nam zależało.

Quote:

spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy i ataków,
Psychologia, prekognicja czy dobre wróżki? Może te same co ci wciskają kit w stylu:
"Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce"

Zmień wróżki bo ci krzywde robią.

Quote:

gorzej, że suka dorosła podkula na ringu ogon, coś jest nie tak
Gorzej że taka wspaniała twoja suka nie pozwala na podejście do siebie bo skacze po każdym i nie da się jej uspokoić. Chcesz dalej się licytować? Lepiej zajmij się pracą z psem.

Quote:

Unka - wystawiana w młodzieży dopiero 3 raz (jej 5 wystawa i tak młody wiek) i Ciri wystawiana razy X - i jakie tu wychowanie i ogłada na ringu każdy wie
To nie zgrywaj wszechwiedzącej tylko pracuj.

GRABA 18-05-2009 17:07

Nie Grin, to nie mąż, te smaczki były duże, a Wy mieliście malutkie:p
No tak kwestia luźnego ogona, skoro Unka niby ma coś inaczej z ogonem, to ciekawe czemu ta końcówka nie zmierza w kierunku brzucha8)
http://img39.imageshack.us/img39/6173/1004639.jpg
Przygotowawczy straszny, bez osłony tylko między kolejnymi etapami selekcji można było schować się po małym namiocikiem. Unka wybrała miejce przy kolumnie, co nie bardzo mi się podobało, ale ją ciekawiły głosy, a już panowie instrumentaliści, to coś super i coś innego.;-)
Tu też sędziowie mieli możliwość zaobserwowania tego co inni widzieli (żeby tu ładnie powiedzieć) od innej strony:p
Nie boję się ringu i złej oceny, przecież w Niemczech nie było rewelacji:roll:
Swoją drogą jak sobie przypominam, to w Częstochowie Ciri wygrała BOBa tylko dlatego, że Unka nie chciała sie ustawić - więc też przegrałyśmy :p

btd 18-05-2009 17:37

Quote:

Swoją drogą jak sobie przypominam, to w Częstochowie Ciri wygrała BOBa tylko dlatego, że Unka nie chciała sie ustawić - więc też przegrałyśmy
Tak więc jak napisałem - pracuj a nie cwaniakuj. Tak głupio mieć taką wspaniałą gwiazdę (co prawda to dopiero początek, ale to nie ważne, no nie?) a psuć jej występ.

aha:
Quote:

skoro Unka niby ma coś inaczej z ogonem,
To już widzisz rzeczy nie napisane? Ja napisałem że ma coś inaczej z ogonem? Mi nie wciśniesz czegoś czego nie napisałem.

Grin 18-05-2009 21:14

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, w galerii już pojawiły się nasze zdjęcia http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/2/3180/
Zaznaczam tylko, że większość robiłam ja, nie Jacek, więc nie spodziewajcie się niczego nadzwyczajnego. :)
(Zdjęcie Ciri pod parasolem z tego co widzę, zasiliło jej galerię :) )

btd 18-05-2009 21:24

Dzięki za linka.

I nie mów, dobre fotki masz.

Grin 18-05-2009 21:25

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 213271)
Dzięki za linka.

I nie mów, dobre fotki masz.

Dzięki za miłe słowa. :)

Gaga 18-05-2009 21:25

Nastrzelałaś:) Głownie zwyciężczyni.. ale to zwykle tak bywa, że jak z psa tryska radość to migawka sama pstryka ;) A Łowiec kolejny urodzony showman.. luzaczek w stylu "patrzcie i podziwiajcie" ;)
fajne foty ;)

btd 18-05-2009 21:29

Quote:

A Łowiec kolejny urodzony showman.. luzaczek w stylu "patrzcie i podziwiajcie"
Właśnie to mi 'umkło'. Bardzo fajnie Łowca się zachowywał, a on dopiero w szczeniakach jest. Jak dla mnie to tylko to utrzymajcie to zobaczycie jak śmigać będziecie :)

Grin 18-05-2009 21:29

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 213273)
Nastrzelałaś:) Głownie zwyciężczyni.. ale to zwykle tak bywa, że jak z psa tryska radość to migawka sama pstryka ;) A Łowiec kolejny urodzony showman.. luzaczek w stylu "patrzcie i podziwiajcie" ;)
fajne foty ;)

No Aga z Uni miały więcej występów, więc też więcej zdjęć. Na koniec Jacek przejął sprzęt. :)
Za showmana dzięki. :p Co prawda jego bardziej interesowało, co pańcio ma "w zanadrzu", niż kto na niego patrzy. :D

Gaga 18-05-2009 21:31

Ale stoi jakby sie w ringu urodził ;) Luz kompletny ;) To lubię.....

Grin 18-05-2009 21:41

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 213276)
Właśnie to mi 'umkło'. Bardzo fajnie Łowca się zachowywał, a on dopiero w szczeniakach jest. Jak dla mnie to tylko to utrzymajcie to zobaczycie jak śmigać będziecie :)

A mnie z kolei umknął ten Twój post. :D
Dzięki piękne. :)

wilczakrew 18-05-2009 22:47

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 213276)

To jest fakt, ze az miło się patrzy co Jacek robi z Łowca w ringu. Pełen profesjonalizm. No i widać masę pracy włożoną w tego psiaka. :)

P.S.
Dziękuje wszystkim za zdjęcia bo ja miałem totalne lenistwo i właściwie to barzdiej byłem zajęty komunią. No ale udało się i jedno i drugie i jak na wystawie nie robiłem zdjeć to potem miałem 4 godziny sesji na prawie 1000 zdjeć. Koszmar bo obrabiam je już ponad 24 godziny. :(

Grin 19-05-2009 08:48

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 213300)
To jest fakt, ze az miło się patrzy co Jacek robi z Łowca w ringu. Pełen profesjonalizm. No i widać masę pracy włożoną w tego psiaka. :)

Wielki dzięki za tak miłe słowa. :)
Ale szczerze mówiąc - gdzie nam tam do "masy pracy". Ja tam mam wręcz wrażenie, że ciągle jeszcze za mało, a czas tak szybko leci i nie da się go cofnąć.

Quote:

NB- dzięki fotom widać jak na dłoni chody, ogony i inne detale, które w tekstach wyglądały zupełnie inaczej Dlatego zdjęcia mają taką wartość- tu się nie da oszukać
Ojej, gdybym była świadoma, że będą takim "materiałem dowodowym" ;) i przez to dokładnie studiowane, bardziej bym się starała o ich jakość. :oops:

Gaga 19-05-2009 09:19

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 213336)
Ojej, gdybym była świadoma, że będą takim "materiałem dowodowym" ;) i przez to dokładnie studiowane, bardziej bym się starała o ich jakość. :oops:

No coś Ty:) Wszystko jest super :) Miał być reportaż i jest.
Było światło, jest ostrość, kadr.., a jak chcesz poszaleć artystycznie to zrobisz specjalną sesję ale wtedy oceniać się będzie co innego ;)

Dla mnie foty reportażowe mają niezaprzeczalną wartość zatrzymania chwili. Bez fotek ciężko wyjaśnić różnice np. w ułożeniu ogona, który wyraźnie pokazuje stan psa (wiem, wiem - to istotne tylko dla niektórych:) ), czy fazy ruchu, o budowie którą można zobaczyć w statyce i ruchu już nie wspomnę :)

No a przy okazji takie zdjęcia odsłaniają każdą ściemę :)

All times are GMT +2. The time now is 15:13.