Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Výchova & charakter (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=116)
-   -   Pláč v nepřítomnosti majitele (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=11814)

yzengrin 24-08-2009 12:22

Pláč v nepřítomnosti majitele

Že moje milá více či méně brečí když odcházím, o tom jsem věděla. Někdy brečí, někdy vůbec. Nicméně, zpravidla než jsem došla na konec ulice, byl klid. Teď jsem bohužel zjistila to, čeho jsem se celkem obávala...a totiž, že moje milá brečí i v průběhu dne:-(.
Těsně před mým odchodem zpravidla dostane baštu, nebo alespoň ouško, nebo nějakou hračku, kterou dlouho neviděla (ale z 99% je to bašta), která taktéž zpravidla zabere, ale někdy ne..klid celkem bývá, když jsme přes víkend někde na výletě a pesan je unavený. Tak či onak, okamžitě pozná, že jdu pryč.
Máte někdo nějaký fígl, jak to udělat, aby pes netesknil, když je člověk pryč? (a tedy ho nemůže ani usměrnit). Obávám se stížností ze strany sousedů..abych psa po ránu dostatečně utahala, na to nemám psychicky ani fyzicky (beztak povíkendové utahání trvá max. půl dne a to mluvím skutečně o pořádném utahání) a krom nějakých oblbováků, o kterých jsem slyšela a kterým bych se ráda vyhla, mne nic nenapadá:-(
Díky,
Jani a Sofi

Mackie 25-08-2009 10:19

ja mozem poradit len z vlastnej skusenosti - vydrzat rok-dva
kym si moja fena nezvykla, ze ju nikde nenecham, a kym vo mne nenasla taku tu "serioznejsiu" doveru, nepomohli mi ziadne finty.. (ked som sa vratila, bolo pokusane vsetko okrem hraciek, miska ostala plna - ked ma zbadala, nazrala sa a lahla mrtva spat)
teraz som v priebehu par mesiacov vymenila dva podnajmy, v oboch pripadoch cca 3-4 testovacie odchody, a uz ostava v klude (pri prvom to bolo len 10-15 minut vystrajania, ale uz nie take brutalne plakanie, ale poknukovanie)
to kriticke obdobie trvalo od cca 4 mesiacov do skoro roka a pol

yzengrin 25-08-2009 10:57

Quote:

Originally Posted by Mackie (Bericht 232125)
ja mozem poradit len z vlastnej skusenosti - vydrzat rok-dva
kym si moja fena nezvykla, ze ju nikde nenecham, a kym vo mne nenasla taku tu "serioznejsiu" doveru, nepomohli mi ziadne finty.. (ked som sa vratila, bolo pokusane vsetko okrem hraciek, miska ostala plna - ked ma zbadala, nazrala sa a lahla mrtva spat)
teraz som v priebehu par mesiacov vymenila dva podnajmy, v oboch pripadoch cca 3-4 testovacie odchody, a uz ostava v klude (pri prvom to bolo len 10-15 minut vystrajania, ale uz nie take brutalne plakanie, ale poknukovanie)
to kriticke obdobie trvalo od cca 4 mesiacov do skoro roka a pol

To jste mne potěšila i nepotěšila zároveň:-) Potěšila tím, že je šance, že nebude plakat stále-bez ohledu na věk, a nepotěšila tím věkem,po který vám fenka plakala. Právě také bydlím v podnájmu..takže sousedé jsou velký strašák:-( Rozhodně je to teď lepší než když byla Sofi uplně malá..to byla vyloženě hysterická. Ale přeci jen, kdyby pokníkávala těch 10-15min po mém odchodu a pak by byla tiše, byla bych notně klidnější:-/. Jak píšete, taky nezabírají žádné hračky, dobroty..max. udělá doma čurbes..baštu nakonec většinou zbaští za mé nepřítomnosti, ale stejně tam skučí.

mellorn 25-08-2009 11:31

Yzengrin,jak jsi zjistila,ze breci celou dobu? Nekdo si stezoval? My jsme se ted prestehovali do noveho bytu a arwenka tam uz zustala sama,nejprve se zdalo,kdyz jsme vysli na chodbu,ze ty vchdove dvere vyvrati z pantu,trochu kvicela,ale taky nevim,za jak dlouho se ztisi,nejspis si ji zkusim nahrat.Protoze kdyz se vracime,troufam si rict,ze uz o nas vi,tak je potichu. Jinak ja se s ni nijak zvlast neloucim ani nevitam a snazim se na to nemyslet,ze je tam sama a co tam vyvadi,proste si musi zvyknout.ma tam hracky a morkovou kost.A stejne je nejvic v klidu,pokud s ni rano jdu ven,jednu dobu jsem ji naslapovala stopicky,aby se unavila psychicky,nebo nejakou hru na schovku apod. Ale arwen nebyla nikdy nijak zvlast hlasite zvire a hyperaktivni taky ne.....

Marianka.W 25-08-2009 12:06

Moje holky jsou doma v pohodě. Když odcházím, dám jim krmení a než to spolknou, fofrem zmizím. To jsou pak hodný, když už není koho přivolávat. Teď se ale chystám nechat cvičně doma mladou samotnou (bez tý druhý) a to bude asi kino. Sousedi maj mimčo, takže mě asi vykostěj.
Ale vzpomeň si na Akeenaha - ten je dávno dospělej a brečí doma dodnes i když tam má čubu... Asi je to co kus, to unikát.
:wolf

yzengrin 25-08-2009 12:45

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 232151)
Yzengrin,jak jsi zjistila,ze breci celou dobu? Nekdo si stezoval? My jsme se ted prestehovali do noveho bytu a arwenka tam uz zustala sama,nejprve se zdalo,kdyz jsme vysli na chodbu,ze ty vchdove dvere vyvrati z pantu,trochu kvicela,ale taky nevim,za jak dlouho se ztisi,nejspis si ji zkusim nahrat.Protoze kdyz se vracime,troufam si rict,ze uz o nas vi,tak je potichu. Jinak ja se s ni nijak zvlast neloucim ani nevitam a snazim se na to nemyslet,ze je tam sama a co tam vyvadi,proste si musi zvyknout.ma tam hracky a morkovou kost.A stejne je nejvic v klidu,pokud s ni rano jdu ven,jednu dobu jsem ji naslapovala stopicky,aby se unavila psychicky,nebo nejakou hru na schovku apod. Ale arwen nebyla nikdy nijak zvlast hlasite zvire a hyperaktivni taky ne.....

Zjistila jsem to, když jsem ji šla neplánovaně dopoledne venčit (což už dělám sporadicky), potvrdila mi to sousedka pod náma..že často brečí i během dne a vždy přemýšlí, jestli jí něco říkat přes okno nebo tak-jako ji uklidnit a soused že pracuje v noci a přes den spí a ruší ho to, ale nakonec to vždy zaspí. Takže si myslím, že je otázkou času, kdy si začne někdo stěžovat. Navíc, tady bydlí spíše pracující lidi, ale změním bydliště a tam budou spíše důchodci=doma celý den:-(.Taky se neloučím..vítání: "No ahoj.." a jdem hned ven.Takže taky nic extra.Rano samo chodíme, ale dělám od 7, takže jsem ráda za obyč vyvenčení..žádné hodinové vycházky. Sofi je dost "ukecana" samo o sobě a oproti bráchům mi přijde i víc závislácká (celkově vůči okolí).

yzengrin 25-08-2009 12:47

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 232156)
Moje holky jsou doma v pohodě. Když odcházím, dám jim krmení a než to spolknou, fofrem zmizím. To jsou pak hodný, když už není koho přivolávat. Teď se ale chystám nechat cvičně doma mladou samotnou (bez tý druhý) a to bude asi kino. Sousedi maj mimčo, takže mě asi vykostěj.
Ale vzpomeň si na Akeenaha - ten je dávno dospělej a brečí doma dodnes i když tam má čubu... Asi je to co kus, to unikát.

Jo, myslim, že zrovna podle tebe jsem to takhle začla dělat už od mala, ale už to má dloooouho prokouknuté. Koukne do misky a pak hned sleduje mě.. Taky se mi zdá, že začne brečet až když vyjdu z baráku a ne z bytu, nebo pokoje..to max. kvikne..ale "rozjede to" až když jsem venku.

jerabekj 27-08-2009 00:07

Co se týká sousedů: Oni sousedi dost často řeknou i něco, co neni pravda. Zažil jsem to víckrát a ani to nebylo myšleno zle. Je to tak trochu nahlavu postavený sousedský zájem o vašeho psa. Jako když malí kluci tahaj holky za copy. Vždycky se našel někdo, kdo řekl že můj pes přez den brečí a 5 dalších lidí ho chválilo že o něm vůbec neví. Dokud někdo nepřijde osobně a ve zlém, moc bych to neřešil i když je to pro ohleduplného člověka těžké.
Dakouš vyl pár dnů a bylo to při odchodu, když se vzbudil přez den a pak při příchodu. Nahrával jsem si to a od jisté doby kdy začal "ničit" jsem zprovoznil webkameru. V současnosti to vypadá asi takhle: 7-7:45 venčení cca 4km na kole s nějakou poslušností, jídlo, spánek. Ve dvě odpoledne se vzbudí, 15min dělá bordel (ničí), unaví se a pak spí až do našeho příchodu mezi 16-17:00. Troufám si tvrdit, že teď už dělají hluk převážně ničené předměty :-))).

yzengrin 27-08-2009 08:16

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 232609)
Co se týká sousedů: Oni sousedi dost často řeknou i něco, co neni pravda. Zažil jsem to víckrát a ani to nebylo myšleno zle. Je to tak trochu nahlavu postavený sousedský zájem o vašeho psa. Jako když malí kluci tahaj holky za copy. Vždycky se našel někdo, kdo řekl že můj pes přez den brečí a 5 dalších lidí ho chválilo že o něm vůbec neví. Dokud někdo nepřijde osobně a ve zlém, moc bych to neřešil i když je to pro ohleduplného člověka těžké.
Dakouš vyl pár dnů a bylo to při odchodu, když se vzbudil přez den a pak při příchodu. Nahrával jsem si to a od jisté doby kdy začal "ničit" jsem zprovoznil webkameru. V současnosti to vypadá asi takhle: 7-7:45 venčení cca 4km na kole s nějakou poslušností, jídlo, spánek. Ve dvě odpoledne se vzbudí, 15min dělá bordel (ničí), unaví se a pak spí až do našeho příchodu mezi 16-17:00. Troufám si tvrdit, že teď už dělají hluk převážně ničené předměty :-))).

Jo, to si teď také začínám myslet. Sousedi jsou moje noční můra, vzhledem k tomu, že jsem v podnájmu (jasně, i kdyby byl byt můj, je to problém, ale přeci jen vás nevyhodí). Poslední 2-3 dny to sonduju a je to přesně jak píšete: jeden řekne to a druhý přesný opak. Majitelé bíglů, se kterými se občas potkáme a jež jsou ze Sofi nadšeni mi vytí v průběhu dne potvrdili..tak 1-2x týdně.
Zeptám se, jak jste si psa nahrával? Myslím tím hlavně aby nahrávání probíhalo celý den..Na kolik tak vyjde webkamera, která by na to stačila (asi bych se taky dozvěděla zajímavé věci:-) )..jen nevím, jestli mi na to bude stačit mé PC..

jerabekj 27-08-2009 10:32

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 232660)
Zeptám se, jak jste si psa nahrával? Myslím tím hlavně aby nahrávání probíhalo celý den..Na kolik tak vyjde webkamera, která by na to stačila (asi bych se taky dozvěděla zajímavé věci:-) )..jen nevím, jestli mi na to bude stačit mé PC..

No nemusíš mi vykat, viděli jsme se v Prokopáku :rock_3.
Na nahrávání Ti stačí mikrofon, případně webkamera s mikrofonem a dostatečné místo na disku pro ukládání záznamu, ale já jsem to dělal jinak.
Rozchodil jsem doma "vzdálenou plochu" a připojuju se k ní přez net z práce. Je to pak jako bych seděl doma u svyho monitoru a sice to neni rychly, ale pro kontrolu to staci. Nejdriv jsem nahraval jen zvuk, nechal jsem bezet ten program a jen jsem se obcas podival na amplitudu zaznamu, jestli se nahrava ticho nebo hluk. Pokud tam neco bylo, vzdalene jsem zaznam ukoncil, stahl do prace a prehral abych zjistil co a jak. Co se tyce webkamery, nejakou mi pujcil kolega a tak ji mam na knihovne nad stolem natocenou na misto, kde Dakous vetsinou dela bordel. Kdyz neco chce rozkousat, tak si to vetsinou odnese do loznice :lol:. Obcas se pripojim a podivam se jestli je v loznici bordel a sem tam se mi podarilo i sledovat online jeho besneni. Na druhou stranu je to frustrujici, videt a nemoct to ovlivnit. Jednou jsem nejak nemel cas ho sledovat a kdyz jsem prisel domu, tak byl v loznici bordel a mimo jine byla rozlousknuta i ona webkamera :lol: a to je zhruba ve 180cm vysce a neleze se k ni snadno. Pro mne tohle sledovani ale ma hlavni efekt v tom, ze vim jak moc se s nim muzu po prichodu mazlit. Kdyz je vse OK, mazlim se, kdyz ne, tak ho vezmu na misto cinu a zlobim se.
S pripojenim na domaci pocitac mam jednu historku, pri ktere jsem se dost vydesil. Dopoledne jsem se z prace chtel pripojit a neslo to, tak jsem zkusil aspon pripojeni na muj router a to taky neslo ... a ja si uvedomil, ze jsem zapomnel uklidit jednu snadno dostupnou prodluzovacku, která je na stejné vetvi jako pocitac a router. Samozrejme mne napadlo ze ji prekousal, vyhodil tim pocitac a router a ze tam lezi ... no proste lezi. Domu jsem to hnal kilo sede (Budejovicka - Haje) a fakt jsem si oddechl, kdyz zapipal alarm a Dakous se objevil v okne. Doma nic nebylo, jen vyhozeny jistic, ktery asi spadl sam vzhledem ke stari.
Jinak Dakoušovi se jednou odpoledne podařilo shodit sluchátko domácího telefonu a jak se hrabal po dveřích, mačkal to tlačítko a jeho vyřvávání šlo z reproduktoru vchodových dveří na celé sídliště :lol:. Po tydnu ho shodil a rozkousal a ja ho spravil, po dalsim tydnu ho znova rozkousal a spravit uz neslo a tak jsem ho vyhodil a jsme bez sluchatka :lol:

yzengrin 27-08-2009 13:03

Jerabekj: jo, teď jsem si taky uvědomila, že se známe:-). No, tak zdatná, abych si takhle přepojovala PC bohužel nejsem. Nehledě na to, že v práci bych to asi pěkně schytala a navíc tam mám tak starý PC, že bych ho tak 1x týdně nejraděj rozkopala. Sofi naštěstí nic extra rozbít nemůže, ale stejně umí udělat solidní bugr. S tou elektřinou se mi stalo něco podobného..

Mackie 29-08-2009 02:12

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 232687)
Jinak Dakoušovi se jednou odpoledne podařilo shodit sluchátko domácího telefonu a jak se hrabal po dveřích, mačkal to tlačítko a jeho vyřvávání šlo z reproduktoru vchodových dveří na celé sídliště :lol:. Po tydnu ho shodil a rozkousal a ja ho spravil, po dalsim tydnu ho znova rozkousal a spravit uz neslo a tak jsem ho vyhodil a jsme bez sluchatka :lol:

tak toto sa stalo aj u nas, ci bolo aj nieco pocut, to neviem, ale odvtedy bolo sluchatko pre istotu oblepene lepiacou paskou k telefonu
k tej kamere a vzdialenej ploche - nabuduce treba nastavit aj mikrofon v praci, a ked sa deje bordel, poslat nejaky audio odkaz:rock_3
moje 90 minutove zabery z obycajnej kamery obsahuju psa, ktory spi, spi a spi (dlhsie to nepotiahne baterka), ale musim dodat, ze ja mam psa v klietke, a urcite aj to prispelo k tomu, ze je v klude a ticho

mellorn 06-09-2009 16:43

co jsem psala vyse jiz neplati. prestehovali jsme se a v novem domove jsme asi 14 dni.nejdriv jsem si myslela,ze po odchodu arwen jen chvili poknikava,ani nesteka ani klasicky nevyje a pak je az do prichodu nas lidi klid. jenze vcera si byl stezovat soused,ze pul dne vyje a mame problem.takze zaciname pracovat na samostatnosti. se psem jsme se neloucili,ale vitani vicemene probehlo,takze uz se ani vitat nebudeme,snazim se zavirat mezi ni a mnou dvere v mistnosti,aby si zvykla,ze je to normalni a rano se ji budu pokouset utahat psychicky,nejake stopy naslapneme,ale myslim,ze to vyrazne nezabere, i kdyz unavene cevecko = hodne cevecko.jsou to smeckove potvurky.ale nerada bych ji davala pres den nekam na hlidani,pokud se to nepodari nejak vyresit.psi hotel je treba reseni,ale docasne a problem to jen odsune.navic s ni mlati puberta,tak je nekdy opravdu na zabiti:x ach jo.

yzengrin 07-09-2009 09:20

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 234165)
co jsem psala vyse jiz neplati. prestehovali jsme se a v novem domove jsme asi 14 dni.nejdriv jsem si myslela,ze po odchodu arwen jen chvili poknikava,ani nesteka ani klasicky nevyje a pak je az do prichodu nas lidi klid. jenze vcera si byl stezovat soused,ze pul dne vyje a mame problem.takze zaciname pracovat na samostatnosti. se psem jsme se neloucili,ale vitani vicemene probehlo,takze uz se ani vitat nebudeme,snazim se zavirat mezi ni a mnou dvere v mistnosti,aby si zvykla,ze je to normalni a rano se ji budu pokouset utahat psychicky,nejake stopy naslapneme,ale myslim,ze to vyrazne nezabere, i kdyz unavene cevecko = hodne cevecko.jsou to smeckove potvurky.ale nerada bych ji davala pres den nekam na hlidani,pokud se to nepodari nejak vyresit.psi hotel je treba reseni,ale docasne a problem to jen odsune.navic s ni mlati puberta,tak je nekdy opravdu na zabiti:x ach jo.

Já se s ní neloučím, ani extra nevítám. Když nic nevyvede, tak řeknu něco jako "ty jsi byla taková hodná:-) "..trochu poplácám ale hned jdem ven. Při odchodu se ji snažím zabavit žvancem. Ale když nechce, tak nezabere nic. Na zavřené dveře už je zvyklá, ale ví moc dobře, kdy odcházím doopravdy. Skučet začíná většinou až když vyjdu uplně ven z baráku. Ranní utahání-nezvládám. Abych ji utahala, musela by fakt intenzivně běhat s nějakým psem aspoň 2h aby to zabralo.
Hotel mi taky nepřijde ideální. Pro mě teda i po finanční stránce.

mellorn 07-09-2009 10:56

tak dneska jsme ji nechali jen v kuchyni,aby se pripadne zvuky nenesly k sousedum,pravdepodobne maji za nasi loznici tu svoji.tak jsem zvedava,co doma najdu,uz se nemuzu dockat.:rock_3 ja si ji prote nebudu vsimat po prichodu vubec,az se uklidni ten naval emoci,tak potom ji pohladim a pudeme ven.Dneska jsem ji naslapla malou stopicku na pamlsky,sli jsme jeste pocourat po vysehrade,prijdu na misto a zjistim,ze pamlsky jsou vyzrany. bud ptaci nebo jinej pes,:evil:tak asi priste vyberu jine misto...

yzengrin 07-09-2009 11:28

Vyžrání typuju na jiného psa..Pak dej echo, jak to dopadlo.

jerabekj 07-09-2009 13:45

No já nevim, myslim že tohle je záležitostí času a dospívání a odezní to samo. S Dakoušem se loučím pomazlením ... je to fuk, stejně ví že odcházím, tak proč se s nim nepomazlit, když ví že přijdu. Co se týká toho druhého - nedovedu si představit, že bych se s ním po příchodu pořádně nepřivítal. Proč by si měl myslet, že nejsem rád jako on, že se zase vidíme. Myslim že nevítat se po příchodu bude mít v lepším případě účinek nulový, v horším negativní. Asi mám kliku na jedince, ale když jdem od sebe, jsme smutní oba, když se sejdem, máme oba velkou radost a když něco zničí .... no on má velkou radost a já jsem nasranej, ale to je přirozený běh věcí, ne? :-))

mellorn 07-09-2009 14:00

no,ja si myslim,ze to samo jen tak neprejde,pokud se nesamostatnost neresi. Momentalne to prikladam tomu prestehovani,v drivejsim bydlisti to bylo v klidu,sice asi poplakavala,ale ne pul dne,protoze nikdo si nestezoval.ja ji proste neupozornuju loucenim,ze odchazim,je to prece normalni,ze jdu pryc a prehnane se s ni vitat taky nebudu a to proto,ze nechci,aby v ni ty emoce gradovaly do stavu,kdy je na pokraji pretoceni,ze kdyby byla clovek,tak si snad neco udela:lol: privitam se s ni potom,az se uklidni,tak ji klidne podrbu,ze jsme zase spolu.taky ji rada vidim samozrejme.

jerabekj 07-09-2009 14:16

Myslim ze to skutecne bude to prestehovani, urcite se hur zvlada nepritomnost pana v neznamem prostredi. ... jinak dneska klasicky rozkousal pár papírových krabic od rýže atd. z kuchyně, které tam víceméně z toho důvodu necháváme. Navíc bohužel vytáhl na stole klávesnici a kupodivu bez toho že by ji nějak sežvejkal, vyloupal z ní pár kláves. Zlikvidoval akorát vyloupnutý ESC :-). Jsem zvědavej kdy s klávesnicí stáhne i počítač :-(. Na druhou stranu jsem něco takovýho čekal, byl teď s námi týden na dovolené 24/7.

mellorn 07-09-2009 15:31

taky doufam,ze to brzo zvladnem,protoze pokud by zacala demolovat byt musela by jit do klece,byt velke,coz bych opravdu nerada.prestehovala jsem se s ni k priteli a on,ackoliv ji ma hodne rad,tak prece je na znicene veci o dost choulostivejsi nez ja,ktera by to presla tak maximalne pokrcenymi rameny,ze jsem byla blba,kdyz jsem to tam nechala....tak je to jeho prvni zkusenost s vlcakem,np;)

Mackie 07-09-2009 23:20

moju fenu dala prave klietka do pohody, spojila si - klietka - ide prec, ale sa vrati
v suvislosti s tym sa mi neosvedcilo nedat psovi vediet, ze odchadzam - tym padom stale striehne, kedy zdrhnem, a ja osobne sa necudujem, ze to berie ako podraz a strazi si ma (a clovek ani na zachod nemoze ist bez doprovodu)
teraz aj ked nejde do klietky, lebo je niekto doma, staci oznamit, ze nikam nejde, ale ja odchadzam, poklepkam pri odchode po hlave a je klud, obsadi mi postel a spi co to da

mellorn 08-09-2009 08:29

tak holcicka si z kuchyne otevrela,tudiz byla krome loznice v celem byte.A prej vyla.To jsem koukala,protoze vyt jsem ji slysela snad jen na sanitku.Pritel totiz odchazi pozdeji,tak ji prej slysel az za vchodovyma dverma ,bydlime v prizemi.pak se prej vracel a dvere od kuchyne byly jeste zavrene.Tak to potes,jestli to jde tak slyset.Asi ji nejprve zkusim nahrat,jak dlouho a jak moc vyje,at mam predstavu. On soused rikal pul dne,ale lidem se nekdy neda verit.Vcera neznicila vubec nic,to se nedivim,kdyz vyje,nema cas likvidovat:twisted: Ja nevim,ale me prijde ta klec na to,aby tam byla 9 hodin hrozne mala,to uz v te kuchyni mi prijde,ze je malo prostoru.A navic ona klece nesnasi,pred rokem,kdyz byla na operaci v ni musela na veterine byt a doktor si stezoval ,ze ji do noci hryzala....

jerabekj 08-09-2009 09:13

Ono vytí taky dokáže unavit, takže bych to viděl při nejpesimističtějším odhadu tak na hodinu ... jenže ... jak dlouho trvá ČVčku než se dost vyspí aby mohlo výt dál? :-D Dakouš vyváděl tak max do 20ti minut po odchodu a pak usnul. Spal tak cca 2 hodiny a po probuzení když zjistil že tam nejsem tak vyváděl znova. Ty spací intervaly se s věkem prodlužujou a myslim že už nevyje, spíš ničí. Před 14 dny mi roztrhl na boku mé oblíbené kraťasy, které mu spolu s ostatními věcmi z ranního venčení nechávám na gauči aby měl můj pach. Celý večer byl tak nějak trochu skleslej a pokračovalo to druhý den dopoledne, kdy vyzvracel kapsu s kusem látky cca 20 cm dlouhým :-D. Jinak bydlíme v paneláku a sousedka nad námi se nás ptala, jestli ho ještě máme, protože ho neslyší. Asi to bude pravda, protože dům má 12 pater a když by Dakouš vyl, stoupačkou by se to neslo až nahoru a určitě by se někdo ozval. Do práce jezdim okolo 8:30 a je fakt, že pokud hrozí, že by nikdo nepřišel tak do 15-16:00, beru si ho s sebou. Je zajímavý pozorovat, jak se v průběhu dne mění jeho chování. Ráno po příjezdu si nechce lehnout, kvičí, leze po mně a chvilku trvá než se zklidní. Tak jednou za hodinu s nim chodim ven na cigáro a ještě při prvním a druhém "venčení", po přichodu nechce spát. S postupujícím časem si začne polehávat i venku před barákem a po příchodu hned lehne a spí. Odpoledne už je pak tak "vyčerpanej", že vyleze z baráku, lehne si a klimbá a po návratu z cigára pokračuje uvnitř.
Asi jsem trochu odbočil od hlavního topicu, tak se omlouvám.

mellorn 08-09-2009 10:05

ja bych si ji rada brala do prace,bohuzel to nejde:cry: ja vypadnu o pul osme,pritel tak o v 8:30-8:45.delam na chodove,takze bych mohla jezdit v poledne ji vencit,na vysehrad to mam metrem 10 minut a pesky cca 10minut,ale mam trochu obavy z toho,ze ji tim rozptylim a kdyz ji tam potom necham,zacne jecet znovu.tal v pet jsem doma. Nevencite nekdo nahodou rano cevecka v blizkosti vysehradu nebo nekde,kde se da snadno dojet? ze bychom utahali trochu obludy,aby se jim lip spalo,kdyz se trochu vylitaj. na vysehrade nemame zadny znamy psy,ti co tam chodi,se ji bojej,takze hodinove smatlani po mem boku ji jiste neunavi;-)

jerabekj 08-09-2009 16:33

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 234573)
Nevencite nekdo nahodou rano cevecka v blizkosti vysehradu nebo nekde,kde se da snadno dojet? ze bychom utahali trochu obludy,aby se jim lip spalo,kdyz se trochu vylitaj. na vysehrade nemame zadny znamy psy,ti co tam chodi,se ji bojej,takze hodinove smatlani po mem boku ji jiste neunavi;-)

No pokud bys si ji nekdy brala do prace, tak muzem vyvencit, protoze ja bydlim na Hajich a delam na Budejarne. Co se tyka toho utahani, uz jsem to nekde psal ... Dakous potrebuje psychicky unavit, pokud hodinu beha se psama a nema sanci si vklidu sam cuchat jak potrebuje, nema to skoro efekt. Nejlepsi je cca hodinova prochazka navolno po lese a nebo cca 4 km kolem lesa na kole (castecne navolno, castecne na voditku). Samozrejme ... nefunguje to vzdycky :)

mellorn 09-09-2009 09:29

ja mam spis zkusenost,ze pokud lita se psama,je z tech her tak utahana,ze da pokoj.Vcera jsem prisla domu a omejvali me. Rozkousala kuchynske dvere kolem dokola,snazila se dokonce prokousat stenou....kdyz byla v celym byte navolno,neudelala vubec nic,akorat teda vyla.Ona ma problem,kdyz ji nekam zavreme.Takhle nam v aute rozkousala vsechny pasy.....No,objednali jsme vcera velkou klec,proste bude tam muset vydrzet,rano po venceni tam bude,v poledne ji budu vencit a po praci bude s nama cely den a celou noc...mezitim budu doufat,ze si zvykne...az ted dokazu docenit vyhody domu se zahradou,kdyz si potom clovek bere psa na odpoledne a noc do baraku a ve dne muze bejt na zahrade...

Mackie 09-09-2009 12:34

na klietku treba zvykat postupne
prave som videla jeden klietkovy unik - vytrhnute priecky (vyhryznute na mieste zvaru), roh dvierok ohnuty, dvierka ciastocne vysadene z "pantov" - cca 10 minut roboty
moja fena toto nikdy nerobila, ale clovek nikdy nevie ;)

jerabekj 09-09-2009 13:15

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 234928)
a ve dne muze bejt na zahrade...

Myslim že v případě ČSV pak už nejde o zahradu, ale o velký výběh. Co jsem zažil, četl a slyšel, naši mazlíčci se k zahradě chovají stejně jako k vybavení bytu. S Agou jsem jednou spal na zahradě, vzbudil se dřív než já a mezi tim babičce do trávníku udělal cca 10 různě velkých děr, způlky odhrabal kořeny okrasnému jeřábu atd atd. :) Ostatně u psa na zahradě bych měl strach za a) z otravy a za b) z útěku.

Marianka.W 10-09-2009 12:41

Mellorn, jestli je Arwen tak činorodá, jak píšeš, tak doufám, že ta klec je na medvěda. I já jsem viděla několik různě "upravených" klecí po neuvěřitelných únikových manévrech. Se škodolibostí sobě vlastní jsem kvitovala, že nejen můj pes je Copperfield. Dokonce mi někdo vyprávěl, jak jeho pes v kleci napodoboval zorbing. A to, že je čévéčko schopné zakousnout se do rovné plochy (třebas zdi) mě už nepřekvapilo.
Co se týče zahrady, tak na přeměnu v tankodrom stačilo dvouměsíčnímu Dráčeti asi deset minut. Hodně štěstí.

mellorn 10-09-2009 12:54

no,nepotesili jste me s tou kleci... je to klasicka psi klec na velka plemena typu novofulandsky pes apod.Jak jsem psala,ona ma problem s tim,ze kdyz je zavrena za dverma zkousi se dostat ven.Kupodivu mela cely byt k dispozici a neznicila nic.Akorat to vyti,to je ten hlavni problem a diky tomu jsme ji chteli nechat v kuchyni,kde se to k tem sousedum snad tolik nenese,jako kdyby ji meli za stenou.A tudiz demoluje dvere.Dnes je u kamaradky v Radotine na hlidani,ta ma taky cevecko a psala mi,ze kdyz jsem odesla,tak me hledala a zacala vyt.Koncert trval asi hodinu,pak oba usnuli.Budu si muset pujcit diktafon a opravdu ji nahrat,jak to s tim vytim je.Vcera totiz jiny soused,ktery ma jakousi dilnu pod nasim bytem rikal,ze vyje cely den,ze mu to jako nevadi,spis mu ji prijde lito...tak jeden soused tvrdi pul dne,druhej cely den a dneska jen hodinu.A to tam v Radotine byla jen jednou,ale zase tam ma druheho psa a je tam i kamaradka,takze tam neni uplne sama.....A rozhrabana zahrada s kraterama by me stvala ze vseho nejmin,ja stejne nejsem pestitelsky typ:lol:

Marianka.W 10-09-2009 13:00

Tak v tom případě mě to demolování nepřekvapuje, když byla zvyklá být v předsíni. To bych asi klecí neřešila (což ovšem neznamená, že vím jak jinak to vyřešit :-( )
Jestli je ta klec taková ta do auta, z tenkého drátu, skládací atd., tak ji tam ani nedávej, ať ji můžeš beze škody rovnou vrátit...

mellorn 10-09-2009 14:02

jo ta klec je takova do autano a doma teda budu referovat,ze neni problem dostat se z ni....Leda ji tam davat i s kosikem,ale to mi prijde uz prekombinovany ....Spis nez demolici musim vyresit to vyti.Budu se snazit vzit si posledni dny dovolene a trenovat to s ni,jakokdyz byla male stenatko,casto odchazet na kratsi dobu a prodluzovat intervaly.

jerabekj 10-09-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 235350)
vyresit to vyti.Budu se snazit vzit si posledni dny dovolene a trenovat to s ni,jakokdyz byla male stenatko,casto odchazet na kratsi dobu a prodluzovat intervaly.

A nebo je tu ještě jedna možnost, nedělat jí v tom zmatek a opravdu důsledně být pryč každý den od-do, aby si co nejrychleji zvykla. Nemyslim si že by vytí vydrželo dýl jak týden či dva a délka se bude zkracovat. Asi bych obešel sousedy, promluvil s nimi, vysvětlil jim situaci a poprosil o trpělivost. Pokud už nepotřebuje v poledne venčit, tím lépe ... ať si zavyje a pokud jsou sousedi aspoň trochu rozumní, tak to vydrží .... držim palce!

Marianka.W 10-09-2009 14:31

Klec a košík, to už je fakt trochu moc. Stejně by to nemělo valný efekt. Sundat (a zničit) košík zabere minutu, zbytek dejme tomu deset minut a pak jsi zase na začátku, akorát navíc budeš řešit zničené drápy a zuby. Taky si myslím, že ji to časem přejde, když bude vědět, že v určitou dobu přijdeš, a souhlasím s pravidelností. Vzpomeň si, že každá změna čévéčko rozhodí.. A když to zaženu do krajnosti, tak pokud nevyje mezi desátou noční a šestou ranní, tak maj sousedi v podstatě smůlu a ani na týrání zvířat si stěžovat nemůžou, protože vytím si pes neublíží. To samozřejmě neznamená, že to nemá vliv na sousedské vztahy.

mellorn 10-09-2009 15:06

ja bych ji samo kosik do klece nedala,to byla jen takova recnicka uvaha...:rock_3..s tou nepravidelnosti jsem to myslela hlavne tak,ze uplne presne vidim,jak ten pes si zvykne na dobu napr. od 9-17:00 a pak ,kdyz treba chtej jit lidi do kina nebo na koncert,tak spusti slusnej kraval,protoze tohle presne ho vykoleji. a aby clovek u filmu premejslel,co tam obluda dela,to bych do kina radeji nesla....nejhlavneji ji chci ted nahrat,at se mam ceho chytit.akorat musim sehnat diktafon,akorat si nejsem jista,jestli zvladne nahravat 8 hodin v kuse:roll:

jerabekj 10-09-2009 15:21

Co se týká diktafonu, použil bych MP3 přehrávač s možností záznamu a externího mikrofonu. Ten pak může ležet mimo dosah na polici a nahrávat až do velikosti paměti ... a není nutná zrovna CD kvalita ;-). Já taky nechodim zatim do kina a až pes zvládne být doma sám přez den vklidu a nic neničit, pak budem trenovat vecerni odchody. Myslim že tohle je taky dost otazka veku psa. Jednou a zato se doted stydim byl Agyr (cca ve 3 letech) doma sam 20 hodin. Proste jsem rano odjel do prace a nemohl se vratit driv nez druhy den brzo rano. Bylo to strasny, protoze to porad vypadalo za uzuz skoncim a pak se to vzdy zvrtlo. Byl jsem tehdy bez auta, nemel prachy na taxik ... no hrozny. Kdyz jsem rano prijel domu, nebylo tam vubec nic. Agyr se vzbudil, privital mne, sli jsme ven tam chvili chodil a cuchal, nez se mu zachtelo zvednout nohu. Mel jsem stesti, protoze on vzdycky nejak vycitil ze se zdrzim a nejedl ani moc nepil, takze vydrzel. No nic podobnyho se nam uz pak nestalo a ja vim ze ani nikdy uz nestane.
Jinak co se tyka tyrani zvirat ... nevim jestli jsem to tady uz nekde nepsal, ale nedavno jsem se dozvedel, ze ve Svedsku je dobrej byznis "psi skolka", protoze tam maji zakon, ktery nedovoluje nechat psa o samote dele nez 6 hodin.

yzengrin 10-09-2009 20:36

Noo, koukam, že máte taky veselo....Sofa řve z 98% když jdu do práce (nebo zkrátka mimo byt), nepřipadá mi, že by nějaká pravidelnost na vytí měla vliv. Dříve jsem byla v práci přesně od do út,čt stejný čas, po st jiný stejný čas a pá nejkratší čas. Teď je pracovní doba pohyblivější. Jako se štěndem jsem s ní byla doma 14dní..natrénování nula nula nic..takže můj nástup do práce pro ni byl vcelku drsný. Sofa je od mala celkem hysterická a závislácká, ač samostatnost jako takovou trénuju dost a třeba oproti bráškům je na tom v tomhle směru dle mého názoru nejlépe.
Co má klec, mám jistotu, že "nic" nezničí (pokud něco nenechám na kleci apod.). Teď jsem ve spěchu a zmatku klec zapoměla zavřít..takže byla slečna neplánovaně doma navolno..a po návratu z práce jsem málem dostala infarkt:-(. Takže jsem se celkem rychle a nechtěně ujistila, že u klece ještě nějaký pátek bohužel zůstanem. V rámci natírání klece jsem taky zjistila, že v mé nepřítomnosti taky dobývá dvířka a jejich okolí..
Co se sousedů týče, taky každý říká trochu něco jiného..jak jsem psala, při odchodu vyje z 98%, ale po chvíli-typuju tak 10-15min toho nechá. Prý tak 1-2x do týdne vyje i během dne.

Hanka 11-09-2009 11:24

Jestli se debata částečně zvrhla na klece pro čsv, tak tady je starší diskuze. Řeší se to pořád- klece v bytě ;)

http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9887

saschia 11-09-2009 11:42

My sme tiez mavali problem s vytim a najma so sramotenim v noci, sused je velmi citlivy na zvuky a navyse skoro ide spat a skoro vstava, takze sme mali perno. Ale skludnilo sa to a minule mi sused vravel ze je velmi prekvapeny ako je Freika dobra a ticha. Ten pes sa nauci, len to chce trpezlivost. Freika sa naucila ze po veceri je fajront a ticho a klud a teraz nevadi ani ked mame vecer navstevu, proste poviem dobru noc a znamena to se sa ide spinkat. Davam pozor aby bol vecer vzdy niekto doma ak chcem ist do kina alebo ku kamosom, a uz sa naucila ma aj uplne potichucky vitat, aj ked sa vratim okolo jedenastej - jednej tak najhlasnejsie je vrzganie branicky.

mellorn 11-09-2009 12:31

tak jista nadeje,ze se zklidni existuje...:rock_3 klec nam dorazila dneska,tak jsem na to opravdu zvedava. nejdriv ji tam dam najist,ja sama tam pobudu,mozna ji tu klec dam misto pelisku,CVcka maji rady mista,kam se mohou schovat jako do nory,prehodim ji pres to prehoz.Aby nemela pocit,ze je tam za trest. A treba na ni v byte ani nedojde a bude jen do auta.

yzengrin 11-09-2009 13:09

Quote:

Originally Posted by saschia (Bericht 235515)
My sme tiez mavali problem s vytim a najma so sramotenim v noci, sused je velmi citlivy na zvuky a navyse skoro ide spat a skoro vstava, takze sme mali perno. Ale skludnilo sa to a minule mi sused vravel ze je velmi prekvapeny ako je Freika dobra a ticha. Ten pes sa nauci, len to chce trpezlivost. Freika sa naucila ze po veceri je fajront a ticho a klud a teraz nevadi ani ked mame vecer navstevu, proste poviem dobru noc a znamena to se sa ide spinkat. Davam pozor aby bol vecer vzdy niekto doma ak chcem ist do kina alebo ku kamosom, a uz sa naucila ma aj uplne potichucky vitat, aj ked sa vratim okolo jedenastej - jednej tak najhlasnejsie je vrzganie branicky.

..s tímto problém nemám, Sofa když vidí, že zalehnu, tak zalehne taky..celkově když jsem doma, tak je hodná. S hlídáním jako takovým taky nemá problém (být u někoho na hlídání).Ale jak je sama doma, je to zlé..Taky tak nějak doufám, že na to věkem přijde..že se vrátím a není proto třeba dělat nějaký povyk.

yzengrin 11-09-2009 13:12

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 235537)
tak jista nadeje,ze se zklidni existuje...:rock_3 klec nam dorazila dneska,tak jsem na to opravdu zvedava. nejdriv ji tam dam najist,ja sama tam pobudu,mozna ji tu klec dam misto pelisku,CVcka maji rady mista,kam se mohou schovat jako do nory,prehodim ji pres to prehoz.Aby nemela pocit,ze je tam za trest. A treba na ni v byte ani nedojde a bude jen do auta.

Jo, udělala jsem to podobně..nebaští hlavní baštu jinde, než tam, sama tam kolikrát chodí aj když jsem doma. Ovšem s tím přehozem apod. to moc nešlo..je totiž děsná zábava, prorvat přes mříže ten přehoz a pak ho roztrhat, nebo cokoli, co je v dosahu té klece..nakonec rozcupovala aj lino, co jsem jí dala na podlahu, aby nebyla přímo na tom kovu..deka nebo cokoli-totéž. Naposled si rozsekala aj keramické misky, takže teď dlabe z kastrolů..tudíž tam má vodu, žvanec, něco na hraní, deku (každý den vyndavám nacuclou vodou, jelikož s oblibou převrací nádobu s vodou..). Ona nemá podle mě problém s tou klecí jako takovou..by tam sama nechodila, když jsem doma, ale ví, že když odcházím, tak tam půjde..

saschia 11-09-2009 13:54

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 235561)
..s tímto problém nemám, Sofa když vidí, že zalehnu, tak zalehne taky...

Jo to hej, ale ked ja nezalahnem ale v kuchyni cosi robim a ona na mna z vonka cez okno vidi... Alebo sa rozhodla si otocit misku hore dnom a hrat sa s nou - v tom kotci na betone to rezonovalo... Aj kosticky som jej musela na noc zrusit, ked si ju na bude zacala zuzlat tak to strasne bolo pocut. Teraz proste spi a basta, uz aj vodu jej tam mozem nechavat...

Jerzy 11-09-2009 14:52

samostatnost řešit přes zůstaň, jinak to asi nejde(a ani mě to jinak "normálně" nenapadá, zavírat do klece tu svojí princeznu nebudu...i když přiznám se, že občas mi proběhla hlavou velká elektrikářská pevná černá izolační páska při pohledu na její nohy, když jí zrovna chytal rapl :twisted:), zabere to sice hromadu času, zkoušení, ale jde to....otázka ničení věcí v bytě je už otázka autority k pánovi a jak moc si dovolí ničit věci, které psisku nepatří

yzengrin 11-09-2009 19:44

Saschia: aha..neuvědomila jsem si, že máš psa venku-v kotci. Já ji mám doma..takže tohle neznám.

mellorn 12-09-2009 12:51

tak klec jsme vybalili a je dost velka.ja si tam v pohode sednu,ale arwenka na ni hledela s neduverou.byla tam jen 2x a to,kdyz jsem tam dala maso,tak si ho vytahla ven a kdyz jsem tam dala suseny paratek,k tomu jen cichla. jinak presne vedela,kdy ji tam chci jen tak na zkousku zavrit,utekla prede mnou.tak jsem ji dala voditko a privedla ji tam.dvirka jsem potom otevrela za par vterin.dokonce jsem tam zkousela pobyt,jestli za mnou nepujde a nechtela.tak nevim,co bude,az tam bude muset byt...
pro jjerabka - muzes mi prosim te doporucit nejaky ten mp3 pristroj na nahravani,pristi tyden bych ho asi zakoupila. dekuju.

yzengrin 12-09-2009 19:05

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 235753)
arwenka na ni hledela s neduverou.byla tam jen 2x a to,kdyz jsem tam dala maso,tak si ho vytahla ven a kdyz jsem tam dala suseny paratek,k tomu jen cichla. jinak presne vedela,kdy ji tam chci jen tak na zkousku zavrit,utekla prede mnou.

Jj, Sofa taky přesně ví, kdy je to v pohodě a jde si tam aj lehnout a kdy jde "do tuhého" a bude tam muset být. Trénovat trénovat..všechny dobroty, hračky..jí dávat tam, aby si tam pro to musela..vodu, žvanec..

mellorn 14-09-2009 09:02

dnes probehne klec naostro.o vikendu tam dostavala najist,ma tam hracky,ja jsem si v te kleci nejakou dobu cetla a lezla jsem tam,aby videla,ze to neni tak hrozny.Ale stejne bych ji mela radeji bez ni. zitra mi prijde nahravaci zarizeni,tak uvidme,jak to s tim vytim je.Proste kdyz byla v celem byte neznicila nic,jen ty dvere,pokud jsme ji nechali v jedne mistnostii. Je to trochu nesamostatny neurotik.:twisted: osobne nevidim rozdil mezi povelem "zustan" a pobytem v kleci.rano jsem se snazila utahat ji hlavu,chtela jsem ji naucit davat pac,ale furt si lehala,zatim to nepochopila.Asi hodinu jsme strasili na vysehrade,nejaka poslusnot,hazeni klacku a tak.No,tesim se na prichod domu,jestli me privita vlk za dverma,zastrelim se...:lol:

jerabekj 14-09-2009 10:41

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 235933)
dnes probehne klec naostro.o vikendu tam dostavala najist,ma tam hracky,ja jsem si v te kleci nejakou dobu cetla a lezla jsem tam,aby videla,ze to neni tak hrozny.Ale stejne bych ji mela radeji bez ni. zitra mi prijde nahravaci zarizeni,tak uvidme,jak to s tim vytim je.Proste kdyz byla v celem byte neznicila nic,jen ty dvere,pokud jsme ji nechali v jedne mistnostii. Je to trochu nesamostatny neurotik.:twisted: osobne nevidim rozdil mezi povelem "zustan" a pobytem v kleci.rano jsem se snazila utahat ji hlavu,chtela jsem ji naucit davat pac,ale furt si lehala,zatim to nepochopila.Asi hodinu jsme strasili na vysehrade,nejaka poslusnot,hazeni klacku a tak.No,tesim se na prichod domu,jestli me privita vlk za dverma,zastrelim se...:lol:

Omlouvam se, ale nedostal jsem se sem driv. Vidim ale ze jsi to s tim nahravanim uz vyresila ... tak drzim palce. Hlavne dat nekam kde se vyskytuje vetsinu dne a mimo dosah :-). Jinak nahravku bych si stahl do pocitace, bo v nem rychleji najdes mista s nejakou aktivitou, nez pretacet 9 hodin na tom prehravaci :rock_3

Undertaker 14-09-2009 23:29

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 235933)
No,tesim se na prichod domu,jestli me privita vlk za dverma,zastrelim se...:lol:

Už nenapsala... logický závěr? :lol:

mellorn 15-09-2009 08:02

no,co byste rekli? byla tam..... :evil_2za tema dverma.chytry vlcek nasel slabinu klece,dostala se ven bocnima dverma,na zemi lezel dratek,zkrouceny,ale za boha nevim odkud. rozkousala plastovou podlozku samozrejme,na zemi klece byla miska,deka a na ni ta podlozka. nechapu,jak toho docilila,pokud tam byla.....no,pritel rikal,ze s tim tak trochu pocital.klec zadratoval a proste ji tam na noc soupnul. delala s kleci virval jako prase celou noc,ale nejecela.dnes bude na "volno" a bude nahravana,ale nevim,jestli to bude relevantni,protoze to nocni radeni ji ocividne velmi unavilo. tak uvidime,co se dozvime dnes....

Hanka 15-09-2009 09:31

No, tak tohle jsem čekala, aniž bych vám to tedy přála :lol:. Prostě čévéčko. Ty návraty domů (nebo jinam), kde po otevření stojí pes za dveřmi ač měl být úplně jinde......A pak se zrychleným tepem vcházení do bytu v očekávání pohromy.....
Moje dcera dodnes vzpomíná na probuzení u Ondreje, kde jsme spali před výstavou a kromě nás asi dalších 20lidí a plná zahrada psů u plotu. Ráno Ondrej nakoukl do pokoje a pravil: "Hanka, behá ti sučka po záhrade", Ta stejná fenka, která byla večer uvázaná k plotu na (dle mě) nejpevnější řetěz s obrtlíkem. Druhá fena zůstala na řetěze, nicméně za noc celkem zručně rozpletla plot k sousedům.... Vedle spící Soňa Bognárová jen ve spánku pozvedla hlavu a pronesla: "To sú tie čévéčkárské rána" a spala dál. Dodnes na to vzpomínám, v té jediné větě byla hluboká pravda :lol::lol:

Jerzy: otázka ničení věcí v bytě je už otázka autority k pánovi a jak moc si dovolí ničit věci, které psisku nepatří
Tohle je u čsv dost naivní představa, povíme si to až bude tvoje štěndo dospělé :lol:

jerabekj 15-09-2009 10:03

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 236122)
Jerzy: otázka ničení věcí v bytě je už otázka autority k pánovi a jak moc si dovolí ničit věci, které psisku nepatří
Tohle je u čsv dost naivní představa, povíme si to až bude tvoje štěndo dospělé :lol:

:lol: Taky si myslim že to neni tak uplně přesné. Každopádně jsem zaznamenal, a myslim že nebudu sám, že štěnda převážně koušou věci, kterých se nějakým způsobem pán často dotýká. Sluchátka, dálkové ovladače, oblečení, boty ...
Dakouš je celkem hodnej a když jsme doma, tak je u nás a spí, nebo si hryže kost atd. Pokud ale má pocit, že by jsme se mu měli věnovat a my na něj kašlem, snaží se brát různé věci a nervozně je kouše. Vzhledem k tomu, že ho nenecháváme hryzat kde co, dost často to skončí tim, že si hryže vlastní nohu nebo si kouše přední paspárky. V takový situaci stačí si s nim chvilku pohrát, uklidní se a zase si lehne a spí. Když neni doma nikdo kdo by ho uklidnil, tak "ničí".
Předevčírem jsem vymyslel novej fígl, jak mu zabránit aby lezl na stůl s počítačem - položil jsem na něj složený sušák na prádlo :lol: ... včera to bylo OK, tak jsem zvědav jak dlouho to vydrží ;-)).

orka 15-09-2009 10:03

Jj, ČsV jsou mistři úniků :lol: Já sem také řešila otázku, co s Orinou, když ji budu muset nechat doma samotnou. Ona sice nelikviduje byt, ale velmi úporně se snaží dostat do ledničky (kde sice nic moc není, ale ona ji za sebou zásadně nezavírá:)). Takže jsem koupila výstavní klec největší velikosti a naučila jsem ji, že je sice zavřená (v podstatě jako v kotci), ale že tam bude zavřená s plnou mističkou. Nakonec jsem docílila toho, že Orina se těšila, že ji zavřu, ale klec se musela vždy zajistit 2 karabinami, aby se z ní nedostala. Momentálně ale zkouším nechat vlka doma bez klece, ale než opustím byt musím dělat "protivlčí" opatření - všechno jídlo do výšky (třeba pytel granulí na skříň), dveře od lednice zapřít konferenčním stolkem a na něj dát ještě vysavač (jinak se do ní stejně dostane) :) Takto můžu v klidu odejít, aniž bych se děsila, že až se vrátím, budu mít jinovatku všude.

jerabekj 15-09-2009 10:16

Jojo, taky dělám opatření. Třeba u šatní skříně se 3 posuvnými panely rozpírám krajní panely prknem, aby se do ní nedostal. Do lednice se nikdy nedostal a ani se o to nesnažil, nicméně na ní je mikrovlnka ve které se ohřívá žrádlo a do té se snažil dostat. Běžně jsem po příchodu sbíral ze země většinu magnetek z lednice a navíc je celá poškrábaná.
Tohle se ale v cca 9 měsících zklidnilo, stejně jako Dakouš začal žrát vklidu a bez velkého hltání. Myslim že za to mohla ta rychlá fáze růstu mezi 5 a 9 měsícem. Teď má v 11 měsících stabilních cca 70cm/40kg a po extra žrádle už tolik nepátrá.

mellorn 15-09-2009 10:34

kdyz se dostala z klece, tak neznicila nic,ani kose si nevsimla,jen rozcupovala deku,ktera lezela vedle klece a kterou si vtahla dovnitr. Na ni se teda vyzurila.Obavam se,ze po dnesni noci bude mit ke kleci dost negativni vytah,nicmene tam dostala rano vodu a bude tam dostavat maso,tak se treba pletu. Ja se s tim vlkem asi moc paru,osobne bych ji nechala na zvykani delsi cas,ale pritel tvrdi,ze nemame moc casu.kvuli tomu vyti a sousedum. Kdyby si to ty prisery uvedomovaly a nenicily a nevyly,jakby mohly hezky prebyvat v celem byte a vsichni by byli spokojeni;-)

jerabekj 15-09-2009 10:39

mellorn: s dekou mám podobnou zkušenost. Dal jsem mu do "boudy" (prostor pod patrem na spaní) velkou hnědou chlupatou larisu a dost často ji najdu uvnitř nebo venku zcuchanou do koule. Rozhodně deka o velikosti srnky je to pravé pro ukájení loveckých pudů :-D

mellorn 15-09-2009 12:46

clovek ma pocit,kdyz to tady cte,ze na tom neni nejhur a vsichni vlcouni si jsou v chovani vicemene podobni:lol: coz docela uklidni...

jerabekj 15-09-2009 15:11

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 236176)
clovek ma pocit,kdyz to tady cte,ze na tom neni nejhur a vsichni vlcouni si jsou v chovani vicemene podobni:lol: coz docela uklidni...

Přikládám názornou ukázku :o

http://ha.hu.cz/data2/kamera.jpg

A to ani některý věci neidentifikuju...

mellorn 16-09-2009 09:06

tak bohuzel se nahrala jen pulhodinka,dosla baterka. Ale vypadalo to asi tak. byla v celem byte krome te loznice.par minut ticho potom auuuu,auuuu,zase ticho a tak se to stridalo. nekdy zavyla dvakrat za sebou nekdy petkrat.me by to tak hrozny neprislo,ale meli jsme diktafon v loznici a bylo to slyset bohuzel dost.tak dneska je v kleci a budeme ji nahravat,jake zvuky dela tam. Ale osobne si myslim,ze bude zamestnana pokusem o unik,tak by mohla bejt potichu. Asi si ji budu brat do auta i s kleci,auto necham na chodove a rano ji tam dam pred praci,v poledne vyvencim a pak pujdeme spolu domu. Budu mnohem klidnejsi,takhle letim ozlomvaz domu na vysehrad,trham bezecky rekord z metra,aby tam byla co nejmin sama v te kleci. btw. kdesi jsem objevila vet.pripravek,ktery vylucuje feromony,ktere vydavaji kojici feny[ne obojek,je to do zasuvky} a melo by to uklidnovat tyhlety neurotiky.Ale nejsem si jista ucinkem a zdali to neni skodlive,nechci ji totiz tlumit....

Marianka.W 16-09-2009 14:45

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 236129)
Každopádně jsem zaznamenal, a myslim že nebudu sám, že štěnda převážně koušou věci, kterých se nějakým způsobem pán často dotýká. Sluchátka, dálkové ovladače, oblečení, boty ...

Tak to by mě zajímalo, proč Darlinka, coby malé Dráčátko, jako první rozkousala moji tehdy jedinou orchidej. Týden jsem pak zděšená čekala, která z nich to dřív zabalí. Naštěstí to "rozchodily" obě, takže orchidej nejspíš není jedovatá a Darlinka má tuhý kořínek. (Ona si vůbec vybírala adrenalinové sporty: šňůru pod plnou palbou 220V a podobně.)

jerabekj 16-09-2009 15:02

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 236601)
Tak to by mě zajímalo, proč Darlinka, coby malé Dráčátko, jako první rozkousala moji tehdy jedinou orchidej. Týden jsem pak zděšená čekala, která z nich to dřív zabalí. Naštěstí to "rozchodily" obě, takže orchidej nejspíš není jedovatá a Darlinka má tuhý kořínek. (Ona si vůbec vybírala adrenalinové sporty: šňůru pod plnou palbou 220V a podobně.)

No to je přece jasný ... jestli byla první, tak asi ještě nebyla zvyklá na Tvůj pach a nebyla na Tebe tak navázaná :o. Jinak Dakouš před pár dny sežvejkal venku tubu od Jesenky. Na povel ji sice pustil, ale o pár vteřin mne kámoška upozornila, že ještě něco žvejká a než jsem k němu došel, tak to polkl. Před pár dny vyzvracel docela slušnej kus mých trenek, které přes den žužlal :). Nicméně proti Agoušovi, kterej mi onehdá načural do odkrytý lampy pouličního osvětlení ....

Mackie 16-09-2009 22:39

tak momentalne mam tyzden doma asi 3rocneho psa, a statny sviatok+ja v praci=mestski policajti, ktorych zavolal nejaky sused, velmi dobre sa to zacina
kazdopadne dnesny den mam nahraty aspon audio, zajtra tiez nahram, v praci popocuvam.. len dufam, ze to bude dokaz na nasej strane a ze nie je hlucny vkuse cely den
na videu mam jeho prvy pobyt v klietke.. unik trval necele 3 minuty, potrebujem kovaca, aby tie dvierka zavaril naspat

Blodhgarm 17-09-2009 03:26

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 236601)
kořínek. (Ona si vůbec vybírala adrenalinové sporty: šňůru pod plnou palbou 220V a podobně.)

Arwen si ji napřed vždycky vytáhla ze zásuvky, asi podvědomě tušila, že by mohla dustat ránu :lol: Jednou mi takhle vytrhla prodlužovačku na které mám připojený komp, u kterého jsem zrovna seděl, a málem vytrhla i zásuvku ze zdi, ale prodlužka zůstala nepoškozená:lol:

mellorn 17-09-2009 10:34

vcera se z klece nedostala,nevim,co zleho se deje s baterkou v diktafonu,ale vydrzela jen hodinu a pul. Ale ozyvaly se naprosto neuveritelne skreky z klece,potom zvuky demolice plastove podlozky,funeni psa,jako kdyz jede masina,hrozne ji to totiz vycerpa a blbka si vylije vodu z misky,takze je po tu dobu bez vody.Takze kdyz jsem ji pustila,vypila asi dve misky vody a "umrela".Meli jsme ji vcera v hospode a tam spala jako by ji do vody hodil a dneska rano trochu kulhala na predni nozku,tak nevim,co se ji stalo.Je z toho niceni fakt unavena....ale nevyla pochopitelne,mela plnou tlamu prace:lol:

mellorn 17-09-2009 12:11

Mackie - a jak je to s tema policajtama? oni musi prijet,kdyz je nekdo zavola a muzou ti vlizt do bytu a psa treba zabavit? Kdyz treba pes vyje cely den,tak je to sice dost neprijemne a sousedskym vztahum to nijak nesvedci,pokud se to neresi,ale v podstate,pokud nerve v noci,tak by se dalo na sousedy i vykaslat. {ja to teda neumim...} Myslite,ze vyti prekracuje nejake povolene zvukove limity?

yzengrin 17-09-2009 12:55

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 236780)
vcera se z klece nedostala,nevim,co zleho se deje s baterkou v diktafonu,ale vydrzela jen hodinu a pul. Ale ozyvaly se naprosto neuveritelne skreky z klece,potom zvuky demolice plastove podlozky,funeni psa,jako kdyz jede masina,hrozne ji to totiz vycerpa a blbka si vylije vodu z misky,takze je po tu dobu bez vody.Takze kdyz jsem ji pustila,vypila asi dve misky vody a "umrela".Meli jsme ji vcera v hospode a tam spala jako by ji do vody hodil a dneska rano trochu kulhala na predni nozku,tak nevim,co se ji stalo.Je z toho niceni fakt unavena....ale nevyla pochopitelne,mela plnou tlamu prace:lol:

Jj, to je přesné, napřed jsem přestala Sofa přehazovat klec prostěradlem apod.-vždy ho vtáhla dovnitř a nacupovala.., pak zjistila, že překlápět misky je děsná sranda..už obě rozbila (velké těžké keram.misky), takže teď má vodu a žvanec v hrncích, a ve finále zjistila, že lino co jsem jí dala jako podlahu, se dá ohnout a bezvadně nakousíčkovat..takže to už tam taky nemá. Teď mám v plánu (teda až na to budu mít), udělat jí na podlahu něco jako plechovou "vanu"..kus plechu s ohnutými stranami, aby když něco vylije nebo vysype, to nebylo všude kolem a na to teprv nějaký pelíšek atd. Snad to zabere konečně.

mellorn 17-09-2009 12:57

ja ji tam budu asi neco davat schvalne,aby se zabavila cupovanim a dala pokoj. ted vychazeji zlate stranky,asi si je poridim loni se ji moc libily,ale toho bordelu:evil:

yzengrin 17-09-2009 14:09

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 236867)
ja ji tam budu asi neco davat schvalne,aby se zabavila cupovanim a dala pokoj. ted vychazeji zlate stranky,asi si je poridim loni se ji moc libily,ale toho bordelu:evil:

Jo, s nepořádkem počítám každý den..dávám jí tam zatím aspoň deku, aby nebyla na tom pletivu, ale beztak ji každý den pravidělně akorát zvalchuje a pro mě nepochopitelným způsobem do té deky vylije tu vodu..na zemi jako takové většinou voda není, zato deka je super nacucaná:evil:. Měním aj hračky, ale když prostě nechce a chce řvát, tak řve..i když tam má kuře v misce..Zrovna dnes ráno zase soused významně poznamenával, jaký dělala bordel v úterý (při odchodu i příchodu bylo naprosté ticho)..tak ji asi taky zkusím nahrát..abych měla představu.

Mackie 17-09-2009 15:03

Mellorn - no policajti prakticky nemozu nic. Pozreli si znamku, ze pes je nahlaseny, kedze ten hlucny je utulkovy, hned sa pytali, s kym spolupracujem, poradili mi, ze to treba riesit, lebo susedia mozu spisat peticiu a prakticky tam psa zakazat. Neviem ako je to s "obmedzovanim vlastnictva", kedze pes je stale vec, a hlavne co sa tyka peticie proti jednemu konkretnemu psovi, kedze ich tam je asi 5. Ide o tzv. obcianske spolunazivanie, ktore vo vyhlaskach je spomenute tusim aj v suvislosti s hlukom a psami, ale neviem, ci napr. v zakone nie je vlastnictvo veci lepsie osetrene. Kedze je to podnajom, nepredpokladam, ze sa prenajimatel s tym bude chciet vybavovat.
Mna na tom najviac zaraza to, ze moja suka kym sa skludnila tak knucala a zavijala tiez, bola som v dvoch podnajmoch, a tam si ma jednoducho ludia vymakli a najprv si zistovali co a jak a preco.. a tuto bol pes realne sam tusim 4 dni a hned to riesia takto.
Som v polovici audiozaznamu a za 4 hodiny v hrubom case cca 15 minut vyknukavania, tak toto nemienim vobec riesit.. dufam, ze to takto bude pokracovat, zatial je to v moj prospech.

jerabekj 17-09-2009 17:07

No tak dnešek vypadal následovně: ráno jsem nestíhal kolo ani běh, ale i tak jsme venku byli cca hodinu. Cvičili jsme, hráli jsme si a částečně byl i navolno. Pak dostal žrát a protože kňučel a já už neměl jogurt, dostal do misky pár kousků sušenýho masa. Před odchodem jsem mu zavelel na "pelech" (gauč v obyváku kde přez den spí), pomazlil se s nim a i když se tvářil nespokojeně, odešel jsem. Přes balkon jsem ho kontroloval a hned jak jsem vytáhl paty, sebral z domácího sluhy mikinu a odnesl ji do ložnice. Za cca 15 vteřin se ke sluhovi vrátil, ale pak se otočil, jednou táhle a hluboce zavyl a šel na gauč. Po příjezdu do práce (cca 20 min) jsem se připojil a nevěřil svým očím - v ložnici kde je kamera ležely všechno oblečení ze sluhy, z cca 150cm komody strhnul dečku, vzal kryt z tiskárny (opět - už ho několikrát kousal) a ještě tam byly takové černé kousky. Před chvílí jsem se dozvěděl, že ty kousky byly z krytu z repráku a dokonce se pokoušel prokousat ocelovou mřížku která kryje vejškáč. Gauč odstěhoval doprostřed obyváku a v kuchyni postahoval z obou stolů ubrusy tak, že věci ze stolů jako vařič atd. málem vzal s sebou. Přítelkyni došla trpělivost, obešla s nim ten bordel a dala mu co proto. Nakonec na ni začal vrčet, štěkat a cenit zuby, což je v jeho 11 měsících poprvé co to na někoho udělal. Naštěstí má moje lepší polovička pro strach uděláno, takže po něm skočila, povalila ho a podržela na zemi dokud se nepodvolil - asi se dostává do puberty.
... já až dorazim domu, tak půjdu očichat reprák, asi na něj zavrčim a nebudu si ho všímat ...

jerabekj 17-09-2009 17:11

... ale pozitivní je aspoň to, že sušák na prádlo na pracovnim stole " Z A T Í M " funguje.
Ano, mohl bych udělat mříž na boudu pod patrem na spaní, ale nechci a doufám že to během měsíce či dvou odezní. Ono stejně ... ta bouda má dvě stěny z porobetonu (zeď do obyváku a do předsíně) a myslim, jak to tady čtu, že by mu nedalo moc práce se prohrabat ven pokud by ho to napadlo.

mellorn 17-09-2009 17:33

me se teda taky nechce nechavat ji v obejvaku za zavrenyma dverma,protoze co udelala s tema v kuchyni,tak pokud by to dopadlo stejne,tak by nas pritel snad vyrazil.On ji ma sice rad a myslim,ze nemalo,ale jsou veci,ktere by ho namichly asi hodne.....Ja jsem ale toho nazoru,ze psa nekolik hodin po neplese nema smysl trestat,nespoji si to s tim,ze neco znicil,ale protoze se tvaris nastvane,tak to vypada,ze vi,za co je trestan,ale on jen reaguje na tve emoce.nejlepsi je ho pri tom nacapat,coz neni samozrejme jednoduche.takze proto i ta klec,ono ji totiz muze rupnout v kouli a rozhodne se,ze ted sezere secesni skrine a chodit domu s knedlikem v krku,co tam zase bude se mi nechce. Jasne,co byla navolno tak neznicila nic,ale ja v tomhle ceveckum bohuzel jaksi neverim....:twisted: chci ji mit radsi v tom aute, tam by byla sama i kratsi dobu....

mellorn 17-09-2009 17:43

no,tak jsem se prave smskou dozvedela,protoze jsem jeste v praci, ze nic neprovedla.Oddychla jsem si.Akorat nasledoval dovete,krome toho,ze zdemolovala klec a zdrhla:rock_3

jerabekj 17-09-2009 17:58

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 237016)
Ja jsem ale toho nazoru,ze psa nekolik hodin po neplese nema smysl trestat,nespoji si to s tim,ze neco znicil,ale protoze se tvaris nastvane,tak to vypada,ze vi,za co je trestan,ale on jen reaguje na tve emoce.nejlepsi je ho pri tom nacapat,coz neni samozrejme jednoduche.

chci ji mit radsi v tom aute, tam by byla sama i kratsi dobu....

mellorn:
1) můžeš mít pravdu, ale já mám kušenost jinou a to jak u Agyra tak u Dakouše. Oba věděli, když něco provedli ... jak jinak si vysvětlit to, že intenzita vítání se vždy lišila podle toho jestli byl doma bordel nebo ne, aniž bych já se tvářil jakkoliv zle. Naopak s Agyrem to bylo tak, že jsem přišel domů a z toho jak se tvářil jsem věděl co najdu v bytě. Vždycky když to bylo nejhorší, Agyr přišel do předsíně, ohnutej do oblouku a ocas mezi nohama. Naopak pokud bylo vše OK, radostně mne vítal.

2) Jestli jsem Tě pochopil s tou klecí v autě přes den, tak bych se toho bál:
a) musíš nechat pootevřená okýnka a kdo se bude bát psa v kleci. Navíc, bych se bál toho, že pes z bytu by bez pohybu v holé kleci mohl "nastydnout" ČéVéčko neČéVéčko.
b) co by se asi stalo, kdyby Ti v autě zdrhla z klece? Slyšel jsem historku, kdy chlapík byl v práci a nechal takhle štěndo ve fungl novym Patrolu. Sice bez klece, ale jak vidno klec neni pro Tvoje zlato problém ;-). Když ho o pár hodin později přišel vyvenčit, měl rozcupovaná sedadla a zlikvidovaný volant...

yzengrin 18-09-2009 08:00

[quote=jerabekj;237021]mellorn:
1) můžeš mít pravdu, ale já mám kušenost jinou a to jak u Agyra tak u Dakouše. Oba věděli, když něco provedli ... jak jinak si vysvětlit to, že intenzita vítání se vždy lišila podle toho jestli byl doma bordel nebo ne, aniž bych já se tvářil jakkoliv zle. Naopak s Agyrem to bylo tak, že jsem přišel domů a z toho jak se tvářil jsem věděl co najdu v bytě. Vždycky když to bylo nejhorší, Agyr přišel do předsíně, ohnutej do oblouku a ocas mezi nohama. Naopak pokud bylo vše OK, radostně mne vítal.quote]
..mám uplně stejnou zkušenost.
Z auta bych měla taky strach..Slyšela jsem, jak majitelka dvou ČSV šla s jedním vystavovat, druhého nechala v autě s pootevřeným okýnkem. Když se vrátila, bylo už pozdě:-( Taky si myslim, že se určitě najde někdo "tuze všímavý" a udá tě za týrání zvířat. A podobně se najde určitě dost blbců, kteří budou na psa přes sklo ťukat a dělat opičky atd. a budou mít srandu z toho, jak tam pes štěká apod. Cvičitelům ze cvičáku takhle psi zničili celý kufr (a to maj auto dost přizpůsobené pro psy), protože nějaký debil na ně takhle klepal a měl srandu z toho, jak se tam rozčilují.

Blodhgarm 18-09-2009 15:41

To s tím autem fakt není dobrý nápad...

Buď ji tam bude někdo provokovat, nebo Tě udá za týrání zvířat, nebo, což je nejpravděpodobnější, Ti během oblíbené půlhodinky zdrhne z klece a auto budeš moct odvést na vrakáč jako totálku:?

mellorn 20-09-2009 13:33

tak zatim se to vyviji tak,ze jsme koupili ty laktacni feromony,ktere maji uklidnovat,soupla jsem to v patek do zasuvky a v sobotu jsme vyrazili na olbrimi nakup potravin.arwenka byla sama doma asi tak 5 hodin a po prehrani zaznamu,ktery mel 3 hodiny se ozvalo parkrat zavyti a potom bylo kupodivu ticho.ani se mi tomu nechtelo verit,protoze holcicka vi,kdy je sobota a kdy pracovni den a pokud vyrazime v sobotu bez ni,bere to jako strasnou zradu. z te klece se dostala tak,ze ohnula draty na bocni strane,proste je nejak shrnula tak,ze si udelala otvor,kterym prolezla,nechapu jak,byl tak maly,ze tam stezi prostrcila hlavu. co se tyka zaznamu.nevite,jestli je ten zvuk toho vyti realny? je to totiz docela slusny kraval,tak si rikam,jestli to je v realu jeste hlasitejsi nez na zaznamu,tak to potes:roll:...do toho auta ji davat nebudu,je to sice kangoo a ma tmave skla,takze ji tam nikdo neuvidi,ale lidi jsou ruzni,vzdyt ja ji nenechavam ani pred zadnym obchodem...

pato_garzik 20-09-2009 15:15

CSV v aute

vlciak v aute je ako spatne nacasovana bomba - niekedy nic a niekedy je auto nepojazdne. Freiku sme uz preto premenovali z Maly Bysterec na Maly Houdiny ;)
volakedy som mal specialne pre nu upraveny zigulak sedan- bez zadnej sedacky s podlahou a kompletnym tapacirovanim a s deliacou stenou za prednymi sedackami. Velmi sa jej tam pacilo, rada sa tam vozila ale raz sme ju nechali v aute samu pred restauraciou a ked sme sa vratili spodok deliacej steny odtrhnuty (preglejka - hore bola drotena mreza) a kedze za deliacou stenou bola sedacka tak do sedacky vyhryzena diera a psisko sa veselo skeri na soferovej sedacke. Teraz mam v mondeu kombiku vzadu v kufri velku preglejkovu bednu hore s drotenou mrezou - pre Frei zatial v pohode ale mala Bruinen (ked mala cca 2-3 mesiace) bez problemov preliezla sparami medzi mrezou a sklom. tak som tam dorobil "usi" do L - prekryvalo to sparu medzi bednou a bokom auta a medzi mrezou a sklom. Raz na chalupe tesne pred odchodom to krpate trojmesacne stena uz nevedelo co vyviest - permanentne sa cedila k susedom popod plot a potom sa vyskierala a ine blbosti stvarala. tak sme ju na chvilu strcili samu do "zabezpeceneho" auta. Za 15 minut co tam bola sama dokazala to "ucho" na jednej strane vyhnut, vypacit a odtrhnut z kovoveho vinkla co to drzal pohromade a veselo skakala z prednej sedacky na zadnu. Najlepsie auto na psa je asi felicia VAN - Freike sa tam vzdy pacilo najviac (a hlavne tam nemala velmi co rozoberat) - vzadu obrovske okno tak sa rada predvadzala a robila opicky na okoloiducich. do pickupu sa jej uz tak velmi nechcelo - asi preto ze mal chladiarensku budu a vnutri bola tma.
A zabudol som ze Sasi na fiate (tiez ma vzadu taku bednu s mrezou) psisko z nudy odtrhlo plastovy kryt pod zadnymi dverami a s elektrikarskou presnostou precviklo kable k zadnym svetlam :twisted:
Takze so samotnym vlciakom v aute velmi opatrne!!!

saschia 20-09-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by pato_garzik (Bericht 237651)
A zabudol som ze Sasi na fiate (tiez ma vzadu taku bednu s mrezou) psisko z nudy odtrhlo plastovy kryt pod zadnymi dverami a s elektrikarskou presnostou precviklo kable k zadnym svetlam :twisted:

Keby len kable prekusla, tak v poho (sak mi to ma kto opravit), ale ona si aj kufor zvnutra otvorila (kufor NEMA otvaratko zvnutra, jej sa podarilo prestrcenym prstekom uvolnit zapadku). Nastastie naokolo ziadna doprava a hned som ju zbadala, ale keby to bolo na odpocivadle pri dialnici, tak neviem neviem.

mellorn 21-09-2009 14:23

mate pravdu,do toho auta ji davat nebudu,sice jsem si nejdriv rikala,ze bychom mohly byt i vic spolu,kdybych vencila v poledne,ale to riziko,ze to auto zdemoluje je opravdu velke.kdyz vidim,jak dopadla klec:twisted:....
jo a s tema sousedama.tak ti maji tak jemny sluch,ze dneska si byla sousedka stezovat,ze priteli zvoni rano budik 45 minut a ona nemuze spat. takze spi asi za stenou vedle nas,chapu,ze vyskajici vlk u ucha nastve,ale co je arwen mimo loznici,tak si zatim stezovat neprisli...s tema lidma to je tezke,proto je asi moc nemusim...

mellorn 22-09-2009 15:44

tak vcera zase predvedla divadlo. vyla hodinu v kuse a zbyvajicich sedm hodin mela mezi vytim dokonce i 5ti minutove pauzy. potkali jsme sousedku nad nama,stezovala si na vyti a mimo jine i to,ze ji jde kour z cigaret z nasi kuchyne do bytu skrze otevrene okno. Je jasne,ze sousedi,protoze mame maslo na hlave zacali prudit. nechce se mi do otevrene valky,ale chceme toho psa resit a jde nam o cas. Nevim,jake moznosti maji sousedi,pokud se rozhodnou hrotit. cetla jsem ,ze ve vyhlaskce hl.m .prahy o chovu a drzeni psa v byte je psano,ze pes nesmi hlukem obtezovat okoli,zejmena v dobe nocniho klidu {nebo tak nejak se to pise}.Muzou naridit psa odebrat? dle naseho prava je to vec,takze myslim,ze ne,ale zacinam se toho dost desit. nikdy jsme se sousedy problemy nemeli,takze je to pro nas docela nova a neprijemna situace. musim si vzit tu dovolenou a fakt to trenovat po minutach. vcera spala mimo loznici a neprotestovala nijak vyrazne,akorat se rozhodla ze rozkouse zapalovac,coz se ji nepovedlo,jinak by dneska uz byla po amputaci jazyka z duvodu omrzlin:?

Ghost 22-09-2009 17:12

2 mellorn:
Nechci být za sýčka, ale myslím si, že čévéčko (zvlášť pokud je závislák) neodnaučíš výt. Můžeš to pouze torchu zmírnit, ale počítej s tím, že pokud bude doma sama a na chodbě třeba vrznou dveře od sousedů nebo se rozjede výtah, zase spustí, protože jí bude líto, že jsi to nebyla ty. Bude v klidu jen, když ji nic nevyruší z čekání na tvůj návrat (to bude totiž spát), to ale nezaručíš :(

Kamarádovi vyl pes v kotci v noci, i když byl kamarád doma. Trochu to utlumil tím, že mu na dálku rozsvěcel světlo nad vchodem do domu a pes si myslel, že za ním jde páníček ven. Ale na 100% to nefungovalo.

Držím ti palce, ať to zvládnete, protože nepříjemní sousedi jsou hrozná věc. Akorát se před případným střetem s nimi nejprve seznam s vyhláškou, případně i s postojem úředníků na úřadě městské části.

Janiz 22-09-2009 20:08

Tak nevím, píšu to už podruhý, pže poprvé se to nezobrazilo, tak snad to tam teď nebude dvakrát, zas takový moudra to nejsou..

Opravdu držím palce, Mellorn!!! Vím o čem mluvíš a jak ti dokáží "osladit" život netolerantní sousedé. :evil: Taky bydlíme v paneláku. Řešila jsem něco podobného, ale ne s ČSV. Ti jsou hodně inteligentní, tak snad to ta tvoje nakonec pochopí! Než jste se přestěhovali bývala také sama? Pokud ano, jaks jí to učila předtím? Zkusila bych to stejně. Je fakt že to nebude hned, to by se měli sousedi dozvědět a snažit se pochopit. K tomu trénování máš další 2 alternativy, buď se zabaví a něco zdemoluje nebo řev. Já preferuju, po zkušenostech, ticho..
Naše čsv holky jsme naučily být hodný přes žrádlo. Teď se těší, abysme už vypadli a ony dostaly nějakou tu svojí ňamku. Ale jestli ta tvoje teskní tolik, že jí ani velká(aby dýl vydržela) a klidně syrová(aby byla dost lákavá) kost nezajímá když odejdeš, tak to je blbý.:( A co ty věci "na zničení" třeba zlatý stránky? My za tím účelem hromadíme papírový krabice všemožných tvarů a velikostí, pet láhve, hadry, klacky na hlodání..

saschia 22-09-2009 20:17

Ahoj, no ked sa zacnu susedia stazovat vacsinoui sa to rapidne zhorsi. Ty si nervozna ze co zas dnes bude, ked odchadzas a pes si mysli ze nieco hrozne sa ide diat kedze si nervna a vyje o to viac. Zacarovany kruh. Skus proste obehnut vsetkych susedov osobne, vysvetlit im, ze pes je v novom prostredi a vyje, ale ze to sa do poriadku. Aj o tej nervozite im vysvetli. Ze proste najefektivnejsi sposob ako to riesit je nevsimat si to.
Mne este celkom pomohlo zobrat suku do roboty - cely den sa tam desne nudila ale spat sa jej nedalo, odvtedy podstatne lepsie znasala ked som sla rano do roboty. A zistila som, ze sa neoplati svindlovat a snazit sa stratit - najlepsie funguje ked jej pred odchodom dam pusu a poviem aby bola dobrucka a este jej spoza branky zakyvam. Zalezie na budu a spi. Ovsem ak sa vratim a potom idem prec to je horsie, to uz jasne idem na prechadzku bez nej a to sa predsa nerobi...

Janiz 22-09-2009 20:35

S tím co napsala Saschia:
Quote:

no ked sa zacnu susedia stazovat vacsinoui sa to rapidne zhorsi. Ty si nervozna ze co zas dnes bude, ked odchadzas a pes si mysli ze nieco hrozne sa ide diat kedze si nervna a vyje o to viac. Zacarovany kruh. Skus proste obehnut vsetkych susedov osobne, vysvetlit im, ze pes je v novom prostredi a vyje, ale ze to sa do poriadku. Aj o tej nervozite im vysvetli. Ze proste najefektivnejsi sposob ako to riesit je nevsimat si to.
naprosto souhlasím!!! jenže ono těm sousedům bohužel nejde o tu stejnou věc co nám a sice, aby se to naši psi naučili. Jim na nich nezáleží, nebo ještě hůř, byli by radši kdyby tam vůbec nebyli.. :(

Blodhgarm 22-09-2009 22:45

2 Ghost

Když jsme jěště byli s Mellorn spolu a bydleli u mně, tak takhle nevyla ( aspoň jsme teda nezaznamenali stížnost ze srany sousedů), ale trochu demolovala. Nereagovala ani na to, že šel domů soused. Jedině když se na chodbě objevil někdo cizí, tak doběhla ke dveřím a párkrát "štěkla".
Podle mě je to tím, že se během 2 měsíců 2x stěhovala jinam, k tomu nový páníček, je z toho rozhozená a stal se z ní těšký závislák na Mellorn.
Dneska jsem ji měl vyjímečně na celý den doma a první hodinu taky tesknila a vyla (a to jsem byl doma), ale pak se uklidnila a spala. A to mě zná od štěnda...

2 Mellorn

Pokud dojde na nejhorší a musela bys ji dát pryč, udělám všechno pro to, abych si ji mohl vzít i kdyby mi měla zdemolovat celý byt. Nedokážu si představit, že by se dostala do cizích rukou.

mellorn 23-09-2009 10:05

sousedi,kteri si stezovali tovedi,ze to bohuzel chce cas,to jsme jim rikali hned. vcera jsme se bavili se znamym pravnikem a rikal,ze psa nemame resit,ze tam hrozi max.blokova pokuta 5000 kc,kdyby to cheli hnat pres nejake prestupkove rizeni apod. byt je po mame,ta je clenkou druzstva a az se tim clenem stane i pritel,potom se na ne muzeme vykaslat uplne. je to fakt,chce to vic klidu a nenechat se rozhodit. budeme to trenovat po minutach,az bude dovolena.v te kleci ji nechci nechavat,ale je fakt,ze kdyz se bavi tim,ze zkousi zdrhnout,tak nevyje. nekdy si clovek musi vybrat to mensi zlo. to vetsi by bylo muset dat ji pryc....dneska je v radotine a je prej v dobrem rozmaru:) ale to hlidani je fajn,akorat ji necham fakt doma,aby tak necestovala a soustredila se na zvykani. a zacali jsme ji i odzavislovat tim,ze jsme ji nenechali spat ani v loznici,kupodivu neprotestovala nijak vyrazne a sla spat do obejvaku.proste tohle je vyjimecny stav,takova mobilizace,tak clovek je taky ochotnej zkusit skoro vsechno...

jerabekj 23-09-2009 11:08

Už jsem to asi psal, ale co se týká postupného zvykání, pokud už jednou byla ve stavu kdy nevyla a byla zvyklá být sama, nic takového bych nepraktikoval. Naložil bych jí samotu od rána do večera a důsledně to dodržoval. Postupně bych ji přivykal na odchody bez ní o víkendu, ale v týdnu bych se s ní už nemazlil. U Dakouše jsem zjistil, že stejně jako je bordel po víkendu, tak i když si ho vezmu jeden den do práce, tak další den vyvádí. Naštěstí mně nevyje, ale spíš demoluje a to cíleně věci které mu nepatří i když svých věcí na kousání má hafo. Teď jsme ve fázi průzkum vypínačů ... foto předtím a potom připojuji nakonec. vypínače jsou ploché a vystupují max 8mm:
Předtím:
http://ha.hu.cz/data2/ele01.jpg

Potom:
http://ha.hu.cz/data2/ele02.jpg

Bohužel, dneska jdem od 18:00 na cvičák (ZKO Hostivař) a tak jsem ho musel vzít do práce a narušit tak mnou doporučovanou "nálož samoty"

pato_garzik 23-09-2009 13:56

Pes a elektrika

Nasa stara fena spica velmi rada prekusavala kable a ked prekusla predlzovacku pod prudom tak bolo nacase to riesit. Napojil som kabliky s uplne tenuckou izolaciou na zvoncekove trafo 5V a pohodil ich len tak do priestoru. Za chvilku uz zuzlala. Zrazu "rana" - strhla sa odbehla - potom to skusila znovu - dalsia rana - a odvtedy sa vyhybala vsetkemu co len trochu propominalo kabel.

jerabekj 23-09-2009 14:09

Quote:

Originally Posted by pato_garzik (Bericht 238580)
Nasa stara fena spica velmi rada prekusavala kable a ked prekusla predlzovacku pod prudom tak bolo nacase to riesit. Napojil som kabliky s uplne tenuckou izolaciou na zvoncekove trafo 5V a pohodil ich len tak do priestoru. Za chvilku uz zuzlala. Zrazu "rana" - strhla sa odbehla - potom to skusila znovu - dalsia rana - a odvtedy sa vyhybala vsetkemu co len trochu propominalo kabel.

díky za tip! ... skoro se divim že to nepochopila hned po těch prvních 220 Voltech :lol:

mellorn 23-09-2009 17:00

jeste me napadlo vyresit to i odhlucnenim bytu. nemate nejake tipy,jak nejlip a nejlevneji? Asi by se jednalo o jednu stenu v loznici,dere do loznice a hlavni do bytu + asi strop. ale je to vubec ucinne?

Janiz 23-09-2009 19:15

Sundavání např. polystyrenových desek ze zdi by jí určitě dost bavilo.. :twisted: Jinak to moc nevidím jako řešení. Navíc polystyren je vlastně spíš na zateplení, tak to nic..

Mackie 23-09-2009 20:04

mellorn tak ja drzim palce, aby sa to podarilo vyriesit.. nevsimla som si, ako dlho toto nove vytie trva? ci by sa pre zaciatok nedalo dohodnut so susedmi, nech to jednoducho napr. mesiac zvladnu - ty nebudes nervozna v robote, pes to mozno vyciti a ukludni sa..
alebo skusit zohnat na okoli, po ceste do prace nejaky areal, kde si date koterec a budete ho tam cez den vozit..

ja musim poklopkat (niekam), z piatich audio zaznamov zatial mozem spravit zaver, ze moj novy prirastok vobec ale vobec nerobi taky hluk, aby mi mohol niekto nieco vycitat - za 9 a pol hodiny max. 40 minut hrubeho casu (jeden den dokonca len 15), kedy bolo pocut nejaky zvuk.. at mi vlezou na zada, ved aj pes potrebuje rozpravat
verim tomu, ze v ten statny sviatok prisli susedia vyzvanat, a tak sa pridala aj suka, ona tak rada vystekava navstevy

Blodhgarm 24-09-2009 04:56

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 238583)
díky za tip! ... skoro se divim že to nepochopila hned po těch prvních 220 Voltech :lol:

na to jsou moc chytří a vyšší napětí podle mne cítí, takze postup je následující: nejdříve opatrně uchopit šnůru, vytrhnout ji ze zásuvky a pak teprve rozložit na prvočinitele...:lol: Arwen tohle zvládá naprosto bravurně:lol:, když chce...
nevím kolik voltů běhá ve šňůře na připojení k internetu,ale tu překusovala na počkání..:p

mellorn 24-09-2009 08:07

tak trva to asi mesic,tak dlouho uz tam bydlime. prvnich 14 dni jsme to vubec nevedeli,az prisel ten soused a 14 dni to vlastne resime. ona nedela rachot v kuse,ale tu prvni hodinu ji to vydrzi a potom miva i pauzy. ja se snazim byt v klidu a neposirat se z toho a rikam si,ze kdyz budou chodit nejak casto,ze pes furt rve,tak jim reknu,ze jsme si toho vedomi a resime to,bohuzel to nejde hned a jestli budou takhle za nama chodit,ze to neurychli,spis naopak. rozhodi to me a nasledne i psa. jsem zvedava na dnesni zaznam.

jerabekj 24-09-2009 13:04

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 238706)
tak trva to asi mesic,tak dlouho uz tam bydlime. prvnich 14 dni jsme to vubec nevedeli,az prisel ten soused a 14 dni to vlastne resime. ona nedela rachot v kuse,ale tu prvni hodinu ji to vydrzi a potom miva i pauzy. ja se snazim byt v klidu a neposirat se z toho a rikam si,ze kdyz budou chodit nejak casto,ze pes furt rve,tak jim reknu,ze jsme si toho vedomi a resime to,bohuzel to nejde hned a jestli budou takhle za nama chodit,ze to neurychli,spis naopak. rozhodi to me a nasledne i psa. jsem zvedava na dnesni zaznam.

Ahoj,
teď jsem psal do jiného threadu a napadlo mne, že by to mohlo pomoct i u vás. Existují "protištěkací obojky". Jsou na elektriku a fungujou snad jako ty výcvikový, ale spouští je automaticky štěkání, tak snad by fungoval i na vytí. Znám pani, která takhle s úspěchem odnaučila štěkat čubu. Nejsem přítelem takové techniky, ale pokud by přišla nějaká krize, šlo by to aspoň zkusit.
Honza

mellorn 24-09-2009 13:48

o tech obojcich jsem uz cetla,elektriku bych ji nedala nikdy,ale ten ultrazvukovy,pokud to bude neunosne , asi vyzkousime.nez jsem mela takovehle problemy,tak jsem si rikala,ze tyhle veci bych svemu psovi nikdy nedala,ale zoufali lide delaji zoufale veci. tohle bylo trochu nadnesene,mysli,ze tak zoufala nejsem;-) vzdycky muze byt hur....

Janiz 24-09-2009 14:32

Pozor! Protištěkací obojek funguje proti štěkání, na vytí ne! Alespoň třeba typ D mute reaguje na nárazový pohyb hlasivek. Vytí je táhlé a nechává ho to v klidu. Navíc ty obojky psi opravdu stresují a to to ani nemusí být ČSV, na ty bych to nedoporučovala ani zkoušet!
Spíš možná ultrazvukový obojek nebo lépe ultrazvukové cosi jako chůvička pro děti, snímá to zvuky mikrofonem a vydává nepříjemný zvuky pro psa, který by ho měli donutit přestat řvát. U toho ale nevim zda to také rozlišuje štěkot a vytí a zas je nebezpečí aby to nereagovalo i na jiné zvuky z okolí..
Ty laktační hormony tedy nefungujou??

mellorn 24-09-2009 14:46

no,kdyz uz obojek,tak ultrazvukovy,jiny ne a taky ten,co reaguje jen na vibrace hlasivek a ne na okolni zvuky.pokud to ovsem na vyti nezabira,tak mame smulu.laktacni hormony mame 6.den,na navodu se pise,ze to melo byt v provozu alespon mesic,taky to chce asi svuj cas. v pondeli teda predvadela slusne divadlo,pak nebyla dva dny doma az dnes.tak sousedi se pro jeden den taky nezblazni,holt se neda nic delat.carovat neumim...:rock_3

All times are GMT +2. The time now is 11:27.