![]() |
Kielce 14.11.2009
Mam pytanko - kto się wybiera na miedzynarodówkę do Kielc w sobote 14 listopada?
|
Bardzo chciałyśmy się wybrać, ale koniec końców nie mamy jak dojechać :(
|
my:) Mila w końcu spokorniała, może tym razem nie odwalimy cyrku:)
|
Dobrze ze mozna zgłaszać się do 20 . My tez bedziemy Kamilu. Miałem nie jechać ale teraz muszę.Do zobaczenia;)
|
Myśmy się też zgłosili. Widzę, że dużo młodzieży się zapowiada. :D
|
fajnie, można pójść na spacer, aby i naszym kochanym, jak i nam umilić trochę ten wystawowy czas. Ach, no i się lepiej poznać:)
|
My będziemy na bank, raz ze mamy wolne, dwa, ze blisko:)
|
My też będziemy :-) A wie ktoś może czy będziemy mieć w końcu konkurencję?
|
Quote:
( po raz kolejny i pewnie ostatni ) Prosimy konkurencję o pilne zapisy. :) Madzia nie będzie biegać sama. |
Quote:
|
P.S. Z całą banda się stawimy, tak więc kl. młodzieży(psy), pośrednia i championów(sunie).
Do zobaczyska |
Wybieram się:p
|
Młodzież czy pośrednia?
|
Quote:
|
Ja już nie sledze wszystkich(właściwie to tylko wyjątki;) )wilczakow tak dokonanie, wiec wole pytać :)
|
Nas niestety (heh zapewne niestety jak dla kogo :-D ) nie będzie - studia, a szkoda bo sędziuje pani Bukład :)
|
uuuu, ale tu gorąco :lol: ;-)
Jeśli tyczy się obecności na kieleckiej wystawie to My postaramy się przyjść pokibicować rodzeństwu, kuzynostwu, babkom, dziadkom, wujkom, ciotkom i pozostałym wilczakom!!! Chętnie zresztą odbębnilibyśmy tę wystawę, ale Furia po tych wszystkich choróbskach jeszcze nie wygląda reprezentatywnie (delikatnie rzecz ujmując :twisted:). Pozdrawiamy!!! |
Pojawiła się lista zgłoszonych psów w Kielcach.
Wystawa zapowiada się ciekawie i z pewnością będzie miło, towarzysko i jak zawsze w dobrym tonie. Ja już się nie mogę doczekać spotkania. :) Sędziuje P. Ewa Bukład pies, szczeniąt - DHUN Wilk z Polskiego Dworu suka, championów - BELIT Wilk z Polskiego Dworu pies, szczeniąt - DECLAN Wilk z Polskiego Dworu pies, młodzieży - Crying Wolf GISOTSU pies, młodzieży - FENRIR BRATERSTWO WILCZAKÓW pies, młodzieży - ŁOWCA z Peronówki pies, młodzieży - ARDAL CONALL Braterstwo Wilczaków pies, otwarta - CZAMBOR z Vlciho dubu pies, otwarta - CVAKO OD STARKEJ pies, championów - AMBER WOLF Z PERONOWKI pies, weteranów - CLIF od Bulizniku CS suka, szczeniąt - DAVEN Wilk z Polskiego Dworu suka, szczeniąt - DORREN Wilk z Polskiego Dworu suka, szczeniąt - ASTARTE Lupus Ardor suka, młodzieży - AGIA ILLIAS NORSKY VLK suka, młodzieży - TASJA Eden severu suka, młodzieży - FREYA Braterstwo Wilczaków suka, pośrednia - KANTI Radov dvor suka, pośrednia - KALA Radov Dvor suka, otwarta - LAILA GIRIOS DVASIA suka, otwarta - CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu suka, otwarta - BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu suka, championów - ISHTAR z Peronówki suka, championów - GINGER Dakmat CS suka, championów - ADANE JANTAROWA WATAHA nan Dla nas to pierwsza Kielecka wystawa i z pewnością nie ostatnia. |
Hmm zapowiada się niezła konkurencja, oj będziemy na 10000%, tym bardziej, że mamy bliziutko i już wolne wzięliśmy. Do zobaczyska!
|
My właśnie wróciliśmy do domu z Kielc. Było bardzo sympatycznie po mimo "pyłowej" atmosfery :D
Super było poznać w końcu ludzi znanych do tej pory tylko z forum :) Jak i zobaczyć różne nowe zachowania na ringu znane tylko z opowieści. Gratulujemy wszystkim wygranym a szczególnie Łowcy, który przy okazji urodzin dostał młodzieżowy championat :) Mam jeszcze tylko jedno pytanko. Co to takiego "usterki młodzieżowe" ? |
Może jakaś śrubka źle naoliwiona? :D
A Łowcy gratulujemy prezentu sprawionemu rodzince i STOOOOO LAT urodzinowe (z braciszkiem świętowaliśmy dziś ową pierwszą rocznicę, foty wrzucę później..ale tort był pycha :) ) |
Łowca ślicznie dziękuje. :) Faktycznie chłopak nie miał lekkich urodzin; musiał sobie poradzić z wystawą halową, wszechobecnym pyłem, stresem zwłaszcza swojej pańci, a jeszcze zrobił nam miły prezent o kótrym pisała Magda. W porównaniu też zachował się jak gentleman, bo ustąpił tytuł zwycięzcy juniorów starszej koleżance - Tasji, której przy okazji serdecznie gratulujemy, zwłaszcza że też dzisiaj ukończyła swój młodzieżowy czampionat. Nie czekaliśmy do BOBów, więc nie wiemy, jak to się wszystko potem ułożyło.
W każdym razie tym, którym nie pogratulowaliśmy osobiście, gratulujemy teraz. :) |
My równiez gratulujemy wszystkim wygranym. Dla nas to tez byla super wystawa, ta atmosfera, pogoda, mlody jak wariowal i nie mam na mysli Gisa ;) Ba, mi się nawet roza trafila, napiekniejsza jaka w zyciu widzilam i juz od tej pory po roze to tylko do Kielc;) Podszkolilam sie w jużakach i pierwszy raz psiaki wystawialam w parach, bez treningu i wypadlo super! Nie krecily sie, nie siadaly, pieknie pobiegly, jestem z nich straaasnzie dumna!!
Co do sedziowania wypowiadac sie nie bede, ale juz jadac na ta wystawe wiedzialam jak bedzie wiec luzik, wyciagnelismy wnioski i to najwazniejsze ;) Jeszcze raz dzieeki wszystkim za spotkanie i rozmowy;) P.S. Nowe czeskie znajomosci, moza juz nie tylko w Czechach, lub przy granicy zawrzec ;) |
Quote:
|
Quote:
Wielkie gratulacje dla suki , ale co głowa to głowa :) Wielkie gratulacje dla Łowcy za zrobienie sobie wspaniałego prezentu urodzinowego i wybieganie Młodzieżowego Championatu. Oczywiście takie same gratulacje dla Tasja Eden severu bo też wybiegała sobie dziś Młodzieżowy Championat. Oj posypało się posypało dziś. Dzięki za fajną atmosferę i pogaduchy. Shaluka pamiętaj co Ci dziś mówiłem, a będzie lepiej. :) |
O tych "dup**h " :D ?
|
Quote:
|
Nooo jakby mógł to by pewnie to robił:D Jednak wolimy oszczędzić cudze psiaki od tego wylewu miłości;)(dodam tylko, że na psiaki to już jest skazany, kto nie przyjdzie z prezentem dla małego, to zawsze coś z psiakami związane). No ale cóż, facet ma to we krwi i fakt na wystawach czuje się jak ryba w wodzie, choć wiadomo, że woli te na wolnej przestrzeni- większe pole do popisu, jeszcze teraz jak może tak śmigać na własnych nóżkach ;)
P.S. Dodam, że teraz mały próbuje "nożykiem" dziurę w ścianie wywiercić, po prostu wilczak, zawsze ma pełno pomysłów;) P.S.1 Nie wiem jak wasze buraski, ale moje popadały po wystawie, tylko Tym buszuje, no a męża wywiało no spotkanie ze starą klasą z LO:) |
Quote:
Quote:
|
No, juz ma powiedziane, za na 10 urodziny wybierze sobie psiaka dla siebie(oczywiscie pod nasza kontrola);)
|
Quote:
Wielkie podziękowania i gratulacje dla Graby za Gospodarza Ringu!!! Wszystko super elegancko!!! Gratulacje dla Tasji i Łowcy. Wystawa na plus - miło i przyjemnie. |
Quote:
|
Quote:
Aga, świetny debiut! I widzę, że nieźle tam pilnowałaś dziewczyn, które sekretarzowały; zaznaczone mamy wszystko idealnie. :D |
Może jakieś pełne wyniki? ;)
|
Quote:
Kupa śmiechu!!! |
O właśnie słyszałem że Graba miała debiut 'po drugiej stronie taśmy' bardzo profesjonalny. Gratulacje!
|
Quote:
|
Quote:
Ogolnie to slabsze "zwiazanie" - (luzy na stawach). Maja bardziej miekki grzbiet, ktory "podskakuje w ruchu. Miekkie nadgarstki - mlode psy bywaja czasem troche "ciapowate" przy bieganiu. U samych wilczakow dochodza jeszcze takie usterki mlodziezowe jak niezbyt wyrazna maska, dluzsze ucho, dluzszy ogon, bardziej obwisle kaciki. Czasem zmarszczki. To wady, ktore czesto znikaja z wiekiem. |
Podaje wyniki z wystawy w Kielcach.
PSY Kl.szczeniąt DHUN Wilk z Polskiego Dworu wybitnie obiecujący lokata 1 DECLAN Wilk z Polskiego Dworu wybitnie obiecując lokata 2 Kl.młodzieży ŁOWCA z Peronówki doskonała lokata 1 zwycięzca młodzieży ARDAL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała lokata 2 Crying Wolf GISOTSU doskonała lokata 3 FENRIR Braterstwo Wilczaków brak Kl.otwarta CZAMBOR z Vlciho dubu doskonała lokata 1 CWC CACIB NDPwR CVAKO od Satrkej brak Kl.championów AMBER WOLF z Peronówki doskonała lokata 1 CWC res CACIB Kl.weteranów CLIF od Bulizniku CS najlepszy weteran SUKI Kl.szczeniąt DORREN Wilk z Polskiego Dworu wibitnie obiecująca lokata 1 najlepsze szczenię ASTARTE Lupus Ardor wibitnie obiecująca lokata 2 DAVEN Wilk z Polskiego Dworu brak Kl.młodzieży TASJA Eden severu doskonała lokata 1 zwycięzca młodzieży najlepszy junior AGIA ILLIAS NORSKY VLK doskonała lokata 2 FREYA Braterstwo Wilczaków brak Kl.pośrednia KALA Radov Dvor bardzo dobra lokata 1 KANTI Radov dvor bardzo dobra lokata 2 Kl.otwarta CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu doskonała lokat 1 CWC CACIB NDSwR BOB BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu doskonała lokat 2 LAILA Girios Dvasia brak Kl.championów ISHTAR z Peronówki doskonała lokata 1 CWC res CACIB GINGER Dakmat CS doskonała lokata 2 ADANE Jantarowa Wataha doskonała lokata 3 BELIT Wilk z Polskiego Dworu brak Młodzieżowy Championat Polski skończył : ŁOWCA z Peronówki i TASJA Eden Severu Dorosły Championat Polski skończył Czambor z Vlciho Dubu Za ewentualne błędy bardzo przepraszam. |
:pHej! Dzięki za miłe słowa:oops:
Gratulacje dla zwycięzców:p Ja już oglądając filmiki z Poznania żałowałam, że nie zgłosiłam Unki do tej sędziny. Jestem na 99% pewna, że Uni by się sędzinie spodobała. Wiem, że sędzina czyta nasze WD.... i bardzo mnie cieszy fakt, że jest to kolejna sędzina, która wie jak z wilczakami bywa - czyli tolerancyjna dla ich zachowania. Byłam niesamowicie mile zaskoczona ilością opisu u każdego psa. Ja do niej po ocenę nie pojadę, ale tylko z jedynego względu, mianowicie moje założenie jest takie, że nie wystawiam u sędziego z którym będę miała okazję bycia przy ocenie:p Przy stole nie było zbyt ciekawie jeżeli chodzi o sekretarzowanie. Panny tak mieszały w kartach, że w pewnym momencie już mnie krew zalała...... bez komentarza. Nie powinno być to moją sprawą co one tam w dokumencie wypełniają (bo to im przypadła rola sekretarzy ringowych), ale bywały momenty, że nie mogłam znieść tego co oczy moje widzą - masakra jakaś - zboczenie zawodowe mam takie, że w papierach musi panować ład:twisted: P.S. Dziękuję Kamoszce za powiększenie mojego stadka o 3 wilczaki;-) |
|
jeszcze raz gratulacje dla wszystkich!!! :)
mamo, ależ te Wasze wilczaki owłosione, nie to co mój łysulec kanapowy ;) |
Widać kto oszczędza na ogrzewaniu :-D
|
Hihihi, dobrze napisane ;)
Nic nie poradzę, że ja zmarzluch jestem :D |
Quote:
|
Ja tylko dodam, ze w wynikach jest blad, drobny, ale jednak. Kala zajela pierwsze miejsce, a Kanti drugie, obie bd.
|
All times are GMT +2. The time now is 17:42. |