Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Adopcje (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=81)
-   -   Znalezione na allegro (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=13899)

Wonderfull Wolf ES 04-01-2010 10:26 PM

Znalezione na allegro

Hmmm...dzisiaj przeglądałem allegro i natknąłem się na to:

http://allegro.pl/item973272445_wilk...7_tydzien.html

jeszcze nie pisałem do pana od aukcji, może wiecie coś o tym? albo może Was zainteresuje?

Gaga 04-01-2010 10:50 PM

Wilczak czy wilk fajniej brzmi niż wilczur, no i tysiaka można żądać. Nie wiem tylko, czy pan z allegro myśli, że potencjalni kupujący są równie mało inteligentni, co on? Pewnie tak....

Narvana 04-02-2010 10:09 AM

Trzeba zrobic ban

btd 04-02-2010 10:13 AM

Poszlo i zgloszenie i mail do wystawiajacego.

z Peronówki 04-02-2010 11:08 AM

Quote:

Originariamente inviata da Gaga (Messaggio 291497)
Wilczak czy wilk fajniej brzmi niż wilczur, no i tysiaka można żądać.

Wlasnie o to chodzi - liczy sie marketing... :D Owczarkopodobne psy sprzedaje sie za "flaszke", a pan troche pomyslal, rabnal "Czechoslowacki wilczaki" i juz cena jak z kosmosu - "prawie jak" ONy sprzedaje za cene super rodowodowego ONa... ;)

PawelK 04-02-2010 11:09 AM

poszlo zgloszenie do allegro - naruszenie zasad i oszustwo - szkoda mi tylko tych maluchow

Witek 04-02-2010 11:18 AM

Ano szkoda maleństw, bo jak ktoś kupi psa za 1000 to może będzie go bardziej szanował niż jak kupi "za flaszkę"....

btd 04-02-2010 11:27 AM

Nazwij mnie jak chcesz, ale dla mnie kupowanie psa z allegro nie rokuje zadnego szacunku.

PawelK 04-02-2010 11:27 AM

mi bardziej ich szkoda z racji posiadanego wlasciciela - jak nie sprzeda - to moga marnie skonczyc

btd - nie widze nic zlego w kupowaniu zwierzaka z allegro, szczegolnie ze wystawia sie wiele fundacji i schronisk szukajacych domow dla zwierzakow za tzw zlotowke. Tu chodzi raczej o podejscie sprzedajacego ktory nastawiony jest tylko na kase i ma w dupie los tych szczeniakow. Jak nie sprzeda to inaczej sobie poradzi

Wonderfull Wolf ES 04-02-2010 11:33 AM

napisałem wczoraj do tego Pana, ale nie odpisał i podejrzewam, że nie odpisze...a psiaków szkoda, bo obawiam się, że jak nie uda się ich "upłynnić" to skończą w sposób "oczywisty"...:x

btd 04-02-2010 11:37 AM

Nie mam nic przeciwko ogloszeniom o szczeniakach czy psach, ale dla mnie licytacja, czy tez kupno na allegro czy ogolnie przez net to przegiecie.

DanielZ 04-02-2010 05:40 PM

Quote:

Originariamente inviata da btd (Messaggio 291570)
Nie mam nic przeciwko ogloszeniom o szczeniakach czy psach, ale dla mnie licytacja, czy tez kupno na allegro czy ogolnie przez net to przegiecie.

Przegięcie czego ??

btd 04-02-2010 06:08 PM

Quote:

Przegięcie czego ??
Przegięcie pały :-D

Uważam że w przypadku kupowania psa tylko osobiście. I nie za pierwszym razem. Wiadomo że net jest dobrym miejscem do informacji że ktoś ma miot, ale nie że się klika bez ruszenia tyłka i 'ma się' psa.

Takie jest moje zdanie i tyle.

Aga B. 04-02-2010 09:54 PM

Ja uważam, że zamieszczenie ogłoszenia na allegro to nic złego.
Ot kolejna próba dotarcia do przyszłych właścicieli poprzez szersze medium.
Natomiast kliknięcie na opcje "kup teraz", albo nie daj Boże wygranie licytacji
(jak można licytować takie sprawy), bez obejrzenia szczeniaka, czy też pełnego kontaktu z hodowcą to dla mnie przegięcie pały;)
W tym konkretnym przypadku właścicielowi chodzi ewidentnie o kasę i dziwię się, że nie dopisał jeszcze SAARLOOS WOLFHOND, bo to przecież też "podobne".

P.s zamiast tych wszystkich nazw wystarczyło napisać jedną, zgodnie z prawdą kundelek:lol:

Grin 04-02-2010 09:57 PM

Aukcja została usunięta, zatem Wasze działania odniosły skutek.

Skrzat&Bow 04-05-2010 06:35 PM

zupelnie przypadkiem trafilam na takie ogłoszenie, moze juz ktos o tym pisal, ale czy wiecie cos na temat tej wilczakówny? http://szczecinek.olx.pl/czechoslowa...ak-iid-7048379

Narvana 04-05-2010 06:58 PM

To jest ogloszenie z 2008 jak mnie pamiec nie myli; sprawa rozwiazana.

Skrzat&Bow 04-05-2010 07:18 PM

Quote:

Originariamente inviata da Narvana (Messaggio 292191)
To jest ogloszenie z 2008 jak mnie pamiec nie myli; sprawa rozwiazana.

hehe, ok.:oops: widzialam tylko date 4 luty, a nie zauwazylam roku...

Z LASÓW LOTHLORIEN 02-21-2011 07:02 PM

Nie pamiętam gdzie wcześniej spotkałam się z tym ogłoszeniem ale ponownie je widzę (na allegro), więc wrzucam.

Suczka wielki mix. Bardziej owczarkowata niż wilczakowata, ale jakie to ma znaczenie - suczka szuka domu!

http://allegro.pl/wilczak-czechoslow...462625672.html

Gaga 08-01-2011 03:22 PM

piiip! piiip :cussing
szczeniaki na allegro za jedyne 800 zł

Karina 08-01-2011 04:52 PM

Opis mnie totalnie rozwalił: "Sprzedam lub zamienię na inne zwierzęta szczenięta Czechosłwackiego wilczaka." Na tym koncie ktoś w ogóle się nie kryje ze swoim podejściem do zwierząt :evil: !!!

Daniel Demon 08-01-2011 05:12 PM

Przed chwilą zadzwoniłem do tego pajaca i go opier****łem. Głupek się cieszy i mówi że wymieni na co chce wliczając w to piwo, wódke itd. Najchętniej to takich ludzi bym delikatnie pisząc zaj**ał!! Zgłoszenie wysłane. Ciekawe czy coś poskutkuje.

wolfin 08-01-2011 07:13 PM

zgloszenia nie ma w podanych linkach, chyba na tyle zadzialalo

atah 08-01-2011 07:18 PM

Quote:

Originariamente inviata da wolfin (Messaggio 398044)
zgloszenia nie ma w podanych linkach, chyba na tyle zadzialalo

Jest niestety... http://allegro.pl/czechoslowacki-wil...745823920.html Koles druga aukcje zrobil pod nowym numerem:((

Gaga 08-01-2011 07:55 PM

od razu były dwie, wg zasad Allegro- 1 przedmiot (sic!), jedna aukcja :evil:

jaskier 08-01-2011 08:38 PM

To jest ten gość http://miasteria.pl/miejsce/Mini-ZOO...-k/Cisnej.html

Porażka. Pewnie wilczaki miały być atrakcją w "mini zoo".

anija 08-01-2011 08:51 PM

Ja w ogóle nie mogę zdzierżyć, że na allegro są do wyboru opcje "z rodowodem", "bez rodowodu".... co za porażka...

Gaga 08-01-2011 09:07 PM

Quote:

Originariamente inviata da jaskier (Messaggio 398061)

Czyli klepie miot rok, w rok, bo jakiś czas temu ten właśnie sprzedawał inne szczeniaki:(

Bajka 08-01-2011 09:08 PM

Quote:

Originariamente inviata da jaskier (Messaggio 398061)

Tak,to tam. One tam 'robiły' za wilki. Pan był bardzo zaskoczony, gdy usłyszał,że ktoś wie,że to nie wilk a wilczak.

jaskier 08-01-2011 09:10 PM

Quote:

Originariamente inviata da Bajka (Messaggio 398068)
Tak,to tam. One tam 'robiły' za wilki. Pan był bardzo zaskoczony, gdy usłyszał,że ktoś wie,że to nie wilk a wilczak.

To co było napisane na tabliczce przed klatką/wybiegiem?? Że to wilk? :shock:

jaskier 08-01-2011 09:36 PM

Quote:

Originariamente inviata da jaskier (Messaggio 398069)
To co było napisane na tabliczce przed klatką/wybiegiem?? Że to wilk? :shock:

Kurde, bez sensu pytanie, bo w poprzednim poście napisałaś, że 'robiły' za wilki, więc pewnie była tabliczka, że to wilki.

Piękny popis w wykonaniu pana leśniczego. Placówka powinna się nazywać "cyrk na kółkach", a nie "mini zoo" ;) Można przyjechać, zobaczyć, a przy odrobinie szczęścia, wymienić piwo lub wódkę na szczenię (pseudo)wilka.

Bajka 08-02-2011 08:04 AM

To podobno jest bardziej na zasadzie "mamy tu różne zwierzątka, o i tutaj jak dzieci popatrzą to pomyślą,że wilki." i nikt z błędu nie wyprowadza. Pan podobno był zaskoczony, gdy usłyszał reakcję "o! wilczaki!".

Quote:

Originariamente inviata da jaskier (Messaggio 398071)

Piękny popis w wykonaniu pana leśniczego. Placówka powinna się nazywać "cyrk na kółkach", a nie "mini zoo" ;) Można przyjechać, zobaczyć, a przy odrobinie szczęścia, wymienić piwo lub wódkę na szczenię (pseudo)wilka.

No, sama radość, a interes kwitnie. Jakiś czas temu jadąc na wycieczkę do Zakopanego można było sobie w ramach pamiątki prócz ciupagi przywieźć szczenię "podhalana" sprzedawane prosto z kartonu na dworcu, to teraz jadąc do Cisnej można sobie przywieźć szczenię pseudo wilka za flaszkę.A co za flaszkę nie zejdzie"na miejscu od ręki", to jakiś łoś kupi na allegro za jedyne 800zł.

Quote:

Originariamente inviata da anija
Ja w ogóle nie mogę zdzierżyć, że na allegro są do wyboru opcje "z rodowodem", "bez rodowodu".... co za porażka...

Zależy jak się tą opcję "bez rodowodu" wykorzysta. Na allegro często wystawiane są schroniskowe biedactwa do adopcji za złotówkę - odzew jest faktycznie bardzo duży. A biedulki w schroniskach są różne.Jedne skaczą,cieszą się i garną do ludzi a innych w ogóle nie widać i potencjalny właściciel nie ma szans by je zauważyć przechodząc obok kojca.

anija 08-02-2011 09:42 AM

Wiem o tych schroniskowych biedactwach na allegro. Ale wolałabym chyba opcje "z rodowodem" i "nierasowy"

Bajka 08-02-2011 01:20 PM

Quote:

Originariamente inviata da anija (Messaggio 398103)
Wiem o tych schroniskowych biedactwach na allegro. Ale wolałabym chyba opcje "z rodowodem" i "nierasowy"

Masz rację:)

jefta 04-12-2012 11:50 PM

http://www.gratka.pl/ogloszenie/1322...czak_pies.html

1000 zl za doroslego kundelka, ktory nie przypomina żadnej rasy :shock:
ktokolwiek uwierzy ze to wilczak :shock:

Gia 04-13-2012 01:00 AM

Zdjęcia są chyba "rodziców"... tak jakby ta osoba kupiła tego psa wierząc że to wilczak i teraz chce go odsprzedać... :(

Było to chyba gdzieś, czy przypadkiem ojcem nie jest słowacki pies?

Witek 04-13-2012 06:59 AM

Quote:

Originariamente inviata da Gia (Messaggio 428294)
Zdjęcia są chyba "rodziców"... tak jakby ta osoba kupiła tego psa wierząc że to wilczak i teraz chce go odsprzedać... :(

Było to chyba gdzieś, czy przypadkiem ojcem nie jest słowacki pies?

Nie, Cezar jest ojcem miotu tego kolesia co ma a'la zoo. A te zdjęcia są z innej "hodowli".
A swoją drogą ogłoszenie jak dla mnie mistrzostwo świata. Ciekawe czy ktoś się skusi....

Bajka 04-13-2012 07:00 AM

Ten psiak regularnie gości na alegratce... Pewnie 'tak zwanemu' hodowcy został jeden maluch...Ale widzę,że cena poszła do góry.Gdy był mały, był po 800zł.

Witek 04-13-2012 07:04 AM

Albo ktoś liczy, że znajdzie naiwnego i go opchnie jako super duper hiper repa, który się jeszcze zwróci:rock_3

Bajka 04-13-2012 07:26 AM

Quote:

Originariamente inviata da trunksia&witgor (Messaggio 428298)
Albo ktoś liczy, że znajdzie naiwnego i go opchnie jako super duper hiper repa, który się jeszcze zwróci:rock_3

Dokładnie:):) Miałam kiedyś znajomego, który miał konie z masakrycznie wyskubanymi ogonami. No taka genetyka że włosów rosło mało + totalny brak dbania. A że kolega musiał mieć wszytko najlepsze, to się dowiedziałam,że koń z takim nienaturalnie chudym ogonem wygląda bardziej szlachetnie i on zdecydowanie takie woli niż te nasze, takie...zwyczajne;) Tu jest pewnie podobnie: wilczak z białą maską to standard, pełno takich jest! Wilczak z ciemną maską TO JEST AWANGARDA;);)Nikt takiego nie ma;):lol::lol:

Karina 05-13-2012 11:43 AM

Ale tyłek jest taki wilczakowy trochę...

Shyboy 07-10-2012 09:28 PM

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/szcz...a6739e8d14cc9b

Dziś znalazłam to na gratce, nie dość ze zdjęcie nie przedstawia czeweczek, to w dodatku jest kilka identycznych ogłoszeń, jedynie ze zmianą województwa... Wie ktoś coś o tym? Ja osobiście jeszcze nie pisałam do człowieka, który założył aukcję.

Gaga 07-10-2012 09:34 PM

Bo to objazdowa hodowla jest :twisted:

maria 07-10-2012 11:01 PM

o rany, ale się uśmiałam :D choć to śmieszne nie jest, że tak się ludzi oszukuje i wciska kundelki pod tytułem "rodowodowy". pewnie ma "rodowód" jakiegoś zrzeszenia handlarzy, w stylu Związek Hodowców Psów i Kotów, czy jak mu tam... tak jak podejrzewałam, kolejny ustawowy bubel pomógł w oszukiwaniu ludzi, bo dotychczas sprzedawano "rasowce" bez rodowodu, a teraz każdy z takich "rasowców" ma już "rodowód", dzięki czemu ceny kundelków wzrosły z 200 na 600zł... z FB też się dowiedziałam, ze duże psy można trzymać 24godz na dobę w metalowych, piętrowych klatkach na króliki, a wszystkie instytucje, wet, policja, administracja na piśmie potwierdzają, że zwierzęta mają dobre warunki... i po co ta ustawa? kupa kasy z naszych podatków zasiliła kieszenie polityków i nic nie zmieniła w kwestii zwierząt.

pawmagdul 07-12-2012 11:19 PM

Quote:

Originariamente inviata da maria (Messaggio 434484)
i po co ta ustawa? kupa kasy z naszych podatków zasiliła kieszenie polityków i nic nie zmieniła w kwestii zwierząt.

bo ta ustawa to bubel legislacyjny .... chroni nie zwierzęta tylko "związki hodowców" ....

GRABA 07-13-2012 10:06 PM

Quote:

Originariamente inviata da maria (Messaggio 434484)
o rany, ale się uśmiałam :D choć to śmieszne nie jest, że tak się ludzi oszukuje i wciska kundelki pod tytułem "rodowodowy".

No ale jeszcze gorzej jak uświadamiasz wł. takiego psiaka, że to nie wilczak.........
Przytrafiło mi się to wczoraj w pewnym mieście na delegacji.......
Matulu, miny dwóch panów będących z psiakiem "vel wilczak" na moją gadkę o rasie były bezcenne, ale potem zmiana tych min sugerowała, że lepiej się ulotnić...........

Trustno1 07-16-2012 02:05 PM

A ja tak sobie myślę, że jeśli ktoś nie pofatygował się nawet, by w dobie internetu, sprawdzić w google jak wygląda wilczak czechosłowacki, że nie wspomnę o poszukaniu informacji o hodowlach, to może i dobrze, że ma jakiegoś pociesznego kundla a'la wilczak (albo i takiego co obok wilczaka nawet nie stał), niż prawdziwego CzW, bo najprawdopodobniej nie zdecydowałby się nigdy na niego albo zrobił piekło sobie i psu.

maria 07-16-2012 09:17 PM

Quote:

Originariamente inviata da Trustno1 (Messaggio 434776)
A ja tak sobie myślę, że jeśli ktoś nie pofatygował się nawet, by w dobie internetu, sprawdzić w google jak wygląda wilczak czechosłowacki, że nie wspomnę o poszukaniu informacji o hodowlach, to może i dobrze, że ma jakiegoś pociesznego kundla a'la wilczak (albo i takiego co obok wilczaka nawet nie stał), niż prawdziwego CzW, bo najprawdopodobniej nie zdecydowałby się nigdy na niego albo zrobił piekło sobie i psu.

w tym odosobnionym przypadku masz rację, ale spotkałam się z sytuacjami, gdy inne osoby podsyłały mi linki z innymi rasami, wyglądającymi typowo jak rasa, tylko z info "rodowód polskiego związku psów rasowych". nie każdy zna się na tym, który związek jest właściwy... dla laika zazwyczaj ten, z którym się spotka jako pierwszym

Trustno1 07-16-2012 11:29 PM

No to inna sprawa, że w Polsce ogólnie jest żenująco niski poziom wiedzy na temat zwierząt rasowych w ogóle. Jestem teraz na praktykach na wsi i ostatnio u jakiś rolników gospodyni i dzieciaki przyniosły na rękach pieska, pytają doktora czy to mały, czy szczeniak. Jako że doktor się psami nie para, to ja mu (temu psu:P ) do pyska, tam same mleczaki, więc mówię, że szczeniak. Oni opowiadają, że go znaleźli na ulicy w mieście, biegał i nikt się nie przyznawał, to wzięli. I pada pytanie - jaka to rasa? Więc ja, zgodnie z tym co widziałam, mówię, że kundelek. A oni, niemalże obrażeni (!), że nie, że to ratlerek! :rock_3:roll:
No cóż, koło ratlerka to może kiedyś stało, łapki może nawet ratlerkowate były, no ale, na litość! ;)

U nas wszystkie psy ze stojącymi uszami i w umaszczeniu czarnym podpalanym to "wilczury", a jak mały i na cienkich nóżkach to ratlerek (nic to, że 2 razy za duży :P). Żebyście widzieli jakie ja widziałam "pudle" i "sznaucery miniaturowe" w lecznicy... :rock_3 Czasem naprawdę się zastanawiałam, czy ja aby na pewno wiem, jak wygląda sznaucer! ;D

Spotkałam za dużo już ludzi zdziwionych i oburzonych, że CzW tyle kosztuje, stwierdzających, na moją (naiwną chyba) sugestię, że "psy rasowe tyle kosztują", że przecież husky'ego można za 300 zł kupić. I zupełnie ich nie obchodzi fakt, że pies bez papierów (jakichkolwiek, już ja nie mówię tu o jakiś pseudo-związkach, bo jakikolwiek papierek potwierdzający "rasowość" psa jest lepszy, niż żaden - połączony z przekonaniem, że to JEST pies RASOWY) to nie jest rasowy zwierzak i że taniej im będzie wziąć psa ze schroniska, bo za złotówkę, nie za 300, a wyglądem też mogą sobie znaleźć podobnego do husky'ego czy czegoś tam innego, co akurat jest modne.

yadira-szara 07-19-2012 04:06 PM

Trustno1, nie, jakikolwiek papierek nie jest dobry.. tutaj masz jeden z tych związków:
http://www.facebook.com/media/set/?s...8173375&type=1

Trustno1 07-19-2012 10:26 PM

Ej, ale mi nie chodzi o takie wynaturzenia (bo inaczej tego nie można nazwać), bo to nawet nie chodzi o jakieś papierki dla psa, ale o zwyczajny kryminał i upadek człowieczeństwa tych ludzi.
Jak padła sugestia, Burej bodajże, pod którąś z dyskusji o wystawach - może ci z "innych związków" mają jakiś uraz do ZKwP? Nie mówię, że to dobrze, że tak wolno, ani że to popieram - chodziło mi jednak w tej wypowiedzi o ludzi, który przynajmniej starają się, by ich "związek czegoś tam" był konkurencją dla ZKwP i "jakieś tam papierki" starają się swoim psom wydawać, a nie o zwyrodnialców. Im żaden związek nie pomoże, poza prokuratorem.:evil:

Gaga 07-23-2012 10:31 PM

Quote:

Originariamente inviata da GRABA (Messaggio 434645)
No ale jeszcze gorzej jak uświadamiasz wł. takiego psiaka, że to nie wilczak.........
Przytrafiło mi się to wczoraj w pewnym mieście na delegacji.......
Matulu, miny dwóch panów będących z psiakiem "vel wilczak" na moją gadkę o rasie były bezcenne, ale potem zmiana tych min sugerowała, że lepiej się ulotnić...........

W temacie:
http://youtu.be/ArPlKu12BpU
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=cDzSHAE3d2Y
http://www.youtube.com/watch?v=hd3MjjSAjTU&feature=plcp

maria 07-23-2012 10:56 PM

to pewnie "wilczaki" z serii "okazja po 800zł", jakich było pełno kiedyś na allegro, gratkach itp

Gaga 07-23-2012 11:07 PM

Albo fantazja właścicielki, podobnie jak w sytuacji opisanej przez Grabę. Ludzie mają niezrozumiały pęd do szukania konkretnej rasy w swoim mieszańcu. Nie wiem po co, bo pies to pies-jakość sama w sobie.

avgrunn 07-23-2012 11:21 PM

Moze mysla ze okreslenie rasy pomoze im w zrozumieniu psa, ja dzieki temu ze wiem po jakich rasach jest nasza Lalunia, moglam sie spodziewac konkretnych zachowan, przejela troche po tatusiu wyzle niemieckim a troche po mamusi Polskim Owczarku Nizinnym i mimo ze wygladem blizej jej do wyzla, to jak ktos sie pyta o rase to z usmiechem mowimy ze to koktajl warminsko-mazurski :lol:

Gaga 07-23-2012 11:25 PM

No w pewnym sensie racja. Bardziej miałam na myśli durnowate gadanie, że to rasa xxx. Snobizm w czystej postaci i głupota. Ale dla ludzi to jakiś problem chyba, bo koniecznie muszą zaznaczyć rasowość psa. Boć to kundelka mieć nie wypada :?

Rona 07-24-2012 03:42 PM

Quote:

Originariamente inviata da avgrunn (Messaggio 435368)
Moze mysla ze okreslenie rasy pomoze im w zrozumieniu psa, ja dzieki temu ze wiem po jakich rasach jest nasza Lalunia, moglam sie spodziewac konkretnych zachowan,...

Świetnie Cię rozumiem. Przez 10 lat zastanawialiśmy się jakie rasy "złożyły" się na Tinkę i żadna nie pasowała. Dopiero kiedy zobaczyłam na ulicy wilczaka, dowiedziałam się, że taka rasa istnieje i zaczęłam o niej czytać, wszystko zaczęło się składać w całość: i cieczka raz w roku, i niewiarygodna sprawność i wytrzymałość na wysiłek/ból/cierpienie; także nieprzemakająca sierść, a przede wszystkim charakter - niezależność, stadność, upór, potrzeba pracy z człowiekiem! Nie mówiąc już o niechęci do szczekania, "za długich nogach" i "za wąskiej klateczce", klasycznym lekkim sznurowaniu, (psica nawet mając 12-13 lat biegnąc "płynęła"!)
Tylko okrągłe disneyowskie ślepia, niewyraźna maska i wieeeelkie uszyska nie pasowały do rasy, choć w galerii wd, zwłaszcza u starszych wilczaków też sporo podobnych widać ;-).

Dla nas do końca pozostała wilczkopodobną sierotką, Szarą, Antosią, a gdy odkryliśmy jej prawdopodobne korzenie nie kochaliśmy jej ani trochę więcej, bo i tak już by się nie dało... :p

Przy okazji pragnę wyjaśnić "młodszym", że :
1. nigdy nie twierdziłam, że Tina na 100% była wilczakiem czechosłowackim. Zawsze mówiłam i pisałam o niej per "wilczakopodobna sierotka" (można sprawdzić w starych wątkach z 2004-07). Niemniej odkąd dzięki Lorce możemy porównać życie z Tiną z życiem z rodowodową czeweczką, jesteśmy wszyscy w rodzinie bardziej niż za życia Antosi przekonani, że płynęło w niej dużo, a nawet bardzo dużo krwi wilczaka. 8)

2. właściciel psa Czambora NIGDY Tiny nie widział na oczy (ani jak wygląda, ani jak biegnie, ani jak się zachowuje, itd.) więc jego kategoryczne wypowiedzi na jej temat, które co jakiś czas do mnie przez pośredników docierają są jego czystą fantazją!

Swoją drogą, jak strasznie trzeba się nudzić i samemu być nudnym, żeby poświęcać czas i energię na 'obrabianie' nieżyjącego od kilku lat psa! :stupid

Tutti gli orari sono GMT +2. Attualmente sono le 08:04 AM.