Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Adventure Racing 2010 ( IV Galicyjskie Wilczaków Spotkanie) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14300)

Galicja 18-05-2010 13:24

Adventure Racing 2010 ( IV Galicyjskie Wilczaków Spotkanie)

W bieżącym roku postanowiliśmy zmienić nieco formułę Spotkania Galicyjskiego. Poprzednia, czyli jej brak, zdopingowała nas do wymyślenia czegoś nowego, i tak po wielu nieprzespanych nocach narodził się pomysł. W 2010 roku Spotkanie Galicyjskie odbędzie się w dniach 24-26 września w Dolinie Będkowskiej, w otoczeniu Jury Krakowsko-Częstochowskiej wraz z Mistrzostwami Polski w Adventure Racing. Równoległa impreza, czyli Wolfdog Adventure Racing będzie pierwszą polską edycją zawodów w stylu Pro Evolution Contest. Program imprezy obejmie m.in. bieg z psem na dystansie 10 lub 21 km na zamkniętej i zabezpieczonej trasie, wykonywanie zadań na punktach kontrolnych ( zadania dla psów wykonywane wspólnie z ludźmi i dla ludzi wykonywane wspólnie z psami takie jak tor agility, wspinaczka, zjazdy i tyrolki, strzelanie itp.). W planie także pokazy Jednostki Ratowniczo-Poszukiwawczej PSP, przejażdżki quadami, ognisko, grill itp. Wszyscy chętni którzy nie będą czuli się na siłach wystartować w pełnej trasie, będą mogli spróbować swoich umiejętności na poszczególnych punktach trasy. Będzie także możliwość startu w równoległych zawodach Adventure Racing bez psa. Impreza nasza będzie zorganizowana dzięki nieocenionej pomocy i współpracy z Jurajską Izbą Gospodarczą, Jura Moto Sport, Jednostką Ratowniczo-Poszukiwawczą z psami Państwowej Straży Pożarnej i wielu innych. Dokładne informacje ukażą się na naszej stronie, stronie Jurajskiej Izby Gospodarczej oraz maratonypolskie.pl. Nocleg będzie w schronisku lub na polu namiotowym. Na miejscu wygodny parking. Możliwy jest też nieskomplikowany dojazd PKP. ZAPRASZAMY!!! Dla zachęty link do relacji z zeszłorocznej imprezy, wtedy jeszcze mistrzostw Małopolski:

http://www.maratonypolskie.pl/mp_ind...on=2&code=1834

Andrzej Kuder

Grin 18-05-2010 13:35

Hm, propozycja wygląda ciekawie bez dwóch zdań, szkoda troszkę że terminem pokrywa się z ostatnimi zawodami o Puchar Polski w dogtrekkingu w Olsztynie. Niektórzy mogą mieć ciężki orzech do zgryzienia, co wybrać, tym bardziej że po tych zawodach zostanie ogłoszona ostatecznia klasyfikacja itd.
W każdym razie gratuluję pomysłu i chęci podjęcia się organizacji. :)

szasztin 18-05-2010 14:00

Pomysł ŚWIETNY!!! Planowalismy na przyszły rok jechać do Niemiec a tu u nas też cos zaczyna sie dziać:)
Niestety w tym roku - po raz pierwszy nie planowaliśmy przyjazdu na Galicyjskie :( :bigcry2:bigcry2 . Cały czerwiec mamy tak zaplanowany ze nie damy rady. Ale za rok postaramy się!!!

Grin 18-05-2010 14:14

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 301337)
Cały czerwiec mamy tak zaplanowany ze nie damy rady.

To jest we wrześniu. ;-)

szasztin 18-05-2010 14:20

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 301340)
To jest we wrześniu. ;-)

No ja jestem GAPA :) taka we 100% . Ale w tym terminie wracamy z naszego dłuuuuugiego urlopu z wilczakami:) i nie ma szans na nawet na pól dnia wolnego .
Tak czy inaczej nie damy rady!

wolfin 18-05-2010 14:55

ooo klasss :) i na moje urodziny :) trzeba pomyslec :)

Narvana 18-05-2010 17:35

Aleeeeeeeeeeeee! Wow, Magda, jestem pelna podziwu!
Kurcze, korci mnie strasznie! Ale... czemu to teraz tak daleko! :dontknow :( Watpie, zeby udalo sie pojechac :heul

Witek 18-05-2010 19:06

My napewno sie pokarzemy, nie przepuścimy takiej zabawy:lol:

Louve 18-05-2010 19:47

My również postaramy się stawić :)

Galicja 18-05-2010 19:58

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 301334)
Hm, propozycja wygląda ciekawie bez dwóch zdań, szkoda troszkę że terminem pokrywa się z ostatnimi zawodami o Puchar Polski w dogtrekkingu w Olsztynie. Niektórzy mogą mieć ciężki orzech do zgryzienia, co wybrać, tym bardziej że po tych zawodach zostanie ogłoszona ostatecznia klasyfikacja itd.
W każdym razie gratuluję pomysłu i chęci podjęcia się organizacji. :)

Niestety termin nie zależał do końca od nas, sami nie bylibyśmy w stanie zrealizować takiego przedsięwzięcia, łącznie z opieką medyczną, zapewnieniem obsługi punktów, gastronomią (chyba że przy wspinaczce stał by Tomek, a rozpalanie ognisk powierzylibyśmy Adzie ;) )
A dlaczego piszemy juz teraz o tym? Bo rozważaliśmy dwa warianty, "zwykłe" Galicyjskie w czerwcu i "przygodowe" we wrześniu. Udało nam się porozumieć z JIG na tyle że jesteśmy pewni tego że uda nam się zorganizować wrześniowe, dlatego juz teraz zapraszamy :)

Gia 18-05-2010 20:53

Magda na nas możecie liczyć ;) Przemek zachwycony, wpisujemy do grafiku, miejmy nadzieję, że nie wypadnie w tym czasie nic "zawodowego"... :)

Przemek wystartuje z Kalinką na te 10 km (na dłuższe dystanse niestety nie może, dlatego odpadł nam dogtrekking...)

sssmok 18-05-2010 21:55

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 301386)
Aleeeeeeeeeeeee! Wow, Magda, jestem pelna podziwu!
Kurcze, korci mnie strasznie! Ale... czemu to teraz tak daleko! :dontknow :( Watpie, zeby udalo sie pojechac :heul

Zawsze mozecie dojechac do nas, a potem juz razem ;)
My na 99,99% bedziemy ;)

Narvana 18-05-2010 22:32

Czyli znow droga z jak ostatnio "z Twardej do Krakowa przez Wawe" :twisted:
OK, teraz to wyglada lepiej-pomyslimy finansowo, jak bedziemy stac po obozie jesli pojedziemy. Dzieki za propozycje :)

szasztin 19-05-2010 07:25

Buuuuuuuu a my nie damy rady....Buuuuuuu:bigcry2:bigcry2

Palpatine 19-05-2010 09:18

Rewelacyjny pomysł! Postaramy się dotrzeć. Jako organizatorzy będziecie zapewne w Polsce pionierami takiej imprezy, może warto pomyśleć, nad tym, aby na stałe wpisać ją do kalendarza.

Grin 19-05-2010 09:51

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 301431)
Niestety termin nie zależał do końca od nas, sami nie bylibyśmy w stanie zrealizować takiego przedsięwzięcia, łącznie z opieką medyczną, zapewnieniem obsługi punktów, gastronomią (chyba że przy wspinaczce stał by Tomek, a rozpalanie ognisk powierzylibyśmy Adzie ;) )

Jasne, że przy tak szeroko zakrojonym przedsięwzięciu nie wszystko zależy jedynie od Was. :)
Nawet jeśli nam się nie uda dotrzeć, będziemy mocno trzymać kciuki, aby wszystko wypaliło w 100 proc. i żeby taka impreza wpisała się na stałe w kalendarz polskich wilczakowych wydarzeń. (zwłaszcza że my mamy w tamte strony bardzo blisko :D )

Witek 19-05-2010 10:08

A ja mam pytanie techniczne, może za dalece wybiegające w przyszłość, ale co tam :) Czy będzie kategoria a'la rodzinna? Znaczy czy będę mogła startować z Witkiem? Bo elementy na trasie związane z psem musiałabym wykonywać ja (np. agility) a elementy związane z czynnikiem ludzkim Witek. Np. obawiam się, że w najlepszym wypadku podczas strzelania mogłabym kogoś zranić... Nie mówiąc już o tym, że nigdy w życiu się nie wspinałam.

Narvana 19-05-2010 11:09

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 301521)
Np. obawiam się, że w najlepszym wypadku podczas strzelania mogłabym kogoś zranić... Nie mówiąc już o tym, że nigdy w życiu się nie wspinałam.

ja tez nie i w zyciu nie oddalabym takiej przyjemnosci komus 8)
Nigdy nie wiadomo, czy bedzie kolejna mozliwosc na takie atrakcje...

Witek 19-05-2010 11:21

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 301539)
ja tez nie i w zyciu nie oddalabym takiej przyjemnosci komus 8)
Nigdy nie wiadomo, czy bedzie kolejna mozliwosc na takie atrakcje...

Nie widzę przyjemności w zastrzeleniu własnego psa z łuku ;)

Narvana 19-05-2010 11:22

eee tam, az takiej tragedii na pewno nie ma :)

Galicja 19-05-2010 11:45

Słuchajcie, odzew przekroczył moje najśmielsze oczekiwania. Ponieważ do imprezy jest jeszcze trochę czasu, konkretne informacje ukażą się ze stosownym wyprzedzeniem. Tym nie mniej poruszę parę kwestii które już teraz mogą niepokoić. A mianowicie:
1) będziemy mieli do dyspozycji całą Dolinę Będkowską, jak długa i szeroka.
2) nocleg będzie w schronisku lub na polu namiotowym. Obiekt jest cały dla nas.
3) co do kategorii, to ponieważ w tym samym czasie i miejscu odbywają się "zwykłe" zawody Adventure Racing, klasyfikacja będzie prowadzona w/g tych samych kryteriów, tzn. K20, K30, K40 (kobiet), M20, M30, M40 (mężczyzn) - ( gdzie "20" oznacza poniżej i do 20 roku życia, "40" do 40 roku życia i powyżej) oraz rodzinna, bez kryterium wieku, drużynowa i open dla całości. W przypadku stawienia się rekordowo małej lub rekordowo dużej ilości uczestników, kategorie możemy zmodyfikować:)
4) impreza prowadzona będzie pod patronatem pani wójt gminy Zabierzów i Starosty krakowskiego. Za zajęcie miejsc 1-3 w kategorii open przewidziane będą dyplomy i puchary, a dla wszystkich uczestników którzy ukończą całość trasy - medale. Dla uczestników poszczególnych konkurencji bez udziału w całości trasy - dyplomy.
5) impreza będzie doskonałą promocją rasy, ponieważ częścią składową będą też mistrzostwa dziennikarzy w Adventure Racing.
6) a teraz to co nieprzyjemne - opłata startowa: wyniesie ok. 50 zł od każdej startującej osoby ( bo drużynowo mogą wystartować np. 2 osoby z 1 psem). Tym nie mniej w opłacie startowej zawarte będą: numer startowy, materiały sponsorów, wyżywienie całodobowe ( jedzenie, napoje, również izotoniki i alkohol:), wszystkie atrakcje towarzyszące. Wysokość tej opłaty wynika też z tego, że trasa zabezpieczona jest przez specjalistów z uprawnieniami do zabezpieczenia imprez masowych i prac wysokościowych ( niektóre "atrakcje" zlokalizowane będą do 30 m nad ziemią;)
7) tak jak już wcześniej wspominałem, dokładny program, regulamin, mapa dojazdu, mapa trasy i inne ważne informacje będą opublikowane na stronie Jurajskiej Izby Gospodarczej, maratonypolskie.pl, oraz na naszej:) w stosownym czasie:)
Andrzej
Uprzejmie proszę Administratora o dodanie informacji o zawodach do kalendarza imprez. A.K.

Galicja 29-07-2010 09:53

Oto link do informacji ( regulamin ) i zgłoszenia na Wolfdog Adventure Racing. Zgłoszenie należy odesłać na adres e-mail podany w regulaminie. Serdecznie zapraszamy!!!
http://www.imprezyjurajskie.pl/terminarz.html
Czy ktoś wie, jak imprezę dodać do terminarza na wolfdogu???
Kto się wybiera? Kto się wybiera???:twisted:

Witek 29-07-2010 10:06

Jeżeli nie przeszkodzi nam podróż poślubna to my będziemy na pewno :)

PS.

A kategoria rodzinna? Będzie ostatecznie? Bo regulamin nic na ten temat nie mówi, a ja sobie bez Witka nie poradzę...

Galicja 29-07-2010 10:59

Gratuluję!!! No to może wpasujecie W.A.R. gdzieś w trasę waszej podróży:)
Kategoria "rodzinna" oczywiście będzie, gdzieś to po prostu umknęło, z tym że zadania zawsze będą tylko dla 1 człowieka i 1 psa - tak że trzeba się wtedy będzie dzielić kto co i na jakim punkcie robi:)

Skrzat&Bow 29-07-2010 12:56

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 317216)
Oto link do informacji ( regulamin ) i zgłoszenia na Wolfdog Adventure Racing. Zgłoszenie należy odesłać na adres e-mail podany w regulaminie. Serdecznie zapraszamy!!!
http://www.imprezyjurajskie.pl/terminarz.html
Czy ktoś wie, jak imprezę dodać do terminarza na wolfdogu???
Kto się wybiera? Kto się wybiera???:twisted:

powaznie sie zastanawiam czy nie przyjechac z bratem;-) - sama chyba nie dałabym rady...hehehe.....no i kategoria rodzinna brzmi tak mniej forsownie;)- czy sie myle? czy trzeba byc mega twardzielem;-))))? i lepiej dac sobie spokoj z wygłupami?;-)
jedna rzecz jeszcze mnie zastanawia, jesli bedzie tzreba podniesc swojego psa zeby wykonac zadanie w jakiejs konkurencji to odpadam na starcie;-))

Grin 01-08-2010 17:51

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 317225)
Jeżeli nie przeszkodzi nam podróż poślubna to my będziemy na pewno :)

Ekhem, czy ja o czymś nie wiem? :rock_3 :rock_3 :rock_3
Poza tym jaka podróż?!!?: na Jurę na zakończenie pucharu w Dogtrekkingu, a nie na jakąś tam podróż... :twisted:

Lupusek 03-08-2010 13:07

Bardzo się cieszę, ze pojawia się kolejna "aktywna" impreza, i w dodatku dedykowana wilczakom i ich właścicielom. Ja przyjeżdżam na pewno (jeśli nic nagle nie "wyskoczy"). Zapowiada się dobra zabawa, oby tylko pogoda dopisała. Już wysyłam formularz zgłoszenia, bo liczba miejsc ograniczona (do ilu??).

Louve 03-08-2010 19:20

Fakt, pora się zgłaszać, bo z młodym pewnie też wpadnę. A szkoda byłoby to ominąć. :)

Witek 03-08-2010 20:19

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 317595)
Ekhem, czy ja o czymś nie wiem? :rock_3 :rock_3 :rock_3
Poza tym jaka podróż?!!?: na Jurę na zakończenie pucharu w Dogtrekkingu, a nie na jakąś tam podróż... :twisted:

Teraz już wiesz wszystko :)
A my chyba puchar już zakończyliśmy, bo w tym roku planujemy wstępnie wybrać się do Późnej zamiast do Brennej...
I raczej stawiamy też na "ekstremę" w czasie Olsztyna.

Galicja 04-08-2010 10:27

Quote:

Originally Posted by alakra (Bericht 317961)
bo liczba miejsc ograniczona (do ilu??).

No powiedzmy że się załapiecie ;) a tak serio to mamy odgórne ograniczenie, choć osobiście wątpię byśmy dobili do tej granicy :)

Gia 04-08-2010 13:07

My też, my też!!!! Magda, zarezerwuj nam proszę miejsce ;) Teraz kompletnie nie mam głowy, żeby szukać gdzie się mamy zapisać... 2 osoby + pies :)

Galicja 20-08-2010 09:52

Rozmawialiśmy dziś z P.Andrzejem Bukowczanem i.... te osoby które chcą brać udział w W.A.R proszę o zgłoszenie poprzez formularz zgłoszeniowy (dziękuję Adminowi za zamieszczenie imprezy w kalendarzu ) termin upływa 31.08.2010 !!

sssmok 22-08-2010 09:32

My juz zgloszeni.

Mam nadzieje, ze jednak troche osob sie zjawi ;-)

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 318115)
My też, my też!!!! Magda, zarezerwuj nam proszę miejsce ;) Teraz kompletnie nie mam głowy, żeby szukać gdzie się mamy zapisać... 2 osoby + pies :)

http://wolfdog.org/pol/events/1395.html :twisted:

Lupusek 22-08-2010 10:22

Wysłałam zgłoszenie kilka dni temu, ale nie dostałam potwierdzenia - czy ktoś dostał potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia?

Witek 22-08-2010 10:42

Ja wysłałam 4.08 ale również nie dostałam potwierdzenia.

Galicja 23-08-2010 14:47

Dzisiaj wszystkie potwierdzenia powinny zostać wysłane :)

Gia 23-08-2010 15:09

Ja wyślę dopiero w środę zgłoszenie, mam nadzieje, że będzie dla nas miejsce ;)

Galicja 31-08-2010 20:31

Termin zgłoszeń został przedłużony :) Tak więc zapraszamy.
Można rezerwować sobie nocleg inny niż namiot, w schronisku "Małgosia" połozonym w Łazach, ( tel : (12) 3895278 )
Można też w schronisku Brandysówka , ale tam już bez psów, niestety.

Galicja 02-09-2010 20:35

Tutaj będzie aktualizowana lista zgłaszających się osób
http://www.imprezyjurajskie.pl/news.html

sssmok 02-09-2010 22:06

Ludzie co Was tak malo. Zglaszac sie i to juz.
Przy takiej malej obsadzie, moze nie byc powtorki :cry:

Gia 03-09-2010 20:57

ehhhhh, my tak chcieliśmy i dupa :(

Witek 03-09-2010 21:42

Czasem mi się wydaje, że właściciele wilczaków są jak właściciele labików- kanapa, tv, piwko i tyle...

Gia 03-09-2010 22:11

Magda zastrzelę Cię.... to miało być dla mnie wyzwanie, ale siła wyższa... :(

Witek 03-09-2010 22:18

Ewa, wyjątkowo jesteś usprawiedliwiona, a co z resztą? Lenie, zgłaszać się ! Jakby to było spotkanie przy piwku to pewno chętnych by było co nie miara...:roll:

Gia 03-09-2010 23:06

Ale ja zakładałam, że na mecie będzie piwko :twisted:

Grin 04-09-2010 09:18

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 322015)
Czasem mi się wydaje, że właściciele wilczaków są jak właściciele labików- kanapa, tv, piwko i tyle...

Ech, chciałabym mieć taką kondychę, jak niektórzy znani mi właściciele labików. :D Ich psy przy nich wymiękają. :D

Witek 04-09-2010 10:06

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 322040)
Ech, chciałabym mieć taką kondychę, jak niektórzy znani mi właściciele labików. :D Ich psy przy nich wymiękają. :D

Masz na myśli Gosię ? :D Ale Neska nie wymięka :D

Grin 04-09-2010 10:53

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 322042)
Masz na myśli Gosię ? :D Ale Neska nie wymięka :D

Gosię też, ale nie tylko. :D
Nie zapominaj, że Neska ma w sobie sporo z wilczaka. :D Poza tym po ostatniej Brennej zamiast szaleć (jak to było np. w Złotym Stoku, gdzie jeszcze miała ochotę na agility), poszła od razu spać do samochodu Tomka, no i niestety przeziębiła się. Aż dziw; woda (z nieba co prawda) zaszkodziła labkowi.

Narvana 04-09-2010 12:03

Magda - daj kase na wszystko to bede PIERWSZA na tym spotkaniu, bo lubie klimaty tego typu. Ale co zrobic. :(
I pewnie nie jestem jedyna, ktora ma problem finansowy, a nie na zasadzie "chce mi sie, nie chce mi sie".

Witek 04-09-2010 16:58

Narvana, spoko, jutro puszczam lotto, może da radę :D

Narvana 04-09-2010 17:18

Ooooooooo! :D a jakas wieksza suma jest?

Witek 04-09-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 322076)
Ooooooooo! :D a jakas wieksza suma jest?

Nie wiem, ale nawet bańka mnie ustatysfakcjonuje :D

sssmok 05-09-2010 11:33

Jakby co my mozemy kogos zabrac - z naszych okolic lub na trasie - kierunek Mława - Kraków. Jedna, dwie osoby z psem sie zmieszcza ;)

Lupusek 05-09-2010 13:36

My też możemy kogoś zabrać! Mamy trzy miejsca dla ludzi i jedno dla psa. Startujemy z Mazur, kierunek wiadomy: Kraków. Na razie tylko w jedną stronę, bo planujemy zostać na południu kilka dni dłużej.

Galicja 10-09-2010 09:30

Jeszcze jest trochę czasu, my tu w Krakowie zaczynamy juz przygotowania...od tańca w intencji ładnej pogody. :)
A co do informacji, to jeszcze jena malutka, udało nam się pozyskać sponsora części nagród, jest nim firma Husse

Z LASÓW LOTHLORIEN 10-09-2010 12:30

A ja proponuje koszulki Racingowe! Jeśli są chętni to prosze pisać jaki rozmiar mam załatwić!

Koszulki będą czarne, z przodu będzie logo imprezy, a z tyłu wasze imie, nazwisko oraz imie waszego wilczaka :) i zdjęcie wybranego przezemnie wilczaka :) Za jakiś czas umieszczę poglądowy widok koszulek.

Bardzo proszę zgłaszać chęć nabycia koszulki na tym forum lub pod adresem [email protected] wraz z rozmiarem koszulki.

Grin 10-09-2010 15:30

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 323244)
Jeszcze jest trochę czasu, my tu w Krakowie zaczynamy juz przygotowania...od tańca w intencji ładnej pogody. :)

Tańczcie, tańczcie; nam też się pogoda przyda, bo w tym samym czasie będziemy niedaleko "biegać" w końcówce pucharowego dogtrekkingu, a mokrych butów i odzienia po Brennej stanowczo nam wystarczy za wszystkie czasy.
Z drugiej strony... nie chcę Was martwić, ale ŻADEN dotychczasowy pucharowy dogtrekking w tym roku (św. Anki nie liczę, bo to było organizowane przez inny klub i w ogóle nie ta bajka) nie obył się bez deszczu, więc... :twisted:

Galicja 10-09-2010 21:38

:) kiedyś widziałam takie zjawisko że pół drogi było suche, pół mokre ;) Może np padać w nocy "przed", albo przez 2 min w trakcie :) ale tez tylko jakiś "kapuśniaczek "

Witek 10-09-2010 22:25

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 323400)
:) kiedyś widziałam takie zjawisko że pół drogi było suche, pół mokre ;)

To niech pada na Łowców, my będziemy mieć sucho :D :twisted::twisted::twisted:

sssmok 10-09-2010 22:57

Ja trzymam kciuki, zeby Sajgon Bozene zaciagnal, to razem sie pogubimy :D
Mokro czy sucho?... A pies chmurze morde lizal :D

lutek:) 13-09-2010 00:47

Musiałaś mocno zaciskać te kciuki :) bo Sajgon Bożenę zaciągnął i Bożena zgłoszenie wysłała :shock: Teraz przez dwa tygodnie będę miała stresa czy potrafię coś ustrzelić z broni pierwotnej :twisted:

atah 13-09-2010 16:54

A jakie konkretnie będą ćwiczenia z psami typu wspinaczkowego?

sssmok 13-09-2010 17:17

Quote:

Originally Posted by lutek:) (Bericht 323684)
Musiałaś mocno zaciskać te kciuki :) bo Sajgon Bożenę zaciągnął i Bożena zgłoszenie wysłała :shock: Teraz przez dwa tygodnie będę miała stresa czy potrafię coś ustrzelić z broni pierwotnej :twisted:

Yeah!!!
No to bedzie sajgon 8)

A bron pierwotna to ludzie maja w genach :D

Galicja 13-09-2010 21:02

Quote:

Originally Posted by atah (Bericht 323789)
A jakie konkretnie będą ćwiczenia z psami typu wspinaczkowego?

Dla psów przewidziane są eksploracja jaskini oraz tyrolka ( przejazd linowy )

sssmok 13-09-2010 22:14

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 323833)
Dla psów przewidziane są eksploracja jaskini...

Jaaasne, a kto mi psa wyciagnie z tej eksploracji, jak cos ciekawego znajdzie :D

Cos lista osob na stronie sie nie aktualizuje :P

atah 14-09-2010 06:17

Wysłałam zgłoszenie dopiero teraz , ale nie mam żadnej informacji zwrotnej. Ktoś się orientuje czy można się jeszcze zapisywać?
Zobaczyć minę Astri na tyrolce - bezcenne :))))

aneta1 14-09-2010 06:31

Ode mnie biegnie szwagier niestety nie z wilczakami bierze mojego wyżła :lol:
Magda mam nadzieję że to nie przeszkadza ?

Galicja 14-09-2010 10:18

Quote:

Originally Posted by atah (Bericht 323874)
Wysłałam zgłoszenie dopiero teraz , ale nie mam żadnej informacji zwrotnej. Ktoś się orientuje czy można się jeszcze zapisywać?
Zobaczyć minę Astri na tyrolce - bezcenne :))))

Potwierdzenie powinno dojśc niebawem :)

Galicja 14-09-2010 10:21

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 323875)
Ode mnie biegnie szwagier niestety nie z wilczakami bierze mojego wyżła :lol:
Magda mam nadzieję że to nie przeszkadza ?

No pewnie że nie przeszkadza :)

Grin 14-09-2010 10:31

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 323833)
Dla psów przewidziane są eksploracja jaskini oraz tyrolka ( przejazd linowy )

My na dogtrekkingu też będziemy przechodzić przez jaskinię. :D
Dobrze, że nie każą nam zjeżdżać na linach. :D Mam nadzieję, że będzie Was potem można pooglądać przynajmniej na zdjęciach. :)

Galicja 14-09-2010 10:38

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 323918)
My na dogtrekkingu też będziemy przechodzić przez jaskinię. :D
Dobrze, że nie każą nam zjeżdżać na linach. :D Mam nadzieję, że będzie Was potem można pooglądać przynajmniej na zdjęciach. :)

Mamy zamówionego fotografa ;) Bo my odpadamy, Andrzej będzie biegał to tu, to tam, a ja pewnie będę na starcie/mecie ze szczeniakami, choć Andrzej upiera się bym z Balounem pobiegła (ale czy ja dam radę ? )

Grin 14-09-2010 10:49

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 323921)
Mamy zamówionego fotografa ;) Bo my odpadamy, Andrzej będzie biegał to tu, to tam, a ja pewnie będę na starcie/mecie ze szczeniakami, choć Andrzej upiera się bym z Balounem pobiegła (ale czy ja dam radę ? )

A czemu byś miała nie dać, jak ja - babcia po 40-ce daję radę na 25, 27 km? :D
Fajny pomysł z tym fotografem, będzie co oglądać. :)

Witek 14-09-2010 11:25

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 323925)
A czemu byś miała nie dać, jak ja - babcia po 40-ce

Babcia?! To ja o czymś nie wiem? Kaja już Wam taki numer wywinęła? A taka niewinna się wydawała :D:rock_3:twisted::p

Grin 14-09-2010 11:37

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 323934)
Babcia?! To ja o czymś nie wiem? Kaja już Wam taki numer wywinęła? A taka niewinna się wydawała :D:rock_3:twisted::p

Cholera, to bez cudzysłowu już nie widać, że to przenośnia była?!!? :evil_2 :D

Witek 14-09-2010 11:39

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 323935)
Cholera, to bez cudzysłowu już nie widać, że to przenośnia była?!!? :evil_2 :D

Nigdy nic nie wiadomo :D Dzieci teraz bardzo szybko rosną, a z Kaji to już fajna pannica się robi ;) :twisted::rock_3

Narvana 14-09-2010 11:53

Jak ja Wam zazdroszcze tych zawodow :(
Mam nadzieje, ze moze jednak za rok uda nam sie wziac udzial...
Bardzo bym chciala, taka frajda...
Jaskinie, zjazdy, strzelanie... Ehhhhh :heul:bigcry2

Galicja 14-09-2010 13:43

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 323941)
Jak ja Wam zazdroszcze tych zawodow :(
Mam nadzieje, ze moze jednak za rok uda nam sie wziac udzial...
Bardzo bym chciala, taka frajda...
Jaskinie, zjazdy, strzelanie... Ehhhhh :heul:bigcry2

Spoko, Spoko, może sie jeszcze okazac że to będzie wielka klapa :)

Narvana 14-09-2010 13:55

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 323977)
Spoko, Spoko, może sie jeszcze okazac że to będzie wielka klapa :)

Watpie w to :)

Galicja 23-09-2010 09:29

Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą jak dojechać na sobotnia imprezę to podaje przybliżony adres - łąka :)
Tak mi odpowiedział Andrzej jak się go zapytałam jaki tam jest adres :)
Owa łąka jest jakieś 100m przed skałą Sokolica, przy ulicy Pod Sokolicą.
Jeszcze tylko mam pytanie techniczne :) Czy ktoś wybiera sie tam w piątek?

Lupusek 23-09-2010 10:48

Tak, my będziemy w piątek wieczorem (mam nadzieję, że dojadę). Zatrzymujemy się w schronisku Brandysówka - jak stamtąd dojechać/dojść do miejsca zawodów?

Galicja 23-09-2010 12:00

Quote:

Originally Posted by alakra (Bericht 326210)
Tak, my będziemy w piątek wieczorem (mam nadzieję, że dojadę). Zatrzymujemy się w schronisku Brandysówka - jak stamtąd dojechać/dojść do miejsca zawodów?

to około 100m ponizej.
Ale pamiętajcie, właściciele Brandysówki nie lubią psów!

Lupusek 23-09-2010 12:05

O, czyli będę praktycznie "na miejscu" :-)
Jak robiłam rezerwację, to nie mieli nic przeciwko psu, więc postanowiłam się tam zatrzymać. Przynajmniej tak mnie poinformowali telefonicznie. Mam nadzieję, że do soboty nic się nie zmieni w kwestii noclegu z psem.
Ostatecznie zawsze można się przespać w aucie ;-)

Galicja 23-09-2010 22:04

Quote:

Originally Posted by alakra (Bericht 326225)
O, czyli będę praktycznie "na miejscu" :-)
Jak robiłam rezerwację, to nie mieli nic przeciwko psu, więc postanowiłam się tam zatrzymać. Przynajmniej tak mnie poinformowali telefonicznie. Mam nadzieję, że do soboty nic się nie zmieni w kwestii noclegu z psem.
Ostatecznie zawsze można się przespać w aucie ;-)

Właśnie się dowiedziałam że własciciele "Brandysówki" zmienili jednak zdanie i już lubią psy (ale uważajcie ;) )

Rona 24-09-2010 08:00

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 326355)
Właśnie się dowiedziałam że własciciele "Brandysówki" zmienili jednak zdanie i już lubią psy (ale uważajcie ;) )

Zauważyłam, że ostatnio prawie wszyscy hotelarze pokochali psy ;), a tych którzy jeszcze nie wpadli na to, że człowiek z psem to też klient, pewnie niedługo zmusi do tego konkurencja. 8) Z naszych doświadczeń hotelowych, (pewnie zresztą nieoryginalnych, ale może akurat komuś się przyda) dobrze zabrać ze sobą rolkę do zbierania sierści i kilka dużych prześcieradeł do ochrony hotelowych sprzętów przed sierścią i błotem.

Niestety, jutro o świcie wyjeżdżam służbowo za morze, więc nie będzie nas na imprezie - zresztą i tak, 'wyczyny kaskaderskie' nie na mój wiek i zdrowie 8). Ale życzę wszystkim udanego startu i finiszu, fajnej zabawy, a przede wszystkim.... DOBREJ POGODY! Będę trzymać kciuki za wszystkich bez wyjątku! :thumbs

Galicja 24-09-2010 09:10

Na stronie imprezy jurajskie jest już zaktualizowana lista startowa, jak również mapka dojazdu.
http://www.imprezyjurajskie.pl/news.html

Lupusek 24-09-2010 10:28

My za chwilę wyruszamy. Do zobaczenia na miejscu!!!

aneta1 25-09-2010 21:53

My już dawno w domu musieliśmy szybko wyjechać i pewnie to co najlepsze nas ominęło ale cóż pozostało kilka zdjęć

http://jadiel.zperonowki.pl/main.php...serialNumber=1
http://jadiel.zperonowki.pl/main.php...serialNumber=2

Dzięki Było Bardzo Fajnie super :)))))) tylko ta droga Magda Andrzej wy się chcieliście wszystkich nas pozbyć Prawda ???? :) :) :)

atah 26-09-2010 10:03

Zabawa była przednia:) Impreza fajnie zorganizowana. wilczaka udało sie nieco zmeczyc. na chwile:) Najwieksze wrazenie na Astri zrobiła tyrolka, po zjedzie spogladała na mnie spode łba : "Zaufałam ci , ze bedzie fajnie. Oszukalas mnie!". To bardzo cenne, ze wilczak moze mieć ze mna ekstremalne przezycia a nie tylko ja z nią:))).

http://images38.fotosik.pl/341/e95144dd8a3d96eb.jpg

Szkoda tylko , ze Łowców nie było - mielibyśmy może wilczaka na podium:))
Mam wielka nadzieje , ze powstanie nowa swiecka tracycja W.A.R. - i w przyszłym roku, bedzie wiecej wilczaków.

Grin 26-09-2010 11:16

Quote:

Originally Posted by atah (Bericht 326752)
Szkoda tylko , ze Łowców nie było - mielibyśmy może wilczaka na podium:))

Hehe, miło nam, że ktoś o nas pamiętał. :) Łowców nie było, ale to nie znaczy, że Łowca nie stał wczoraj na podium. ;)
Wczoraj na Jurze odbyło się zakończenie Pucharu Polski w dogtrekkingu ma się rozumieć, skąd przywieźliśmy pucharek za II miejsce w klasyfikacji generalnej kategorii rodzinnej. :D :D
Bardzo się cieszymy, ale nie tyle z tego pucharu (choć to też fajne), ale z tego, że udało się nam być na wszystkich zawodach, bo to baaaaardzo fajna zabawa. :)
Więcej w odpowiednim temacie, jak będą zdjęcia. :)

Cieszymy się, że Wam się impreza udała i gratulujemy odwagi; nie wiem, czy bym odważyła się zafundować sobie i Łowcy taki przejazd na linie. :)

wolfin 26-09-2010 13:36

ok to gdzie SA WYNIKI - ja tu czekam czekam :)

zajebista fotka :) i trzymami kciuki :rock_3

Witek 26-09-2010 14:14

My właśnie dotarliśmy do domu :) Było niesamowicie i mam nadzieję, że za rok będzie powtórka :) Witkowi też się bardzo podobało, a jemu rzadko kiedy coś się podoba, tak wiec naprawdę wielki respect dla Magdy i Andrzeja! Zaraz będziemy przeglądać zdjęcia i na pewno coś wrzucimy!
Bożenka, żałuj, że Was nie było. DT to się może przy tym schować!

Bajka 26-09-2010 14:32

Dajcie zdjęcia, dajcie zdjęcia, popatrzymy sobie i pozazdrościmy, że nas nie mogło być. Super,że się Wam taka piękna pogoda udała:)

Witek 26-09-2010 15:40

To mini fotorelacja, bo raczej nie da się na szybko ogarnąć tego co sie działo :)

Punkty kontrolne były widoczne, choć czasem schowane :)

http://images8.fotosik.pl/473/88b10221d131f551.jpg

Jeden z pierwszysch punktów- strzelanie z procy do Harnasia, Witek kazał zanzaczyć, że trafił za pierwszym razem :D

http://images8.fotosik.pl/473/ad81f9cb6870eafa.jpg

Wszyscy razem, w równym tępie :)

http://images8.fotosik.pl/473/6eed3f79e71e7830.jpg

Kolejne zadanie. Na szczęscie wielkość rozpalonego ogniska nie miała znaczenia ;)

http://images8.fotosik.pl/473/c43bc07f0cb3e78d.jpg

Błotko:

http://images8.fotosik.pl/473/5f8727e873568f9d.jpg

Do jednego z punktów kontrolnych należało dojść w szczególny sposób:

http://images8.fotosik.pl/473/7fac5acc94036505.jpg

W tym czasie psy (i bardziej leniwi właściciele) mogli chwilke odsapnąć:

http://images8.fotosik.pl/473/676e04e6f1a66aea.jpg

Ostre zejścia można bylo pokonać na ostrożnie:

http://images8.fotosik.pl/473/a1fd0d68c369879f.jpg

Lub na luzaka, nie wyjmując nawet fajki z ust:

http://images8.fotosik.pl/473/f771177c931bc615.jpg

Wejście do jaskini nie stanowiło dla psów żadnego problemu:

http://images8.fotosik.pl/473/817426df60011f25.jpg

Ale w środku były "zasadzki" na ludzi:

http://images8.fotosik.pl/473/05c888b5436d3b10.jpg

Wspinaczka:

http://images8.fotosik.pl/473/d2e08fa98a50c7dc.jpg

Niejednokrotnie, żeby bezpiecznie pokonać ostre zejścia jedynym rozwiązaniem było spuszczenie psów. Na szczęście odstępy czasowe w jakich startowali zawodnicy sprawiły, że żadna z drużyn nie wchodziła sobie w paradę.

http://images8.fotosik.pl/473/7b40ee3051f4930f.jpg

gustowne szeleczki:

http://images8.fotosik.pl/473/0686d99c5fd2c47d.jpg

Łiiiii, jedziemy!

http://images8.fotosik.pl/473/f7b6ed1c19f25743.jpg

http://images8.fotosik.pl/473/3ded551918d71c89.jpg

Na chłopakach zejście z 30m skałki zrobiło olbrzymie wrażenie

http://images8.fotosik.pl/473/7281b3694daef3f0.jpg

http://images8.fotosik.pl/473/0f9d60d4ec21fcc9.jpg

Ostatni 14 punkt, zlokalizowany na mecie- a'la agility. Astarte coprawda kompletnie nie widziała w tym swojego toru, ktory pokonuje na pełnym gazie, ale i tak przeszła go dzielnie :)

http://images8.fotosik.pl/473/b4e21da7a8bc914e.jpg

http://images8.fotosik.pl/473/1ed969812de19553.jpg

aneta1 26-09-2010 17:27

To ja od siebie dodam
Lista zgłoszonych

1. Stelmachowski Grzegorz – pies Czamborz Vlciho Dubu
2. Moroń Artur - pies Diuna 3 miejsce
3. Góralczyk Magdalena i Witold – pies Astarte Lupus Ardor
4. Gałązka Anna - pies Morrigan z Peronówki
5. Gałązka Krzysztof - pies Jabberwock z Peronówki
6. Poulik Marek – Arda z Jantarowej Watahy
7. Mucha Dorota
8. Fidor Paulina
9. Kubica Artur – Dina Ameba MOJA WYŻEŁKA 1 miejsce
10. Wojtko Elżbieta - Celeb Jantarowa Wataha
11. Hojeńska Beata – Astri Wilcza Saga

niestety nie pamiętam z tej radości kto zajął 2 miejsce ale to też nie był wilczak :(

Dokładne wyniki pewnie poda Magda albo ktoś z uczestników .

Wielki pokłon dla wszystkich którzy brali udział naprawdę daliście czadu ja bym na pierwszych 100 metrach odpadła i te świetne konkurencje zazdroszczę takiego przeżycia

Galicja 26-09-2010 21:42

Teraz tylko link gdzie będą umieszczane zdjęcia :)
Jutro więcej :)
http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.org/galeria/v/W_A_R/

Skrzat&Bow 27-09-2010 10:03

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 326849)
Teraz tylko link gdzie będą umieszczane zdjęcia :)
Jutro więcej :)
http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.org/galeria/v/W_A_R/

genialna zabawa!!!:)
w przyszlym roku musimy sie wybrac wieksza ekipa!!!:)))))nie wiem tylko czy tyrolka z psem kolo 50 kg to cos bezpiecznego...;-))))))

Galicja 27-09-2010 13:12

http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.o...ria/v/tyrolka/
c.d.

Z LASÓW LOTHLORIEN 28-09-2010 12:02

1 Attachment(s)
Było świetnie! Poznaliśmy wielu miłych właścicieli wilczaków oraz ich pupili.

W.A.R. było dla nas nie tylko spotkaniem posiadaczy wilczaków, ale jego wyjątkowość wynika z faktu, iż sami staliśmy sie właścicielami. Naszą sunią "beta" - bo alfą jestem ja ;) - stała sie Cymbarka Galicyjski Wilk :twisted: JEST FANTASTYCZNA!!!

Galicja 28-09-2010 12:48

http://www.imprezyjurajskie.pl/relacje.html

Oczami P.Andrzeja Bukowczana ;)

DORA 28-09-2010 14:08

Alez się działo!!!
Super:thumbs:cool3 i gratuluje pomyslow,mam nadzieje ze za rok damy rade sie spotkac na Galicyjskim:rock_3

All times are GMT +2. The time now is 19:54.