![]() |
2010.07.01 - 'S'imply the Best, czyli Specgrupa jest juz z nami...
Od wczoraj sa z nami male Ksieciunie.... ;)
Ibona jak zwykle nie chciala sprawiac najmniejszego klopotu - czekala, az sie wyspie (po ostatnich wyjazdach rzeczywiscie tego potrzebowalam), wyprowadze psy, posprzatam... Dopiero wtedy dala mi znak, ze skoro mam chwilke wolnego czasu to ona teraz urodzi szczeniaczki... ;) Najpierw na swiat przyszly 3 pieski... wtedy myslalam juz, ze Ajka postanowila obdarowac nas stadem malych Cheitankow... 8) Jednak nie... Po prostu dziewczynki puscily dzika bande zniecierpliwionych samcow przodem, a potem juz na spokojnie dolaczyly do stadka... Ibona lubi konkretne maluchy, bo i ten miot jest ciezszy niz nasza srednia. I BARDZO wyrownany - zadnych znaczen, bialych plam. Kolor podobny - strasznie trudno sie je rozroznia, bo nawet waga sie prawie nie roznia... Takie z nich klony, ze dlugo zastanawialam sie, czy nie nazwac pieskow Sheytan I, Sheytan II i Sheytan III.... :lol: OK, no to jeszcze kilka fotek (wiecej informacji juz wkrotce...) http://www.zperonowki.com/pics/galle...07.01-9329.JPG http://www.zperonowki.com/pics/galle...07.01-9324.JPG Hodowla >> 2010.07.01: 'S'-z Peronówki |
Gratulujemy!
|
Powtórzę, co już napisałam na stronie hodowli: gratulujemy dzielnej mamie, szampana i truskawki wkładam do wyposażenia Cheya i wysyłam go do pomocy :) Sam ukochany wujek-niania Juzio może nie dać rady z tą bandą ssaków :P
|
Gratulujemy
|
Gratulacje! i życzenia żeby każdy z nich poszedł do fajnego domu i miał wesołe psie życie. :)
|
To ja wkladam do pudełka (Samsin halmoni i Siema ), zawiazuje kokardka i wysyłam aby sie maluchy dobrze chowały.:Rose
|
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u.../from-Ivju.jpg
and many kisses for happy Ibona and our wonderful Dad Cheitan!!! We are proud!! |
Gratulacje! :)
|
Gratulacje!
Mam nadzieję, że jakiś piesek zostanie w Polsce, bo ciągle nam psiaki jakoś uciekają z kraju:roll: |
Gratulacje dla szczesliwych rodzicow :sooo_hapy:cool3
Super maluszki :lol: Niech zdrowo rosna i znajda kochajacych wlascicieli:cool: |
Witamy new'S'y polskie i pozdrawiamy mamę i wujcia/tatuńcia Cheia ;) a maluchom życzymy dużo zdrówka!
|
No to petarda gratki!!!
|
Gratulacje, niech się ciepło mają ;)
|
My również gratulujemy i mamy nadzieję, że jakieś maleństwo w końcu wyląduje w naszej okolicy :)
|
Gratulacje ;) To się rodzice postarali ;)
|
Gratulujemy rodzicom i witamy małe S'kubańce i S'kurczybyki :) Niech rosną zdrowie i szczęśliwe:)
|
Gratulujemy rodzicom i witamy małe S'kubańce i S'kurczybyki :) Niech rosną zdrowie i szczęśliwe:)
|
Jak tam szczeniaki? Wiesci nowych niet, fotek tez nie...
|
Właśnie , jakoś tak głucho znad granicy ;-)
|
Quote:
|
Quote:
|
Jakie półtorej krowy? Nic nie mówiłaś!!! :shock: Nie odliczyłaś kosztów...:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://www.zperonowki.com/html/pol-gallery-cat5.html Jedna sesja niestety poszla w niebyt, a dzis jeszcze pojawia sie fotki z amorami Ibony i Ksieciunia... (najwyzszy czas :twisted: ) A Maluchami i ich jedzeniem problemu obecnie nie ma - apetyt im dopisuje, ale trzymaja sie norm... 8) |
Uwaga bo będę nieprzyzwoicie się chwalić...
Podczas zlotu w Późnej odbieram swojego wilczaka! Byłąm kilka dni temu w Późnej i wybrałam... Sheytana (podobieństwo imion nieprzypadkowe :D ). Pękam z dumy i odliczam dni... A one uparcie się dłużą :) Tym bardziej, że bardzo chcę Was wszystkich poznać- w końcu siedzę na WD już kilka lat i "czytam Was" na okrągło... |
No to nie bedziesz ,,jedynym nowym obywatelem wilczakowego świata'' bo ja tez się wybieram tylko że przyjadę i wrócę bez wilczaka , ale nic straconego:)
|
Quote:
I niech Wam obojgu ta nieprzypadkowość będzie Dobrym Mzimu:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nie martw się, nie ty jeden, tez zamierzam jechać, ale wrócić z pustymi rekami, za to z pełną głową wrażeń :P chętnie poznam małego sheytana. żeby nie robić OT, cała reszta szczeniaczków trafi za granicę? |
Quote:
|
Quote:
Pewnie go weźmie i schowa :D |
Quote:
|
No niezły pomysł tylko chyba by mnie z domu wyrzucili z tą całą zgrają.Do pociągu też pewnie by mnie nie wpuścili zwłaszcza że to ponad 10 godzin jazdy:evil: no chyba żebym sobie piechtą poszła a to troszkę daleko:(
|
Quote:
|
Co prawda to prawda:rock_3 wiesz poddałaś mi świetny pomysł :twisted:
|
Quote:
|
:rock_3 to się da zrobić, bo czemu nie , :twisted: ale wolała bym nie być na pierwszych stronach gazet i ustach ludzi życzliwych.
|
Quote:
Nawet nie musiałabyś kupować biletu bo kto się ośmieli wejść do przedziału? :twisted: |
Nic nie stoi na przeszkodzie ( oprócz właścicieli owego stadka), zawsze można spróbować , a potem w gazetach ,,jak wilki jezdziły koleją, lecz koleje nie tanieją'':twisted:
|
Quote:
A kolej? czemu nie? http://lh5.ggpht.com/_bAyOqInM93Q/So...Krosno%209.jpg |
Wiem ,wiem ale chodzi o ta że nie każdy właściciel chciałby jechać np na drugi koniec Polski ( czy każdy?) zwłaszcza że to prawie jedenaście godzin + dojazd dwu godzinny do Krosna + dojazd do MP , a to nawet dla psa byłoby męką.
|
Jedyny kłopot jest chyba w przepisach, PKP pozwalają na jednego psa na 1 osobę, więc cały misterny plan namawiania Miru na nic. Pozostaje per pedes jednak :D
|
Aha to tak ... no ładnie, ja rozpaczam a tu się knuje przeciw mnie :nono:twisted: nie ładnie:lol:
|
Gaga ,,psa'' ale żadnej mowy o wilku nie ma :rock_3
|
Quote:
|
No dobra niech ci będzie, zabrakło mi argumentów i musiałam coś podać, ale i tak już poszedł w kraj :twisted:
|
wilków wozić chyba nie wolno wcale. z przewiezieniem stada nie będzie problemu-trzeba tylko jechać trochę naookoło przez kraje cywilizowane. Moje psy śpią w podróży i mankamentem długiej jazdy jest nadmierne wypoczęcie Sexy :lol:
|
Noo... to zrobi się z niego hienę (czyt. holendra) wezmę ze sobą farby, pędzle i jakoś się konduktorowi wciśnie że to nie wilk, tylko hiena ( a u nas jest zaledwie kilka sztuk wiec....:twisted::twisted:
|
Dla zaintersowanych miotem S:
glownie Shey, ale bylo tez spotkanie z Sabnockiem :) http://antyliga.wolfdog.org/shey.html |
Bardzo dziękujemy :) Za artykuł, zdjęcia i panu żeryserowi za film!
Takie widoki z samego rana, to sama radość:) |
Co tak malo zdjec Sabnocka?
|
W galerii Narvany jest więcej. Jak wrócę z pracy wrzucę do galerii WD fotki :)
W sobotę mamy spotkanko w Poznaniu przy okazji wystawy, Shey, Sabnbnock i może Shax, więc będą nowe foteczki :) |
Quote:
|
Quote:
So get ready... |
Wizyta u Sheya
http://antyliga.wolfdog.org/stargard.html |
No i bach! stuknął już roczek dzieciakom, tatuś leżąc rano świństwem do góry, ani drgnął bo to już "młódź" a nie dzieci, zresztą on życzenia złoży osobiście za tydzień :drinka :mad::lol:
Zatem ja, "w imieniu" życzę aby wszystkie były mądre i posłuszne....bo kochane już są.:cake |
Najlepszego dla calego miotu, glownie dla Sheya i Sharna - to od Garudki... 8)
|
Kalinka zna tylko Sharna i jemu składa najgoręcej życzenia :)
A ja dołączam się do życzeń dla całego miotu S, dla chłopaków i dziewczynki, którą poznałyśmy w ubiegły weekend :) |
Quote:
Gaga - to nie świństwo, tylko pokładełko :p |
Wszystkiego naj naj naj dla S'prytnych i S'kromnych - urodziły się, a teraz cała Polska od dzisiaj będzie co roku hucznie obchodzić ich urodziny i ... data przejdzie do historii.... a wszystko wina Tuska :lol::lol::lol::lol: 8)8)8) :cake
|
i jeszcze od nas 100 LAT !!! :cake:Rose:cake
|
My też sie dołanczamy ;) STO LATEK!!!
|
Ślicznie dziękujemy za życzenia :)
Trudno uwierzyć, że to już rok... Niby ten najgorszy? :twisted: |
Quote:
|
Quote:
hmmm, a ja myślałem, że najgorszy jest ten wiek... pierwszych 8 lat...?? a potem chyba już z górki. wilczak pół ślepy, pół głuchy, ciągnący ze znudzeniem łapę za łapą...dość, bo się rozmażyłem :lol: |
Spoznione ale szczere zyczenia dla S-kabuniow od Jotuna i Tajguli:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Ro se:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Rose:Ro se
|
To jeszcze od nas wszytkiego najlepszego dla S-łoneczek i S-łodziaków :twisted:;)
|
eSeczki zrobiły sobie imprezkę urodzinową kilka kilometrów od Stobnicy w miniony weekend. Było cudownie- pogoda dopisała, było ognisko, długie spacery, kąpanie i wspólne zabawy. Niestety niemiecka siostra nie dojechała, a mamusia odchowuje półbraci i półsiostry, ale za to był Jegoksiążęcamość Tatuś, nasz kochany braciszek, oraz babcie Alina i prababcia Jolka.
Zapraszam do oglądania http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/0/1579/ |
Jak dam radę, to podorzucam zdjęcia, tymczasem są na FB (tam się łatwiej i hurtem wgrywa). Impreza była przednia, trzeba teraz tylko to odespać, Chey był w raju (zwłaszcza jak Margo przywiozła dziewczyny:D)
Album imprezkowy |
A teraz pare migawek z zycia wilczakow uzytkowych..... ;)
Sonnielion wgryzajaca sie w tajniki zycia psow pociagowych.... http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...54677710_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...52420407_n.jpg http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...41294845_n.jpg OK, do czasu badan glownie cwiczaca pozostawanie na stickoucie... ;) http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...74484309_n.jpg I wreszcie "lapy, ktore lecza", czyli Sheytan.... :rock_3 http://www.zperonowki.com/pics/galle...630-534461.jpg |
Sheyowi dac jeszcze butelke z woda mineralna... :twisted:
|
To żarliwa modlitwa Sheya sprawia, że Łukasz po operacji tak szybko wraca do zdrowia. Na parapecie leży nawet jego różaniec... zaraz obok pogryzionego w strzępy pada do PS3 :twisted:
|
:rofl3:roflmao
|
Sheyutek uzdrowiciel! Postawi pańcia na nogi, bo taka MOC to jest coś :D
(przynajmniej jeden talent, który nie jest destrukcyjny:p) |
Quote:
|
http://www.youtube.com/watch?v=Mmke73EQZ08
Kochanemu łobuzowi jeszcze wielu pięknych lat. Oby tęczowa przyjaźń z Narsilowiczem trwała całe wieki. Smacznych kostek, duzo miziaków i mokrych całusków dla wszystkich S'ek. Sharnuskowi, wielu pięknych chwil, Sonnielion samych sukcesów, dla Shaxa także wszystkiego co najlepsze. Cheitankowi i Ibonie jeszcze raz wielkie gratulacje, możecie być dumni :lol: :cake:cake:cake STO LAT DLA 2-LATKÓW ! |
Wszystkiego najlepszego!
|
Się ojciec spóźnił z życzeniami, najpierw poleciał do sex-sauny:) Ale w drodze powrotnej układał życzenia i kazał napisać, że:
- dumny jest z latorośli do wypęku - spokojny, bo mają jak w puchu i tylko ptasiego mleczka im brakuje (a może i nie?) :) - życzy im niezmiennie wesołego towarzystwa do zabaw i rozrabiania, cierpliwości ludzi do wilczakowych ekscesów, pysznych smakowitości i wiecznej, szczęśliwej beztroski:) Przesyłamy mizianka, drapanka za uszkami i po zadkach i moc uścisków! |
Sto lat dla Super eS-ek!!! A dla właścicieli jeszcze więcej satysfakcji z dojrzewających urwisów ;-))
Sobie przy tej okazji życzymy niekończącej się przyjaźni z Sharnuskiem - naszym kochanym rozrabiaką, doskonale uzupełniającym nasze stado. Dzieciaki - całuski od cioci Cayo!!! :-)) :Rose :cake |
:cake:cake:cake:cake Dla kazdego dwulatka po torciku :)
A dla Sheya i Sharna gorące tęczowe buziaki od Biesa i miziania od mnie :p |
Sto lat dla dla miotu S w szczegolnosci dla Sheya, buziaki od Urcia i od nas.
|
:cake:cake ależ zleciało!!!!! wszystkiego co najlepsze na kolejne lata!!!!! Wondera dołącza się i całuje chłopaków w .... czółka :)!!!!! STO LAT!!!:Rose
|
All the best to my brothers for the 2nd Birthday. I had a beautiful day with great bones and swim in the lake. I hope to see you soon;).
Greetings Sonnielion |
S'to lat S'łoneczkom!:)
|
Jeszcze raz wszystkiego NAJLEPSZEGO
:cake |
W imieniu Sheytana chciałam serdecznie podziękować za miłe życzenia.
My wczoraj urodziny obchodziliśmy w pompą- w Gorzowie przy okazji wystawy. Po wystawie poszliśmy na długi spacer z Narsilem, Xipe, Jolką, Juwikiem, Qarenką i Elisiem. Chłopak poszalał- dawno nie widziałam go tak szczęśliwego! W końcu był w "swojskiej" watasze :) Po powrocie padł jak zabity i śpi chyba do tej pory :) |
Zapomniałaś o babci Wiewiórce :shake
|
...i Babcia WIewiórka.
|
Quote:
|
Wszystkiego najlepszego liskamowym kuzynom :p :tard:cake
a zwłaszcza tym których mieliśmy okazję poznać: Sheytanowi i Sharnowi |
I od nas tez spoznione ale szczere 100 LAT dla e-S-eczek dodatkowe mizianka dla Sheytanka :bussi :cake:cake:cake:cake:cake
|
Ponieważ więcej czasu spędzamy outside niż online to dopiero teraz - WIELKIE DZIĘKI za serdeczności urodzinowe-sharnowe.
po raz kolejny GIGA a nawet TERA DZIĘKI dla Margo & Ibony i Gagi & Cheya za Sabnocka - Sharna !!! Za wszystko czego mogłem doświadczyć z nim i dzięki niemu: - za minimum 4 godzinne codzienne ganianie po polach, lasach, krzakach, mokradłach bez względu na pogodę, porę roku, dzień czy noc - za noce z pełniami w lasach i na łąkach - za setki przejechanych kilometrów w poszukiwaniu fajnych miejscówek - za wyostrzone zmysły, oczy dookoła głowy i czujność czekisty - za możliwość doświadczania tak innej i tak mało człowiekowej hierarchii wartości - za permanentną przyjemność obserwowania, - za nauki, które sobie dajemy, i które od siebie odbieramy - za pracę, konsekwencję, systematyczność, pracę, konsekwencję, systematyczność, pracę, konsekwencję, systematyczność - za poczucie pełnej odpowiedzialności za niego, za nas, w kontekście ludzkiego "widzimisię" - za możliwość spotkania Was i Wilczaków z Wami żyjących - za absolutnie cudowną sposobność doświadczania tej szczególnej komunikacji - i za zapach jego łap :) ... i mógłbym tak długo... ale my wolimy outside :) Margo i Gaga- dziękuję Wszystkich, z którymi się już spotkaliśmy i tych, którymi się jeszcze nie spotkaliśmy pozdrawiamy i cieszymy się na pierwsze lub kolejne spotkania. Szczególne serdeczności dla Sheytana, Sonnielion, Shax'a i ich Ludzi. Pozdrawiamy Paweł & Sharn Shaaaaarn, idzieeeemy! |
Quote:
Poleciałeś, ale b. podoba mi sie twoja laurka :lol: sciski i do jak najrychlejszego spotkania :p |
Ech... się wzruszyłam, nooo....ale uwielbiam słuchać Pawłowych zachwytów nad Sharnem i ich wspólnym życiem :wolfie
Do zobaczenia...gdzieś outside:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Wszystkiego najlepszego dla Specgrupy! |
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 22:24. |