Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   19.09.2010 Łódź Klubowa (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14986)

DanielZ 08-08-2010 21:05

19.09.2010 Łódź Klubowa

XXII Klubowa Wystawa Psów Pasterskich Ras Niepolskich
Stadion KS START - Łódź, ul. Św.Teresy od Dzieciątka Jezus 54/56
Termin Przyjmowania zgłoszeń upływa 31.08.2010.

OneUnited 08-08-2010 21:13

Będzięmy dzieki za przypomnienie :)

Witek 08-08-2010 21:28

My dziś rano też puściliśmy zgłoszenie i też planujemy być :) No chyba, że dopadnie Astarte przewidywana przez Daniela od parunastu miesięcy cieczka :twisted::rock_3

Gaga 08-08-2010 21:36

Dzięki za przypomnienie, planowo się wybieramy, dawno nas w Łodzi nie było i się stęskniliśmy ;-)

Dariasek 10-08-2010 16:04

tak nam przykro ale nie będziemy mogli być,wesele w rodzinie pokrzyżowało nam plany

Aga B. 10-08-2010 21:31

Jeśli siła wyższa pozwoli to będziemy:lol:

Karina 11-08-2010 20:29

Jeśli Radośka dojdzie do siebie, to my również będziemy :) Na ta chwilę... Ciężko powiedzieć :roll:

P.S. Wyprzedziłeś mnie, Daniel ;)

Karina 19-08-2010 18:10

Na wystawę wpadniemy, ale tylko towarzysko :p To jeszcze niestety nie pora na nasz powrót na ring :(

DanielZ 30-08-2010 21:19

Przypominam że jutro mija termin :)

http://www.lodz.zkwp.pl/oddzialy.php...s&oddzial=lodz

Karina 30-08-2010 23:49

Quote:

Originally Posted by DanielZ (Bericht 321468)
Przypominam że jutro mija termin :)

http://www.lodz.zkwp.pl/oddzialy.php...s&oddzial=lodz

Nie dobijaj :p

jefta 31-08-2010 12:50

mysle intensywnie, bo tego samego dnia jest specjalna w czechach :|/ do czech 400 km do łodzi 800...

DanielZ 02-09-2010 22:24

Quote:

Originally Posted by Karina (Bericht 321490)
Nie dobijaj :p

Termin przeciągnięty do 06.09.2010
I jak zwykle oddział przyjazny dla wystawców jeden termin opłat , tyko w dniu wystawy drożej.

Karina 05-09-2010 20:17

Macie jakieś powystawowe plany 8) ???

Bajka 05-09-2010 21:44

Kto będzie?Kto będzie? My zapisaliśmy się kilka dni temu i będziemy z Lu:)

Gaga 05-09-2010 21:46

My, ale my w chłopakach :)

Karina 05-09-2010 21:49

My będziem, ale jak już wcześniej wspominałam... Towarzysko :rock_3

z Peronówki 05-09-2010 21:52

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 322194)
Kto będzie?Kto będzie?

My w pelnym zestawie. Lacznie z babcia... :)

jacekjg 06-09-2010 08:42

My również potwierdzamy:)

spadzista 06-09-2010 23:09

:-)

my postaramy się nie spóźnić ;-))

Karina 17-09-2010 19:04

38 zgłoszonych wilczaków :shock: ??? Szaleni :lol: Już się nie mogę doczekać ^^

P.S. Z Radochną było by 39... Heh...

spadzista 17-09-2010 21:57

godziny

Czy ktoś coś wie o godzinach????

jefta 17-09-2010 22:13

przed nami daleka droga :| ruszam w sobotę wieczorkiem po robocie i mam nadzieje, że zdążę się zdzemnąć po drodze i nie spoźnić na ocenę. przed 11 wilczaki suki nie wejdą napewno?!

jestesmy swiezo po leczeniu uszu i Sex nie pozwala mi się dotykać do głowy bym znowu zegoś do uszu nie wlała... pozostaje miec nadzieje, że sędzia sam zęby sprawdzi :madgo

sssmok 17-09-2010 22:19

Ja co roku jechalam wczesniej, a potem czekalam pare godzin, wiec obstawiam, ze nie wejda :D

My w tym roku pierwszy raz odpuscilismy, ale za to za tydzien Galicja 8)

jefta 17-09-2010 22:22

ja mam 704 km, więc margines błędu muszę wziąć większy. i na zmęczenie poprawkę, bo juz z roboty wyjde nieprzytomna :?

Grin 17-09-2010 22:25

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 324968)
Ja co roku jechalam wczesniej, a potem czekalam pare godzin, wiec obstawiam, ze nie wejda :D

No nie wiem; w zeszłym roku wpadłaś zadyszana w ostatniej chwili. :D

Narvana 17-09-2010 22:35

Pewnie wszystko zalezy od tego, jak sedzia bedzie sedziowac ;)
Czy na zlamanie karku, czy sie zastanowi chwile...

jefta 17-09-2010 22:42

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 324971)

to akurat normalne :roll: na wystawie byłam od 6 tylko pewnie gdzieś się zagubiłam ;-)

Gaga 17-09-2010 22:44

A numerek masz? Bo jak nie... to jeszcze kolejeczka po odbiór :twisted:

Grin 17-09-2010 22:45

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 324975)
to akurat normalne :roll: na wystawie byłam od 6 tylko pewnie gdzieś się zagubiłam ;-)

Jefta; ja cytowałam i miałam na myśli Sssmoka, nie Ciebie. :D
Akurat to zapamiętałam, bo zadyszana pytała nas, czy suki już były, czy jeszcze nie. :D

jefta 17-09-2010 22:49

oczywiście, że nie. ja i wszystkie formalności dopełnione :stupid. nie dość, że w domu nie byłam od pół roku i nie odbieralam poczty, to w dodatku nie zapłaciłam. czyli dodatkowo muszę jeszcze liczyć czas na dyskusje przy bramie (nie mam ani potwiedzenia ani dowodu wpłaty ale za to o jednego psa za dużo) :lol:

sssmok 17-09-2010 23:07

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 324971)

Hahahaha!!
W zeszlym roku faktycznie wpadlam w ostatniej chwili na swoja klase. Zanim zaczelismy biegac to ja juz dyszalam jak lokomotywa :lol: Zapomnialam, ze jade naszym busem rozwijajacym zawrotna predkosc 90km/h i nie przewidzialam, ze bedzie to trwalo 2h dluzej - czas drogi policzylam na "normalny" samochod 8)

Ale wczesniej zawsze bylam 9-10 i czeeeekalaaaam :P

GRABA 19-09-2010 14:28

Yupppiiii!!!!! News jaki dostałam, tooo że mała Luuuu Mł. Zw. Klubu - no zajebiście (tego już nie przebiję - hehe).

Biorąc pod uwagę jakie, to małe francowate było (hehe), to Aguśka i Wojtek - wielkie gratki za pracę nad szczeniorem i wielkie gratulacje za wystawkę;-)

z Peronówki 19-09-2010 15:03

To i ja sie chwale wnukami, bo pozamiataly... :sweetCyberM

Zwyciestwo Klubu w psach przypadlo synusiowi Cheitana, czyli Ilmarinen Girios dvasia :beerchug2

Zwyciestwo Klubu w sukach i tytul Zwyciezcy Rasy poszedl do Andariel Bis, czyli Andariel Conall Braterstwo wilczaków..... :drinka

OGROMNE GRATULACJE!!!!! :thumbs

GRABA 19-09-2010 15:17

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 325114)
OGROMNE GRATULACJE!!!!! :thumbs

Noooo, WIELKIE:p

Fotki dawać szybciutko:p

sssmok 19-09-2010 15:18

GRATULACJE!!!!
Strasznie zaluje, ze nie udalo nam sie dotrzec - czekam na pelne wyniki i fooootyyyy - koniecznie :D

wolfin 19-09-2010 17:36

juz wiedzialam z toku co i jak ale... no jak to mozna znowu TA girios dvasia i sPeronowka wygrywa :)
gratulacje dla synka - mamie (obie) sa bardzo bardzo zadowolone i dumne :) Jescze jeden duch z Zw. Kluba :)

Gaga 19-09-2010 20:10

Dla porządku :
Zwyciężczyni Klubu i BOB - Kudłata
Zwycięzca Klubu - Zygzak
Mł. Zwyciężczyni Klubu - Lunka
Mł. Zwycięzca Klubu- Ważniak

Gratulujemy, pękamy z dumy i radości z powodu występu synka :).
cdn...

CDaniela 19-09-2010 20:22

Aga a Lunka díky za nejlepší narozeninový dárek pro mě :) Gratuluji, bravo!

Witek 19-09-2010 20:46

My też gratulujemy !!!

Gia 19-09-2010 20:52

Gratulacje dla Zwycięzców!!!!! :)
I tych, którym w szczególności kibicowaliśmy, Wy wiecie ;)

Gaga 19-09-2010 21:04

I fotki laureatów:
Kudłata:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/kudlata.jpg
Zygzak:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/zygzak.jpg
Dorośli Zwycięzcy Klubu razem:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...-i-kudlata.jpg
Lunka:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/Luna.jpg
Ważniak:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/wazniak.jpg

Gaga 19-09-2010 21:16

Wystawa w Łodzi-jak zwykle zagwarantowała nam piękną pogodę, niestety z numerkami był potężny sajgon:( (OneUnited- dzięki jeszcze raz, za pomoc).
Myśmy się pokazali na miarę formy-wyleniały Chey zaliczył drugi w swym życiu brązowy medal, z opisem, który rozbawił mnie do łez: "bardzo duże rozmiary"..reszta już standard :D Mega fachowo! Niespecjalnie na coś liczyliśmy, więc bez niespodzianek. I dobrze. Biegając w jednej klasie z synem i tak liczy się na jego formę, i stało się! Niestety od klasy psich championów zaczęła się jazda- wyskoki do sędziego, afery- udzieliło się nie tylko pozostałym psom ale i później sukom ;/ Ring ONów to przy tej klasie i gardłującym i wyskakującym do sędziego psie, to jest błoga cisza.
Poza tym, takiego nie-sędziowania na charaktery jeszcze nie widziałam i przyznam, że nie jest dobrze:( Bez zbędnych szczegółów, ale wrażenie kiepskie.
Dużo pozytywniej było poza ringiem-gdzie psy wybawiły się do woli :)
Ja do werdyktu sędziego w swojej klasie nie mam ani grama zastrzeżeń, za to (jak Jefta wróci) będzie niespodzianka :D

Pozdrawiamy jesiennie i słonecznie i jeszcze raz gratulujemy !

GRABA 19-09-2010 21:19

NO to gratki dla reszty, że przeżyli - hehe:shock:

Znaczy zadyma była?

Gaga 19-09-2010 21:25

Obyło się bez, ale pozostałe psy się wkręciły. Ja się nie dziwę;/ na początku, przy wejściu na ring, wjechał nam niechcący w zad Cvako (zamieszanie przy wejściu- normalka) i NIC się nie stało. Trzymaliśmy dystans i muzyka grała. Ale z sekundy na sekundę psy się wkręcały coraz bardziej warkot, szczekanie... masakra:(

GRABA 19-09-2010 21:33

eee, myślałam, że akcja masakryczna.....
To dobrze, że się obyło bez przelewu krwi;)

No fakt, po takich akcjach trudno wystopować psiaki - ja to chyba w takiej sytuacji byłabym najbardziej wrzeszczącą babą (i pewnie by mnie wywalili):?, ale i tak zazdroszczę Wam, że w Polsce w jednym miejscu tyle się psiaków wystawiało:p

P.S. Zygzak ma świetne kolory przy fajowym futerku:)

P.S. 2 - fiu, fiu.... Daniel pod krawatem!!!

Gaga 19-09-2010 21:38

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 325168)
eee, myślałam, że akcja masakryczna.....
To dobrze, że się obyło bez przelewu krwi;)

No fakt, po takich akcjach trudno wystopować psiaki - ja to chyba w takiej sytuacji byłabym najbardziej wrzeszczącą babą (i pewnie by mnie wywalili):?, ale i tak zazdroszczę Wam, że w Polsce w jednym miejscu tyle się psiaków wystawiało:p

Fajna, duża wystawa, duży ring-to dało trochę luzu nawet w bardziej obsadzonych klasach. Za to lubię łódzkie wystawy :) Egzotyka sędziego też w sumie jako ciekawostka, choć mówię to z własnego puntu widzenia, bo my już nie musimy grać o nic, zatem luzik:) Dla obserwatorów wilczaków- gratka, bo przegląd "od sasa do lasa", bynajmniej nie w złym znaczeniu :)

Witek 19-09-2010 22:09

Rzeczywiście, jeśli chodzi o zachowanie sporej ilości psów w ringu i ich reakcje na sędziego to dość spora klapa (choć ja się muszę poszczycić Aszczurem który sędziego polizał, dał się pogłaskać a nawet pozwoliła sędziemu wsadzić palec do kufy podczas pokazywania zębów :)).
Natomiast zobaczyć taką zgraję wilczaków- bezcenne!! Chętnie będę się wybierać na takie zgromadzenia, bo naprawdę pełen przegląd :)

DanielZ 20-09-2010 00:40

To ja jeszcze dopisze 4lok. BIS Klubowej 8) sędziował Gruzin .

natali 20-09-2010 08:10

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 325147)
Dla porządku :
Zwyciężczyni Klubu i BOB - Kudłata
Zwycięzca Klubu - Zygzak
Mł. Zwyciężczyni Klubu - Lunka
Mł. Zwycięzca Klubu- Ważniak

Our congratulations to the Club Show Winners !!!:)) And, a lot of kisses to our wonderful brother Ilmarinen GD!!!! We are proud of you, Zygzak!!! :tard We guess, that the attendance of Dad Chey on the show was a good sign for your fortune :cool: :) !!

btd 20-09-2010 08:34

No to dla zupelnego porzadku wypada dodac:

NAJLEPSZA HODOWLA W RASIE Wilk z Polskiego Dworu lok I
Braterstwo Wilczaków lok II
Jantarowa Wataha lok III

jacekjg 20-09-2010 09:19

Bardzo dziękujemy wszystkim za spotkanie:lol:i tak jak napisała Magda spotkanie tylu wilczaków bezcenne.Gratulacje dla wszystkich zwycięzców
w szczególnosci dla Daniela i dla Kudłatej:sooo_hapy:klatsch:beer.
Wróciliśmy zmęczeni i zadowoleni,w szczególności Garo z powodu tak dużej ilości suczek :twisted:widać że chłopak dojrzewa.Pozdrawiam Mariola:)

aneta1 20-09-2010 09:29

Jeszcze raz Gratulacje dla Daniela i reszty zwycięzców :)
A Krzyś i Zygzak dziękują za Gratulacje od was :lol:
natali - Thank you. Transmit kisses Zygzakowi . Dad Chey supported us spiritually because it had to be physically distant from her son :twisted:
Gaga nie było tak źle uwierz mi że w porównaniu do innej wystawy gdzie ring był o połowę albo więcej mniejszy a każdy dorosły samiec zaglądał sobie pod ogon to tam się działo Tutaj na prawdę było cichutko i spokojnie A to że sobie troszkę powarczały ........ to przecież dorosłe samce ;-)

Grin 20-09-2010 09:52

Nie martwcie się; jakby na wystawie był Łowca, "rozróba" zapewne zaczęłaby się dwie klasy wcześniej. :twisted: :D
On baaaardzo "lubi" większość samców. :twisted: :D

Gratulujemy wszystkim, zwłaszcza że lekko ponoć nie było; sędzia miał chyba jakieś deprymujące działanie na psy. :p

jefta 20-09-2010 10:07

wróciliśmy :lol: zadowoleni ze spotkania tylu znajomych i poznania nowych oraz z zakupu nowej ringówki. z wyniku zadowoleni dużo mniej.
Sexy ocena bardzo dobra

"bardzo lekka budowa, nietypowa głowa, klatka persiowa słabo rozwinięta, dobre kątowanie, odpowiednia sierść, odpowiednia w ruchu."

w uzasadnieniu ustnym było, że sędzia bardzo żałuje, że nie może dać wyższej oceny, bo bardzo podoba mu się charakter :p

Bajka 20-09-2010 10:25

My też bardzo gratulujemy zwycięzcom(tym którym zdążyliśmy na żywo to ponownie,a tym którym nie zdążyliśmy w tym całym zamieszaniu, to nadrabiamy)BRAWO:) :klatsch:thumbs

Daniel brawa dla Kudłatej za BIS-y oraz całokształt ;)

Ze swojej strony bardzo dziękujemy za gratulacje:) My na bisach nie poszaleliśmy, ale bardzo miło, bo do czołówki nas wybrali:)

Porównując z innymi wystawami, gdzie nie raz też pełno wilczaków i tłok i w ogole...to faktycznie, tym razem było nerwowo chyba w większości klas, no oczywiście prócz baby, bo baby były w wersji "no weź mnie wreszcie pomiziaj" :)

edit, bo widać pisałyśmy z jeftą w tym samym czasie:
Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 325239)
... z wyniku zadowoleni dużo mniej.
Sexy ocena bardzo dobra
...
w uzasadnieniu ustnym było, że sędzia bardzo żałuje, że nie może dać wyższej oceny, bo bardzo podoba mu się charakter :p

:shock::shock::shock::shock: Aż nawet nie wiem, co powiedzieć. Kompletnie mnie zatkało...

z Peronówki 20-09-2010 10:37

Quote:

wróciliśmy :lol: zadowoleni ze spotkania tylu znajomych i poznania nowych oraz z zakupu nowej ringówki. z wyniku zadowoleni dużo mniej.
Sexy ocena bardzo dobra

"bardzo lekka budowa, nietypowa głowa, klatka persiowa słabo rozwinięta, dobre kątowanie, odpowiednia sierść, odpowiednia w ruchu."

Wydaje mi sie, ze to z powodu siersci - tzn tych psow, ktore byly w siersci nie sprawdzal, a gdy wilczak byl bez siersci to dostawal "bardzo dobra" za wilczakowa budowe... Tak samo za waska klatke poleciala Pard....
Udalo sie tym, ktorzy swoje "nietypowe, waskie klatki" u swoich wilczakow mieli "zamaskowane" sierscia... :rock_3 I tym ktorzy "genetycznie" maja nieprawidlowe szerokie klaty... ;)

W kazdym razie rzeczywiscie klasa mlodziezy wyglada najsmieszniej. Tzn mamy 4 suczki - 2 zeszly z doskonalymi, 2 z bardzo dobrymi. Do tego 1 suczka w innym typie i jednego PIESKA.... Wybaczcie, ale ja nigdy nie zrozumie, jak mozna PSA (suczke w 100% pozbawiona cech plci - wygladajaca na samca, ktora na dodatek dobrze by sobie radzila nawet na ringu z psami w czeskim typie) postawic z doskonala na ocenie lokatowej na klubowej wystawie...
O jaka "sunie" chodzi nie musze pisac - widzi kazdy, kto mial choc troche kontaktu z ta rasa...

To samo, ale juz mniej rzucajace sie w oczy powtorzylo sie w klasie posredniej... Tam tez sunie na serio bardzo ladne i typowe przegraly z taka, ktorej daleko szlachetnoscia wyrazu do glowy ladnej suczki....

ALE...co najwazniejsze.... W tym roku w Polsce zapowiada sie kilkka nowych, na serio dobrych miotow.... Wiec stawiam, ze za rok, ilosc tych "jakos tak inaczej wygladajacych" wilczakow nie bedzie stanowila juz polowy stawki, a jedynie margines... ;)

jefta 20-09-2010 10:44

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 325250)
Wydaje mi sie, ze to z powodu siersci - tzn tych psow, ktore byly w siersci nie sprawdzal, a gdy wilczak byl bez siersci to dostawal "bardzo dobra" za wilczakowa budowe... Tak samo za waska klatke poleciala Pard....
Udalo sie tym, ktorzy swoje "nietypowe, waskie klatki" u swoich wilczakow mieli "zamaskowane" sierscia... :rock_3 I tym ktorzy "genetycznie" maja nieprawidlowe szerokie klaty... ;)

sędzia sprawdzał klatki tym psom, które udało mu się dogonić ;) jak pies spierniczał to nie naciskał i oceniał z kilku metrów (jajka też :lol:). do tej teorii nie pasuje mi Lu, która ma świetną gruszkowatą klatkę, nie ma sierści i daje się macać :lol: gratulacje dla siostruni, bo jest SUPERancka

z Peronówki 20-09-2010 10:48

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 325247)
Quote:

Originally Posted by jefta
... z wyniku zadowoleni dużo mniej.
Sexy ocena bardzo dobra
...
w uzasadnieniu ustnym było, że sędzia bardzo żałuje, że nie może dać wyższej oceny, bo bardzo podoba mu się charakter

:shock::shock::shock::shock: Aż nawet nie wiem, co powiedzieć. Kompletnie mnie zatkało...

To na serio nie jest nic dziwnego.... ;) Jesli sedzia sedziuje na "widok ogolny" to wlasnie dochodzi do takich "wpadek"...
My przerabialismy to z Juvart i Jadielka - siostry zmienialy sie miejscami w zaleznosci od tego, ktora byla w siersci... I Juvart zaczela sezon wystawa, gdzie dostala "waska klatke, dlugonogosc" itp i ocene 'bardzo dobra', a na tej samej wystawie obrosnieta Jadielka wziela rase... :rock_3

Bo lepsza siersc maskuje takie "wilczakowe wady" ;) jak wlasnie klatka, dlugie nogi i lekka budowa (w porownaniu do ONow i innych owczarkow).

Nie mowie, ze to dobrze, bo pies ma taka a nie inna budowe, bez wzgledu na to czy ma siersc czy i nie. ;) I to mu sie nie zmienia w zaleznosci od pory roku... I lysa "waskoklata, bardzo dobra Pard nie stanie sie na jesien suerokoklata, doskonala suka tylko dlatego, ze porosnie sierscia.... Ale zobaczycie, ze opisy beda juz inne... ;)

Aga B. 20-09-2010 11:04

To dla formalności:
Najlepsza hodowla:
WILK Z POLSKIEGO DWORU
Najlepszy reproduktor:
MAX Z LITAVSKE KOTLINY
Najlepsza suka hodowlana:
IRRIS KOLLAROV DVOR

Psy
Klasa baby
CELEB JANTAROWA WATAHA, wyb.obiecująca NAJ.BABY
Klasa młodzieży
WAŻNIAK Cwany Wilk, doskonała MŁODZ. ZW.KLUBU
ACRITER WILCZA SAGA doskonała II
WANDAL Cwany Wilk doskonała III
ARESCO Wilcza Saga IV
Klasa pośrednia
DECLAN Wilk z Polskiego Dworu doskonała CWC
GISOTSU Crying Wolf, doskonała II
ARDAL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała III
Klasa otwarta
FENRIR BRATERSTWO WILCZAKÓW doskonała CWC
LABAL LESTAT Z PERONÓWKI bardzo dobra
Klasa użytkowa
ELIGO z Peronówki nb
Klasa championów
ILMARINEN Girios Dvasia doskonała CWC, ZW.KLUBU
CVAKO OD STARKEJ doskonała II
CHEITAN z Peronówki doskonała III
CZAMBOR z Vlciho Dubu doskonała IV

Suki

Klasa baby
CADETTE JANTAROWA WATAHA wyb.obiecująca
CELTHIEN JANTAROWA WATAHA nb
Klasa młodzieży
CLAIR DE LUNE Srdcervac doskonała Zw.MŁODZ. MŁODZ. ZW. KLUBU NAJLEPSZY JUNIOR
Crying Wolf JESAJA doskonała II
WERWA Cwany Wilk doskonała III
BALTA JANTAROWA WATAHA doskonała IV
BEA Jantarowa Wataha bardzo dobra
CALL ME SEXY Srdcervac bardzo dobra
PARD z Peronówki bardzo dobra
PEYMAKILIR Z Peronówki nb

Klasa pośrednia

DACRE Wilk z Polskiego Dworu doskonała CWC
DORREN Wilk z Polskiego Dworu doskonała II
FENELA Braterstwo Wilczaków doskonała III
ASTARTE Lupus Ardor doskonała IV
DERVLA Wilk z Polskiego Dworu doskonała
Klasa otwa
rta
ANDARIEL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała CWC, ZW.KLUBU, BOB
GWAIHIR z Peronówki nb
Radov Dvor KALA nb
Klasa championów
ENFYS Braterstwo Wilczaków doskonała CWC
CINTRA Wilk z Polskiego Dworu doskonała II
ADANE JANTAROWA WATAHA doskonała III
JUVART z Peronówki nb
Klasa weteranów
JOLLY Z MOLU ES nb

Sebastian 20-09-2010 11:09

Quote:

Originally Posted by DanielZ (Bericht 325192)
To ja jeszcze dopisze 4lok. BIS Klubowej 8) sędziował Gruzin .

Gratulacje i szacun.

Sebastian 20-09-2010 11:14

Quote:

No tak ..... a czy przypadkiem we wzorcu nie jest napisane o charakterze.....

Kurczę czy naprawdę pies dla pewnej grupy ludzi to tylko "futerko"....
Ile jeszcze czasu musi upłynąć, żeby chociaż część sędziów zrozumiała, że sędziowanie wg wzorca to ocenianie zalet, wad, tzw. "futra" i charakteru łacznie!!!.
uffff wszystkim gratulujemy i życzymy w dalszych wystawach całościowego sędziowania

jefta 20-09-2010 12:01

Quote:

Originally Posted by Sebastian (Bericht 325270)
No tak ..... a czy przypadkiem we wzorcu nie jest napisane o charakterze.....

jest. i tak została oceniona. plus za charakter minus za eksterier dało łącznie ocenę bardzo dobrą :)
ale sędzia nie obniżał ocen za strachliwość

Gaga 20-09-2010 14:22

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 325314)
czy ktoś ma zdjęcia Sexy? najlepiej z ringu.

ja mam :) postaram się jeszcze jakos wrzucić, a jak sie nie uda to trzymaj kciuki za neta w głuszy:D
Na dowód, że mam:) :
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...n_DSC08730.JPG

Louve 20-09-2010 16:56

Rescu mimo swojej "słabo rozwiniętej klatki piersiowej" oraz "suczej głowy" zszedł z doskonałą. Nieźle mnie ten opis rozbawił. :D

Karina 20-09-2010 18:35

1/2 WilczoSagowego rodzeństwa - od lewej Acriter, Aresco, Amantis (zwana Radochą :D )

http://img148.imageshack.us/img148/2643/nawd.jpg

Dzięki wszystkim za przemile spędzony wspólnie czas :) !!! I gratulacje raz jeszcze :) !

Kulka 20-09-2010 20:37

Świetna fota Ważnego :rock_3 Macie coś jeszcze małego?

Sędzia... hmm... fajnie, fajnie. Ale zszokowało mnie strasznie jego podejście do jajek Ważniaka. Szczerze mówiąc gdybym była sędzią to bym siebie wyrzuciła z "nie do oceny". A Bea? A Bea coraz lepiej, co prawda nic nie zgarnęliśmy, ale za to posuwamy się małymi kroczkami do przodu jeśli chodzi o lęki.
No ale cóż.

GRABA 20-09-2010 20:44

Quote:

Originally Posted by Kulka (Bericht 325483)
A Bea? A Bea coraz lepiej, co prawda nic nie zgarnęliśmy, ale za to posuwamy się małymi kroczkami do przodu jeśli chodzi o lęki.
No ale cóż.

Jasne, najważniejsze jest, gdy widać, że naszym "dzieje" się ciut lepiej, że praca włożona w socjal przynosi jakieś efekty, choćby metodą malutkich kroczków:p

Khan 20-09-2010 21:05

Na WD pokazały się rezultaty wystawy. Ciekawe.

Kamoszka 20-09-2010 21:23

Quote:

Originally Posted by Khan (Bericht 325496)
Na WD pokazały się rezultaty wystawy. Ciekawe.

nie kręć afery!!!

Gaga 20-09-2010 21:26

Kamoszka- się nie denerwuj, ino śmigaj do galerii- swojego niuniusia obejrzeć ;) Wrzucanie w trakcie ;)

Kamoszka 20-09-2010 21:35

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 325510)
Kamoszka- się nie denerwuj, ino śmigaj do galerii- swojego niuniusia obejrzeć ;) Wrzucanie w trakcie ;)

O jak zobaczyłem niuniusia to sie uspokoiłem:lol:
Ogromne dzięki za relację. Ale zły jestem że nie pogadaliśmy se nawet. A okazja była...
Słyszałem, że najlepsi dostali III lokaty:rock_3:rock_3:rock_3 tak dla niepoznaki;)

p.s. kurde, jednak Ola lepiej wygląda z Ardalem...

konek 20-09-2010 21:43

Serdeczne gratulacje dla wszystkich i podziékowania dla dzieciaków Maxa i ich wlascicieli za tytul dla tatusia. :tard
Pozdrawiamy z Anglii

GRABA 20-09-2010 21:48

http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/144523/
chyba nie Braterstwo....

http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/144432/
chyba nie Acriter....

Gaga 20-09-2010 21:53

Bardzo przepraszam za kilka pomyłek, wysłałam już do Admina prośbę o korekty - na miniaturkach już nie widać dokładnie, stąd te pomyłki. :oops: Postaram się być uważniejsza:)

CDaniela 20-09-2010 22:00

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 325358)
ja mam :) postaram się jeszcze jakos wrzucić, a jak sie nie uda to trzymaj kciuki za neta w głuszy:D
Na dowód, że mam:) :
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...n_DSC08730.JPG

Mohu tuto fotku použít na svých stránkách?

Gaga 20-09-2010 22:26

OK, wrzuciłam wszystko, po poprawkach podpisów powinno być OK (jeszcze raz sorry).
Kamoszka- najlepsi to stanęli z tabliczkami Zwycięzców, ale dziękujemy ;) Przy okazji-gratulacje z powodu powiększenia rodziny:)
Daniela- Graba już Ci napisała (dzięki), ale powtórzę-możesz, w końcu to Twoje "dzieci" .
No to mogę jechać na urlop ... uffff

GRABA 20-09-2010 22:32

STOP nigdzie nie jedziesz, dopóki nie dasz tej zajefajnej fotki tuuuu, bo ja nie mogę, a wg mnie mistrzowska jest:p

Gaga 20-09-2010 22:33

No właśnie, nigdzie nie jadę, bo opuściłam Cwane i synusia więc nadrabiam ;)

wolfin 20-09-2010 22:38

Gaga, chyba tam jakos malo synka fotek, a takie z TAKIM cudownym i prawidlowym wilczym ruchem jest :)

Gaga 20-09-2010 22:44

Cichaj Matka! Juz masz ruch, skolko ugodno ;D
Graba, dla Ciebie wkur**** Chey, po tym jak mu w biegu dziamali za tyłkiem :D
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...y-wkurzony.jpg

GRABA 20-09-2010 22:47

Super dzięki;-) Fotka mnie powala - tak zajebiście psiak wyszedł:p

wolfin 20-09-2010 22:50

Cheo the best :)

a tu jaka morda
http://www.wolfdog.org/pics2/2010/9/...025-226503.jpg

oraz... nic nie dodac nic odebrac- d o s k o n a l e
http://www.wolfdog.org/pics2/2010/9/...43-5491674.jpg

Khan 20-09-2010 23:08

To zdjęcie Wodza
http://www.wolfdog.org/temp/1285014543-4659254.jpg

jefta 22-09-2010 12:27

:tardGaga, wielkie dzięki

z Peronówki 22-09-2010 13:23

Zanim odniose sie do zdjecia to chce oficjalnie podziekowac Romanowi za fotki... A za zdjecia psow w ruchu normalnie padam do stop... :ail Mistrzostwo swiata, bo widac kazdy szczegol budowy, ktory wychodzi w ruchu...

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 325574)
oraz... nic nie dodac nic odebrac- d o s k o n a l e

Rzeczywiscie nic dodac nic ujac... :) Jak milo sie patrzy na takie zdjecia...

btd 22-09-2010 13:52

A wyniki dalej ciekawe. Fajnych fotek duzo, opisy uczestnikow 'niesamowita ilosc wilczakow' itd, a w wynikach jeden wilczak. No bez jaj :-/

Kamoszka 23-09-2010 18:38

Quote:

Originally Posted by Puchatek (Bericht 326138)
Z klubówki w kraju , w którym klubu nadal brak...;-)

to nie była klubówka wilczaków, ale psów pasterskich ras niepolskich, a taki klub jest, więc kucha.

Puchatek 23-09-2010 20:50

"Z klubówki w kraju , w którym klubu nadal brak..."

Łe tam....zaraz "skucha"... :lol:
To chyba zależy od punktu spojrzenia na tę kwestię. ;)
Jak sama nazwa wskazuje: wystawa klubowa jest organizowana przez klub.
Dla mnie klub /będąc opiekunem psa rasowego zarejestrowanego w ZKwP/ oznacza klub mojej rasy. I to ma dla mnie rangę.
Tworzenie przez ZKwP wystaw klubowych całej grupy ras jest, wg mnie, tylko kolejną formą wyciągnięcia od ludzi pieniędzy. Zaraz stworzą klubową wystawę psów: o wadze "od... do...", brązowookich, kanapowych, wszystkich długowłosych lub w łatki, aportujących kapcie, itd, itp.
...
A tak swoją drogą, to nie wiedziałam nawet :shock:, że należę już do jakiegoś Klubu Psów Pasterskich Ras Niepolskich...
Dają jakąś legitkę? Noooo... choćby maciupki znaczulek...

Kamoszka 23-09-2010 21:47

Quote:

Originally Posted by Puchatek (Bericht 326339)
Noooo... choćby maciupki znaczulek...

Będzie popyt-będzie podaż;-) Nie takie rzeczy się robiło:p

Puchatek 24-09-2010 07:45

Nie takie rzeczy się robiło:p
No, i na "dzień dobry" mam dobry humor...:lol:

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 325979)
A wyniki dalej ciekawe. Fajnych fotek duzo, opisy uczestnikow 'niesamowita ilosc wilczakow' itd, a w wynikach jeden wilczak. No bez jaj :-/

No właśnie! "Bez jaj!"
Proszę, dawajcie jeszcze zdjęcia, by się pochwalić, a my będziemy się zachwycać.
...
"w wynikach jeden wilczak."
No, dobra, Btd. Dopiąłeś swego! Niech nie będzie, że kieruje mną ostracyzm!:twisted:
>>Z całego serca składam najszczersze wyrazy /mogą być współczucia :cry: -już tam se dopisz, co Ci w duszy gra/ Wielkiemu Przegranemu, który był przy nadziei, ale jak się okazało, była to "ciąża urojona", która się zakończyła mentalną aborcją.<<
Btd, a Ty może wklej parę zdjęć -będzie uroczyściej.
...
Żeby nie było: nie umniejszam rangi wydarzenia w Łodzi!
Cóż, "gdy się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma": skoro nie mamy jeszcze własnej/*/ klubowej wystawy wilczaków, to pozostaje psów pasterskich /**/.
Tak więc, podrzućcie zdjęcia.
...
/*/ -no, właśnie, ilu jest chętnych?
Już po wakacjach, może pora wziąć się do roboty...
/**/-Laili chyba by to określenie niekoniecznie pasowało, bo ona zamiast pastuszkować/pasteryzować/pasterzyć, zdecydowanie woli rozczłonkowywać zwierzynę...:?
...
...
Psicholog: zacząłeś wielce interesującą kwestię.
Czy mógłbyś ją rozwinąć -np., jako nowy temat.
Bardzo mnie zainteresowało unikanie konfrontacji i co oznacza "nadmiar obowiązków".
...

btd 24-09-2010 10:09

Sorry Puchatek, jestem zbyt wielkim prostakiem zeby zrozumiec kwiecistosc twojego belkotu.

Mnie tylko dziwi ze mimo podawania wynikow, relacji i fotek, wyniki w bazie ktora ma byc super i w ogole mega rzetelnym zrodlem informacji wygladaja jak wygladaja.

A ty co mialas na (przepraszam za to slowo) mysli?

anetawron 24-09-2010 10:29

Gratulacje dla łódzkich zwycięzców :p - szczególnie zygzakowatej części rodzinki ;)

Puchatek 24-09-2010 11:03

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 326412)
Sorry Puchatek, jestem zbyt wielkim prostakiem zeby zrozumiec kwiecistosc twojego belkotu.

Mnie tylko dziwi ze mimo podawania wynikow, relacji i fotek, wyniki w bazie ktora ma byc super i w ogole mega rzetelnym zrodlem informacji wygladaja jak wygladaja.

A ty co mialas na (przepraszam za to slowo) mysli?

Nie przepraszaj! Wybaczam! :lol::lol::lol:
Nie trzeba się wstydzić używania słów nowo poznanych.
A każdy jest, jaki jest. I dlatego różnorodność jest piękna.
W Twoich ustach nawet określenie "bełkot" nie jest obelgą: nie można mieć pretensji do kogoś, kto zamiast Kopalińskiego preferuje piwo i chipsy /to Twoja deklaracja -sam o tym wspomniałeś, więc nie wymyślam/.

A co do bazy... Też słyszałam, że szwankuje.
Ale myślę, że to trudności przejściowe.
Może Ty byś powklejał zdjęcia -tak "dla porządku". Jako forpoczta.
...
>Myślenie< -czynność umysłu; dalej: trzeba doczytać i przyswoić
>Ostracyzm<- sąd skorupkowy w Atenach; obecnie: bojkot
>Forpoczta<-wysunięta placówka, straż przednia, czaty, zwiad

aneta1 25-09-2010 09:35

Dzięki anetwron :) :)
Całuski dla Lahatiel i Alego

All times are GMT +2. The time now is 10:49.