![]() |
19.09.2010 Łódź Klubowa
XXII Klubowa Wystawa Psów Pasterskich Ras Niepolskich
Stadion KS START - Łódź, ul. Św.Teresy od Dzieciątka Jezus 54/56 Termin Przyjmowania zgłoszeń upływa 31.08.2010. |
Będzięmy dzieki za przypomnienie :)
|
My dziś rano też puściliśmy zgłoszenie i też planujemy być :) No chyba, że dopadnie Astarte przewidywana przez Daniela od parunastu miesięcy cieczka :twisted::rock_3
|
Dzięki za przypomnienie, planowo się wybieramy, dawno nas w Łodzi nie było i się stęskniliśmy ;-)
|
tak nam przykro ale nie będziemy mogli być,wesele w rodzinie pokrzyżowało nam plany
|
Jeśli siła wyższa pozwoli to będziemy:lol:
|
Jeśli Radośka dojdzie do siebie, to my również będziemy :) Na ta chwilę... Ciężko powiedzieć :roll:
P.S. Wyprzedziłeś mnie, Daniel ;) |
Na wystawę wpadniemy, ale tylko towarzysko :p To jeszcze niestety nie pora na nasz powrót na ring :(
|
|
Quote:
|
mysle intensywnie, bo tego samego dnia jest specjalna w czechach :|/ do czech 400 km do łodzi 800...
|
Quote:
I jak zwykle oddział przyjazny dla wystawców jeden termin opłat , tyko w dniu wystawy drożej. |
Macie jakieś powystawowe plany 8) ???
|
Kto będzie?Kto będzie? My zapisaliśmy się kilka dni temu i będziemy z Lu:)
|
My, ale my w chłopakach :)
|
My będziem, ale jak już wcześniej wspominałam... Towarzysko :rock_3
|
Quote:
|
My również potwierdzamy:)
|
:-)
my postaramy się nie spóźnić ;-))
|
38 zgłoszonych wilczaków :shock: ??? Szaleni :lol: Już się nie mogę doczekać ^^
P.S. Z Radochną było by 39... Heh... |
godziny
Czy ktoś coś wie o godzinach????
|
przed nami daleka droga :| ruszam w sobotę wieczorkiem po robocie i mam nadzieje, że zdążę się zdzemnąć po drodze i nie spoźnić na ocenę. przed 11 wilczaki suki nie wejdą napewno?!
jestesmy swiezo po leczeniu uszu i Sex nie pozwala mi się dotykać do głowy bym znowu zegoś do uszu nie wlała... pozostaje miec nadzieje, że sędzia sam zęby sprawdzi :madgo |
Ja co roku jechalam wczesniej, a potem czekalam pare godzin, wiec obstawiam, ze nie wejda :D
My w tym roku pierwszy raz odpuscilismy, ale za to za tydzien Galicja 8) |
ja mam 704 km, więc margines błędu muszę wziąć większy. i na zmęczenie poprawkę, bo juz z roboty wyjde nieprzytomna :?
|
Quote:
|
Pewnie wszystko zalezy od tego, jak sedzia bedzie sedziowac ;)
Czy na zlamanie karku, czy sie zastanowi chwile... |
Quote:
|
A numerek masz? Bo jak nie... to jeszcze kolejeczka po odbiór :twisted:
|
Quote:
Akurat to zapamiętałam, bo zadyszana pytała nas, czy suki już były, czy jeszcze nie. :D |
oczywiście, że nie. ja i wszystkie formalności dopełnione :stupid. nie dość, że w domu nie byłam od pół roku i nie odbieralam poczty, to w dodatku nie zapłaciłam. czyli dodatkowo muszę jeszcze liczyć czas na dyskusje przy bramie (nie mam ani potwiedzenia ani dowodu wpłaty ale za to o jednego psa za dużo) :lol:
|
Quote:
W zeszlym roku faktycznie wpadlam w ostatniej chwili na swoja klase. Zanim zaczelismy biegac to ja juz dyszalam jak lokomotywa :lol: Zapomnialam, ze jade naszym busem rozwijajacym zawrotna predkosc 90km/h i nie przewidzialam, ze bedzie to trwalo 2h dluzej - czas drogi policzylam na "normalny" samochod 8) Ale wczesniej zawsze bylam 9-10 i czeeeekalaaaam :P |
Yupppiiii!!!!! News jaki dostałam, tooo że mała Luuuu Mł. Zw. Klubu - no zajebiście (tego już nie przebiję - hehe).
Biorąc pod uwagę jakie, to małe francowate było (hehe), to Aguśka i Wojtek - wielkie gratki za pracę nad szczeniorem i wielkie gratulacje za wystawkę;-) |
To i ja sie chwale wnukami, bo pozamiataly... :sweetCyberM
Zwyciestwo Klubu w psach przypadlo synusiowi Cheitana, czyli Ilmarinen Girios dvasia :beerchug2 Zwyciestwo Klubu w sukach i tytul Zwyciezcy Rasy poszedl do Andariel Bis, czyli Andariel Conall Braterstwo wilczaków..... :drinka OGROMNE GRATULACJE!!!!! :thumbs |
Quote:
Fotki dawać szybciutko:p |
GRATULACJE!!!!
Strasznie zaluje, ze nie udalo nam sie dotrzec - czekam na pelne wyniki i fooootyyyy - koniecznie :D |
juz wiedzialam z toku co i jak ale... no jak to mozna znowu TA girios dvasia i sPeronowka wygrywa :)
gratulacje dla synka - mamie (obie) sa bardzo bardzo zadowolone i dumne :) Jescze jeden duch z Zw. Kluba :) |
Dla porządku :
Zwyciężczyni Klubu i BOB - Kudłata Zwycięzca Klubu - Zygzak Mł. Zwyciężczyni Klubu - Lunka Mł. Zwycięzca Klubu- Ważniak Gratulujemy, pękamy z dumy i radości z powodu występu synka :). cdn... |
Aga a Lunka díky za nejlepší narozeninový dárek pro mě :) Gratuluji, bravo!
|
My też gratulujemy !!!
|
Gratulacje dla Zwycięzców!!!!! :)
I tych, którym w szczególności kibicowaliśmy, Wy wiecie ;) |
I fotki laureatów:
Kudłata: http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/kudlata.jpg Zygzak: http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/zygzak.jpg Dorośli Zwycięzcy Klubu razem: http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...-i-kudlata.jpg Lunka: http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/Luna.jpg Ważniak: http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/wazniak.jpg |
Wystawa w Łodzi-jak zwykle zagwarantowała nam piękną pogodę, niestety z numerkami był potężny sajgon:( (OneUnited- dzięki jeszcze raz, za pomoc).
Myśmy się pokazali na miarę formy-wyleniały Chey zaliczył drugi w swym życiu brązowy medal, z opisem, który rozbawił mnie do łez: "bardzo duże rozmiary"..reszta już standard :D Mega fachowo! Niespecjalnie na coś liczyliśmy, więc bez niespodzianek. I dobrze. Biegając w jednej klasie z synem i tak liczy się na jego formę, i stało się! Niestety od klasy psich championów zaczęła się jazda- wyskoki do sędziego, afery- udzieliło się nie tylko pozostałym psom ale i później sukom ;/ Ring ONów to przy tej klasie i gardłującym i wyskakującym do sędziego psie, to jest błoga cisza. Poza tym, takiego nie-sędziowania na charaktery jeszcze nie widziałam i przyznam, że nie jest dobrze:( Bez zbędnych szczegółów, ale wrażenie kiepskie. Dużo pozytywniej było poza ringiem-gdzie psy wybawiły się do woli :) Ja do werdyktu sędziego w swojej klasie nie mam ani grama zastrzeżeń, za to (jak Jefta wróci) będzie niespodzianka :D Pozdrawiamy jesiennie i słonecznie i jeszcze raz gratulujemy ! |
NO to gratki dla reszty, że przeżyli - hehe:shock:
Znaczy zadyma była? |
Obyło się bez, ale pozostałe psy się wkręciły. Ja się nie dziwę;/ na początku, przy wejściu na ring, wjechał nam niechcący w zad Cvako (zamieszanie przy wejściu- normalka) i NIC się nie stało. Trzymaliśmy dystans i muzyka grała. Ale z sekundy na sekundę psy się wkręcały coraz bardziej warkot, szczekanie... masakra:(
|
eee, myślałam, że akcja masakryczna.....
To dobrze, że się obyło bez przelewu krwi;) No fakt, po takich akcjach trudno wystopować psiaki - ja to chyba w takiej sytuacji byłabym najbardziej wrzeszczącą babą (i pewnie by mnie wywalili):?, ale i tak zazdroszczę Wam, że w Polsce w jednym miejscu tyle się psiaków wystawiało:p P.S. Zygzak ma świetne kolory przy fajowym futerku:) P.S. 2 - fiu, fiu.... Daniel pod krawatem!!! |
Quote:
|
Rzeczywiście, jeśli chodzi o zachowanie sporej ilości psów w ringu i ich reakcje na sędziego to dość spora klapa (choć ja się muszę poszczycić Aszczurem który sędziego polizał, dał się pogłaskać a nawet pozwoliła sędziemu wsadzić palec do kufy podczas pokazywania zębów :)).
Natomiast zobaczyć taką zgraję wilczaków- bezcenne!! Chętnie będę się wybierać na takie zgromadzenia, bo naprawdę pełen przegląd :) |
To ja jeszcze dopisze 4lok. BIS Klubowej 8) sędziował Gruzin .
|
Quote:
|
No to dla zupelnego porzadku wypada dodac:
NAJLEPSZA HODOWLA W RASIE Wilk z Polskiego Dworu lok I Braterstwo Wilczaków lok II Jantarowa Wataha lok III |
Bardzo dziękujemy wszystkim za spotkanie:lol:i tak jak napisała Magda spotkanie tylu wilczaków bezcenne.Gratulacje dla wszystkich zwycięzców
w szczególnosci dla Daniela i dla Kudłatej:sooo_hapy:klatsch:beer. Wróciliśmy zmęczeni i zadowoleni,w szczególności Garo z powodu tak dużej ilości suczek :twisted:widać że chłopak dojrzewa.Pozdrawiam Mariola:) |
Jeszcze raz Gratulacje dla Daniela i reszty zwycięzców :)
A Krzyś i Zygzak dziękują za Gratulacje od was :lol: natali - Thank you. Transmit kisses Zygzakowi . Dad Chey supported us spiritually because it had to be physically distant from her son :twisted: Gaga nie było tak źle uwierz mi że w porównaniu do innej wystawy gdzie ring był o połowę albo więcej mniejszy a każdy dorosły samiec zaglądał sobie pod ogon to tam się działo Tutaj na prawdę było cichutko i spokojnie A to że sobie troszkę powarczały ........ to przecież dorosłe samce ;-) |
Nie martwcie się; jakby na wystawie był Łowca, "rozróba" zapewne zaczęłaby się dwie klasy wcześniej. :twisted: :D
On baaaardzo "lubi" większość samców. :twisted: :D Gratulujemy wszystkim, zwłaszcza że lekko ponoć nie było; sędzia miał chyba jakieś deprymujące działanie na psy. :p |
wróciliśmy :lol: zadowoleni ze spotkania tylu znajomych i poznania nowych oraz z zakupu nowej ringówki. z wyniku zadowoleni dużo mniej.
Sexy ocena bardzo dobra "bardzo lekka budowa, nietypowa głowa, klatka persiowa słabo rozwinięta, dobre kątowanie, odpowiednia sierść, odpowiednia w ruchu." w uzasadnieniu ustnym było, że sędzia bardzo żałuje, że nie może dać wyższej oceny, bo bardzo podoba mu się charakter :p |
My też bardzo gratulujemy zwycięzcom(tym którym zdążyliśmy na żywo to ponownie,a tym którym nie zdążyliśmy w tym całym zamieszaniu, to nadrabiamy)BRAWO:) :klatsch:thumbs
Daniel brawa dla Kudłatej za BIS-y oraz całokształt ;) Ze swojej strony bardzo dziękujemy za gratulacje:) My na bisach nie poszaleliśmy, ale bardzo miło, bo do czołówki nas wybrali:) Porównując z innymi wystawami, gdzie nie raz też pełno wilczaków i tłok i w ogole...to faktycznie, tym razem było nerwowo chyba w większości klas, no oczywiście prócz baby, bo baby były w wersji "no weź mnie wreszcie pomiziaj" :) edit, bo widać pisałyśmy z jeftą w tym samym czasie: Quote:
|
Quote:
Udalo sie tym, ktorzy swoje "nietypowe, waskie klatki" u swoich wilczakow mieli "zamaskowane" sierscia... :rock_3 I tym ktorzy "genetycznie" maja nieprawidlowe szerokie klaty... ;) W kazdym razie rzeczywiscie klasa mlodziezy wyglada najsmieszniej. Tzn mamy 4 suczki - 2 zeszly z doskonalymi, 2 z bardzo dobrymi. Do tego 1 suczka w innym typie i jednego PIESKA.... Wybaczcie, ale ja nigdy nie zrozumie, jak mozna PSA (suczke w 100% pozbawiona cech plci - wygladajaca na samca, ktora na dodatek dobrze by sobie radzila nawet na ringu z psami w czeskim typie) postawic z doskonala na ocenie lokatowej na klubowej wystawie... O jaka "sunie" chodzi nie musze pisac - widzi kazdy, kto mial choc troche kontaktu z ta rasa... To samo, ale juz mniej rzucajace sie w oczy powtorzylo sie w klasie posredniej... Tam tez sunie na serio bardzo ladne i typowe przegraly z taka, ktorej daleko szlachetnoscia wyrazu do glowy ladnej suczki.... ALE...co najwazniejsze.... W tym roku w Polsce zapowiada sie kilkka nowych, na serio dobrych miotow.... Wiec stawiam, ze za rok, ilosc tych "jakos tak inaczej wygladajacych" wilczakow nie bedzie stanowila juz polowy stawki, a jedynie margines... ;) |
Quote:
|
Quote:
My przerabialismy to z Juvart i Jadielka - siostry zmienialy sie miejscami w zaleznosci od tego, ktora byla w siersci... I Juvart zaczela sezon wystawa, gdzie dostala "waska klatke, dlugonogosc" itp i ocene 'bardzo dobra', a na tej samej wystawie obrosnieta Jadielka wziela rase... :rock_3 Bo lepsza siersc maskuje takie "wilczakowe wady" ;) jak wlasnie klatka, dlugie nogi i lekka budowa (w porownaniu do ONow i innych owczarkow). Nie mowie, ze to dobrze, bo pies ma taka a nie inna budowe, bez wzgledu na to czy ma siersc czy i nie. ;) I to mu sie nie zmienia w zaleznosci od pory roku... I lysa "waskoklata, bardzo dobra Pard nie stanie sie na jesien suerokoklata, doskonala suka tylko dlatego, ze porosnie sierscia.... Ale zobaczycie, ze opisy beda juz inne... ;) |
To dla formalności:
Najlepsza hodowla: WILK Z POLSKIEGO DWORU Najlepszy reproduktor: MAX Z LITAVSKE KOTLINY Najlepsza suka hodowlana: IRRIS KOLLAROV DVOR Psy Klasa baby CELEB JANTAROWA WATAHA, wyb.obiecująca NAJ.BABY Klasa młodzieży WAŻNIAK Cwany Wilk, doskonała MŁODZ. ZW.KLUBU ACRITER WILCZA SAGA doskonała II WANDAL Cwany Wilk doskonała III ARESCO Wilcza Saga IV Klasa pośrednia DECLAN Wilk z Polskiego Dworu doskonała CWC GISOTSU Crying Wolf, doskonała II ARDAL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała III Klasa otwarta FENRIR BRATERSTWO WILCZAKÓW doskonała CWC LABAL LESTAT Z PERONÓWKI bardzo dobra Klasa użytkowa ELIGO z Peronówki nb Klasa championów ILMARINEN Girios Dvasia doskonała CWC, ZW.KLUBU CVAKO OD STARKEJ doskonała II CHEITAN z Peronówki doskonała III CZAMBOR z Vlciho Dubu doskonała IV Suki Klasa baby CADETTE JANTAROWA WATAHA wyb.obiecująca CELTHIEN JANTAROWA WATAHA nb Klasa młodzieży CLAIR DE LUNE Srdcervac doskonała Zw.MŁODZ. MŁODZ. ZW. KLUBU NAJLEPSZY JUNIOR Crying Wolf JESAJA doskonała II WERWA Cwany Wilk doskonała III BALTA JANTAROWA WATAHA doskonała IV BEA Jantarowa Wataha bardzo dobra CALL ME SEXY Srdcervac bardzo dobra PARD z Peronówki bardzo dobra PEYMAKILIR Z Peronówki nb Klasa pośrednia DACRE Wilk z Polskiego Dworu doskonała CWC DORREN Wilk z Polskiego Dworu doskonała II FENELA Braterstwo Wilczaków doskonała III ASTARTE Lupus Ardor doskonała IV DERVLA Wilk z Polskiego Dworu doskonała Klasa otwa rta ANDARIEL CONALL Braterstwo Wilczaków doskonała CWC, ZW.KLUBU, BOB GWAIHIR z Peronówki nb Radov Dvor KALA nb Klasa championów ENFYS Braterstwo Wilczaków doskonała CWC CINTRA Wilk z Polskiego Dworu doskonała II ADANE JANTAROWA WATAHA doskonała III JUVART z Peronówki nb Klasa weteranów JOLLY Z MOLU ES nb |
Quote:
|
Quote:
Kurczę czy naprawdę pies dla pewnej grupy ludzi to tylko "futerko".... Ile jeszcze czasu musi upłynąć, żeby chociaż część sędziów zrozumiała, że sędziowanie wg wzorca to ocenianie zalet, wad, tzw. "futra" i charakteru łacznie!!!. uffff wszystkim gratulujemy i życzymy w dalszych wystawach całościowego sędziowania |
Quote:
ale sędzia nie obniżał ocen za strachliwość |
Quote:
Na dowód, że mam:) : http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...n_DSC08730.JPG |
Rescu mimo swojej "słabo rozwiniętej klatki piersiowej" oraz "suczej głowy" zszedł z doskonałą. Nieźle mnie ten opis rozbawił. :D
|
1/2 WilczoSagowego rodzeństwa - od lewej Acriter, Aresco, Amantis (zwana Radochą :D )
http://img148.imageshack.us/img148/2643/nawd.jpg Dzięki wszystkim za przemile spędzony wspólnie czas :) !!! I gratulacje raz jeszcze :) ! |
Świetna fota Ważnego :rock_3 Macie coś jeszcze małego?
Sędzia... hmm... fajnie, fajnie. Ale zszokowało mnie strasznie jego podejście do jajek Ważniaka. Szczerze mówiąc gdybym była sędzią to bym siebie wyrzuciła z "nie do oceny". A Bea? A Bea coraz lepiej, co prawda nic nie zgarnęliśmy, ale za to posuwamy się małymi kroczkami do przodu jeśli chodzi o lęki. No ale cóż. |
Quote:
|
Na WD pokazały się rezultaty wystawy. Ciekawe.
|
Quote:
|
Kamoszka- się nie denerwuj, ino śmigaj do galerii- swojego niuniusia obejrzeć ;) Wrzucanie w trakcie ;)
|
Quote:
Ogromne dzięki za relację. Ale zły jestem że nie pogadaliśmy se nawet. A okazja była... Słyszałem, że najlepsi dostali III lokaty:rock_3:rock_3:rock_3 tak dla niepoznaki;) p.s. kurde, jednak Ola lepiej wygląda z Ardalem... |
Serdeczne gratulacje dla wszystkich i podziékowania dla dzieciaków Maxa i ich wlascicieli za tytul dla tatusia. :tard
Pozdrawiamy z Anglii |
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/144523/
chyba nie Braterstwo.... http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/144432/ chyba nie Acriter.... |
Bardzo przepraszam za kilka pomyłek, wysłałam już do Admina prośbę o korekty - na miniaturkach już nie widać dokładnie, stąd te pomyłki. :oops: Postaram się być uważniejsza:)
|
Quote:
|
OK, wrzuciłam wszystko, po poprawkach podpisów powinno być OK (jeszcze raz sorry).
Kamoszka- najlepsi to stanęli z tabliczkami Zwycięzców, ale dziękujemy ;) Przy okazji-gratulacje z powodu powiększenia rodziny:) Daniela- Graba już Ci napisała (dzięki), ale powtórzę-możesz, w końcu to Twoje "dzieci" . No to mogę jechać na urlop ... uffff |
STOP nigdzie nie jedziesz, dopóki nie dasz tej zajefajnej fotki tuuuu, bo ja nie mogę, a wg mnie mistrzowska jest:p
|
No właśnie, nigdzie nie jadę, bo opuściłam Cwane i synusia więc nadrabiam ;)
|
Gaga, chyba tam jakos malo synka fotek, a takie z TAKIM cudownym i prawidlowym wilczym ruchem jest :)
|
Cichaj Matka! Juz masz ruch, skolko ugodno ;D
Graba, dla Ciebie wkur**** Chey, po tym jak mu w biegu dziamali za tyłkiem :D http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...y-wkurzony.jpg |
Super dzięki;-) Fotka mnie powala - tak zajebiście psiak wyszedł:p
|
Cheo the best :)
a tu jaka morda http://www.wolfdog.org/pics2/2010/9/...025-226503.jpg oraz... nic nie dodac nic odebrac- d o s k o n a l e http://www.wolfdog.org/pics2/2010/9/...43-5491674.jpg http://www.wolfdog.org/pics2/2010/9/...43-5491674.jpg |
To zdjęcie Wodza
http://www.wolfdog.org/temp/1285014543-4659254.jpg |
:tardGaga, wielkie dzięki
|
Zanim odniose sie do zdjecia to chce oficjalnie podziekowac Romanowi za fotki... A za zdjecia psow w ruchu normalnie padam do stop... :ail Mistrzostwo swiata, bo widac kazdy szczegol budowy, ktory wychodzi w ruchu...
Quote:
|
A wyniki dalej ciekawe. Fajnych fotek duzo, opisy uczestnikow 'niesamowita ilosc wilczakow' itd, a w wynikach jeden wilczak. No bez jaj :-/
|
Quote:
|
"Z klubówki w kraju , w którym klubu nadal brak..."
Łe tam....zaraz "skucha"... :lol: To chyba zależy od punktu spojrzenia na tę kwestię. ;) Jak sama nazwa wskazuje: wystawa klubowa jest organizowana przez klub. Dla mnie klub /będąc opiekunem psa rasowego zarejestrowanego w ZKwP/ oznacza klub mojej rasy. I to ma dla mnie rangę. Tworzenie przez ZKwP wystaw klubowych całej grupy ras jest, wg mnie, tylko kolejną formą wyciągnięcia od ludzi pieniędzy. Zaraz stworzą klubową wystawę psów: o wadze "od... do...", brązowookich, kanapowych, wszystkich długowłosych lub w łatki, aportujących kapcie, itd, itp. ... A tak swoją drogą, to nie wiedziałam nawet :shock:, że należę już do jakiegoś Klubu Psów Pasterskich Ras Niepolskich... Dają jakąś legitkę? Noooo... choćby maciupki znaczulek... |
Quote:
|
Nie takie rzeczy się robiło:p
No, i na "dzień dobry" mam dobry humor...:lol: Quote:
Proszę, dawajcie jeszcze zdjęcia, by się pochwalić, a my będziemy się zachwycać. ... "w wynikach jeden wilczak." No, dobra, Btd. Dopiąłeś swego! Niech nie będzie, że kieruje mną ostracyzm!:twisted: >>Z całego serca składam najszczersze wyrazy /mogą być współczucia :cry: -już tam se dopisz, co Ci w duszy gra/ Wielkiemu Przegranemu, który był przy nadziei, ale jak się okazało, była to "ciąża urojona", która się zakończyła mentalną aborcją.<< Btd, a Ty może wklej parę zdjęć -będzie uroczyściej. ... Żeby nie było: nie umniejszam rangi wydarzenia w Łodzi! Cóż, "gdy się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma": skoro nie mamy jeszcze własnej/*/ klubowej wystawy wilczaków, to pozostaje psów pasterskich /**/. Tak więc, podrzućcie zdjęcia. ... /*/ -no, właśnie, ilu jest chętnych? Już po wakacjach, może pora wziąć się do roboty... /**/-Laili chyba by to określenie niekoniecznie pasowało, bo ona zamiast pastuszkować/pasteryzować/pasterzyć, zdecydowanie woli rozczłonkowywać zwierzynę...:? ... ... Psicholog: zacząłeś wielce interesującą kwestię. Czy mógłbyś ją rozwinąć -np., jako nowy temat. Bardzo mnie zainteresowało unikanie konfrontacji i co oznacza "nadmiar obowiązków". ... |
Sorry Puchatek, jestem zbyt wielkim prostakiem zeby zrozumiec kwiecistosc twojego belkotu.
Mnie tylko dziwi ze mimo podawania wynikow, relacji i fotek, wyniki w bazie ktora ma byc super i w ogole mega rzetelnym zrodlem informacji wygladaja jak wygladaja. A ty co mialas na (przepraszam za to slowo) mysli? |
Gratulacje dla łódzkich zwycięzców :p - szczególnie zygzakowatej części rodzinki ;)
|
Quote:
Nie przepraszaj! Wybaczam! :lol::lol::lol: Nie trzeba się wstydzić używania słów nowo poznanych. A każdy jest, jaki jest. I dlatego różnorodność jest piękna. W Twoich ustach nawet określenie "bełkot" nie jest obelgą: nie można mieć pretensji do kogoś, kto zamiast Kopalińskiego preferuje piwo i chipsy /to Twoja deklaracja -sam o tym wspomniałeś, więc nie wymyślam/. A co do bazy... Też słyszałam, że szwankuje. Ale myślę, że to trudności przejściowe. Może Ty byś powklejał zdjęcia -tak "dla porządku". Jako forpoczta. ... >Myślenie< -czynność umysłu; dalej: trzeba doczytać i przyswoić >Ostracyzm<- sąd skorupkowy w Atenach; obecnie: bojkot >Forpoczta<-wysunięta placówka, straż przednia, czaty, zwiad |
Dzięki anetwron :) :)
Całuski dla Lahatiel i Alego |
All times are GMT +2. The time now is 10:49. |