![]() |
Přebor ČsV Roudnice 2010 - pamlsky při závodu
S překvapením jsem se na dvou čévéčkářských webech dočetl o dvou nepříjemnostech, které se staly na přeboru ČsV v Roudnici. Divím se, že o tak závažné věci zatím není nikde jinde ani zmínka od přímých účastníků závodu. Dva psi porušili hrubým způsobem pravidla a závod nedokončili. O co šlo ?
V kategorii ZZO Petr Trepesh s Bounty z Blatnických vinic zjevně opomenutím zapoměl v kapse odměny a pes při donesení aportu jednoznačně označil kapsu čumákem. Rozhodčí nařídil ukázat obsah kapsy a odměnky vyšly na světlo světa. Následovala okamžitá diskvalifikace. Vzhledem k tomu, že se jedná o začátečníky v začátečnické kategorii, lze se domnívat, že se jednalo zjevně o opomenutí a nikoliv o záměr. V kategorii ZVV1 nastala situace o mnoho závažnější. Kamila Nováková s Ohnivákem z Molu Es při poslušnosti byla přihlížejícími diváky přistižena při tom, jak svému psu opakovaně dává pamlsky. O tom, že to nebyla náhoda svědčí i to, že Kamila dávala pamlsky tak skrytě, že si ze svého úhlu toho ani rozhodčí nevšiml. Proto také nebyla okamžitě diskvalifikována ale poté, co jí na to po ukončení poslušnosti diváci upozornili bylo se raději sama přiznala (ale pouze k jedné odměně a údajně k náhodné) a odstoupila ze závodu aby se diskvalifikaci vyhnula. Pro někoho možná gentlemanské gesto, ale v důsledku jde o naprosto nepřijatelný podvod a nesportovní chování vůči všem ostatním. Bohužel u psa, který se pyšní mnoha úspěchy v minulosti, tím tyto úspěchy zpochybnila...:cry: |
Jen na doplnění uvádím přesné znění článku 4. Národního zkušebního řádu :
Článek 4. Výstroj psů, cvičební prostory, nářadí a pomůcky 4. Není přípustné, aby v průběhu posuzování psa měl psovod u sebe hračky psa, potravu, či jiné předměty ovlivňující činnost psa. Nedodržení tohoto ustanovení vede k anulování části zkoušky při níž bylo toto ustanovení porušeno. Není tedy pravda tvrzení, které na svých stránkách uvádí ing. Soukupová a omlouvá jednání Kamily Novákové. Ta už porušila pravidla tím, že nastoupila a měla u sebe pamlsky. Jejich použití už bylo jen dovršením celého jejího jednání. |
Podvádění v Jevišovicích je běžné?
Dovolím si sem přidat citaci z Facebooku, která mi přijde natolik závažná, že se mi ani nechce věřit, že by to mohla být pravda...
Quote:
Tak bych se rád zeptal: Jakýmže způsobem se tedy v Jevišovicích dělají zkoušky? Abych byl v obraze. Michal Eibl |
Quote:
Taky mi trochu nějak utíká smysl, co má podvádění na závodě v Roudnici nad Labem, kterého se dopustila Kamila Nováková společného s "diskreditací paní Soukupové" a s Jevišovicemi ??? A taky se mi líbí, když člověk, který se svým psem udělal jedinou pracovní zkoušku, a to ZOP (běhání u kola typu VZ nepovažuji za pracovní zkoušku) napíše "až se psem něco odcvičíte, až absolvujete pár zkoušek, až zjistíte, jakým způsobem se třeba v Jevišovicích na táboře zkoušky dělaj, tak tu nebudete psát takové výkřiky do tmy." !!! |
Fascinuje mě, že člověk, který na tábory do Jevišovic nejezdí, u zkoušek v Jevišovicích nikdy nebyl a který se ohání tím, že o přeboru píší lidé, kteří tam nebyli, sám zasvěceně píše o tom "jakým způsobem se dělají zkoušky v Jevišovicích". A není to ze strany Evy Špreňarové první případ, kdy komentuje něco, u čeho nebyla.
Eva by si měla uvědomit, že tím co napsala jednak znevažuje práci lidí s jejich psy, ale hlavně zpochybňuje rozhodování rozhodčích na zkouškách. A to už je opravdu dost na pováženou. Byl bych velice zvědav, jestli by toto své tvrzení řekla také přímo do očí oněm rozhodčím, kteří v Jevišovicích v posledních letech zkoušky či závody pískali (Marcela Nalezená, Josef Brym, Jaromír Endlicher, Karel Och...). Já do Jevišovic jezdím a můžu všechny ubezpečit, že ne všichni psi kteří na zkoušku na táboře nastoupí ji také složí... Někdy by Evo prostě bylo dobré víc přemýšlet, než něco napíšeš. A nebo tedy konkrétně napiš a dolož, jakým že to způsobem se dělají zkoušky v Jevišovicích a u kterého rozhodčího? Karel Skoupý P.S.: Evu Špreňarovou na FB v přátelích nemám, proto nemůžu přidat svoji reakci přímo tam, ale pokud tak chce někdo učinit, klidně tam tento kompletní příspěvek včetně mého podpisu může vložit. |
Quote:
|
Quote:
Já též ne, neb paní neznám. Šlo o vlákno u slečny Dohnalové ;). |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Oslovení "slečna" nemá s vykáním nic společného, stejně jako pozdrav "ahoj" s tykáním...
Jinak v tomhle je FB opravdu ošemetný, neboť prostřednictvím "přátel" se do vašeho profilu podívá leckdo, mnohdy i nepřítel... No a co se týče komentování něčeho, u čeho komentující nebyl nebo to neviděl, to by tu bylo mlácení prázdné slámy. |
Taky se mi při vykání blbě komunikuje. Je to dobrá bariéra pro uchovávání odstupu. Vykání do Čech přitáhl Francouzský dvůr Karla IV. který tady vůbec spustil nebývalé módní šílenství. Do té doby tykal králi i poslední rab. Později se ještě přidalo onikání pro ty lepší a onkání/šel, přinesl/, pro ty ze suterénu;).
|
Toto téma nabralo poňekud jiný směr,ale jen chci projevit svůj názor na jednání Kamily při přeboru..
na přeboru jsem letos nebyla,ale také se psi cvičím a nejenom s Čsv,jo porušila předpisy a další a další co se nesmí ale zamyslete se proč?kvůli svému psovi Ohniváčkovi,pokud chce dál trénovat a dál závodit a dělá pokud vím pozitivní motivaci bylo to asi třeba-radši porušit pravidla a být diskv.než mít znechuceného a otráveného psa navždy a který si možná bude pamatovat tuhle špatnou zkušenost ze závodu,že dřel,cvičil a žádná odměna nepřišla,tak si to podle mého Kamila pojistila,já osobně pokud bych cítila že pes vadne,udělala bych to také,to je hold můj názor Jarka www.cskuklik.cz |
Quote:
Jinak, kdyby hypoteticky takhle popisovaná situace nastala, tak mi přijde nanejvýš fér _nejdříve_ odstoupit a pak zakrmovat. Nikoli obráceně a odstoupit až poté, co to pár lidí neodvratně vidělo. Ale já tomu nejspíš nerozumím; rád se nechám poučit od někoho zkušeného. |
Quote:
Quote:
|
Máte poněkud špatný nadhled a připadáte mi netrpělivý:roll:základ veškerého výcviku je motivace-a pokud dám povel který pes zná a on ho splní musí opakuji musí dostat do 3 vteřin pamlsek či odměnu/balonek,cokoliv,co miluje/tím upevňujeme daný cvik a zvyšujeme drive,nic neni zkaženo tím že nemáte pamlsky když psovi dáváte povely ale nejspíše neděláte pozitivní motivaci a nejste cílevědomý,mě osobně se to nestane když jdu se psem at trénovat nebo jen na vycházku bez motivace nejdu,nikdy!
a jak píší Kamila musela nejdříve odměnit a pak odstoupit,obráceně je to nesmysl a bylo by to k ničemu;-) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
ano pamlsky mít u sebe neměla ale proč je měla a proč udělala to co udělala ví jen ona,co si o tom myslím já a jka si to vykládám jsem napsala,třeba nám to jednou Kamila řekne proč;-) |
To je nekonečná debata. Jeden o koze, druhý o voze. Pokud jdu na závod nebo na zkoušku, prostě pamlsky u sebe vědomě mít nesmím. Vše ostatní je podvod a bezohlednost vůči ostatním. A je úplně jedno jakou mám motivaci.
A když už psa odměním, tak to přiznám sám hned a ne až poté, co mi hrozí diskvalifikace, protože podvod viděli ostatní. |
Quote:
Do závodu jsem taky nastoupil s čistým svědomím a pamlsek jsem neměl žádný. Ani by mě nenapadlo podvádět. O tom ty závody jsou, že pes to dokáže bez pamlsku. Pak by se mohlo stát, že pravidla se upraví podle osobnosti majitele či psa a potom přestane platit stejný metr. Proto když se psovod hlásí rozhodčímu na začátku, prakticky slovně se dohodnou na vykonávané disciplíně, která má předem určená pravidla! |
Přestaňte už řešit Kamilu a Ohniváka. Kamila udělala s Ohnivákem obrovský kus práce, no a tentokrát prostě udělala chybu. Kdo z nás někdy v životě chybu neudělal? Myslím že už se to řeší víc, než je zdrávo.
|
Souhlasím s madonnou.
Proč to udělala asi ví, udělat to v danný okamžik asi chtěla, je to její problém a ten komu by to mělo vadit jsou další závodníci. Taky mohla tvrdit, že nic mu nedala a mohla vyhrát 1.místo. Takto sice dala psovi pamlsek, ale odstoupila ze soutěže. Prč a jak je zbytěčné řešit. Rozhodně tím nezpochybňuje svoji práci, kterou dokázala. |
Stelo, nějak jsi nepochopila, o čem je řeč. Ona už zjevně na závod nastupovala s tím, že bude podvádět (měla připravené pamlsky). Pokud by ji náhodní svědci neviděli a neřekli jí to, tak by neodstoupila a skutečně by vyhrála. Tady nejde o systém odměňování psa, jak tady někteří řeší, tady jde o to, že někdo nastupuje do závodu už s tím, že bude podvádět a pokud se to neprovalí, tak sklidí úspěch.
|
Quote:
Samozřejmě jak psal Karel, botu uděláme někdy každý, a tak jen říkám, že je mi líto, že se tohle dozvídám a víc to komentovat nebudu. Zarazily mne spíš názory některých přispívajích, sice to neřekli napřímo, ale oni to schvalují? Na plac to prostě nepatří, neexistuje okolnost, která by na pravidlech fair play něco měnila. |
Quote:
|
|
Quote:
Nebudu hodnotit co se stalo, je to tak trochu pasé a nebudu „házet kamenem,“ neb nikdo není bez viny. Ti, kdož nejvíce křičí, speciálně pan Hanuška, se ve svém „životě s ČSV“ zmohl než na hromadu demagogických výroků a vykrádání mé e – schránky! Charakter k pohledání:0( V reálu je to teoretik a jeho psi, byť pod proudem, mě nikdy nepřesvědčili o tom, že tento člověk ví, co dělá. Zkoušky se svými svěřenci prakticky žádné s proudem či bez, s pamlsky či bez. Možná, že jeho fotky polonahých slečen někdo pokládá za vkusné, ale i u těch jsem se hodně a než pobavila….:0( Kamilu znám 15 let?? Možná déle a nikdy jsem nepoznala tak schopného, všestranného, citlivého a přitom dostatečně autoritativního výcvikáře ČSV. Nikdo z majitelů ČSV, které jsem měla tu čest poznat, se jí nemůže rovnat. Dosahovala vždy se svými ČSV úspěchů v canicrosu, bikejoringu, skijoringu ale i na poli všestranného výcviku. Takový zápřah, co vydrží ona a její psi, si zaslouží respekt a ne soudy rádoby výcvikářů. V případě, že někdo dosáhne na výsledky Kamily, pak mu velmi ráda odpustím pamlsek v kapse, či v ústech, i když to do závodu samozřejmě nepatří. Připravit psa na IPO 3 anebo FH 2, není rozhodně o pamlsku v kapse, to si může myslet jen id… Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
No asi by to téma chtělo už uzavřít, je to stále dokola... :(
Kamilu znám od jejího prvního psa a její skromnost je až někdy "divná" ;-) Hluboce se skláním před jejími výsledky a její synchronizace s Ohnivákem je naprosto úžasná .... Každopádně závod má svá pravidla a Kamila je zná ... A pokud uznala za správné v danou chvíli psa odměnit - měla ihned po ukončení cviku odstoupit. A ne až posléze. Ohnivák to umí a určitě by to udělal i bez odměnky a měl by stejně nejvíc bodů !!! ALE ! Tato hra má své pravidla Fair play a tak to prostě je!!! Není nic mezi tím - jak trefně napsala Jarka ... Prostě stalo se .... Kamila udělala chybu .... |
2 Monika - stále stejná stará a už trochu trapná písnička. Když docházejí argumenty, tak se prostě vymyslí nějaké osobní útoky nebo překrucování faktů.
Moniko, kdo mé psy zná ví, že Tvé výmysly o elektrice apod. jsou jen blábolem a sama se tím shazuješ před spoustou lidí. Dál to komentovat netřeba. Quote:
|
Význam slova fair play je jasný. Férová hra, čestné jednání.
Někdo ho prostě chápe, jiný ne. Já věřím, že Kamila smysl pro fair play má, právě proto, že si uvědomila co se stalo a odstoupila. V opačném případě by mohla chtít důkazy o svém chování. I to už jsem zažili .... (ne u Kamily) |
Quote:
Že by už Alzheimer??? No, jen škoda, že Nancy a Hoky blahé paměti, neumí ťukat tlapičkou do klávesnice :lol: S tebou je poslední dobou fakt legrace, tak jdi radši vyfotit nějakou slečnu :lol: Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
myslím, že není důvodu, proč to tu uzavírat. Pokud o téma nebude zájem, postupně zmizí z úvodní stránky a bude k dispozici jen v archivu fóra.[/quote]
Přesně to se stalo, fórum prošlo naprosto bez zájmu hlavní nabídkou a resuscitace trvala asi tak týden urputné dřiny. Pokud všichni Kamilu a Ohniváčka morálně odsoudíme (protože co taky s ním jiného když je z molu a co s majitelkou, která si vezme psa z molu), dáte už pokoj s umělým omýláním tématu pořád dokola? |
Myslím, že vůbec nešlo (původně) o to, jestli je pes z molu nebo odjinud.
Teď už je to ale opět obligátní ping-pong M vs. P.... |
Quote:
|
Quote:
O to tu snad vůbec nešlo. Proč se už konečně neoprostíte od toho, že máte moláky a nepíšete jako byste měli třeba šedý chlupy?;) Ano, Pavlovi toto téma vyhovuje, tak je jasné, že si ho tu rád nechá odemčené a bude rád, když se to bude probírat pořád do kola. To ale snad není důvod brečet tady nad tím, že je Ohnivák z Molu. To, co Kamila udělala je jen její vědomí a svědomí a asi ví proč to udělala. Nebyl jsem tam, neviděl na vlastní oči, takže ani nezatracuju, ale na druhou stranu je to prostě neobhajitelné a to jak to dopadlo je jediný správný výsledek a pokud příští rok Ohnivák vyhraje, tak jedině dobře pro všechny. |
Nevím proč tady někteří lidé když už bezhlavě na mne útočí si nejprve pořádně nepřečtou celé fórum ?
Quote:
Quote:
Quote:
|
Vlkodlak
Já myslím že by bylo opravdu dobré se občas na realitu podívat jako pejskař, nejen jako majitel štěněte z Molu. Přesně jak bylo napsáno výše ... A co se týče nekonečného sporu Moniky s Pavlem, tak ten už všichni známe. Je to hodně ohraná písnička. Znáte tu hlášku ze Svěrákova filmu "Příjdu až budou nastavovat zrcadlo" tak přesně v tom smylu si s kamarádkou děláme legraci z diskuzí P+M. Jdeme na wolfdog až "začnou vykrádat schránky" a zatím jsem se vždycky dočkaly. |
Přesně, Danielo.
Nezáleží na tom jaké bylo výchozí téma. S třeskutou spolehlivostí se nakonec vždycky změní... Je to takový místní folklór. |
Quote:
Doporučuji číst VŠE a nečakat jen "na místní folklor." Pak mi totiž opravdu uniká o co vám jde. Ale zřejmě o zábavu, což je pochopitelné. ;) Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Četla jsem celé vlákno od začátku. Celou dobu byla diskuze o Kamilině podvodu a souvisejících tématech. Teprve od příspěvku číslo 27 je diskuze o vašem sporu s Pavlem.
Ano, od té chvíle se tomu směju... |
Tohle vypadá na klasickej happy end. Teď se tu budou obhajovat jeden před druhým a pak to téma snad půjde do ztracena...
Proč si nezaložíte vlastní téma přímo pro váš souboj? |
Quote:
Člověk znalý věcí ví, že Hanušku k příspěvkům zde, z 90% motivuje moje osoba a nebylo tomu jinak, ani v tomto vláknu. To je opravdu místní folklór a tradice, já se tím vesměs bavím a snažila jsem se do toho nevstupovat, jestli jste si nevšimla. V příspěvku 27 jasně vyplývá můj postoj k celé záležitosti, nic víc. Neustále propírání Kamily, mi přišlo opravdu hodně za hranicí toho, co si celá záležitost zasloužila. Ona psa netýrala, dala mu pamlsek!!! ------------------------------------------------------------------------- Ještě jednou příspěvek 27, aby to nebyl "klasickej happyend!" Nebudu hodnotit co se stalo, je to tak trochu pasé a nebudu „házet kamenem,“ neb nikdo není bez viny. Ti, kdož nejvíce křičí, speciálně pan Hanuška, se ve svém „životě s ČSV“ zmohl než na hromadu demagogických výroků a vykrádání mé e – schránky! Charakter k pohledání:0( V reálu je to teoretik a jeho psi, byť pod proudem, mě nikdy nepřesvědčili o tom, že tento člověk ví, co dělá. Zkoušky se svými svěřenci prakticky žádné s proudem či bez, s pamlsky či bez. Možná, že jeho fotky polonahých slečen někdo pokládá za vkusné, ale i u těch jsem se hodně a než pobavila….:0( Kamilu znám 15 let?? Možná déle a nikdy jsem nepoznala tak schopného, všestranného, citlivého a přitom dostatečně autoritativního výcvikáře ČSV. Nikdo z majitelů ČSV, které jsem měla tu čest poznat, se jí nemůže rovnat. Dosahovala vždy se svými ČSV úspěchů v canicrosu, bikejoringu, skijoringu ale i na poli všestranného výcviku. Takový zápřah, co vydrží ona a její psi, si zaslouží respekt a ne soudy rádoby výcvikářů. V případě, že někdo dosáhne na výsledky Kamily, pak mu velmi ráda odpustím pamlsek v kapse, či v ústech, i když to do závodu samozřejmě nepatří. Připravit psa na IPO 3 anebo FH 2, není rozhodně o pamlsku v kapse, to si může myslet jen id… ------------------------------------------------------------------------- Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
Byla jednou jedna paní učitelka. V její třídě bylo mnoho a mnoho žáků ale jen jeden Pepíček. Pepíček byl premiant, dobře se učil a měl samé jedničky. byl chytrý, citlivý a pozorný. Jednoho dne ale použil při písemce tahák. Osastní děti to viděly a řekly Pepíčkovi ať se přizná. A protože on byl opravdu v jádru poctivka, přiznal se. Tím Pepíčkův příběh končí a vše je odpuštěno. Protože ale paní učitelka věděla, že není všechno úplně v pořádku, měla potřebu žákům podat nějaké vysvětlení: " Víte děti, já jsem přesvědčená, že Pepíček ví, co dělá. On je chytřejší než vy všichni dohromady a má vždy jen samé jedničky. Učí se zatím co vy ostatní se někde flákáte. Já mu to odpouštím. " A tím to všechno po****a. Paní učitelka totiž němal ve třídě jen samé hloupé děti. Pk přišel na scénu pan ředitel školy (či zeměkoule), který dříve působil jako pošťák paní učitelky ... no a dál už to známe. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Že Kamila udělala chybu, je jasný, taky to nikdo nezpochybňuje, ale to už všichni dávno vědí a už jenom touhle diskusí je potrestaná až až a taky je potrestaná tím, že si to všichni budou pamatovat. Trest má být adekvátní prohřešku, ale vás všechny tady zjevně baví se v tom hnoji hrabat pořád víc. Asi se cítíte jako morální vítězové, bezpochyby jste nikdy nešlápli vedle a Mirek Dušín by vám mohl závidět. Tak si to užijte. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Tak sleduji nejakou dobu tuhle "diskuzi" a vubec takoveou atmosferu na zdejsim foru. Co na to rici. Snad jen jedno, moje maminka rikala: "Cim vic se strouras v hovne, tim vic smrdi."
|
Quote:
... ale taky " Nejhorší jsou zaražený větry a uražená ješitnost, chlapská ale i některý ženský nato dost trpí..jak je vidět." :lol: Hezký víkend! Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
|
Zdravím,
ať je to jak je to, pokud závodník nastoupí a má s sebou pamlsky, což je v řádu jasně ošetřené, je to ostuda - podvod. (ať pamslky použije nebo ne) Jsou určitá pravidla, podle kterých se má postupovat a jsou společná pro všechny ať mám hafana jakýhokoliv. |
Quote:
|
Možná tady ta diskuze je kvůli tomu, že není vše vyjasněné. Cituji stránky Evy Špreňarové :
"V sobotu 18.9.2010 proběhl v Roudnici nad Labem další ročník Přeboru ČSV a závodu dle ZZO. Zde jsou výsledky - článek, který nejasnosti vyjasní :) bude brzo následovat." Už je to takřka měsíc a vyjasnění nejasností nějak nenásleduje ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pojmenovávejte věci pravými jmény, to bude pro příště stačit. Na těchto stránkách jaksi nefiguruji, jestli jste si Lenko nevšimla, nikdy nezačínám diskutovat a rýpat se "v hnoji". Kamily jsem se chtěla jen zastat a tak jsem učinila. Figuruji především doma a "mediálně" osobně a mí psi především zde: http://www.wolfdogs.cz/ Co vede Hanušku k některým příspěvkům, nechť si posoudí každý sám. Já mám jasno. Váš názor mě až tak nezajímá, sorry. Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
|
Quote:
Mě váš názor taky nezajímá. Povídá se toho o vás tolik, že už je úplně jedno co z toho o sobě šíříte sama, co přidali jiní a co vzniklo přirozeným procesem deformace informací při předávání. Jediné, co je zjevné, je, že ani jeden z vás se ještě vzájemného ostřelování nenabažil a ostatní z vás mají legraci. Každé téma se tu dřív nebo později zvrhne ve váš vzájemný dialog. V tom je ten folklór a vy jste (oba) jeho směšní herci... Chápu, že je to dobrý způsob, jak udržet svou osobu v povědomí. Negativní reklama je taky reklama. Vaše odborné znalosti a zkušenosti jdou stranou a pro málokoho už mají nějakou hodnotu, protože jste je utopila v jedovaté omáčce arogance. Dobře vám tak. P.S. Omlouvat se mi fakt nemusíte. Nesejde mi na tom. |
Quote:
Milá Lenko, jestli jste si nevšimla, nerada připomínám, v povědomí mne drží jen a jen moji psi. I Vaše fena je po Good Boyovi z Molu Es a všichni Vaši psi nesou krev Jolly z Molu Es, kromě jedné....... Nehodlám se tedy s Vámi dohadovat, to je fakt směšné, arogantní jste jen vy sama, zřejmě Vám nic jiného nezbývá. Jak dlouho ČSV děláte? Kolik jste jich vycvičila, odchovala? Vím, že nic a tak si za 25 let ráda o Vás něco přečtu a počkám si, jak se vše dělá lépe a víc a radostněji..... a nedostat se do řečí. Závist a nenávist jsou mocné čarodějky :0( Jen vydržte a makejte a nepište pořád jen na wolfodog. org. To myslím naprosto vážně! Hodně zdaru a úspěchů, přeje Lence Dragonári Monika Soukupová http://www.wolfdogs.cz/ |
Já na původu svých psů nic nepopírám a o zkušenostech se nepřu. Vaše pověst toho o vašich odchovech moc nenese. Spíš o jiných vašich aktivitách (nesoudím, co je na nich pravdy - nic mi do toho není). Jestli to je vaše vize - klidně.
|
Kam jsme se poděli, kam jsme se to poděli .... Jak zpívá Nohavica.
|
Quote:
Vy máte své zásluhy jinde. Začínají posuzováním psů Vámi "oblíbených mjaitelů" na výstavách, pokračují prosazováním Mutar do chovu a končí prakticky zdecimováním některých chovných skupin na úkor vlastního chovu. Dalo by se pokračovat mimo jiné přes likvidaci lidí, kteří začli sami chovat a stali se vám "konkurencí". (Vzhledem k povahovým rysům bych jim všem přál, aby se do povědomí lidí zapsali lépe a výrazněji než Vy). Slova jako arogance a uražená ješitnost z Vaší klávesnice fakt pobaví. Pokud jste se chtěla představit, pak by to sedělo.:rock_3 Ano, "dělat" ČSV je ten správný pojem pro "množit pro vlastní slávu a peníze." Jen to chce nazývat věci pravými jmény. O odchování se s Vámi nikdo přít nemůže. Málokdo je schopen nasekat na jedné feně přes 50 štěňat. To se musí psu udělat čistě z lásky.;-) Předhazujete Lence výcvik, ale na kolika bitvách jste se svými psy byla? Pravděpodobně nedosahujete stejných kvalit jako třeba Adrian se Šroubem. Ani jistě, jsou lidi kteří dokazují, že se s ČSV cvičit dá (o tom, jak se nadřou nemluvím) a plemeni je to určitě ku prospěchu, ale nemyslím si, že zrovna Vy byste byla zapsána do povědomí lidí jako vynikající výcvikář, ikdyž si na tom jak vidno velmi zakládáte. Vaše zkoušky Vám nikdo neodpáře, ale to je důvod povyšovat se nad někoho kdo je nemá? Ano závist a nenávist jsou mocné čarodějky. Usmívám se, když vidím, kolik dobrých lidí Vám pomohly dostat zpod vašeho vlivu. A snad to tak bude i nadále. Vy už jste plemenu dala svého dost. A vzala si, co jste potřebovala. Snad už by to mohlo stačit. Abych nebyl úplně OT, tak Kamila může být ráda, že jednala jak jednala a Vy jste na tom místě naštěstí nebyla. Kdyby ano, věřím radám typu: "Nic nepřiznávej, to už tu bylo u ... a ten taky nepřiznal a vyhrál." A nevyhrát by byla pro CHS z Molu Es velká ostuda. Snad se dožiju toho, až se za 25 let bude porovnávat, jestli Lenka víc zamakala na výcviku a svých odchovech nebo Vy na svém chování. 8) |
Quote:
Ach jooo..co Vám ta Monika udělala?Já to nechápu,jak můžete hodnotit a odsuzovat někoho ským jste nemluvil?koho dobře neznáte,tyhle internetové diskuze jsou fakt pro nesebevědomé labily jako jste Vy:shock:..jo a Vy jste jistě odborník přes Čsv,že všemu náramě rozumíte.Kde berete tu drzost odsuzovat dlouholeté chovatele díky nímž můžeme mít tyto krásné psi,až odchováte štěňátka,uděláte se psem zkoušku nebo alespon ukážete na výstavě tak pak tu můžete soudit a kritizovat:rock_3zatím jste malé nic které jen popíjí pivo a blábolí rozumy,které zaslechl od někoho jiného!Předpokládám že psycholog taky nejste,že hned dokážete vyhodnotit povahu člověka aniž byste ho kdy viděl,je to jen Vaše ubohost,nenávist a zlost-je mi z Vás zle! Jarka www.cskuklik.cz |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Já jsem se někdy považoval za odborníka? Nemyslím, jen mám na věc vlastní názor a že se Vám nelíbí je špatně? Drzost odsuzovat dlouholeté chovatele? Ale za co proboha? Za to, že dlouhá léta chovají nebo za to, jak se chovají? To jsou dlouholetí chovatelé nedotknutelní? Soudíte taky lidi podle toho kolik odchovají štěňat a kolik mají zkoušek? Dělal jste to taky když jste ani jedno neměla? Psa jsem na jedné výstavě měl, vyhověl jsem chovatelům a dál je to pro mě zbytečně drahá záležitost. Priority se psem mám jinde. Asi vás zklamu, ale paní inženýrku jsem už párkrát viděl a nemusím být psycholog, abych měl na lidi odhad. Nemít někoho rád pro to, jak se chová a co dělá je ubohost? To je mi potom mého ubohého chování líto. Pokud je Vám zle, tak doporučuju navštívit lékaře nebo by možná stačilo navštívit optiku a růžové brýle vyměnit za čiré. O tom bych se ale bavil až se vaše plány nebudou shodovat s chovatelským záměrem paní inženýrky. |
Quote:
|
Quote:
Ale bohužel se opravdu mezi lidmi s čsv najdou tací, co zakomplexovaní jsou a silácké řeči vedou jen přes písmenka, rádi rejpou do všeho a všech, přesto že nic nedokázali. A do očí také neřeknou nic. Roman mezi takové nepatří. Párkrát sme se taky chytli kvůli jistému člověku a nemáme stejný názor, ale kdyby jo, byla by to velká nuda. PS: Je ochotný k člověku přijít a do očí se omluvit. Toho je schopný málo kdo. PPS: k debatě o paní inženýrce Soukupové se nevyjadřuji. Také mám fenu po 2 Molácích a nedám na ně dopustit. Jsem za ní vděčná, bez paní Soukupové by nebyla;) |
Roman je férový kluk, díky kterému pár ČSV našlo nový domov a nemuselo zůstat v útulku a nezajímá ho, zda mají PP. Pokaždé se snaží, píše meily, rozesílá fotky, obvolává. Dělá to z vás každý?
|
Zvrtlo se to tady neskutečně a nebudu se radějini nijak konkrétně vyjadřovat, jen k Romanovi - je to čistá chovem a intrikami nedotčená duše, která co na srdci, to na jazyku. Nemyslím, že by nebyl schopen říci z očí do očí co si myslí. Stejně tak nechápu, proč by měl být zakomplexovaný jen proto, že napsal veřejně svůj názor.
|
Díky vám za to, co tu čtu, protože třeba rok a půl zpátky...
Nicméně já tady v tom tématu končím, protože už jsme někde úplně jinde. Přeju Kamile, aby jí Ohnivák těch pár pamlsků ještě pořádně vynahradil a pořád jim to spolu klapalo.;-) |
Quote:
omluvil |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vaše citace Nevýrazný, tichý, nejspíš lehce zakomplexovaný, tak si vybere cíl, do něhož když bude rejpat, je velká šance že se někdo přidá a konečně ho začne dav poslouchat. Lidi stejně zatrpklí, nevýrazní, s pocitem méněcennosti. Spraví si sebevědomí tím, že se pustí do silného jedince. A od klávesnice to natřou celému světu a vyřvou pravdu všem do očí. Takto na mě působí autor příspěvku, kterého samozřejmě neznám, jen si hraju na amatérského psychologa. Protože k tak nenávistnému příspěvku, jaký zde předvedl, se nic jiného říct nedá. Ok, chápu to tedy tak že člověk o kterém se takto vyjadřujete, vlastně dle vás takový vůbec není :))) Není. Znám ho osobně, sice nijak extra zvlášť, ale je to myslím na dnešní poměry opravdu hodnej kluk. |
Quote:
|
Quote:
|
Jo vy máte Yperitku, tak to se tady nemusíme bavit veřejně pro pobavení všech okolo, ale klidně někde na výstavě, nebo na jiné akci.
|
Nechci se moc vměšovat do diskuze, aby nebyli Ti, jejichž názor se blíží mému obviněni, že jsou mí kamarádi :lol:.
Nicméně : Quote:
Jinak co se týká jejích obhájců (někdy až do krve :lol:) - je velice zajímavé, že to jsou, až na skutečně pár výjimek, vždy noví majitelé jejích štěňat. A je příznačné, že mnoho z nich se postupem času od ní odvrátí částečně nebo zcela. Poznání holt trvá nějakou dobu, takže jim to odpusťme. I já jsem měl psa z Molu Es a byl to můj skutečně nejlepší přítel a super pes ... |
Quote:
Quote:
Za prvé by mě zajímalo, jakým způsobem Ing. Soukupovou diskredituje to, že někdo dal pamlsek psovi z její ch.s. Za druhé - ve své odpovědi jsem nezmínil jediné slovo o pamlscích při zkouškách, ale pouze to, že Eva komentuje něco u čeho nikdy nebyla a dále jsem napsal mj. toto: "Eva by si měla uvědomit, že tím co napsala jednak znevažuje práci lidí s jejich psy, ale hlavně zpochybňuje rozhodování rozhodčích na zkouškách. A to už je opravdu dost na pováženou." A za tím si stojím. Však do Jevišovic na tábor přijeďte a sama uvidíte. Nebojte, v Jevišovicích opravdu psy z Molu Es ani jejich majitele nežereme :lol:, což Vám jistě potvrdí ti, co tam se psy z Molu Es jezdí. Quote:
A že Ing. Soukupová Vás "zdraví" slovy že máte tlustého psa? No pak by měl asi fakt shodit ;-). Já taky řeknu majitelům svých štěňat, že mají psa tlustého. Ale to je přece úplně něco jiného. Nikdy bych nikomu neřekl, že jeho pes je "hrůza", ale klidně komukoliv kdo má tlustého psa řeknu, že by "měl ten pejsek trošku shodit". Důležité je taky nehledat jen chyby, ale také vyzdvihnout přednosti, a ty se z konstatování, že pes je "hrůza" vyčtou jen těžko... Nechtěl jsem už sem nic psát, ale k tomuto jsem prostě musel. Kamile a Ohnivákovi přeju, aby spolu vyhráli ještě hodně závodů - zaslouží si to oba. Všem ostatním jen to NEJ s jejich psy. Není to totiž o tom, jestli je nějaký pes z Molu Es nebo odjinud, nebo o tom, jestli má ten nebo onen psa od Ing. Soukupové - jsou to "jen" psi, a těm jsou lidské neshody úplně ukradené. Karel Skoupý P.S.: Poslední vtipný příspěvek tady byla "pohádka" od Daniely, ta by si fakt toho "borce nakonec" zasloužila :lol: |
Quote:
Několikrát jste vedle mne seděl na nějaké akci, či na táboře v Jetřichovicích a v životě jste se mne na nic z očí do očí nezeptal, jen jste "cudně" klopil zrak! Váš pes se mi velmi líbí a osobně jsem Vám to řekla, vy stěží "dobrý den." Bohužel mi nezbývá, než si myslet, že nějaký ten komplex přeci jenom máte, tak mladý nejste (i když proti mně ano) aby jste se musel stydět mluvit z očí do očí. Přes klávesnici je to ale lepší, že. ;) To je pořád dokola. V "bitvách" jsem opravdu nebyla" :shock: :shock: Ale se svými psy točím občas mezi koňmi a rytíři také, já tedy bojovat nemusím :lol:, psi to zvládají s bravurou. Ajbix Mrazivé Ticho a Arimminum Upstream byly a jsou naprosto skvělé. Prosím spočítejte si laskavě, než začnete někoho osočovat, kolik šťěňat připadá na 1 fenu ročně - chovala jsem na 5 fenách po dobu přesně 22 let. V roce 1989 se mi narodil první vrh. Ostatní si najdete zde. A "Api" a její rekord v počtu štěňat?? Skutečnou rekordmankou je její matka Ambra Vlčí Naděje, tu jsme ještě nedostihly:lol::lol: Ale dejcháme jí na paty, jsou to vlohové záležitosti. Api je naprosto výjimečná fena a " i když jsem se snažila seč jsem mohla odchovat na každé feně alespoň 100 štěňat!! :lol::lol:" Nedařilo se! :lol::lol: Ale i ostatní se snaží, ale představte si, ono to nejde. Některé feny nehárají či 2 x - 3 x během života nezabřeznou a ono je reprodukční období najednou pryč. Jen člověk neznalý věcí a lehce zaostalý v otázkách chovu může napsat něco takového, jako vy a nebo zase ta závist.....??? Api zabřezla naprosto vždy i se psy, se kterými prakticky nezabřezly žádné jiné feny a později se prokázala oligospermie. Api dala i 11 štěňat ve vrhu, výjimkou nebylo 10 štěňat! Ano, ona je výjimečně plodná - nejspolehlivější co jsem měla a co jsem kdy zažila. Z tak obrovského množství štěňat jen 1 úhyn - bakteriální infekce a 1 štěně s hydronefritidou po Aronovi jsem nechala uspat. Štěňata nechávám pitvat a mikrobiololgii dělám také... Api má talent na spoustu věcí, je tvárná, inteligentní, temperamentní, žravá a kdybych si musela vybrat z mých fen, s kterou chci prožít svůj život ještě jednou, ukážu na Api. Ostatní nechť odpustí, všechny své psy miluji, ale psi nejsou ješitní, jako lidé a ví, že jedno slovo či věta na mém vztahu k nim nic nezmění. Říct, že je někdo "nejlepší" není špatné, jen to ostatní musí unést. A tak i Vy se milý Romane snažte a i já si za 25 let něco úžasného o Vás ráda přečtu a podívám se, co jste s ČSV dokázal!! Když pánbůh dá, samozřejmě :lol: Já se měnit nehodlám...jsem už dost stará. Náš dům je pořád plný a nedostatkem přátel netrpím. Je naprosto normální, že se lidé rozcházejí či se neshodnou a cesty se rozdělí. Já osobně žádnou nenávist k nikomu necítím. Občas mám pocit, že jsem se srazila s blbcem a to jsou ty nejhorší srážky v životě, ale i nato jsem zvyklá. Já osobně jsem ale člověk velmi stálý, což ale Vám zrovna nemám potřebu dokazovat. Možná někomu moje povaha nevyhovuje či je má fena pro někoho příliš plodná :lol::lol: No, ale s tím se opravdu nedá nic dělat. P.S. Jen pro Romana. Popravdě, nejlepší výcvikář si nepřipadám, ale se svou fenou Astou z Tondova ZVV 2, blahé paměti, jsem 2x vyhrála přebor ČSV a 1 x jsem byla 3! (A zase se vytahuje..:0))) Ale to jste asi nebyl na světě, :0) takže chápu, že si to nemůžete pamatovat. Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
A těch odvrácených od Hanušky??? Vážená..tisíce, kýble..slyšela jste to???:) (Bohužel Šedý chlup jsem neměla a tak nemůžu sloužit :lol::lol:) Monika - Odvrácená tvář - http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
Kdo mi něco potřebuje a nebojí se ;-), návštěvy jsou vítány :). Jinak mám své stránky a taky telefon. Na maily ne vždy pružně odpovídám. :? Všem wolfdogům 3x sláva! :) Monika http://www.wolfdogs.cz/ |
Quote:
|
Quote:
To, že přes klávesnici se mi komunikuje líp klidně přiznám. Nevidím v tom ale žádný komplex, přijde mi to celkem přirozené. Stejně tak Vás jsem neviděl na žádné akci kopat do lidí takovým stylem jako to provozujete tady. Ale ono se Vám to taky jednou vrátí. A když tady začnete shazovat Lenku, kterou znám, tak cítím potřebu se jí zastat hned a ne čekat na nějakou akci. Ohledně štěňat mi to přijde, že nebýt určená věková hranice myslím na osmi letech, tak bude mít Apina štěňata ještě v době, kdy bude sotva chodit. Vlastně mi nejde ani tak o početnost vrhů, ale spíš o to, že ta čubina nemá možnost si odpočinout a je kryta (možná skoro) každé hárání. Je to Vaše věc, ale já si chovatelství představuju trochu jinak než sekání štěňat v maximální možné frekvenci. Ano, vyzdvihujete tu její přednosti, ale už jste zapomněla, že i ona má jistě nějaké nedostatky. Třeba pozitivní DKK mě nepřesvědčuje o tom, že by to byla tak vyjímečná fena. Kdyby chtěli ostatní nasekat tolik štěňat i za cenu, že se to na jejich fenách podepíše, tak myslím, že by to nebyl problém pro více fen. Otázka je komu to stojí za to. Proč ve všem hledáte závist? "Podle sebe soudím tebe?" Proč musí každý se psem něco dokazovat? Mně stačí když spolu prožijem fajn zbytek života a co všechno on mě naučil už teď, to stojí za to podřizovat mu zbytek života. Vaše povaha a plodnost feny nemají nic moc společného, ale něco by se našlo, výsledkem obojího je ono čísílko. Ano něco jste si se psy zažila a odcvičila. Vaše informace, zkušenosti a vědomosti by se v chovu ČSV určitě hodily, ale je to Vaše povaha a chování, které brání tomu, abyste byla pro vlčáky více užitečná. Dnes už si málokdo riskne Vám dát pravomoc o něčem rozhodovat, protože by pravděpodobně došlo ke zneužití k osobním účelům. Nebo se pletu? Roman |
Quote:
|
Existuje více skupin chovatelů, nejen chovatelé, kteří mají feny plodné či feny s horšími reprodukčními vlastnostmi. Existují také chovatelé, kteří ačkoliv jejich feny bez problémů zabřezávají, nekryjí je více než 1 x za život. Znám i chovatele, kteří považují za ideální odchovat na jedné feně 3 - 4 vrhy a o víc se ani nesnaží. Já osobně bych také nechtěla rodit rok co rok, i když moje reprodukční ukazatele jsou víc než OK ;-)
|
Quote:
Jé tak to jsem také zvědavá jaké budou moje reprodukční schopnosti, ale asi rodit víc jak dvakrát nechci :)) Já jsem zrovna ten zastánce 3 - max.4 vrhů na jednu fenu. Myslím, že je to tak akorát, štěňata po feně jsou a co víc chtít. |
Quote:
|
Quote:
|
Nejlepší?
Quote:
Už dlooouho na tom pracuje a dělá pro to opravdu VŠE! Je v tom "nejlepsi", nestydí se za to a NIKDO na něj nemá. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Borec nakonec dostává palec nahoru :thumbs
|
All times are GMT +2. The time now is 19:11. |