Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Įvairūs (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Ar tai savigyna- suo uzpuole suni (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=16140)

wolfin 25-11-2010 18:59

Ar tai savigyna- suo uzpuole suni

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 340292)
Na as seip daznai pastebiu skelbimuose kad apie cekus komentuoja bet ne visada imetu....matyt cekai patys baisiausi :twisted:

ryskiai, ir ka jus TEN tam VLN su tais sunim darot, kad tokie baisus :)

Lauryte 25-11-2010 19:03

savigyna

Mes tai Naujininku virsutine daly auklejam:twisted:Ipac mociutes lb "megstam" su blusiais lojanciais8)

vike 25-11-2010 20:34

Tai tu įmesk, įmesk, kai pastebi tuos skelbimus ;) :lol:
o kaip jūs tuos bobučių šuniukus mėgstat? pietum užkandžiaut? :lol: mes tai kieme turim bobutę su prancūzų buldoge - teroriste :shock: ji taip atakuoja Vaidį savo lojimu, kad tas jau stovi visas pasimetęs, nebežino į kurią pusę bėgti, net sustoja iš baimės, akis išpučia tik, pamatęs, kad parbėga baisioji kaimynė :lol: o bobulė stovi lyg niekur nieko, ir nei žodžio.. kaži a taip pat tylėtų, jei mano šuo jos Pupą puldinėtų taip intensyviai :lol:

Lauryte 26-11-2010 13:35

Yra ir pas mus tokiu mociuciu bet jos geros kai tik su pupsiai spiegt pradeda tai gauna is savo mociutes spiri i sikna:pO Hako juos jau pazista tai nereaguoja...Jis nemegsta tu kurie be pavadelio pribega prie jo ir cipauja aplink, jau nekarta pakrates buvo toki mesgali;]]]nes paima ir krato ta nabageli o as kai su dviem sunym tai nesugebu ten iskrapstyt is nasru to sunioka bet kaip sakant mano suo ant pavadzio ir as rami ne mano problemos;]]]ir su antsnukiu beje, bet jis ten toks su kuriuo jis gali ikast bet kam bet niekas to nezino tai man rami galva viskas pas mus tvarkingai pagal istatyma;]]]]

auuuu 26-11-2010 14:33

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 340546)
Yra ir pas mus tokiu mociuciu bet jos geros kai tik su pupsiai spiegt pradeda tai gauna is savo mociutes spiri i sikna:pO Hako juos jau pazista tai nereaguoja...Jis nemegsta tu kurie be pavadelio pribega prie jo ir cipauja aplink, jau nekarta pakrates buvo toki mesgali;]]]nes paima ir krato ta nabageli o as kai su dviem sunym tai nesugebu ten iskrapstyt is nasru to sunioka bet kaip sakant mano suo ant pavadzio ir as rami ne mano problemos;]]]ir su antsnukiu beje, bet jis ten toks su kuriuo jis gali ikast bet kam bet niekas to nezino tai man rami galva viskas pas mus tvarkingai pagal istatyma;]]]]

kažkoks keistas tavo didžiavimasis....iš serijos: "mano stafas yra kietas. vakar pribėgo toksirtoks, tai tas į sprandą ir pakratė...kraujai pasipylė...blet vaizdas buvo tai nachui! chachacha!!! .."..

:roll:

Vaiva 26-11-2010 14:38

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 340546)

Tai jei nesugebi suvaldyt dviejų šunų, tai vedžiok gal geriau po vieną? :shock: Kaip šuo SU ANTSNUKIU gali griebti kitą? O jei taip vaiką netyčia, pavyzdžiui, pribėgusį gelbėti savo purtomo "mėsgalio" :shock:? Beje, žinai, už tokius pakratymus gali taip po teismus užtampyt, kad maža nepasirodys.
Nu va per tokius "rami galva" ir tenka paskui įrodinėt, kad čekai ne žmogėdros ir t.t.
Vilniuj va nori uždraust apskritai visuomeniniu transportu važiuot, jei šuo ne bokse, tai plėšais, bandai aiškint, kad šunys nėra monstrai... Bet jei patiems šunų augintojams nusispjaut...
Niekaip nesuprantu, kaip galima tikėtis, kad žmonės normaliai reaguos į šunis, jei mes patys tų šunų nesugebam ir nenorim kontroliuoti (jei jau auklėti neišeina..)

vike 26-11-2010 15:35

Va dėl to aš ir dvejoju dėl antro didelio šuns.. nulaikyt, tai nulaikyt, bet va jei koks šuo pribėga arti, kaip atskirti tą nuo savo dviejų, jei abu dar peštukai, va čia jau užduotėlė :shock: o antsnukis tai.. na, man nepatinka šunį su antsnukiu vedžioti :p žinoma, jei tai yra būtinybė, nes šuo puola visus, tai čia jau patinka, ar ne nebesvarbu..
Klaipėdoj visą laiką taip buvo su autobusais, kad reikia bokso, jei nori vežtis šunį, tad jei didesnis šuo - važiuot nebegali. Nors, žinoma, viskas labai nuo vairuotojo priklauso. Mes retsykiais važiuodavom seniau, su antsnukiu.

Vaiva 26-11-2010 15:39

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 340584)
Va dėl to aš ir dvejoju dėl antro didelio šuns.. nulaikyt, tai nulaikyt, bet va jei koks šuo pribėga arti, kaip atskirti tą nuo savo dviejų, jei abu dar peštukai, va čia jau užduotėlė :shock: o antsnukis tai.. na, man nepatinka šunį su antsnukiu vedžioti :p žinoma, jei tai yra būtinybė, nes šuo puola visus, tai čia jau patinka, ar ne nebesvarbu..
Klaipėdoj visą laiką taip buvo su autobusais, kad reikia bokso, jei nori vežtis šunį, tad jei didesnis šuo - važiuot nebegali. Nors, žinoma, viskas labai nuo vairuotojo priklauso. Mes retsykiais važiuodavom seniau, su antsnukiu.

Na priklauso nuo šunų. Aš kiek pamenu Bruknės ir Majos vedžiojimas didelės bėdos nesudarydavo - Majukas kai su sese, tiesa, biški sako kitiems šunims "agirdiateiničiaažinaisukuoreikalaturi", tada ir Bru užsiveda, bet suvaldyti bėdos didelės nėra. Galų gale taigi vaikštai ir matai, jei akiraty atsiranda palaidas šuo, trumpini pavadį ir nukreipi šunų dėmesį į kitą pusę :roll: Žinoma, prieš įsigyjant šunį savo fizines galimybes irgi reikia įvertint.

auuuu 26-11-2010 16:17

galvos bėdų šuo, nepriklausomai nuo dydžio, neišsprendžia....

wolfin 26-11-2010 16:25

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 340590)
Majukas kai su sese, tiesa, biški sako kitiems šunims "agirdiateiničiaažinaisukuoreikalaturi",

o dar daugiau nieko pridet nereik? pas mus kai labai pikta tai dar zodis i kai kuriu raidziu padeda, is kart klauso :)

Quote:

Galų gale taigi vaikštai ir matai, jei akiraty atsiranda palaidas šuo, trumpini pavadį ir nukreipi šunų dėmesį į kitą pusę
Jep, gal todel apie mano sunis rajone ramu - ir i laukus einam ir i miesta ( na kad ir Sakiai, ale miestas su bankais ir pardem ir centras rajono, dar priedo ten kur suo "prie budos" ir nieko dar nebuvau aprekta ( isskyrus viena dieduka kuris aiskino kad suo einant pro jo langa ims ir pakakos.

Quote:

Žinoma, prieš įsigyjant šunį savo fizines galimybes irgi reikia įvertint.
irgi tiesa :) na as ivalioju pavest 4 sunis :) net jei ir truktelt bando ( lekiau tik karta kai ant 8 metru flexio du buvo ir nuo kalniuko )
o jei ka gal halti naudot, jei suo kreipia demesi nuskut ji galima uz mordockos? maciau dogam naudoja tie tai gi dvigubai stipresni nei cekai, manau ir cia padetu

Vaiva 26-11-2010 19:36

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 340606)
o dar daugiau nieko pridet nereik? pas mus kai labai pikta tai dar zodis i kai kuriu raidziu padeda, is kart klauso :)

Čia Majuko tekstas būdavo, ne mano :D Ji mergaitė išauklėta ir nesikeikia.

Quote:

Jep, gal todel apie mano sunis rajone ramu - ir i laukus einam ir i miesta ( na kad ir Sakiai, ale miestas su bankais ir pardem ir centras rajono, dar priedo ten kur suo "prie budos" ir nieko dar nebuvau aprekta ( isskyrus viena dieduka kuris aiskino kad suo einant pro jo langa ims ir pakakos.

Tiesą sakant, mes irgi sulaukiam daugiau gerų atsiliepimų iš praeivių, nei piktų. Pvz jei lyginsim, kiek kartų man sakė "kodėl šuo be antsnukio" ir "kodėl vargšiukas šuo su antsnukiu", tai... nu praktiškai lygiai susivestų :D O ir Bruknė, kai mato, kad einam link senamiesčio, įjungia ketvirtą pavarą, tai jau tik spėk kartu :D

Quote:

irgi tiesa :) na as ivalioju pavest 4 sunis :) net jei ir truktelt bando ( lekiau tik karta kai ant 8 metru flexio du buvo ir nuo kalniuko )
o jei ka gal halti naudot, jei suo kreipia demesi nuskut ji galima uz mordockos? maciau dogam naudoja tie tai gi dvigubai stipresni nei cekai, manau ir cia padetu

Tai žinai, nevisos čia mes tavo ūgio ir stoto. Aš saviškę kai slidu kartais vos suvaldau :D Nu bet aišku Bruknė... klausyk, kada Vilniun važiuodama gal gali pagalį tą matavimo pasiimt?.. Ji kaip vėlyvos brandos... Jaučiu bus paaugus nuo bonitacijos... Arba čekai blogai savo šunis matuoja :lol:
Beje, nebūtinas tas antsnukis su žieduku po smakru - tiesiog kai šuo ima reaguot į kažką, į ką neturėtų, tereikia šūktelt vardu, sušvilpt, suplot rankom ir pakviest pabėgėt kartu kokius penketą metrų. Ir nebeįdomūs tie kiti šunys, čekas gi puikiai kontaktuojantis šuo :)

wolfin 26-11-2010 19:41

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 340693)

Tiesą sakant, mes irgi sulaukiam daugiau gerų atsiliepimų iš praeivių, nei piktų. Pvz jei lyginsim, kiek kartų man sakė "kodėl šuo be antsnukio" ir "kodėl vargšiukas šuo su antsnukiu", tai... nu praktiškai lygiai susivestų :D O ir Bruknė, kai mato, kad einam link senamiesčio, įjungia ketvirtą pavarą, tai jau tik spėk kartu :D

aha pamenu CACIb parodas kai net policinkai sake- ee gi vilkam antsnukio nereikia 9 cia senamiesty)
Quote:

Tai žinai, nevisos čia mes tavo ūgio ir stoto. Aš saviškę kai slidu kartais vos suvaldau
a cia jau technika :) as pvz du kabinu ant canikroso dirzo - ir ju svoris eina per mano lieknuju liemeni :) ir visai kitokia atasvara, o kiti du i rankas :) nors siaip kaire ranka geriau veda sunis net ir du nei desine- turbut raumenys kairiosios uzkacialinti :lol:

Quote:

:D Nu bet aišku Bruknė... klausyk, kada Vilniun važiuodama gal gali pagalį tą matavimo pasiimt?.. Ji kaip vėlyvos brandos... Jaučiu bus paaugus nuo bonitacijos... Arba čekai blogai savo šunis matuoja :lol:
daznai pasitaiko antras variantas :)

Vaiva 26-11-2010 19:49

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 340695)
a cia jau technika :) as pvz du kabinu ant canikroso dirzo - ir ju svoris eina per mano lieknuju liemeni :) ir visai kitokia atasvara, o kiti du i rankas :) nors siaip kaire ranka geriau veda sunis net ir du nei desine- turbut raumenys kairiosios uzkacialinti :lol:

Na matai, kai per senamiestį eini, pro mokyklas su ratais lakstančiais, spiegiančiais ir šunį erzinančiais vaikais, su autikų stotelėm, bobutėm su maišais ir pan., tai rišimas prie liemens nebaisiai patogus...
Beje kur tą diržą pirkai? Ne LT aišku? Kiek kaštavo?
Reiks man iš griūnendalininkų užsisakyt, baisiai jau patogu ilgesnėse kelionėse rankas laisvas turėt...

wolfin 26-11-2010 19:52

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 340698)
Na matai, kai per senamiestį eini, pro mokyklas su ratais lakstančiais, spiegiančiais ir šunį erzinančiais vaikais, su autikų stotelėm, bobutėm su maišais ir pan., tai rišimas prie liemens nebaisiai patogus...
Beje kur tą diržą pirkai? Ne LT aišku? Kiek kaštavo?
Reiks man iš griūnendalininkų užsisakyt, baisiai jau patogu ilgesnėse kelionėse rankas laisvas turėt...

oi zinok, kai ipratau suni rist- tai net be dirzo painioju aplink save- laisvos rankos :) o be to visada pavadi paimt i rankas galima.
pirkau va kad LT- haskininku uzklausk - Manmat :)

Vaiva 26-11-2010 21:27

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 340695)
aha pamenu CACIb parodas kai net policinkai sake- ee gi vilkam antsnukio nereikia 9 cia senamiesty)

Žinai, policininkai išvis būna geri. Jei vedi šunį tvarkingai, ant trumpo pavadžio, niekas be reikalo nekimba... Atrodo jau pasakojau istoriją, kaip man policiją kvietė ir mudvi su Bru sąžiningai laukėm :D

vike 26-11-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 340590)
Galų gale taigi vaikštai ir matai, jei akiraty atsiranda palaidas šuo, trumpini pavadį ir nukreipi šunų dėmesį į kitą pusę :roll: Žinoma, prieš įsigyjant šunį savo fizines galimybes irgi reikia įvertint.

Kas be ko, jei pamatai šunį iš anksto šmirinėjantį kažkur, tai problemos nėra nuvest savo šalin, kad nespėtų susidomėt. Bet žinai, būtų tokių įkyruolių, kurie įkandin bėga ir labai intensyviai puola mažylėliai :lol: Vaidį tai tokiais atvejais kilsteliu už antkaklio, ir vedu toliau ramiai, bet va kaip tokiu atveju kelis burbančius vilkus reiktų nuvest šalin - nežinau :lol: nors dabar prisiminiau, esu taip gi vedus Vaidį su Girium, o Giriui kaip žinia, nei jėgų, nei ūgio tai tikrai netrūksta :lol: bet jaučiu, kad tada aš turėjau daugiau jėgų, negu dabar :)
Vaiva, aš nepamenu tos istorijos, pasakok :D

Lauryte 28-11-2010 12:20

Dar galiu pasakyt del auklejimo auklet tikrai iseina, bet as pati jam liaidziu vakyt suny;']ir liaisiu toliau nes as ziuriu as kaip cia pasakius esu lb jau bloga cia bet tie kurie veda sunys be pavadzio ir nesugeba ju prisikviest kai tie prie koju skalija yra geri.... Beje i zmones jis visiskai nereaguoja lauke tik i sunys.Manau kai ateis policija arba kai suniu busiu teisme tik tada manau galima bus teigt kad tikrai esu bloga o db net nesiparinu ir net neimu i sirdy;]]]Geros dienos visiem;]]]

wolfin 28-11-2010 14:57

nu as taves neteisiau ne kiek. Mane pacia uzveikia be pavadziu lakstantys sunekai, o kaime tai is vis ne tos bobutes is paskos nesimato.
Lauryt- pilnatis daro savo :) viskas ok, manau moteriskaites daugiau abstrakcia forma snekejo ir tik del to kad diskusija kilo po paskutinio tavo posto atrodo, kad puolama konkreciai tu. :) tikrai manau kad taip nera

Lauryte 28-11-2010 15:22

:]aciu uz palaikyma;]]]]tiesiog buvo panasu kad tipo kalta as, is sneku.Tiesiog man nesinori Hako tampit ir ji gieztint vien del to kad kazkas savo suns neziuri ir paliaidzia, nervina tokie mane zmones.

natali 28-11-2010 17:42

Laura, tu pas mus labai gera tvarkinga mergaite:) Ir Hakutis musu, t.y. tavo, saunuolis:)
Daiva, mano kaire ranka irgi labiau raumeninga:) o dabar tai is viso - kaire skirta Ivju, desine - pabaisai Zulu - atidirbta technika tikrai daug reiskia :)
Reiks ir man primatuoti ta super-dirza..gera ideja... gal per paroda kas nors tures:)

Vaiva 29-11-2010 08:37

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 340959)
Dar galiu pasakyt del auklejimo auklet tikrai iseina, bet as pati jam liaidziu vakyt suny;']ir liaisiu toliau nes as ziuriu as kaip cia pasakius esu lb jau bloga cia bet tie kurie veda sunys be pavadzio ir nesugeba ju prisikviest kai tie prie koju skalija yra geri.... Beje i zmones jis visiskai nereaguoja lauke tik i sunys.Manau kai ateis policija arba kai suniu busiu teisme tik tada manau galima bus teigt kad tikrai esu bloga o db net nesiparinu ir net neimu i sirdy;]]]Geros dienos visiem;]]]

Na žinai, tai, kad kažkas kitas elgiasi blogai, nesuteikia teisės tau taip pat elgtis. Čia iš serijos, jei kažkas mėto šiukšles, tai dar nereiškia, kad ir tau šuns š susirinkt staiga nebereikia. Juo labiau, kad jų šunys viso labo paloja, o taviškis, kaip suprantu, puola jau dantimis.
Asmeniškai aš stengiuosi padaryti iš savo pusės kiek įmanoma - registruoti šunį, vedžioti taip, kad niekam nekliūtų, rinkti š, šypsotis kaimynams, sutvarkyti gėlyną prie laiptinės "papildomiems pliusams". Tada tiesiog niekas nieko negali prikišt man ir mano šuniui. O palaidus šuniukus daug protingiau nuvaryti koja - niekas nieko tau nepasakys jei nuspirsi svetimą šunį į šoną. Bet jei tavo šuo papjaus kitą - daug kartų mažesnį - šunį, dar neduok dieve, matant vaikams, tai sakau - užtampys po teismus. O ir iki šuns konfiskavimo prieit gali. Konfiskavimo visam laikui. Buvo čia pamenu prieš kelis metus tokia situacija. Kaimynai pradėjo rašyt skundus dėl agresyvaus šuns ir... :roll:

Beje, turbūt visi vilkšunių augintojai žino, kad daugelyje Europos šalių buvo ar ir tebėra problemų su veislės legalizavimu, taip? Pvz Norvegijoje iki šiol DRAUDŽIAMA auginti vilkšunius. Turint omeny mūsų valdžių polinkį drausti... Jūs nenorit, kad agresyvių veislių sąrašas būtų peržiūrėtas mūsų veislės nenaudai? :roll: Aš nenoriu. Todėl stengiuos, kad mano šuo niekam nekliūtų kaip netinkamai besielgiantis :roll:

O diržų ir kitokio gėrio turi va čia: http://julius-k9.lt/catalog/index.php?cPath=37_41

Vaiva 29-11-2010 08:52

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 340741)
Kas be ko, jei pamatai šunį iš anksto šmirinėjantį kažkur, tai problemos nėra nuvest savo šalin, kad nespėtų susidomėt. Bet žinai, būtų tokių įkyruolių, kurie įkandin bėga ir labai intensyviai puola mažylėliai :lol: Vaidį tai tokiais atvejais kilsteliu už antkaklio, ir vedu toliau ramiai, bet va kaip tokiu atveju kelis burbančius vilkus reiktų nuvest šalin - nežinau :lol: nors dabar prisiminiau, esu taip gi vedus Vaidį su Girium, o Giriui kaip žinia, nei jėgų, nei ūgio tai tikrai netrūksta :lol: bet jaučiu, kad tada aš turėjau daugiau jėgų, negu dabar :)
Vaiva, aš nepamenu tos istorijos, pasakok :D

Tai jei nepavyksta suvaldyt dviejų, tai vedžioji po vieną. Mes turėjom va vėl grifonus svečiuose, tai aš irgi negaliu išvest viena pati vienu metu ir tų dviejų mažėlių, ir Bruknės - į vieną ranką paimti nepatogu, grifoniukai malasi, šokinėja ir pan., o abiem užimtom rankom eit tai... ką aš žinau... Tai kai jie apsilanko, pavedžioju juos, paskui atskirai pavedžioju Bruknę ir jokios tragedijos.
Beje, dar mintis. Danijoj pernai buvau susitikus su Rolfu ir jo vilkšuniais Uno ir Xtreme (labai gera kompanija :)) - tai jis sėkmingai du patinus, kurių vienas tuo metu dar buvo jaunas ir durnas, o kitas jau pasiruošęs visiems duot į kailį, vedžiojo ant ilgo diržo, kurio abiejose pusėse įtaisyta po karabiną. Tai kiek žiūrėjau aš į tą daiktą - labai patogu. Aišku, bet ir šunys auklėti normaliai.
O istorija paprasta - ėjom jau vėlokai (po vidurnakčio) su Brukne per senamiestį, sustojo kompanija, paklausė, kas per šuo, kol pasakojau, įvyko ten kažkoks kažkieno konfliktas... Nors mes su Brukne realiai tik pro šalį ėjom, bet buvom užsipultos, tipo šuo be antsnukio, mes jums policiją kviesim. Nu, sakau, kvieskit. Ir telefonu numerį priminiau. Ir palaukėm su Bruknele policininkų. Jie atvažiavo, jaunuoliai rėkia "tas šuo be antsnukio, jis mus apkandžiojo" (nieko net panašaus nebuvo). Bet policininkų būta protingų - pažiūrėjo jie į ramiai sėdinčią Bruknę, pamatė, kad šeimininkė irgi niekam į atlapus nekimba... ir liepė anai kompanijai skirstytis, kol neišvežė, o mes nuėjom ramiai namo. Net bart negavusios :lol:

Zuvedra 29-11-2010 09:59

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 341141)
Jie atvažiavo, jaunuoliai rėkia "tas šuo be antsnukio, jis mus apkandžiojo" (nieko net panašaus nebuvo). Bet policininkų būta protingų - pažiūrėjo jie į ramiai sėdinčią Bruknę, pamatė, kad šeimininkė irgi niekam į atlapus nekimba... ir liepė anai kompanijai skirstytis, kol neišvežė, o mes nuėjom ramiai namo. Net bart negavusios :lol:

Bet kokios jus saunuoles, mes irgi su Nabu noresime ta egza islaikyti, tik dar iki jo dirbti ir dirbti :)

Vaiva 29-11-2010 10:05

Quote:

Originally Posted by Zuvedra (Bericht 341152)
Bet kokios jus saunuoles, mes irgi su Nabu noresime ta egza islaikyti, tik dar iki jo dirbti ir dirbti :)

Tai buvo dar gerooookai iki tokio egzamino atsiradimo - visi šunys tuomet privalėjo būti su antsnukiais ;-) Tiesiog policininkai gi irgi žmonės ir nebūtinai puola baudas išrašinėti, juoba, kad mes tikrai labai mandagiai elgėmės, Bruknė buvo su trumpu pavadėliu ir labai kultūringa.
O dirbti daug egzaminui nereikia - jei šuo tikrai leidžiasi glostomas svetimų, nepuola ant kitų šunų, registruokitės ir bandykit ;-) O sėdėt su išlaikymu per savaitę galima išmokti.

Lauryte 29-11-2010 11:18

Vaiva nzn kaip tau paiiskint situacija.Hako galiu pasakyt nemegsta kitu sunu bet jis ju neliecia kol jie jo netrukdo.Kitas dalykas as nzn kaip pas kitus kas turi patynus buna bet pas mus Hako eidamas pasivaiksciot gyna savo kale prie kurios nepriliaidzia jokiu sunu tuom manau ir viskas pasakyta.O jai as dar nuspirciau ta maza sunioka tai jis pajaustu kad as jam padedu ir dar labiau puldynetu.Beje tokia situacija pas mus kartojasi ne kekviena diena tiesiog Vike parase kaip jai buvo nutike as atrasiau kaip buna mum ir tiek.Pvz eini su dviem sunym priebega mazas suniokas skalija laksto apie puse metro nuo jusu ir pastoviai kimba bet arti neina tai suo ir uzsiveda ir neiseina nei paslept savo sunu nei ka nes kai prikimba koks taip ir tisiasi visa kelia ir zviegia ten is galo.Na tai as Hako liadziu ji atbaidyt.Ir nesudrasko is tu sunu nieko jiem ten neatsitinka nereikia dramatizuot iki tokiu ivykiu kad ten uzgrauztu ar pan ne iki tiek mes dar pakvaise tiesiog pora kartu pagavo ir pakrate ir tiek.Uztat duoda naudos ir tiem sunym kad jie neprieina ir seimyninkam kad jie juos prisirisa.As geru darbu tikrai nepraktikuoju ir jai man sika tai ir as jiem siku nes kai atsises ant kaklo poto nenukrapstysi.Nes pastebejau kai dydelis suo visi zino kad reikia per kilometra rekt uzdekit antsnuki ir pan , bet matyt nezino kad ir mazus sunys reikia prisirist, ipac tuos mociuciu agresivuosius;]]]]]

Vaiva 29-11-2010 11:31

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341175)
Vaiva nzn kaip tau paiiskint situacija.Hako galiu pasakyt nemegsta kitu sunu bet jis ju neliecia kol jie jo netrukdo.Kitas dalykas as nzn kaip pas kitus kas turi patynus buna bet pas mus Hako eidamas pasivaiksciot gyna savo kale prie kurios nepriliaidzia jokiu sunu tuom manau ir viskas pasakyta.O jai as dar nuspirciau ta maza sunioka tai jis pajaustu kad as jam padedu ir dar labiau puldynetu.Beje tokia situacija pas mus kartojasi ne kekviena diena tiesiog Vike parase kaip jai buvo nutike as atrasiau kaip buna mum ir tiek.Pvz eini su dviem sunym priebega mazas suniokas skalija laksto apie puse metro nuo jusu ir pastoviai kimba bet arti neina tai suo ir uzsiveda ir neiseina nei paslept savo sunu nei ka nes kai prikimba koks taip ir tisiasi visa kelia ir zviegia ten is galo.Na tai as Hako liadziu ji atbaidyt.Ir nesudrasko is tu sunu nieko jiem ten neatsitinka nereikia dramatizuot iki tokiu ivykiu kad ten uzgrauztu ar pan ne iki tiek mes dar pakvaise tiesiog pora kartu pagavo ir pakrate ir tiek.Uztat duoda naudos ir tiem sunym kad jie neprieina ir seimyninkam kad jie juos prisirisa.As geru darbu tikrai nepraktikuoju ir jai man sika tai ir as jiem siku nes kai atsises ant kaklo poto nenukrapstysi.Nes pastebejau kai dydelis suo visi zino kad reikia per kilometra rekt uzdekit antsnuki ir pan , bet matyt nezino kad ir mazus sunys reikia prisirist, ipac tuos mociuciu agresivuosius;]]]]]

Na tai uždėk tokį antsnukį, kad nepapurtytų. Kauno parodoj kažkada haskis irgi čichą tik papurtė - čicho nebėra. Taip, aplink mus irgi daug tokių laksto, bet užtenka neleisti šuniui koncentruotis į tą kitą šuniuką - šūktelt, pakeist tempą ir pan.
Beje, apie tą šikimą... O nepagalvoji, kad ir kiti šika tau, nes tu jiems šiki? :rock_3 Ką bendro, beje, turi mandagus elgesys su kaimynais ir kažkoks "sėdimas ant kaklo"?
Turiu lygiai vieną rėkiančią dėl antsnukio kaimynę. Daug daugiau kaimynų Bruknę iš tolo giria, grožisi ir pan. O gyvenam laaabai panašiuose rajonuose.
Ai, diskusija beprasmė. Auuu kažkaip taikliai pastebėjo...

Vaiva 29-11-2010 11:44

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 341188)
K-9 dirzai netokie - nors nesu bandzius siaip:)
as esu pora suneliu is kojos nuskynus- sadiste plyn - ale kad jie prie mano visu 3 sunu labai izuliai laukuose lindo- teko kerza panaudot, BET ne vienas net nebande griebt norsd Gierka labai nora tam reiske - pasakyta ********!!!!!**** NEGALIMA ir vsio :)

ai siaip diskusija jo i pievas eina - merginos geriau apie sventes ir sniegus pakalbam

Tu temos pavadinimą paskaityk :D Labai viskas į temą.
Būtent - paskraidint koja yra viena, o kai spustels kad ir nesmarkiai kokį mažių, kai pradės tampytis vidury kiemo, bobutei infarktas, vaikams trauma visam gyvenimui, šuo į monstrų sąrašą įtrauktas... :roll:

Lauryte 29-11-2010 11:57

Na viena bobule maziau nieko tokio;]O vaikai pas mus LT ir taip traumuoti tai dar viena trauma nieko nepakeis;]]]Tokie pas mus ir vaikai cia Naujanuose 4tokai jau ruko tai manau yra ne ta jau mate;]]]

Vaiva 29-11-2010 11:59

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341194)
Na viena bobule maziau nieko tokio;]O vaikai pas mus LT ir taip traumuoti tai dar viena trauma nieko nepakeis;]]]Tokie pas mus ir vaikai cia Naujanuose 4tokai jau ruko tai manau yra ne ta jau mate;]]]

Mjo. Net jei tu čia taip juokauji, tai vis tiek trūksta žodžių.

Lauryte 29-11-2010 12:02

Na ka jau cia padarysi;]]]Pas mane Oreoles aplink galva nesimato, sparnu uz nugaros taip pat;]

vike 29-11-2010 12:07

Laura, sakai nieko nenutinka tiems šuniukams, kai Hako papurto.. džiugu, kad kolkas nenutiko, tačiau dar nereiškia, kad nenutiks. Aš puikiai žinau, kaip po tokių papurtymų lūžta šonkauliai šuniukams.
Nesuprantu, ką tu nori pasakyt, tuo, kad ketvirtokai jau rūko, tai visi blogi vaikai, ir visko matę, tai jiems nieko tokio, matyti, kaip šuniukus kramto. :roll: nesvarbu ko jie matę ar ne prieš tai, bet jei hako užpjautų vaiko šuniuką, jo akivaizdoje, tai manau, jog tėvai tau gerai išmaltų veidelį.. :rock_3
Daiva, nuo plaukų? :d kad jų nebūtų? :D
Galim ir apie sausainius, aš va šiandien kepsiu grybukus, tiksliau mėginsiu juos kept :))

Vaiva 29-11-2010 12:10

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341197)
Na ka jau cia padarysi;]]]Pas mane Oreoles aplink galva nesimato, sparnu uz nugaros taip pat;]

Na kam tie kraštutinumai? Arba sparnai ir "Oreolė", arba prisišikt iki ausų ir pasakot visiems, kad KITI labiau smirdi? :roll:

Vike, o tu turi formelių grybukams? Iš kur gavai?

Lauryte 29-11-2010 12:17

Sakau kad jis ju nepjauna o tik papurto.Ir tai buvo tik pora kartu.Kai jau papjausim ka nors tada galesim pratest diskusija ir uzmetyt mane akmenym;]]]O kol kas pas mus viskas ok ir gyevnam laimingai;]]]

wolfin 29-11-2010 12:19

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341206)
Sakau kad jis ju nepjauna o tik papurto.Ir tai buvo tik pora kartu.Kai jau papjausim ka nors tada galesim pratest diskusija ir uzmetyt mane akmenym;]]]O kol kas pas mus viskas ok ir gyevnam laimingai;]]]

geriau tu to "sadisto" foto duok :) uzsivedem cia apie ta pati per 5 lapus :)

Lauryte 29-11-2010 12:21

Beje mes tiesiog papasakojom kas mum nutiko ir tiek.Bet matau musu forume shneket reikia tik gerus dalykus nes kitu atveju tave visi smerks.Manau kekvienas liks prie savo nuomones ir nieko cia neispesim;]]]

Lauryte 29-11-2010 12:23

Wolfin cia zinok kas antra suny galima fotkint;]]]kuriem kniedi aplot visus;]

vike 29-11-2010 12:25

Laura, aš tau sakau - žinau, kaip po tokių papurtymų, ne pjovimų, lūžta šuniukams šonkauliai. negi tu šito nori, leisdama jam purtyt.
Wolfin, tu čia apie kokosų aliejų plaukam? :)
O grybukus tai ne formelės ten.. o tokia keptuvė, metalinė. iš krikšto mamos pasiėmiau savaitgalį, nes ji vis padaro su glajum saldžiu, o man nepatinka tas glajus, per saldu, tai sakiau pati mėginsiu kept :D

Vaiva 29-11-2010 12:38

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341209)
Beje mes tiesiog papasakojom kas mum nutiko ir tiek.Bet matau musu forume shneket reikia tik gerus dalykus nes kitu atveju tave visi smerks.Manau kekvienas liks prie savo nuomones ir nieko cia neispesim;]]]

Ne, mūsų forume tiesiog kartais jaučiama atsakomybė už veislės veidą. Asmeniškai man labai dažnai tenka išgirst, kad čekai nevaldomi, nekontroliuojami, agresyvūs. Ir ne iš šiaip forumus pasiskaičiusių. Dar bandydavau sakyt, kad tai netiesa, nu bet..

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341209)

Kai papjaus bus vėlu.

natali 29-11-2010 12:52

Vos speju skaityti cia:)
Tik, na pulkite mane del veisles veido, mes jau papurtem viena misruna vasara...tiesa, jo sonkauliai sveiki liko...:)
Oh, pulkite Rapsa - jis mane tikrai kadaise papurte...:))
ka dar...nezinau...
is anksto pulti Lauros nu nereikia:) ji tikrai atsakingai rupinasi Hako ir Dzeka...papasakojo tiesiog kelis atvejus ir tiek...tikrai, geriau kepkime sausainius...kad ir musu "pabaisoms" cekams - Vaiva juk zino tokius gurmaniskus receptus;)))

Vaiva 29-11-2010 12:55

Quote:

Originally Posted by natali (Bericht 341227)
Vos speju skaityti cia:)
Tik, na pulkite mane del veisles veido, mes jau papurtem viena misruna vasara...tiesa, jo sonkauliai sveiki liko...:)
Oh, pulkite Rapsa - jis mane tikrai kadaise papurte...:))
ka dar...nezinau...
is anksto pulti Lauros nu nereikia:) ji tikrai atsakingai rupinasi Hako ir Dzeka...papasakojo tiesiog kelis atvejus ir tiek...tikrai, geriau kepkime sausainius...kad ir musu "pabaisoms" cekams - Vaiva juk zino tokius gurmaniskus receptus;)))

Na kai Ivju mažių papurtė tu nepareiškei, kad "prisiriškit ir nebus problemų" - vežei pas gydytojus, ėjai šeimininkų atsiprašinėt ir rūpinais visaip. Skirtumas yra, ar ne?
O Rapsas jau prinagrinėtas šiame forume pakankamai - purtė jis ir mane :D
O sausainių recepto "pabaisoms čekams" iki Kalėdinio "Duok letenos" numerio tai negaliu išduot :D

Lauryte 29-11-2010 13:38

Natalija jai jos nori tegu mane puldineja man nuo to nei karsta nei salta;]
Vaiva ,As tikrai nesiruosiu kekvienam pasitaikiusiam seimyninkui lenkt galva ir subyne buciuot del to kad jis elgiasi kaip nori o as turiu savo suny tramdyt.As visvien laikausi ir laikisiuos savo nuomones, nes ne mano suo be pavadzio ir ne mano suo bega lot ant kitu, mano suo eina su manim ramiai, o kad kazkeno ten pribega ir tarp koju malasi tai gali maltis ir kad luz ten kazkam koks sonkaulis man tikrai nusishvilpt kad ir kas jam ten nutiks....ne mano bedos nes kai net nesistengia prisikviest suns as is kailio nesinersiu...tegu krato tegu kas ji ten nori ta ir daro su tuo suniu man svarbu mes ienam tvarkingai.tai tegu db visi palaidzia sunys o mes su cekoslovakais turim begiot nuo visu palaidu sunu.

auuuu 29-11-2010 13:59

jeigu prieš gaunant šunį reiktų atlikti psichologinį testą, kai kas tikrai nebūtų gavęs leidimo....

laura, tau reikėjo bedančio dogo - didelis, baisus ir su tavo požiūriu kitiems mažiau pavojingas....

Lauryte 29-11-2010 14:12

Aciu auu uz pastebejima;]]]]]Kita karta kai isigysiu suny butinai pasinaudosiu tavo patarimu;]]]]Manau kazkam priesh rasant komentarus reiktu bent isigyt suny o tada jau komentuot;]]]Bet turesiu omeny apie bedanti doga;]]]visko gali pasitaikyt;]]]

vike 29-11-2010 14:17

Jau nebežinau ką ir besakyti, Laura :roll: Vaidis irgi yra taip padaręs, nu ir pergyveni, atsiprašinėji, moki pinigus už kito šuns gydymą, nes tai visų pirma tavo ir tavo šuns kaltė.
Ir niekas nesako, kad šitam forume tik gražius dalykus reikia rašyt, toli gražu ne, aš esu labai labai už tai, kad reikia rašyti viską, kas blogiausia. Tiesiog čia yra nesuprantamas tavo požiūris, kad tipo - ai, nu, mano šuo, su antsnukiu, ir jūs neprisipisit prie manęs, nors jis ir gali su tuo antsnukiu įkąsti, bet teoriškai tai jis yra uždėtas, ir aš vedžioju pagal taisykles. Pagal taisykles tu privalai užtikrinti, kad tavo šuo niekam neįkastų. O tu to neužtikrini.

Lauryte 29-11-2010 14:24

Taip pagal taisykles kiti taip pat privalo man atrodo sunys su pavadziu vedziot nesvarbu mazas ar dydelis.Ir as nesneku apie tuos atvejus kai zmogus kad ir paliaides suny, bet bando ji prisikviest ir atkreipt demesy i save as sneku apie tuos atvejus butent kai net pacio seimyninko nesimato o kad ir matosi jis nieko nedaro.As nzn ar cia negirdi niekas ar tiesiog nori girdet taip kaip jiem patinka bet sakau tai nesikartoja kekviena diena, ir tas neivyksta seip kad ir pribega suniokas, as sneku kai ikiriai suo lenda prie sunu o seimyninko ir is tolo nesimato.

Lauryte 29-11-2010 14:25

O ka cia sakyt jai mes jau tokie baisus nzn tegu kas atvaro pereina musu laiptines pasiklausineja nuomones apie mano sunys ir tada bus aisku ar mes tikrai tokie jau baisus;]]]]

natali 29-11-2010 14:30

Ar tai savigyna- suo uzpuole suni

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341250)
Natalija jai jos nori tegu mane puldineja man nuo to nei karsta nei salta;]

na kodel, man is karto salta pvz pasidare:) as megstu siltus tarpusavio santykius ir objektyvuma, arba kaltinimus pagal fakta:) o kas bus arba butu - manau tu pati daugiau zinai del savo suns...
ir pritariu tau, projektuodama situacija i ta nelaiminga atveji is vasaros...butu sunekas pribeges palaidas prie musu, as nebuciau sokinejusi del jo geranoriskai...juolab kai isitikinome seimos poziuriu i fakta, kai Kestui tas misrunas (neskiepytas tarp kit ko) giliai ikando i pirsta...ir...jokios reakcijos is seimos, viskas ok atseit...
Auuu, nu bet tikrai, del psichologinio testo....
kita vertus, gal todel ne visi ir turi cekus:)

Lauryte 29-11-2010 14:34

Wolfin as tiesiog apsiginu;]ir tiek...tiesiog kai ant manes uzvaro as tikrai tilet nesiruosiu;]]]]

Vaiva 29-11-2010 14:54

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341271)
Taip pagal taisykles kiti taip pat privalo man atrodo sunys su pavadziu vedziot nesvarbu mazas ar dydelis.Ir as nesneku apie tuos atvejus kai zmogus kad ir paliaides suny, bet bando ji prisikviest ir atkreipt demesy i save as sneku apie tuos atvejus butent kai net pacio seimyninko nesimato o kad ir matosi jis nieko nedaro.As nzn ar cia negirdi niekas ar tiesiog nori girdet taip kaip jiem patinka bet sakau tai nesikartoja kekviena diena, ir tas neivyksta seip kad ir pribega suniokas, as sneku kai ikiriai suo lenda prie sunu o seimyninko ir is tolo nesimato.

Nu jo, kaip vaikų darželyje. "O kitas irgi blogas, dėl to aš pasidarau teisesnis, jei pats elgiuosi blogai". Gal bijo tas šeimininkas tavo šuns, kuris ir su antsnukiu kandžiotis laisvai gali???
Wolfin, nemanau, kad tai tema, kuria reiktų tylėti. Taip, čekai būna agresyvūs. Dar būna agresyvūs čekų šeimininkai. O būna žmonių, kurie niekada neturėjo įsigyti tokios veislės/lyties šuns. Ir taip jau mes labai apsimetam baltais ir pūkuotais šitame forume :roll: Gal žmonės, besirenkantys šunį, paskaitys ir pagalvos, nes kaip žinia, renkasi VILKO išvaizdą, o charakterį ir fizines galimybes (tiek savo, tiek šuns) pamiršta.

Beje, pavyzdys iš kitos pusės. Vaikštom su Brukne nuošalioj vietoj, ji be pavadžio, per kokius 30 metrų nuo manęs. Visai netoli jos iš už posūkio išlenda diedukas su šuneliu ir metaline lazda. Bruknė aišku labai apsidžiaugia, pamačius šunį ir žmogų ir deda šuolį link šuniuko (agresijos nulis, uodega vizginama). Diedukas ima mosikuoti metaline lazda, bandydamas jai pataikyti (kas aišku jai atrodo kaip žaidimas ir tai, kad aš ją kviečiu, pasidaro nebelabai svarbu). Jei diedukas suknežins mano šuniui galvą ar stuburą, dėl ko šunį teks migdyt, ar tikrai tik aš būsiu kalta? O gal ir diedukas neadekvatus kiekviena sutiktą šunį bandydamas užmušti (nes su tokia lazda tai reiktų vieno gero smūgio...)

wolfin 29-11-2010 15:05

tai jau sitai galima suprast ir buvusiuose vos ne 5 puslapiuose. Gi kartojates KARTOJATES :) nes tas pats zodynas per ta pati.

as tai noriu pasakyt kad galima jei labai norisi dabar copy paste daryt ir tiek - sakiniai tie patys mintys tos pacios :)

griztam prie sausainiu :) nes kakiu tema iki pavasario uzsalo, o ir ziema dvorterjeru maziau bus

be to cia ne sunyse kalte o musyse :) taip kad kiekvienam reikia pagalvoti ka jis daro gerai ar blogai, nes net nesvarbu kokia veisle turi.

Vaiva 29-11-2010 15:13

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 341306)
be to cia ne sunyse kalte o musyse :) taip kad kiekvienam reikia pagalvoti ka jis daro gerai ar blogai, nes net nesvarbu kokia veisle turi.

Pritariu. Bet ir į veislės specifiką pasigilinti verta.
Va pvz turiu smagų pavyzdį su visiškai KITOKIA veisle :D Vedžiodama Bruknę vis sutinku tokį pagyvenusį vyriškį, kuris vedžiojasi rudą a la labriką. Tas labrikas aišku puslaukinis, loja nesustodamas, šeimininkas vos nulaiko jį, na, žodžiu nesusitvarko visiškai. Įsivaizduojat, kaip įdomu buvo sužinoti, kad tą šunį vyriškiui padovanojo jo vaikai tam, kad jis.... greičiau sveiktų po širdies operacijos :D Nu tipo, pasivaikščios dažniau, ir šiaip draugas namie :D

wolfin 29-11-2010 15:16

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 341309)
Pritariu. Bet ir į veislės specifiką pasigilinti verta.
Va pvz turiu smagų pavyzdį su visiškai KITOKIA veisle :D Vedžiodama Bruknę vis sutinku tokį pagyvenusį vyriškį, kuris vedžiojasi rudą a la labriką. Tas labrikas aišku puslaukinis, loja nesustodamas, šeimininkas vos nulaiko jį, na, žodžiu nesusitvarko visiškai. Įsivaizduojat, kaip įdomu buvo sužinoti, kad tą šunį vyriškiui padovanojo jo vaikai tam, kad jis.... greičiau sveiktų po širdies operacijos :D Nu tipo, pasivaikščios dažniau, ir šiaip draugas namie :D

nu ale dirba zmiogus va fizini darba - gi suni islaikyt reik :)

tai vat.. gaunas tas kas gaunas

Lauryte 29-11-2010 15:22

Vaiva ka cia shneket tu visada teisi, pas tave viskas gerai, suo turi pazimejima ir viskas puiku. Tai as su tuo tave ir sveikinu.O mes neturim pazymejimo, mes blogi ir bla bla bla bla ir neteisus, vaiku darzelis ir mum nereikejo isigyt suns ir pan ir dar daug daug daug pamokslu.Ne visi mes vienodi ir kekvienas masto skirtingai tiesiog vienas ta pasako garsiai kitas ne.Tiesiog is muses ispute drambly forume ....Kai ir daug kart kartojausi ir pakartosiu dar ne viena karta kai bus pakandziotas suo ir mes sedesim policijoj tada galesi sakyt kad mes buvom neteisus.O db nera ko cia ant kitu stumt del to kad tiesiog pasakiau savo atsitikima.Ar man dar i savo puse reiks daug klausit sudu?Del tavo sventos ramybes parasysiu TAIP AS BLOGA, NETEISI IR DAUG DAUG DAUG visko bet man nuo to gerai;]]]ir as nesiparinu;]]]]]

Lauryte 29-11-2010 15:28

As ant saves sudu pilt niekam tikrai neduosiu ir jai reiks susipykt tikrai susipyksiu, kaip sakant man tokiu tokiu draugu nereikia, as tikrai turiu zmoniu kuriu nuomone labiau gerbiu ir su kuriais mieliau bendrauju, nei sypsotis cia is pareigos o uz nugaros dantys shiept...

wolfin 29-11-2010 15:34

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341317)
As ant saves sudu pilt niekam tikrai neduosiu ir jai reiks susipykt tikrai susipyksiu, kaip sakant man tokiu tokiu draugu nereikia, as tikrai turiu zmoniu kuriu nuomone labiau gerbiu ir su kuriais mieliau bendrauju, nei sypsotis cia is pareigos o uz nugaros dantys shiept...

tak i derzat - ner cia ko mum kaip gaidziam pesiotis. tas ta anas ana, einam geriau su sunimis pasivaiksciot, nes kiek zmoniu tiek ir nuomoniu

Lauryte 29-11-2010 15:37

Geros visiem dienos ir vakaro nes jau pavargau cia ta pati per ta pati rasyt;]]]Geros darbo savaites;]]]]Iki kitu pasipesiojimu;]

Saulius 29-11-2010 16:12

Labai idomus gincas uzvire.As palaikyciau Lauros puse ir tuoj paaiskinsiu kodel. Nekarta su savo koviniu sunimi bevaikstant buvome uzpulti ivairiausiu veisliu palaidu sunu (dazniausiai dideliu), tai kol nuimdavau savo suniui ansnuki tai kitas suo apkandziodavo puse snukio mano suniui ir dar man i ranka kelis kartus gerai gnybsteldavo. Kazkaip niekada atbege seimininkai nekeldavo priekaistu del to, kad mano suo ju palaida suni sudorojo.Uzteko keliu tokiu kartu, kad priimciau sprendima vaikscioti be ansnukio, tiesiog maziau nervu, kad tavo suo ar tu nukentesi.Be to tikrai zinau, kad mano suo pirmas nepuls, o lauks kol ji uzkabins dantimis kitas suo. O del mazu veisliu sunu, tai tiesiog jei toks suo lekia apsiputojes lekia link musu, tai sustoju, garsiai perspeju seimininka, kad pasiimti suni. Jei seimininkas nereaguoja, tai tesiu savo kelione tuo paciu tempu, aisku suni laikydamas prie saves. Siuo atveju kaip jau sakiau 100% palaikau Laura.

Lauryte 29-11-2010 16:35

Tai va pasiskambinau as i policija ir pasiklausiau ar sio atveju as buciau kalta jai mano suo su antsnukiu ir pavadziu suzalotu kita suny kuris yra palaidas be pavadzio ir be antsnukio, tai va taisykles galioja pasake visiem vienodai tai butu kaltas palaido suns seimyninkai.Tai va kad ir suo geranoriskai bega bet koks seniokas gali jam suduot su lazda per kur nori ir kaip nori ir jis bus teisus.vat manau sioje temoje galima padet pagaliau taska;]

Zuvedra 29-11-2010 17:33

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341355)
Tai va pasiskambinau as i policija ir pasiklausiau ar sio atveju as buciau kalta jai mano suo su antsnukiu ir pavadziu suzalotu kita suny kuris yra palaidas be pavadzio ir be antsnukio, tai va taisykles galioja pasake visiem vienodai tai butu kaltas palaido suns seimyninkai.Tai va kad ir suo geranoriskai bega bet koks seniokas gali jam suduot su lazda per kur nori ir kaip nori ir jis bus teisus.vat manau sioje temoje galima padet pagaliau taska;]

Pagal istatymus jeigu matai kaip vagia tavo masina tu nieko negali padaryti, nes garantuotai virsysi butinos savigynos priemones. O jei kviesi policija, pagal istatymus, tai masina ir matysi kaip savo aki.
Chebra manau cia ne apie teisine baze, bet gal labiau is suvokimo kas gerai ir kas blogai sako. Bet siaip as irgi manau, kad cia is muses dramblis gavos. Niekas gi ir nesake, kad uzsiundina savo suni ant tu blusu sokinejanciu.

O kokosu aliejus irgi beje plaukams gerai, jeigu sausi ir skilineja :P O varnalesiu slinkimui gerai :)

auuuu 29-11-2010 17:51

psichologai nesutaria ar mokinio mokslo rezultatai šešiasdešimt, septyniasdešimt ar aštuoniasdešimt procentų priklauso nuo mokytojo....galima kalbėti apie veislės specifiką, tačiau šuo rezultate tiesiogiai priklausomas nuo šeimininko psichinės būklės ir įsigyjimo priežasčių....mačiau ne vieną šunį, kuris buvo įsigytas kaip galvos problemų sprendimas....visi baigė perimdami tas pačias problemas, tik jas geriau išreikšdami....

vieni yra buki, kiti be atsakomybės....o tretiems abiejų trūksta....

o kai galėsiu užtikrinti šuniui mažiausiai dvi valandas per dieną ir penkias - septynias savaitgaliais, tada ir įsigysiu....vis tik atsakomybė, o ne vaistas, žaislas ar šiaip "smagus daiktas".....

p.s. mano amžinąatilsį Šuo buvo nedresiruotas, nesocializuotas, be antsnukio....nesvarbu ar įkyriai, ar draugiškai prie Jos lindo kiti - jokios aktyvios agresijos, tik pasyvus nepasitenkinimo rodymas....vienintelis kartas buvo - užpuolė koli patelė....šeiminkas stovėjo toliau ir smaginosi žiūrėdamas....baigėsi tuo, kad stojau tarp abiejų šunų su Saviške sau už nugaros ir kojom bei balsu nuvijau....
iš čekų vis tik man labiausią įspūdį padarė varg'as....nedaug trūko, kad man įsisegtų į koją, bet labai kantriai jis leido oscaro pypliui ant savęs lipt....

Lauryte 29-11-2010 19:52

Auu Tai kai isigysi suny tai tada ir burnok o db galetum bishki ir patilet su savo komentarais ir procentais ir panasiom nesamonem istrauktom is knygu ar is google.lt;]]]]...dv prisiminsim visi kas kada koki suny turejo priesh simta metu ir kaip su juo elgiesi.db mes snekam butent apie db.Kai jau uztikrinsi savo suniui "roju";]]]]tada bus kita kalba, o db mergyt paprasysiu i mane net nesikreipt ir su manim nediskutuot pupa nes nei as tave zinau nei ka;]]]]Kaip sakant maziau siutimo , daugiau davimo;]]](kas matyt tau tikrai negresia);]]]
Nes apart tavo kazkokiu durnu komentaru dar nieko protingo neisgirdau, ir jai nori izeidinet tai gali man i privata rasyt mielai tau atsakysiu ...

auuuu 29-11-2010 20:21

visų pirma tai aš nei pupa, nei mergytė, nei kas nors iš tos temos....

Vaiva 29-11-2010 20:26

Sauliau, bet Majos kažkodėl nepuola? Ar irgi pilna palaidų šunų puldinėja nuolat? Mus su Bru yra kartą puolęs šuo, bet šeimininkas jį greit pasiėmė ir mums baisiau buvo tai, kad kartu ėjo patinas Argentinos dogas, kuris galėjo bet kuriuo metu netekti kantrybės (mat Bruknę puolė kitas palaidas patinas). Kad mažiukas užpultų ir padarytų kažkokią žalą... Nu laksto jie aplinkui ratu, kiauksi, nu nervina, bet REALIOS žalos nepadaro. Ir jei šunį vedi taip, kad jo galva būtų pakelta, jis taip pat kitam, mažam, aplink lakstančiam šuniui nieko nepadarys. Jei aišku šeimininkas nenorės. O tam, kad šuo, būdamas su antsnukiu, galėtų sugriebti ir papurtyti kitą šunį, reikia ir šeimininko noro, pripažinkim. Beje, nežinau apie kokį laikotarpį tu kalbi, bet bent pastaruosius keletą metų retai kada tenka sutikti agresyvių šunų. Tikrai.

Nežinau, Laura, su kuo tu ten paskambinus kalbėjai, bet bent Vilniaus mieste buvo toks punktas taisyklėse, kad palaidas šuo gali būti vedžiojamas "nuošaliose, žmonių mažai lankomose vietose". Taip kad mano minėtu atveju šis punktas nėra pažeidžiamas.

Beje, kalbėjimo tonas, žodynas bei kalbos kultūra net ir forumuose labai gražiai parodo žmogaus pagarbų (ar nelabai ) požiūrį į aplinkinius. O tikėtis, kad mus gerbs, nors patys negerbiam kitų irgi mažų mažiausiai naivoka.

P.S. Tokiose diskusijose man įkyriai į galvą skverbiasi viena mintis... "The dog is a reflection of his master" :roll: (beje, citata VA pradininko/kūrėjo Max von Stephanitz)

wolfin 29-11-2010 20:37

trukt uz vadziu vel is pradziu :)
vaiva citata gera, gaila tik kad Stephanitzui nepavyko islaikyti savo VA iki sio laiko :(

merginos ( manau suprantat kurios) easy bo nubanysiu kokiai savaitei nervam nuraminti.

geriau papasakokit, kaip jusu vejas siandien nenunese :)

Vaiva 29-11-2010 21:19

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 341459)
Dw panos jai norit rietis rasykit man privaciai ;-)Visom atsakysiu mielai...

Jei žmonės norėtų rietis, tai taip ir padarytų.
Negi taip sunku suprast, kad galbūt yra norinčių, kad šunys su šeimininkais Lietuvoje galėtų be antsnukių vaikščioti po miestą, eiti į parkus, kuriuose šunys bėgiotų be pavadžių, važinėti be problemų autikais, sėdėti kavinėse. Kad nereiktų idiotiškų ribojimų dėl šunų skaičiaus bute. Kad nereiktų (vėl) kaimynų sutikimų, norint įsigyti šunį. Kad kaimynai ne bėgtų, o prieitų paglostyt. Kad mamos vaikų netemptų į kitą gatvės pusę nuo šuns. O kiekvienas konfliktas, kiekvienas šuo, kuriam leidžiama kratyti, kaip tu išsireiškei, tą "mėsgalį" (kažkam tai labai mylimas draugas, gal net vienintelis artimas padaras, ypač kai apie tas bobutes kalbam) tą siekiamą situaciją nutolina. Kiekvienas mūsų gali padaryti maximumą su savo šunimi ir jei tarkim bent tie, kurie šį forumą skaito, galės šimtu proc užtikrinti, kad jų šuo niekada nekels pavojaus nei žmonėms, nei kitiems šunims, mes per žingsnį priartėsim prie idiotiškų draudimų ir suvaržymų panaikinimo.

O rašydama apie kalbos kultūrą turėjau omeny, kad tu net nesivargini rašyti be klaidų - taip rodai nepagarbą pašnekovams.
Pareiškimai apie "mergom matyt sikna lb niezti pasirieti ir jos riejasi, matyt neissiduksta namie"... Na taip, tokiais žodžiais tu daugiausiai pasakai apie save, ne apie kitus.

wolfin 29-11-2010 21:23

nu man irgi kartais klavisai pasimauna ir he, he ... man turbut pavyko numoderuot :):rock_3
eik sausainiu recepta rasyt daba

Vaiva 29-11-2010 21:27

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 341471)
nu man irgi kartais klavisai pasimauna ir he, he ... man turbut pavyko numoderuot :):rock_3
eik sausainiu recepta rasyt daba

Na vienas dalykas kai pasimauna, kitas dalykas, kai piktybiškai rašoma. Na kaip tuose "Kreivo veidrodžio atspindžiuose" SM :D Sausainiai jau kitoj temoj, eik ieškot ;) Ir - šaunuolė - nieko nepradanginai tikrai :D

Guu 01-12-2010 15:23

Neseniai pabuvojau tokioj situacijoj: einam pavakariais parke trise su trimis šunimis (Parsono Raselo terjerė ir du baltieji šveicarų aviganiai), visi parišti pavadžiais ir be antsnukių (šeimininkai kontroliuoja, kad prie kitų žmonių ir gyvūnų neitų, prasilenkiant šunys laikomi prie šono ant trumpų pavadžių). Ir sutinkam vyrą, atvažiavusį parkan su savo dideliu juodu šuniu. Pamatom jį, laikantį šunį už antkaklio. Pokalbis. Jis:
- Ar jūsų šunys draugiški?
- Dantis turi. - einam nestabdydami pro šalį.
- Tai gerai. - Ir paleidžia savo šunį laisvai, o tas ramiai eina link mūsiškių apsiuostyt.
- Pasiimkit savo šunį, mes nenorim jo palaido (jis ir be antsnukio) šalia saviškių.
- Taigi nieko tokio, tegu apsiuosto. Kas čia baisaus?
- O čia Cane corso?
- Taip.
- Pasiimkit savo šunį.
- Tegu pažaidžia šunys, jie išsiaiškinti moka. O jei ir kas, tai nuvažiuoji pas veterinarą ir susiūna, baisaus čia daikto.

Toks šuns šeimininko požiūris - "paprastas" šuns lopymas kaip kokios kojinės - kažkaip ne itin nuskambėjo, tuo labiau, kad veislė tai galinga. Baigėsi tuo, kad prie mūsų priėjusį corsą paėmėm už antkaklio, atitraukėm nuo savų ir darkart pasakėm, kad pasiimtų. Pamatęs, kad nenorim "šuniukų pasižaidimo", pasiėmė. Tai ką ir kalbėti apie tai, kad LT šunų šeimininkai yra sąmoningi (dar per mažas jų procentas, nors tikrai yra). Ir nuo auginamos veislės tai nepriklauso. O ir elementarios pagarbos kitiems dar dažnai trūksta.

giedrë 02-12-2010 09:31

Sveiki visi,
Pagaliau man leido prisijungti prie forumo (anksciau vis error pasidarydavo rasyti neduodavo).
Del puolimo ir gynybos tai visgi manau Laura (kreipiuos i tave), kad turetum paklausyti, ka mandagiai Vaiva bando paaiskinti. Problema yra ne tame, kad tavo suo papurte pakrate kita palaida suni, bet tai, kad tuo didziuojiesi ir manai, kad toks elgesys pavyzdinis. Pvz. as didziujuosi priesingai, kad kai palaidas suo (kale misrune ugio man iki keliu) pribegusi prie Mijos puole dantimis (issipese keli plaukai bet odos negrybztelejo del greitos reakcijos) tai sioji nepuole atgal, bet sukdamasi ratu (vengdama kandimo) parverte kita suni ant nugaros (pilvu i virsu), prispaude savo letena ir stipriai laikydama nieko nedare. Atejo misrunes seimininkas labai atsiprase uz savo suns elgesi, nes kale nutruko nuo pavadzio, pasidomejo ar zala nepadaryta. Kai buvo maza Mija labai mego urgzti ant kitu sunu ir "rautis", bet toks elgesys man nepatiko, jeigu as buciau skatinusi toki elgesi neaisku, koks suo butu uzaugintas. Atmink Laura (vel kreipiuosi i tave), kad musu sunys turi ganetinai stipru sukandima ir didelius dantis (turbut visi zinome, kaip nesunkiai kaulus traisko), tai net netycia gali suo padaryti zalos. O jeigu pribegs vaikas is kampo ir pagriebs tavo suni uz uodegos (nes uodega pukuota ir taip norisi vilka paciupineti), o tavo suo ivertins tai kaip puolima, baisu net isivaizduoti pasekmes. Kalba eina ne apie tai, kaip elgiasi suo, bet apie tai, kaip tu toleruoji elgesi ir kaip ji suvaldai. Jeigu tavo suo klauso taves ir turi komanda "paleisti, neliesti ar dar kokia kita" tai viskas gerai ir nelaimiu isvengsi, bet jei ne tuomet nukentesime visi. O del palaidu suneliu tai visuomet galima graziai paprasyti, kad prisiristu seimininkai. Tokia yra mano nuomone ir tu, Laura, gali i ja nereaguoti ir neatsakineti, nera vykdomas taves puolimas, kaip atrodo is tavo zinuciu, tiesiog bandoma diskutuoti ir savo poziuri atskleisti. Manau esame visi pakankamai suauge, kad moketume priimti ir kitu nuomone, net jeigu ji kardinaliai skiriasi nuo savosios.

Lauryte 03-12-2010 17:03

Jai visi gerai skaito zinutes tai turetu matyt apie ka as ten rasau.O rasau apie tuos atvejus ir dar 100 karta pakartosiu kai seimyninkas nereaguoja i tavo prasyma paimt suny ir kai seimyninko isvis nera salia o kazkur velniai zino kur.Dar karta kartoju as nesneku apie tuos sunys kuriuos seimynikai pasikviecia as sneku apie tuos kuriem px kad ju sunys palaidi.Nzn ismokyt kada nors skaityt zinutes ne taip kaip jum atrodo o kaip raso kitas ir ka bandau jau nzn 100 karta paaiskint nes jau ta pati tikrai uzknisa po 100 karta kekvienam rasyt.Dar karta sakau jai seimyninkai pasijema ta suny tai viskas ok bet yra kurie skaito kad tai yra normalu kad kitas suo puldyneja.O del vaiku tai as ir galiu parasyt o jai vaikas pribegs ir ispirs suniui?Tai uz tai as turiu ji pagirt?Ne as visiskai laikausi savo nuomones ir tegu mano kad blogai ar ne.As netoleruoju paliaistu be prieziuros sunys ir netoleruosiu tokio dalyko niekada tai va.Jau daugiau man atrodo to pacio rasyt nereikia tiesiog perskaitikyte taip kaip as bandau paaiskint ir neiskreipkite zodziu.O del nuomoniu lb teisingai parasei kekvienas daro savo nuoziura ir pagal save.

All times are GMT +2. The time now is 16:52.