![]() |
Ztratila se Ajša
Včera se v odpoledních hodinách ztratila Ajša Srdcerváč. Teritorium jejího pravděpodobného pohybu je Čáslav a okolí. Pokud jí někdo uvidíte, kontaktujte prosím majitele - tel:724 589 308.
|
|
Drzim paste...
|
Quote:
|
Jedniné co můžem je sdílet odkaz na FB, snad se brzo najde.......
http://amee.rychly.cz/pomozte-pri-hledani/ |
Quote:
|
Ahoj,
nejde mi založit jiné téma (nebo to spíš neumím) tak píšu sem. V Cítově Mezi Mělníkem a Roudnicí se už čtvrtý den pohybuje čévéčko. Je k vidění vždy večer jak čuchá u místních popelnic. Víc informací nemám tak předávám alespoň tohle. |
Nevím, jestli byto mohla být ona, ale z hlediska vzdálenosti by to určitě zvládla:
Přejato z FB: V Cítově (mezi Mělníkem a Roudnicí) se objevuje už čtvrtý den vždycky večer "vlk" jak šmejdí u kontejneru u místní bytovky. |
Quote:
Dám vědět majiteli Ajši. Chtěla bych, aby to byla ona, ale je to přece jen trochu daleko. Díky. |
Quote:
[email protected] |
Nešlo by ještě upřesnit, kde se přesně ztratila? Tzn. jestli skutečně okolí města Čáslav nebo např. někde na cestě mezi Čáslaví a Kutnou Horou atd.
|
Quote:
Díky za kontakt Terko. Píšu. |
Ahoj,
dneska večer tam zajedu. Víc o tom nevím, volala mi to mamka že to zaslechla v práci. Taky jestli tam ještě bude. |
To je zajímavé co ti naši psi všechno nevymyslí, Amee nám taky utekla přímo z kotce, protáhla se asi 30cm dírou mezi kotcem a střechou, splašil ji létající balón, který nad náma přistával, strašně syčel. Za hodinu nám volali z veteriny, že jí někdo našel a podle vzteklinové známky ji vyhledali v databázi, ušla 10km, našli ji chataři, když se před jejich chatkou koupala a hrála si s jejich psem, nechala se připnout na vodítko a šla s nima do nejbližší vesnice, kde se ptali lidí jestli ji neznají.
Opravdu hodní lidé - pejskaři... Stálo nás to 2hodiny nervů a flašku Metaxy, ale našla se ...... |
Quote:
Jani |
Quote:
|
Quote:
...resp. pokud tam pojedeš, asi bude nejsnazší, když Ti dám na kamaráda tel. a dohodnete se spolu..? Jani |
Quote:
|
Quote:
J. |
Elsia a Ben: přeposlala jsem Ti info od kamaráda. Nevím, jak se tu vkládají obrázky:-/
|
Večer tam jedu, majitel taky. Bytovka tam je prej jenom jedna. Ale může to bejt jinej pes.
|
Quote:
|
Majitel Ajši právě vyrazil do Cítova. Dám vědět. Všem moc díky.
|
Pokud máte fotku, mohl bych jí prosím vidět?
|
Quote:
a tady úplně nejaktuálnější http://srdcervac.wbs.cz/ajsa55_original.jpg |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Takže toho psa neviděl? Nebo ho viděl a nebyla to ona?
|
Quote:
|
Je Ajša přátelská a kontaktní a nechala by se chytit? Nebo je to spíš plašan?
|
Quote:
|
Zkusím kontaktovat bývalou spolužačku, která má udajně v Cítově bydlet.
|
Quote:
|
Quote:
Já když to tam včera viděla - těch úkrytů, křovin, lesejčků.... Ta musí přijít, jinak bude 2 metry od člověka a ten o ní nebude vědět. :/ Snad se nevydala zase někam dál... |
Quote:
|
Quote:
|
Ta moje známá z Cítova mi právě psala sms, že Cítov prochází denně s kočárkem a nikde nic. I se vyptávala, ale nenarazila na nikoho, kdo by Ajšu viděl...
|
Quote:
|
Ajša se stále hledá.
|
Nevím, jestli to majitelé Ajši už neudělali, ale možná bych zkusila podat inzerát v Blesku. Pořádný přes půl strany. Je to nejkupovanější bulvár a na vesnicích pro něj ráno běží do stánku všichni důchodci, aby si měly babči o čem na ulici povídat (vycházím z vlastní zkušenosti - manželovi rodiče čerpají aktuální info právě z Blesku :)). Nabídla bych i pěknou odměnu.
|
Quote:
|
Koukala jsem na stránky vydavatele Blesku, ceny větších inzerátů se pohybují v šestimístných číslech!!! :shock: Tak tedy beru svou předchozí úvahu zpět...:(
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
To je super nápad!! Kdyby se z Blesku neozvali nebo to nechtěli, mám známýho co dělal pro ně(nevím jestli tam ještě je), tak bych přes něj zasondovala jestli by to přece jen nějak nešlo tam vecpat.
Ale myslim že když se to navlíkne tak nějak šikovně, ještě s nějakou zápletkou(která mě ale bohužel nenapadá :?, možná přes malýho Tomáše-?) tak by po tom mohli skočit. Taky záleží jestli by to tak chtěli majitelé. Moc držím palce aby se Ajša objevila!!! A Uranovi taky! Musí to být hrozně těžký!! Ale Fredy K. A. se taky našel a dokonce po více než roce, taky se tu o něm psalo, takže naděje pořád je!!! ;-) |
Všechny zdravím, taky si myslím, že by to s tím článkem mohlo pomoct. Nevím jak je na tom bulvární plátek AHA, ale v něm mi ohledně vlčáků něco redaktoři dluží , takže se pokusím paní zkontaktovat. Nevím jestli ještě zítra nebo až po neděli dám vědět jak to dopadlo. Držím palce při dalším pátrání! Hana
|
Pan Kohout sice nepřispívá, ale čte tuto debatu. Uvidíme, jak se k Vašim nápadům postaví. Snažení všech moc oceňuji a on určitě taky.
|
Quote:
|
Quote:
|
Tak jen pro uplnost ten muj znamy uz v Blesku neni a nemá bohužel chuť se s nima nějak spojovat :?
Ale doporučoval je přímo kontaktovat, kontakt je i na inetu hned nahoře na stránce(www.blesk.cz). Mají prý přímo nějakou rubriku hobby kde je i sekce o chovu takže by bylo kam to zařadit. - Koukala jsem na to, na inetu taková rubrika je, jen nevim jestli to co je na inetu je vše i na papíře, pže blesk nečtu. Držím palce! |
Nemají tam nějakou regionální TV? Tady se třeba dá do takové Tv zadat reklama, drobná inzerce. Běží to na smyčce x krát denně. Co mají tam? Nebo "místní" rádio ?
|
Všechny zdravím, tak s paní redaktorkou z AHA je to domluvený. Pokud se podaří dodat informace a fotky ještě do konce měsíce by to mělo v AHA vyjít. Už se na tom pracuje, tak musíme doufat, že to pomůže....Asi nemá AHA "úspěch" jako Blesk nebo Rytmus života, ale věřím je jim úspěšně šlape na paty:? Držím palce při dalším pátrání nejen po Ajši, ale i po ostatních. H. a spol. z Holštejna
|
Paráda. Tak držíme palce..
|
Možná je to blbost, ale nešlo by "zabít dvě mouchy jednou ranou", že by se tam zmínil i Uran z LK? Něco v tom smyslu, že Ajša měla být nakryta právě Uranem...jsou odloučeni...láska na první čmuchnutí...jestlipak se nepotkají na půlce cesty...Zkrátka z toho udělat milostnou tragédii.;-)
|
No právě sem si říkala, že Uran by si to taky zasloužil, pořád se zmiňuju i o ostatních, bylo by to fajn kdyby to nějak šlo zařídit, potřebné informace má Daniela na emailu a určitě si přečte i toto pokračování diskuze. Možná ji nebo majitele ztracených psů ještě něco napadne, jak to dát dohromady, asi bude taky záležet na redaktorce, no uvidíme....
|
Quote:
|
Quote:
|
Majitel Urana má nějaké kontakty na soukromém mailu, snad jsem našla ten správný...H.
|
V rámci našeho webu se nám ozvala paní, s odkazem na útulek zdali to není Ajša, je to ale čsv na krátkých nožičkách....
http://www.utulek-marsovice.estranky...ky/arinka.html |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Nenáhrala jsem foto...
|
Quote:
|
A není to jen zmršená fotka? Není někdo z Benešova, aby se mrknul jestli fenka nemá tetování? Přečetli v útulku čip?
|
Zmršená jsem myslela jen z hlediska těch krátkých nožek, ne že by se z toho vyloupla Ajša.....
|
Útulek píše, že je to kříženec........
|
V Praze na Malvazinkách běhá fena čsv. Nejste někdo místní? Má tam někdo čsv - fenu, která mohla utéct?
|
Nějaký orientační bod, nebo nějaké úpřesnění kde zhruba?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Rozhodil jsem už několikrát informace mezi všechny lidi z regionů jejího pravděpodobného výskytu, tak snad se nějakým způsobem konečně objeví. :|
|
Nějaký ČéVéčko bylo viděno tento pátek a sobotu v Kostelci nad Černými lesy v ulici Na Skalce, kdy byla prý u popelnic a na zavolání plachá a utekla ... prošla jsem trasu s malou Bengie, která je velice dobrý hlídač a vše okamžitě zbystří, ale nic jsme bohužel neshledali ... majitele jsem kontaktovala a rozhodila sítě, ale zatím nic ...
|
Tak bohužel čévéčko co běhá po Kostelci je pes ... přespává někde na zahradě, kam si pro něj zítra má příjet městská policie a veterinář ... ale kromě Urana se žádný pes nepohřešuje, tak nevím ...
|
Quote:
Starší ČSV mají namísto čipu tetování v levé slabině, často špatně čitelné a teď v zimě i zarostlé srstí. Čipovalo se až od roku 2007. I když ho nikdo nehledá přes internet, je možné, že majitel po něm pátrá a nebo by jeho osud zajímal chovatele. Samozřejmě může to být kříženec čehokoli a mít podobný vzhled a nebo pejsek bez PP, tam už nenajdeme nic. Snad to i s ním dopadne dobře a nezůstane dlouho někde v útulku. |
Tak lidi, co se k nim nastěhoval, si ho zatím nechají u sebe a do útulku ho nepošlou. Domluvila jsem se s nima, že ho vezmou k veterináři a zkusej ho identifikovat přes čip a jestli se poštěstí, tak mi číslo čipu pošlou. Včera tam majitel Ajši se na něj podívat a říkal, že je to čévéčko tak dvou až tříletý ... tak uvidíme mno
|
Nějak moc ztracených poslední dobou......:|
Já nemám informace o jednom z mých štěňat, majitel nekomunikuje, takže mám obavy, jesli některá z těch nalezených nejsou mé štěně. Zatím mám info o tom v Tróji, prý nemá ani číslo ani čip. Ale přesto mám obavy, jestli ho prohlédli důkladně. |
tak jsem volal na MP do Kostelce, a odpoledne nebo během dneška za ním pojedou se čtečkou, tak uvidíme víc. Ozvou se mi s číslem čipu, tak ho sem potom vložím, pokud to nebude Argo
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Fotka je v mobilu, prý budou i další, lepší, foťákem ;-)
|
pošli číslo, zkusím to přeposlat
|
Quote:
|
Tak co? .......
|
Quote:
|
Quote:
|
Pan Kohout dá fotku na web, bude to líp vidět.
|
|
|
Tak co, neni to teda aspoň Uran? na wolfdogu má jen jednu dospělou fotku, ale podobnost bych viděla a čipy mužou hodně cestovat a jestli maj na veterině jen malou čtečku nemusí ho najít pokud ho neobjedou uplně celého.
Je ale fakt že nevypadá jako by se několik měsíců toulal.. |
Quote:
|
Tak škoda.. :(
Ale zas jestli vítal.. (pokud teda není všeobecně vítací) I kdyby to mohl být Uran, moh se za tu dobu změnit, hlavně co se týče vztahu k autům atd.., kdo ví co mohl zažít.. Jo a tohle: http://zvirata.identifikace.cz/CMSPa...4-9d8ad3aa6e8a Ajša fakt nebude, ale dík za tip. Začíná toho být opravdu nějak hodně! :| |
Quote:
|
Quote:
Pro jistotu když nebude čip tak hledejte tetování, i u té fenky v útulku, zeptejte se tam někdo. ČSV většinou v porovnání s jinými plemeny hádají méně a u feny píšou odhad 3 roky. |
Quote:
|
Já bych strašně ráda, kdyby do té Tróji zajel opravdu čévéčkář, který ví, kde hledat tetování a ví, že čip se může ocitnout i u kořene ocasu (!!!). Já jsem jim tam sice psala ohledně toho mladého pejska, který tam ještě pořád je, ale napsali, že pes není ani tetovaný ani čipovaný. Ale od někoho jiného vím, že oni se toho psa bojí. Proto si myslím, že ho nikdo pořádně neprohlédnul. Přeci jen- je jaro, psi mají ještě zimní srst i na břiše a hledat tetování u dominantního psa......Tahle "čerstvá" fenka bude asi hodná, ale určitě by stálo za to 100%ně zjistit její identitu. Neznám chovatele, který by si tam pro svoje štěně nejel. Tedy znám, bohužel. Ale myslím, že většina chovatelů by si ho vyzvedla. Kdybych to neměla do Prahy 100km, tak bych tam zajela je prohlédnout. Zdá se mi, že ztracených čévéček bohužel nějak přibývá.
|
All times are GMT +2. The time now is 12:53. |