Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   ČSV v nouzi (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Ztratila se Ajša (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=16880)

CDaniela 01-02-2011 22:23

Ztratila se Ajša

Včera se v odpoledních hodinách ztratila Ajša Srdcerváč. Teritorium jejího pravděpodobného pohybu je Čáslav a okolí. Pokud jí někdo uvidíte, kontaktujte prosím majitele - tel:724 589 308.

CDaniela 03-02-2011 20:26

Ajša se stále hledá ....

https://lh3.googleusercontent.com/_W...aj%C5%A1a5.JPG

saschia 03-02-2011 22:51

Drzim paste...

Tinta76 07-02-2011 00:08

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 355751)
....

Jak tam Ajša?

LenkaR 08-02-2011 10:26

Jedniné co můžem je sdílet odkaz na FB, snad se brzo najde.......
http://amee.rychly.cz/pomozte-pri-hledani/

CDaniela 08-02-2011 16:57

Quote:

Originally Posted by LenkaR (Bericht 357035)
Jedniné co můžem je sdílet odkaz na FB, snad se brzo najde.......
http://amee.rychly.cz/pomozte-pri-hledani/

Díky všem co sdílí. Ajša je po týdnu stále nezvěstná...

Jana Zítková 08-02-2011 17:12

Ahoj,

nejde mi založit jiné téma (nebo to spíš neumím) tak píšu sem.
V Cítově Mezi Mělníkem a Roudnicí se už čtvrtý den pohybuje čévéčko. Je k vidění vždy večer jak čuchá u místních popelnic. Víc informací nemám tak předávám alespoň tohle.

Adrian 08-02-2011 21:49

Nevím, jestli byto mohla být ona, ale z hlediska vzdálenosti by to určitě zvládla:

Přejato z FB: V Cítově (mezi Mělníkem a Roudnicí) se objevuje už čtvrtý den vždycky večer "vlk" jak šmejdí u kontejneru u místní bytovky.

CDaniela 08-02-2011 22:14

Quote:

Originally Posted by Adrian (Bericht 357271)
Nevím, jestli byto mohla být ona, ale z hlediska vzdálenosti by to určitě zvládla:

Přejato z FB: V Cítově (mezi Mělníkem a Roudnicí) se objevuje už čtvrtý den vždycky večer "vlk" jak šmejdí u kontejneru u místní bytovky.

Víc tam není? Něco konkrétního, kde přesně a v kolik přibližně? Hned zítra bych tam zajela.
Dám vědět majiteli Ajši. Chtěla bych, aby to byla ona, ale je to přece jen trochu daleko. Díky.

sdivokoukrvi 08-02-2011 23:21

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 357284)
Víc tam není? Něco konkrétního, kde přesně a v kolik přibližně? Hned zítra bych tam zajela.
Dám vědět majiteli Ajši. Chtěla bych, aby to byla ona, ale je to přece jen trochu daleko. Díky.

Psala to tam Jana Zítků, nic víc k tomu nepsala. Tady je její email
[email protected]

JIM 09-02-2011 04:51

Nešlo by ještě upřesnit, kde se přesně ztratila? Tzn. jestli skutečně okolí města Čáslav nebo např. někde na cestě mezi Čáslaví a Kutnou Horou atd.

CDaniela 09-02-2011 08:55

Quote:

Originally Posted by JIM (Bericht 357356)
Nešlo by ještě upřesnit, kde se přesně ztratila? Tzn. jestli skutečně okolí města Čáslav nebo např. někde na cestě mezi Čáslaví a Kutnou Horou atd.

Ajša utekla přímo z kotce. Bydlí na samotě ve Skovicích u Čáslavi. Je zvyklá běhat spoustu kilometrů, dnes může být klidně v Cítově.
Díky za kontakt Terko. Píšu.

Jana Zítková 09-02-2011 09:01

Ahoj,

dneska večer tam zajedu. Víc o tom nevím, volala mi to mamka že to zaslechla v práci. Taky jestli tam ještě bude.

LenkaR 09-02-2011 09:06

To je zajímavé co ti naši psi všechno nevymyslí, Amee nám taky utekla přímo z kotce, protáhla se asi 30cm dírou mezi kotcem a střechou, splašil ji létající balón, který nad náma přistával, strašně syčel. Za hodinu nám volali z veteriny, že jí někdo našel a podle vzteklinové známky ji vyhledali v databázi, ušla 10km, našli ji chataři, když se před jejich chatkou koupala a hrála si s jejich psem, nechala se připnout na vodítko a šla s nima do nejbližší vesnice, kde se ptali lidí jestli ji neznají.
Opravdu hodní lidé - pejskaři...
Stálo nás to 2hodiny nervů a flašku Metaxy, ale našla se ......

yzengrin 09-02-2011 09:42

Quote:

Cítov je kousek od nás. Přímo v Cítově bydlí kamarád, zná Sofu a Kibu=ví jak vypadá čévéčko. Zeptám se ho a upozorním ho.
Jani

Elsia&Benjamin 09-02-2011 11:33

Quote:

Máte v plánu někdo se tam zajet podívat? Já tu možnost dnes mám - zajedu ráda, nemáme to daleko. Snad najdu i "místní bytovku". I když čp by bylo lepší - kdyby něko tušil...? Ale zas by asi nebylo dobrý, kdyby se tam scházely nějaké davy. Tak se radši ptám, zda tam mám vyrazit. Pokud mi to nikdo nebude nějak vymlouvat, tak s tou cestou tam dnes počítám.

yzengrin 09-02-2011 11:39

Quote:

Originally Posted by Elsia&Benjamin (Bericht 357394)
Máte v plánu někdo se tam zajet podívat? Já tu možnost dnes mám - zajedu ráda, nemáme to daleko. Snad najdu i "místní bytovku". I když čp by bylo lepší - kdyby něko tušil...? Ale zas by asi nebylo dobrý, kdyby se tam scházely nějaké davy. Tak se radši ptám, zda tam mám vyrazit. Pokud mi to nikdo nebude nějak vymlouvat, tak s tou cestou tam dnes počítám.

Psala jsem tomu kamarádovy z Cítova. Podívá se tam, zeptá atd. Ale bude moct až po práci - pracuje na Mělníku. Ale můžu se ho zeptat, jestli tuší, kde ta bytovka je..jestli tam pojedeš. Já se tam nedostanu, jsem do 18h v práci:-(

...resp. pokud tam pojedeš, asi bude nejsnazší, když Ti dám na kamaráda tel. a dohodnete se spolu..?
Jani

Elsia&Benjamin 09-02-2011 11:42

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 357396)
Psala jsem tomu kamarádovy z Cítova. Podívá se tam, zeptá atd. Ale bude moct až po práci - pracuje na Mělníku. Ale můžu se ho zeptat, jestli tuší, kde ta bytovka je..jestli tam pojedeš. Já se tam nedostanu, jsem do 18h v práci:-(

...resp. pokud tam pojedeš, asi bude nejsnazší, když Ti dám na kamaráda tel. a dohodnete se spolu..?
Jani

stačilo by mi číslo popisné... my bychom se tam měli dostat akorát na soumrak - což by bylo ideální, tipovala bych to objevování se tam přesně do týhle doby - vzhledem k soumračný aktivitě čévéček...

yzengrin 09-02-2011 11:46

Quote:

Originally Posted by Elsia&Benjamin (Bericht 357398)
stačilo by mi číslo popisné... my bychom se tam měli dostat akorát na soumrak - což by bylo ideální, tipovala bych to objevování se tam přesně do týhle doby - vzhledem k soumračný aktivitě čévéček...

Jestli má kamarád dnes "dlouhou" v práci, tak mu to vyjde asi taky tak. Za chvíli dám vědět.
J.

yzengrin 09-02-2011 13:23

Elsia a Ben: přeposlala jsem Ti info od kamaráda. Nevím, jak se tu vkládají obrázky:-/

Jana Zítková 09-02-2011 13:27

Večer tam jedu, majitel taky. Bytovka tam je prej jenom jedna. Ale může to bejt jinej pes.

Elsia&Benjamin 09-02-2011 13:28

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 357434)
Elsia a Ben: přeposlala jsem Ti info od kamaráda. Nevím, jak se tu vkládají obrázky:-/

dík, vytištěno... to nám pomůže určo ;)

CDaniela 09-02-2011 13:56

Majitel Ajši právě vyrazil do Cítova. Dám vědět. Všem moc díky.

wolf 09-02-2011 16:53

Pokud máte fotku, mohl bych jí prosím vidět?

CDaniela 09-02-2011 16:57

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 357488)
Pokud máte fotku, mohl bych jí prosím vidět?

je hned v druhém příspěvku tohoto vlákna. další jsou tady http://www.wolfdog.org/ces/dbase/d9446.html
a tady úplně nejaktuálnější http://srdcervac.wbs.cz/ajsa55_original.jpg

wolf 09-02-2011 17:04

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 357490)
je hned v druhém příspěvku tohoto vlákna. další jsou tady http://www.wolfdog.org/ces/dbase/d9446.html
a tady úplně nejaktuálnější http://srdcervac.wbs.cz/ajsa55_original.jpg

To se omlouvám, myslel jsem, že se někomu podařilo vyfotit přímo to čévo v Cítově.

CDaniela 09-02-2011 17:07

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 357491)
To se omlouvám, myslel jsem, že se někomu podařilo vyfotit přímo to čévo v Cítově.

To bohužel asi ne. Viděno bylo vždy večer s hlavou v kontejneru podle aktuální zpráv co máme ...

wolf 09-02-2011 17:12

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 357492)
To bohužel asi ne. Viděno bylo vždy večer s hlavou v kontejneru podle aktuální zpráv co máme ...

Já stále taky hledám Urana :(

CDaniela 09-02-2011 20:26

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 357493)
Já stále taky hledám Urana :(

Majitel Ajši vyvěsil po Cítově a okolí letáky. Informovaná je policie, myslivci, okolní útulky... Kdyby to byl Uran, určitě se ozveme.

Adrian 09-02-2011 20:32

Takže toho psa neviděl? Nebo ho viděl a nebyla to ona?

CDaniela 09-02-2011 20:35

Quote:

Originally Posted by Adrian (Bericht 357558)

Bohužel neviděl. Kdyby to bylo jakékoli jiné čévéčko určitě by se pokusil chytit ho.

Mist 09-02-2011 21:15

Je Ajša přátelská a kontaktní a nechala by se chytit? Nebo je to spíš plašan?

CDaniela 09-02-2011 21:31

Quote:

Originally Posted by Mist (Bericht 357587)
Je Ajša přátelská a kontaktní a nechala by se chytit? Nebo je to spíš plašan?

Ajša k cizím podle mě dobrovolně nepůjde.

Mist 09-02-2011 21:43

Zkusím kontaktovat bývalou spolužačku, která má udajně v Cítově bydlet.

Jana Zítková 09-02-2011 22:31

Quote:

Originally Posted by Adrian (Bericht 357558)

Tak jsem s Annie prolezla celej Cítov i okolní pole a nic. Je to stašně velký. A už může bejt jinde :(

Elsia&Benjamin 10-02-2011 13:29

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 357596)
Ajša k cizím podle mě dobrovolně nepůjde.

Nějaké čerstvé info? :(
Já když to tam včera viděla - těch úkrytů, křovin, lesejčků.... Ta musí přijít, jinak bude 2 metry od člověka a ten o ní nebude vědět. :/
Snad se nevydala zase někam dál...

Jana Zítková 10-02-2011 15:07

Quote:

Originally Posted by Elsia&Benjamin (Bericht 357818)
Nějaké čerstvé info? :(
Já když to tam včera viděla - těch úkrytů, křovin, lesejčků.... Ta musí přijít, jinak bude 2 metry od člověka a ten o ní nebude vědět. :/
Snad se nevydala zase někam dál...

Prolezla jsem s Annie celej Cítov i okolní pole a nic. Ona by si jí všimla. Už může bejt jinde. A je to strašně velký.

CDaniela 13-02-2011 20:31

Quote:

Originally Posted by Jana Zítková (Bericht 357843)
Prolezla jsem s Annie celej Cítov i okolní pole a nic. Ona by si jí všimla. Už může bejt jinde. A je to strašně velký.

Ajša je atlet, jestli to byla ona, může být o mnoho kilometrů dál. Já pořád věřím, že se vrátí, že se jednoho dne objeví.

Mist 13-02-2011 21:04

Ta moje známá z Cítova mi právě psala sms, že Cítov prochází denně s kočárkem a nikde nic. I se vyptávala, ale nenarazila na nikoho, kdo by Ajšu viděl...

CDaniela 13-02-2011 21:08

Quote:

Originally Posted by Mist (Bericht 358600)
Ta moje známá z Cítova mi právě psala sms, že Cítov prochází denně s kočárkem a nikde nic. I se vyptávala, ale nenarazila na nikoho, kdo by Ajšu viděl...

Díky všem, že pomáháte...

CDaniela 18-02-2011 09:26

Ajša se stále hledá.

Mist 18-02-2011 14:10

Nevím, jestli to majitelé Ajši už neudělali, ale možná bych zkusila podat inzerát v Blesku. Pořádný přes půl strany. Je to nejkupovanější bulvár a na vesnicích pro něj ráno běží do stánku všichni důchodci, aby si měly babči o čem na ulici povídat (vycházím z vlastní zkušenosti - manželovi rodiče čerpají aktuální info právě z Blesku :)). Nabídla bych i pěknou odměnu.

CDaniela 18-02-2011 14:48

Quote:

Originally Posted by Mist (Bericht 360021)
Nevím, jestli to majitelé Ajši už neudělali, ale možná bych zkusila podat inzerát v Blesku. Pořádný přes půl strany. Je to nejkupovanější bulvár a na vesnicích pro něj ráno běží do stánku všichni důchodci, aby si měly babči o čem na ulici povídat (vycházím z vlastní zkušenosti - manželovi rodiče čerpají aktuální info právě z Blesku :)). Nabídla bych i pěknou odměnu.

Odměna už se plánuje. Tohle je dobrý nápad díky.

Mist 18-02-2011 15:55

Koukala jsem na stránky vydavatele Blesku, ceny větších inzerátů se pohybují v šestimístných číslech!!! :shock: Tak tedy beru svou předchozí úvahu zpět...:(

wolf 18-02-2011 16:17

Quote:

Originally Posted by Mist (Bericht 360043)
Koukala jsem na stránky vydavatele Blesku, ceny větších inzerátů se pohybují v šestimístných číslech!!! :shock: Tak tedy beru svou předchozí úvahu zpět...:(

to se dalo čekat, když to čte celá republika

yzengrin 18-02-2011 16:58

Quote:

Originally Posted by Mist (Bericht 360043)

V tom případě mne napadá, udělat z celého hledání srdcervoucí tragédii, o ztrátě člena rodiny nebo tak něco. Zkrátka, zkusit to tak, aby sám Blesk přijel, udělal rozhovor a následně sepsal článek. To by taky mohlo udělat jistou "reklamu"..a mohla by se tam vejít i ta informace o odměně. Zároveň by nešlo o placený inzerát..Ale to mne jen tak napadlo, možná je to zcestné..nevím, zkouším:roll:

wolf 18-02-2011 18:56

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 360049)
V tom případě mne napadá, udělat z celého hledání srdcervoucí tragédii, o ztrátě člena rodiny nebo tak něco. Zkrátka, zkusit to tak, aby sám Blesk přijel, udělal rozhovor a následně sepsal článek. To by taky mohlo udělat jistou "reklamu"..a mohla by se tam vejít i ta informace o odměně. Zároveň by nešlo o placený inzerát..Ale to mne jen tak napadlo, možná je to zcestné..nevím, zkouším:roll:

To by bylo asi nejlepší způsob, jak se do blesku vecpat... A když si Blesk člověk prohlíží, článků tohoto typu je v něm plno. Za pokus to stojí

Janiz 18-02-2011 21:52

To je super nápad!! Kdyby se z Blesku neozvali nebo to nechtěli, mám známýho co dělal pro ně(nevím jestli tam ještě je), tak bych přes něj zasondovala jestli by to přece jen nějak nešlo tam vecpat.
Ale myslim že když se to navlíkne tak nějak šikovně, ještě s nějakou zápletkou(která mě ale bohužel nenapadá :?, možná přes malýho Tomáše-?) tak by po tom mohli skočit. Taky záleží jestli by to tak chtěli majitelé.
Moc držím palce aby se Ajša objevila!!! A Uranovi taky! Musí to být hrozně těžký!!
Ale Fredy K. A. se taky našel a dokonce po více než roce, taky se tu o něm psalo, takže naděje pořád je!!! ;-)

carey1 18-02-2011 22:00

Všechny zdravím, taky si myslím, že by to s tím článkem mohlo pomoct. Nevím jak je na tom bulvární plátek AHA, ale v něm mi ohledně vlčáků něco redaktoři dluží , takže se pokusím paní zkontaktovat. Nevím jestli ještě zítra nebo až po neděli dám vědět jak to dopadlo. Držím palce při dalším pátrání! Hana

CDaniela 18-02-2011 22:42

Pan Kohout sice nepřispívá, ale čte tuto debatu. Uvidíme, jak se k Vašim nápadům postaví. Snažení všech moc oceňuji a on určitě taky.

wolf 19-02-2011 02:18

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 360108)
Pan Kohout sice nepřispívá, ale čte tuto debatu. Uvidíme, jak se k Vašim nápadům postaví. Snažení všech moc oceňuji a on určitě taky.

Podle mě to je geniální nápad, čtivost těchto bulvárů je vysoká + spojení české povahy s nálezným by bylo ku prospěchu rozhodně...

CDaniela 20-02-2011 18:37

Quote:

Originally Posted by carey1 (Bericht 360099)
Všechny zdravím, taky si myslím, že by to s tím článkem mohlo pomoct. Nevím jak je na tom bulvární plátek AHA, ale v něm mi ohledně vlčáků něco redaktoři dluží , takže se pokusím paní zkontaktovat. Nevím jestli ještě zítra nebo až po neděli dám vědět jak to dopadlo. Držím palce při dalším pátrání! Hana

Pan Kohout by se zveřejněním článku souhlasil, takže budeme čekat ;-)

Janiz 21-02-2011 12:46

Tak jen pro uplnost ten muj znamy uz v Blesku neni a nemá bohužel chuť se s nima nějak spojovat :?
Ale doporučoval je přímo kontaktovat, kontakt je i na inetu hned nahoře na stránce(www.blesk.cz). Mají prý přímo nějakou rubriku hobby kde je i sekce o chovu takže by bylo kam to zařadit. - Koukala jsem na to, na inetu taková rubrika je, jen nevim jestli to co je na inetu je vše i na papíře, pže blesk nečtu. Držím palce!

Hanka 21-02-2011 14:57

Nemají tam nějakou regionální TV? Tady se třeba dá do takové Tv zadat reklama, drobná inzerce. Běží to na smyčce x krát denně. Co mají tam? Nebo "místní" rádio ?

carey1 21-02-2011 20:33

Všechny zdravím, tak s paní redaktorkou z AHA je to domluvený. Pokud se podaří dodat informace a fotky ještě do konce měsíce by to mělo v AHA vyjít. Už se na tom pracuje, tak musíme doufat, že to pomůže....Asi nemá AHA "úspěch" jako Blesk nebo Rytmus života, ale věřím je jim úspěšně šlape na paty:? Držím palce při dalším pátrání nejen po Ajši, ale i po ostatních. H. a spol. z Holštejna

yzengrin 21-02-2011 20:49

Paráda. Tak držíme palce..

Mist 21-02-2011 21:06

Možná je to blbost, ale nešlo by "zabít dvě mouchy jednou ranou", že by se tam zmínil i Uran z LK? Něco v tom smyslu, že Ajša měla být nakryta právě Uranem...jsou odloučeni...láska na první čmuchnutí...jestlipak se nepotkají na půlce cesty...Zkrátka z toho udělat milostnou tragédii.;-)

carey1 21-02-2011 21:17

No právě sem si říkala, že Uran by si to taky zasloužil, pořád se zmiňuju i o ostatních, bylo by to fajn kdyby to nějak šlo zařídit, potřebné informace má Daniela na emailu a určitě si přečte i toto pokračování diskuze. Možná ji nebo majitele ztracených psů ještě něco napadne, jak to dát dohromady, asi bude taky záležet na redaktorce, no uvidíme....

wolf 21-02-2011 22:27

Quote:

Originally Posted by carey1 (Bericht 360905)
No právě sem si říkala, že Uran by si to taky zasloužil, pořád se zmiňuju i o ostatních, bylo by to fajn kdyby to nějak šlo zařídit, potřebné informace má Daniela na emailu a určitě si přečte i toto pokračování diskuze. Možná ji nebo majitele ztracených psů ještě něco napadne, jak to dát dohromady, asi bude taky záležet na redaktorce, no uvidíme....

Pokud by to šlo a klaplo by to byl bych velkej dlužník. Případné informace a foto bych měl zaslat kam?

wolf 22-02-2011 01:50

Quote:

Originally Posted by Janiz (Bericht 360771)
Tak jen pro uplnost ten muj znamy uz v Blesku neni a nemá bohužel chuť se s nima nějak spojovat :?
Ale doporučoval je přímo kontaktovat, kontakt je i na inetu hned nahoře na stránce(www.blesk.cz). Mají prý přímo nějakou rubriku hobby kde je i sekce o chovu takže by bylo kam to zařadit. - Koukala jsem na to, na inetu taková rubrika je, jen nevim jestli to co je na inetu je vše i na papíře, pže blesk nečtu. Držím palce!

Redakci Blesku zkusím ráno kontaktovat

carey1 22-02-2011 23:19

Majitel Urana má nějaké kontakty na soukromém mailu, snad jsem našla ten správný...H.

LenkaR 23-02-2011 23:13

V rámci našeho webu se nám ozvala paní, s odkazem na útulek zdali to není Ajša, je to ale čsv na krátkých nožičkách....
http://www.utulek-marsovice.estranky...ky/arinka.html

CDaniela 23-02-2011 23:15

Quote:

Originally Posted by LenkaR (Bericht 361322)
V rámci našeho webu se nám ozvala paní, s odkazem na útulek zdali to není Ajša, je to ale čsv na krátkých nožičkách....
http://www.utulek-marsovice.estranky...ky/arinka.html

Tak to není Ajša ... ale dík.

LenkaR 23-02-2011 23:17

1 Attachment(s)
Nenáhrala jsem foto...

LenkaR 23-02-2011 23:18

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 361323)
Tak to není Ajša ... ale dík.

Snad příště..... :rock_3

Hanka 24-02-2011 08:04

A není to jen zmršená fotka? Není někdo z Benešova, aby se mrknul jestli fenka nemá tetování? Přečetli v útulku čip?

Hanka 24-02-2011 08:05

Zmršená jsem myslela jen z hlediska těch krátkých nožek, ne že by se z toho vyloupla Ajša.....

LenkaR 24-02-2011 08:39

Útulek píše, že je to kříženec........

CDaniela 01-03-2011 15:11

V Praze na Malvazinkách běhá fena čsv. Nejste někdo místní? Má tam někdo čsv - fenu, která mohla utéct?

JIM 01-03-2011 21:28

Nějaký orientační bod, nebo nějaké úpřesnění kde zhruba?

CDaniela 01-03-2011 22:25

Quote:

Originally Posted by JIM (Bericht 362981)
Nějaký orientační bod, nebo nějaké úpřesnění kde zhruba?

Orintační bod - za FU pro Prahu 5. Byla jsem tam a žádné čsv jsem neobjevila. Majitel našeho Bena bydlí na Malvazinkách a zjistil, že nějaká fena čsv bydlí na místní ubytovně. Je to 7mi letá fena, takže to pravděpodobně není Ajša ...

JIM 02-03-2011 08:25

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 363050)
Orintační bod - za FU pro Prahu 5. Byla jsem tam a žádné čsv jsem neobjevila. Majitel našeho Bena bydlí na Malvazinkách a zjistil, že nějaká fena čsv bydlí na místní ubytovně. Je to 7mi letá fena, takže to pravděpodobně není Ajša ...

Tak zřejmě slepá stopa, chtěl jsem tam vyrazit. A je skutečně velká pravděpodobnost, že urazí takovou vzdálenost? Chci říct, proč by se někam hnala z prostředí, které je tak nějak blízké? (Asi holt ještě nemám tak dobrou znalost psychiky čsv, abych pochopil, proč by se celkem nesmyslně hnal/a dál než řekněme do 30km okruhu.) Navíc bych to podlé mé znalosti místa jejího zmizení odhadoval spíš směrem na jih a jihovýchod, tzn. směr Golčův Jeníkov, Seč a okolních lesů, než na Prahu.

CDaniela 02-03-2011 09:14

Quote:

Originally Posted by JIM (Bericht 363161)
Tak zřejmě slepá stopa, chtěl jsem tam vyrazit. A je skutečně velká pravděpodobnost, že urazí takovou vzdálenost? Chci říct, proč by se někam hnala z prostředí, které je tak nějak blízké? (Asi holt ještě nemám tak dobrou znalost psychiky čsv, abych pochopil, proč by se celkem nesmyslně hnal/a dál než řekněme do 30km okruhu.) Navíc bych to podlé mé znalosti místa jejího zmizení odhadoval spíš směrem na jih a jihovýchod, tzn. směr Golčův Jeníkov, Seč a okolních lesů, než na Prahu.

Těžko předpokládat co jí napadne. Každopádně si myslím že pokud žije měsíc volně, cizí člověk jí nemá šanci chytit. My ale nevíme nic ... jestli je volně, jestli jí někdo odchytil hned ze začátku a někam odvezl atd, atd. Další varianty si nechci připustit.

JIM 02-03-2011 19:34

Rozhodil jsem už několikrát informace mezi všechny lidi z regionů jejího pravděpodobného výskytu, tak snad se nějakým způsobem konečně objeví. :|

Anginka7 21-03-2011 00:21

Nějaký ČéVéčko bylo viděno tento pátek a sobotu v Kostelci nad Černými lesy v ulici Na Skalce, kdy byla prý u popelnic a na zavolání plachá a utekla ... prošla jsem trasu s malou Bengie, která je velice dobrý hlídač a vše okamžitě zbystří, ale nic jsme bohužel neshledali ... majitele jsem kontaktovala a rozhodila sítě, ale zatím nic ...

Anginka7 21-03-2011 23:23

Tak bohužel čévéčko co běhá po Kostelci je pes ... přespává někde na zahradě, kam si pro něj zítra má příjet městská policie a veterinář ... ale kromě Urana se žádný pes nepohřešuje, tak nevím ...

Dayen 22-03-2011 01:13

Quote:

Originally Posted by Anginka7 (Bericht 367752)
Tak bohužel čévéčko co běhá po Kostelci je pes ... přespává někde na zahradě, kam si pro něj zítra má příjet městská policie a veterinář ... ale kromě Urana se žádný pes nepohřešuje, tak nevím ...

I když to Uran nebude (jak by bylo krásné, kdyby byl), zkus prosím domluvit s odchytovou službou, aby se pokusili psa indentifikovat. V případě, že se skutečně jedná o ČSV a bude mít nějaký čip, byť neregistrovaný ve veterinárních databázích, dá se dohledat přes plemennou knihu.
Starší ČSV mají namísto čipu tetování v levé slabině, často špatně čitelné a teď v zimě i zarostlé srstí. Čipovalo se až od roku 2007.

I když ho nikdo nehledá přes internet, je možné, že majitel po něm pátrá a nebo by jeho osud zajímal chovatele. Samozřejmě může to být kříženec čehokoli a mít podobný vzhled a nebo pejsek bez PP, tam už nenajdeme nic. Snad to i s ním dopadne dobře a nezůstane dlouho někde v útulku.

Anginka7 22-03-2011 08:47

Tak lidi, co se k nim nastěhoval, si ho zatím nechají u sebe a do útulku ho nepošlou. Domluvila jsem se s nima, že ho vezmou k veterináři a zkusej ho identifikovat přes čip a jestli se poštěstí, tak mi číslo čipu pošlou. Včera tam majitel Ajši se na něj podívat a říkal, že je to čévéčko tak dvou až tříletý ... tak uvidíme mno

Hanka 22-03-2011 09:10

Nějak moc ztracených poslední dobou......:|
Já nemám informace o jednom z mých štěňat, majitel nekomunikuje, takže mám obavy, jesli některá z těch nalezených nejsou mé štěně. Zatím mám info o tom v Tróji, prý nemá ani číslo ani čip. Ale přesto mám obavy, jestli ho prohlédli důkladně.

wolf 22-03-2011 09:17

tak jsem volal na MP do Kostelce, a odpoledne nebo během dneška za ním pojedou se čtečkou, tak uvidíme víc. Ozvou se mi s číslem čipu, tak ho sem potom vložím, pokud to nebude Argo

CDaniela 22-03-2011 09:30

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 367782)
Nějak moc ztracených poslední dobou......:|

Ano, moc. A u každého je náš pan Kohout ... už mi ho začíná být líto, hlavně v případě, kdy se ukáže, že Ajša je ve skutečnosti pes.

wolf 22-03-2011 10:19

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 367788)
Ano, moc. A u každého je náš pan Kohout ... už mi ho začíná být líto, hlavně v případě, kdy se ukáže, že Ajša je ve skutečnosti pes.

proč toho psa, aspoň nevyfotil:roll:

CDaniela 22-03-2011 10:29

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 367797)
proč toho psa, aspoň nevyfotil:roll:

Vyfotil ho.

wolf 22-03-2011 10:32

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 367802)
Vyfotil ho.

můžu tu fotku vidět? To čekání na telefon od veterináře je nekonečný

Hanka 22-03-2011 10:32

Fotka je v mobilu, prý budou i další, lepší, foťákem ;-)

Hanka 22-03-2011 10:37

pošli číslo, zkusím to přeposlat

wolf 22-03-2011 10:39

Quote:

Originally Posted by hanka (Bericht 367809)
pošli číslo, zkusím to přeposlat

775 67 67 88, děkuji

Hanka 22-03-2011 10:40

Tak co? .......

wolf 22-03-2011 10:42

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 367812)
Tak co? .......

no jako nic :( ale počkáme třeba chvilku

wolf 22-03-2011 11:04

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 367814)
no jako nic :( ale počkáme třeba chvilku

došlo to, no výrazem a tmavým okem je mu podobnej, co já vím jakou teď by měl barvu a jestli je špinavej a nebo tak zbarvenej...

Hanka 22-03-2011 11:06

Pan Kohout dá fotku na web, bude to líp vidět.

Hanka 22-03-2011 11:13

http://www.fortisamicus.wbs.cz/Aktuality.html

Yon 22-03-2011 11:22

Zdravim,
Ajša nejspíš není, ale pro jistotu:
http://zvirata.identifikace.cz/CMSPa...4-9d8ad3aa6e8a

Janiz 22-03-2011 20:07

Tak co, neni to teda aspoň Uran? na wolfdogu má jen jednu dospělou fotku, ale podobnost bych viděla a čipy mužou hodně cestovat a jestli maj na veterině jen malou čtečku nemusí ho najít pokud ho neobjedou uplně celého.
Je ale fakt že nevypadá jako by se několik měsíců toulal..

wolf 22-03-2011 23:39

Quote:

Originally Posted by Janiz (Bericht 367994)
Tak co, neni to teda aspoň Uran? na wolfdogu má jen jednu dospělou fotku, ale podobnost bych viděla a čipy mužou hodně cestovat a jestli maj na veterině jen malou čtečku nemusí ho najít pokud ho neobjedou uplně celého.
Je ale fakt že nevypadá jako by se několik měsíců toulal..

Právě jsem se vrátil z Kostelce, veterinář čip nenašel, ale prej to zkoušel jenom těsně za ušima, takže je šance, že čipovanej je... Byl jsem překvapenej, jak tento pes je podobnej Uranovi, ta podoba a stejné chování, mě tak zmátlo, že jsem ho chtěl naložit do auta a odvézt na veterinu do Českého Brodu, v autě mi ale tak neskutečně vyváděl, že to nešlo. Zítra by holky, u kterých je měli zajít na veterinu znova a dokopat toho veterináře, aby ho projel celýho, a věděli jsme, co to je za psa... Říkal jsem si než jsem jel přece poznám svého psa, ale taková podoba, že jsem občas hodně váhal... Nicméně to Uran nebyl... Ale pes neskutečně mazlivej a hodnej, nechal se bez vrčení vzít do náruče, krásné uvítání. Kdyby mu někdo poskytl domov, rozhodně by mu to na 10000x vrátil, já osobně bych si ho vzal hned, ale můj Dobrouš by to nepřekousl :roll:

Janiz 23-03-2011 00:08

Tak škoda.. :(
Ale zas jestli vítal.. (pokud teda není všeobecně vítací) I kdyby to mohl být Uran, moh se za tu dobu změnit, hlavně co se týče vztahu k autům atd.., kdo ví co mohl zažít..

Jo a tohle: http://zvirata.identifikace.cz/CMSPa...4-9d8ad3aa6e8a Ajša fakt nebude, ale dík za tip.
Začíná toho být opravdu nějak hodně! :|

wolf 23-03-2011 00:14

Quote:

Originally Posted by Janiz (Bericht 368074)
Tak škoda.. :(
Ale zas jestli vítal.. (pokud teda není všeobecně vítací) I kdyby to mohl být Uran, moh se za tu dobu změnit, hlavně co se týče vztahu k autům atd.., kdo ví co mohl zažít..

Jo a tohle: http://zvirata.identifikace.cz/CMSPa...4-9d8ad3aa6e8a Ajša fakt nebude, ale dík za tip.
Začíná toho být opravdu nějak hodně! :|

To by člověk musel vidět na vlastní oči, všichni čévéčkáři mě budou mít za blbca, že nepoznám svýho psa, ale ta šílená podoba... došlo to tak daleko, že jsem začal hledat jizvy po hrátkách s Dobrmanem a na pyscích po odřezávání výrůstků...

Dayen 23-03-2011 00:23

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 368077)
To by člověk musel vidět na vlastní oči, všichni čévéčkáři mě budou mít za blbca, že nepoznám svýho psa, ale ta šílená podoba... došlo to tak daleko, že jsem začal hledat jizvy po hrátkách s Dobrmanem a na pyscích po odřezávání výrůstků...

Pokud jsi narazil na psa, který je s Uranem nějak příbuzný, tak se nediv, že si nejsi jistý...

Pro jistotu když nebude čip tak hledejte tetování, i u té fenky v útulku, zeptejte se tam někdo. ČSV většinou v porovnání s jinými plemeny hádají méně a u feny píšou odhad 3 roky.

Janiz 23-03-2011 00:37

Quote:

Originally Posted by wolf (Bericht 368077)

Ne, ne tak jsem to vubec nemyslela!!;-) Proto jsem psala "i kdyby to mohl být" beru to tak, že když to řekl páníček tak to není on. Jen jsem tím myslela že pokud by se čsv musel několik měsíců spolehat na sebe a mít různé zážitky mohl na spoustu věcí radikálně změnit názor.

Hanka 23-03-2011 07:53

Já bych strašně ráda, kdyby do té Tróji zajel opravdu čévéčkář, který ví, kde hledat tetování a ví, že čip se může ocitnout i u kořene ocasu (!!!). Já jsem jim tam sice psala ohledně toho mladého pejska, který tam ještě pořád je, ale napsali, že pes není ani tetovaný ani čipovaný. Ale od někoho jiného vím, že oni se toho psa bojí. Proto si myslím, že ho nikdo pořádně neprohlédnul. Přeci jen- je jaro, psi mají ještě zimní srst i na břiše a hledat tetování u dominantního psa......Tahle "čerstvá" fenka bude asi hodná, ale určitě by stálo za to 100%ně zjistit její identitu. Neznám chovatele, který by si tam pro svoje štěně nejel. Tedy znám, bohužel. Ale myslím, že většina chovatelů by si ho vyzvedla. Kdybych to neměla do Prahy 100km, tak bych tam zajela je prohlédnout. Zdá se mi, že ztracených čévéček bohužel nějak přibývá.

All times are GMT +2. The time now is 12:53.