![]() |
Mwpr katowice 18-20.03
Kogo będzie można spotkać ? :hand
Baldur już zapisany, będzie miał debiucik w babikach :jumpie |
Będziemy z Prestą. Witamy konkurencję! ;)
Do zobaczenia! |
Mamitka też będzie ;)
|
My również :) Debiutujemy w otwartej :)
|
Z tego co wiem to i Czakram zawita do Katowic :)
|
My też będziemy:p
Chantalka kl. otwarta a Unka kl Ch. |
:twisted::twisted:
|
Czakram Galicyjski Wilk owszem jest zgłoszona w Katowicach :):):) Tylko jak ja tą szaloną pannę opanuję ,oj będzie wesoło!!! Do zobaczenia :):):)
|
Quote:
|
Quote:
Zwariowane csvki są zawsze mile widziane:) |
Quote:
Kiedys musimy zrobic zawody... :lol: |
Quote:
Mam nadzieję że maluchy będą mogły się zaprzyjaźnić na wystawie :hand |
A kto z rodzinki Baldura się wybiera, bo mały ma nadzieję na spotkanie krewnych ? :ylsuper
|
my zgłoszeni do młodziezy :p
|
Resław w pośredniej. Trzeba no wreszcie jakąś polską wystawę odwiedzić. ;)
|
Quote:
Swoją drogą, albo mi poszło na oczy, albo będzie powtórka z rozrywki tzn. Brna tj. http://www.zkwp.katowice.pl/cacib2011.html sędziemu w niedzielę przypadły charty i mam tylko nadzieję, że nie wystąpią przed nami, bo masakra męczące jest takie czekanie szczególnie dla csv:roll: |
A więc oficjalnie informuję, że w Katowicach zadebiutuje również Wondera w klasie pośrednie - chyba, że istnieje opcja, że zgłoszenie zostanie odrzucone :p ??
I mam takie pytanko - nr konta dostanę na maila, czy to jest ten, który można na stronie zkwp katowice znaleźć ?? |
Pewnie ten numer na stronie:)
Niech Wam te Katowice będą fajną imprezą:) |
Ale będzie wesoło, tyle wilczaków :rock_3
|
Quote:
Mam świadomość, że mogę zadawać durne pytania, ale skąd wiadomo ile będzie wilczaków, w sensie można do gdzieś sprawdzić :roll::) ? |
Quote:
Biorac przyklad z Pawła zglosilam Biesiaka do młodzieży. Nie obiecując sobie wiele, liczę na ciekawe spotkania towarzyskie :rock_3 A poza tym dobrze się składa, bo do Katowic prosta droga, nie ma potrzeby kombinowania noclegu, i oby tylko moje samochodowe truchełko nie spłatało mi figla :) zatem do zo w duzym (i mam nadzieje sympatycznym) gronie psich oszołomów :ylsuper |
Quote:
Będzie można sprawdzić stawki, ale na krótko przed wystawą. Widzę, że dużo nas będzie, bo oprócz starych wyjadaczy, pojawi się sporo nowych psów, choćby Wonderka czy Bies :) A w Katowicach zawsze całkiem sporo wilczaków było :) |
Anula, Paweł, Gipson - Katowice czekają na Was:p
Sprytne ludki szukają po stronkach, w celu info o zgł. psach.:p Nie ma co jednak na to patrzeć, pojawicie się, a debiutantów w Katowicach będzie dużo - bankowo możecie liczyć na wsparcie/kicowanie innych i nie ważne czy zdobędziecie najlepsze - ważne czy będziecie potrafili naprawiać błędy z tej wystawki * o ile rzecz jasna uznacie, że takowe będą - no a na krytykę osobistą zawsze możecie liczyć (nooo o ile uszy słyszeć będą chciały). Bardzo się na Was cieszę:) |
Quote:
|
Quote:
Zawsze jednak mozna sobie właczyc filtr przeciwplujny 8) |
Quote:
Unka w Brnie czyściocha i starczyło żebym przed halą zagadała się z kumpelą, a ta już ufajdana ................ *pip, nie piszę w czym:evil: (wato jest mieć ręczniczek w plecaku, lub mój patent - chusteczki nawilżane dla dzieci):p |
Quote:
|
Dobra, wojna na chusteczki trwa poza WD - zatem nie macie szans na WALKI:p:p
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
No i wykorzystując Twoją gotowość 8) : - czy ringówka jest konieczna, czy nie? czy lepiej wystawiaj w ringówce i jeśli tak, to jakiej? plastikowa, sznurkowa, itp.? - jakich figur uczyć Wondery:p? i czy wszystkie mają być po mojej wewnętrznej? - czy mogę ewentualnie psa motywować do "prezentowania się" za pomocą smaka ukrytego w dłoni, czy to dyskwalifikacją grozi??? uffff.... póki co, to tyle pytań mi przychodzi do głowy;) |
Quote:
|
Quote:
2. stania i biegania, to nie konkurs wystawcow zeby jakis fikusnych figur wymagali. wszystkie robisz tak zeby pies byl po stronie sędziego, czyli zwykle po wewnetrznej, 3. tak mozesz miec jedzenie i zabawki nie hałasujace |
jefta dzięki śliczne :)!!!!!!!
a więc kolejny rzut pytań ;): - co muszę mieć ze sobą, żeby wejść - książeczkę z aktualnymi szczepieniami, wydrukowane zgłoszenie, przelew, legitymacje ZKwP, ale czy coś jeszcze - rodowód ??? - czy sucza musi być w kagańcu? |
Quote:
Tu masz link do wystawowego A-Z http://www.zperonowki.com/site/pl/taxonomy/term/42 Wiem, że artykuły Margo wielu pomogły w przygotowaniach do pierwszej wystawy.:) |
Rona dzięki serdeczne!
|
Quote:
|
No to się spóźniłam ze swoją gotowością :rock_3
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką ;) Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął ;) Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam :) Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy :) Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki ;) Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje ;) Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej ;) Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele ;) I to chyba tyle ;) |
Quote:
Mnie natomiast nurtuje coś innego! Kiedy przy stoisku w Zakopanem nie widząc zastosowania katalogu, podziękowałam za niego, ku mojemu zdziwieniu odezwał się chór wystawców z kolejki pytających czy mogą zabrać nasz egzemplarz. Czy ktoś mógłby mnie oświecić do czego ów katalog służy i po co komu więcej niż jedna sztuka? :rock_3 |
Quote:
Spoko, do wystawy więcej niż miesiąc ;-) dzięki śliczne za wyczerpującą odpowiedź :p jakoś się połapiemy w tym wszystkim ;) |
Jeszcze ponad miesiąc do wystawy...a ja taka niecierpliwa jestem :daysmile
|
Co poniektórych informuję:
nie jest łatwą rzeczą wyprawa do Katowic, kiedy jest się nieco leniwą panią w średnim wieku, przemieszczającą się zaniedbanym 11-letnim Renault Kangoo z 226-tysięcznym przebiegiem i zdychającym silnikiem (na razie mnie nie stać na lepsze autko, mam inne priorytety), 2 dni przed osiemnastką kochanego syna i w obliczu tego, że psie konkursy piękności nie były, nie są i pewnie nie będą moją pasją :) Ale się postaram mimo wszystko dotrzeć. Jeśli mi sie nie uda, nie bedzie to kwestia tchórzostwa. Bies zmusza mnie do różnego rodzaju aktywności, i jestem mu za to wdzięczna. Zdaję sobie również sprawę, że jest to mój pierwszy, i - z racji wieku - ostatni wilczak. Za 10 lat już nie dam rady okiełznać takiego żywiołu. Łabędzi śpiew. |
Quote:
|
Quote:
Na stare (mówię o sobie :p ) lata wilczak potrafi zmusić do ekstremalnych wyczynów. :D |
Quote:
To tak, jakbyś się przejmowała burkami, które koczują pod bramą, gdy na posesji jest suka w rui….takie rzeczy się ignoruje!:) Cokolwiek by się nie działo na wystawie, a jestem pewna, że towarzysko i Wy i Wasze debiutujące wilczaki będą zachwycone, podlegacie ocenie tylko i wyłącznie sędziego! Znajomi i normalni, przyjaźni, sympatyczni ludzie -zapewniam-będą podpowiadać, dodawać otuchy, pomagać, kibicować i gratulować. Jakiś jeden wyrzutek rodem z moherowych kręgów, z życiowym celem czatowania na czyjeś błędy, nic nie znaczy. Ja Wam życzę abyście SPOKOJNIE dojechali, potem będzie już tylko fajniej i weselej. Trzymamy kciuki za debiutantów! I nie dajcie sobie popsuć zabawy :sooo_hapy p.s. pozwoliłam sobie na nawiązanie do wieku, z racji przynależności do tej samej grupy :p |
:p
Jest już plan sędziowania. Paweł miałam rację - pośrednia Twoja:p Swoją drogą ciekawe skąd będą suki w Championach, aż.... 4 - że Unka, że 2 PD od btd i jedna z Warszawy będą, to wiem, ale chyba nie będzie aż 3 suki tej samej hodowli?????? Kto wie, kto wie?????? W klasie otwartej biega nas 5. Chantka, Astka iiiii ??????? |
Quote:
Ktoś wie, kto w młodzieży oprócz Biesa? |
Spróbowałam rozszyfrować płeć męską ;-)
PSY Klasa baby ( 2 ) BALDUR Braterstwo Wilczaków LARSON Dar Wilka Klasa młodzieży ( 2 ) BIES Welkoscyrz CELEB Jantarowa Wataha Klasa pośrednia (1 ) WAŻNIAK Cwany Wilk Klasa championów ( 3 ) CVAKO od Starkej CZAMBOR z Vlciho dubu DECLAN Wilk z Polskiego Dworu Klasa weteranów ( 1 ) AMBER WOLF z Peronówki |
Z suczkami jest ciężej więc tylko napiszę kogo mi się udało znaleźć na liście bez przydzielania do klas ;)
DORREN Wilk z Polskiego Dworu WERWA Cwany Wilk CALL ME SEXY Srdcervac CRYING PRINCESS CHANTAL Srdcervac UNI od Uhoste ASTARTE Lupus Ardor CYMBARKA Galicyjski Wilk Gorthan SCYLLA SELARIS DACRE Wilk z Polskiego Dworu X-TROVERTIDA PRESTA Atropa Bella Donna CZAKRAM Galicyjski Wilk WONDERFUL WOLF Eden severu BEA Jantarowa Wataha CADETTE Jantarowa Wataha CELTHIEN Jantarowa Wataha CIRI Wilk z Polskiego Dworu K-LEE VORNJA z Peronówki JADIEL z Peronówki GINGER Dakmat |
że też Ci się chciało:p
To ja już wiem, brakująca championka, to piękna Jadielka:) A w otwartej też wiem, bardzo fajne towarzycho:p super;) |
Widzę, że będzie się działo :D Niezła ekipa się szykuje, same debeściaki ;) Eh, pozazdrościć... Aha, brakuje mi tu Wilczej Sagi, Kasiu :p !
|
X-TROVERTIDA Presta Atropa Bella Donna - baby
SCYLLA SELARIS Gorthan - pośrednia (już się nie łapie na młodzież, więc zakładam, że pośrednia) K-LEE VORNJA z Peronówki - użytkowa |
I pamiętajcie o wzięciu ze sobą kamer aby wszystko było zarejestrowane:twisted:
To pisałem ja Witek |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ja mam z Chantalką:) - zawsze muszę uważać i korygować, na taki typ działa zawsze fajny smaczek. Jak zbliża się sędzia (może akurat zobaczycie to w akcji), to standardowo odwracam uwagę młodej suczki smakiem. Potem jak podchodzi sędzia, to zawsze mówię do niej "głaska" i jakoś to wychodzi:p, ale oczywiście zawsze mam na uwadze, że coś może pójść nie tak.... - wypadasz z gry za aktak psa na sędziego. Z Unką zaś muszę uważać, by nie okazywała swojej czułości nadmiernie i nie zechciała skakać z milości:) Dwa różne typy, ale zawsze jest coś......;) |
Quote:
Konkurencja nam się szykuje spora. :) |
Quote:
|
Quote:
Najgorsze jest to (a może i nie takie najgorsze?), że odczuwa lęk tylko i wyłącznie przed panami i to też nie wszystkimi... może tym razem sędzia się jej spodoba? :roll: |
Quote:
|
Quote:
Idziesz z maluszką i ustawiasz na komendę "stój" i ona cierpliwie musi tak stać jak idą ludzie, będzie chciała się wycofać, to trzymasz mocniej smycz - to właśnie przydaje się na wystawce pies musi stać, choćby nie wiem jakie emocje nim targały. Kilka ćwiczeń i zobaczycie, że będzie lepiej. Drugie wg mnie fajne na opanowanie tchórza i przełamanie "stracha" - to idziesz sobie z psiakiem do przejścia podziemnego i głośno tupiesz nogami, tak, że echo odbija się od ścian i biegając tak z maluchem pokazujesz mu, że nic złego się nie dzieje - to dobre na halówki, bo tam odgłosy są skumulowane i straszne dla szczeniaczków. Fakt przechodzi na jakiś czas, ale małe mają potem kolejną fazę nawrotu "stracha", który zazwyczaj pojawia się niespodziewanie i znowu trzeba pomóc mu pokonać "to to":p |
Po to się jeździ na wystawy do klasy szczeniąt (i od niedawna baby), bo ocena w tych klasach jest nam na nic, do niczego się nie liczy i jest mało miarodajna w tym wieku, za to odwalamy z maluchem socjal. Nawet jeśli wylecicie z młodym z ringu, to bedzie oznaczać tylko i wyłącznie konieczność pracy, nic więcej. Wstyd to jest jak pies, który nie pierwszy raz staje na ringu, jest w klasie dorosłej i ewidentnie przedstawia zero kontaktu, zero zaufania do właściciela. Bo albo właściciel zawalił sprawę, albo osobnik jest....niehodowlany z powodu fatalnego charakteru.
Quote:
Ale po to właśnie są klasy: baby-młodzież, aby pies zdążył się otrzaskać z sytuacją, którą NB szalenie łatwo generalizuje, bo ten schemat jest, jak mało co, powtarzalny, a to dla psa ogromne ułatwienie. |
Z innej beczki - otrzymałam zgłoszenie na wystawę ale! piszą mi, że niby nie zapłaciłam... ja na to: - JAK NIE, JAK TAK?!
Spodziewam się, że okazanie potwierdzenia wpłaty na samej wystawie wystarczy, żeby rozwiązać ten problem? :rock_3 |
Quote:
Miałam taką samą sytuację jak Ty na wystawie w Szczecinie z Tamlinem ;) |
Niektórych robota papierkowa zwyczajnie przerasta, skoro mają takie luki :P
|
Baldur robi postępy :cool: Przełom nastąpił wczoraj ( w sensie 13 marca ;-) ). Byłam z moimi oboma oberwańcami na spacerze a Baldur sam z siebie zaczął podbiegać do innych psów z głośnym woof :lol: i przednimi łapkami położonymi przed siebie. Pieski go goniły, potem on gonił je i była zabawa...nareszcie. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła.W zabawie Baldur jest bardzooo głośny, non stop woofa :p. Chociaż on właściwie nie podbiega tylko tak skacze do tych piesków jak żabka :lol:. Jeśli chodzi o stosunek do ludzi to wciąż jeszcze wychodzi z założenia ''ty lepiej nie podchodź,podziwiaj z daleka a ja ewentualnie mogę podejść cię powąchać,ale bez tykania'' :nono Ale pracujemy nad tym :cool: Chociaż raz Baldur mnie zaskoczył bo pobiegł za jakimś starszym panem i na niego skoczył, na szczęście facet był tolerancyjny wobec młodocianych dzikusów :twisted:. Czasem widzę też że jakaś konkretna osoba bardzo go zaciekawiła i skrada się za nią bacznie obserwując ale gdy ta osoba się zorientuje i chce go pogłaskać to Baldur zaraz robi w tył zwrot :lol: Scena gdy sędzia do nas podchodzi a mały wyrywa się i próbuje uciec mi pod nogami śni mi się już po nocach :gmorning :diablotin
Na wystawę mam blisko, mam zamiar być od godziny 9:00, liczę więc na to że jeśli przez godzinę Baldur będzie w towarzystwie tylu psów i tyle osób wokoło będzie go ''miziało'' to chociaż trochę oswoi się z sytuacją przed wejściem na ring :biggrina |
Quote:
Co do reakcji na sędziego to mi się już śni od dawna :/ ale trzeba być dobrej myśli :D:D:D |
Quote:
... "nie tykaj stope, tylko nie stope" http://www.youtube.com/watch?v=MfUzbAPlxQ0 |
HEJ, Mistrali a może miała byś chęć przybyć przed 9 na dworzec w Katowicach??? Ja i Ola będziemy socjalizować nasze siostry w pociągu:lol:...a potem razem spacerkiem do Spodka:rock_3:rock_3:rock_3Pogadamy po drodze :lol:.OLa co Ty na to,Mistrali co Ty na to???? pozdrawiam, Spiderka
|
Madzia ubiegłaś mnie ;) super sprawa by była!!!!!
|
Też bym się bardzo cieszyła :):):) Zresztą jeżeli ktoś jeszcze będzie pociągowy to na dworcu nie będzie problemu żebyśny się rozpoznali hi hi...
|
Pociągiem o 9 rano przyjedzie Marchencki z Prestą - z Wrocławia :)
|
Jestem jak najbardziej za :grins Napiszcie tylko mniej więcej o której mam być z Baldurkiem na dworcu to powitamy całą czeredę, która się tam zbierze :hand:daysmile
|
Gia,ale czad:twisted:.Marchencki prosze nie ruszać się z dworca :p:p:p.Zaraz popatrzę o której godz mamy planowy przyjazd do Katowic:lol:,Spiderka
|
Już wiem,już wiem:):):) W Katowicach będziemy 8.26 planowo:):):) Kurcze ale fajnie juz doczekać się nie mogę.Kolega jak nas wypatrzy to niech daje sygnały głosowe hi hi. Mistrali dzięki że przyjdziesz po nas bardzo bardzo sie cieszim:):):) Spiderka
|
Wg pkp o 8.11 jesteśmy w Katowicach.
|
Quote:
|
Quote:
gdybys sie namyslil na autko to zapraszam 724 704 658 |
Ale bombowo!!! Wygląda to jak umówiona randka w ciemno;-)tylko zamiast róży na rozpoznanie jest Wilczak:rock_3:rock_3:rock_3.Pozdrooo Czakram i Spiderka
|
Quote:
Emocje, emocjeee!!!! AAAAAAAAA!!!! :sweetCyberM:sweetCyberM:sweetCyberM:sweetCyberM |
Nie ma opcji zebys bedac na wystawie z wilczakiem nie trafil na inne - twoj wlasny o to zadba, przeciagajac cie gdzie trzeba jesli zajdzie taka potrzeba.
|
Quote:
Halo, halo jak tam Katowice, bo Sosnowiec od kilku dni deszczowy, a tera pada za oknem deszczo-śnieg. Masakra!!!! P.S. Jeszcze mogłam edytować, więc wklejam fotkę ostatniej chwilki:) https://lh4.googleusercontent.com/_c...0/100_7901.JPG |
Quote:
Nie ma to jak Zagłębie :) |
Quote:
Biesa nie kąpalam, chrzanię to, na szczęście się nie lepi i mało śmierdzi. Wytrzemy nogi przed Spodkiem, to musi wystarczyć. Najwyżej zwalę na jego ciemne umaszczenie ;) (W zeszłym tygodniu kąpał się w popiele, Kopciuch jeden) |
Quote:
|
U nas za oknem też biaaało,nawet trawki nie widać.Śnieg z dachu sie zsówa a Czakram próbuje go do pyska złapać ,radość to czy szaleństwo raczej:twisted:??? Też się zastanawiam kąpać-nie kąpać? śmierdząca nie jest choć wilczasta biegając po błocie raczej też nie :twisted::twisted::twisted: Hmmm
|
Trochę późno na kąpiel. Wilczaka jeśli kąpać to kilka dni przed wystawą. Dzień, czy 2 to trochę za późno ;)
|
A co to za różnica kąpać czy nie kapać skoro i tak kilka razy dziennie wraca cały mokry ze spaceru....???
|
Quote:
|
I dobrze ;) A i tak będzie wyglądał pięknie ;)
|
A ja chyba z niecierpliwości nie wytrzymam do niedzieli :sweetCyberM
|
Quote:
|
Quote:
|
Będąc przy kąpielach, Presta jakieś dwie godziny temu na spacerze uznała, że warto się wyperfumować przepotężnie cuchnącym klockiem. Nie było innej opcji... aktualnie schnie. :P
|
No to będzie puszysta :twisted:
|
My z Baldurem mamy tramwaj spod ''AKS-u'' o 7:36, powinien być na przystanku ''Katowice Konopnickiej Dworzec'' o 8:00 ( tam gdzie się znajduje dworzec tymczasowy ;-) ). A potem będziemy Was szukać :lol:
|
My też już spakowani:lol:Czakram postanowiła się wykąpać sama -tarzając się w śniegu na 4godz spacerze.:twisted:Jest pachnąca ,czyściutka :lol::lol::lol:.A ja chyba nie zasnę z wrażenia.Spiderka
|
Podaję mój numer na wszelki wypadek : 509-021-277,niestety nie mam kasy na komórce więc ja nie będę się mogła skontaktować :oops: Ale gdybyśmy się jednak nie umieli na dworcu znaleźć to można mi sms wysłać na który peron mamy się z Baldurem wspiąć ;)
|
All times are GMT +2. The time now is 17:27. |