Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Mwpr katowice 18-20.03 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=16884)

Mistrali 02-02-2011 01:03

Mwpr katowice 18-20.03

Kogo będzie można spotkać ? :hand
Baldur już zapisany, będzie miał debiucik w babikach :jumpie

marchencki 02-02-2011 01:37

Będziemy z Prestą. Witamy konkurencję! ;)
Do zobaczenia!

Gia 02-02-2011 02:01

Mamitka też będzie ;)

Witek 02-02-2011 10:21

My również :) Debiutujemy w otwartej :)

Galicja 02-02-2011 12:21

Z tego co wiem to i Czakram zawita do Katowic :)

GRABA 02-02-2011 16:08

My też będziemy:p
Chantalka kl. otwarta
a Unka kl Ch.

Z LASÓW LOTHLORIEN 02-02-2011 18:47

:twisted::twisted:

Spider 02-02-2011 20:16

Czakram Galicyjski Wilk owszem jest zgłoszona w Katowicach :):):) Tylko jak ja tą szaloną pannę opanuję ,oj będzie wesoło!!! Do zobaczenia :):):)

Karina 02-02-2011 21:03

Quote:

Originally Posted by Spider (Bericht 355369)
Czakram Galicyjski Wilk owszem jest zgłoszona w Katowicach :):):) Tylko jak ja tą szaloną pannę opanuję ,oj będzie wesoło!!! Do zobaczenia :):):)

Zawsze zadawałam sobie to samo pytanie przed wystawami :D Heh, teraz miałabym jeszcze mniejsze szanse na opanowanie Radosi :Eyecrazy Powodzenia :) !

GRABA 03-02-2011 16:27

Quote:

Originally Posted by Spider (Bericht 355369)

Nie obawiaj się Unki i tak nie przebijesz;-)

Zwariowane csvki są zawsze mile widziane:)

z Peronówki 03-02-2011 17:12

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 355667)
Nie obawiaj się Unki i tak nie przebijesz;-)

Mam dobrego zawodnika... Nawet dwa... :lol:

Kiedys musimy zrobic zawody... :lol:

Mistrali 06-02-2011 03:26

Quote:

Originally Posted by marchencki (Bericht 355156)
Będziemy z Prestą. Witamy konkurencję! ;)
Do zobaczenia!

Witamy z Baldurkiem śliczną Prestę :grins
Mam nadzieję że maluchy będą mogły się zaprzyjaźnić na wystawie :hand

Mistrali 06-02-2011 03:35

A kto z rodzinki Baldura się wybiera, bo mały ma nadzieję na spotkanie krewnych ? :ylsuper

jefta 06-02-2011 13:05

my zgłoszeni do młodziezy :p

Louve 06-02-2011 17:01

Resław w pośredniej. Trzeba no wreszcie jakąś polską wystawę odwiedzić. ;)

GRABA 10-02-2011 16:07

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 355685)
Mam dobrego zawodnika... Nawet dwa... :lol:

Kiedys musimy zrobic zawody... :lol:

oki, podnoszę rękawiczkę:p

Swoją drogą, albo mi poszło na oczy, albo będzie powtórka z rozrywki tzn. Brna tj. http://www.zkwp.katowice.pl/cacib2011.html
sędziemu w niedzielę przypadły charty i mam tylko nadzieję, że nie wystąpią przed nami, bo masakra męczące jest takie czekanie szczególnie dla csv:roll:

Wonderfull Wolf ES 11-02-2011 23:18

A więc oficjalnie informuję, że w Katowicach zadebiutuje również Wondera w klasie pośrednie - chyba, że istnieje opcja, że zgłoszenie zostanie odrzucone :p ??
I mam takie pytanko - nr konta dostanę na maila, czy to jest ten, który można na stronie zkwp katowice znaleźć ??

Gaga 11-02-2011 23:26

Pewnie ten numer na stronie:)
Niech Wam te Katowice będą fajną imprezą:)

Gia 11-02-2011 23:33

Ale będzie wesoło, tyle wilczaków :rock_3

Wonderfull Wolf ES 11-02-2011 23:53

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358138)

Mam świadomość, że mogę zadawać durne pytania, ale skąd wiadomo ile będzie wilczaków, w sensie można do gdzieś sprawdzić :roll::) ?

anula 11-02-2011 23:55

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358138)

he he
Biorac przyklad z Pawła zglosilam Biesiaka do młodzieży.
Nie obiecując sobie wiele, liczę na ciekawe spotkania towarzyskie :rock_3
A poza tym dobrze się składa, bo do Katowic prosta droga, nie ma potrzeby kombinowania noclegu, i oby tylko moje samochodowe truchełko nie spłatało mi figla :)
zatem do zo w duzym (i mam nadzieje sympatycznym) gronie psich oszołomów :ylsuper

Gia 12-02-2011 00:01

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 358141)
Mam świadomość, że mogę zadawać durne pytania, ale skąd wiadomo ile będzie wilczaków, w sensie można do gdzieś sprawdzić :roll::) ?

To chyba Wasza pierwsza wystawa?? Więc pytaj o co wlezie ;) Choćby nawet mnie, bo ja jestem psychol wystawowy ;)

Będzie można sprawdzić stawki, ale na krótko przed wystawą. Widzę, że dużo nas będzie, bo oprócz starych wyjadaczy, pojawi się sporo nowych psów, choćby Wonderka czy Bies :) A w Katowicach zawsze całkiem sporo wilczaków było :)

GRABA 12-02-2011 00:06

Anula, Paweł, Gipson - Katowice czekają na Was:p

Sprytne ludki szukają po stronkach, w celu info o zgł. psach.:p

Nie ma co jednak na to patrzeć, pojawicie się, a debiutantów w Katowicach będzie dużo - bankowo możecie liczyć na wsparcie/kicowanie innych i nie ważne czy zdobędziecie najlepsze - ważne czy będziecie potrafili naprawiać błędy z tej wystawki * o ile rzecz jasna uznacie, że takowe będą - no a na krytykę osobistą zawsze możecie liczyć (nooo o ile uszy słyszeć będą chciały).
Bardzo się na Was cieszę:)

anula 12-02-2011 00:07

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358145)
To chyba Wasza pierwsza wystawa?? Więc pytaj o co wlezie ;) Choćby nawet mnie, bo ja jestem psychol wystawowy ;)

Będzie można sprawdzić stawki, ale na krótko przed wystawą. Widzę, że dużo nas będzie, bo oprócz starych wyjadaczy, pojawi się sporo nowych psów, choćby Wonderka czy Bies :) A w Katowicach zawsze całkiem sporo wilczaków było :)

sporo o wystawianiu bylo w artykulach tutaj, ale w zwiazku z obumarciem czesci WD mozna te texty teraz znalezc na stronie zperonowki. Rzecz, która mnie przeraża, to KĄPIEL!!! Bies lubi być brudny i śmierdzieć...

anula 12-02-2011 00:11

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 358149)
Anula, Paweł, Gipson - Katowice czekają na Was:p

Sprytne ludki szukają po stronkach, w celu info o zgł. psach.:p

Nie ma co jednak na to patrzeć, pojawicie się, a debiutantów w Katowicach będzie dużo - bankowo możecie liczyć na wsparcie/kicowanie innych i nie ważne czy zdobędziecie najlepsze - ważne czy będziecie potrafili naprawiać błędy z tej wystawki * o ile rzecz jasna uznacie, że takowe będą - no a na krytykę osobistą zawsze możecie liczyć (nooo o ile uszy słyszeć będą chciały).
Bardzo się na Was cieszę:)

Niektorzy podobno ustawiają kamery na statywach, filmują, a potem opluwają filmowane obiekty w sieci :p
Zawsze jednak mozna sobie właczyc filtr przeciwplujny 8)

GRABA 12-02-2011 00:13

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 358151)
sporo o wystawianiu bylo w artykulach tutaj, ale w zwiazku z obumarciem czesci WD mozna te texty teraz znalezc na stronie zperonowki. Rzecz, która mnie przeraża, to KĄPIEL!!! Bies lubi być brudny i śmierdzieć...

Haha, to uważaj żeby kąpiel nie okazała się niepotrzebna...
Unka w Brnie czyściocha i starczyło żebym przed halą zagadała się z kumpelą, a ta już ufajdana ................ *pip, nie piszę w czym:evil: (wato jest mieć ręczniczek w plecaku, lub mój patent - chusteczki nawilżane dla dzieci):p

GRABA 12-02-2011 00:15

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 358152)
Niektorzy podobno ustawiają kamery na statywach, filmują, a potem opluwają filmowane obiekty w sieci :p
Zawsze jednak mozna sobie właczyc filtr przeciwplujny 8)

Też taki mam - hehe, więc jeśli trzeba, to i o kamerce nie zapomnę:p

GRABA 12-02-2011 00:23

Dobra, wojna na chusteczki trwa poza WD - zatem nie macie szans na WALKI:p:p

Gia 12-02-2011 00:35

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 358164)

Oj trwa :twisted: co było pierwsze: jajko czy kura :rock_3

Witek 12-02-2011 11:12

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 358164)

Dokładnie :D Ja co wystawa liczę na jakieś rękoczyny czy walki w kisielu ale niestety .... ;):lol:

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 12:13

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358145)

Tak, to pierwsza:p ostatni raz w spodku byłem na ozzfest więc tym razem mam nadzieję, że nie będzie gorzej :lol:
No i wykorzystując Twoją gotowość 8) :
- czy ringówka jest konieczna, czy nie? czy lepiej wystawiaj w ringówce i jeśli tak, to jakiej? plastikowa, sznurkowa, itp.?
- jakich figur uczyć Wondery:p? i czy wszystkie mają być po mojej wewnętrznej?
- czy mogę ewentualnie psa motywować do "prezentowania się" za pomocą smaka ukrytego w dłoni, czy to dyskwalifikacją grozi???

uffff.... póki co, to tyle pytań mi przychodzi do głowy;)

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 12:18

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 358204)
Ja co wystawa liczę na jakieś rękoczyny czy walki w kisielu ale niestety .... ;):lol:

Może poziom motywacji do działania nie przewyższa poziomu frustracji, w związku z czym trzeba ludzi odpowiednio zmotywować... nie wiem przegrany/ana kłania się przed psem wygranego/ej, czy cuż... Jak będzie klub to może jakaś nagroda pinienżna się uściubi:rock_3

jefta 12-02-2011 15:05

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 358213)
Tak, to pierwsza:p ostatni raz w spodku byłem na ozzfest więc tym razem mam nadzieję, że nie będzie gorzej :lol:
No i wykorzystując Twoją gotowość 8) :
- czy ringówka jest konieczna, czy nie? czy lepiej wystawiaj w ringówce i jeśli tak, to jakiej? plastikowa, sznurkowa, itp.?
- jakich figur uczyć Wondery:p? i czy wszystkie mają być po mojej wewnętrznej?
- czy mogę ewentualnie psa motywować do "prezentowania się" za pomocą smaka ukrytego w dłoni, czy to dyskwalifikacją grozi???

uffff.... póki co, to tyle pytań mi przychodzi do głowy;)

1. tak na wystawach w Polsce przyjął się już taki standart elegancji i skoro sędzia jest w garniturze to pies na ringówce :) materiał nie ma znaczenia jak komu wygodnie ważny jest kolor-max zbliżony do koloru siersci.
2. stania i biegania, to nie konkurs wystawcow zeby jakis fikusnych figur wymagali. wszystkie robisz tak zeby pies byl po stronie sędziego, czyli zwykle po wewnetrznej,
3. tak mozesz miec jedzenie i zabawki nie hałasujace

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 19:28

jefta dzięki śliczne :)!!!!!!!

a więc kolejny rzut pytań ;):
- co muszę mieć ze sobą, żeby wejść - książeczkę z aktualnymi szczepieniami, wydrukowane zgłoszenie, przelew, legitymacje ZKwP, ale czy coś jeszcze - rodowód ???
- czy sucza musi być w kagańcu?

Rona 12-02-2011 19:45

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 358282)
jefta dzięki śliczne :)!!!!!!!

a więc kolejny rzut pytań ;):
- co muszę mieć ze sobą, żeby wejść - książeczkę z aktualnymi szczepieniami, wydrukowane zgłoszenie, przelew, legitymacje ZKwP, ale czy coś jeszcze - rodowód ???
- czy sucza musi być w kagańcu?

Przy wejściu na teren wystawy musisz pokazać książeczkę z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i mieć numerek, który przeważnie przychodzi pocztą. Jeśli nie dojdzie, to odbierasz go w sekretariacie wystawy na podstawie dokumentu wpłaty. Kaganiec nie jest konieczny, chyba że sama uznasz, że potrzebny ;)

Tu masz link do wystawowego A-Z http://www.zperonowki.com/site/pl/taxonomy/term/42
Wiem, że artykuły Margo wielu pomogły w przygotowaniach do pierwszej wystawy.:)

Wonderfull Wolf ES 12-02-2011 20:08

Rona dzięki serdeczne!

Narvana 12-02-2011 20:26

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 358286)
Przy wejściu na teren wystawy musisz pokazać książeczkę z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i mieć numerek

Zgloszenie przy wejsciu. Numerka sie nie pokazuje

Gia 12-02-2011 21:43

No to się spóźniłam ze swoją gotowością :rock_3
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką ;) Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął ;) Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam :) Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy :)

Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki ;)

Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje ;) Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej ;)

Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele ;) I to chyba tyle ;)

Rona 12-02-2011 23:29

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 358298)
Zgloszenie przy wejsciu. Numerka sie nie pokazuje

... ale trzeba go albo mieć albo zdobyć przed wejściem na ring:rock_3

Mnie natomiast nurtuje coś innego! Kiedy przy stoisku w Zakopanem nie widząc zastosowania katalogu, podziękowałam za niego, ku mojemu zdziwieniu odezwał się chór wystawców z kolejki pytających czy mogą zabrać nasz egzemplarz. Czy ktoś mógłby mnie oświecić do czego ów katalog służy i po co komu więcej niż jedna sztuka? :rock_3

Wonderfull Wolf ES 13-02-2011 01:42

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 358318)
No to się spóźniłam ze swoją gotowością :rock_3
Co do ringówki, to ja polecam skórzaną, dość cienką ;) Nie tnie tak paluchów jakby pies jednak pociągnął ;) Na dalszym etapie żmijka, ale to już spory wydatek, więc na to na razie nie namawiam :) Skórkowa brązowa ringówka jest ok, ale jak nie chcesz lub nie masz, wystarczy jakakolwiek, byle nie czerwona, żółta, fioletowa - ma się jak najmniej rzucać w oczy :)

Uczysz tylko spokojnego stania i biegania w kłusie, tak, żeby suka nie skakała zabawowo do ręki ;)

Żarcie możesz mieć, i jeśli Wondera jest żerna to polecam jak najbardziej. Ja najczęściej mam, choć już sporadycznie kali je w ringu dostaje ;) Jeśli sucz woli zabawkę, to miej zabawkę, tylko żeby nie dostała głupawki zabawowej ;)

Pocztą przed wystawą ZK wysyła potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę. Z tym potwierdzeniem przychodzi też numerek, jeśli zrobisz wcześniej wpłatę (jeśli płacisz na miejscu, to numerek odbierasz w sekretariacie). Na potwierdzeniu masz napisane, czy wpłata uregulowana, jeśli jest zrobiona, a mimo to na potwierdzeniu masz napisane, że brak wpłaty - to bierzesz ze sobą potwierdzenie zrobienia przelewu. Na potwierdzenie za darmo wchodzi pies i jedna osoba, więc jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to ona będzie musiała kupić bilet wstępu. Przy wejściu będą także sprawdzać paszport/książeczkę zdrowia z aktualnym szczepieniem psa przeciwko wściekliznie. Kagańce na wystawie noszą tylko psy, którym nie ufają ich właściciele ;) I to chyba tyle ;)

Spoko, do wystawy więcej niż miesiąc ;-) dzięki śliczne za wyczerpującą odpowiedź :p jakoś się połapiemy w tym wszystkim ;)

Mistrali 13-02-2011 19:47

Jeszcze ponad miesiąc do wystawy...a ja taka niecierpliwa jestem :daysmile

anula 13-02-2011 20:25

Co poniektórych informuję:

nie jest łatwą rzeczą wyprawa do Katowic, kiedy jest się nieco leniwą panią w średnim wieku, przemieszczającą się zaniedbanym 11-letnim Renault Kangoo z 226-tysięcznym przebiegiem i zdychającym silnikiem (na razie mnie nie stać na lepsze autko, mam inne priorytety), 2 dni przed osiemnastką kochanego syna i w obliczu tego, że psie konkursy piękności nie były, nie są i pewnie nie będą moją pasją :)
Ale się postaram mimo wszystko dotrzeć. Jeśli mi sie nie uda, nie bedzie to kwestia tchórzostwa.
Bies zmusza mnie do różnego rodzaju aktywności, i jestem mu za to wdzięczna. Zdaję sobie również sprawę, że jest to mój pierwszy, i - z racji wieku - ostatni wilczak. Za 10 lat już nie dam rady okiełznać takiego żywiołu. Łabędzi śpiew.

Rona 13-02-2011 20:58

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 358588)
Zdaję sobie również sprawę, że jest to mój pierwszy, i - z racji wieku - ostatni wilczak. Za 10 lat już nie dam rady okiełznać takiego żywiołu. Łabędzi śpiew.

Dasz radę. Jesteśmy żywym (póki co ;) ) przykładem, że się da 8)

Grin 13-02-2011 21:13

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 358594)
Dasz radę. Jesteśmy żywym (póki co ;) ) przykładem, że się da 8)

Popieram! :)
Na stare (mówię o sobie :p ) lata wilczak potrafi zmusić do ekstremalnych wyczynów. :D

Gaga 14-02-2011 09:47

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 358588)
Co poniektórych informuję:

nie jest łatwą rzeczą wyprawa do Katowic, kiedy jest się nieco leniwą panią w średnim wieku, przemieszczającą się zaniedbanym 11-letnim Renault Kangoo z 226-tysięcznym przebiegiem i zdychającym silnikiem (na razie mnie nie stać na lepsze autko, mam inne priorytety), 2 dni przed osiemnastką kochanego syna i w obliczu tego, że psie konkursy piękności nie były, nie są i pewnie nie będą moją pasją :)
Ale się postaram mimo wszystko dotrzeć. Jeśli mi sie nie uda, nie bedzie to kwestia tchórzostwa.

Ekhm… Anula, ja to się lekko dziwię. Domyślam się komu się tłumaczysz, ale skoro już nawiązałaś do wieku, to jako osoba z doświadczeniem życiowym, ustalonym światopoglądem i pozycją życiową, a przede wszystkim traktująca psa jako towarzysza i przyjaciela, a nie przedłużanie czy podbudowywanie nadwątlonego ego, chyba nie musisz specjalne się tłumaczyć, zwłaszcza „zawczasu” ? :p

To tak, jakbyś się przejmowała burkami, które koczują pod bramą, gdy na posesji jest suka w rui….takie rzeczy się ignoruje!:)
Cokolwiek by się nie działo na wystawie, a jestem pewna, że towarzysko i Wy i Wasze debiutujące wilczaki będą zachwycone, podlegacie ocenie tylko i wyłącznie sędziego! Znajomi i normalni, przyjaźni, sympatyczni ludzie -zapewniam-będą podpowiadać, dodawać otuchy, pomagać, kibicować i gratulować. Jakiś jeden wyrzutek rodem z moherowych kręgów, z życiowym celem czatowania na czyjeś błędy, nic nie znaczy.
Ja Wam życzę abyście SPOKOJNIE dojechali, potem będzie już tylko fajniej i weselej. Trzymamy kciuki za debiutantów!
I nie dajcie sobie popsuć zabawy :sooo_hapy

p.s. pozwoliłam sobie na nawiązanie do wieku, z racji przynależności do tej samej grupy :p

GRABA 03-03-2011 20:33

:p
Jest już plan sędziowania. Paweł miałam rację - pośrednia Twoja:p

Swoją drogą ciekawe skąd będą suki w Championach, aż.... 4 - że Unka, że 2 PD od btd i jedna z Warszawy będą, to wiem, ale chyba nie będzie aż 3 suki tej samej hodowli?????? Kto wie, kto wie??????

W klasie otwartej biega nas 5. Chantka, Astka iiiii ???????

anula 03-03-2011 20:55

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 363629)
:p
Jest już plan sędziowania. Paweł miałam rację - pośrednia Twoja:p

Swoją drogą ciekawe skąd będą suki w Championach, aż.... 4 - że Unka, że 2 PD od btd i jedna z Warszawy będą, to wiem, ale chyba nie będzie aż 3 suki tej samej hodowli?????? Kto wie, kto wie??????

W klasie otwartej biega nas 5. Chantka, Astka iiiii ???????

dżizas, zaczyna sie o 10.00... nie pośpim w niedziele rano, oj nie pośpim :(
Ktoś wie, kto w młodzieży oprócz Biesa?

Mistrali 04-03-2011 03:16

Spróbowałam rozszyfrować płeć męską ;-)

PSY
Klasa baby ( 2 )
BALDUR Braterstwo Wilczaków
LARSON Dar Wilka

Klasa młodzieży ( 2 )
BIES Welkoscyrz
CELEB Jantarowa Wataha

Klasa pośrednia (1 )
WAŻNIAK Cwany Wilk

Klasa championów ( 3 )
CVAKO od Starkej
CZAMBOR z Vlciho dubu
DECLAN Wilk z Polskiego Dworu

Klasa weteranów ( 1 )
AMBER WOLF z Peronówki

Mistrali 04-03-2011 03:33

Z suczkami jest ciężej więc tylko napiszę kogo mi się udało znaleźć na liście bez przydzielania do klas ;)

DORREN Wilk z Polskiego Dworu
WERWA Cwany Wilk
CALL ME SEXY Srdcervac
CRYING PRINCESS CHANTAL Srdcervac
UNI od Uhoste
ASTARTE Lupus Ardor
CYMBARKA Galicyjski Wilk
Gorthan SCYLLA SELARIS
DACRE Wilk z Polskiego Dworu
X-TROVERTIDA PRESTA Atropa Bella Donna
CZAKRAM Galicyjski Wilk
WONDERFUL WOLF Eden severu
BEA Jantarowa Wataha
CADETTE Jantarowa Wataha
CELTHIEN Jantarowa Wataha
CIRI Wilk z Polskiego Dworu
K-LEE VORNJA z Peronówki
JADIEL z Peronówki
GINGER Dakmat

GRABA 04-03-2011 08:03

że też Ci się chciało:p

To ja już wiem, brakująca championka, to piękna Jadielka:)

A w otwartej też wiem, bardzo fajne towarzycho:p super;)

Karina 04-03-2011 11:41

Widzę, że będzie się działo :D Niezła ekipa się szykuje, same debeściaki ;) Eh, pozazdrościć... Aha, brakuje mi tu Wilczej Sagi, Kasiu :p !

Gia 04-03-2011 11:54

X-TROVERTIDA Presta Atropa Bella Donna - baby

SCYLLA SELARIS Gorthan - pośrednia (już się nie łapie na młodzież, więc zakładam, że pośrednia)

K-LEE VORNJA z Peronówki - użytkowa

Witek 04-03-2011 11:55

I pamiętajcie o wzięciu ze sobą kamer aby wszystko było zarejestrowane:twisted:
To pisałem ja Witek

Bajka 04-03-2011 11:55

Quote:

Originally Posted by Karina (Bericht 363741)
Widzę, że będzie się działo :D Niezła ekipa się szykuje, same debeściaki ;) Eh, pozazdrościć... Aha, brakuje mi tu Wilczej Sagi, Kasiu :p !

Tak mi się coś wydaje,że wtedy kiedy Wy będziecie szaleć w Katowicach, to z Kasią i Reskiem chyba my się spotkamy na jednej wystawie:) Tyle tylko,że w innym mieście;)

Karina 04-03-2011 11:58

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 363748)
Tak mi się coś wydaje,że wtedy kiedy Wy będziecie szaleć w Katowicach, to z Kasią i Reskiem chyba my się spotkamy na jednej wystawie:) Tyle tylko,że w innym mieście;)

Ano chyba, że tak :) Jesteście usprawiedliwione :p

Wonderfull Wolf ES 04-03-2011 12:34

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 363629)
Paweł miałam rację - pośrednia Twoja:p

Tak, kurczę, to jest niezłe, że jeden pies w stawce wystarczy. Ciekawe czy dyskwalifikacja jest możliwa? Tam sędzią będzie mężczyzna, a nie ukrywam, że Wondera różnie z panami ma, czasem się boi, czasem się nie...w każdym bądź razie będzie ciekawie :)

Quote:

SCYLLA SELARIS Gorthan - pośrednia (już się nie łapie na młodzież, więc zakładam, że pośrednia)
Gia - w pośredniej jest Wondera. "S" z Gorthan są z tego co pamiętam miesiąc młodsze od Wondery więc 15 mcy na wystawie będą mieć.

Gia 04-03-2011 14:13

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 363771)
Gia - w pośredniej jest Wondera. "S" z Gorthan są z tego co pamiętam miesiąc młodsze od Wondery więc 15 mcy na wystawie będą mieć.

Ok, sorki, źle policzyłam ;)

GRABA 04-03-2011 15:53

Quote:

Tak, kurczę, to jest niezłe, że jeden pies w stawce wystarczy. Ciekawe czy dyskwalifikacja jest możliwa? Tam sędzią będzie mężczyzna, a nie ukrywam, że Wondera różnie z panami ma, czasem się boi, czasem się nie...w każdym bądź razie będzie ciekawie :)

Heee, nie bój sporo ludzi ma ten problem tylko mało kto mówi o tym głośno:p
Ja mam z Chantalką:) - zawsze muszę uważać i korygować, na taki typ działa zawsze fajny smaczek. Jak zbliża się sędzia (może akurat zobaczycie to w akcji), to standardowo odwracam uwagę młodej suczki smakiem. Potem jak podchodzi sędzia, to zawsze mówię do niej "głaska" i jakoś to wychodzi:p, ale oczywiście zawsze mam na uwadze, że coś może pójść nie tak.... - wypadasz z gry za aktak psa na sędziego.

Z Unką zaś muszę uważać, by nie okazywała swojej czułości nadmiernie i nie zechciała skakać z milości:)

Dwa różne typy, ale zawsze jest coś......;)

Louve 04-03-2011 17:07

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 363748)

Potwierdzam. Będziemy w oba dni, a Wy? ;)
Konkurencja nam się szykuje spora. :)

Mistrali 06-03-2011 04:26

Quote:

Tak, kurczę, to jest niezłe, że jeden pies w stawce wystarczy. Ciekawe czy dyskwalifikacja jest możliwa? Tam sędzią będzie mężczyzna, a nie ukrywam, że Wondera różnie z panami ma, czasem się boi, czasem się nie...

Ja też się boję jak to będzie, mimo że Baldur dopiero w babykach. Niestety straszny z niego tchórz :| Nim da się pogłaskać musi najpierw co najmniej kwadrans przypatrzyć się danej osobie a potem ewentualnie odważy się podejść i pogłaskać. Nie wiem jak to będzie jak sędzia do nas podejdzie. Ale non stop staram się na spacerach zwalczyć jego obawy przed ludźmi i innymi psami :roll::twisted:

Z LASÓW LOTHLORIEN 06-03-2011 04:35

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 364222)
Nim da się pogłaskać musi najpierw co najmniej kwadrans przypatrzyć się danej osobie a potem ewentualnie odważy się podejść i pogłaskać. Nie wiem jak to będzie jak sędzia do nas podejdzie.

Tak, ten problem jest dość częsty z tego co zauważyłam, więc witam w klubie. Ponoć to przechodzi w wiekiem, moja już ma większe zaufanie ale przez około 2tygodnie było źle. I tak potrzebuje jeszcze czasu, którego na wystawie sędzia nie da, no bo jak? Jesteśmy poważni, nie bawimy się w gonianego.

Najgorsze jest to (a może i nie takie najgorsze?), że odczuwa lęk tylko i wyłącznie przed panami i to też nie wszystkimi... może tym razem sędzia się jej spodoba? :roll:

Mistrali 06-03-2011 04:41

Quote:

Originally Posted by Z LASÓW LOTHLORIEN (Bericht 364223)
Tak, ten problem jest dość częsty z tego co zauważyłam, więc witam w klubie. Ponoć to przechodzi w wiekiem, moja już ma większe zaufanie ale przez około 2tygodnie było źle. I tak potrzebuje jeszcze czasu, którego na wystawie sędzia nie da, no bo jak? Jesteśmy poważni, nie bawimy się w gonianego.

Najgorsze jest to (a może i nie takie najgorsze?), że odczuwa lęk tylko i wyłącznie przed panami i to też nie wszystkimi... może tym razem sędzia się jej spodoba? :roll:

No właśnie brak czasu na ringu jest straszny, bo jak sędzia podejdzie to najpewniej Baldur się cofnie, a jak go przytrzymam ''siłą'' to zapewne zacznie się wyrywać i piszczeć, i bądź tu mądrym :rock_3 Musimy liczyć na to że sędzia będzie z tych wyrozumiałych 8) A jak nie to będzie hardcore na wystawie :ylsuper Psy mają lepsze ''wyczucie''od nas, jak jakiś sędzia się nie podoba to powód musi być :twisted:

GRABA 06-03-2011 15:34

Quote:

Originally Posted by Z LASÓW LOTHLORIEN (Bericht 364223)

Hiii norma dla każdego mniej odważnego csv - ja polecam ćwiczenia na mostku lub przed kościołem (względnie w centrum miasta)...
Idziesz z maluszką i ustawiasz na komendę "stój" i ona cierpliwie musi tak stać jak idą ludzie, będzie chciała się wycofać, to trzymasz mocniej smycz - to właśnie przydaje się na wystawce pies musi stać, choćby nie wiem jakie emocje nim targały. Kilka ćwiczeń i zobaczycie, że będzie lepiej.
Drugie wg mnie fajne na opanowanie tchórza i przełamanie "stracha" - to idziesz sobie z psiakiem do przejścia podziemnego i głośno tupiesz nogami, tak, że echo odbija się od ścian i biegając tak z maluchem pokazujesz mu, że nic złego się nie dzieje - to dobre na halówki, bo tam odgłosy są skumulowane i straszne dla szczeniaczków.
Fakt przechodzi na jakiś czas, ale małe mają potem kolejną fazę nawrotu "stracha", który zazwyczaj pojawia się niespodziewanie i znowu trzeba pomóc mu pokonać "to to":p

Gaga 06-03-2011 15:38

Po to się jeździ na wystawy do klasy szczeniąt (i od niedawna baby), bo ocena w tych klasach jest nam na nic, do niczego się nie liczy i jest mało miarodajna w tym wieku, za to odwalamy z maluchem socjal. Nawet jeśli wylecicie z młodym z ringu, to bedzie oznaczać tylko i wyłącznie konieczność pracy, nic więcej. Wstyd to jest jak pies, który nie pierwszy raz staje na ringu, jest w klasie dorosłej i ewidentnie przedstawia zero kontaktu, zero zaufania do właściciela. Bo albo właściciel zawalił sprawę, albo osobnik jest....niehodowlany z powodu fatalnego charakteru.
Quote:

Psy mają lepsze ''wyczucie''od nas, jak jakiś sędzia się nie podoba to powód musi być
Ca n'existe pas! Sędzia to nie ociekający krwią kat w czasie pracy, pies powinien spokojnie znieść podejście i dotknięcie - to żadna tragedia:)
Ale po to właśnie są klasy: baby-młodzież, aby pies zdążył się otrzaskać z sytuacją, którą NB szalenie łatwo generalizuje, bo ten schemat jest, jak mało co, powtarzalny, a to dla psa ogromne ułatwienie.

Z LASÓW LOTHLORIEN 12-03-2011 15:26

Z innej beczki - otrzymałam zgłoszenie na wystawę ale! piszą mi, że niby nie zapłaciłam... ja na to: - JAK NIE, JAK TAK?!

Spodziewam się, że okazanie potwierdzenia wpłaty na samej wystawie wystarczy, żeby rozwiązać ten problem? :rock_3

Mistrali 12-03-2011 16:21

Quote:

Originally Posted by Z LASÓW LOTHLORIEN (Bericht 365779)
Z innej beczki - otrzymałam zgłoszenie na wystawę ale! piszą mi, że niby nie zapłaciłam... ja na to: - JAK NIE, JAK TAK?!

Spodziewam się, że okazanie potwierdzenia wpłaty na samej wystawie wystarczy, żeby rozwiązać ten problem? :rock_3

Jeśli pokażesz potwierdzenie wpłaty to na pewno nie będzie kłopotu :)
Miałam taką samą sytuację jak Ty na wystawie w Szczecinie z Tamlinem ;)

Z LASÓW LOTHLORIEN 12-03-2011 18:38

Niektórych robota papierkowa zwyczajnie przerasta, skoro mają takie luki :P

Mistrali 15-03-2011 05:06

Baldur robi postępy :cool: Przełom nastąpił wczoraj ( w sensie 13 marca ;-) ). Byłam z moimi oboma oberwańcami na spacerze a Baldur sam z siebie zaczął podbiegać do innych psów z głośnym woof :lol: i przednimi łapkami położonymi przed siebie. Pieski go goniły, potem on gonił je i była zabawa...nareszcie. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła.W zabawie Baldur jest bardzooo głośny, non stop woofa :p. Chociaż on właściwie nie podbiega tylko tak skacze do tych piesków jak żabka :lol:. Jeśli chodzi o stosunek do ludzi to wciąż jeszcze wychodzi z założenia ''ty lepiej nie podchodź,podziwiaj z daleka a ja ewentualnie mogę podejść cię powąchać,ale bez tykania'' :nono Ale pracujemy nad tym :cool: Chociaż raz Baldur mnie zaskoczył bo pobiegł za jakimś starszym panem i na niego skoczył, na szczęście facet był tolerancyjny wobec młodocianych dzikusów :twisted:. Czasem widzę też że jakaś konkretna osoba bardzo go zaciekawiła i skrada się za nią bacznie obserwując ale gdy ta osoba się zorientuje i chce go pogłaskać to Baldur zaraz robi w tył zwrot :lol: Scena gdy sędzia do nas podchodzi a mały wyrywa się i próbuje uciec mi pod nogami śni mi się już po nocach :gmorning :diablotin
Na wystawę mam blisko, mam zamiar być od godziny 9:00, liczę więc na to że jeśli przez godzinę Baldur będzie w towarzystwie tylu psów i tyle osób wokoło będzie go ''miziało'' to chociaż trochę oswoi się z sytuacją przed wejściem na ring :biggrina

Z LASÓW LOTHLORIEN 15-03-2011 19:28

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 366168)
Baldur robi postępy :cool: Przełom nastąpił wczoraj ( w sensie 13 marca ;-) ). Byłam z moimi oboma oberwańcami na spacerze a Baldur sam z siebie zaczął podbiegać do innych psów z głośnym woof :lol: i przednimi łapkami położonymi przed siebie. Pieski go goniły, potem on gonił je i była zabawa...nareszcie. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła.

Bardzo się cieszę, to tylko chwalić i nagradzać za dobre! :) :p

Co do reakcji na sędziego to mi się już śni od dawna :/ ale trzeba być dobrej myśli :D:D:D

Z LASÓW LOTHLORIEN 15-03-2011 19:36

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 366168)
Jeśli chodzi o stosunek do ludzi to wciąż jeszcze wychodzi z założenia ''ty lepiej nie podchodź,podziwiaj z daleka a ja ewentualnie mogę podejść cię powąchać,ale bez tykania'' :nono

... "nie tykaj stope, tylko nie stope"

http://www.youtube.com/watch?v=MfUzbAPlxQ0

Spider 15-03-2011 20:20

HEJ, Mistrali a może miała byś chęć przybyć przed 9 na dworzec w Katowicach??? Ja i Ola będziemy socjalizować nasze siostry w pociągu:lol:...a potem razem spacerkiem do Spodka:rock_3:rock_3:rock_3Pogadamy po drodze :lol:.OLa co Ty na to,Mistrali co Ty na to???? pozdrawiam, Spiderka

Z LASÓW LOTHLORIEN 15-03-2011 20:27

Madzia ubiegłaś mnie ;) super sprawa by była!!!!!

Spider 15-03-2011 20:40

Też bym się bardzo cieszyła :):):) Zresztą jeżeli ktoś jeszcze będzie pociągowy to na dworcu nie będzie problemu żebyśny się rozpoznali hi hi...

Gia 15-03-2011 23:23

Pociągiem o 9 rano przyjedzie Marchencki z Prestą - z Wrocławia :)

Mistrali 15-03-2011 23:35

Jestem jak najbardziej za :grins Napiszcie tylko mniej więcej o której mam być z Baldurkiem na dworcu to powitamy całą czeredę, która się tam zbierze :hand:daysmile

Spider 16-03-2011 20:21

Gia,ale czad:twisted:.Marchencki prosze nie ruszać się z dworca :p:p:p.Zaraz popatrzę o której godz mamy planowy przyjazd do Katowic:lol:,Spiderka

Spider 16-03-2011 20:33

Już wiem,już wiem:):):) W Katowicach będziemy 8.26 planowo:):):) Kurcze ale fajnie juz doczekać się nie mogę.Kolega jak nas wypatrzy to niech daje sygnały głosowe hi hi. Mistrali dzięki że przyjdziesz po nas bardzo bardzo sie cieszim:):):) Spiderka

marchencki 17-03-2011 14:45

Wg pkp o 8.11 jesteśmy w Katowicach.

Mistrali 17-03-2011 17:49

Quote:

Originally Posted by marchencki (Bericht 366742)
Wg pkp o 8.11 jesteśmy w Katowicach.

To my z Baldurem :wolfie będziemy na Was czekać na dworcu o 8:00. Najpierw ''odbierzemy'' Ciebie i Prestę ,a potem poczekamy by powitać Cymbarkę i Czakram :jumpie

jefta 17-03-2011 19:25

Quote:

Wg pkp o 8.11 jesteśmy w Katowicach
5.18 wyjazd :? myślałam raczej o tym następnym 6.25-9.18 :rock_3 albo zaryzykujemy jazde bez pasow i na niewygodnym siedzeniu i pojedziemy moim autkiem?
gdybys sie namyslil na autko to zapraszam 724 704 658

Spider 17-03-2011 20:08

Ale bombowo!!! Wygląda to jak umówiona randka w ciemno;-)tylko zamiast róży na rozpoznanie jest Wilczak:rock_3:rock_3:rock_3.Pozdrooo Czakram i Spiderka

Z LASÓW LOTHLORIEN 17-03-2011 22:16

Quote:

Originally Posted by Spider (Bericht 366587)
Kolega jak nas wypatrzy to niech daje sygnały głosowe hi hi.

Madzia, myślę, że wilczaki prędzej się wywęszą niż my damy jakieś sygnały :D:D:D:D:D Jak poczujesz szarpanie smyczy, podążaj za nią ;P :lol:

Emocje, emocjeee!!!! AAAAAAAAA!!!! :sweetCyberM:sweetCyberM:sweetCyberM:sweetCyberM

btd 18-03-2011 08:31

Nie ma opcji zebys bedac na wystawie z wilczakiem nie trafil na inne - twoj wlasny o to zadba, przeciagajac cie gdzie trzeba jesli zajdzie taka potrzeba.

GRABA 18-03-2011 17:29

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 366932)
Nie ma opcji zebys bedac na wystawie z wilczakiem nie trafil na inne - twoj wlasny o to zadba, przeciagajac cie gdzie trzeba jesli zajdzie taka potrzeba.

Czasem im się wkręca, to ciągnięcie tak, że na ringu dalej ciągną :roll: - ot, bywa.......:p, ale co tam.......

Halo, halo jak tam Katowice, bo Sosnowiec od kilku dni deszczowy, a tera pada za oknem deszczo-śnieg. Masakra!!!!

P.S. Jeszcze mogłam edytować, więc wklejam fotkę ostatniej chwilki:)
https://lh4.googleusercontent.com/_c...0/100_7901.JPG

Gipson 18-03-2011 19:18

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 367018)
Halo, halo jak tam Katowice, bo Sosnowiec od kilku dni deszczowy, a tera pada za oknem deszczo-śnieg. Masakra!!!!

No tak... odległość kilku kilometrów a już zupełnie inny kraj... :)
Nie ma to jak Zagłębie :)

anula 18-03-2011 19:34

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 367058)
No tak... odległość kilku kilometrów a już zupełnie inny kraj... :)
Nie ma to jak Zagłębie :)

jak tak dalej bedzie, na wystawe przyjedziemy uwalani błockiem :)
Biesa nie kąpalam, chrzanię to, na szczęście się nie lepi i mało śmierdzi. Wytrzemy nogi przed Spodkiem, to musi wystarczyć. Najwyżej zwalę na jego ciemne umaszczenie ;)
(W zeszłym tygodniu kąpał się w popiele, Kopciuch jeden)

GRABA 18-03-2011 20:26

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 367062)
jak tak dalej bedzie, na wystawe przyjedziemy uwalani błockiem :)
Biesa nie kąpalam, chrzanię to, na szczęście się nie lepi i mało śmierdzi. Wytrzemy nogi przed Spodkiem, to musi wystarczyć. Najwyżej zwalę na jego ciemne umaszczenie ;)
(W zeszłym tygodniu kąpał się w popiele, Kopciuch jeden)

Spoks, jak kiedyś nie wiedziałam jak csv przygotować, to dowiedziałam się, że nie trzeba..... Ok. w Polsce nie trzeba, ale jak jedziesz dalej, to czesz ile wlezie:)

Spider 18-03-2011 21:31

U nas za oknem też biaaało,nawet trawki nie widać.Śnieg z dachu sie zsówa a Czakram próbuje go do pyska złapać ,radość to czy szaleństwo raczej:twisted:??? Też się zastanawiam kąpać-nie kąpać? śmierdząca nie jest choć wilczasta biegając po błocie raczej też nie :twisted::twisted::twisted: Hmmm

Gia 18-03-2011 22:01

Trochę późno na kąpiel. Wilczaka jeśli kąpać to kilka dni przed wystawą. Dzień, czy 2 to trochę za późno ;)

Gipson 18-03-2011 23:12

A co to za różnica kąpać czy nie kapać skoro i tak kilka razy dziennie wraca cały mokry ze spaceru....???

anula 18-03-2011 23:19

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 367096)
Trochę późno na kąpiel. Wilczaka jeśli kąpać to kilka dni przed wystawą. Dzień, czy 2 to trochę za późno ;)

Wiem. Ale przez ostatni miesiac i tak nie moglabym tego zrobic. Nie lepi sie i nie śmierdzi, a poza tym to nie borzoj czy maltanczyk, tylko wilczak, i to ciemny, wiec brudu nie widać. Z racji zmiennych temperatur i pomieszkiwania w domu, i tak bym się bala, że się znów przeziębi. Więc olałam kąpiel.

Gia 18-03-2011 23:38

I dobrze ;) A i tak będzie wyglądał pięknie ;)

Mistrali 19-03-2011 00:00

A ja chyba z niecierpliwości nie wytrzymam do niedzieli :sweetCyberM

GRABA 19-03-2011 10:57

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 367118)
A ja chyba z niecierpliwości nie wytrzymam do niedzieli :sweetCyberM

Ja też:) niesamowicie chcę już zobaczyć naszego małego psiaka:) i pisaka, którego bardzo, bardzo obserwuję sobie....

Wonderfull Wolf ES 19-03-2011 11:22

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 367146)
pisaka, którego bardzo, bardzo obserwuję sobie....

uuu, to brzmi groźnie :lol:

marchencki 19-03-2011 14:18

Będąc przy kąpielach, Presta jakieś dwie godziny temu na spacerze uznała, że warto się wyperfumować przepotężnie cuchnącym klockiem. Nie było innej opcji... aktualnie schnie. :P

Gia 19-03-2011 19:45

No to będzie puszysta :twisted:

Mistrali 19-03-2011 19:53

My z Baldurem mamy tramwaj spod ''AKS-u'' o 7:36, powinien być na przystanku ''Katowice Konopnickiej Dworzec'' o 8:00 ( tam gdzie się znajduje dworzec tymczasowy ;-) ). A potem będziemy Was szukać :lol:

Spider 19-03-2011 22:31

My też już spakowani:lol:Czakram postanowiła się wykąpać sama -tarzając się w śniegu na 4godz spacerze.:twisted:Jest pachnąca ,czyściutka :lol::lol::lol:.A ja chyba nie zasnę z wrażenia.Spiderka

Mistrali 19-03-2011 22:47

Podaję mój numer na wszelki wypadek : 509-021-277,niestety nie mam kasy na komórce więc ja nie będę się mogła skontaktować :oops: Ale gdybyśmy się jednak nie umieli na dworcu znaleźć to można mi sms wysłać na który peron mamy się z Baldurem wspiąć ;)

All times are GMT +2. The time now is 17:27.