![]() |
Łódź 2005
Jeszcze jest sporo czasu ale juz można o tym napisać .
Tegoroczna wystawa bedzie bardzo ciekawa pod względem sędziowania gdyż wilczaki bedzie sędziował albo sędzia z Argętyny albo z Białorusi wszystko jest jescze owiane tajemnicą ale warto o tym wspomnieć bo może być ciekawie :) |
no i to ze na ringu pomagacz sedzowi bede jeden goszcz z Litwy :cheesy:
to ja bede robicz egzamin na sedzego na wilczaki. |
Re: Łódź 2005
Quote:
My maly wstep mielismy wczoraj, tym razem u polskiej sedziny, pod katem ktorej staramy sie przygotowywac psy: sama sprawdza zeby, glebokosc klatki persiowej, jej pojemnosc, dlugosc ogona, itd. Trzeba przyznac, ze Mlody wysiadl, a uratowal go wiek. 8) Ale Belka przeszla probe na 5.... :) Szkoda, ze nie bylo Bola, bo on takich sedziow uwielbie (jak zreszta kazdego, kto zwraca na niego uwage.... :wink: ) |
Quote:
|
To faktycznie ciekawie by było hmmm...
|
Sędziować będzie sędzia z Argentyny :D
|
och to ja jakim jezykem bede muszala s nim gadacz? :roll:
|
ach szkoda, że nie jest tydzień wcześniej - jadziemy po młodego w okolice ..ach... :wink:
|
Quote:
|
Chyba nie :D :lol:
|
Mam pytanie, bardzo dla mnie ważne: wiecie, w jaki dzień będą wystawiane Wilczaki? Bo wystawa się zaczyna 30 kwietnia i kończy 1 maja, czyli sobota i niedziela. W takim razie w jaki dzień to będzie? I takie samo pytanie mam dotyczące wystawy w Warszawie. Zaczyna się 8 kwietnia w sobotę i kończy 10 w poniedziałek. Kiedy Wilczaki?
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Cholercia, ze tez mlody sie nie zalapie na te wystawe;( A mialby CACIBa w kieszeni ..jak nic ...a moze nawet i BISa??:mrgreen:
Jestem niepocieszona...... |
Quote:
|
Quote:
|
Witam wszystkich
Mam takie pytanie: Kto z was bedzie na wystawie w Łodzi 30 kwietnie??? I czy wilczaki sa wystawiane tak jak we wrzesniu na klubowej w Łodzi po bouvierach????? Pozdrawiam i zycze sukcesów. P.S. Rozumie ze Peronowki sie odmelduja rezem z Amberem(nie wiem czy tak sie poprawnie odmienia) . Jedyne szare jakie potrafie odroznic w rzeczywistosci to Amber i Bolo, co chyba nie ejste zaskoczeniem dla nikogo ???? :wink: |
Quote:
Quote:
|
Gaga dzieki zapoprawna odmiane :mrgreen:
A swoja droga to czy pojawisz sie ze swoim szarym na wystawie?????? P.S. Lubie te trafne komentarze "najbardziej szare" :mrgreen: wlasnie tak o to mi chodzilo :mrgreen: Pozdrawiam |
Do usług :daysmile
A my w Łodzi sie nie pojawimy :| JA sie jesczze nie nauczylam ze takie imprezki planuje sie odpowiednio wczesniej i maluch jeszcze za maly na sama wystawe...ale w przyszlym roku to na pewno! Jak sie wdrozymy to bedziemy raczej na biezaco :wink: |
Hej!
Nie mam pojęcia po jakich psach bedą CzW, ale na wystawę jedziemy jeszcze my z Vargiem (Kirk Kroy) i Garo-Dragon Eden Severu... :) |
Quote:
Do Lodzi NA PEWNO nie wybierzemy sie! Za to postaramy sie byc na spotkaniu u Ewki w Warszawie :beer Quote:
Tak! sa wyraznie charakterystyczne! :) juz wczesniej slyszalam takie opinie od ludzi "z wystaw" ze Amberek jako jedyny wilczak (dla nich) jest zawsze rozpoznawalny, bo ma taka charakterystyczna "twarz" :wink: 8) pozdrawiamy :hand http://www.jantarowa.wataha.wolfdog.org/WIO01.jpg |
Quote:
|
Quote:
|
ZNOW ZACZYNACIE?! :evil:
Dajcie jzu spokoj! |
Witam
Gaga szkoda, ze sie nie zjawicie, ale na pewno jeszcze nie raz w Łodzi zawitacie na jakies wystawie. Ori tak jakos mi sie powiedziało z Peronówkami i Amberkiem, a wynika to z tego, ze na klubowej wystawie we wrzesniu wlasnie widzialem Was i Margo z Przemkiem z szarymi. Męczyłem Cie pytaniem "Kiedy beda wystawiane wilczaki?" :mrgreen: Pozdrawiam |
Quote:
|
Quote:
Moze ladniej byloby w taki sposob: " Przyjedz, bedzie konkurencja i fajna atmosfera rywalizacji na ringu."?? Zawsze to chyba fajniej jak jest wiecej psiakow na ringu?? Jakos tak dziwnie sie poczulam jak przeczytalam Twoj post... Wiesz, od kilku lat czytam liste "wystawy" i tam czasem jada takie numery pomiedzy hodowcami tej samej rasy, ze czlowiekowi wlosy staja deba na glowie :evil: I ja zawsze myslalm ze CzW sa od tego wolne....i mam nadzieje, ze sie nie myle? Co Ty na to? :confused2 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
My jedziemy, bo to zawsze cos nowego i innego. Oczywiscie latwiej jechac do speca od rasy, bo wiadomo, ze obedzie sie bez zaskoczen. Ale z drugiej strony taka dawka adrenaliny zawsze dobrze robi... ;) Quote:
Quote:
|
Quote:
A "po czempionach" to obowiazkowo bez papierow...wiec chyba przepadlo? :wink: Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
No dobra, rozpedzialm sie, mala poprawka: Garo jednak w Łodzi nie bedzie :oops:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amberek ma wszystkie wystawy potrzebne do Interchampiona, nic juz w Polsce nie osiagnie Teraz pozostaja nam ewentualnie podboje zagraniczne, no i to co najfajniejsze - szkolenie :mrgreen: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
wezcie go z zaskoczenia :mrgreen: |
Quote:
|
Wilczaki w Łodzi sa wystawiane w SOBOTE
|
teraz juz wiem, a mialo byc tak fajnie... :heul
|
Skad taka zmiana? :shock:
|
Margo, Przemku-co z biegiem? Jedziecie na wystawe czy na egzamin?
|
Quote:
|
Quote:
|
Chlip chlip :cry: :cry: :cry:
Szkoda... :( Powodzenia na wystawie... :) |
w Łodzi już od conajmniej 5 lat 1gr jest wsobote
|
Wystawa w Lodzi juz za nami, ale nie bylo czasu zrobic malego podsumowania. Pogoda oczywiscie dopisala - to nie dziwi, bo lodzki oddzial od dawna daje lapowki "gorze", ktora czuwa, aby akurat z tym bylo OK. Wilczaki - stawka OK, choc zapowiadala sie wieksza, ale Daniela zmuszono do pracy przy ringach; Daive do pracy na ringu; Cheitana wycieli, bo nie starczylo dla niego klasy; Garo sam sie zalatwil w ramach protestu, a Irris sciemniala, ze niby chce miec szczeniaki. Nastepnym razem juz Wam nie odpuscimy! :wink:
Ostatecznie stawka ustanowila sie wiec na 5 sztuk. Sporo wtopilismy w psach, bo byly tylko dwa...i na dodatek w jednej klasie. Suczki poustawialy sie juz rownomiernie. Sedziowac mial sedzia z Argentyny, ale niestety nie dolecial. Padlo wiec na sedziego z Czech - Otakara Vondrousa, wiec nie bylo zaskoczen, niespodzianek i adrenaliny. Oprocz tego, ze sedziowanie poprowadzila Daiva. :D Zabonusowala u sedziego juz na poczatku, bo zamiast podejsc do tej rasy z duza dawka niepewnosci i strachu (bo to przeciez bestie rzucajace sie na biednych sedziow 8) ) sama zabrala sie za sprawdzanie zebow i budowy ciala [choc np u niektorych wloskich psow bym tego nie probowala robic 8) ]. Szybko, sprawnie i niedlugo potem bylo juz po wszystkim.... :) Poniewaz byl czas, aby spokojnie usiasc i porozmawiac, wiec moglam wreszcie na wlasnie oczy poznac Daphne. Strasznie mila z niej suczka, ale inne psy jej zbytnio nie interesowaly - pochlanialo ja pilnowanie, aby jej sie rodzinka nie rozchodzila... ;) No i ponownie spotkalismy Varga - przez zime podrosl, wydoroslal - nawet Jolka to zauwazyla: wczesniej traktowala go jak szczeniaka, a teraz (malo delikatnie) kokietowala... 8) Do domu wrocilismy obladowani pucharami, bo puchar dawano za Najlepszego Psa i Najlepsza Suke w Rasie, za Zwyciestwo Rasy, no a jeszcze dodatkowo pani Niciewicz ufundowala przepiekny puchar dla Najlepszego Wilczaka. Dobrze, ze auto duze to sie wszystkie pomiescily... :wink: W sumie szkoda tylko, ze wszystko sie pokrecilo i poplatalo i nie bylo czasu, aby sobie posiedziec na spokojnie po wystawie (ew. przed wystawa). Ale nastepnym razem to nadrobimy, prawda? |
No mam nadzieje... 8)
Jeśli chodzi o to kokietowanie, to Varg był nieco zaskoczony, że taka panna się nim zainteresowała, i zmieszany, bo to jeszcze taki mały, wstydliwy piesek... :mrgreen: (w tej chwili Varg leży tu obok, przy komputerze, i zabija mnie wzrozkiem, bo tak na prawdę, to Jollka bardzo mu się spodobała ;)). Na pamiętkę udało się zrobić zdjęcie (w sumie tylko jedno wyszło) z tego, jak psy się bawiły, zresztą i tak mało na nim widać. Wrzuciłabym je tu, ale jest na drugim komputerze, do któego nie mam teraz dostępu. A tak poza tym, to kurcze szkoda, że nie było jednak sę z Argentyny...ojjj, ciekawa byłam jego "wyroku" ;), mimo że nie mam w wystawiania psow jakiegoś zbyt dużego dośwaidczenia. Jednym słowiem, w Łodzi bylo bardzo sympatycznie :) czekam z niecierpliwoscia na jakąś następną wystawę. Pozdrawiam :-) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
No i na sieci sa juz fotki calej lodzkiej grupki... :)
Daphne Malý Bysterec, Camio z Peronówki, Balrog z Peronówki, Jolly z Molu es, Alistair Wolf z Peronówki & Kirk Kroy Eden severu http://www.zperonowki.com/pics/galle...z/DSCF0031.JPG |
No, popatrzcie, czyż nie wyglądamprawie jak wilczak między nimi? :mrgreen: ;)
http://foto.onet.pl/upload/32/34/_472249_n.jpg |
Daphne... :love
|
Quote:
|
Pewnie :D
|
Quote:
|
Ehhh, no własnie bardzo, bardzo bym chciała, ale w rozgrywce Lublin - Olsztyn, to jak na razie wygrywa Olsztyn - bo moja Mama bardzo lubi to miasto ;) Z drugij strony fajnie by się było z Maksem spotkać, no i nigdy nie byliśmy w Lublinie, przynajmniej ja. Ale nocleg tez bysmy musieli gdzies sobie załatwić hmm... Margo, a co mialaś na mysli piszac, że to "ladna" wystawa? :mrgreen: Może znajde jeszcze jakiś argument, zeby przekonać Rodzinke...;)
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 09:56. |