Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Peronówka - mają receptę na championy (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1728)

Gaga 29-01-2005 16:22

Peronówka - mają receptę na championy

Dostalam w poludnie sms-a od Eli. Jolly wygrała, Balrog ( no w swojej klasie) był drugi a Amber-debiutujacy w championach wyszedł prawie zwycięsko bo przywozi ze sobą res-CACa i res-CACIBa. Pokonał go IKy od Uhoste ale w tyle został Jerry Lee z Molu Es. :)
Nie wiem jak Merry Bell....

W kazdym razie ...zaczyna byc to nude...gdzie nie pojada tam wygrywaja :lol:

zartuje....GRATULUJEMY :klatsch

leśniczyna 29-01-2005 16:59

heh zobaczymy, kogo Cheitan zakasuje :wink:

:cake gratulacje!:))

Rona 29-01-2005 17:20

Re: Peronówka - mają receptę na championy

Quote:

Originally Posted by Gaga
GRATULUJEMY

To ja też się przyłączam do gratulacji :klatsch

Dowiedziałam się dziś niestety, że w weekend 25/26 czerwca mam siedzieć na egzaminach, a wtedy własnie jest wystawa psów (i suk :wink: ) w K-wie i unikalna mozliwośc zobaczenia na własne oczy kolejnych sukcesów wilczaków!!! :( :( :(
Teoretycznie mogłabym próbować namówić resztę komisji egzaminacyjnej, żeby wszystko "załatwić" w jednym dniu, ale nie wiem, przy którym się upierać? Najgorsze, że muszę to ustalić najdalej w przyszłym tygodniu....
Czy istnieją jakieś stałe reguły albo zasady dotyczące terminu prezentowania czeweczków? Czy Doświadczeni Wystawcy Wilczaków sa w stanie mi coś doradzić? :?

leśniczyna 29-01-2005 17:25

Rona a może na zerówki pójdziesz?..

Narvana 29-01-2005 17:53

GRATULUJE! :sooo_hapy :beerchug2 :beer :cake

Rona 29-01-2005 17:58

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
Rona a może na zerówki pójdziesz?..

A może masz pomysł jak to technicznie przeprowadzić? :P Tzn. przekonać 20 osób żeby wszyscy zechcieli bronić swoich prac dyplomowych wcześniej, a pozostałe 3 osoby z komisji, że muszą się dostosować do terminu wystawy psów na której nawet nie wystawiam mojej suki? :cheesy:

leśniczyna 29-01-2005 18:18

hm... próbowaąłm pomóc.. :oops: :D

Rona 29-01-2005 18:34

Quote:

hm... próbowaąłm pomóc.. :oops: :D

Wiem, dzięki :) Ale życie bywa czasem trudne :wink:

Gaga 29-01-2005 18:38

Roneczko...upieraj sie na niedziele, wilczaki to I grupa, ktora na ogol oceniana jest w niedziele,,,ale zaraz Ci to potwierdze... :)

Juz...tak jest...wilczaki ida w niedziele tj 26 czerwca...mozesz urabiac wspolegzaminatorow :D

Quote:

Rona:
Doświadczeni Wystawcy Wilczaków sa w stanie mi coś doradzić?
Acha...napisalam oczywiscie jako Przyszly Doświadczony Wystawca Wilczaka :)

Rona 29-01-2005 19:07

Quote:

Juz...tak jest...wilczaki ida w niedziele tj 26 czerwca...mozesz urabiac wspolegzaminatorow :D

Acha...napisalam oczywiscie jako Przyszly Doświadczony Wystawca Wilczaka :)

Gaga, dzięki wielkie za info. :jumpie Zaraz będę mailować, że w niedzielę NAPRAWDĘ nie mogę pytać :wink: . Może się uda....

Będę ci w takim razie kibicować w zdobywaniu tytułu Doświadczonego Wystawcy Wilczaka, a kiedyś może nawet Wilczaków? :mrgreen:

Gaga 29-01-2005 20:14

Quote:

Originally Posted by Rona
Zaraz będę mailować, że w niedzielę NAPRAWDĘ nie mogę pytać :wink:

NIe no! Tego jeszce nie grali, zeby dyplomanci nie mieli pelnej komisji z powodu....wystawy psow :D
To chyba pierwszy taki wypadek w kraju...i to jeszcze nie na weterynarii ( co jeszcze by jakos tlumaczylo taka absencje) :wink:

Cheitan na Krakow bedzie mial niespelna 6 miesiecy czyli nawet w klase szczeniat sie nie zalapie...najwczesniej w Warszawie w lipcu :| a nastepny Karkow dopiero w pazdzierniku :krajowa pasterskich to ja tam wilczaka nie widze :wink: (chyba ze do tego czasu naucze mlodego wypasania i sie upre na klase mlodziezowa-uzytkowa :mrgreen: )

leśniczyna 29-01-2005 21:03

hm.. ja bym się mogła ewentualnie na Wałbrzych załapac w czerwcu.

Agnieszka 29-01-2005 21:37

Heh, faktycznie, Peronówka gdzie nie jedzie, to wygrywa;)

Gtarulacje wszytskim Psiakom!! :klatsch

Rona 29-01-2005 21:42

Quote:

NIe no! Tego jeszce nie grali, zeby dyplomanci nie mieli pelnej komisji z powodu....wystawy psow :D

No bez przesady :? Komisja będzie całkiem pełna, bo w sobotę popracujemy troche dłużej... :wink: Wszyscy będą zadowololeni :D
Quote:

To chyba pierwszy taki wypadek w kraju...
Nie pierwszy.... Moja znajoma kiedyś przez 2 tygodnie nie odbywała zajęć , bo jej suka się oszczeniła. Potem oczywiście wszysto odrobiła...

Quote:

Cheitan na Krakow bedzie mial niespelna 6 miesiecy czyli nawet w klase szczeniat sie nie zalapie...najwczesniej w Warszawie w lipcu :|
Czy to ma znaczyć, że nie bedzie żadnych wilczaków? :( Może jakies lokalne sie pokażą? Halla? Dona?

Quote:

:krajowa pasterskich to ja tam wilczaka nie widze :wink: (chyba ze do tego czasu naucze mlodego wypasania i sie upre na klase mlodziezowa-uzytkowa :mrgreen: )
Tinę na pasterskiego mogłabym wystawić w każdej chwili. Nie dość, że sama wciąż się pasie na spacerach, to jeszcze lata wokół stada i nas zagania :mrgreen:

Agnieszka 29-01-2005 21:52

Ha, a ja wiem, co się stało z Merry Bell ;P;)
Narvana mi przekazała, bo jej z kolei przekazała Ela (;)), że Belka, cytuję, została w domu jako niania :)
eh, ależ się te plotki szybko rozchodzą;)

Natomiast jeśli chodzi o samą Marzenę, to ona nie będzie mieć przez jakiś czas internetu, bo coś tam się u nich stało, że mają odłączony.

Narvana 30-01-2005 14:09

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Ha, a ja wiem, co się stało z Merry Bell ;P;)
Narvana mi przekazała, bo jej z kolei przekazała Ela (;)), że Belka, cytuję, została w domu jako niania :)

Dokladnie :D
Quote:

Natomiast jeśli chodzi o samą Marzenę, to ona nie będzie mieć przez jakiś czas internetu, bo coś tam się u nich stało, że mają odłączony.
Juz mam! W mojej wiosce nikt nie mial neostrady! Durne, j..ne, pi.ne (juz sie zamkne)TP! :evil: To juz 2 raz!

Ori 30-01-2005 21:11

Dzieki wszystkim! :cheesy:
chociaz najwiecej zdobyly Jolly i VooDoo to my z Amberkiem tez jestesmy szczesliwi! W koncu to jego pierwszy wystep w klasie championow!!! No i res CAC, res CACIB to nie jest zle :wink:
Amber mial kilka miesiecy odpoczynku ale juz teraz czas
wrocic na ringi 8)

Gaga 30-01-2005 21:17

Quote:

Originally Posted by Ori
Dzieki wszystkim! :cheesy:
chociaz najwiecej zdobyly Jolly i VooDoo to my z Amberkiem tez jestesmy szczesliwi! W koncu to jego pierwszy wystep w klasie championow!!! No i res CAC, res CACIB to nie jest zle :wink:
Amber mial kilka miesiecy odpoczynku ale juz teraz czas
wrocic na ringi 8)

Wracajcie,wracajcie bo juz sa zakusy aby z Amberka zrobic suczke :twisted:

Narvana 30-01-2005 21:23

Quote:

Wracajcie,wracajcie bo juz sa zakusy aby z Amberka zrobic suczke
Hehe :cheesy: :twisted:

leśniczyna 30-01-2005 21:29

ach znowu ta wrodzona uszczypliwość :twisted: :mrgreen:
hihi żartowałam;)

Ori 30-01-2005 22:04

cooooooooo?????? gdzie? kiedy? :shock:

Narvana 30-01-2005 22:07

Zobacz w rozne :D

leśniczyna 30-01-2005 22:52

to nie do Ciebie Ori
:)

z Peronówki 31-01-2005 15:15

Quote:

W kazdym razie ...zaczyna byc to nude...gdzie nie pojada tam wygrywaja :lol:
zartuje....GRATULUJEMY :klatsch

Dzieki! Prawde mowiac najbardziej zal Juzia.... :| Stawka w Trencinie byla bardzo wyrownana - ze wszystkiech psow tylko jeden byl ciezszy. Z calej stawki tylko dwa byly bialoszare. A reszta jakby od jednej matki... :wink: W klasie championow Amber prezentowal sie swietnie, bo w Polsce zwykle wyroznial sie kolorem, a w wystawie na Slowacji wszystkie psy mialy wilczasty kolor. Tak wiec wygrana byla skladowa ruchu i prezentacji. Co do Amberka, to byl sporo mlodszy o dwoch pozostalych psow, co u pozno dorastajacych CzW odbija sie we wrazeniu ogolnym. Ale jak widac poradzil sobie swietnie. :D W sukach byla najmocniejsza walka miedzy matka i corka, bo Aset Voodoo byla doskonala w statyce, a przegrala z Jolly tylko dlatego, ze...wystawa sprawiala jej przyjemnosc i co jakis czas podskakiwala z radosci podczas prezentacji w ruchu. Oj, sedzina dlugo nie mogla sie zdecydowac. 8)
Co do Balroga, to mial dwoch konkurentow. Jeden dojechal za pozno (klopot z autem) i akurat z nim Mlody mogl spokojnie przegrac, bo pies jest ladny, ale i mial (w odroznieniu od Balroga) cos takiego co nazywa sie siersc... :twisted: Ale w ringu pojawil sie tylko jeden. Gusty gustami i moglo byc byc roznie, ale drugi pies mial powazne problemy z ruchem. Widzialam go juz wczesniej i jak byl maly to wszystko bylo OK, ale w ten weekend cos bylo nie tak z jego stawami - nawet nie chcial biec. Prawde mowiac wynik nie zaskoczyl o tyle nas, co reszte wystawiajacych. Troche sie wystraszylam, bo przeciez sedzina z Polski, ale sedziowanie pozostalych klas bylo juz calkiem OK i podobalo sie nie tylko nam - sadze, ze do tej sedziny nastepnym razem wystawcy tez chetnie zglosza psy.... :)

Potem musielismy kilka godzin poczekac, choc biorac pod uwage zmeczenie, to czas straszliwie sie ciagnal. Wreszcie przyszly finaly. Pierwsze - para hodowlana. Balrog i Jolly prezentowaly sie ladnie, bo sa dokladnie w tym samym typie i kolorze. Tak wiec weszlismy do finalowej 5, choc na podium nie starczylo obecnie sil. Klopot w tym, ze wyjscie z ringu bylo z calkiem innej strony niz wejscie i spoznilismy sie na BIS ras narodowych: wbieglismy tam w ostatniej chwili i to jedynie z Balrogiem i Amberkiem (Jolly przez zamieszanie zostala poza ringiem). Cale szczescie, ze na ringu byla juz Misa, ktora swietnie (i bez pospiechu :wink: ) zaprezentowala Aset Voodoo. Nic dziwnego, ze zeszla z pieknym pucharem i drugim miejscem w BISie... :) I zaraz potem wbiegalismy na ring ponownie - tym razem w konkurencji na najlepsza hodowle. Na ringu byly dwie duze grupy, a nas (narazie) jedynie 3: Amber, Balrog & Voodoo. Ale udalo sie nam swietnie zgrac (i to bez wczesniejszych cwiczen), a i psy maja bardzo szybki, energiczny ruch - chwila niepewnosci i....wygrywamy konkurencje i stajemy na pierwszym miejscu! :mrgreen: Potem psy poszly spac - mialy na to sporo czasu, bo finalow byly duzo, a psow jeszcze wiecej. Prawie pod koniec przyszedl czas na Best fo Group. Obudzilam Jolly, ale choc ladnie biegla, to przy staniu jedynie ziewala..... 8) Zalapalismy sie wiec do grupy finalowej, ale braklo miejsce na podium, bo konkurencji na Najladniej Zasypiajacego Psa nie przewidziano..... :wink:

Droga powrotna przebiegla szybko i bez problemow. Nawet nie bylo juz tak zimno. Psy cala trase przespaly - oj, chyba im sie spodobalo... :) A nastepny wyjazd juz za dwa tygodnie.... :)

Narvana 31-01-2005 15:39

Quote:

Originally Posted by Margo
A nastepny wyjazd juz za dwa tygodnie.... :)

A gdzie? :)

z Peronówki 31-01-2005 15:59

Quote:

Originally Posted by Narvana

Tym razem do Czech - na konferencje Klubu.... :D

leśniczyna 31-01-2005 16:11

w dobrym miejscu mieszkacie - blisko do wilczaków;) to było planowane czy po prostu siedlisko było wolne :wink:

Narvana 31-01-2005 16:18

Quote:

Quote:

Tym razem do Czech - na konferencje Klubu.... :D

Aaaa :) Ale to bez psow? :roll:

z Peronówki 31-01-2005 18:48

Quote:

w dobrym miejscu mieszkacie - blisko do wilczaków to było planowane czy po prostu siedlisko było wolne

Planowane, ale nie ze wzgledu na ilosc wilczakow, ale na najwieksza ilosc lasow w Polsce. Ale teraz chcemy cos troche dalej od granicy, bo 500 metrow to troche przesada i odpada jedna strona swiata na spacery....

Quote:

Ale to bez psow?

Jak bez psow? No moze nie ze wszystkimi, ale ze dwa bedziemy brali, bo dzien wczesniej planujemy jeszcze odwiedziny u wlascicieli Voodoo (kolo Pragi).

Agnieszka 31-01-2005 21:47

Margo a planujecie w przyszłości jeszcze jakieś Wilczaki do wilczej rodzinki dodać? (z ciekawości pytam:))

z Peronówki 31-01-2005 22:06

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Margo a planujecie w przyszłości jeszcze jakieś Wilczaki do wilczej rodzinki dodać? (z ciekawości pytam:))

Jak mi sie porobia weterany, to wtedy tak.... :wink: W chwili obecnej mamy jednak optymalna ilosc: dwa wilczaki ma Przemek, dwa sa moje, a Bolo to wspolna maskotka. :wink: Akurat na egzaminach jeden przewodnik moze w jednym dniu prezentowac dwa psy. Na wystawie mozemy wystawic 4, a jak jestesmy sami to jedynie 3. Na spacery po miescie 2 szt/osobe tez nie wymagaja wysilku.... :D

Gaga 31-01-2005 22:13

Quote:

Dzieki! Prawde mowiac najbardziej zal Juzia.... :| Stawka w Trencinie byla bardzo wyrownana (......) Zalapalismy sie wiec do grupy finalowej, ale braklo miejsce na podium, bo konkurencji na Najladniej Zasypiajacego Psa nie przewidziano..... :wink:

Normalnie az strach sie wybierac na wystawe...gdzie czlowiek nie pojedzie to wygrywa albo przynajmniej jest w scislej czolowce....i gdzie ja bede te wszystkie zlote puchary stawiac????
Oj chyba nie bedziemy jezdzic na wystawy...zreszta nei swiem czy Cheitanowi bedzie "do pyska" ze zlotym :cheesy:

Agnieszka 31-01-2005 22:44

Quote:

Jak mi sie porobia weterany, to wtedy tak.... :wink: W chwili obecnej mamy jednak optymalna ilosc: dwa wilczaki ma Przemek, dwa sa moje, a Bolo to wspolna maskotka. :wink: Akurat na egzaminach jeden przewodnik moze w jednym dniu prezentowac dwa psy. Na wystawie mozemy wystawic 4, a jak jestesmy sami to jedynie 3. Na spacery po miescie 2 szt/osobe tez nie wymagaja wysilku.... :D

Czyli 5 to przemyślana liczba :) W sam raz. Fajnie :-)

Ori 01-02-2005 01:40

A na Jantarowej juz moje "wypociny" o wyprawie we mgle :wink:
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog.org/TRE04.jpg

Gaga 19-03-2005 22:43

Dobry tytul dalam..Bure z Peronowki znowu zaszalaly...Balrog Zwyc. Mlodziezy, Ali - matka mojego urwisa - doskonala ( ponoc posiala gdzies przed ringiem swoje nowe, szalenie eleganckie futro z norek i wyszla gola) - wiec z ta ocena doskonala , za sianie zgorszenia golizna uplasowlaa sie na 2 lokacie a Jolly - jak to Jolly...wziela co jej ( CAC, BOB) i sobie poszla ze wzgardliwym wyrazem na pysku :mrgreen:

To sa wiesci przeslane przez PAP, wiec komentarz przczytacie pewnie pozniej :D

Tylko smutno...bo wszyscy czekali na Championa Amberka a nie dojechal :( Elu?? Wyzdrowiej! Ile mozna chorowac ???? Moze ja Ci jakiegos dobrego lekarza przysle?? Wiosna idzie....nie czas na goraczki i katary!

Ori 20-03-2005 23:03

To nie choroba...
dojechalismy "tylko" do Katowic i tam...
ale o tym troche pozniej :mrgreen:
w kazdym razie sprawy wazniejsze niz zbieranie czeskich CACow :cheesy:
Amber odbil sobie Czechy w Katowicach na wystawie i zaszalal zgarniajac BOBa :mrgreen:

Gaga 21-03-2005 09:42

Juhuuuu! Czyli podwojna radosc...ozdrowienie i sukcesy...GRATULUJEMY!!! :sooo_hapy

All times are GMT +2. The time now is 23:12.