![]() |
26.06.2011 cacib kraków
Hej, kto będzie? My zgł. i opłacone - tj. kl. otwarta Chantalka:p Wreszcie przystopowała z linieniem i zaczyna obrastać nowym futerkiem, zatem wystawiamy:lol:
P.S. Tylko do dzisiaj są zgłoszenia |
Quote:
|
Nas nie będzie, chociaż "nasze podwórko":(:( Jeśli się nam uda z czasem, to przyjedziemy tylko pokibicować:):):)Szczególnie,ze w baby będzie nasz Lunar:):):):)
|
Ale traf ...nas też nie będzie... ale będziemy kibicować Czakram :)
|
Baldur zgłoszony i opłacony. Będzie biegał w szczeniakach ;) Już się nie mogę doczekać spotkanka :)
|
Lunar zwarty i gotowy ;) a raczej odwrócony na grzbiet i śpiący ale wychodzi na jedno :P :D
|
PSY :
Klasa baby ( 2 ) ANYŻ LUNAR Wilk z Baśni NABAL KAZAN Bully Royal Club Klasa szczeniąt ( 1 ) BALDUR Braterstwo Wilczaków Klasa użytkowa ( 1 ) CZAMBOR z Vlciho Dubu Klasa championów ( 2 ) CVAKO od Starkej DECLAN Wilk z Polskiego Dworu SUKI : Klasa baby ( 1 ) ENID Wilk z Polskiego Dworu Klasa młodzieży ( 2 ) C.K Galicyjski Wilk CZAKRAM Galicyjski Wilk Klasa otwarta ( 2 ) CRYING PRINCESS CHANTAL Srdcervac LORELEI z Peronówki |
Ale fajnie, zobaczymy się z siostrą bardzo się cieszę:happy!!! Super.Spiderka
|
i jeszcze Dervla, zgłoszona do klasy championów. czy te zgłoszenia, które podaliście, są oficjalne? kasę pobrali, skan rodowodu i certyfikatu przesłałam, Dervla powinna być na wykazie...
|
W serwisie wystawpsa.pl jest napisane, że to wstępny wykaz zgłoszonych psów. Może jeszcze uzupełnią spis o brakujące psy. Może warto zadzwonić do oddziału w Krakowie ?
|
być może.... jutro zadzownię, jednak mam info, że zaraz po rejestracji zgłaszający się otrzymali mailem potwierdzenie przyjęcia na wystawę, a do mnie nic takiego do tej pory nie przyszło... jutro zadzwonię do oddziału
|
Quote:
Nie wyskakiwało mi okno, gdzie można wklepać nr rodowodu polskiego i przeliczało mi płatność na euro. Ok. po wielu kilkudniowych moich akcjach, udało się go wklepać. Przeszłam dalej, a tu nic z tego, bo nie przyjmowało mi płatności mojego banku:( tu się miarka przebrała i powiedziałam dość - nie jadę. No a po kilku dniach dostałam e-mail z prośbą o uściślenie czy chcę zgłaszać czy nie - no to szybka akcja i już:p Fajnie, że pobiegamy z Lorką, bo Chantka będzie brała dobry przykład od grzecznej dziewczynki:twisted: |
Quote:
|
Dervla została dopisana do listy z tego co przed chwilą widziałam ;) Dobrze że wszystko się wyjaśniło. :)
|
tak, wszystko się wyjaśniło, przysłali potwierdzenie mailem i jesteśmy na liście :)
|
Rozpoczynamy o 12.25 wg planu - zatem można się wyspać:lol:
|
Quote:
Kto wie, jak długo to może potrwać? |
Witam wszystkich :)
Ja co prawda wilczaka swojego nie mam :bigcry2 (jeszcze :twisted: ), więc na forum się raczej nie wypowiadam, ale śledzę życie wilczaków dosyć sumiennie. W tym wątku się wypowiem....bo wystawa w Krakowie się zbliża, a ja już nie mogę się jej doczekać, żeby móc pooglądać Wasze piękności! Piszę tutaj, żebyście się na wystawie nie wystraszyli, nachalnie gapiącej się na Wasze psy wariatki :lol: A może ktoś miałby na tyle czasu i cierpliwości, żebym mogła do Was podejść i zapoznać się z Waszymi psiakami, co? :roll: Pozdrawiam serdecznie :) |
Hej, zapraszamy, zapraszamy naoglądasz się wygłaszczesz:lol:.Ja też pamiętam ten stan gnałam na wystawy żeby oko nacieszyć:shock:.Pozdrawiam i dozobaczenia,Spiderka
|
[quote=makota;385140
A może ktoś miałby na tyle czasu i cierpliwości, żebym mogła do Was podejść i zapoznać się z Waszymi psiakami, co? :roll: Pozdrawiam serdecznie :)[/quote] Noooooooooo, a spróbuj nie:twisted::lol: |
Quote:
|
No, teraz to już jest co oglądać na wystawach, bo jednak trochę wilczaków się wystawia :P
Jak ja byłam na wystawie jakoś ok. 2000r. i pierwszy raz w życiu zobaczyłam tam wilczaka...to był cały jeden! :) - hmmm...może wrzucę na forum jego zdjęcie, to ktoś rozpozna co to za pies? :rock_3 (jeśli mogę...) Od tamtej pory moja miłość trwa i jakoś nie chce mi przejść :twisted: Bardzo się cieszę, że będę mogła pooglądać trochę piękności na żywo - mam nadzieję, że nie będę zbyt męcząca dla Was :shiny |
To i ja się podłączam.... będą dwie gapiące się wariatki :D Odrazu chciałabym zapytać, czy mogę porobić trochę zdjęć? Wyłącznie na użytek prywatny dla siebie do kompa na tapętkę ;) co by oczy nacieszyć pięknościami.
|
Hi hi w wolnej chwili oddam Lunka na wytarmoszenie ;) (ciekawe kto pierwszy odpuści :P :D ) serdecznie zapraszam jak i reszta a jak Bajka będzie to nawet będzie można zobaczyć jak rodzinne więzi są mocne i co się robi z młodszymi od siebie ;) :D (Bajeczko a spróbuj nie zwlec się z łóżka to z Lunkiem będziesz mieć doczynienia:P)
\ |
Foty sa zawsze mile widziane! :) Wrzucac wrzucac ;)
|
Quote:
Quote:
|
Oo, widzę że nie jestem jedyną niepoprawną fanatyczką, która będzie plątać się przy wilczakach :p
Bardzo cieszę się, że będę miała okazję poznać te Wasze "diabły" :evil_lol Już nie mogę się doczekać wystawy :) |
Ja też już nie mogę się doczekać wystawy, zazwyczaj na tydzień przed zaczynam już świrować z niecierpliwości :lol: Najgorzej, że według najnowszych przewidywań, w niedzielę w Krakowie ma być burza z deszczem...extra :lol::lol:
Rok temu byłam z Tamlinem na wystawie, była piękna pogoda, a husky miały ring w hali. Teraz jadę z Baldurem, pogoda ma być koszmarna, a wilczaki pewnie będą na dworze :lol::lol: Ironia losu :twisted: |
Według moich źródeł prognozowych ma być bezchmurnie! 8) jedynie temperatura trochę spadnie do 12 stopni, ale lepsze to niż skwar :)
|
Mam pytanko: ile czasu zajmuje na piechotę przejście od miejsca wystawy na Bulwar Czerwieński? Chciałam po ocenie dołączyć do moich, a nie wiem jak się z nimi umówić? A i czy trzeba mieć w mieście dla psa kaganiec czy starczy kantar?
|
Już się nie mogę doczekać wystawy :) Teraz tylko siedzę i dumam, którym pociągiem jechać, tym który jest w Krakowie o 8:41 czy tym, który na miejscu jest o 10:41 :ehmmm Wiem że wilczaki mają wejść po 12, ale ja z natury ostrożna jestem i boję się co to będzie jak ktoś wpadnie na pomysł zmiany kolejności sędziowania albo sędzia bardzo się pośpieszy z sędziowaniem :ehmmm Cóż...więc póki co tak sobie wciąż siedzę i myślę :lol:
|
Quote:
Lorka po mieście chodzi bez niczego, chyba, ze wsiadamy do tramwaju lub autobusu - wtedy wkładam jej plastikowy kaganiec, żeby inni pasażerowie czuli się bezpiecznie i żeby nie zapłacić mandatu. 8) |
Quote:
|
No to jakaś godzinka spacerkiem... ;)
|
Quote:
|
I po wystawie ;-) Moim zdaniem było naprawdę super :) Pogoda znośna, teren super, towarzystwo świetne :) Baldur pierwszy raz na jakiejkolwiek wystawie okazał chęć do zabawy z suczkami :lol: Wielkie dzięki Grabie za piwko ;-) i równie wielkie dzięki Spiderce za ''legitymacyjne'' zdjęcia Baldiego :lol: Całej reszcie ekipy ogromne dziękasy za dzielne towarzyszenie naszej czeredzie :lol:
Baldiemu poszło w ringu bardzo dobrze ;-) Gratki dla wszystkich uczestników, zwłaszcza dla zwycięzców Enid, Czakram, Cvako i Chantalki :) Baldur - ocena wybitnie obiecująca, lokata I, Najlepsze Szczenię w Rasie, a w finale ... BEST IN SHOW SZCZENIĄT :sooo_hapy:sooo_hapy |
Quote:
Piwo? Aga!!! |
Ja również gratuluję sukcesów!
Bardzo się cieszę, że mogłam poznać Was i Wasze cudowne psy :smileyb Dziękuję za cierpliwość, bo nie odstępowałam Was na krok :P Ale cóż poradzić - żadna inna rasa praktycznie dla mnie nie istniała w towarzystwie wilczaków :lol: Tutaj link do zdjęć z dzisiaj. Jeszcze nie wszystkie wrzuciłam, myślę że reszta pójdzie jutro :) https://picasaweb.google.com/1131591...Pamps3b36yBogE Zdjęcia, na których widać same psiaki poza ringiem, pozwoliłam sobie wrzucić na Dogomanię. (http://www.dogomania.pl/threads/2029...9kna-i-Bestia.) Zdjęć z ringów nie publikuję nigdzie, są tylko na Picassie do Waszego wglądu i użytku. Dostepne tylko dla osób posiadających link ;) Gdyby ktoś chciał, żeby jakieś zdjęcie usunąć, to proszę pisać bez skrępowania, bo nie każdego pytałam o pozwolenie na cykanie zdjęć ;-) Mam nadzieję, że za kilka lat będę biegać po ringach razem z Wami :look2 |
Nam udało się zrealizować plan w 100%, tzn zakończyć karierę wystawową Lorki z oceną bdb, czyli bez konieczności wychodzenia na ring drugi raz i do tego z świetnym opisem ("Dobra wielkosc i proporcje, sucza głowa, nieco krótka kufa, górna i dolna linia w normie, ogon w ruchu wysoko noszony, wolałbym żywszy temperament" :lol: ) Sędzia ją wyczuł - psica była faktycznie padnięta; od środy niańczyła 1,5 rocznego szkraba, który wyjechał godzinę przed wystawą i w ringu już ledwo trzymała się na łapach ze zmęczenia... :lol:
Co by nie było - żegnajcie wystawy! :jumpie Uroczyście obiecaliśmy burej, że jej łapa już nigdy nie będzie musiała stanąć na ringu i wydawała się bardzo zadowolona 8) Nie muszę dodawać, że my jeszcze bardziej - nikt nas nie przekona, że białe jest czarne, a wystawy są fajne - to zupełnie obce nam klimaty ;) NB Czy często się zdarza, że nie ma w ringu pokazywania zębów? Żałowałam, bo komenda "zęby" była naszym hitem i ominęła nas ostatnia szansa jej zaprezentowania :lol: |
Quote:
Gratulacje dla zwycięzców, dzięki za miłe spotkanko. wyniki Dervli: ocena doskonała, CWC, złoty medal |
Ja mogę wysłać zdjęcia na maila jeśli ktoś chce. albo dla posiadaczy konta na facebooku zapraszam na: http://www.facebook.com/media/set/?s...357.1827686524
|
Anija, ufociłaś moich przyjaciół z podhalanami:) Czy pozwolisz na przesłanie im fotek?;) (może podpisz wcześniej?)
|
Quote:
tzn może wolisz wyższą rozdzielczość to mogę wysłać na maila. |
Quote:
Wszystkim dla których wystawa była sukcesem równie serdeczne gratulacje a fotografowi wielkie dzięki!!!! |
Hej!
Padam od rana na pełnym motorku:) Dziękuję za przyjemnie spotkany czas - opisówkę mam fajną:) - byłam jak to zwykle ja w szoku, tak więc jak sędzia, wielki sędzia podawał mi rękę, to tak jakby ta ręka dopadała mnie z chmur hehe:) Ja jak zwykle muszę pomiałczeć.... - nie wiecie jak to jest biegać w sandałach i "stylonkach" - trzeba paluchami trzymać buty:lol::lol::lol::lol: Bardzo mnie ucieszyła pochwalna wypowiedź obecnego przy ringu p. Havelki (chyba dobrze napisałam) - to dla mnie b. ważne było ładnie pokazać psa, bo u niego dawno, dawno temu poległam z Unką za wystawianie.... hehe. A tu pochwała:) Na bisach my nic - nauczka - nie śmiać się z faceta, który z tyłu nam się przygląda, nawet jak stoimy za ringiem - hehe. Na ringu honorowym wielkie brawka dostaliśmy od słowackich sędziów https://lh5.googleusercontent.com/-n...2/IMGP5549.JPG tu fajnie uchwycone, a do tego były głosy uznania - no cóż cegłę zjarałam:) Dziękuję przyszłym właścicielom csv za mile spędzony czas - jestem pewna, że pokazując nam swoją wytrwałość w podziwianiu naszych pięknot, pokazaliście nam, że macie cierpliwość. Zatem życzę wam znalezienia tych jedynych. Quote:
Ejjj, no przecież ja całkiem normalna jestem....., a chyba, że pijesz do wyznawców BACHUSA - haha! Winka chyba nie sprzedawali:) |
Ja jestem bardzo zawiedziona, że w finale ani Chantalka, ani Czakram nie stanęły na pudle, bo uważam że naprawdę na to zasługiwały...no ale cóż. Ważne, że dostały takie dobre oceny w rasie :)
A z tym czekaniem na swojego, to nie wiem ile ja jeszcze wytrzymam :P Chyba rzucę studia i wrócę do domu, żeby móc sobie wilczaka sprawić wreszcie :lol: |
Quote:
|
Domniemywam, że Chantalka mimo fryzury wybitnie letniej zdobyła BOBa? A Czakram Zwycięzce Młodzieży albo Najlepszego Juniora?
Serdeczne gratulacje, ponowne dla BISowego chłopaka Baldura.....czy moglibyście podać pełne wyniki wystawy?:) Aga: Quote:
btw: dawno nas nie było na wystawie i nie wiem jak się zmieniają mody, czy teraz jest odwrót od ringówek na rzecz smyczy? Pamiętam jeszcze jak Igi debiutował z Grejs i mimo, że mu oferowaliśmy ringówkę, wolał normalną smycz i obrożę (miękką) - i za to dostał straszne zjebki w komentarzach na forum.. A tu widzę klasyczne łańcuchy zaciskowe....Musze sie przygotować, bo jak nam przyjdzie wystawiac sie w weteranach to może będę musiała zakupić kolce bo taki będzie obowiązywał ringowy dress code?:twisted: p.s. Anija- bardzo pięknie dziękuję, chyba wystarczą takie webowe fotki:) Są super! |
Gratki dla wszystkich. Baldurowi chyba trzeba będzie zmienić imię na BIS 8) jeszcze raz bravo :sooo_hapy
|
Quote:
Ps. Mimo wszystko olbrzymie gratulacje dla zwycięzców, szczególnie dla Baldura- zazdroszczę pucharku :D |
Jeszcze moje foteczki, ale autorstwa wspólnego. Jeżeli ktoś chce foteczki, to niech bierze, bo to przejściowy album, więc pewnie znikną niedługo
https://picasaweb.google.com/1132513...eat=directlink |
Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców i tych dużych i tych małych i tych BIS-owych i tych niebisowych i wszystkich w ogóle:)My byliśmy w roli kibica, więc taaaaaaaaaaaaaak biłysmy brawo o taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak::klatsch
:klatsch:klatsch:klatsch:klatsch:klatsch Dobrze, że pogoda wytrzymała ładnie do końca:) taki mały OT: Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 14:40. |