Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Krajowa w Bydgoszczy - 11-12.02.2012 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21676)

Rychol 16-01-2012 13:14

Krajowa w Bydgoszczy - 11-12.02.2012

Hej ho! :)
Rozkręcamy się....czas na Bydgoszcz :)
Kto się wybiera ?
Może wiecie o co chodzi z tą nocną wystawą ? Żeby kurka nie było, że np sam się zapisałem na zwykłą dzienną a reszta się zapisze na nocną gdyż z tego co widzę są 2 osobne zgłoszenia ???

szasztin 16-01-2012 15:31

Jedź na dwie - za jednym zamachem. Normalna jest od 10;00 rano a nocna od 19:00 wieczorem.
Zapisz sie !! Ja - jak naprawie aparat tez jade na obydwie wystawy :)

Rychol 16-01-2012 15:45

Hmm...a po cholere na dwie ??? Niby jeszcze można będzie wygrać i dostać te same tytuły x2 ? :P

Gipson 16-01-2012 16:49

Quote:

Originally Posted by Rychol (Bericht 419175)
Hej ho! :)
Rozkręcamy się....czas na Bydgoszcz :)
Kto się wybiera ?
Może wiecie o co chodzi z tą nocną wystawą ? Żeby kurka nie było, że np sam się zapisałem na zwykłą dzienną a reszta się zapisze na nocną gdyż z tego co widzę są 2 osobne zgłoszenia ???

Rychol jak Ty jedziesz to i ja musze byc... Larsiak tęskni za Białką :)
Ta nocna to nie jest zły pomysł... jak znajdziemy nocleg to moze byc fajnie!

avgrunn 16-01-2012 17:46

My bedziemy na obu dziennej i nocnej, mysle ze warto bo masz dwie obskoczone na raz, a sedziowie sa rozni i wystawy tez osobne, ale co kto woli. My musimy mocno cwiczyc bo nie bardzo sie czujemy na wystawach, wiec im ich wiecej tym dla nas lepiej.

Radek 16-01-2012 17:59

Bachus do Bydgoszczy też zapisany, ostatni raz w szczeniorkach, już nie możemy się doczekać zwłaszcza tej nocnej...:beerchug2

Rychol 16-01-2012 18:50

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 419198)
Rychol jak Ty jedziesz to i ja musze byc... Larsiak tęskni za Białką :)
Ta nocna to nie jest zły pomysł... jak znajdziemy nocleg to moze byc fajnie!

Hmm...w sumie jakby tak znaleźć nocleg...można by po wystawie oblać wyniki :p
Może mamy w Bydgoszczy jakiś zaprzyjaźnionych wilczakowców co przyjmną pod swój dach Larsika i Białeczke ? :P Psiaki są nad wyraz grzeczne...właściciele tylko czasami :rock_3
Ja na razie jestem zapisany tylko na dzienną :)

dorotka_z 16-01-2012 21:34

A macie jakies sprawdzone miejsce do nocowania, w którym przyjmują psy?

Rozważamy temat :)

avgrunn 16-01-2012 21:47

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419252)
A macie jakies sprawdzone miejsce do nocowania, w którym przyjmują psy?

Rozważamy temat :)

Wiem, ze tam jest hotel na tym terenie co wystawa bo tam caly kompleks sportowy maja i my wlasnie tam kimamy, chociaz bedzie blisko. Trzeba tylko rezerwowac szybko bo coraz mniej miejsc. Nie wiem czy miejsce sprawdzone, moja mama ma sentyment bo miala tam weselicho :lol:

Huan 18-01-2012 11:21

My już z Xipe zapisani na obie.

szasztin 18-01-2012 11:34

Super!!! ale będzie wilczaków do obfotografowania!!!!
Ja wracam po nocnej PKP do Sopotu!!

Gipson 18-01-2012 11:39

Quote:

Originally Posted by Rychol (Bericht 419223)
Hmm...w sumie jakby tak znaleźć nocleg...można by po wystawie oblać wyniki :p
Może mamy w Bydgoszczy jakiś zaprzyjaźnionych wilczakowców co przyjmną pod swój dach Larsika i Białeczke ? :P Psiaki są nad wyraz grzeczne...właściciele tylko czasami :rock_3
Ja na razie jestem zapisany tylko na dzienną :)

To jak... nocujemy?
Jesli tak to warto juz czegos szukac!

sssmok 18-01-2012 12:10

Jeden maluch ma zamieszkac w Bydgoszczy, a to prawie termin odborow...
Mysle intensywnie...

Gipson 18-01-2012 12:12

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 419390)
Super!!! ale będzie wilczaków do obfotografowania!!!!
Ja wracam po nocnej PKP do Sopotu!!

Mając przed oczami Twoj wpis zawierający zdjęcia z Gdańska.... NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ !!!

Rób nam dużo zdjęć, na pewno mnie rozpoznasz - mój pies trochę przypomina wilka :D
A tak na serio poznasz mnie bo jestem niewyobrażalnie przystojny :D

Tak całkiem serio możesz mnie nie rozpoznać wcale :D:D:D:D

Gipson 18-01-2012 12:13

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 419396)
Jeden maluch ma zamieszkac w Bydgoszczy, a to prawie termin odborow...
Mysle intensywnie...

Ania, nie ma co myslec tylko jechac...

szasztin 18-01-2012 12:46

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 419397)
Mając przed oczami Twoj wpis zawierający zdjęcia z Gdańska.... NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ !!!

Rób nam dużo zdjęć, na pewno mnie rozpoznasz - mój pies trochę przypomina wilka :D
A tak na serio poznasz mnie bo jestem niewyobrażalnie przystojny :D

Tak całkiem serio możesz mnie nie rozpoznać wcale :D:D:D:D

Znajdę Was!!! I sie przedstawię!!! Nie uciekniecie mi!!!!
I tak sie skałada ze tez mam psa który przypomina wilka - ale zbieg okoliczności!!!!! :)

Gipson 18-01-2012 13:15

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 419400)
Znajdę Was!!! I sie przedstawię!!! Nie uciekniecie mi!!!!:)

To dobry, cywilizowany sposób... moze się udać :)

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 419400)
I tak sie skałada ze tez mam psa który przypomina wilka - ale zbieg okoliczności!!!!! :)

Nie moze byc !

z Peronówki 18-01-2012 13:43

Hmmmmm...... to w sumie tylko jeden dzien.... Wiec moze i my dolaczymy cala banda....

szasztin 18-01-2012 13:49

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 419408)
Hmmmmm...... to w sumie tylko jeden dzien.... Wiec moze i my dolaczymy cala banda....

Teraz to juz musisz przyjechać!!!!!

Narvana 18-01-2012 14:09

Cholera... to moze i ja bym sie skusila...?

Rychol 18-01-2012 14:28

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 419393)
To jak... nocujemy?
Jesli tak to warto juz czegos szukac!

Ja niestety odpuszczam....w niedziele wcześnie rano musiałbym ruszyć do domu więc lipa... zobaczymy się w sobotę, później będę miał troszkę czasu więc jakiś spacerek,żarcie...cokolwiek możemy ogarnąć :)
Tak w ogóle to Ola z Arturem też prawdopodobnie będą :P NIe wiem jeszcze czy chcą zostać na dwie czy jedną wystawę :)

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 419414)
Cholera... to moze i ja bym sie skusila...?

Taaaak !!!! Dawajcie, dawajcie :) Im będzie nas więcej tym fajniejsza zabawa będzie :P

dorotka_z 18-01-2012 14:29

No to gdzie szukać noclegu? Na terenie wystawy czy w innym miejscu? :)

avgrunn 18-01-2012 14:32

Urcio zaciera lapki, tyle rodzinki moze przyjechac:p

Salvator 18-01-2012 14:39

Krajowa w Bydgoszczy - 11-12.02.2012

Ale po spamuje sam pod sobą na temat wystawy tym razem

W naszej klasie (open) wygrał naprawdę ładny pies i gratuluje Wielkoscyrzom :)

Narvana 18-01-2012 14:42

To bedziemy tam spac? 8)

szasztin 18-01-2012 14:53

Ja jade w sobote rano o 5:00 i wracam w niedz nad ranem.

szasztin 18-01-2012 14:56

Quote:

Originally Posted by Salvator (Bericht 419430)
Ale po spamuje sam pod sobą na temat wystawy tym razem

W naszej klasie (open) wygrał naprawdę ładny pies i gratuluje Wielkoscyrzom :)

Szkoda ze nie wygrał rasy !

Narvana 18-01-2012 14:57

Kasia, zgadamy sie co i jak. Jak bedzie to jakos logistycznie wygladac i mnie Grzesiek pusci 8) to pojade.

Nietoperka 18-01-2012 14:58

Niestety nie miałam okazji widzieć całej stawki, ale trzeba przyznać że był na prawdę ładny ;]

szasztin 18-01-2012 15:02

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 419439)
Kasia, zgadamy sie co i jak. Jak bedzie to jakos logistycznie wygladac i mnie Grzesiek pusci 8) to pojade.

Maria z Luna chca ze mna jechac i może revii. Bedzie wesoło!!!!

dorotka_z 18-01-2012 15:09

Nie pomyślałam o tym, że można jechać w sobotę rano posiedzieć na wystawie jednej, później drugiej i w niedzielę rano wracać.
To kiedy będziecie spać? :D

szasztin 18-01-2012 15:16

My nie bedziemy spać!!! Nocna zaczyna sie o 19:00 i potrwa z 3-5 h. i potem do pociagu i powrót do trójmiasta. Pociąg mamy o 2;29 w nocy. i za 3h w domku i do wyrka :)

Dariasek 18-01-2012 15:25

Vuko też jedzie do Bydgoszczy na obydwie wystawy,więc jedziemy rano pociągiem z Gdyni o 5.00,to pewnie spotkamy się w pociągu,będzie wesoło:)bo ty Kasiu będziesz wsiadała w Sopocie:):):)

dorotka_z 18-01-2012 15:45

To teraz pytanie do osób, które jeżdżą z psami PKP. Trzeba miec osobny bilet na zwierza? Może miejscówkę? Czy mogę wejść po prostu z psem do przedziału czy musze stać na korytarzu?

Patrzyłam, że jest coś takiego jak bilety weekendowe, które kosztują 149 zł/os. Czy mogę kupić taki bilet równiez dla psa?

Salvator 18-01-2012 15:52

Trzeba mieć bilet. Mozesz w przedziale ale jeśli pasażerom się nie spodoba możesz być zmuszona do zmiany miejsca siedzenia :D. A jeśli pies ma siedzieć na fotelu to ma mieć podściółkę.

dorotka_z 18-01-2012 15:59

A pies może miec bilet weekendowy? I czy mogę kupić jej miejscówkę aby siedziała na siedzeniu (z podściółką oczywiście)? :)

Często zdarza sie, że ludzie wypraszają? Aha no i czy mogą wyprosić nas równiez z korytarza?

Bajka 18-01-2012 16:01

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419453)
To teraz pytanie do osób, które jeżdżą z psami PKP. Trzeba miec osobny bilet na zwierza? Może miejscówkę? Czy mogę wejść po prostu z psem do przedziału czy musze stać na korytarzu?

Patrzyłam, że jest coś takiego jak bilety weekendowe, które kosztują 149 zł/os. Czy mogę kupić taki bilet równiez dla psa?

Dorotka, bilet na psa to około 15 zł bez względu na długość trasy. Do przedziału normalnie można wejść z psem, ale jeśli współpasażerowie dojdą do wniosku,że pies im przeszkadza, to musi się wyjść(przepisy też mówią, że jesli pies zachowuje się niewłaściwie, konduktor może wyprosić nas na najbliższym przystanku - np. w środku nocy w Pcimiu;) ). Pies musi mieć kaganiec i nie może siedzieć na siedzeniu. Ma być na smyczy lub w transporterze:)To tak z przepisowej strony:)
My jeździmy najczęściej w przedziale dla rowerów (jeśli taki przedział jest-to że w rozpisce pociągu napisano że jest, nie znaczy że jest faktycznie niestety:/) gdzie rozkładam materiałową klatkę i Lu tam sobie śpi:) Zaleta jest też taka, że psy przewożone w odpowiednim transporterze (przepisy nie precyzują jakim) mogą być bez kagańca:). Raz dostało się nam o brak kagańca w zwykłym przedziale (noc, Lu spała, w przedziale bardzo luźno) mimo tego iż pasażerowie powiedzieli,ze im to kompletnie nie przeszkadza:)
edit: o widzę, że się zdublowaliśmy z Salvatorem:)

dorotka_z 18-01-2012 16:16

Dzięki. A myślicie, ze kaganiec uzdowy (halterek) wystarczy?

My nie mamy kagańca "tradycyjnego" a w metrze czy w autobusach udajemy, że to jest prawdziwy kaganiec.

Shyboy 18-01-2012 16:18

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419453)

My z małym często pociągami śmigamy i na szczeście jeszcze nam się nie zdarzyło żeby nas wyprosili, może dla tego że Narsil w pociągu od razu zasypia. Tak bilet w TLK kosztuje 15 zł, ale jak uda Wam się znaleźć pociąg Regio to zapłacicie tylko 5.50 za bilet psi :)

Dariasek 18-01-2012 16:19

Dokładnie bilet dla psa nie jest drogi,i trzeba mieć kaganiec bo konduktorzy się czepiają,a jeżeli chodzi o samą jazdę w pociągu to wszystko zależy od tego ile jest ludzi,jechaliśmy już tak że całą podróż siedzieliśmy na korytarzu.

Dariasek 18-01-2012 16:21

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419460)

My nie mamy kagańca "tradycyjnego" a w metrze czy w autobusach udajemy, że to jest prawdziwy kaganiec.

może być Vuko też z takim jeżdzi;-)

Bajka 18-01-2012 16:23

Quote:

Hihi, zależy czy na obeznanego kynologicznie konduktora trafisz który wie co to halti;) Swoją drogą na niektórych pudełkach halti (chyba Trixie) jest napisane,że to 'kaganiec uzdowy'. Gdy sprawdzałam to ponad rok temu, to przepisy nie precyzowały jaki dokładnie ma być kaganiec więc dobry był każdy, ale mogło się pozmieniać;)

Shyboy 18-01-2012 16:25

Quote:

Originally Posted by Salvator (Bericht 419455)
Trzeba mieć bilet. Mozesz w przedziale ale jeśli pasażerom się nie spodoba możesz być zmuszona do zmiany miejsca siedzenia :D. A jeśli pies ma siedzieć na fotelu to ma mieć podściółkę.

Tak się zastanawiam, co do tego wypraszania z przedziału :D A jak mam kupioną miejscówkę? Np. jak jadę z Lublina do Stargardu to obowiązkowo musze kupić dla siebie miejscówę (taki wymóg w tym pociągu). Co wtedy? Wywalą mnie chociaż mam kupione miejsce? Chyba nie, co? :) Bo kasy to na pewno nie oddadzą ;D

Salvator 18-01-2012 16:28

A właśnie zapomniałem kaganiec ;) tez używam jakiegoś haltiego dla jaj bardziej:P
No i chyba powinniśmy mieć cały czas przy sobie zaświadczenie o wścieku jeśli już jesteśmy formalistami ;) .

Ja najczęściej jeżdżę regio i skm ale nie zdarzyło się żeby ktoś miał obiekcje.

Ten zapis jest trochę dziwno/bzdurny :)

Bajka 18-01-2012 16:36

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 419465)
Tak się zastanawiam, co do tego wypraszania z przedziału :D A jak mam kupioną miejscówkę? Np. jak jadę z Lublina do Stargardu to obowiązkowo musze kupić dla siebie miejscówę (taki wymóg w tym pociągu). Co wtedy? Wywalą mnie chociaż mam kupione miejsce? Chyba nie, co? :) Bo kasy to na pewno nie oddadzą ;D

ja się o to z ciekawości zapytałam konduktora (bo tak sobie dyskutowaliśmy gdy pan zapytał" a co to jest???" na widok klatki i usłyszał "a transporterek na psinkę proszę pana, bo psa podobno można przewieźć w transporterku.":) ) No i tak dopytując się o przepisy dowiedziałam się, że w takiej sytuacji mogę wtedy pisać podanie o zwrot kosztów biletu i być może zwrócą mi na tym odcinku trasy którego nie przejechałam :) A być może nie:)
czyli jakaś totalna abstrakcja:)

jefta 18-01-2012 16:45

pies w transporterku traktowany jest jak bagaz i NIE kupuje sie biletu
jeden czlowiek moze miec max 1 psa bez klatki

w pociagach bez rezerwacji miejsc pasazerowie moga sie na psa nie zgodzic. i jesli ludzie juz sa w przedziale zwykle sie nie zgadzaja, a jesli jest juz wiecej niz 3 osoby w przedzialach to prawie pewne ze podroz bedzie na korytarzu. Inna jest sytuacja kiedy wsiadam na stacji poczatkowej i to juz problem ludzi czy sie dosiada czy nie. jesli brakuje miejsc siedzacych dla ludzi psa trzeba zdjac z siedzen.

w pociagach z rezerwacja miejsc siadasz na swoim miejscu i jesli komus przeszkadza to konduktor ma obowiazek znalesc Ci inne miejsce siedzace. Zwykle konczy sie na otwarciu przedzialu dla matek. miejscowek mozna sobie wykupic ile sie chce i polozyc na nich psa, ale pies na siedzeniu musi miec podkladke zabezpieczajaca siedzenia.

Ok. 50% podrozy niestety zaliczam na korytarzu :cry:

Narvana 18-01-2012 16:56

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 419471)
i jesli ludzie juz sa w przedziale zwykle sie nie zgadzaja, a jesli jest juz wiecej niz 3 osoby w przedzialach to prawie pewne ze podroz bedzie na korytarzu.

Dobrze napisalas, ze zwykle. Mnie sie nigdy nie zdazylo, ze mnie z psem wyproszono z przedzialu, nawet jak ludzie juz w nim byli. Jesli jest tlok (nie 3 osoby, tylko z 5), to psa do przedzialu nie biore bo i mnie wygodniej (miejsce dla nog) i psu. Jak wchodze do pustego przedzialu, to ludzie mi juz raczej nie wchodza :twisted:. Jak jechalam do Poznej na spotkanie, to Garuda sie bawila w przedziale z mala dziewczynka, a studentka ASP ja rysowala.
No i zaznaczam, ze ja z Garuda jezdze pociagiem od malego i bardzo czesto, i bardzo daleko.
Halki zazwyczaj wystarczaja, ale lepiej kupic psu ten kwadratowy kaganiec - na dlugie trasy lepszy, bo pies moze spokojnie pysk miec otworzony.

Mysle, ze podroz to tez kwestia indywidualna, Garuda jest zawsze mile widziana i nie mialam problemow. Jedynie z SOKistami ze dwa razy, ale z pasazerami nie.

Bajka 18-01-2012 16:56

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 419471)
pies w transporterku traktowany jest jak bagaz i NIE kupuje sie biletu

zależnie od wielkości transporterka, który albo może być traktowany jako bagaż podręczny albo nie - zależnie od gabarytów:)
Taka troszkę szopka;)

jefta 18-01-2012 17:04

widocznie sie zmienilo, bo kiedy ostatni raz czytalam regulamin to o wielkosci klatki nic nie bylo.

Moja zmora jest trasa Wroclaw->Warszawa, dopoki nie jezdzilam ta trasa to nie bylo tak zle.

Shyboy 18-01-2012 18:20

A mam jeszcze pytanie. Ma ktoś może już zarezerwowane jakieś miejsce do spania? Bo z chęcią też bym się wybrała na wystawę, ale się zastanawiam gdzie przenocować. Jeśli już coś macie podajcie proszę jakieś namiary. :p

Gipson 18-01-2012 20:13

Quote:

Przepisy nie pracyjują jakiego kagańca masz używać, a kaganiec uzdowy nadal pozostaje kagańcem więc odpowiada przepisom spełniając wymogi bezpieczeństwa. Więc nie musisz już udawać :)

A gdzie chcesz jechać z Basztinką pociągiem?

jefta 18-01-2012 20:30

przepisy nie reguluja rowniez na co kaganiec ma byc zalozony ;-) czemu niby kaganiec moze zwisac na szyji 8)

anula 18-01-2012 21:26

Quote:

Originally Posted by Rychol (Bericht 419420)
Ja niestety odpuszczam....w niedziele wcześnie rano musiałbym ruszyć do domu więc lipa... zobaczymy się w sobotę, później będę miał troszkę czasu więc jakiś spacerek,żarcie...cokolwiek możemy ogarnąć :)
Tak w ogóle to Ola z Arturem też prawdopodobnie będą :P NIe wiem jeszcze czy chcą zostać na dwie czy jedną wystawę :)

Taaaak !!!! Dawajcie, dawajcie :) Im będzie nas więcej tym fajniejsza zabawa będzie :P

Jezusicku! To moze i my sie kopniemy do Bydgoszczy w weekend??? Nie bede zglaszac Biesiaka, ale towarzysko... kto wie? Zapowiada sie fajna impra:twisted:

anula 18-01-2012 21:27

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419445)
Nie pomyślałam o tym, że można jechać w sobotę rano posiedzieć na wystawie jednej, później drugiej i w niedzielę rano wracać.
To kiedy będziecie spać? :D

Dorota, bierzemy namioty!!!!!!!

dorotka_z 18-01-2012 21:46

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 419497)
A gdzie chcesz jechać z Basztinką pociągiem?

Właśnie Bydgoszcz rozważamy.

anula 18-01-2012 21:48

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419524)

No to moze wynajmijmy autobus ;)

Gipson 19-01-2012 00:28

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 419524)

nie łatwiej autem?

Narvana 19-01-2012 00:30

Autem musisz uwazac, ile pijesz... :rock_3:twisted:
Jak duzo wygra, to bedzie miec co opijac!

Piter 19-01-2012 00:45

a może ja się skuszę niepewnie i nieśmiało na "chrzest bojowy" za namową Shaluki ...i....? czekają mnie tylko formalnosci papierkowe ze zgłoszeniem i nie wim czy zdażę do 27-go.

Rybka 19-01-2012 01:19

Piter, a czym chcesz jechać?

Piter 19-01-2012 01:22

autkiem..........

Rybka 19-01-2012 01:37

Ze Stargardu będą najprawdopodobniej jechały dwa wilczaki :) Tylko jeszcze nie wiemy czym :)

Piter 19-01-2012 01:44

hm........ a dokładniej...... napewno autkiem .kwestia tylko czy na 100%.muszę jako nowicjusz załatwić wszelkie sprawy papierkowe związane ze zgłoszeniem i.............akurat w tym terminie .....spodziwamy sie narodzin w rodzinie .

dorotka_z 19-01-2012 09:02

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 419555)
nie łatwiej autem?

I tak i nie :)

Pociągiem byłaby przygoda (to raz)
W pociągu można odpocząć po trudach wystawiania (to dwa)

Jeżeli autem to musielibyśmy nocować na miejscu jeżeli chcielibyśmy być na obu wystawach. Wątpię aby starczyło mi sił aby po całym dniu wrażeń prowadzić auto późną nocą.
Myślałam też, że pociąg jest tańszy niż samochód, ale chyba jednak nie.

No chyba, że wynajmiemy autobus :D

Piter 19-01-2012 09:18

autko najlepsze na świecie , najlepsza marka ......:p;-):)...słuzbowe.więc rozumie się ...........jeśli chodzi o .......:lol::lol::lol::lol::lol:.
a w tym okresie napiety jest plan terminy i wpsowanie się w pracy.boję się iż będzie to na zasadzie wpadł i wypadł............fajna wersja by była wpadł zgarnął i wypadł ........... ale nie stwaiałem wystaw jako nr 1 decydując się ponownie na psiaka , i tak sukcesz że oficjalnie poszedłem na PT1.Barechiel/Carlos/Karlo miał być "rodzinny"

jefta 19-01-2012 20:22

wynajecie busa to wcale nie jest glupi pomysl. jest was troche, jak za malo to pomyslcie o dobraniu kogos z dogo ;-) fajnie sie jezdzi busami na wystawy, wesolo :)

Piter 19-01-2012 22:45

wiem że "kupą" raźniej,weselej i głośniej.czy to pociągiem czy busem.....ale tak sie jakoś układa.a i nie trzeba się martwić i losować kto prowadzi ...:p.
a jeszcze jak sie okaże że mała
( 6-letnia) będzie chciała jechać ..to wiadomo..... :roll:

jefta 19-01-2012 23:25

Jak jezdzilam takimi zorganizowanymi transportami z dogo to wychodzilo nawet taniej niz pociagiem, dodatkowo nie trzeba bylo walczyc z komunikacja miejska w obcym miescie albo placic za taksowki :p minusem bylo to, ze trzeba bylo zawsze zostawac do konca, bo ktos chcial byc na finalach.
Jak macie taka zgrana grupe to przemyslcie taka opcje ;-)

Salvator 21-01-2012 07:20

A podsumowując wybieracie się raczej na 2 czy na 1 ? jeśli na jedną na którą bardziej warto (myślałem o 1 tej nocnej, faktycznie jest bardziej klimatyczna ?)

Shyboy 25-01-2012 20:35

I jak, wiecie już czy zostajecie po wystawach w Bydgoszczy, czy raczej wracacie w nocy? :rock_3

dorotka_z 25-01-2012 21:32

No my, koniec końców, sknerzymy i nie wybieramy się...

Mistrali 04-02-2012 01:26

A ja wycofałam Baldura dawno temu z tej wystawy i zamiast tego zgłosiłam do Katowic, a mimo to jesteśmy ujęci w spisie :shock::shock: O co chodzi ? :shock:

Huan 05-02-2012 10:30

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 421465)
a mimo to jesteśmy ujęci w spisie :shock::shock: O co chodzi ? :shock:

Raczej nikt Ci tutaj nie pomoże. Zgłoś się do ich oddziału.

A oto stawka ze strony oddziału.

Walentynkowa - sędziowanie godz. 11:30:

Psy:

szczenięta:
BACHUS Dar Wilka

młodzież:
CELMIN Welkoscyrz
ULVAR Lupusek
UROBACH z Peronówki

pośrednia:
CENTUŚ Galicyjski Wilk
LARSON Dar Wilka

otwarta:
ANCZER Welkoscyrz
GEIRROD Braterstwo Wilczaków
WANDAL Cwany wilk

championy:
ELIGO z Peronówki

Suki:

szczenięta:
BRADIAGA ŁUNA Dar Wilka
XIPE z Peronówki

pośrednia:
BIAŁKA Welkoscyrz

otwarta:
CADETTE Jantarowa Wataha
GIBIL z Peronówki
JAUD Maly Bysterec

weterani:
JOLLY z Molu Es

Nocna - sędziowanie godz. 20:00:

Psy:

szczenięta:
BACHUS Dar Wilka

młodzież:
BALDUR Braterstwo Wilczaków
CELMIN WELKOSCYRZ
ULVAR Lupusek
UROBACH z Peronówki

pośrednia:
CELEB Jantarowa Wataha
CENTUŚ Galicyjski wilk
LARSON Dar Wilka

otwarta:
ANCZER Welkoscyrz
GEIRROD Braterstwo Wilczaków
WANDAL Cwany wilk

championy:
ELIGO z Peronówki

weterani:
AMBER WOLF z Peronowki

Suki:

baby:
GINKA II od Uhoste

szczenięta:
BRADIAGA ŁUNA Dar Wilka
XIPE z Peronówki

pośrednia:
CZARNA DAMA Galicyjski Wilk

otwarta:
CADETTE Jantarowa Wataha
JAUD Maly Bysterec

weterani:
JOLLY z Molu Es

Gipson 05-02-2012 14:19

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 421565)
A oto stawka ze strony oddziału.

Wpaniałe towarzystwo :)
Juz nie mozemy sie doczekać (szczególnie na spotkanie z rodzeństwem) !!!

A może będzie ktoś nieoficjalnie/towarzysko ?
;)

GRABA 05-02-2012 18:25

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 421575)
;)

W sensie "ja"??? JA nie dojadę ani na tą, ani do Rzeszowa:|

Rybka 05-02-2012 18:35

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 421575)

;)

Sheytan i ja :)

Gipson 05-02-2012 20:51

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 421593)
W sensie "ja"??? JA nie dojadę ani na tą, ani do Rzeszowa:|

Do Ciebie napisałbym na priva lub zadzwonił, wiem że Was nie będzie.
Pytałem ogólnie :)

Piter 05-02-2012 22:02

i tak jak myslałem ..... nie dojadę ,,,,problemy / plany w pracy :( a i nie zdążyłem pozałatwiać formalnosści ............

Gipson 06-02-2012 14:40

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 421465)
A ja wycofałam Baldura dawno temu z tej wystawy i zamiast tego zgłosiłam do Katowic, a mimo to jesteśmy ujęci w spisie :shock::shock: O co chodzi ? :shock:

Mistrali, może się na Ciebie obrazili, że Ciagle wycofujesz? :D

Mistrali 06-02-2012 19:57

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 421698)
Mistrali, może się na Ciebie obrazili, że Ciagle wycofujesz? :D

Jakie ciągle, tylko na dwie wystawy nie udało się dojechać, z czego z Poznania wycofałam a z Kielc nie bo do końca miałam nadzieję, że zbiorę kasę :eviltongue :rock_3A tutaj człowiek się ładnie, elegancko wypisał już w styczniu, dostał mail, że wszystko ok i co ? I du..a . To wszystko przez to, że się rok przestępny zaczął :lol:

Gipson 06-02-2012 21:19

Quote:

Originally Posted by Mistrali (Bericht 421745)
To wszystko przez to, że się rok przestępny zaczął :lol:

A ja myślę, ze przez super hiper power organizacje panującą w związkach oraz zaawansowany sytem komputerowy oparty na najnowszych nowinkach technologicznych...

Mistrali 06-02-2012 21:49

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 421765)
A ja myślę, ze przez super hiper power organizacje panującą w związkach oraz zaawansowany sytem komputerowy oparty na najnowszych nowinkach technologicznych...

Racja, głupia jestem :D

jefta 06-02-2012 22:18

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 421765)

mi dla odmiany w zeszlym roku nieslusznie odrzucili zgloszenie :cry: ale musze przyznac ze kase oddali szybko.

Gipson 07-02-2012 00:59

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 421779)
mi dla odmiany w zeszlym roku nieslusznie odrzucili zgloszenie :cry: ale musze przyznac ze kase oddali szybko.

Dobrze że nie to kiedy Sexy po raz ostatni startowała w młodzieżówce :D:D:D

Właśnie się zastanawiałem z jakich przyczyn mogą nie przyjąć zgłoszenia? Oczywiście poza zgłoszeniem psa do złej klasy czy pomyłkę w danych.

jefta 07-02-2012 23:30

Nie wtedy ale przez nich ta nerwowka, bo tam bylabym bez konkurencji na obu wystawach. Nie przyjeli bez PKRu. Potem na moje wyjasnienie ze tak mozna (oddzial poszedl mi na rekę i dal nr rejestracyjny przed nostryfikacja) zazyczyli sobie reversu rodowodu ktory byl w wawie na nostryfikacji i w miedzyczasie oddali katalog do drukarni... Ale moga odmowic bez podania przyczyny. Zła klase koryguja sami.

z Peronówki 10-02-2012 16:53

Meldujmy sie z poslizgiem, bo jedno spotkanie goni drugie.....

jutro bedziemy tez my:
Margo + Paula
wystawiane psy widac, dodatkowo oczywiscie Wiewiorka-Alinka, gruby Ylathor i w ramach promocji dwarfow :twisted: Qilin....

dorotka_z 10-02-2012 17:09

Właśnie zdałam sobie sprawę, że tylko w ten weekend na wystawach będzie 40 wilczaków!

anula 10-02-2012 21:07

Strasznie chcialam byc towarzysko, ale sie nie uda :cry:

mlody chory, bies ma rozwalona lape, ja zarobiona... splot nieszczesliwych okolicznosci :evil:
moze blizej wiosny sie uda zobaczyc rodzinke i znajomych gdzes w Polsce, bardzo bym chciala, oj

Gaga 10-02-2012 21:59

Ooo bidnialki:(

anula 10-02-2012 22:03

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 422296)
Ooo bidnialki:(

to tylko takie pierdolety utrudniajace życie

Gaga 10-02-2012 22:21

chorość i ranność łapy to nie pierdolety, to sieriozne sprawy

Narvana 11-02-2012 05:15

*zieeeeeeeeeew*
Do zobaczenia!

anula 11-02-2012 20:31

Kaszeba rulez!!!

Gipson 12-02-2012 11:14

Dziękujemy wszystkim za (jak zwykle) miłe spotkanie. Wrócilismy wczoraj ok 1 i juz nie mielismy sily nic pisac :D:D:D

Cieszymy się, że znów mogliśmy Was zobaczyć i poznać wcześniej niepoznanych :)

Gratulujemy wszystkim a w szczególności wygranym.

Mam nadzieję, że ekipa "pociąg o drugiej w nocy" dotarła cała i zdrowa :)

Do zobaczenia - zapraszamy wszystkich do Nowego Dworu! :)

Narvana 12-02-2012 14:12

Dzieki wszystkim za spotkanie! Bylo super!
Gratuluje wszystkim z wystawy dziennej (choc wiadomo, tu glownie dla siostrzyczki ;) ) i nocnej!
Wszystkie psy i wlasciciele sie dzielnie trzymali i ladnie spisali :)

DanielZ 12-02-2012 15:45

Gratki dla wszystkich ale szczególne dla Vuko za "dziennego" Najlepszego Psa :thumbs:happy

Rybka 12-02-2012 16:36

Dziękujemy za spotkanie- było miło Was spotkać, niektórych poznać.
Mimo warunków na hali wystawa mega udana- towarzystwo i atmosfera super!

Gratulacje (jeszcze raz) dla wygranych, wszystkie bure pięknie się pokazały!

avgrunn 12-02-2012 16:37

My wlasnie wrocilismy, Karolek czyli wilczak miniatura ;) zdobyl drugie Best Baby.
Bardzo dziekujemy za mile spedzony czas, bylo naprawde fajnie i dla nas i dla niuniow, ktore teraz sa padniete strasznie.
Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich.
Tu kilka zdjec, niestety nie udalo sie zlapac wszystkich wilczakow, ktore byly w pokoju 404 ale jest chociaz czesc :D
http://i1184.photobucket.com/albums/...n/DSC02218.jpg
http://i1184.photobucket.com/albums/...n/DSC02219.jpg
i nasz wilczak miniatura ze swoim obronca Vuko :p
http://i1184.photobucket.com/albums/...n/DSC02193.jpg
Aha, Mamy jakis szary sweter i etui na okulary.

P.S. Czy ktos wie jakie buty miala Paula? Bo sa genialne i wygladaly na bardzo cieple.

Shyboy 12-02-2012 17:01

Mina Pań w recepcji które widziały wilczaki i kierowały zagubionych do pokoju nr 404 była bezcenna :D
Ja również gratuluje wszystkim, dziękuje za spotkanie i do następnego razu!
Karolek jesteś debeściak! :twisted: wcale mnie nie dziwi że dostał najlepsze baby, z takimi plecami. Konkurencja po prostu wymiękła :rock_3 !

Rybka 12-02-2012 17:10

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 422447)
Karolek jesteś debeściak! :twisted: wcale mnie nie dziwi że dostał najlepsze baby, z takimi plecami. Konkurencja po prostu wymiękła :rock_3 !

Bo Karolek to wilczak w skórze jamnika :)
Podbija maluch serca, jest boski!

All times are GMT +2. The time now is 16:22.