Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Wystawa Światowa Salzburg 2012 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=22074)

Bajka 10-04-2012 09:03

Wystawa Światowa Salzburg 2012

Jak w temacie:) Kto się wybiera (bo plotka głosi, że trochę osób z Polski jedzie;))? My biegamy w championach :rock_3

Gia 10-04-2012 10:55

My w użytkach ;)

Gia 16-05-2012 13:29

Czas się zbierać :)

Bajka 16-05-2012 15:24

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 430542)
Cza się zbierać :)

Taaaaaa...:):) Lunka sobie właśnie robi maseczkę z błota na sobotę:lol::lol::lol: Kalinka rozumiem już po SPA:):)

Gia 16-05-2012 16:51

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 430546)
Taaaaaa...:):) Lunka sobie właśnie robi maseczkę z błota na sobotę:lol::lol::lol: Kalinka rozumiem już po SPA:):)

Kalinka już po SPA, a przed Wellness 8)

Wilu 16-05-2012 17:45

Powodzenia wszystkim zyczymy serdecznie ;) bawcie się prześwietnie i nie przeszkadzajcie sukom bawić się jeszcze lepiej ;) :D

GRABA 16-05-2012 18:37

Zatem szerokiej i bezpiecznej drogi!!!

Kciukam!:p

Rybka 16-05-2012 18:50

I ja kciukam!
Dajcie czadu dziewczyny!

Shyboy 16-05-2012 18:53

Dziewczyny zawsze dają czadu :lol:
POWODZENIA!

DORA 16-05-2012 22:02

Niech dziewczyny pokaza ogony konkurencji-trzymamy kciuki:)

Gaga 16-05-2012 22:11

I przywieźcie wieeeeelkie puchary!:)

Gia 19-05-2012 17:01

Tadaaaaaammmmm ;) No to dziewczyny poszalały ;)
Lu ocena doskonała, duuużo suczek miały w klasie dziewczyny, Kalinka ocena doskonała 3, ale żaden to sukces mając 3 suki w klasie hihihi :) Grunt, że obie wyszłyśmy z ocenami doskonałymi :)

Best Puppy Eetee II od Uhoste
Najlepsza suka i BOB Yukon z Molu Es
Najlepszy pies Yahoo z Molu Es

Koniec fanfar :twisted:

GRABA 19-05-2012 17:06

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 430721)
Tadaaaaaammmmm ;) No to dziewczyny poszalały ;)
Lu ocena doskonała, duuużo suczek miały w klasie dziewczyny, Kalinka ocena doskonała 3, ale żaden to sukces mając 3 suki w klasie hihihi :) Grunt, że obie wyszłyśmy z ocenami doskonałymi :)

Best Puppy Eetee II od Uhoste
Najlepsza suka i BOB Yukon z Molu Es
Najlepszy pies Yahoo z Molu Es

Koniec fanfar :twisted:

Dzięki Ewa za info:) - czyli występ udany, bo doskonałe są:)

P.S. kamerka online do dupy!!!!! - nie można się dostać!

Gia 19-05-2012 17:08

Filmiki napewno będą, bo i kamerzysta był ;)

Jestem zawiedziona niestety zasobami stoisk, bo dziewczynki miały dostać nowe ubranka, a wyboru nie ma żadnego :(

Natomiast Salzburg... mmmhmmm palce lizać, warto było się przejechać bo nie ma drugiego takiego miasta :) Dla mnie to powrót tutaj po latach, ale wrażenia jeszcze lepsze :) I pogoda 27 st. z zaśnieżonymi górami w tle - bezcenne :)

I nie ma to jak poznać paru sędziów przy piwie na festiwalu muzycznym :twisted:

Gia 19-05-2012 17:13

Aaaaaa i były zmiany ;)

Wszystkie wilczaki sędziował p.Vaclavik, tylko w odwrotnej kolejności, najpierw suki, potem psy :)

GRABA 19-05-2012 17:20

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 430724)
Natomiast Salzburg... mmmhmmm palce lizać, warto było się przejechać bo nie ma drugiego takiego miasta :) Dla mnie to powrót tutaj po latach, ale wrażenia jeszcze lepsze :) I pogoda 27 st. z zaśnieżonymi górami w tle - bezcenne :)

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 430726)
Aaaaaa i były zmiany ;)

Wszystkie wilczaki sędziował p.Vaclavik, tylko w odwrotnej kolejności, najpierw suki, potem psy :)

Hehehe no to Wam z sędzim (nie wiem czy dobrze napisałam) kawał zrobili:))) - trochę, to takie ble jak na Światówkę:roll:
Salzburg jest piękny wiem to, też miałam przyjemność zwiedzania tego miasta:)

z Peronówki 20-05-2012 14:32

Mu dokladamy jeszcze Mlodziezowego Zwyciezce Swiata, ktorym zostala Arimminum Eywa (corka Eligo).

Posrednia wygrala Butterfly ArQeVa - corka Eurego... Widzielismy ja w Jeleniej - na serio fajna sunia... :)

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 430726)
Aaaaaa i były zmiany ;)

OK, to nam sporo tlumaczy... ;)

Konrad:) 20-05-2012 16:31

Synek Eurego BALADIN ARQEVA też spisał się nieźle -wygrał w psach w klasie pośredniej, zdobywając CACA. Dzieci mamy ładne:)!

jefta 20-05-2012 21:01

drugiego dnia na klubowce Lu zaszalała: Zwyciezca Klubu!!! Gratulacje!!!

Gia 20-05-2012 21:12

Gratulacje Lu!!!!! :) My już w domu, niestety nie mogliśmy już zostać na klubówce :)

dorotka_z 21-05-2012 09:32

Gratulacje!

Bajka 21-05-2012 09:49

No i my też wróciliśmy wreeeeeeeszcie:) Na światówce tak jak Gia pisała, szału nie było:twisted: zeszliśmy z doskonałą i poszliśmy zwiedzać miasto;-) Wreszcie maiłam okazję poznać Lilkę - super panienka rośnie:)
Pierwszy raz byliśmy w Salzburgu i się podobało!:) Więcej nie pamiętam, bo jechaliśmy wcześniej całą noc, więc byłam przytomna tak w połowie;)
Quote:

Originally Posted by jefta
drugiego dnia na klubowce Lu zaszalała: Zwyciezca Klubu!!!

Tak jest:) Dziękuję za gratki w imienu burej;);) W ogóle to na klubówce burki miały większy ring niż na światówce- jakoś tak...3x większy:), sędzia bardzo "dotykalski i "wszytko-sam-sprawdzający" ale z OGROMNYM wyczuciem i super podejściem więc się psy bardzo ładnie pokazały, miejsca dookoła masa, wilczaki na ringu dopiero w porze obiadu, kupa czasu, piękna pogoda, no fajnie było;) Lu dostała pierwszego CACA, potem w porównaniu Najlepszą Sukę i tytuł Club World Winner 2012:) Wrzucę do bazy kompletne wyniki z klubowej,tylko się dokopię w bagażach do katalogu;)

Quote:

Originally Posted by Konrad:) (Bericht 430765)
Synek Eurego BALADIN ARQEVA też spisał się nieźle -wygrał w psach w klasie pośredniej, zdobywając CACA. Dzieci mamy ładne:)!

Macie ładne i fajne dzieci!:)Na Światówce się i córcia i synuś pięknie pokazali:) Z Baladinem się bawiliśmy chwilę przed wystawą- super chłopak!:)

Wielkie gratki i dla Eurysiowych i dla Elisiowych dzieciaków!!:):):)

Gaga 21-05-2012 12:46

Miały być pucharki i są. Gratulacje :)

Bajka 21-05-2012 16:19

Przyklejam z dogomanii! Było nas niewiele, ale wiele wilczaków ma ze sobą kontakt - lepiej obserwować. Może też macie znajomych w innych rasach którzy byli na światówce -podzielcie się informacją.
A oto treść:

Shared from Jaana Mähönen: Warning shared from a Danish Labrador forum

WARNING!!!!! For those of you who have attended the world dog show in Salzburg, beware that your dog might have caught the New Parvo strain from dogs from Cyprus. Monica, a Norwegian breeder og Jack Russel, lost her dog, Anton to parvo this morning in Cyprus. She brought her dogs to Cyprus before last weekends dog show (...wh...ich , I attended). Her dogs are vaccinated for Parvo of course. Some of the other dogs caught it also, but did not get that sick. The local vet in Cyprus told that a lot of dogs have come down sick after the show. Since i came home from Cyprus this morning, I am now in some sort of Quarantine myself so I do not ´give it to my dogs.
............and that means, at the new virus CAN be in your country now. Please spred this warning !!!!!!!!!!!!!!

GRABA 21-05-2012 16:25

Nie wiem co tam po angielsku dałaś....

Nooo, ale cioraki dla Luuuu, gratulacje wielkie dzielne dziewczynki:p:ylsuper

Rybka 21-05-2012 17:21

Z Cypru do Salzburga przyjechał nowy typ parwo, więc kto był na wystawie niech ma świadomość, że pies może być zarażony.
Jak na razie jedna hodowczyni straciła Jacka Russela właśnie po tej wystawie.

Ja od siebie dodam, że nasze szczepienia parwo nie chronią przed zachorowaniem na ten typ ale szczepione psy przechodzą ją nieco łagodniej.

Witek 21-05-2012 17:43

Gratki dla dziewczyn a jak poszło polskim chłopakom bom słyszał że też reprezentowali naszą krainę
To pisałem ja Witek

Wonderfull Wolf ES 21-05-2012 18:09

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) !!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 00:39.