Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   XX Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Szczecin (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=22171)

Shyboy 16-05-2012 18:52

XX Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Szczecin

No to przyznawać się kto się wybiera :D
Z tego co wyczytałam w systemie wystawy.net już 5 psiaków zgłoszonych 8)
Ja z Narsilem debiut w otwartej, uf zobaczymy co z tego wyjdzie i z kim nam przyjdzie konkurować :lol:

avgrunn 16-05-2012 18:54

Urcio pobiegnie ostatni raz w mlodziezy, maly jest to moze, a co;)

anija 16-05-2012 23:07

Bystra będzie w młodzieży :)

Huan 17-05-2012 09:26

Xipe będzie też w młodzieży.

avgrunn 17-05-2012 11:42

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 430581)
Xipe będzie też w młodzieży.

Super :p A bedziecie mieli szeleczki ze soba? Bo bym chciala Smrodowi przymierzyc.

Rybka 17-05-2012 13:09

Ja mogę wziąć Narsila jakby co ;-)
To pisałam ja, Martyna.

avgrunn 17-05-2012 13:48

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 430606)
Ja mogę wziąć Narsila jakby co ;-)
To pisałam ja, Martyna.

Narsil ma takie same? A jaki rozmiar?

Shyboy 17-05-2012 14:09

Narsilowski ma takie http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-rozm-p-67.html rozmiar 1.

avgrunn 17-05-2012 14:15

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 430617)

O super, to jakbys mogla wziac ze soba to bylabym wdzieczna, niestety nasze Manmaty podczas szalenstw sie przekrecaja i wisza mu na klacie wiec trzeba pomyslec o czyms innym

Rybka 17-05-2012 14:46

Nie ma sprawy, zabiorę je ze sobą :)
Martyna

avgrunn 17-05-2012 15:41

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 430621)
Nie ma sprawy, zabiorę je ze sobą :)
Martyna

To fajnie, dzieki, sobie przymierzymy :)

anija 17-05-2012 18:39

Jadę razem z Agnieszką vel Shaluką, a ona zgłosi jednego lub dwa psy :) i najprawdopodobniej będzie też brat Bystrej - Barchiel.

avgrunn 17-05-2012 20:09

W chlopakach w mlodziezy wiem ze z Urciowatym bedzie biegal na pewno jeden psiak, wiec pewnie to brat Bystrej

Piter 17-05-2012 22:04

potwierdzam.ale plan czas napięty.

jacekjg 18-05-2012 08:47

My też się wybieramy:)do zobaczenia:)

avgrunn 28-05-2012 21:19

Tak myslalam, myslalam i wymyslilam ze jednak w Szczecinie Urciowaty bedzie juz w posredniej. I tak nam nie robi roznicy gdzie bedzie biegal bo pewnie final bedzie taki jak zawsze, ale damy spokoj mlodziezy i pobiegniemy ze starszakami, teraz czekamy na potwierdzenie zmiany.

avgrunn 06-06-2012 07:23

Urciowaty juz oficjalnie w posredniej :p, zobaczymy czy cos wykreci :rock_3

Czy ktos bedzie chcial sie wybrac na jakis spacer po wystawie? My zostajemy do niedzieli bo Lolek sie wtedy wystawia, wiec czasu mamy sporo :p

Shyboy 06-06-2012 11:34

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 431796)
Urciowaty juz oficjalnie w posredniej :p, zobaczymy czy cos wykreci :rock_3

Dużo macie psów w klasie?

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 431796)
Czy ktos bedzie chcial sie wybrac na jakis spacer po wystawie? My zostajemy do niedzieli bo Lolek sie wtedy wystawia, wiec czasu mamy sporo :p

No jasne że na spacer, do puszczy bukowej. Miejsce jest naprawdę cudowne!

avgrunn 06-06-2012 11:39

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 431810)
Dużo macie psów w klasie?

Oprocz Urcia sa 2 psiaki, a jak tam w otwartej?

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 431810)
No jasne że na spacer, do puszczy bukowej. Miejsce jest naprawdę cudowne!

Super :p

Shyboy 06-06-2012 11:42

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 431811)
Oprocz Urcia sa 2 psiaki, a jak tam w otwartej?

Oprócz Narsila jeszcze jakiś przystojniak.

avgrunn 06-06-2012 11:49

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 431813)
Oprócz Narsila jeszcze jakiś przystojniak.

Ooo, ciekawe kto? :rock_3

No wlasnie tyle psiakow doszlo a nikt sie nie chce pochwalic ze bedzie ?:twisted:

Huan 06-06-2012 12:35

Xipe chyba trafiła na jakiś suczy niż demograficzny ;) Do Szczecina jak na razie zgłoszonych 13 wilczaków, z tego tylko 3 w sukach. Choć to jeszcze może się zmienić, bo zgłoszenia standardowo przedłużone o kilka dni (do 8. czerwca).

avgrunn 06-06-2012 15:31

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 431821)
Xipe chyba trafiła na jakiś suczy niż demograficzny ;) Do Szczecina jak na razie zgłoszonych 13 wilczaków, z tego tylko 3 w sukach. Choć to jeszcze może się zmienić, bo zgłoszenia standardowo przedłużone o kilka dni (do 8. czerwca).

Chyba sie nie zmieni, ale faktycznie zawsze najwiecej chlopow na tych wystawach, z drugiej strony to dobrze niech te dziewuchy na przyszlosc maja z czego wybierac :rock_3

Shyboy 06-06-2012 20:28

Hmmm skoro jest tak mało suczek, to znaczy że Margo nie przyjeżdza?

sssmok 10-06-2012 11:52

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 431815)
Ooo, ciekawe kto? :rock_3

No wlasnie tyle psiakow doszlo a nikt sie nie chce pochwalic ze bedzie ?:twisted:

To chyba nasz Maugrim vel Sahir 8)
Jesli tak, to ja poprosze duuuzo zdjec, bo nie wiem kiedy chlopaka na zywo zobacze :rock_3

Shyboy 14-06-2012 18:51

No to mamy już spis burych :)

Psy - Dogs
Klasa młodzieży - Junior Class 4
Everett Wilk z Polskiego Dworu
BARCHIEL WILCZY DUCH
ULVAR Lupusek
ELLANDER Wilk z Polskiego Dworu
Klasa pośrednia - Intermediate Class 3
Gorthan Maugrim
Urobach z Peronówki
CELMIN WELKOSCYRZ
Klasa otwarta - Open Class 2
ANCZER WELKOSCYRZ
Centuś Galicyjski Wilk
Klasa championów - Champion Class 2
FENRIR BRATERSTWO WILCZAKÓW
GISOTSU Crying Wolf

Suki - Bitches
Klasa młodzieży - Junior Class 2
XIPE z Peronówki
BYSTRA BEDALIEL Wilczy Duch
Klasa pośrednia - Intermediate Class 1
ENID Wilk z Polskiego Dworu
Klasa championów - Champion Class 1
ISHTAR z Peronówki
Klasa weteranów - Veteran Class 1
ADHARA Wilk z Polskiego Dworu

avgrunn 14-06-2012 21:05

No to jednak mialam nosa zeby przeniesc sie do posredniej :lol: mniej kawalerow na ringu i choc mala szansa na pudlo ;)
A w niedziele Karolek ma swoj debiut w mlodziezy i w koncu po raz pierwszy nie bedzie sam biegal w ringu, mama jest przerazona :lol:

Predator 15-06-2012 23:05

Co planujecie po wystawie? można by zorganizować jakieś ognisko a przynajmniej spacer... co Wy na to?

Pozdrawiam ;)

Rybka 15-06-2012 23:42

Narsil i Sheytan już się szykują :)
Jak reszta?

Huan 18-06-2012 13:35

Quote:

Originally Posted by Predator
Co planujecie po wystawie? można by zorganizować jakieś ognisko a przynajmniej spacer... co Wy na to?

Było powyżej coś wspomniane o spacerze w puszczy bukowej. Jeśli dałoby się zorganizować ognisko, to czemu nie. My pewnie byśmy się pisali ;) Na spacer zresztą też.

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 432505)
Narsil i Sheytan już się szykują :)
Jak reszta?

Xipe jest już zwarta i gotowa. Zamęczy każdego napotkanego wilczaka ;)

Shyboy 18-06-2012 15:48

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 432697)
Xipe jest już zwarta i gotowa. Zamęczy każdego napotkanego wilczaka ;)

Przemek, na to liczymy 8):lol:

avgrunn 18-06-2012 16:13

Urcio i Karolek tez gotowi, oczywiscie bardziej do spaceru niz wystawy :rock_3

anija 23-06-2012 09:47

Dupa blada, nas nie będzie bo się nam towarzystwo pochorowało, także życzymy powodzonka!

Shyboy 23-06-2012 17:47

Jeśli w wynikach są jakieś błędy, lub braki to proszę o wybaczenie i korektę ;)
Przy okazji dziękujemy za super spędzony dzień!

PS. Mam wyniki Barchiela Wilczego Ducha, więc proszę właściciela o kontakt na prv ;)

Gia 23-06-2012 18:17

Gratulacje dla wszystkich ;)
Przy okazji pozwoliłam sobie poprawić wyniki z wystawy ;) Bo Najlepszy Junior, w klasie młodzieży nie może dostać CWC ;)

Wonderfull Wolf ES 23-06-2012 18:24

Gratulacje!!! :)

Rybka 23-06-2012 22:45

Dziękuję za super spotkanie! Psy wymęczone i szczęśliwe, właśnie odsypiają.
Szczególne brawa dla młodzieżowego szampona- Ullvarka! No i mamy dwóch nowych repów w Pl- Urcio, Narsil- gratulacje :)

Gaga 23-06-2012 22:53

BOBka i nowego szampona gratulujemy, a najmocniej zdobycia uprawnień hodowlanych:) Marti - zróbcie chłopakom imprezkę:)

Lupusek 24-06-2012 12:04

Jeszcze raz, tym razem oficjalnie, ogromne gratulacje dla Ulvarka i jego właścicieli!!! Młodzieżowy champion Polski + BOB!!! Zaszaleliście!! Zwycięstwo szczególnie cieszy w kontekście takiej mocnej konkurencji!!! Dzielny chłopak i cudowni właściciele, którzy wykonali kawał dobrej roboty, (o odległości tej wystawy nawet nie wspomnę). Natalio i Patryku - jesteście wielcy! Bardzo Wam dziękuję za ten wspaniały prezent na rozpoczęcie lata :-)

Quote:

No i mamy dwóch nowych repów w Pl- Urcio, Narsil- gratulacje :)
Do praw hodowlanych trzeba jeszcze mieć wymagany wiek - my świętujemy za 5 dni! A Urcio dokładnie dwa dni później :-) Zatem tylko Narsil ma pełne, faktyczne prawa repa! Gratulacje!

anula 24-06-2012 15:39

Gratulejszyny dla Ulvarka, Urcia i Narsila!!! :happy

avgrunn 24-06-2012 18:11

Wlasnie wrocilismy, gratulujemy i dziekujemy bardzo za super weekend. Przepraszam jeszcze raz za mendziostwo Urcia, w szczegolnosci Sahira, chlopaki siebie niestety nie pokochaly :( ale na szczescie Sahir sobie wiele z tego nie robil :) Urcio chyba postanowil ze bedzie kierownikiem wycieczki i burczec musial na wszystkich, Lupus tez zostal oburczany, ale kiedys bratu odplaci :twisted:
Dziekujemy bardzo Sheytankowi i Narsilkowi za to ze nawet taka lajze jak Urcio potrafia sprowadzic na dobra strone, dawno Urciowaty sie tak nie bawil.

Z wystawy jestesmy bardzo zadowoleni, obstawialam raczej ostatnie miejsce, a tu taka niespodzianka :) tym bardziej ze to mama musiala Urcia wystawiac.

EDIT: Widzialam ze niektorzy cykali zdjecia czy jest szansa na jakies Urciowego?

EDIT 2: dla zainteresowanych Lolek tez dostal 2 miejsce, ocena doskonala, ma super opis, ale sedzia tez napisal ze jest strong size, a mili jamnikowcy stwierdzili ze jest po prostu za gruby :( , trudno sie mowi trzeba ograniczyc Lolkowi zarcie.

Quote:

Originally Posted by Lupusek (Bericht 433128)
Do praw hodowlanych trzeba jeszcze mieć wymagany wiek - my świętujemy za 5 dni! A Urcio dokładnie dwa dni później :-) Zatem tylko Narsil ma pełne, faktyczne prawa repa! Gratulacje!

Spokojnie, Urciowi nie spieszy sie do tacierzynstwa ;) chodzilo o odbebnienie wystaw bo ja do nich nie mam serca, zbyt duze nerwy dla mnie.

DanielZ 24-06-2012 19:06

Gratki dla Garo :klatsch:drinka

jacekjg 24-06-2012 20:53

My też bardzo dziękujemy za spotkanie :lol: Gratulację dla wszystkich,super towarzystwo ,tylko Garo niepocieszony że tak mało dziewczyn raptem trzy i to obstawione męskim towarzystwem także burczenia było sporo.Nie obyło się bez nerwów bo Garo użądliła pszczoła i trochę mu spuchła łapa ale na szczęście nic mu nie było.
Rybka dzięki za poradę:)
No i miałam okazję poznać Karolka i Urcia super chłopaki:)

DORA 24-06-2012 21:49

Nasze gratulacje a szczegolne dla Urcia,Narsilka i Ulvarka dziewczyny bedea mialy w czym wybierac:pwszystkie chlopaki urodziwe

avgrunn 24-06-2012 21:56

Gratulujemy Garo i mam nadzieje ze z lapki juz schodzi opuchlizna.

Quote:

Originally Posted by jacekjg (Bericht 433158)
No i miałam okazję poznać Karolka i Urcia super chłopaki:)

Dziekujemy, nam tez bylo bardzo milo poznac :) Garo tez jest super, mam nadzieje ze Urcio tez kiedys bedzie z takim spokojem wszystko przyjmowal, choc moze to po prostu charakter i dzieciaki Irris sa takie fajne.

fraxinia 25-06-2012 00:03

Melduję, że świeżo upieczony mł. champion obojga narodów dotarł już do domu. Przyznam się, że jeszcze parę dni temu nie mogłam się zdecydować czy jechać na tę wystawę. Odległość mnie przerażała. Okazało się jednak, że było warto:) Udało się zakończyć championat w ostatniej chwili. Ulvarek zaprezentował się bez zastrzeżeń, do sędziego był wyjątkowo łaskawy. Zamiast zostać na finały pojechaliśmy świętować na wyspę Wolin. (Pozdrowienia dla Czorta;))
Fajnie było znów zobaczyć tyle burych przystojniaków i panienek:) Dziękujemy za miłe spotkanie i gratulujemy wszystkim, szczególnie Narsilowi.

Niestety dla tych, którzy liczyli na zdjęcia nie mam dobrych wiadomości: wyszły koszmarnie. Najbardziej żal mi zdjęć Urcia, bo pięknie pozował. Kilka lepszych wrzucę jutro do galerii.

Quote:

Originally Posted by jacekjg (Bericht 433158)
Garo niepocieszony że tak mało dziewczyn raptem trzy i to obstawione męskim towarzystwem

Na kilka buziaków się jednak załapał;)
http://img513.imageshack.us/img513/2391/dsc7685aa.jpg

jacekjg 25-06-2012 09:24

Świetne zdjęcie:lol:no udało mu się jak Xipe wychodziła na ring bo też była obstawiona przez Narsila i Sheytana:lol:

jacekjg 25-06-2012 09:42

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 433164)
Gratulujemy Garo i mam nadzieje ze z lapki juz schodzi opuchlizna.

Dziekujemy, nam tez bylo bardzo milo poznac :) Garo tez jest super, mam nadzieje ze Urcio tez kiedys bedzie z takim spokojem wszystko przyjmowal, choc moze to po prostu charakter i dzieciaki Irris sa takie fajne.

Avgrunn dziękujemy :)z łapką wszystko w porządku ale stres był.

Huan 25-06-2012 11:44

My też dziękujemy za mile spędzony czas.

Fotki z wystawy:
http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/2/0/4734

Fotki ze spaceru w Puszczy Bukowej:
http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/0/2/1699

Grin 25-06-2012 12:52

Czy to może jest Urcio?
http://dl.wolfdog.org/temp/1340618743-8850310.jpg

Shyboy 25-06-2012 13:03

Jak najbardziej, to przystojniak Urcio :)

Rybka 25-06-2012 13:04

Tak, to Urcio- przystojniak :) Jest na czym oko zawiesić :)

@jacekjg- nie ma za co- mam nadzieję, że Garowa łapka już w porządku?

Przypominam też Piterowi, że mamy opis Barchiela- napisz na PW swój adres to Ci wyślemy pocztą albo spotkamy się jakoś w Szczecinie.

Grin 25-06-2012 13:08

Quote:

Originally Posted by Shyboy (Bericht 433192)
Jak najbardziej, to przystojniak Urcio :)

Tak myślałam. :)
Piękne to młodsze "półrodzeństwo" Łowcy. :love Bardzo mi Elisia w ruchu i z kolorów przypomina.
Że też Łowca nigdy, na ŻADNEJ wystawie nie mógł mieć jako - takiego futra... :x :D

avgrunn 25-06-2012 15:04

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 433194)
Tak myślałam. :)
Piękne to młodsze "półrodzeństwo" Łowcy. :love Bardzo mi Elisia w ruchu i z kolorów przypomina.
Że też Łowca nigdy, na ŻADNEJ wystawie nie mógł mieć jako - takiego futra... :x :D

Tak to jest Urciowaty z moja mama, Bardzo dziekujemy za mile slowa :) Urcio co prawda wlasnie gubi swoje futro po raz kolejny :evil: wiec nie wiem jak bedzie sie prezentowal w stroju letnim :rock_3

Dziekuje tez za super zdjecia, widac na nich dobrze w jakim humorze Smrodziach lazil, caly napompowany hormonami ;) (chociaz sobie pocwiczyl noszenie kaganca bo rzadko go ma na pysku) dopiero w niedziele mu zeszlo i dumnie prezentowal rase, bo jak sie okazalo wiele osob szukalo wilczakow, a spotkalo tylko Urcia;).
Dziekuje tez za pozyczenie szelek (juz zamowilismy dla siebie) i za przejmowanie burczka Urcia ode mnie na spacerze.

avgrunn 25-06-2012 15:32

Super zdjecie :p Blotna krolewna Xipe :)
http://dl.wolfdog.org/temp/1340614523-7956368.jpg

Piter 25-06-2012 17:34

dla zwycięsców gratulacje,pozdrowienia dla wszystkich i przykro nam iż nie zostalismy do samego końca ( malutka miała wilekie plany ze swojego psiuńcia ) . Była bardziej niz troszeczkę zawiedziona i chciała uciekać . Spaceru/spotkania za rok nie odpuścimy.

All times are GMT +2. The time now is 22:15.