![]() |
IV. Spotkanie właścicieli CzW - 09-11.09.2005 - Pozna (PL)
Czasu jeszcze masa, ale juz niedlugo wakacje, wyjazdy i nie bedzie kiedy wszystkiego opisac, wyjasnic i oglosic. Tak jak zwykle, tak i w tym roku organizujemy spotkanie na Peronowce. Kiedys znane jako 'polskie', ale od jakiegos czasu bedace jednym z najwiekszych spotkan miedzynarodowych. :wink:
W niedziele wystawa - tym razem sedziuje nowa osoba: Anna Dominiak, wiec warto zglaszac psy, bo nie wiadomo komu przypadna tytuly. 8) Zaskoczenie moze byc zarowno pozytywne, jak i negatywne. Ale najwazniejsze, ze nikt nie jest "pewniakiem"... ;) Na sobote jak zwykle zaplanowalismy zawody "Memorial Hokiego". Dla wszystkich. Nie ma psa, ktory nie moglby brac w nich udzialu. Mozna juz zaczac sie przygotowywac, bo opis dyscyplin jest w kalendarzu.... :D Czesci obrony robic bedzie trener i przewodnik psow z czeskiego wojska Tomas Dvoracek. Moze uda sie sciagnac Jirke Matejke z TARTu (instruktora, pozoranta, uczestnika Mistrzostw Czech w TARCie i tropieniu). Oznacza to, ze dla chetnych bylaby tez mozliwosc wieczornego przecwiczenia obrony, jak i uzyskania wskazowek, czy odpowiedzi na pytania, na ktorych zacina sie Wasz trener... ;) Uczestnictwo znow miedzynarodowe - ponownie spotkamy sie z Kirilem i Natalja z Moskwy. Swoj przyjazd zglosila juz ekipa z Niemiec. Zameldowala sie Mijke z Holandii. Z Danii wpadnie Peter z Camio. Jazde taczka od roku cwiczy Michel z Francji... ;) No i jak zwykle bedziemy mieli szanse goscic ekipe z Czech, ktorych poznaliscie juz przed rokiem, ale liczymy sie z tym, ze pojawia sie nam tez nowe twarze... :) Zobaczymy tez jak wygladaja plany znajomych ze Slowacji.... No i oczywiscie zapraszamy polskich wlascicieli CzW - mam nadzieje, ze spotkamy sie minimalnie w tym samym gronie co przed rokiem... ;) Moze dolacza do nas jeszcze nowi wlasciciele CzW? ;) Co prawda nazwa brzmi "IV. Spotkanie Właścicieli CzW", ale inne rasy (i psiaki wielorasowe) mile widziane - wazna jest chec dobrej zabawy. To tez ciekawa propozycja dla wszystkich zainteresowanych ta rasa, bo na takim spotkaniu mozna sie najwiecej dowiedziec o wilczakach, zobaczyc je "w naturze" i porozmawiac z roznymi wlascicielami (nie tylko tymi, ktorzy maja dobre wspomnienia :mrgreen: ). Wiecej informacji znajdziecie tutaj (stopniowo bedziemy je aktualizowac): IV. Spotkanie właścicieli CzW, II. Memoriał Hokiego i Krajowa Wystawa Psów - Późna/Zielona Góra (PL) |
No no 8)
W tym roku to moze i my sie wybierzemy z tym ze nie wiem kiedy mam zawody agility w Czechach... ;) |
Propozycja nader kusząca, ale jak będzie z noclegami tzn. czy znalazłoby się miejsce dla dwóch piesków, które do tej pory nie uczestniczyły w zjazdach 8) ?
|
Quote:
Co do noclegow, to wreszcie jest wiecej miejsca w domu (doszly 4 pokoje). Jest miejsce na namiot (male pole biwakowe) i oczywiscie 'hit sezonu', czyli swieze siano (w tym roku postaramy sie wymeldowac koty i przygotowac tam jeszcze wiecej miejsc noclegowych). |
To ja piszę się na siano :mrgreen: :wink:
|
Było tak, że w zeszłym roku pojawił sie pewien osobnik z swym synem, samochodem, namiotem... ale bez psa.
W tym roku planuje być też w tym składzie, ale... Dodatkowo z leśną Joasią i swą nowonarodzoną córką, panienką DeMolą. Raz jeszcze Małgosiu dziękuję Ci za szczęście którego jesteś po części sprawczynią... Ynk |
Quote:
Quote:
|
jejjjjjku ja nie moge przyjechac........ w tym samym czasie jest memorial Milana Novotnego... nie ma szans, a tak chcialam...
|
Quote:
Margo o DDD Dunczyk moze potwierdzil swoj przyjazd? 8) (ja generalnie potwierdzam ;) ) |
no niee Demoli nie będzie?? znów sie nie spotkamy?tak blisko mieszkamy i ciągle nie możemy zrobic malego spotkanka buuu a Taro tęskni..... :(
|
Demola bedzie, mnie nie..
|
Quote:
"I can not come to Poland anyway cause I have broken a tooth and I had to get it fixed and it is very expensive, so now I have no money to go to Poland :( " Coz... Wypadki sie zdarzaja a my bardzo zlaujemy ze naszego kolegi z obozu nie bedzie! :bigcry2 :banghead 8) |
Quote:
|
Aaa wiesz co-jeszcze mu nie odpisalam.... ;) Poczekam do jutra to moze mi cos jeszcze do glowy wpadnie zeby mu napsiac (swoja droga moja mama go tu zapraszala tzn chciala zebym mu napisala zeby przyjechal :P )
|
Quote:
swoja droga Marzena - kiepska wymowka, gosciu traci fantazje :lol: |
Ehhh
Chyba mu cos napisze... ;) |
UWAGA
To juz ostatni dzwonek, aby zglosic psa na wystawe: XXI Zielonogórska Wystawa Psów Rasowych Wilczaki bedzie sedziowac Anna Dominiak - mloda sedzina o nieznanych jeszcze preferencjach... :) Jak ktos w zamian woli w niedziele pojechac do domu ze zdanym egzaminem to tutaj jest formularz zgloszeniowy na obedience 0: Formularz zgłoszeniowy Sedziuje Janusz Arnold z Wrocławia. |
OK, przedluzylismy termin na zglaszanie psow - ale tylko dla zgloszen przez formularz internetowy. Zostanie on wylaczony w srode o polnocy.... :D
|
.Demolka + Ynk powinni być (tak wogóle to pozdrawia i zapewnia, że jeszcze żyje :wink: ), choć tyle teraz pracy.. Ale mimo wszystko nie odpuszczą takiego spotkania :wink:
|
Tak tak. Potwierdzam się z Demolą pełen radości że dane mi będzie znów Was widzieć, a nad ranem słuchać zmasowanego wycia armii wilkowyjóf :-)
A Demola się sama tu nie potwierdzi, bo ja rządzę, a komp jest do tego też mój. Poza tym zjadła mi dzis spory kawałek jajecznicy ze szczypiorkiem wprost z mego talerza, więc za karę odcinam ją od internetu. Y'n'Co. |
Quote:
|
No a my zastanawiamy sie nad środkiem transportu buuu :frown:
|
Quote:
Bez wzgledu na pytanie 1 musicie wiedziec, ze uczestnictwo w memoriale jest obowiazkowe, wiec juz mozecie cwiczyc jezdzenie na taczce.... :twisted: :mrgreen: Quote:
|
Quote:
|
hm ale nas jest 2 osoby dorosle i 2 psy takze wiesz kiszka z wygodami na tak długą trasę
|
Quote:
po drugie nie bedzie chcial zjezdzac z trawsy 8) Quote:
|
Quote:
A czy "dzieci" tez moga wziac udzial w "Memoriale Hokiego"? Mysle,ze kategoria II by byla odpowiednia dla Amonka,a Punkt 7 - Atak na psa uwiązanego przy słupku (z przewodnikiem) maly z pewnoscia by potraktowal jako super zabawe :lol: |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Prawda Ynkuś? :wink: Quote:
|
Margo.. a moze spotkanie bedie za tydzien albo za 4?........blagam... :roll:
nie moge przyjechac, wiec mi zostaje czekac za rok ech... <cry> |
Margoooo, a zrób spotkanie na podlasiu.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Quote:
|
Heh, za to do nas blisko z Litwy :P ;)
No ok, ok rozumiem... ale... czyzbyście specjalnie wybrali miejsce zamieszkania właśnie tam? :D A już w niedzielę wystawa w Białysmtoku, Bisu niestety nie jest zgłoszona, więc zdjęć nie narobię :|. |
OK, zegarek zaczyna tykac... :mrgreen: licznik tez..... :mrgreen: w chwili obecnej dobijamy do 30 zgloszonych wilczakow, a jeszcze nie wszyscy zainteresowani potwierdzili przyjazd... 8)
Pozorantem na zawodach bedzie tak jak przed rokiem Tomas - na codzien przewodnik psow w czeskim wojsku: http://www.zperonowki.com/pics/galle...va_05_1175.jpg Czyli wieczorem mozemy sobie zrobic jeszcze obrone.... 8) Agnieszka: pomysl, czy by nie zrobic trasy Bialystok - Pozna (piatek, sobota) - Warszawa (niedziela) - Bialystok 8) , bo bedzie mama Varga, jego dwie siostry (Kaimi i Kiss). Jeszcze gdyby udalo sie dotrzec Adamowi z Dragonem to rodzinka bylaby w komplecie... ;) Aha - jeszcze jedna sprawa do wytlumaczenia: Oczywiscie spotkanie jest wilczakowe, ale i inne rasy sa mile widziane. Tak samo jak osoby bez psow - jesli planuje sie wilczaka to o wiele lepiej wpasc na takie spotkanie i na spokojnie zobaczyc, czy to rzeczywiscie pies, ktory bedzie nam odpowiadal. W takiej bandzie psow bedzie mozna poznac wszystkie mozliwe typy wilczakowych charakterkow... Czyli nie same "reklamowki" tej rasy, ale i psy bardziej problematyczne w prowadzeniu.... :wink: A wszystko na spokojnie i "w naturze"... ;) |
Quote:
|
Quote:
Miłej zabawy :) |
Aha i jeszcze jedno: możesz zdradzić, co to za pies na tym zdjęciu na lewo od pozoranta, trzyma go na smyczy koleś w niebieskiej koszuli? Na tym zdjęciu ma taką piękną, szarą barwę, ciemną.
|
Quote:
|
Dzięki Daniel
|
Quote:
W tym roku też mi się niestety nie uda przyjechać ... :( Ale możliwe, że za rok uda mi się zorganizować jakiś transport... Jeszcze jedno pytanko do Agnieszki: mogłabyś porozmawiać z Adamem? Wiem, że na właścicieli Bisu raczej nie ma co liczyć, ale może za rok na zjeździe spotkalibyśmy Dragona? Jeśli będzie nas jechało więcej z B-stoku to możemy wynająć Bus`a... wiem, że to trochę szalony pomysł, ale w chwili obecnej nic innego nie przychodzi mi do głowy... |
Quote:
A co do busa, to moze da rade sie z kims dogadac - nie wiem ilu bedzie chetnych z Bialegostoku i okolic, ale przeciez bedziecie jechac przez Wa-we, wiec o tak mozna dorzucic jakis chetnych... ;) |
Busa z psami? Myślisz, że to by wypaliło? :)
Rozmawiać, to na pewno jeszcze porozmawiam. |
Właśnie myślę, że średnio z tym wypalaniem :/ Wiem po prostu, że niedysponuje w tej chwili własnym środkiem transportu, a mój ojciec prędzej by się wybrał na księżyc niż z psami na drugi koniec Polski :|
|
Quote:
Quote:
|
Choć w sumie widziałam kiedyś autokar, gdzie ludzie byli ze swoimi psami.Margo? wiesz coś więcej o takich akcjach, jest to możliwe?
|
Quote:
Autokary z psami - jest to możliwe jeszce 4-5 lat temu były takie akcje organizowane w łodzi to kwestja dogadania się z przewoźnikiem... |
No to juz po spotkaniu...
Bylo super, extra czad :mrgreen: Bardzo dziekuje za to spotkanie wszystkim osobom ktore tam byly a w szczegolnosci Margo i Przemkowi i oczywiscie ich Rodzicom! (ach te sery z koziego mleka bylo pyszne i chleb tez... :D I oczywsicie Eli i jej Rodzince za obiadek i goscine :) Mam nadzieje ze juz nie dlugo i beda fotki :D |
Spotkanie w 1000% udane - nasze pierwsze - wywarlo na nas ogromnie pozytywne wrazenie, masa poznanych ludzi i psow oczywiscie, duzo dobrych rad, duzo zabawy i ciezkiej pracy - pracy Angeli, bo jak to ktos kiedys powiedzial - "dobrze byc krolem..." erghm... fotografem, chowac sie w cieniu gdy druga polowka chodzi w palacym sloncu z malenstwem :)
Fotki ze spotkania spakowane zipem (125,8MB): www.loveandterror.com/09-11.09.2005_Pozna.zip Jesli ktos chce poczekac na pojedyncze fotki, to ukaza sie one niebawem w galerii Amona. Chcielibysmy podziekowac Margo, Przemkowi i ich rodzince za goscine i zorganizowanie takiego spotkania, pozdrowic wszystkich tam spotkanych, nowo poznanych i mamy nadzieje, ze bedzie nas jeszcze wiecej za rok :) |
FOTY FOTY FOTY!
:cheesy: Jeszcze trzeba poczekac na fotki od Margo, Sebastiana, Macka i Elci :cheesy: |
Eh, mam nadzieję, że za rok będę miała okazję sfotografowaćtrochę wilczaków do galerii ... :wink: Daniel, masz może jakieś sprawdzone namiary? Bo nie każdy kierowca poszedłby na coś takiego - zależy jak traktuje psy, a większość jest zdecydowanie przeciw :|
|
No to male podsumowanie: na spotkaniu stawily sie 32 wilczaki, ale nie braklo tez ONow, mixow, czy takich 'rodzynkow' jak: owczarek holenderski, buldozek, whippet, ca de bou, czy dog kanaryjski. Ich wlasciciele przyjechali z Polski, Czech, Niemiec, Rosji i Litwy. Dobry wynik biorac pod uwage, ze nie bylo magnesu, jakim jest zawsze przyglad hodowlany. ;) No i konkurencje w postaci wystawy w Lipsku... ;)
Nam bardzo milo bylo poznac nowych wlascicieli CzW, zobaczyc jak rozwijaja sie i rosna "dzieciaki", ktore w tym roku powiekszyly grono polskich CzW. I oczywiscie DZIEKI za pomoc, za pilnowanie grila, odstawianie taczki na swoje miejsce + milon innych rzeczy. I gratulacje dla swiezo upieczonych pozorantow, czyli Przemka, Natialii i Mateusza... A za rok? Za rok bedzie calkiem inaczej..... ;) Ale juz zaplanujcie dla nas czas we wrzesniu! :mrgreen: |
Quote:
Niespodzianka? 8) ;) |
Bieg na oriętacje :) :) :)
tropienie :) :) |
Quote:
|
ja tez baaaaardzo chce podzenkowac Margo Przemku i ich rodzicom za spanaly wekend.
wrocziliszmi do domu tylko o 4 rano i za 4 godziny ja malam posle tego spotkania nie wilczaka a Kvazimoda (jak z ksiazki Hugo:))) bo po krotkim spotkaniu z zebami Irrisiaka Harce spokla pol glowy. Biedna dziewczynka nawet jednym okem niewidziala:)) ale dzisziaj jusz lepej tylko ona jeszcze gra w bardzo chora zeby wszystkie ja glaskali i gadali jaka ona bedna. bardzo jestem zadowolona ze znalazwam duzo nowych znajomych (jak tam morze?:))) i spotkalam sie z starymi swoimi kumplami (Tomas niewybacze ciebie tej Becherowki) teraz jusz krotce spotkami sie z niektorimi z nich na wystawe w Lodzi. |
No to ja jak co roku dziękuję wszystkim za wszystko. Rodzicom Margo i Przemka zwłaszcza za pasztettttttttttttttttt mniammmmm. Tylko coś Nelka była zła, że jej nie przywiozlem :roll: . No Daiva super żeśmy na spokojnie mogli rozmawiac bo w Słupsku to było szaleństwo. Także, do zobaczenia.
|
pojedyncze fotki ze spotkanie na http://www.amon-silesianwolf.com/ w galerii.
|
Cały czas zapominam spytac: czy było wycie o poranku, czy nie było? :mrgreen:
A to, o matko :cheesy: :cheesy: :cheesy:. One są jak tacy... ludzie :P http://loveandterror.com/amon/foto/DSCF2274.JPG Co to za psy? :-) |
Quote:
|
To zdjęcie cały czas doprowadza mnie ze śmiechu do płaczu :cheesy:.
Nooo Margo, ja sobie wyobrażam jak drogą kolo Waszego domu idzie ktoś nie zaznajomiony z tym, że macie wilczaki i tu nagle zza płotu sześć takich głow zaczyna wyglądać... takie coś.. hyhyh |
Quote:
|
Quote:
|
OK, pierwsza partia fotek jest u nas w galerii. Druga pelna juz niedlugo na Wolfdogu... :)
2005.09.09-11 - Późna (PL) |
All times are GMT +2. The time now is 22:40. |