![]() |
Łódź 18.09.2005
Wystawa w Łódzi tuz tuz :)
Sędziować bedzie pani która jeszcze nigdy nie sędziowała wilczaków w polsce ale ma na nie uprawnienia :) więcej info na www.zkwp.lodz.pl PS stona jest beznadziejna :cry: :cry: :( a informacje trzeba ściągnąć :cry: |
Wy nie mozecie tej wystawy zrobic w pazdzierniku ?? Mlodego bym do mlodziezy zglosila....12 dni roznicy..echh.... :wink:
|
No niestety ale nie :cry:
Ale zawsze mozesz wpaść to przeciez niedaleko od Warszawki :D |
E tam, że strona beznadziejna, ważne, że przynajmniej jest już, bo chyba wcześniej nie było :p
|
Lepiej niemiec zadnej strony niz takie g....
|
Info od Daniela: termin nadsylania zgloszen to 31.08.2005, wiec uwaga, bo duzo czasu juz nie zostalo.... 8)
|
:oops:
Czy na tej łódziej stronie w ogóle jest informacja o wystawie, ile za wstęp za jaką klasę i gdzie to będzie, i tak dalej, bo za cholere znaleźć tego nie moge........ :evil: A tak swoją drogą, kogo będziemy mieć okazję tam spotkać? Margo będziecie? :) Jeśli tak, to mam nadzieję, że weźmiecie cudnego Botiska ze soba... :love |
Noooo taak... już wiem, gdzie to jest, ale mi nie czyta...
Czy możecie mi wkleić tekst-informację o tej wytsawię? Byłabym bardzo wdzięczna. Chyba że jest to gdzieś indziej w internecie :shock: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
pobralem te pliki, ale nadal nie widze tam informacji o platnosciach, ani informacji o miejscu wystawy.
|
Żeby to odczytać to trzeba mieć Acrobat Readera.
Gdyby ktoś miał jeszcze problem z tym, to informację wstawię Wam tutaj: XVII KLUBOWA WYSTAWA PSÓW PASTERSKICH NIEPOLSKICH termin zgloszeń: 31.8.2005 wysokości opłat: - 70 zł - pierwszy pies (z katalogiem) - 65 zł - każdy następny pies - 150 zł - opłata w dniu wystawy - 40 euro - wystawcy zagraniczni* - 35 zł - klasa szczeniąt i baby - bezpłatnie - klasa weteranów** * - również w dniu wystawy, za wcześniej zgłoszonego psa ** - pod warunkiem wystawienia psa konto, pod które należy kierować opłaty za zgloszenia psów oraz za reklamy: Pekao S.A. VI 0/ŁÓDŹ nr 35 1240 3031 1111 0000 3426 6805 psy mogą być zgłoszone do tylko jednej klasy; zgłoszenia powinny zostać potwierdzone przez macierzyste oddziały; trzeba dostarczyć kserokopię rodowodu do zgloszenia oraz właściwego dyplomu, kserokopii, jeśli pies ma być zgłoszony do klasy championów; A nasze wilczaki będzie sędziować pani Elena Balazsovits, Węgierka. |
Jak ktoś chc to moge zglosić mu psa a ksero rodowodu doślecie później :)
|
Aż wstyd przyznać się, bo jestem z Łodzi i nie wiem, gdzie ma być klubówka?
Czy macie taką informację, czy muszę dopytywac się w związku? Zwykle klubówki były wszystkie w I miejscu. W ulotce klubówki szpiców, (na tej klubówce będę wystawiać mojego psiaka) wyczytałam jedynie w wersji francuskiej, że na terenie Międzynarodowych Targów Łódzkich. ?? :roll: |
Quote:
|
2 lata temu była na terenie ośrodka sportowego,w parku 3. maja...
W pobliżu miejsca,gdzie w tym roku na początku września mają być Mistrzostwa Łodzi PT i PO. |
Quote:
|
Wystawa odbędzie się na stadionie Startu przy ul. Św.Teresy
|
Mialam ewentualnie kibicowac a wyszlo, ze bede z Wami stawac na ringu ...czyli jesli nic nie wyskoczy to...do zobaczenia :wink:
pozdrawiam Gaga zgloszona |
Dla spoznialskich:
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ PRZEDŁUŻONY DO NIEDZIELI - 4 WRZEŚNIA 2005 r |
Czesc
Fajnie, ze tyle osob pojawi sie na wystawie to sobie zdjecia nowe porobie im wiecej psow tym lepiej :mrgreen: Pozdrawiam |
Gaga no twojego szarego jeszcze nie uwiecznilem a zdjeciu wiec dobrze ze przyjerzdzacie :cheesy:
A mozecie jeszcze powiedziec o ktorej zaczynaja sie wilczaki?????????? Pozdrowionak |
Ja nie ma zielonego pojecia ale mam nadzieje, ze to nie bedzie 9 rano :mrgreen:
Jak sie uda, to bedziesz mial Darku jeszcze jedna niespodziewajke :wink: pozdrawiam Gaga tajemnicza |
Wiesz ja moge tam byc na 9 rano, ode mnie to 6 przystankow autobusem wiec nie jest zle :D a moze tez gige zabierzesz to bedzie juz komplet :cheesy: .
Wszystkim wystawiajacym zycze powodzenia |
:) Bez Gigulca ta wystawa sie nie ma prawa odbyc! Pewnie, ze ja zabierzemy, ubrana w koszulke " Stanowie 70 % zawartosci wilczaka" :mrgreen:
pozdrawiam Gaga |
A nam zabraklo 3 dni! :banghead :flop :gunsfiring :heul
I tylko :beerchug2 za zwyciezcow i nie zwyciezcow. |
Quote:
Moze jakas pikiete pod Zk urzadzimy? :tongue2 pozdrawiam Gaga na bakier z matma |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tylko kto ją będzie woził.... |
Quote:
|
Ja bym poszla dalej i nauczyla mala chodzic na te wystawy. Mapka w lape i wio....ew. jakas torba-juki na dokumenty.
:mrgreen: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Tyle czekałam na tę Klubówkę... zobaczyć wilczaki znowu, poznać Was, tak chciałam przyjechać...
A teraz nie wiem, czy dam radę :frown: Akurat w tym okresie (właśnie też w weekend) będziemy w trakcie przeprowadzki (wynosimy się z miasta na wieś :mrgreen: ). Generalnie na razie wygląda to tak, że się postaramy (Waldek na szczęście nie protestuje, chętnie pojedzie), tylko nie ma pewności, czy się wyrobimy. Ale mam nadzieję, że tak ! :D Jak się uda, to będę dzwonić do Margo lub Przemka i jakoś Was znajdziemy :roll: Nadal miejsce wystawy to stadion przy św. Teresy ? |
Quote:
Jak narazie probujemy odgadnac ile bedzie wilczakow. Na podstawie numerow lista wyglada tak: PSY szczeniaki 129 CHEITAN z Peronowki posrednia 130 BOTIS z Peronowki 131 otwarta 132 BALROG z Peronowki championow 133 DRAGON Eden severu SUKI otwarta 134 ALISTAIR WOLF z Peronowki 135 IRRIS Kollarov dvor championy 136 ANDARIEL WOLF z Peronowki 137 JOLLY z Molu Es |
:shock: :lol:
|
To Was po byku z Wolfdoga poznam... :roll:
No dalej, odmeldować się, kto jeszcze !? 8) |
Quote:
DRAGON Eden Severu |
Hmmm.... 9 psow? To troche malo jak na najwazniejsza wystawe w roku.... :roll: Wiem, ze Dewi i Dagan jeszcze nie moga, Amber z Ela i Amon z Angela jada podbijac czeskie ringi (w niedziele maja specjalna wystawe CzW). Coz.....pewnie ktos zapomniel wspomniec, ze na lodzkich wystawach jest najtansze piwo.... :mrgreen:
|
Do pośredniej zgłoszony jest ALKOR Wilk z Polskiego Dworu :D
|
Hmmmmm....No to teraz mamy wszystko odszyfrowane... :)
PSY szczeniaki 128 CHEITAN z Peronowki posrednia 129 ALKOR Wilk z Polskiego dworu 130 BOTIS z Peronowki 131 KIRK KROY Eden severu otwarta 132 BALROG z Peronowki championow 133 DRAGON Eden severu SUKI otwarta 134 ALISTAIR WOLF z Peronowki 135 IRRIS Kollarov dvor championy 136 ANDARIEL WOLF z Peronowki 137 JOLLY z Molu Es |
Margo, ja bardzo się cieszę, że o mnie pamiętacie, ale tego KIRK KROYa to wymaż z listy, bo nas nie będzie.... :| :mrgreen:
Ogłaszam jak najbardziej oficjalnie, że na razie to chyba na dłuższy nieco czas znikniemy z wystaw. Nie mam też pojęcia, czy uda nam się jechać do Eli - raczej nie :bigcry2. Uwielbiam wystawy i do Elki jechać bym chciała bardzo, ale (głupia wymówka, acz prawdziwa) czasu po prostu nie mam :roll:. Pozdrawiam :) |
Quote:
|
Witam
A ktos wie o ktorej sa wilczaki ????? Ja w sobote jade na wesele i nie wiem o ktorej bede w lodzi :frown: mam nadzieje ze ok 12 to powinienem zdarzyc. Pozdrawiam i zycze sukcesow :mrgreen: |
Quote:
|
Quote:
A inaczej mowiac: nauka o metodach przedstawiania na dowolnym materialne wilczakow... ;) |
Quote:
|
No to czekam na objasnienie zamówienia 8) :wink:.
|
To zapodaje wyniki:
szczeniaki CHEITAN z Peronowki ocena WO, dostalismy biala (???) wstazeczke i siurpriza: pucharek...maly, akurat jak dla szczeniaczka:) posrednia ALKOR WILK Z POLSKIEGO DWORU ocena doskonala BOTIS z Peronowki ocena bardzo dobra otwarta BALROG z Peronowki ocena doskonala, CWC suki otwarta kulawa-kontuzjowana ALISTAIR WOLF z Peronowki ocena doskonala, lokata 2 IRRIS Kollarov dvor ocena doskonala, lokata 1, CWC, NSwR, Zw. Klubu, Zw. Rasy (jak cos poplatalam w nomenklaturze to prosze o poprawke) championy ANDARIEL WOLF z Peronowki ocena doskonala, lokata 2 JOLLY z Molu Es ocena doskonala, lokata 1, CWC i na koniec Margo przywedrowala z duuuzym pucharem dla najlepszej hodowli:) Dziekujemy za spotkanie, bylo suuuper :) A psy- padniete pozdrawiam Gaga |
Gratuluje wszystkim i zaluje ze sam nie moglem zobaczyc :frown:
Niestety wrocilem niedawno z wesela, a poniewaz wesele bylo poza Łodzia to nie dotarlem na wystawe. Mam nadzieje ze wszyscy zadowoleni Pozdrawiam |
Wreszcie mam chwilke czasu, aby napisac kilka slow. Bo cala wystawa wywoluje duze emocje... 8) Pozytywne: bo to zawsze cos nowego. Negatywne: bo sedziowanie wilczakow przez osoby, ktore nie mialy szansy sie "wgryzc" w rase czesto sie tak konczy.
Nasze obserwacje: szkoda, ze sedzina nie zaufala wyczuciu Daivy, ktora jednak o wilczakach wie o wiele wiecej i sama chciala ustawiac i opisywac psy. I skonczylo sie jak skonczylo... Co do nas to moge powiedziec, ze wygralismy tam, gdzie nie powinnismy i ... przegralismy tam gdzie nie powinnismy. :wink: Cheitan - rodzynek, ale i ladnie sie prezentowal... Wiec mucha nie siada.... 8) Botis....osobiscie nie dalabym mu "bardzo dobrej", ale za jego wyczyny na ringu wyslala z dyskwalifikacja. Po jego doskonalej prezentacji w Zielonej Gorze nie myslalam, ze ma on tak pusto w glowie..... :twisted: :wink: Balrog - co tu duzo gadac: jest w szczytowej formie. Dla sedziny "jeszcze niedokonczony", ale o tym pozniej.... Alistair - z nia nawet nie bylo co walczyc - nadal zbyt mocno kuleje, wiec po Zielonej mamy juz druga wystawe z glowy. Tydzien temu myslalam, ze Iriss po prostu chciala sie wyzyc na jakims suczysku :twisted: , ale teraz widze, ze ma ona niezle poukladane w glowce i z premedytacja zaplanowala usuniecie konkurencji z klubowki.... 8) Jolka i Andariel - ja bym nie dala matce wygrac, bo Pinkowa jest w swietnej formie i byla w zasadzie jedna z faworytek. Teraz pytanie: czy sedzina byla zla. Odpowiedz: NIE. Biorac w reke opisy moge powiedziec, ze swietne sie zna na psach i ma niezle oko. Na czym wysiadla to rzeczy, ktore stanowia specyfike tej rasy i o ile u psow innych ras sa czesto minusami, to u CzW sa WYMAGANE. Tak wiec generalnie cale opisy sa calkiem OK, ale padlo to najwazniejsze: budowa i ruch psa. Sedzina szla starym tokiem: pies ma miec mocna klatke i rownolegly ruch lap. U wilczaka szerokie przedpiersie jest powazna wada, a ruch rownolegly jest typowy dla psow, ale podstawowa charakterystyka wilkow i CzW jest zbiezny ruch lap. Dlatego psy poprawnie zbudowane dostaly u sedziny wpisy: zbyt waska akcja przednich, ew. tylnich lap, waska klatka piersiowa, niedokonczony rozwoj itp... Czyli szanse mialy psy poruszajace sie ciezej niz te "plynace nad ziemia". Ruch jest oczywiscie wazny bo to on charakteryzuje ta rase, ale na mnie jak plachta na byka dziala cos innego. Po raz kolejny widze wpisy "zbyt wysoko noszony ogon". Dla odmiany mamy to tez u Ali - nieswiadomie sedzina zrobila nam ogromny komplement, ze Ali ze strachliwrgo suczyska stala sie pewna siebie lady... :twisted: Tu juz nie chodzi o naruszenie wzorca, ale o charakter promowanych psow. Wilczak zadowolony z siebie nosi w ruchu ogon na linii grzbietu. Jak jest pewny siebie, dumny, to ogon wedruje do gory mowiac "patrzcie i podziwiajcie jaki jestem piekny". Promowanie psow noszacych ogon w dol lub na brzuchu, to nic innego jak promowanie psow malo pewnych siebie, stachliwych lub najzwyczajnie zgnebionych. To nie jest collie, sheltie czy border, gdzie ogon powinien byc noszony w dol. U wilczaka jest on niesamowicie zwiazany z charakterem danego psa i niestety szczegolnie takie mniemanie trzeba tepic. Nie mam pojecia, ale jakims cudem wlasnie to zamilowanie do szerokich klatek i ogonow koniecznie noszonych w dol jest typowe dla sedziow z krajow "na poludnie od SK i CZ". Zaczynam sie zastanawiac, czy to wina zlego tlumaczenia wzorca na ich jezyki, jakis bezsensownych artykulow publikowanych w ich gazetach, czy czegos innego... :? |
Quote:
Preferowanie psow z ogonem noszonym do dolu czy nawet pod soba nie jest typowe dla sedziow z krajow na poludnie od SK i Cz .Jeszce nietak dawno bylo tak i w Polsce i niewydaje mi sie ze to wina tlumaczenia wzorcow lecz promowanie psow z duzych hodowli gdzie psy poza kratami swojego kojca niec innego nie widza Ps. Zapomnieliscie w tej liscie o Garo :) |
Quote:
Dragon oczywiscie w klasie championow zdobyl wszystko co bylo do zdobycia ( no prawie ), czyli ocena doskonala, NPwR, Zwyc. Klubu CWC Bede musiala pomyslec jak w przyszlosci odrobic to haniebne zaniedbanie... Adam, Daniel: wybaczcie :help pozdrawiam Gaga zawstydzona |
All times are GMT +2. The time now is 03:14. |