![]() |
WYNIKI: DM, czyli mielopatia zwyrodnieniowa
Ambra Vlci Nadeje
result: Myeolopathy - PCR result: Genotype N/N free a i dcera Ambry a Eliga je zdrava. Arimminum X-Incognita result: Myeolopathy - PCR result: Genotype N/N free |
Badania w kierunku DM - mielopatii degeneracyjnej można wykonać w warszawskim oddziale niemieckiej firmy LABOKLIN , przy ul. Powstańców Śląskich 101.
Miło nam poinformować, że EURY z Peronówki nie jest nosicielem wadliwego genu ! Genotyp N/N http://eury.zperonowki.com/galeria/d...2/IMG_4039.JPG http://eury.zperonowki.com/galeria/d...2/IMG_4045.JPG |
Gratulacje!!!!! :)
|
super!!!!
gratulacje ogromne od naszej trójki!!!! p.s. a ile kosztuje to badanie ??? :) |
Ogromne Gratulacje! :)
|
My też się cieszymy!
Badanie genetyczne kosztuje 255 złotych + 20 zł pobranie krwi ( biorąc pod uwagę zachowanie Eurysia powinno być odwrotnie;-)). Śledzę wątek o DM na forach włoskim i angielskim. Problem wydaje się wcale nie tak błahy za jaki się go u nas uznaje. Lepiej zainwestować teraz w badanie niż za kilka lat w 'wózek' dla kalekiego psa. Życzymy wszystkim ( nie ma co ukrywać - każdemu przejdzie przez myśl : " a co, jeśli mój pies jest nosicielem albo jest chory ?" ), aby mieli odwagę stawić czoło problemowi. |
Gratulujemy tez :)
|
Super, że się odważyliście.
Gratulacje dla Eurego. My chyba zamkniemy ten rok już kompletem badań. |
Quote:
Ave Tajga Arimminum N/N Anne Lee Srdcerváč N/N Amore Mio Srdcerváč N/N Testováno v Laboklin |
Quote:
|
|
nic, tylko się cieszyć :-)
|
A więc teraz oficjalnie:
otrzymałem dziś wyniki badań Wondery z Laboklin w kierunku DM i PRA w jednym i drugim przypadku wynik testu n/n :p chciałbym też te wyniki umieścić w bazie, ale nie wiem jak to zrobić i do kogo się zwrócić :roll:?? Wynik dostałem w pdf i nie wiem jak to tu umieścić, bo rozmiar jest za duży...:cry: |
Dobry wynik to musi być duży:) Gratulujemy wyników:):beerchug2
|
Gratulacje :p
|
Gratulacje!!! :)
|
:bigok WoNNdera jak rybka... zdrowa! Brawo Paweł!:)
Gdy przyślą Ci certyfikat, zeskanuj go albo zrób fotkę i wyślij pod adres www.wolfdog-healthinfo.org . Mijke doda wynik do oficjalnej listy. |
Gratulujemy
|
Quote:
Nasze badania musza poczekac na luty albo marzec - zblizajace sie ferie wplynely znaczaco na rodzinny budzet :( |
Dzięki za wszystkie gratulacje :p
Danka - dzięki również za wskazówki co do dodania do bazy! |
Quote:
Do mijke tez mozna, ale ona dodaje je do swojej listy.... |
Wynik Kalinki też wysłałam do bazy i do Mijke ;)
|
Dzięki za informacje ;)
|
No to widze, ze sa i kolejne przebadane psy:
- AMBER WOLF z Peronówki - N/N wolny - BETI Wilk z Polskiego dworu - N/DM nosicielka - ADANE Jantarowa Wataha - N/N wolna - CELEB Jantarowa Wataha - N/N wolny Cala masa probek poszla do badania, wiec niedlugo bedzie tu tloczno... ;-) |
Art z Viktoriinej zahrady
Myelopathie Degenerative PCR result: genotype N/N (sain) |
Nasze gratulacje dla wszystkich:)
|
poprawienie :) info dostalismi wyniki o testowaniu i na to wychodzi ze zaden szczeniak od mojej staruszki nie moze chorowac na DM - tak samo jak i dzieci Gierki :) bardzo fajne info :)
to taki wiosenny prezent dla wlascicieli moich szczeniakow :) |
Quote:
W takim razie... skoro Harmonia jest n/n, a Laudaj też n/n, to tatuś nie ma możliwości być DM/DM! Dobra wiadomość dla jurnego staruszka! :rock_3 |
Daiva gratuluję takich dobrych, no niemal idealnych wyników :)
To miłe wieści :) |
Wyniki DM
Garuda z Peronówki N/N :)
|
Idun Imbus z Peronówki N/N
|
Narvana, Szastin - ekstra!!!! gratulacje :lol:
|
Sheytan z Peronówki DM N/N :)
|
Gratulujemy cudnych wyników, szczególnie rozpiera mnie radość z wyniku dzieciaków bo i Shey i.......ech muszę poczekać, aż się sami pochwalą:)
Rybka-uściskaj synusia :bussi |
To ja też się pochwalę Ilmarinen Girios Dvasia DM N/N :sooo_hapy
|
Zygzak, Garudki i Imbus- cieszę się z Wami. Jeden kamień z serca :) Ale i tak Wam zazdroszczę, że już znacie wynik HD- nam jeszcze przyjdzie czekac pół roku...
|
Quote:
Nic w jego zyciu sie nie zmieniło tylko nade mną krąży widmo HD C ......... Rybka - to juz niedługo - pól roku to akurat po wakacjach i spotkaniach ;) |
Gratulacje!!!!! :)
|
Gratulujemy bardzo dobrych wyników!!!
Mnie pozostało tylko czekać - krew na DM i dwarfism pojechała dopieroco do badania... |
Quote:
Moje baby też mają DM N/N:p |
No dobra - to teraz ja:
Obie zalozycielki hodowli sa czysciutkie... :D Jolly z Molu N/N Merry Bell z Molu N/N A to oznacza, ze zaden z ich szczeniakow nie zapadnie na DM - moga byc maksymalnie "nosicielami".... ;) Wyniki reszty stadka zalezaly wiec od tatusiow: ;) Alistair z Peronowki N/DM Juvart z Peronowki N/DM Kaseya z Peronowki N/DM Peymakilir z Peronowki N/N Qareen z Peronowki N/DM do tego: Eligo z Peronowki N/N A poniewaz Merry Bell tez jest N/N, wiec caly miot "M" tez bedzie N/N... Mam tez wyniki: - Milo Ruskov dvor - jest N/DM, wiec psy z miotu "A" moga byc jedynie albo N/N, albo N/DM - Barona spod Dumbiera - jest DM/DM, wiec wszystkie psy z miotu "J" beda N/DM Mamy nieoficjalny wynik Irana Zemplínska oblast' - jest N/DM, czyli miot "K" moze byc tylko N/N lub N/DM... Na reszte wynikow czekam... |
A do kompletu, aby jeszcze milej zakonczyc ten tydzien, wrzucam wyniki probek, ktore trafily do mnie:
Murmur z Peronowki N/N Gibil z Peronowki N/N :D |
Pierwszy Wynik -Gna Braterstwo Wilczaków N/N
czekam na resztę :) |
Lorelei z Peronówki - N/DM
Wicher Cwany Wilk (podaję za zgodą Daniela) - N/DM |
mielismy sie na razie nie chwalic, ale skoro i tak juz wiadomo :) Call me Sexy Srdcervac N/N
|
No to my:
Kalaratri z Peronówki - DM/N Clair de Lune Srdcervac - N/N :) |
X-TROVERTIDA PRESTA Atropa Bella Donna - N/DM
|
Ale duzo wynikow :grosscool Super, super i gratuluje kazdemu :)
|
Gratulacje dla wszystkich :)
|
My wlasnie dostalismy wyniki:
Jabberwock z Peronowki N/DM Anarchia Lalinok N/DM Morrigan z Peronowki N/N Czarna Dama Galicyjski Wilk N/DM Gorthan Sung'manitu Tanka N/DM Gorthan Maugrim N/N Gorthan Mroczna Strzyga N/N Gorthan Marrok N/N Mam nadzieje, ze uda mi sie naklonic wszystkie eSki do badania... |
czechy
i nowe info z dodatkowymi psami
Harmonia Eden severu N/N Geryon z Peronowki N/N Laudaj Girios dvasia N/N Bite Pilkoji Girios dvasia N/N Baziliskas Girios dvasia N/N Elwen Girios dvasia N/DM Body Vlci demon N/N Kangee Girios dvasia N/N Kenro Girios dvasia N/N El Saygo Girios Dvasia N/DM Walkiria Girios Dvasia N/N Eshu Girios Dvasia N/N Blezdinga Girios Dvasia N/DM Staugűnas Sidabrinis vilkas N/DM Larikin Girios Dvasia N/N |
test DM
Acriter Wilcza Saga N/N
:) |
Quote:
My póki co wciąż czekamy, ale i później wysłaliśmy, więc... w sumie, to już niedługo. :) |
Anadriel Conall Braterstwo Wilczaków N/N
Gimir Braterstwo Wilczaków N/N |
Fenrir Braterstwo Wilczaków N/N
|
Ciesze sie ogromnie ze synus Gimirski jest N/N:sooo_hapy
|
Cora z Hvozdecké kotliny N/N
Aresco Wilcza Saga N/N :grosscool |
i nowe:
MILO Radov dvor N/N NANI Radov dvor N/N |
Louve, Wolfin - gratulacje !!!!!!!!!
gratuluję też przepadanym wcześniej, bo był taki wysyp, że się pogubiłem z lekka :lol: więc z tego miejsca dla wszystkich, którym nie gratulowałem i tym którym gratulowałem - EKSTRA!!!!!!!!!!!!!!!! oby tylko takie wyniki dalej były!!!!! |
Właśnie dostałam mail od Danieli z wynikami Łowcy:
DM/DM :( Teraz pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że ten wynik w jego wypadku nie będzie automatycznie oznaczał choroby w późniejszym wieku. |
Nie będzie, nie będzie, już się wszyscy o to postaramy zaciskając zbiorowo kciuki na zawsze!
Pamiętaj co zawsze było powtarzane: taki wynik NIE OZNACZA wystąpienia objawów choroby :) I tej wersji się trzymamy:) |
Quote:
Sama z niepokojem czekam na przyjście wyników i jestem dosyć zestresowana. Ale co ma być, to będzie, trudno |
Dzięki za te słowa! :bussi
Miejmy nadzieję, że tak będzie. W każdym razie zamartwianie i tak w niczym tu nie pomoże, niezależnie od jego natężenia. :) |
Quote:
Lowca na dodatek to wysportowany pies z dobra anatomia i ja tez, jak Gaga nie wierze i nie mysle ze on bedzie miec problemy. |
Quote:
o jego wysportowanie i ogólną kondycję będziemy dbać w dalszym ciągu; przynajmniej tyle możemy zrobić. :) |
Enfys Braterstwo Wilczaków N/N
|
Sabnock z Peronówki - N/N
|
Quote:
Jak dotad "aktywatory" pojawily sie w Passo del Lupo, Crying Wolfie i de Louba Tar.... Oczywiscie nie oznacza to ABSOLUTNIE, aby nie uzywac psow z tych hodowli, ale o to, aby uzywac jedynie tych przebadanych... Aby nie robic skojarzen "ryzykownych".... |
Quote:
Cieszymy się, że braciszek zdrów jak... rybka :D Grin- absolutnie się nie przejmuj bo nie ma czym, gen DM/DM mówi TYLKO o predyspozycjach, a nie o chorobie. Jestem pewna, że Łowca dożyje długich lat w dobrym zdrowiu, czego Wam z całego serca życzę :) |
Quote:
|
V neděli budu v Jeleni Gore na výstavě. Kdo chce, mohu mu odebrat psa.
|
Quote:
|
Gorthan Scylla Selaris N/DM
Gorthan Sabat N/DM Ufff... Czekamy na ostatnia dwojke. |
Przebadana jest tez pierwsza N-ka :)
Naberius z Peronówki N/N :p |
Wlasnie dostalam info od weta, wynik na papierze odbieram wieczorem:
Bies Welkoscyrz N/DM ufff... oczywiscie mogloby byc lepiej, ale i to mnie bardzo cieszy :) |
Quote:
ekstra! gratulacje :)!!!! |
oo gratulacja, znowu tylko zdrowe psy.
|
Super!!!:happy synus zdrowy,cieszymy sie ogromnie:cool3:bussi
|
No i zamartwianie z głowy! SUPER! :)
|
Wlasnie dotarly takze wyniki reszty psow z naszej bandy....
Botis z Peronowki N/N Jaud z Peronowki N/N Ibona Radov dvor N/N Tym samym wszystkie Bure biegajace po podworku zostaly przetestowane (i to bez laski Laboklina :evil:), a wyniki WSZYSTKICH przebadanych psow dostepne sa oficjalnie na stronach hodowli... |
Quote:
reszta tez - cudowne, dzieki Gosia za wyniki |
Margo, Jaud czy Juvart?
Bo Imię mi do przydomka nie pasuje :) |
Quote:
|
Super, gratulujemy !!!!!:drinka
|
GORTHAN SAJGON N/N :rock_3
|
Quote:
|
Gratulacje!
Ja mam tez kolejne dobre wiesci: N/N jest Carr Maly bysterec, wiec WSZYSTKIE jego polskie mioty sa N/N.... 8) |
super, gratulacje!!!!
|
Quote:
Zatem winna jestem rodzinie zakończenie sprawy: Cheitanas N/N. Dzieci mogą spać spokojnie. p.s. Danieli niniejszym dziękuję:) |
Quote:
super BARDZO dziekuje :)))))) jupyyyyy i to znaczy ze CALY miot "I"-kwiatkow milosci Harki i Cheo -jest N/N |
My też dostaliśmy dziś wyniki :)
Astarte Lupus Ardor is N/DM |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Ja także dostałam wyniki, dłuugo się naczekałam ale warto było :p
Liskamm jest N/N |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Gratki dla wszystkich:) Widać przyszła hurtowo kolejna porcja wyników:)super:)
|
Chyba faktyczie poszło hurtem, bo ja też otrzymałam wyniki od Danieli.
Bashtee Wilcza Saga N/N :D |
Ekstra!!!!!! Gratuluję wszystkim!!!!!:) :)!!!!!!! zdrowe te nasze psiska cholercia :)
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 00:40. |