![]() |
Wystawa w Poznaniu
Wystawa jest jak pewnie wiecie jednodniowa, w niedziele.
Ale warto przyjechac juz wczesniej, bo w sobote mozna sie jeszcze czegos nauczyc, albo chociaz popatrzec. :wink: W sobote od rana bedzie pokaz szkolenia obidience, robiony przez faceta z Francji. Bedzie to kurs dla sedziow, treserow itp. ale tez dla wszystkich ktorych to zainteresuje. Wejscie ok. 30 zl, ale za to mozna z psami. Bedzie seminarium, pokazy, opisy. A po poludniu (prawdopodobnie) nasza grupa obidience bedzie miala zawody. Mozna wiec przyjsc i pokibicowac np. Amberkowi :cheesy: W niedziele na wystawie tez bedzie pokaz obidience w wykonaniu naszej grupy, i faceta z Francji. Ja na wieczor naszykuje gulasz grzybowy gotowany na piwie, :ffod jakies ciasta, :cake moze Peronowka przywiezie reszte fernetu (?) :drinka Spanie tez sie znajdzie pozdrawiam i do zobaczenia :hand Ela i Amber |
Re: Wystawa w Poznaniu
Quote:
Quote:
OK, to my jako wpisowe wezniemy Ferneta i moze jakies inne wynalazki..... Daj znac, co bedzie potrzeba. |
Wystarczy Fernet!
A teraz czekam na zgloszenia! kto przyjedzie jeszcze? Ela |
Pinki i ja meldujemy swoja obecność dozobaczenia.
Daniel |
Quote:
Tak wiec prosze o dopisanie do listy... :D |
A co Beowulf tak milczy? Czyzby Fany w ramach prostestu przeciwko wywiezieniu od niej narzeczonego odlaczyla (na stale) kompa od sieci? :sweetCyberM
|
Iowa tez cos pisala ze sie zglosili na wystawe!
Tylko czy przyjedziecie wczesniej? :confused2 A co ratownik doskonaly Taro? Przyjedziecie??? :confused2 Jakos nic nie slychac tez o Szamanie? przydalby sie jeszcze jeden psi facet dla rownowagi :lol: |
Quote:
Quote:
|
Nie zabija postaram sie przyjechac w piatek wieczorem albo w sobote wczesnie rano.
Pierwszy przystanek bedzie Beowulf :) chyba. |
Quote:
To decyzja na dzisiaj, ostateczna bedzie chyba w sobote przed wystawa! Zostawcie wolny talerz dla strudzonego wedrowca (jakby zmienily sie plany?) Pozdrawiam Jolka. |
W pociagu lepiej miec kaganiec, chociazby w torbie :mdrmed
Wszystko zalezy od tego czy ktos sie przyczepi czy nie. Ja jechalam raz z Amberkiem pociagiem i nawet bylo niezle, ale jakos nie chce tego powtarzac. Z kolei Pinki ciagle jezdzi z Danielem pociagami i ma sie dobrze! Jak bedziesz chciala to przyjezdzajcie w sobote! Na wszelki wypadek moj telefon Dom (061)8674167 Kom 502390630 Ela |
Quote:
Quote:
Mysle ze jak beda znane szczegoly organizacyjne wykladu warto pokusic sie o maly grafik spotkania.Gdyby rzecz byla rano, to moze zdazymy jeszcze na maly spacer albo szpanerska parade przez centrum miasta ;) Pozdr Kamila vel beowulf |
Quote:
|
Quote:
Ciekawa jestem jak innym udało się przyzwyczaić psiaka do kagańca? :frown: Jolka |
Quote:
Nadal kagance nasze psy nosza srednio tydzien w roku (tzn na przygotowaniu do egzaminu na obozie w Lazne), ale ich zachowanie nawet ujdzie - tzn w porownaniu z tym, jak sie zachowywaly na poczatku... :) |
Quote:
troche dluzej i nawet bez oporu znosi kaganiec sportowy ale pozyczyla go zaprzyjaznionemu podhalanowi...:twisted: |
U nas tez na razie klapa z kagancem :roll:
Kupilam delikatny, ze skory, ale pechowo udaje sie Amberkowi wypchnac nos poza kaganiec, no i szoruje nosem po wszystkim :( Po prostu nie mam sumienia mu tego zakladac, bo nosek ma caly zdarty do krwi :evil: Mam jeszcze nadzieje, ze to kwestia czasu... |
Ha - juz wiem co robicie zle! :roll:
Macie zle kagance! 8) Czechoslowackie wilczaki nosza tylko slowackie kagance. Z innymi nie chca wytrzymac nawet 30 sekund.... Czyli najpierw proponuje zakup metalowego, przestronnego kaganca zakladanego przez glowe "Made in SK", a potem sami zobaczycie.... :cool! |
no tak wspominaałem już w Późnej że Taro nie ma problemów z kagańcem i nawet komuś demonstrowalem hm no ale ja wiem Taro od urodzenia jest inny.... dziwny? hm
Sebastian |
Quote:
U tych psow wszystko ma jakis powod..... :evil_lol |
Jakos nie ufam tym slowackim kagancom!
Czy on sobie go nie zdejmie w 5 sek? |
Quote:
Ale "Slowaki" sa dobre, bo: - nie przegryzie sie kaganca w ciagu 2 sek (plastiki) - nie wciagnie przypadkiem pozoranta (skorzane) - nie podbije oka wlascicielowi (dobra polska stal) - no i szybko sie je zaklada, co przydaje sie na szkoleniu i wsrod publicznosci (w ciagu 1 sekundy zmieniamy nasza bestie (wilczak w kagancu) w potulnego baranka (wilczak bez kaganca)). |
Przekonalas mnie! Biore!!! :cheesy:
Moze zajmujesz sie na boku handelkiem? chetnie skorzystam :) |
Nieźle, nieżle z tymi kagańcami. Już wiem, że nie jestem sama w walce! Podoba mi się z tym napychaniem kagańca jedzeniem :lol: ale musi być chyba duuuuży rozmiar.
Dziękuję za odzew-pozdrawiam Jolka |
Quote:
|
rzeczywiscie jesli namordnik to tylko taki duuuzy czeskoslowacki :wink: , jak juz pisalismy wczesniej nasz dostal sie Cezarowi wiec teraz i nam brakuje ...pewnie kolejna wyprawa na wystawe bedzie dla Margo z dluga lista zamowien :cheesy: bo i smycze rozpracowal team FanyGaro :twisted:
a do karmienia to kaganiec byl pozalkejany by na dnie zawsze cos bylo a psica sama chciala sie w niego wciskac; :roll: tylko ze nie przeniosla sobie tej zasady na inne sytuacje... ale dopniemy swego... pozdr Kamila (beowulf) |
Quote:
:grins |
Ja tez nie trace nadzieji! Musi nosic! :evil:
|
Quote:
|
Quote:
|
No to wystawa tuz, tuz - przydaloby sie domowic szczegoly. Jak, co, gdzie.
My zapisalismy sie na seminarium, wiec prawie cala sobote spedzimy na terenie targow: na poczatku uczac sie, potem kibicujac... :) Kolo kompa staja mi juz dwie litrowe butelkie fernetu...wiec? 8) |
No właśnie, jakie są plany spotkania w Poznaniu! Co, gdzie, jak i z kim?
|
Tez jestem za "dokresleniem"
planowo to jest tak: sobota 8.30 Poznan centrum (targi) wejscie na seminarium, praktycznie do 16.00 czyli jest juz ciemno, (gdyby psy musialy sie wybiegac(wyspacerowac)mozna w przerwie 14-15 zabrac je do parku obok targow albo kawalek dalej nad rzeke) po zmroku oblezenie Eli :) Ela na ktora oficjalnie ? dojazd samochodami bo to "troche" dalej (czy ktos moze mnie zabrac:)?) niedziela 8.30-9.30 wjazd na wystawe Mago moze da sie zrobic jakas elektroniczna "liste obecnosci", bo ja sie juz pogubilam w poprzednich postach :mrgreen: pozdr Kamila |
Dwie butelki ? :o No, no, a zwyciezca bierze wszystko? :wink:
To do rzeczy zaczynamy w piatek :cheesy: Peronowka podobno dojedzie (tak mowili kiedys) wiec i inni moga :) Jestem po pracy kolo 17 wiec mozna byc juz po poludniu na dole podam namiary W sobote jest seminarium wiec wilczaki znikaja z miasta i laduja sie na Targi , bedzie tam kurs Obedience (jak juz dawno wiecie) a po przerwie , chyba kolo 15 nieoficjalne zawody naszej grupy Obedience. Na seminarium zadziwiajaca bedzie frekfencja wilczakowa Sztuki 2 z Peronowki (czy sie nie myle?), pewnie Belka i Bolcio Fany ( najdluzej cwiczaca Obedience) Amber (raczkuje, jak to szczeniaczek :lol: ) Na zawodach Fany i Amber sprobuja sil z Belgiem, Chartem, Bouceronem, i innymi rasami i kundelkami :D Prosimy o bardzo cichy aplauz, a najlepiej to po !!! :mrgreen: Jesli ktos przyjedzie zanim wrocimy z kursu to nie ma sprawy, w domu zawsze ktos bedzie. W sobote powinni stawic sie Braterstwo ze Skoczkiem Joanka z Terminatorem (Joanko powiedz o ktorej mozesz byc i ile osob i ile pieskow) Mam nadzieje, ze przyjedziecie w miare wczesnie, zeby bylo kiedy pogadac! Bedzie nas dosyc sporo , bo oprocz wilczakowej ekipy przyjezdzaja znajomi z Wroclawia na Mistrzostwa Polski w Agility (okolo 6 szt). :shock: W niedziele powinna byc na wystawie jeszcze rodzinka Iowy, ale zapraszamy ich juz na sobote! Nie mam informacji od Maxa, moze Margo cos wie? W niedziele wystawa, a oto stawka psy kl. ml. AMBER Wolf z Peronowki kl. posrednia - MAX z Litavske Kotliny kl. o. - IKY od Uhoste kl. ch. - BOLTON eden severu suki kl. ml. ANDARIEL Wolf z Peronowki HALLA Kolarov Dvor IOWA Eden Severu kl. o. - MERRY Bell z Molu Es kl. ch. - JOLLY z Molu Es Troche nas bedzie :twisted: Piszcie prosze jak cos trzeba wyjasniac i piszcie zeby sie potwierdzic :) o ktorej kto moze byc . Moje namiary Ul. Galczynskiego 22 8674167, kom. 502390630 Mozemy sie umowic tez np kolo Targow, zeby bylo latwiej dojechac. Moge tez wyjechac po kogos , bo tu ciemno kolo mnie ... :( Przyjezdzajcie! Amber juz szaleje z radosci :cheesy: Elcia |
gdyby trzeba bylo odciazyc dom Eli , to zapraszam na nocleg u Miodzio-Beowulfow
Quote:
Quote:
F ma obecnie syndrom porzuconej bo jej pancio przewodnik poluje na renifery 8) wykrzesanie z niej iskry entuzjazmu graniczy obecnie z cudem :| Quote:
trzymamy kciuki i oczekujemy dobrej prezentacji dlugowytrwalej pracy nad mlodym (bo szczeniaczkiem to juz Ambera nijak nazywac-facetowi rok juz stuknie!) Kamila (beowulf) |
Fany jak zobaczy kawalerow (Bolo) to zaraz wykrzesa cala wiazanke iskier :blowingup
A Amber psychicznie jest jeszcze szczeniaczkiem (moze jest opozniony) :D |
Quote:
Jesli nam z tym transportem zastępczym nie wyjdzie to wtedy zostaje nam pociąg w sobotę :puppy_dog_eyes Szczerze mówiąc pociąg nie jest zły tylko niekoniecznie państwowy i kolejowy (lepszy jest np. pociąg do :all_coholic ) :cheesy: |
Quote:
Quote:
|
Kama, to myslisz ze ja go udziecinniam?
No musze to przemyslec :shock: Nie da sie ukryc ze nie znaczy na spacerach nie podnosi nogi do siusiania nie lata za panienkami (z wyjatkiem Jolly, ale to w rodzinie) Moze jeszcze nie czas na niego :mrgreen: Joanko fajnie jakbyscie jednak zabrali Zoyke! Przeciez duzo miejsca Wam nie zajmie, a ile radosci :D Czy chart bedzie zupelnie malutki? Pytam bo macie spac na strychu i chodzenie na siusiu co pol godziny moze byc dla Was uciazliwe :( Przyjedzcie w piatek , ale nas w sobote nie ma , wiesz ...seminarium. Jesli mozecie (to do wszystkich) to ZABIERZCIE SPIWORY!!! pozdro |
Quote:
Quote:
Quote:
ja mysle ze to juz niezly nastolatek :ylsuper pzdr Kama |
Quote:
Elu, co mamy ze soba przywieźć oprócz śpiworów i butelczyny przedniego wina? Jakieś jedzonko? Bigos, Strogonoff czy ciasto? Rzuć hasło a masz!! Pozdrawiamy serdecznie joanna z adrianem, halla z cieczką :shock: :shock: :shock: i zoya bez |
Quote:
pozdrowionka Daniel i Pinia |
Quote:
grunt by bylo paliwo 8) ale poczekaj naucza sie Hallki... |
Joanko przyjedzcie o jakiejs przyzwoitej godzinie, bo sie nie nagadamy i znowu zostanie tylko internet :?
Strasznie bym chciala zobaczyc Zoye, a i kolezanka od bialych tez bedzie na wystawie, wiec pewnie bedzie jej smutno jak nie wezniecie malej :cry: Polonezy nie sa zle, ja tez jezdze w 2 osoby i 3 psy (niemale) w poldku! Tylko nasza sunia zawsze siedzi za siedzeniem pasazera na podlodze, a chlopaki na kanapie (jak w zyciu :) ) Nie wiedzialam, ze bierzecie brata charta, ktorego ma dziewczyna z Poznania??? On juz jest dosc duzy :mrgreen: Jesli macie chec cos przywiezc to moze jakies ciasto, ale nie robcie sobie klopotu, w koncu przed Poznaniem macie jeszcze dluga trase :D Czekam na Was, dzwoncie jak bedziecie w Poznaniu, to po Was wyjade! Badzcie jak najwczesniej! (z Zoya!) Ela |
No to mnie uspokoiliście! Rzeczywiście obejrzałam sobie Poloneza sąsiadów i nie jest znów taki mały! Najwyżej je jakoś poupychamy!!
Pytanie do właścicieli klatek: czy ktoś z Was bierze klatkę ze soba i czy bedzie mozliwość wypożyczenia na noc? Nasza klatka jak wiecie została spacyfikowana :chainsaw2 przez Halinę a ona ma nadal cieczkę :mrgreen: i teraz to juz na 100% "te trudne" dni! Piszczy całymi dniami za kundlikiem, który nam sie pojawia na podwórku, srom ma obrzmiały jak jabłko, wyciek jest różowy, a ogon to by najchętniej nosiła na grzbiecie, zeby nie przeszkadzał! Martwię się więc trochę nocą, wśród stada chłopaków wilczaków i jednego młodzieńca charta. Stwierdzilismy z Adrianem, że ona chyba tak bardzo postanowiła sie rozmnożyć, że będzie miała tę cieczke do skutku, aż się coś trafi :mrgreen: . Elu, postaramy się być o przyzwoitej porze, aby zdążyć się nagadać. Planujemy wyjazd z domu z samego rana tak, aby dzień nam się jakoś sensownie poukładał. Będziemy w razie czego w kontakcie. Pozdrawiamy Joanna i reszta |
Ja mam klatke , ale nie wiem czy Hala jej nie zdemoluje?
Jesli nie, to trzeba ja bedzie tylko wniesc 3 pieterka do gory i juz. A co myslicie gdyby troche posiedziala na balkonie? w klatce oczywiscie. (jesli inne dostana glupawki, bo jeszcze wyjdzie nieplanowane krycie np z Amberkiem i co?) Na 17, 18 planujemy wspolny obiad, byloby super gdzybyscie dojechali do tego czasu. Masz moze jakis telefon ze soba? Czekam pozdrowienia Peronowka juz jest!!! :cheesy: Amber totalnie oszalal ze szczescia na ich widok :shock: |
Klatka jak sądzę będzie niezbędna, bo Halla jest cała w skowronkach!!! I tylko kombinuje co widać na pysku :ehmmm Jak dla mnie (I dla niej chyba też) może siedzieć na balkonie.
Nie jestem pewna czy damy radę na tę 17.oo stawić się u Ciebie, bo ten Polonez to jakiś mistrz szos (w porywach osiąga 90 km :shock: :shock: ).Właśnie wyjeżdżamy więc życie pokaże ile dni będziemy jechać! Jesteśmy pod następującymi telefonami ja:0604 487 604, Adrian 0504 774 264. Do zobaczenia!! |
No tak...oni pija, bawia sie a ja tu w deszczu ...wilki....
Buuuuuuuuuu .......... Przywoezcie przynajmniej duzo nagrod i opowesci Bawcie sie dobrze :beer Gaga z Giga pusto tu jakos...ide.....co bede sama siedziala |
Margo przestańcie oblewać kolejne zwycięstwo tylko podajcie wyniki
|
Jakie wyniki? wiadomo ze wygrala Jolly :cheesy:
|
Quote:
Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - Poznań |
Noooooooo...wszystko prawie wziet przez Peronowke;-))))
gratulacje :) CHyba powinniscie miec zakaz wstepu na wystawy :D Czekamy nafotki z ringu pozdarwiam Gaga przemalowujaca Gige na szaro.... |
Quote:
No, klubowka to nie byla, wiec na ringu nie bilo sie 50 CzW... Ale i tak jestesmy zadowoleni :) Bylo 7 CzW, ale wszystkie w polskich rekach. Poza tym wszystkie psiaki pieknie sie zaprezentowaly i nie bylo zadnej wtopy. A juz wystawienia moga pozazdroscic nam i inne nacje.... :D Quote:
Od czasu do czasu zrobimy sobie wspolne spotkanie, jak chocby w marcu w Katowicach, czy w maju w Lodzi. A jesli chodzi o nas, to nie ma sie o co bac - nie na wszystko starcza czasu, a my mamy jeszcze do obskoczenia wystawy w Czechach, Slowacji i Niemczech, tak wiec w kraju nie goscimy tak czesto jakby sie moglo zdawac... :mrgreen: Quote:
Quote:
|
A teraz korzystajac z okazji chcialabym serdecznie podziekowac Eli za goscine :bigok, dobra zabawe :sooo_hapy , za wieczorne uczty :ffod i za tolerowanie bandy wcale nie takich spokojnych :wolf . Tym bardziej, ze sama miala na glowie jeszcze seminarium, zawody i pokaz :gmorning .
Jeszcze raz wielkie dzieki! |
My też pięknie dziękujemy Eli za gościnę i że zniosła zarówno nasz późny przyjazd, Scotiego na kanapie i w talerzu i rumor w srodku nocy związany ze znoszeniem :cheesy: Scota na spacer. Było suuuuper! Dziękujemy Elu!
|
Do podziekowan dla Eli przylacza sie Daniel i Pinki ktora jest bardzo smutna bo niema sie z kim bawic i czeka juz na nastepne spodkanie :)
|
Quote:
:thumbs :beerchug2 :ffod :daysmile :ylsuper :ylsuper :ylsuper bo slow nam braklo :) Kama i Fany vel beowulf |
Quote:
jesli macie dorzuccie prosze rozpiske sedziujacych, bo znow wpadniemy jak ... w kompot :oops:, a kasy mi szkoda na duble :mrgreen: pozostanie wyprawic sie do Rzeszowa :lol: pozdr Kama |
Dzieki ze przyjechaliscie :grins
Bylo mi strasznie milo Was wszystkich widziec, chociaz zawsze wydaje sie za krotko! Mam juz pewne plany na przyszly rok, ale to jeszcze dluuuuuuuuuugo..... Niestety przez seminarium nie bylo tak duzo czasu na leniuchowanie, ale cos sie nauczylismy :wink: No i zmienilismy obraz wilczakow w oczach pewnego Francuza :D Bardzo krotko byla rodzinka Joanki :( Mam nadzieje ze nadrobimy to nastepnym razem :cheesy: Raczej do Katowic sie nie wybiore, wiec do zobaczenia w maju! :hand (chyba ze ktos bedzie w Lesznie, lub w Hradku) Dzieki i Zapraszam ponownie Ela i Amber wiecznie mlody |
Quote:
|
Quote:
Tylko Belka musi troche schudnac... ;) |
a propos Belki, to treser powiedzial ze Amber zdecydowanie za dobrze juz wyglada :D
|
Quote:
|
Quote:
w takim ukladzie predzej zrobimy interchampina niz zamkniemy championa PL... |
Chodzilo mu o te male waleczki na bokach Amberka :cheesy:
On jest ze szkoly trzymania psa chudo do minimum roku, mysle ze slusznie, ale teraz Amber siedzi b. duzo na ogrodzie wiec nie chce mu zabierac warstwy ochronnej :wink: |
All times are GMT +2. The time now is 01:45. |