![]() |
Jolly & Kondor - 'G' z Peronowki
I dokonalo sie krycie 8)
Jakies wrazenia o Kondorze? Ze zdjec mi sie BARDZO podoba... :love Jak u niego z charakterem? |
Jolly & Kondor
Quote:
Quote:
Co do jego wygladu to ma on swoja zabawna historyjke... ;) O Kondorze dowiedziala sie kilka lat temu pewna czeska wlascicielka "slawnego" reproduktora, ktory oczywiscie byl wedlug niej naj.., naj.... Pojechala wiec do Kondora zobaczyc. Weszla, zerknela na psa, wytrzeszczyla oczy, burknela "On jest wiekszy od mojego psa", zabrala sie i pojechala... O Kondorze nikomu nie wspomniala... 8) O jego istnieniu dowiedzielismy sie dopiero dzieki Marceli... :Rose I pojawil sie problem, bo pies mimo wieku nie mial jeszcze przeswietlenia, przez lata pelnil role stroza, mial wiec swoje nawyki i zdecydowanie nie byl to wystawowy "milaczek"... Ale udalo sie - w wieku 8 lat rentgen wyszedl ladny. Marceli udalo sie przygotowac psa tak, ze zrobil bonitacje. I dzieki temu moglismy zrobic miot z TAKIM psem.... Quote:
I jeszcze kilka nowych fotek z ostatniego weekendu: http://www.zperonowki.com/pics/galle...y/DSCF0092.JPG http://www.zperonowki.com/pics/galle...y/DSCF0154.JPG A tutaj sa kolejne zdjecia: Hodowla >> 2006.05: Kondor z Krotkovského dvora & Jolly z Molu Es |
No to czekamy na "małe" pieski. Swoją drogą ciekawi mnie, jaka wyjdzie średnia wzrostu. Kondor mały nie jest, ale i Jolly to kawał suki :cheesy:
|
Quote:
|
Jolly & Kondor
Quote:
Szkoda ze taki wielki heheh ;) Trzymam kciuki :) |
Maja maluchy wyzwanie - przegonic najroslejszego , jak dotad Cheitana :mrgreen: . ale z TAKIM tatusiem to maja spore szanse... BASIORY rulez ! :cheesy:
|
Ahoj Margo, tak jsi tedy zkušební chovatel. Budu moc zvědavá, co se vám narodí. Doufám, že hodně štěňat. Podle mě to budou krásná zvířata. Já se ke Kondorovi chystám také, s naší Moki od Úhoště. Pokud Pán bůh dá, budou z toho veliká a chlupatá štěňata, to já mám moc ráda. Hned si nějaká nechám :o Takže ti držím palce.
|
Quote:
|
Quote:
No, no, no... zainteresował mnie bardzo ten przyszły miot :D Będę śledzić losy :cheesy: Oby krycie było udane, trzymam kciuki ! |
Zaraz przetlumacze, ale Marzena pamietaj, ze wilczaki sluchaja dobrze jedynie wtedy, gdy sie im komendy wydaje w jezyku czeskim... :mrgreen: Radze wiec na obozie w Lazne przeszkolic dodatkowo ten jezyk.... :wink: :D
Quote:
|
Dzięki Margo ! :D
|
Jé a já jsem myslela, že máme tak podobné jazyky, že tomu každý rozumí :o Dík Margo
|
Jolly & Kondor
Quote:
Quote:
Z tym byl (i bardzo czesto nadal jest) wlasnie problem - hodowcy opanowani megalomania starali sie czasem wyhodowac duze psy, ale wychodzily nie tylko duze, ale i zwaliste. Wiec niby wielkie, ale ani troche nie WILCZE, czyli poprawnie zbudowane. I nie ma znaczenia, czy pies taki ma 67, 69 czy 72 cm w klebie. Jak jest zbyt masywny to na szkolenie sie nie nada, bo nie spelnia podstawowych wymagan stawianych typowemu wilczakowi jak "aktywnosc, szybkosc i wytrzymalosc". Jak wilk/wilczak ma odpowiednia budowe to moze miec nawet 80 cm. Bo przeciez w Rosji i takie potwory sie trafialy, a mimo to nadal byly wilcze i "wysportowane"... 8) Choc z agility rzeczywiscie moga miec problem... ;) Z tego powodu dla mnie osobiscie jest obojetne, czy pies ma 65cm, czy wlasnie 73cm - wazne, aby byl "typowy", mial odpowiednie formaty i budowe... :wink: Quote:
Quote:
|
Jolly & Kondor
Quote:
|
Jolly & Kondor
Quote:
+ charakter: super aktywny, ale z dobrym kontaktem z wlascicielem.... Co do wielkosci to bym nie przesadzala, ale bardziej zwroc uwage na budowe, bo z papusiowatym szczeniakiem nic nie zrobisz, nawet jak bedzie nieduzy.... ;) I oczywiscie charakterek - wszystkie spokojne psy odpadaja. Bo na Mistrzostwa bedziesz potrzebowala takiego Burego odpowiednika belga.... ;) A jeszcze jakby szczeniak byl "zarty"... ;) |
Heheh
Wilczakobelga chcialas napisac o tych Mistrzostwach? Nierealne... ;) Wiesz, teraz, kiedy juz dosc sporo widzialam CzW, mam juz swoj typ, ktory nie koniecznie do agility... Tzn taka Gejsa od Marceli lub Nirvana z Gdanska... Sredniej wielkosci, troche grubsza kosc i ta... siersc! :love A agility bedzie rrobic na pewno-niezaleznie od tego czy bedzie super czy nie... ;) /pokochalam to i nie ma dla mnie chyba odwrotu-a na zawodach nie musze wygrywac :) / |
Hm, ten miot bedzie na literke G a Beli F? :)
Czy uskoczycie w bok i inna literke dacie? ;) |
Nowości z ostatniej chwili. Jolka po badaniach USG: wynik pozytywny ;). Czyli możemy spodziewać się niedługo wesołej gromadki. Podobno szykuje się mała szarańcza ;)
Quote:
|
Cieeeeeeszyyyymyyyysieeeeee :sooo_hapy
|
No, to super, czekamy z niecierpliwoscia... :cheesy:
|
Łorany. Przemuś, a dasz radę je wszystkie wystukać po główkach? Bo wiesz, ja Margo zabieram na obóz. I będziesz z nimi wszystkimi SAM. Nie boisz się?
|
Ale szykuje Wam się ubaw. Ale będzie maluszków do miętoszenia :roflmao
|
Moc vam gratuluji a drzim vsechny palce. Hanka
|
Quote:
Fajnie będzie... ale zaopatrzcie się zawczasu w skórzane rekawiczki :wink: na te słodkie szpileczki-ząbeczki w podwójnych ilościach... Ale trzeba przyznać, że co jak co, ale psich nianiek to Wam nie zabraknie... :lol: |
Gremliny!
:cheesy: |
GENIUSZE (wątpię, czy zabraknie tym małym GIGANTOM pomysłów na umilenie czasu ich właścicielom)
FAWORYCI (na wszystkich wystawach) Tego mozemy być pewni jak 2x2=4 :cheesy: |
Quote:
Może Figlarze albo po prostu ... "Fajne" ? Gremliny tez mi się podobają, bo przewrotne jak wilczaki.... :wink: |
Gnojki, Gadziny, Gryzonie, Gówniarze.
Fiu-bździu, Farfocle, Fotelowce, Futrzaki |
Glupio mowic..... :roll: Ale wlasnie zauwazylam, ze fotki Kondora, ktore wedlug mnie JUZ OD DAWNA ozdabiaja jego galerie .... leza sobie spokojnie na moim dysku twardym.... ALE WPADKA.... :shock:
Ale juz naprawione 8) - fotki tatuska przyszlych szczeniat Jolly sa juz w galerii: Kondor z Krotkovského dvora |
:wolf
Jest............ zjawiskowy..... Tak wyglądac w JEGO wieku! |
http://dl.wolfdog.org/pics/gallery/d...200606-016.JPG
http://dl.wolfdog.org/pics/gallery/d...200606-078.JPG Margo, Przemku, skąd go wytrzasnęliście?! Z lasu chyba... ;) coś mi tu nie gra, to chyba nie jest prawdziwy Kondor, a jedynie Kondor podmieniony-na basiora... :D |
Jest po prostu niesamowity. Bardzo ciekawa jestem maluszków. Uwielbiam psy z takimi kryzami. Robi wrażenie. BOMBA. Coś czuję, że stado Margo powiększy się o jakiego zostawionego w Peronówce kolejnego ciekawego maluszka.
|
:cheesy: :love :cheesy:
|
W takim razie małe powinny nazywać się GONDORKI czyli szczeniaczki na 'G' Kondora i Jolki :cheesy:
(żeby od razu bylo wiadomo ze maja SUPER TATE i SUPER MAME) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: |
gandalfy, gwahyrki, gwarki, goworożce.... Galahady... :)
|
Gwynbleidd'y, nawet, jeśli białe to one wcale nie będą ;) ...
|
Miot G - jak:
Grom Grupa groznych, gniewnych glupoli goniacych gromady gryzoni-gangsterow. Glupie Gadanie... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Garkuchnia:
Glebokim gardlowym glosem, glucho, groznie, gromada G głosi gigantyczny głód! Garnku!? Gdzie gotowe golonki, gulasz, gdzie głowizna? Gimnastyka gardla glodnej grupy G! Gnebic garnek ! Giac gnaty! głuszyc glupka! Garnku, gorący -grzmi glos gromady- Gdzie gastronomiczny grajdołek ? Garniec, gulgoce - Granda! g.g..g..grupa G grasuje! Grabiezcy! Gruboskórne grubianstwo! Głupi garnku! Gdzie grząski grunt, gruby grabarz, guzdralskie garnki grzebie! (gruchnela głośna groźba) Granitowy grobowiec -gratis! - grzmi grupa G ! Gryźc gnojka! gnebic gara! *gwiiiizzzddd!* Głodne gęby! - Glosny glos, glownodowodzacego, generala grupy G, gładko gasi gardłowanie gangu. -Gloryfikowano glupio garkuchnie! Gotowane golonki - gorace, galaretowate gluty! Gamonie! -głaszcze głowę generalską - gołdne gapy! Gdy, garkuchnia, gównowarta, gdzie GRILL, gdzie gospoda!? Gwałtowny gwar! General- gwiazda!! Ge- ne- ral gigantyczny geniusz! Gromkie gratulacje! Grill Górą! Gorące grilowanie! Galony gorzałki! Gazu! Grupa G gna, gdzie grzeczny grill grilluje gustowne gołąbki. Garkuchnia głucha... Graciarnia... Garnek, grabi gruzy...groza. Głupie gamonie... gulgocze. Grafoman...Grupy G. |
:Eyecrazy :thumbs
|
Giganty - mam nadzieję, że pobiją rekordy wzrostu
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
... a jak sie Jolka czuje? Widac juz cos? 8)
Kiedy maja sie urodzic? W polowie sierpnia czy na poczatku...? |
Quote:
Zapodaj kilka przykladow 8) ;) |
Quote:
Quote:
|
Ja cie!
To juz?! Zrobice fotki ciazowej! Bedzie mozna zrobic wizyte w Peronowce? :P |
Quote:
http://www.zperonowki.com/pics/galle...9/DSCF0018.JPG http://www.zperonowki.com/pics/galle...9/DSCF0013.JPG Jak widac Jolek jest w takiej formie, ze gdyby nie okragly brzuszek to bez problemu bysmy z nia wygrali sobotnia klubowke w Niemczech.... :mrgreen: A moze i nawet tak by sie udalo... :wink: :mrgreen: Quote:
|
Hm, to Jolka niech rodzi szybciutko ;) Swietnie wyglada z tym brzuszkiem :D
|
super, super :)
|
horror, horror - same suczki...to nie moze byc prawda :D
|
to jest prawda :P
|
Wrath... trzymaj kciuki... MUSI byc chociaz jeden rodzynek!!!
|
No Adrian.. GRATULUJE !!!!!! :cheesy:
|
Czyli jeden piesek jest? :D czy narodzilo sie juz wiecej?
|
Az chcialoby sie napisac YES YES YES...:)
Tak.. chlopak byl uprzejmy i dobrze wychowany, puscil panny przodem (doprowadzajac mnie do stanu przedzawalowaego) Dochodza mnie sluchy, ze moze, moze wyskoczy ...i wlasnie sie dowiedzialem... sa 2 chlopaki :) i 5 dziewczynek :) :sweetCyberM |
:cheesy:
|
No to narodzily sie GWIAZDY !!! ( na razie GWIAZDECZKI)...
Witamy, witamy na tym swiecie i bardzo sie cieszymy i zyczymy tyle samo dobrego co dzieciaczkom Belci Zdrowko ! :beer |
NOOO to WIEELKIE gratulacje, już się nie mogę doczekać by zobaczyć te cudeńka!
|
To juz wszystko wiecie, ale jeszcze podsumowujac:
Dzis pod okiem Ali ("Liga czuwa..." 8) )... http://www.zperonowki.com/pics/galle....07.19/a-4.JPG ... przyszedl na swiat nie tylko miot Belci..... Biedna, umeczona i padnieta z wysilku z powodu nieprzespanej nocy Alinka musiala jeszcze nadzorowac, czy wszystko jest OK z Jolly... http://www.zperonowki.com/pics/galle....07.19/a-7.JPG Jolly chodzila zla juz od wczoraj..... :twisted: Nie mogla zniesc mysli, ze Merry Bell bedzie pierwsza. 8) Cala noc biegala, tupala, nabierala powietrza i .... UDALO SIE.... http://www.zperonowki.com/pics/galle...G/DSCF0010.JPG Wypadla jedna suczka, a po niej wyskoczyl caly babiniec.... Na koniec pokazaly sie dwa pieski: grzeczne i jakze dobrze wychowane ("Panie prosimy przodem"). http://www.zperonowki.com/pics/galle...G/DSCF0022.JPG W ten sposob mamy wiec 5 suczek i 2 pieski.... Jak widac Jolka postanowila, ze musi ratowac statystyke ilosci pieskow i suczek w miocie, ktora tak bardzo zachwiala Merry Bell... ;) Pierwsze fotki malych sa juz na sieci: Hodowla >> 2006.07: 'G'-z Peronówki |
Cieszymy sie bardzo :D
Dzis swietujemy... :beerchug2 |
żeby się nie rozdrabniać to tutaj: szcześliwym rodzicom i hodowcom F i G gratulujemy :blowingup :cake
|
Super GRATULACJE. No to macie wesoło :cheesy:
|
To się nazywa upiec dwie pieczenie na jednym ogniu ;) gratulacje szczęśliwym matkom ;)
Będziecie mieli 44 nowe łapki ;) |
Witam Felki i Gagatki - no to mamy drużynę piłkarską
|
My również witamy. Z wrażenia (śledzenie porodu na bierząco) zapomniałam o konieczności podjęcia oficjalnych kroków mających na celu powitanie ich na tym ponoć najlepszym ze światów. Życzę im (Felkom i Gargamelkom), by wiodło im się lepiej niż naszej reprezentacyjnej drużynie piłkarskiej :mrgreen:
Szczególne ściski dla tego jednego piesa (Wrath, obstawiłeś już, który?). Doskonale wiem, co chłopak przeżywał (ja miałam mniejszy zawał, jak rodził się mój rodzynek - Dewinek. Większy był, jak się okazało, że sunia jest jedna bo M&P do końca trzymali mnie w niepewności :twisted: ). Całujemy gorąco i ślemy kolorowe wstążeczki pocztą kurierską! |
:)
Osiwialem, kiedy jedna po drugiej wyskakiwaly same suczki :) 1 ok...2 -jeszcze spokojnie- trzecia, czwarta...(tu juz zaczalem przekonywac sie, ze moze tak musi byc) i wyskoczyla piata - to sami wiecie...swiat sie skonczyl :) Margo powiedziala: cos jeszcze jest w drodze... :) Nadzieje ozyly - po 10 minutach Margo napisala do mnie na GG: "mam cie zalamac?" :evil: Nastepna suczka? Kondor babski krawiec - pewnie cos mu przemarzo tej zimy... :evil: Pozniej okazalo sie, ze sie, najnormalniej w swiecie perfidnie znecali :) :shock: |
Normalka... hartuja Cie.. potem bedzie juz tylko ...trudniej :twisted:
|
Niooo..pieski juz nie sa bezimienne. Naczelna czarownica(-dziejka) Margo juz odprawila czary i imionka od juz beda determinowac zycie maluszkow :mrgreen:
JOLKOWE |
Wszystkiego, czego życzyłam Fajnym Felkom życzę też Gondorkom, o jakże pieknie brzmiących tajmniczych imionkach...
Niech się dobrze chowają i rosną zdrowe i dorodne! :cake A jak zamierzacie rozróżniać które czyje, jak już zaczną wyłazić z nór? :D Zaufacie sukom, że same rozpoznają, czy zdecydujecie się na wczesne chipowanie? Bo odróznić od siebie 5, 6 lub nawet 7 to jeszcze rozumiem, ale 11 - to juz chyba wyższa szkoła jazdy!!! :wink: :D |
Tak to vám moc gratuluji. Mamině držím palce, ať všechno zvládne a tobě Margo držím palce, abys našla dobré majitele, kteří nám ty Kondorky dostanou do chovu. Budeme je potřebovat.
|
Sprawdziłam etymologię pieknych imion G i doszłam do wniosku, że Garuda powinna niejko automatycznie dostać na całe zycie darmowy bilet narodowych indonezyjskich linii lotniczych :mrgreen: , a pieski będą baaaardzo dużymi miniaturkami wilczaków :wink: . Mają to zagwarntowane podwójnie: 1. przez geny tatusia, 2. po tych, po których noszą imiona. Dobra robota, Margo! :thumbs
|
Gosiu mozemi poproszyc o wytlumaczenie imion u psiakow? :wink:
|
Quote:
|
a ja juz znalazlam swojego krzesznego syna-Geryon bedzie moj, bo imie ma "moje" z mitologii starej Grecii. Moze tak byc? ja bede na nim czuwac dlugo, dlugo dopoki wyrosznie z niego gygant :wink: :cheesy:
|
Quote:
Wrzućcie sobie do googla imionka szczeniaków i wszystkie diabelskie strony Wam wyskoczą z dokładnymi opisami diabłów, demonów i starożytnych bóstw! I linii lotniczych Garuda w Indonezji! :wink: :D |
Wies, Rona, ja juz sama znalazlam jakie imie co znaczy, tylko mnie teras interesuje dlaczego takie one sa?
|
A bo Peronówka to taka sekta okultystyczno-satanistyczna :twisted: :new_evil nie wiedziałaś??????? hahahha :wink:
|
A już myślałam, że przynajmniej w miocie G będzie parę imion szlachetnych paladynów i pięknych pań rodem z arturiańskich legend, czy aniołów, bóstw światła i urodzaju... :D:D:D hehe a tu znowu bestie z piekła rodem, no i linie lotnicze w Indonezji :twisted:
|
Quote:
Popatrz na takiego Balroga - w domu poczciwy Juzio przez "u otwarte" :wink: , a tylko pojwi się na wystawie, a jego szatański, wilczy wdzięk od razu porywa sędziów... :roll: :D |
Quote:
|
Dwa są z Władcy Pierścieni-potężny Gothmog był jednym z Balrogów (!) , Demonów Ognia. Tak więc z Juziem w jednej ławce siedział i z pewnością to zaowocuje :D
Gwaihir-król wielkich orłów, wysłannkik boskiego Manwego, Władcy Powietrza i Sklepienia Niebieskiego, uratował Froda i Sama przed erupcją Góry Przeznaczenia ;) tak więc może jedna dobra i szlachetna istota wśród piekielnych hord 8) oby i to wróżyło dobrze, niech więc Gwaihir z Peronówki będzie szybki, lotny, śmigły, żwawy, a jednocześnie piękny, dostojny, istny duch wiatru ;) Oczywiście wszystkim szczeniakom życzę powodzenia na życiowej drodze :mrgreen: |
Quote:
|
A czemu szkoda???
|
no bo skoro hermetyczna to jak dołączyć mimo ogłoszeń?
:shock: |
Seba, hermetycznosc jest przykrywka...co by sie roznorakie instytucje przykoscielne, zwalczajace sekty, nie czepialy ze podczas wakacji organizowane jest jakies zbiorowe pranie mozgu :mrgreen:
A poza tym z ta hermetycznoscia to jak ze snobizmem : kazdy na to pluje i ze Fe! i Ohyda! ale tylko wtedy gdy jest poza tym zepsutym do cna srodowiskiem:) I to juz Krasinski w "Nie-Boskiej Komedii" udowodnil , ino ze tam szlo o sfery :wink: |
Quote:
Margo, Przemku ! MOJE WIELKIE GRATULACJE !!! Juz wczesniej się dowiedziałam, ale dopiero teraz mam okazję i czas. Ale sie będzie działo ! I pomysleć, że dwa porody w jednym dniu Wam sie trafiły - jak wyście dali radę ? :shock: I jak teraz sobie dacie ? :twisted: Matko, taka banda, z dwóch "gniazd", jak wy je upilnujecie, by wam sie nie pomieszały ??? Przeciez wstążeczki sobie te małe nicponie szybko mogą zdjąć, przypuszczam... :ghost_2 |
Quote:
|
Ja teraz dopiero od daawna weszłam pierwszy raz na forum i dopiero zobaczyłam - gratulacje :D.
|
Hehe :)
Margo przed snem zrobila jeszcze nowe fotki:) Fantastycznych i Gamoni :) |
Gwaihir to suczka? :shock: yyyy.... eeeee... ja, ten, tego... ja ich nie odróżniam! :D
|
Quote:
|
Więc ja również dołączam do gratulacji. Wiem, dobre 3 dni "po" ale w pracy wakacyjnej miałem urwanie głowy i za...kręciołek :) No i w necie nie byłem od zeszłego wtorku. Tzn byłem - maile sprawdzałem i szedłem spać. A tu taka niespodzianka :) No no no.
|
I my przyłaczamy się do wielkich gratulacji!!!
Też jestem zdziwiona, ze suki się tak świetnie zgrały... To niesamowite! Fajne szczeniaczki i dużo ich. Nie mogę się już doczekać spotkania w Peronówce! Ale będzie z nimi zabawa! Świetna gromadka! GRATULACJE dlas Was Margo i Przemku, i dla Waszych dzielnych suczek - Jolki i Belci! |
Quote:
|
Rodzina na urlopie, więc zarówno w swoim jak i w ich imieniu składam â Peronówceâ lekko spóźnione gratulacje :D a małym Wilczakom życzę aby trafiły do dobrych i wyrozumiałych właścicieli.
Konrad |
Quote:
.... potem to juz kazdego idzie poznac..... Bo kazdy psiak jest inny.... Nawet jesli na pierwszy rzut oka wygladaja tak samo... ;) Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Wiec te imona nie sa takie piekielne, jakby sie wydawaly... ;) Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Przemek, jak tam sobie radzisz sam? 8)
Masz nowy aparat ( :twisted: ) i tak malo zdjec... 8) i z wazeniem szczeniakow tez srednio Ci idzie... ;) za to miot F juz calkiem fajnie wyglada... :D |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 11:08. |