![]() |
jaké auto je nejlepší pro čsv
Rád bych se zeptal v čem vozíte své miláčky.Zejména mne zajímají majitelé, kteří vozí v kufru dva vlčáky. Jaké auto máte?Pozor. Jde mi jen o kufr, protože zadní sedadla jsou obsazena. Potřebuju, aby se tam vešly do kufru aspoň ještě něco (batohy, tašky, bedna s masem..:o) Prosím, dodávku kupovat nebudu. Jde mi o osobní auto...
|
:) veselejší téma
Hele já jsem naprosto spokojená s Felicií Kombi. Jsem asi saďour,ale psi do sedadlového prostoru vůbec nechodí. A kufr je udělán tak,že deska tam je na pevno(ani dveře kufru jí nezvedají),tím mám prostor na věci (nahoře na desce) a dole v kufru jezdí psi. Vůbec jim to nevadí,nastupují automaticky a jsou spokojeni(maj svoji boudičku) a dokonce těm kterým se dělá špatně,vyhovuje že nevidí. Na krátkou vzdálenost (cvičák atd) se tam naštosují i 4(rádi dělaj hromadu). Ale výstavy a větší dálka ,tak to berem max. 2. Jinak to samozřejmě řeším vozejkem na psy. Předtím jsem měla Opel Kadet Kombi a tam to byl kufr jako kráva.(4-5 psů bez problémů) Myslím,že takových kombiků je tucty a nebudeš mít problém něco sehnat. |
Dobrý téma, Jeníku :cheesy: Ne fakt, dva vlčáky nacpeš téměř kamkoli. Já párkrát jela s Karlem Štochlem v jeho malém Peugeotu 206, byli jsme tam dva lidi a tři čévéčka a jsem ráda, že nás nestavěli policajti, asi by se divili :lol:
Jinak já jsem obě holky vozila v Peugeotu 306 combi, bez problémů. Vešel se k nim dozadu i jeden pes navíc, ale jedině mini :D Teďka jezdíme s Citroenem Berlingem Multispace, holky mají celej kufr pro sebe a naprostá pohoda. Alina si pochvaluje lepší výhled z auta :cheesy: A v létě na táboře jsme tam nacpali tři lidi a tři psy, vešlo by se asi i víc psů :D u toho Berlinga jsou výhody, že se dají sklápět zadní sedačky po částech, takže je tam plno místa. |
Naše Raya jezdí ve Ford Focus kombi. Místa je tam spousta. Problémy byly s přelejzáním na sedačky. Řešili jsme to koupí sítě za zadní sedadla, ale když tam zůstala asi deset minut sama (šli jsme nakoupit) celou síť rozcupovala. Ne jen překousla, aby mohla přelézt, ale úplně odrovnala. Mříž se nám kupovat nechtělo, tak jsme pořídily druhou přepravku na psa. První mám na NO (služební pes, kterého si beru domu). Vejdou se tam krásně dvě vedle sebe a nad nimi je dost místa. Není ani potřeba skládat sedadla, pásnou tam jak ulitý.
|
přepravka na psy
Quote:
Láďa |
Máme Škodu Octavia - hatchback. Zadní polici když vezu psy vyndávám. Dvě psiska se tam vejdou i s velkou taškou, do které se dají nacpat věci pro 3 lidi na víkend (včetně spacáků). Kromě jídla, to bereme ze zřejmých důvodů do tašky zvlášť dopředu do auta :twisted: . Uvažuju o pořízení "rakve" na střechu, pak by nebylo co řešit.
Karel |
My máme WV Golf II, dozadu se vejdou dva větší čsv nebo tři menší :D . Jinak delší dobu sháním auto, které by bylo vepředu normálně pro pět osob a prostor pro psy by byl úplně oddělený. Tohle vyráběl před časem Polonéz, jenže doma to nějak "neprošlo" :cheesy: . Já vím, taková auta dělají Toyota apod. jenže já nechci živit jen auto. Prostě něco takhle členěné a přitom v "normální velikosti", aby se to dalo v pohodě uživit. Nějak se nemůžu dohledat. takže teď mám vyhlídnuto tohle. Doma moc nadšení nejsou- kvůli značce, ale zase ta cena :wink: . No, počkám, jaké na to budou ohlasy, až se to trošku zajede a pouvažuji. Chtěla bych auto pro celou rodinu + 5čsv +, --.
Takže máte- li jiné typy, ráda si je taky vyslechnu. Jinak máme na psy taky vozík, do kterého se vejdou všichni. Ale chceme- li vyjet se psy a s karavanem, tak to nejde nějak skloubit :lol: |
jé, zapomněla jsem tam šoupnout ten odkaz...
http://www.autorevue.cz/Default.aspx...1&article=9935 |
Joooj Hanka, si mi dala chrobaka do hlavy.. Rozmyslali sme ze v aprily zoberieme Partnera, pride totiz novy typ, takze stare zasoby sa budu vyskladnovat a budu ovela lacnejsie, u nas vychadza potom stredna vybava aj daco navyse 1.6 Hdi 75 koni 484 000 Sk, da sa na to ale odpocitat dphcka u Dacii je diesel 1.5 dCi 70 koni, neviem ale kolko bude stat a ci bude mozny odpocet...
Nevyzera ale zle a toho vyrobcu by som nebal.. Premyslal som aj nad roomsterom ale po promo jazde som bol velmi slamany, a cena? Vysiel este drahsie ako peugeot a to je iba taky krpcek..:-))) Ondrej |
Ak by som sa mal vyjadrit aj k tomu kolko cvciek sa zmesti do auta..:-))
V lete som viezol 4 psov a styroch ludi v skode favorit, (nie forman.:-))) odviezli sme sa v poriadku, no bolo to len 40 km. Pre nasich milacikov je najlepsi velky kufor, a dostatok vzduchu.. Potom sa stava cesta prijemnou.. Ondrej |
Ahoj Ondro, ta dacie by mela začínat myslím od 230 000Kč, s nejslabším motorem.
|
Jaaj Dacia, Dacia. Mali sme staru Daciu, vyborne auticko. Netahalo cez 110 (aspon som nemohla porusovat predpisy), tocilo sa to na desathalierniku a kufor to malo skoro stvorrozmerny... Dva velke psy vzadu boli v uplnej pohode...
Ale ked ide o to napchat do auta co najviac psov, tak raz sme v skode 120 sli styria ludia, styria psi (3 CSV a jeden belgicak/NO) a styri velke ruksaky (cast z nich na streche). Ludia na krizovatkach cubrneli ;) |
Re: přepravka na psy
Quote:
Koupit jde třeba u Almiky. http://www.almika.cz/product_info.php?products_id=271 je to ta druhá největší. Vejdou se tam akorát dvě a pesani mají uvnitř i dost místa. Ale na netu jich najdeš spoustu druhů za různý peníze. Já mám ale konkrétně tuhle. A že by jí rozkousaly, toho se vážně nebojím. Nemají tam co vzít do huby (k žádný hraně se zevnitř nedostane a mřížky sou dost pevný). Služební pesan (Atila) je ukázněnej a ani to nezkouší, ten je rád, že má klid. Ale Raja, to je ničitelka světů (doma prokousala dveře, vykousala díru do zdi až na cihly a v autě mi sežrala celou rukojeť ruční brzdy) ale bedna je i po měsíci užívání (denního) jako nová. |
Co se týče těch aut, tak jsme to teď s přítelkyní vyřešily. Koupili jsme si tranzita. Je to sice krátkej a nízkej, ale psů by se tam vešlo nepočítaně. :D
|
Ahoj, my máme WV Passat Combi Variant, bez problémů do zavazadlovýho prostoru naskáče 5 psů a jsou spokojení, jinak na velký dálky to řešíme vozejkem na psy, kam se vejdou 4 psi a zbytek jede v autě...Nic neříkají, nastupují taky spokojeně a jezdí strašně rádi. Kolikrát je musíme od vrat svézt do garáže a jsou spokojení...
|
Když jsme u těch přepravek, nebyl by někdo ochoten mi zapůjčit za úplatu na 3 týdny od 28.3 přepravku na 1 až psy? Chystám se do zahraničí, ale jinak ji nepoužiju, neb pes jezdí na sedačce, tak se mi to nechce kupovat.. Optimálně na jednoho většího psa čsv nebo pro dva - čsv + kříženec huskyho...
Budu všem neskonale vděčná a dojedu si pro ni skoro kamkoliv. Kdyžtak piště na [email protected] nebo volejte 604261443 |
Ahoj, vozím hafana v kufru u kombíka, obecně si myslím že z hlediska bezpečnosti i jistého komfortu je jakýkoliv kombík s mříží oddělující cestující od pesanů dostačující. Vozit dva nebo dokonce více velkých psů v kufru krátkého pětidveřového auta je celkem úlet.
Ahoj Dan |
No mi ked sme mali vlciaka vozili sme ho v citroene xara picaso celkom pekne auto aj na pohlad celkom dobre a mam dost velky kufor
|
Quote:
|
Tak to jste mně uklidnili
já uĹž se bál, Ĺže budu muset kupovat Espace nebo něco podobného. Na Oktávku v kombíku nemám, ale uvaĹžuju nad paĹžoutem 406 v kombiku nebo paĹžoutem 306 kombi. Vzhledem k tomu, co tady napsala Lucka, nebo Mirka, tak jsem uklidněný, Ĺže by v naftě i ta 306 mohla na dva psy, 5 lidí a dva spacáky,dva batohy a trocha jídla stačit....
|
Můj názor a i mých vlčáků je tem,že s námi pojedou rádi v čemkoli hlavně,že jedou a nezůstanou doma.Na kratší cestu se rádi srovnají a pokud se jede dál poslouží vozík na psi.Nemůžeme jet stejně ale nonstop a zastávky na venčení a protažení jsou nutností.Pokud má některý vlk snahu devastovat nezbyde něž vydržet v košíku.
|
Pre mna je urcite najlepsi Ford Mondeo Turnier (kombik) tam sa toho vlezie... Ale nie je dobre nechavat psa v kufri pod deklom z kartonom mrazenych kurciat :cheesy:
A este jednu dobru vlastnost ma - pes sa vpohode vlezie aj dopredu spolujazdcovi k noham, ale potom zvykne frflat vodicovi do riadenia. A teraz jedno negativum - nie je moj (ani ford ani pes) |
no nejlepší je pořádnej medvěd f kombajnu:-) ale 406 má myslim srovnatelnej kufr
|
Nevím jak to přesně myslíš s tím živením auta,ale myslím že nějaká Toyota podobného typu by ti do budoucna přinesla určitě méně investic než Logan i když je to samozřejmě hodně i o pčáteční ceně tam bude značný rozdíl ale výhledově na delší dobu je Toyota určitě lepší volbou
|
My sme raz v škodovke 105 išli 4 ludia+3 psy, teda ak sa môj minipes dá rátať za psa. Inak mám jedného malého psa a toho vozíme s nami vpredu, lebo v kufri mu je zle. Mám pás, takže sa nabojím
|
To je rok staré téma:lol:. Ale my už jsme to před časem vyřešili a jsem velmi spokojená. Jen tak trochu zjišťuji, že je trochu problém naložit 6 psů najednou:lol::lol::lol:. Už jsem sem jeden odkaz dávala, ale do tématu klece:
http://wolfdog.wbs.cz/Vystavy.html?fotka=31 http://wolfdog.wbs.cz/Mushing38.html?fotka=60 |
ja dosť uvažujem nad Renault Clio Grandtour. cenovo v základnej výbave super, dobré auto čo sa jazdných vecí týka, veľký kufor, pre moje účely a mňa ako šoféra akurát.
len som tak uvažovala - keď si dám do kufra spravit klietku (pravdepodobne robenú na mieru a na stálo), ako potom vyriešiť vec s rezervnou pneumatiokou? či len dúfať, že ju nebudem potrebovať?:lol: ako to máte riešené vy, čo máte klietky na mieru a nastálo? |
Quote:
|
Quote:
Treba este podotknut ze sme na tom stravili jedno doobedie, jedno poobedie, roztrhli jeden smirgel na pasovej bruske, a zababrali auto od pilin... Takze odporucam na takych veciach pracovat v lete, so spinavym autom a potom ist hned do umyvarky. Jo a pre zneske - preglejka nie je len take tenke co sa uhyba, ale kludne aj ako sme pouzili my - cize 12 mm hrubka. |
A není pro psa příliš nebezpečné jezdit v kufru osobáku v tenké přepravní klícce? Vždyť kufr je deformační zóna v případě nárazu zezadu. Nemám osobní zkušenost, ale dát psa do kufru např. na D1, z toho bych vůbec neměla dobrý pocit.
|
Ja zas mam blby pocit dat psa do pevnej klietky, lebo ked urobis par kotrmelcov, pes sa odtial nedostane a neviem si hasicov dost dobre predstavit ako prenho riskuju zivot...
Ked som sla na krytie do Nemecka 850 km po dialniciach v nasej Yariske bez prepravky, naschval som dala dole zadne sedadla, aby bolo dost miesta pre psa v pripade narazu zozadu. Ale aj tak som si radsej davala fest pozor na natlacacov... |
Quote:
Čo si vybrať? |
Kamoska mala tazku buracku v Nemecku, teda pre auto tazku, zostal z neho srot, jej sa nic nestalo az na par odrenin vdaka pasom (urobila par kotrmelcov). Jej pes zdrhol, dalsi den ho hladali, nastastie nasli. Ale aspon mal moznost utiect, keby bol v klietke, tak co s nim? Ak by hrozil poziar, kto by pre psa riskoval? Kamoska urcite, lenze ona visela za pasy dolu hlavou a potom bola v dost velkom soku, ak by auto zacalo horiet sotva by bola schopna si uvedomit co sa deje. Mimochodom, jej suka bola na nu neskutocne naviazana, zdrhanie bola vlastne tiez sokova reakcia.
Lenze v Nemecku aj mnohych inych krajinach ak pes nieje zabezpeceny moze byt povazovany za pricinu nehody a poistovne mozu robit problemy s platenim. Takze mreza mne pride ako najrozumnejsie riesenie. A zacipovany pes. A pripadne vylepsit zadnu zonu napriklad nosicom a rezervnym kolesom. |
ak máte niekto fotodokumentáciu, ako to máte poriešené tak sem s ňou, neviem si to nejak predstaviť:rock_3
|
pořídila jsem si renaulta kangoo,vejde se tam dost lidí i psů,ale arwen jezdí na zadních sedačkách v takovém pytli,co se zahákne za opěrky předních sedadel. hodlám,ale pořídit mříž za zadní sedadla,aby mohla jezdit tam.do klece ji dávat nebudu.Budu doufat,že v případě případné nehody tak bude mít větší šanci.mimo téma trochu,ale bavili jsme se,že když vás ošetřuje RZS,tak do sanitky psa vzít nesmí,ale nikoho asi nezajímá ,co se s ním bude dál dít,možná to vyřeší policie a vezme ho do útulku,než se pániček uzdraví...
|
Ahoj, my vozíme Amee na zadní sedačce, připoutanou autopásem Greedog. Když jsem si projížděla Crashtesty tak největší šanci na přežití má pes v převozovém boxu, který je připoutaný k zadní sedačce. Je ale fakt, že testy byly realizovány na figurýně psa okolo 10kg....
|
LenkaR - lenze tie testy zistovali len co pes prezije pri naraze, ale co sa s nim stane potom, v pripade poziaru alebo potopenia auta?
Ja som tiez uvazovala o tom autopase, to by aspon mal sancu prekusat, keby nieco. Ale fakt je ze som potrebovala vyriesit priestor tak, aby aj pes mohol byt v aute ponechany a pritom ho cele neznicil.Ale tak ma teraz napadlo ze by sa to tym padom dalo riesit pripasanym psom na zadnom sedadle pocas jazdy a v kufri odlozenym pocas statia. Ovsem to znamena bud lahko prenositelnu batozinu alebo cestu bez nej. |
Byly to pouze crashtesty, pri velkém nárazu popruh nevydržel a pes letěl dopředu, jednoduchým klikem jde pes oddělat poutacím pásem nebo se dá karabinou odepnout od pásu, stejně jako člověk, mi stačí v pozici řidiče se otočit a jednou rukou ji pustím (rozhodně jde jednodušeji pustit psa než např. vytáhnout dítě ze sedačky). Pro případ požáru vozím v autě cestovní hasičák. V případě tonutí jsme v autě asi v pasti všichni ......
|
Hasicak ti je nanic ked hrozi explozia, vtedy ta proste vytiahnu a ak sa budes tahat nazad pripisu to soku. Vravim, z hladiska bezpecnosti psa po preziti havarie vidim pas ako relativne dobru moznost, moze sa otvorit jednoducho, moze sa prekusat, moze prehoriet, pripadne aj pretrhnut.
Voci comu mam vyhrady su prave pevne klietky, ktore sice zabezpecia prezitie psa v pripade kolizie ale potom su uz prenho nebezpecne. Niezeby som odsudovala ked ich niekto pouziva, len mam divny pocit ked rozmyslam ci si ju instalovat u seba v aute. |
Kvůli psovi jsem kdysi koupil Opel Vectra Caravan (kombik), aby mohl byt v kufru. Jednou to do mne zezadu narval chlap s Jeepem Cherokee a kufr přestal existovat. Tehdy jsem jel do práce a děkoval jsem za štěstí, že jsem nevezl Agyra. Jako další auto jsem si koupil sedana Mitsubishi Galant a pes jezdil na zadní sedačce. V případě potřeby nebyl problém, aby se tam vešel s jedním či dvěma lidmi i při cestě v délce cca 2,5 hodiny.
|
já už to tady asi psala,že kamarádka vozí boxerku v kanggo v kotci,ale ten má vyvýšený,takže případný zadní náraz,jde pod kotec,ale samozřejmě to nesmí být kamion nebo něco velkého.Ale pro vlčáka by to bylo stejně malé. na těch zadních sedačkách jsem taky klidnější,sice zase může proletět dopředu,při čelním střetu. o těch pásech trochu přemýšlím. je to jako postroj na dogtrekkin ,ale se sponou na připnutí k pásu?může v tom ležet?
|
Může sedět, ležet, olizovat uši spoljezdce, občas když kouká na auta jedoucí za námi tak se pak zamotá do pásu...... někdy to řeší kousáním.... Skládá se to z postroje a krátkého vodítka, kterým se provleče pás. Postroj ji zapínám na obrany a krátké vodítko na nácvik chůze u nohy. http://www.greendog.cz/
|
to nevypadá zle....akorát přemýšlím,jak moc obtížné by bylo to na níi nacpat. postrůjek na trek měla na sobě jen jednou kdysi dávno,ale asi by si na ten pás taky musela zvyknout....jen aby ho nechtěla přehryzat:roll:
|
Kousala to jednou (do toho krátkého vodítka), když se do toho zamotala, musela jsem zastavit a vymotat ji. Postroj je dobře ušitý, vůbec ji nevadí, ani ji nerve chlupy, pokud ji na cvičáku musím uvázat, tak ji chytám za ten postroj, je to pohodlnější a nedusí se jako na obojku...
|
http://www.svuba.sk/Data/lada.jpg
Takto som to mal urobene v zigulaku - wolfswagene - vyhodene sedacky - podlaha, zadna stena (namiesto opierky) zadne plato pod oknom a deliasa stena za prednymi opierkami z preglejky a mreza "pozicana" z havarovaneho favoritu praktik (taky bez zadnych sedaciek). Ta mriezka na okne je z prepravky na kurence a presne vliezla do pootvoreneho okna - na spodku je v drazke nastrcena na sklo a hore je v drazke na sklo v rame dveri. Freike sa to velmi pacilo - a ked videla zigulak hbed stala pri zadnych dverach a cakala. V lete na tabor sa s nou viezol aj Dragoun a chvilami vyzerali ako anglicky kralovsky par (az na to mavanie), a podla toho ako pohodlne si uzivali by sa tam este dvaja minimalne vosli. Teraz sa chystam urobit nieco podobne do kufra na mondeo kombik - myslim ze bude stacit na polovicu po dlzke. Silny naraz zozadu je dost vazna vec. Pri slabsom sa vacsinou vela nestane. ja len dufam ze metrovy kufor na mondeu spolu so spodnym ramom na taznu gulu ramom zadnej napravy a rezervou nieco zadrzi. Pri mensom aute je to urcite vacsie riziko ale niekedy to inak nejde. |
All times are GMT +2. The time now is 15:46. |