Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Wystawa i spotkanie w Warszawie - 07.07.2007 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=6054)

z Peronówki 30-05-2007 12:14

Wystawa i spotkanie w Warszawie - 07.07.2007

Wlasnie wyklarowaly sie nam plany i mamy zielone swiatlo na ta wystawe - krotko mowiac: JEDZIEMY... :sooo_hapy

Co do szczegolow:

Wilczaki ocenia:
Jadwiga Niciewicz (PL)

Zgloszenia mozna przesylac do:
16.06.2007

'Szczegoliki' o wystawie znajdziecie tutaj:
http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=wystawy_warszawa_m

A tu jest formularz zgłoszeniowy:
http://zkwp.pl/zgloszenie/2007/zglos...hp?kododd=1362

Na dole wrzucam stale aktualizowana liste obecnych (choc nie zawsze wystawianych) CzW. No to teraz prosze pisac grzecznie kogo spotkamy? :p

Ali Debowa sfora
April Debowa sfora
Eligo z Peronowki
Balrog z Peronowki
Callisto z Peronówki
Cheitan z Peronowki
Dagan z Peronowki
Dewi z Peronowki
Garuda z Peronowki
Idun Imbus z Peronowki
Iowa Eden severu
Ishtar z Peronowki
Jabberwock z Peronowki
Jolly z molu Es
Jurba z Peronowki
Kirk Kroy Eden severu

Gaga 30-05-2007 12:55

Nas :)
Gaga & Chey:harhar

sssmok 30-05-2007 12:59

No ja z Jabberem wreszcie mamy blisko, wiec napewno bedziemy kibicowac.

Agnieszka 30-05-2007 17:04

Może my? :roll: Pomyślimy, zobaczymy, na pewno było by bardzo fajnie...... 8)

Nemi 30-05-2007 18:05

Ja też będę kibicować i trzymać kciuki :)

Gaga 31-05-2007 12:23

A warszawska hodowla to co?? Gdzie Ajka i małe dąbki?? Toc juz w szczeniaczkach chyba mogą iść ? :) ;)

joke 31-05-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 93019)
A warszawska hodowla to co?? Gdzie Ajka i małe dąbki?? Toc juz w szczeniaczkach chyba mogą iść ? :) ;)

Ajka będzie - a na szczeniory nawyższy czas! Więc uwaga, uwaga chowajcie się wszyscy - Dębowa sfora nadchodzi! :thumbs:mrgreen::bigok:diablotin

Gaga 31-05-2007 14:00

:sooo_hapy:bussi

anetawron 01-06-2007 12:07

Mam nadzieję, że Ali dzielnie będzie reprezentował barwy Dębowej sfory (ze mną gorzej bo to nasz debiut będzie, a to taka "poważna" wystawa :lol:). I... oby nie za dzielnie bo jeśli nie oduczy się burczenia przy kontroli "podwozia" to od Joli po głowie dostanę :stupido

Joanna 01-06-2007 12:26

My też będziemy :)

Gaga 01-06-2007 12:30

Spokojnie ;) Szczeniakom dużo uchodzi płazem ;) A jak trafi na fajnego sedziego, ktory zaczyna plynnym ruchem glaskac psa od glowy, konczac na podwoziu to maly nawet nie zauwazy ze wlasnie mial warknac :D
MY w przedszkolu i potem w szkoel cwiczylismy to macanie przez rozne osoby. Chey dawlał sie dotykać bez przeszkód, potem jak dorósł to nagle postanowil pomruczec w ramach protestu na takie macanie.. ale kuz znalalzlam na niego sposob i znow est OK. Jestem pewna, ze i Wam sie uda :) Bedziemy mocno kibicowac zza tasmy :)

z Peronówki 01-06-2007 12:33

No to w pierwszym poscie wrzucilam pierwsza liste obecnosci... Kogo jeszcze dopisac...?

Gaga 01-06-2007 13:05

A Euryś?? Nie wierze, że mogłoby go nie być !!
Halo! Danusiu! Krzysiu! ???

anetawron 01-06-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 93180)
Spokojnie ;) Szczeniakom dużo uchodzi płazem ;) A jak trafi na fajnego sedziego, ktory zaczyna plynnym ruchem glaskac psa od glowy, konczac na podwoziu to maly nawet nie zauwazy ze wlasnie mial warknac :D
MY w przedszkolu i potem w szkoel cwiczylismy to macanie przez rozne osoby. Chey dawlał sie dotykać bez przeszkód, potem jak dorósł to nagle postanowil pomruczec w ramach protestu na takie macanie.. ale kuz znalalzlam na niego sposob i znow est OK. Jestem pewna, ze i Wam sie uda :) Bedziemy mocno kibicowac zza tasmy :)

Liczę na to, że maluchy trochę pobłażliwiej są traktowane :oops:
Ali ma leczone zapalenie skóry na brzuchu (chyba alergia - rozdrapał się i bakterie mu zamieszkały) i zaczął sobie źle kojarzyć oglądanie brzucha, ale jest już lepiej i teraz tylko burczy, ale stoi spokojnie, więc za trochę zapomni. Doping się przyda, czasem trochę rozkojarzona bywam więc najważniejsze znaleźć odpowiedni ring, a potem może ktoś podpowie co mamy robić ;):ehmmm

April też będzie!

z Peronówki 01-06-2007 13:36

Super! Robi sie coraz ciekawiej... :)

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 93182)
A Euryś?? Nie wierze, że mogłoby go nie być !!

No ja Eurysia traktuje jako pewniaka.. tak samo jak Gothmoga.... 8)

Narvana 01-06-2007 14:44

ja bede.
czy wystawiana? To zalezy od Ciebie Margo ;)

Gaga 01-06-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 93183)
Liczę na to, że maluchy trochę pobłażliwiej są traktowane :oops:

Spokojnie- sa ;)

Quote:

Originally Posted by anetawron
Ali ma leczone zapalenie skóry na brzuchu (chyba alergia - rozdrapał się i bakterie mu zamieszkały) i zaczął sobie źle kojarzyć oglądanie brzucha, ale jest już lepiej i teraz tylko burczy, ale stoi spokojnie, więc za trochę zapomni. Doping się przyda, czasem trochę rozkojarzona bywam więc najważniejsze znaleźć odpowiedni ring, a potem może ktoś podpowie co mamy robić ;):ehmmm

Aaaa no to trzeba go zrozumiec....
Wezmiesz duzo pysznych smaczkow, bedziesz go wspierac, chwalic go, zachecac i w ogole RAZEM bedziecie dzielni i wszystko bedzie OK ;)
Debiut jest stresujacy (pozniejsze wystepy tez) ale to nie egzamn dojrzalosci wiec nie ma co panikowac :) Sedzia nie nakrzyczy jak podczas opisu mlodziak nie bedzie stal jak posag, nigdy nie widzialam aby sedzia zle ocenil ladne wspieranie psa na ringu (wspomagane smaczkami, zabawa czy mizianiem)...
Zreszta- jak zejdziecie z ringu to zapytam jak wielkie jest Twoje "uff.. " :D

Quote:

Originally Posted by anetawron
April też będzie!

Ja mysle ! :D

norbertw 05-06-2007 10:28

Quote:

Originally Posted by anetawron (Bericht 93183)

April też będzie!

Widzę, że zostaliśmy publicznie zapowiedziani więc stajemy do raportu :lol:
Rejestrację April w zkwp mamy właśnie za sobą więc zostało przesłanie zgłoszenia na wystawę .....
Tylko jeszcze chętnie przyjelibyśmy parę rad od doświadczonych co należy robić na ringu -bo jeśli chodzi o mnie to jestem zupełnie zielony :oops: tzn widziałem co robili inni (np. w Legionowie) i wyglądało to bardzo zorganizowanie ale czy to jest tak, że sędzia mówi proszę teraz zrobić to, a teraz tamto, zatrzymać się tu i tu :confused2

PS. Innych podpowiedzi też chętnie wysłuchamy...

Gaga 05-06-2007 10:46

Alez Wy sie niepotrzebnie denerwujecie ;) Ludzie latami i we wszystkich doroslych klasach sprzedaja takie niestworzone teksty sedziom, na usprawiedliwienie fatalnego wystawiania psa, ze naprawde nie ma co sie denerwowac ze szczeniakiem ;)
Na poczatek podchodzicie do sedziego, ktory na ogol podchodzi tez do Was:), Sedzia prosi o pokazanie zabkow, u psa obmaca jaderka , czasem w ogole wymaca calego psa. Potem wskaze, ze macie sie przebiec truchtem wokol ringu (najczesciej jedno kolko starczy ale i tak biegnie sie poki sedzia nia da znaku STOP) . Potem sedzia wskazuje aby przebiec sie po linii , przekatnej ringu, chodzi o to aby najpierw pies biegl tylem do sedziego a potem przodem (odbiega i dobiega), na koncu piecha sie ustawia bokiem do sedziego, ktory dysktuje sekretarzowi opis do karty. N akoniec gospodarz rongu albo sedzia podchodzi i dziekuje wreczajac wstazeczke :)
Wtedy dziekujesz swojemu dzielnemu pieskowi i mozecie zejsc z ringu :)

W dziale Artykuły/Wystawy http://www.wolfdog.org/pol/articles/cat67.html
jest kilka tekstów na ten temat, szukajcie po tytułach 'Wystawy od podszewki" :)

norbertw 05-06-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 93584)
(...)N akoniec gospodarz rongu albo sedzia podchodzi i dziekuje wreczajac wstazeczke :)
Wtedy dziekujesz swojemu dzielnemu pieskowi i mozecie zejsc z ringu :)

W dziale Artykuły/Wystawy http://www.wolfdog.org/pol/articles/cat67.html
jest kilka tekstów na ten temat, szukajcie po tytułach 'Wystawy od podszewki" :)

Ufff trochę mnie uspokoiłaś zwartym ;) opisem

Joanna 05-06-2007 22:11

Norbert, nie przejmuj sie. Niezaleznie od tego, jak zwarty badz nie bedzie opis "how to do it" i tak o wiekszosci zapomnisz, jak tylko przekroczycie tasme :twisted:
Ziemia sie - mimo wszystko - nie rozstapi. Na gromy z jasnego nieba tez bym nie liczyla ;)
Z zyczeniami dobrej zabawy...
JiD

Agnieszka 05-06-2007 23:25

Hej, mam pytanie, czy w razie gdybyśmy przyjechali dzień przed wystawą, to czy jest u kogoś z Was miejsce na przenocowanie 2 osoby+Varg.....? :roll:

Gaga 05-06-2007 23:32

U nas bardzo prosze...ale pod warunkiem, ze wyjezdzasz ...juz bez Varga.. ew, ze skorka pod lozko po Vargusiu :twisted:

Agnieszka 05-06-2007 23:41

Zaraz, zaraz, czy to jakaś groźba........? :twisted:
Czy może Cheitan lubi surowe mięsko? ;)

Agnieszka 05-06-2007 23:43

Aha PS!
Gaga dzięki-to jeszcze zorientuje się i jakby co dam znać... a pojadę nawet i sama, a co! to tylko Warszawa ;pp

[pisze znow, bo nie moge edytowac postu]

Lupusek 06-06-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 93181)
No to w pierwszym poscie wrzucilam pierwsza liste obecnosci... Kogo jeszcze dopisac...?

Callisto z Peronówki. Na razie kontuzjowana, ale pewnie dojdzie do siebie do tego czasu.
Fajnie, ze znowu się zobaczmy!
Pozdrawiam,
Alicja

Agnieszka 07-06-2007 15:43

I my też! To już pewnie, zgłosiłam dziś moją małpę.

Agnieszka 16-06-2007 00:50

Gaga...... to jednak Ciebie nawiedzimy, przygotuj się :twisted:8)
Varg zgłoszony, opłacony i w ogóle wszystko pięknie i ładnie :-).
Kto będzie jeszcze?

Narvana 16-06-2007 22:12

My bedziemy :)

szasztin 19-06-2007 08:19

Jak zwykle spóźnialscy ale pojawimy sie z Imbusem w Warszafce.
Właśnie okazało się że przedłużono termin zgłaszania psów do 22.06. i Imbus wystąpi w stolicy.
Margo dopisz Imbusa.:wink:

z Peronówki 19-06-2007 08:56

Quote:

Originally Posted by alakra (Bericht 93681)
Callisto z Peronówki. Na razie kontuzjowana, ale pewnie dojdzie do siebie do tego czasu.

Widze, ze zaczynaja od babci poprzez mame to pech przechodzi tez na 3 pokolenie... 8) Kurujcie Cayo, bo od spotkania nie ma wymowek.. ;)

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 95126)
Margo dopisz Imbusa.:wink:

Oczywiscie zrobione - w pierwszym poscie jest juz aktualna lista... ;)

Lupusek 25-06-2007 14:00

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 95129)
Widze, ze zaczynaja od babci poprzez mame to pech przechodzi tez na 3 pokolenie... 8) Kurujcie Cayo, bo od spotkania nie ma wymowek.. ;)

Oczywiscie zrobione - w pierwszym poscie jest juz aktualna lista... ;)

Niestety, nie będziemy w Warszawie. Żałuję strasznie, bo chciałabym się z Wami spotkać. Wystąpimy za tydzień w Olsztynie na krajówce.
Ciągle mam nadzieję, ze jeszcze się spotkamy w tym roku. Może w Późnej?

sssmok 25-06-2007 23:45

No dobrze w Krakowie przemarsz byl. Rozumiem, ze w Warszawie powinien byc wyjazd na Starowke :)
Jakie wogole sa plany co do wystawy warszawskiej - znowu bedzie nas przeciez duzo i glupio tak rozstac sie po wystawie.

anetawron 26-06-2007 10:34

Jak tak dalej pójdzie to przyjdziemy tylko kibicować :evil:
Ali łysieje z dnia na dzień... Sierściucha wypada mu garściami, chyba przestanę go czesać, dopiero teraz widać jakie to chude, koślawe i brzydkie;). Dodatkowo wczoraj pyszczek mu się zaklinował między prętami ogrodzenia i wygląda jak bokser z zapuchniętym ryjkiem i szramą pod okiem...:roll:

aneta1 26-06-2007 14:00

bardzo chcieliśmy wam kibicować :klatsch ale damy wam odpocząć od nas ;) trochę za daleko dla nas na i transportu nie będzie :heul na pewno za rok w warszawie się spotkamy:roll:

Huan 29-06-2007 11:23

Stawka w Warszawie

Zgłoszonych wilczaków: 21

PSY:
-------

Psy - kl. szczeniąt:
Ali Dębowa Sfora
Idun Imbus z Peronówki

Psy - kl. młodzieży:
Fenrir z Peronówki
Foras z Peronówki

Psy - kl. pośrednia:
Bailiff Wilk z Polskiego dworu
Eury z Peronówki

Psy - kl. otwarta:
Dagan z Peronówki
Kirk Kroy Eden severu

Psy - kl. użytkowa:
Eligo z Peronówki

Psy - kl. championów:
Balrog z Peronówki

Psy - kl. weteranów:
Clif od Bulizniku

SUKI:
-------

Suki - kl. szczeniąt:
April Dębowa Sfora
Ishtar z Peronówki

Suki - kl. młodzieży:
Garuda z Peronówki
Ginger Dakmat

Suki - kl. pośrednia:
Barsabel Wilk z Polskiego dworu

Suki - kl. otwarta:
Bast Wilk z Polskiego dworu
Dewi z Peronówki

Suki - kl. championów:
Beatris Vlci nadeje
Iowa Eden Severu
Jolly z Molu Es

Agnieszka 29-06-2007 12:43

Łał, ale dużo psów! Super - będzie co oglądać :-))

joke 29-06-2007 14:02

Supeeer, będzie dużo młodziaków :fingers1
Gaga, nie widzę Cheya :grosscool myślę, że na wystawie (i po) będziecie obecni.
Kto będzie kibicował? Jolka

norbertw 29-06-2007 14:34

Czy ktoś dostał już zwrotną informację z godzinami i innymi szczególikami?
Bo ja tylko dostałem kiedyś maila informującego o przyjęciu zgłoszenia z podanym linkiem do konta bankowego :roll:

Gaga 29-06-2007 14:46

Quote:

Originally Posted by joke (Bericht 96494)
Supeeer, będzie dużo młodziaków :fingers1
Gaga, nie widzę Cheya :grosscool myślę, że na wystawie (i po) będziecie obecni.
Kto będzie kibicował? Jolka

Jolu- będziemy, a jakże :) A Cheya nie zgłaszałam ;)

sssmok 02-07-2007 17:09

Witam w zwiazku z tym, ze Warszawa zostanie zalana przez wilczaki i ich wlascicieli, pomyslelismy o tym, zeby zorganizowac jakies wieksze spotkanie. jest pomysl na grilla i spacer po lesie. Miejsce juz jest - u wlascicieli Jurby w Otwocku. Czas sobota. Teraz pare pytan:
- ile osob przyjezdnych pojawi sie w Warszawie juz w sobote
- ile osob byloby chetnych na takie spotkanie (musimy wszystko zorganizowac)
- czy jest ktos kto by przyjechal, ale nie ma gdzie spac? (bedzie jeszcze napewno miejsce dla 2-4 osob z psami)
Jesli macie pytania to zadawajcie. Prosilabym tylko o w miare szybki odzew :)

sssmok 02-07-2007 17:10

Aha oczywiscie osoby z Warszawy chetne na spotkanie tez prosze o zglaszanie sie.

AleksandraAlicja 03-07-2007 10:42

A czy NIE właściciele wilczaka mogą się też pisać? Bo ja wystawę nawiedzę na bank.

Nemi 03-07-2007 11:19

Dołączam do pytania Aleksandry i Alicji - o właścicielach NIE wilczaków. Ja też będę na bank :) Tym bardziej, że zainspirowana przez Was, też zgłosiłam swoje białe zło na wystawę, ale ostateczną decycję podejmę w sobotę - jest troszkę kontuzjowany, więc zobaczymy. W planie sędziowania wystawiamy się o jednej godzinie z wilczakami :evil:
Pozdrowionka i trzymam mocno kciuki za wszystkie wilczaczki :)

sssmok 03-07-2007 12:46

Nie-wilczaki tez moga sie zglaszac :) Tylko musze wczesniej znac ilosc chetnych :)

anetawron 03-07-2007 13:09

My niestety w sobotę nie możemy...:cry:

Nemi 03-07-2007 15:19

Rety, nie zauważyłam, że w sobotę !!! W sobotę pracuję, więc najprawdopodobniej mi się nie uda :evil:.

Fori 03-07-2007 16:00

Cześć, jeśli byłaby taka możliwość to Foras + 2osoby :lol: chętnie skorzystałyby z Waszej gościnności i noclegu, wtedy nie bedziemy wyjeżdżać w niedzielę o świcie z Krakowa, żeby zdążyć na wystawę. A możliwość spaceru po lesie i kolejnego spotkania bardzo nam się spodobała:). Pozdrawiam Anka

sssmok 03-07-2007 16:47

Nie bedzie problemu :) Jest miejsce w Otwocku do zamieszkania z psem e domu lub na dworze jak wolicie.

Fori 03-07-2007 17:04

Wolimy dom,skoro mam wybór:). Daj znać gdzie i o ktorej rozpoczyna sie spotkanie, to dojedziemy wieczorkiem. Możemy zabrać śpiwory żeby nie komplikować pobytu.:lol:

sssmok 03-07-2007 17:10

Ok godzina i miejsce spotkanie wkrotce. Postaram sie zalatwic mapke dojazdu.

sssmok 04-07-2007 12:31

Proponuje godzine 17 w sobote :)
Mapki dojazdu:
http://sssmok.wolfdog.org/INNE/mapka1.JPG
http://sssmok.wolfdog.org/INNE/mapka2.JPG

W tej chwili mam zgloszone:
Garuda + 1
Ishtar + 1
Foras + 2
Jabber +2

Czekam na potwierdzenie:
Margo i Przemek + 3
Cheitan + 2
Dewi + 1
Varg + 2
Imbus + 2
Dagan?
Cayo?
Iowa?
Hexen?
Jotun?

Caly czas czekam na potwierdzenia :)

szasztin 04-07-2007 14:49

Niestey ani Imbus ani jego Państwo nie mogą przyjechać w sobotę do Warszawy :( Ale jak nie w tym roku to w przyszłym spotkamy się na przemarsz w Warszawie - z pewności!!
Ale widzimy się w niedziele na wystawie i oczywiscie po........ :)))))

Gaga 04-07-2007 15:04

My jestesmy zalezni od naszych gosci :) A skłaniamy sie ku wiekszości:)
Godzine proponowlabym moze ciut wczesniejsza? jesli to oczywiscie mozliwe...

sssmok 04-07-2007 15:12

w tej chwili mozna jeszcze ustalic wczesniejsza :)
16?

Aha do ogolnej listy dorzucam jeszcze wlascicieli Jurby - nie dodalam ich, bo to w koncu gospodarze :D

z Peronówki 04-07-2007 15:38

Czekajcie, to ja podrzucam male podsumowanie - jakby co to bede aktualizowac:

SPOTKAMY w SOBOTE NA SPOTKANIU
==================

-- Alistair + 2
?- April
-- Balrog
-- Cheitan + 2
?- Dagan
-- Dewi + 2
-- Eligo
?- Eury
?- Fenrir
-- Foras + 2
-- Garuda + 1
?- Gothmog
?- Hexen
-- Idun Imbus
?- Iowa
-- Ishtar + 1
-- Jabberwock + 2
-- Jolly
?- Jotun
-- Jurba + 2
-- Kirk Kroy + 2

SPOTKAMY DOPIERO NA WYSTAWIE
=================

Ali

szasztin 04-07-2007 18:07

NOOOO niespodzianka!!!:lol: Mamy wolną sobotę i baaardzo chętnie przyjedziemy z Imbusem na spotkanie. Mamy tylko kilka pytań co do noclegu i programu.
Gdzie moglibyśmy przenocować( myślę o Otwocku) -Imbus +2 osoby- możemy wziąć namiot. Niestety nie znamy właścicieli Jurby i nie wiemy do kogo zwrócić się zapytaniem ?????? :oops:
I czy wziąć coś na grilla????
I w końcu na którą mamy się doczłapać w sobotę. HHHHHHUUUUUURRRAAAAA

Agnieszka 04-07-2007 18:45

Heh, Gaga, czekałam na Twoje zdanie:). My jak najbardziej!

Gaga 04-07-2007 19:01

Tosmy sie dogadały :)
Jesteście wiezieni do Otwocka ;)

Gaga 04-07-2007 19:02

Co do godziny to nie chciałabym się tu rzadzic :) To była tylko luzna propozycja , wszystko zalezy od naszych Szanownych Gospodarzy :)

Szasztin- na grilla wezcie Imbusa :twisted:

Agnieszka 04-07-2007 22:01

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 97276)
Jesteście wiezieni do Otwocka ;)

To super, dzięki ;-)
A przyjechać o tej godzinie, o której się umawiałyśmy? Czy jak....?

sssmok 04-07-2007 23:24

Jutro skontaktuje sie z Gospodarzami i uzgodnie wszystkie szczegoly.
Niestety Kasia nie ma w domu dostepu do internetu, stad wszystko idzie przeze mnie.

szasztin 05-07-2007 07:35

No to czekamy Sssmok na ustalenia. Jeśli bedzie miejsce do przekimania nas i Imbusa to zjawimy sie w Otwocku miedzy 16 a 17 a jesli juz nie ma miejsca to spotkamy sie w niedzielę na wystawie. Po wystawie oczywiscie małe spotkanie i bieganie z wilczakami.:lol:

joke 05-07-2007 09:07

Niestety, nie mogę się jeszcze określić co do soboty - szkoła, i nie wiem do której :evil:
jeżeli będzie to ludzka godzina, to chętnie wpadnę na spotkanie :sooo_hapy
Mam możliwość noclegu, jak ktoś nie będzie miał gdzie kimnąć.
pozdrawiam, Jolka

sssmok 05-07-2007 22:31

Witam :)
Rozmawialam z Kasia na temat soboty.
Ustalilysmy godzine 16. Bedziemy staraly sie zorganizowac grilla, salatki, ciasto i picie. Piwo i alkohole juz we wlasnym zakresie. Jak ktos chce to moze jeszcze dowiezc kielbase, ale bez przesady :D Jak juz wszyscy dojada na wieczor zaplanowany jest spacer po lesie. Jesli beda chetni to po wystawie mozna jeszcze zrobic przemarsz na Starowce - w sumie bedzie wczesnie.

Imbusy - bedziecie miec miejsce do spania. Namiot odpada, bo jest strasznie zimno, ale jakby co dowioze materac dmuchany.

Imbusy i Forasy - Nalezy wziac ze soba spiwory :)

szasztin 06-07-2007 06:02

Dzieki sssmok:).
Ja jestem przeziębiona i jak chorubsko się rozwinie to chyba nici ze spotkania i z wystawy. W sobotę damy znać czy będziemy czy nie. Mój tel 506 355 191. Daj mi Twoje namiary.

Gaga 06-07-2007 08:12

Patrze z niepokojem na prognozy pogody. Ze zimno to akurat nie szkodzi ale te deszcze.....brrr....
Czy grill dojdzie do skutku podczas opadow?

anetawron 06-07-2007 09:39

Szkoda, że nie możemy być, ale liczę na to, że uda się zorganizować jakiś powystawowy spacer i będzie w miarę ładna pogoda.

Mam też pytanie czysto techniczne:
Pocztą dostaliśmy potwierdzenie i numer, w takim razie o której trzeba przyjechać na wystwę, żeby zdążyć się zameldować w biurze ? Ile to mniej więcej zajmuje czasu?
I jak to jest z zaświadczeniem od weterynarza o stanie zdrowia psa, trzeba mieć?
:oops:
Pytam bo zielona:evillaugh jestem...

Gaga 06-07-2007 10:39

Jak macie numerek to biuro am do niczego nie jest potrzebne. odebrac katalog mozecie po ocenie :)
Idziecie prosto do ringu, przyklejacie numerek i juz :)
Zaswiadczen dawno nikt nie sprawdza, ta formulka jest bez sensu, tym bardziej ze nie jest takie zaswiadczenie wymagane od zagranicznych wystawcow. Wystarczy ksiazeczka lub paszport z aktualnym szczepieniem p/wsciekliznie i to jest sprawdzane. Przy wejsciu pokazujesz zgloszenie iksiazeczke i wchodzisz, druga osoba musi kupic bilet:(
jakby sie ktoas czepnal to zwykle sprawdza to wet- wtedy prosisz o sprawdzenie stanu zdrowi a psa:D
Ja wozilam takie zaswiadczenia , dostawalam je za darmo od Cheyowej pani wet ale dalam sobie spokoj..

anetawron 06-07-2007 10:48

Dzięki za odpowiedź :bussi

anetawron 06-07-2007 11:04

Cytat:
Napisał szasztin http://www.wolfdog.org/forum/images/...s/viewpost.gif
Dzieki sssmok:).
Ja jestem przeziębiona i jak chorubsko się rozwinie to chyba nici ze spotkania i z wystawy.

O nie! Alemu będzie smutno samemu na ringu! :wink:
Mam nadzieje, ze będziecie! I zdrowia życzę.

sssmok 06-07-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 97438)
Patrze z niepokojem na prognozy pogody. Ze zimno to akurat nie szkodzi ale te deszcze.....brrr....
Czy grill dojdzie do skutku podczas opadow?

Bedzie namiot :D

szasztin 07-07-2007 07:53

No to juz mamy jasność. Jeszcze dziś leżę w łózku tak aby jutro dotrzeć na wystawę. Zatem niestety nie odwiedzimy Otwocka. Szkoda:cry: Do zobaczenia w niedzielę na wystawie.

sssmok 07-07-2007 12:47

My powoli jedziemy. Czekamy na wszystkich na miejscu :)

Przypominam dojazd:
Z Warszawy jedziemy droga na Anin, Radosc, Jozefow, Otwock. W Otwocku skrecamy w lewo w ul. Batorego, potem na skrzyzowaniu w ksztalcie litery T w prawo w Poniatowskiego. Jedziemy prosto i skrecamy w lewo w Narutowicza. Mijamy tory i jedziemy prawie do konca, skrecamy w prawo w ul. Bagnista. Numer 36 :)

Do zobaczenia.

Gaga 08-07-2007 15:02

I po... na razie tylko zbiorowe z wystawy...opisac sie nie da wiec pewnie bedzie relacja zdjeciowa. Dziekujemy wszystkim, Giospodarzom za super biesaide i do nastepnego razu :)
Na dobry poczatek:
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...ads/ogolne.jpg

wolfin 08-07-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 97614)
I po... na razie tylko zbiorowe z wystawy...opisac sie nie da wiec pewnie bedzie relacja zdjeciowa. Dziekujemy wszystkim, Giospodarzom za super biesaide i do nastepnego razu :)
Na dobry poczatek:
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...ads/ogolne.jpg

a CO tam takiego mielisz cie ze wszystkie psy w jieda strone patrza?

Narvana 08-07-2007 17:24

"piwo!" :d

sssmok 08-07-2007 17:28

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 97619)
"piwo!" :d

Jabber i Garuda, bo nie ma nas na zdjeciu :P

shaluka 08-07-2007 19:54

Teraz nic tylko czekac na galerie, ja poprosze o przyslanie zdjec :D
( [email protected] ) albo zawsze mozna na plytce podrzucic mi je w Sulejowie (przy okazji mozna odpoczac, przenocowac ;) powariowac ).
A co do spotkania to oby takich wiecej.. tylko blizej centrum lub gor teraz..
Bo nas z Ishatrka na razie Sssmoku przechowuje...

Fori 09-07-2007 13:26

wrażenia z wystawy

3 Attachment(s)
Cześć, to ja - Forasik Malutki. Oświadczam wszystkimzainteresowanym, że nie będę jeździł na wystawy bo potem jestem zmęczony:lol:.

Gaga 09-07-2007 13:29

Ale za to jaki wtedy kochany, nie? ;)

Agnieszka 09-07-2007 13:33

Varg też padł nieprzytomny po powrocie do domu. Choć wieczorem już miał znów siłę, żeby iść na spacer;-).
Ale ja nie miałam. Wracaliśmy pociągiem tak zatłoczonym, jak nigdy.......ufffff, dobrze już być w domu.

Fori 09-07-2007 14:07

Tak, Fori kiedyś odeśpi, odpocznie - pradopodobnie w okolicach środy, może czwartku. A mija ręka powisi na temblaku kilka tygodni. I teraz już jestem pewna - ja też nie lubię wystaw:twisted:

aneta1 09-07-2007 15:29

Co tak mało zdjęć :cry: pokażcie trochę więcej :lol:

shaluka 09-07-2007 18:52

ehh nie bylo tak zle :D A my z Ishtarka dopiero dzis wrocilismy. Ja-jestem padnieta, Mloda-szaleje juz z Balim.. Tak.. wychodzi z niej wilczak :D :D

sssmok 09-07-2007 20:07

Czekamy na jakies foty z wystawy. W koncu tyle osob robilo :)
Nam niestety padl aparat i mamy tylko fotki z soboty w Otwocku - http://sssmok.wolfdog.org/galeria/th...s.php?album=66

sssmok 09-07-2007 20:50

uh dodalam jeszcze kilka fotek :D

shaluka 09-07-2007 22:10

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 97825)
uh dodalam jeszcze kilka fotek :D

Jeszcze,jeszcze bo wciaz malo!!!

Gaga 09-07-2007 23:09

No to relacja. Niepełna, bo ze wględu na wybryk Cheya nie mamy fotek Ali i Imbusa (któremu gratulujemy pucharka za BIS 3 szczeniat) :klatsch
Zaczynamy więc od klasy młodzieży - FORAS
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl.../Foras-3wd.jpg

FENRIR
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Fenrirwd.jpg

klasa posrednia

BAILIFhttp://www.cheitan.zperonowki.com/bl...ds/Bej-3wd.jpg

EURY
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Eury-4wd.jpg

Gaga 09-07-2007 23:15

klasa otwarta
DAGAN
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl.../Dagan-2wd.jpg

VARG
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Varg-1wd.jpg

klase uzytkowa (ELIGO) i championow (BALROG) wstawiam razem
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...i-Balrogwd.jpg

klasa weteranów

CLIF
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...ads/Clifwd.jpg

Gaga 09-07-2007 23:19

I plec piekna

klasa szczeniat
APRIL
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl.../April-2wd.jpg

ISHTAR

http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...Ishtar-4wd.jpg

klasa młodzieży

GARUDA
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...Garuda-2wd.jpg

GINGER
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Gingerwd.jpg

klasa posrednia

BARSABEL
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl.../Barsa-2wd.jpg

Gaga 09-07-2007 23:23

klasa otwarta
BAST
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Bast-1wd.jpg

DEWI
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Dewi-3wd.jpg

klasa championów

BEATRIS
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...eatris-2wd.jpg

IOWA
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/Iowa-3wd.jpg

JOLLY
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl.../Jolly-3wd.jpg

shaluka 09-07-2007 23:34

Gaga, twoje podsumowania sa bomba :D
A co do psiakow.. ehh brak slow:))))
Zauwqazcie idelana postawe Jollki

sssmok 10-07-2007 13:54

Wrzucilam ogolna relacje i zalegla z Krakowa na blogu - jakby ktos byl zainteresowany :D
http://sssmok.wolfdog.org/blog/ - ZAPRASZAM :)

shaluka 10-07-2007 15:14

Mi tam sie podoba ta relacja :D :D

shaluka 10-07-2007 15:14

Tylko Waszych zdjec mi brakuje

Narvana 10-07-2007 22:58

http://www.antyliga.wolfdog.org/otwock.html

shaluka 10-07-2007 23:41

no wreszcie jakies zdjecia!! z wystawy

Gaga 11-07-2007 00:01

Nadrabiamy brak fotki Imbusa..z BIS Szzczeniat
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...oads/BIS-1.jpg

http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...oads/bis-2.jpg

To teraz prosba jeszcze o fotke Ali :)

shaluka 11-07-2007 00:16

Nie ma co Imbus: GRA-TU-LA-CJE!! I to pomyslec ze braciszek :DDD

All times are GMT +2. The time now is 05:36.