![]() |
Noriu info
Labas, esu naujas sio forumo narys. Mano loginas ir avataras, siame forume gali atrodyti keistai, taciau as juos naudoju visuose forumuosa, tad nutariau nieko nekeisti.
Tai va, nezinau nuo ko pradeti, bet pabandysiu trumpai papasakoti apie tai kodel cia uzsiregistravau: Sunys myliu kaip ir visi kiti cia susirinke, bet priesingai nei kiti cia esantys, siuo metu keturkojo draugo neturiu, gal jau kokius 6 metus:cry:. Pries tai turejau vokieciu avigani, tiksliau misruna, t.y. vokietuka maisyta su Rytu europos aviganiu. kas kiek nors pazistat sias veisles, suprasit apie ka as sneku. Beje, buvo jis ne "cebrak", bet vilko atspalvio, tiksliau ne pilkas, bet i ruduma. Kitaip tariant buvo labai grazus suo. Be viso to, jis buvo labai protingas. zinau, kiekvienas seimininkas apie savo suni sakys kad jis protingas, bet tai buvo ne tik mano nuomone. Komandas vykde is pirmo karto, na kartais is antro ;). Buvo labai zaismingas, viskuo domejuosi, bet kur rasdavo pramoga... Bet, isgyveno tik 10 metu... Man tai buvo didele trauma... Apie Aruna (toks jo vardas buvo) tiek, o apie vilkus, domiuosi jais nuo mazens, nepraleidziu nei vienos laidos apie juos. Kai su seima nueinam i Kauno ZOO, tai zmona traukia prie bezdzioniu, o as stoviu prie vilku. Vaikas tik laksto tarp mudvieju, bet jam irgi labiau vilkai nei bezdziones :lol: Viena is priezasciu kodel neturiu suns, tai ta, kad bijau, jog nerasiu tokio protingo, kaip mano amzinatilsis vilkiukas... Visad norejau tik Vokietuko, bet stabde tai, kad jie turi tam tikra kvapa, kas man nelabai patinka... Sia vasara buvom trumpam nuvyke i Palanga, ten paleide vaikus i 3D kina, su zmona laukem ant suoliuko. Staiga musu akis uzkliuvo uz mazo vilkiuko, kuri uz pavadelio laike maza mergaite. Nors esu palyginus gerai susipazines su sunu veislem, jame as izvelgiau tik vilka, t.y. tikra laukini vilka. Tas suniukas mus taip sudomino, kad nutarem prieiti prie mergaites ir paklausti kas tai per veisle. Suniukas is tikro elgesi kaip vilkas!!! Jis nepuole laizytis, kaip bet kuris kitas, o nepatikliai pasitrauke!!! Is mergaites suzinojom kad tai CSV, ir kad jam 3 men. Pasak jos, jai ji padovanojo drauge. :) Mergaite leido ji paglostyti ir mes greit radom su juo bendra kalba;). Kailiukas buvo labai svelnus, priesingai nei Vokieciu, kas idomu ar ir pas vyresnius jis islieka toks pats? Nuejus, negalejau niekaip ismesti is galvos to vilkiuko, tad einant vel pro sali, as dar karta prie jo priejau:) Gryzus namo, zmona isnarse interneta, jieskodama info apie sia veisle. Taip ir atsiduriau siame forume. Na mano prisistatymas ir taip per ilgas, tikiuos tuom nieko cia neizeisiu, tiesiog noriu kad suprastumet kodel pradejau dometis sia veisle. Noriu tokio draugo namie, bet dar iskyla klausimu i kurius ir prasysiu atsakymo: 1 Knygose, seniau teko skaityti kad kergiant vokieti su vilku, tas paveldejo bailumo, kaip yra is tiesu? 2 Kokios ju neigiamos svybes? 3 Nezinau kaip paklausti, taciau lyginant su vokieciu, ar lengvai pasiduoda apmokomi? ( nemegstu zodzio dresura ) Priimsiu kiekviena info, iskarto dekingas... |
Nu matau nieko cia nera tai galiu padet atsakyt.Turiu toki padara ir jokio bailumo pvz jis neturi tik vietoj draugyshko laiziako daznai megsta isegt i ranka bet draugyshkai.
Ka galiu pasakyt apie dresura tai pasiduoda pakankamai gerai bet visvien tai ne suo ir prie jo reik prieit kitaip nei prie shuns nes sis padariukstis turi charakteri ir savo asmenybe va kame yra reikalas.Nes jis yra lb mastantys ir begalo uzsispyres del to kartais ji reik palauzt Pvz jie neparsiduoda del zaisliuko,ir neskalina taip pashele kaip VA |
Neigiamu savybiu kol kas as tai neisradau tik ta kad nuo stalo nuvogia viska nors ir stalas butu 4m auskcio jam nusispjaut:twisted:O seip super zarazos
|
sakai kad ne suo, bet gal gali konkreciau, kuom tai pasireiskia? Apie sunu dresura ismanau gerai, bet net truputi prisibijau kad CSV tai ne suo, bijau kad gal nemokeciau jo dresiruoti:lol:.
|
|
Visų pirma tai yra šuo mano manymu :roll: tik turintis nemažai vilkiškų savybių..
pamėginsiu atsakyt į tavo klausimus, nors patirties pas mane nedaug, turiu tokį padarą dar tik pusantrų metų.. bailumas.. gal kiti ir prieštaraus man, bet jis yra, nedažnai, tačiau kartais pas maniškį jis tikrai pasireiškia ir gana smarkiai. (bet gal aš kažką netaip padariau auklėdama..) neigiamos savybės.. - net nežinau, tai ir vėlgi gal priklauso nuo auklėjimo. maniškis kandžiojasi ir tai daro net nežinau kaip pasakyt.. isteriškai? :roll: va , kad ir dabar kažkodėl pradėjo nemėgti vaikų, nors anksčiau jam vaikai buvo viskas, galėdavo su juo daryti ką nori, dabar - kiekvieną kart priėjus vaikams man baisu. savarankiškumas kartais pernelyg rodos didelis, na ir žmonėms su kuriais bendrauju (turi kitų veislių šunis) atrodo jog viena iš jo neigiamų savybių yra tai, jog jam neįdomu ilgai žaist su šunimis ar kita veikla, rodos dzingt jam galvon šauna kokia tais mintis ir nueina tiesiai vienas pats, savais reikalais. Paklusnumas dresuojant - net nežinau, aš neužsiimu nuolatine dresūra, mums gerai kaip yra, tačiau man rodos nebus taip, kad po komandos ims ir darys, kažkaip nėra tokio baisingo noro įtikti šeimininkui, nenori - nedaro.. o jei nenori tai ir nesudominsi, žaisliukai ir skaniukai nelimpa.. bet galbūt įmanoma ir kitaip, nesu puiki šeimininkė. kažkaip įdomu ir net keista kas ten per mergaitė, kuriai padovanojo.. kažkokia nesąmonė :roll: |
matyti vilka zoo sode tai viena :)
po to, neaisku kiek ten buvo tikras vilksunis, kadangi LT esantys sunys yra po mano "globa". del charakterio, nekeisciau i nieka kita :) as su jais jau 10 metu auginu 6 metus turiu du turesiu ir trecia :) del dresuros-reikia tartis, cia tau ne tas sutverimas, kuriam galima vadovauti, cia PARTNERIS. del bailumo-kaip issiauginsi taip ir turesi, nes jiems privaloma GRIEZTA socializacija ankstyvame amziuje, kuri daznai tesiasi ir visa jo likusi gyvenima. kas dar domina-prasom klauskit, jei ka visada kvieciam susitikt ir pabendraut akis i aki pagarbiai vilksuniu pradininke LT wolfin ir jos gauja |
Na kad matyti vilka ZOO, tai tikrai kas kita, tai as puikiai suprantu:lol:, o del mergaites, as del to ir papasakojau, nes maniaiu kad sitam forume tikrai zinos kas ji. Sake kad CZV su dokumentais...
Perskaiciau kita forumo tema, kur cia man buvo pateikes "auuuu", tai padariau kai kurias isvadas: Zuo zaismingas ir viskuom domisi. ar as klystu? tai tikrai man patinka, nors betvarkes namie niekas nemegsta.:) Mano amzinatilsis vokietukas irgi taip elgesi, zinoma visa gyvenima megdavo ka nors dantyse laikyti. Nemuno saloje, kur ji vedziodavau, budavo priristi medelei, tai jis atsistojas ant dvieju letenu nukasdavo virvute ir paemes uz virsutines pagalio dalies, ji traukdavo tol, kol jis nuluzdavo. Taip gaudavo "pagaliuka" :lol:. Sakysit kad tai chuliganizmas? Taip pritariu, bet ko neleisi savo numyletiniui:), zinoma svarbiausiai neperzengti ribos... Del to kad tai nesarginis suo suprantu, bet ar jis is tu kurie gintu seimininka? Ar nedetu jis i kojas? Kiek skaiciau si ir kitus forumus, tai suprantu kad jus norite atbaidyti dauguma zmoniu kurie nori isigyti CZV. Zinot, as pritariu jums, nes negaliu pakesti kai kazkas nusiperka gyvuna, bet pamates kad jis nera tik zaisliukas, paaugines ji atiduoda, ar tiesiog isvaro is namu. Kaune yra sunu prieglauda, kur pilna tokiu benamiu, todel dar karta pakartosiu, pritariu jums... Ir dar viena supratau, paskaites si foruma, kad CZV pagal charakteri kazkuo primena ciau-ciau:lol:. Tikiuosi nieko tuom neizeidziau. As tik bandau isprovokuoti pokalbi kad uzgincytumete tai...:) |
matai ciau ciau gyvena savo pasaulyje o vilkas gyvena zmoniu pasaulyje :)
na koks ten vilkas gal ir zinotume jei daugiau duomenu butu, nes kol kas siek tiek per mazai informacijos, o gal bent jau to suns varda paklauset? na su vilku nuobodziaut neis -niekada :) jis visada ka nors prisigalvos, o ismones kaip pas vaika, nera nerakinamu spinteliu duru langu :) tad jam ir protines veiklos reikia, netinka laikyti voljere it koki sargini suni, o del seimininko apsaugos-jei busti seima-saugos, jei tik vadovausit....gal pasiust ant triju raidziu-jie tai sugeba :) |
Na, del mergaites, tai man tikrai neidomu kas ji, tiesiog jei ne ji, nebuciau suzinojas kas tai CZW. Yiesiog tik pavydas sueme, kad jai kazkas toki miela padareli padovanojo:twisted: Juokauju...
|
Quote:
|
[quote=vilkas;104778]Labas, esu naujas sio forumo narys. Mano loginas ir avataras, siame forume gali atrodyti keistai, taciau as juos naudoju visuose forumuosa, tad nutariau nieko nekeisti.
Tai va, nezinau nuo ko pradeti, bet pabandysiu trumpai papasakoti apie tai kodel cia uzsiregistravau: Sunys myliu kaip ir visi kiti cia susirinke, bet priesingai nei kiti cia esantys, siuo metu keturkojo draugo neturiu, gal jau kokius 6 metus:cry:. Pries tai turejau vokieciu avigani, tiksliau misruna, t.y. vokietuka maisyta su Rytu europos aviganiu. kas kiek nors pazistat sias veisles, suprasit apie ka as sneku. Beje, buvo jis ne "cebrak", bet vilko atspalvio, tiksliau ne pilkas, bet i ruduma. Kitaip tariant buvo labai grazus suo. Be viso to, jis buvo labai protingas. zinau, kiekvienas seimininkas apie savo suni sakys kad jis protingas, bet tai buvo ne tik mano nuomone. Komandas vykde is pirmo karto, na kartais is antro ;). Buvo labai zaismingas, viskuo domejuosi, bet kur rasdavo pramoga... Bet, isgyveno tik 10 metu... Man tai buvo didele trauma... Apie Aruna (toks jo vardas buvo) tiek, o apie vilkus, domiuosi jais nuo mazens, nepraleidziu nei vienos laidos apie juos. Kai su seima nueinam i Kauno ZOO, tai zmona traukia prie bezdzioniu, o as stoviu prie vilku. Vaikas tik laksto tarp mudvieju, bet jam irgi labiau vilkai nei bezdziones :lol: Viena is priezasciu kodel neturiu suns, tai ta, kad bijau, jog nerasiu tokio protingo, kaip mano amzinatilsis vilkiukas... Visad norejau tik Vokietuko, bet stabde tai, kad jie turi tam tikra kvapa, kas man nelabai patinka... Sia vasara buvom trumpam nuvyke i Palanga, ten paleide vaikus i 3D kina, su zmona laukem ant suoliuko. Staiga musu akis uzkliuvo uz mazo vilkiuko, kuri uz pavadelio laike maza mergaite. Nors esu palyginus gerai susipazines su sunu veislem, jame as izvelgiau tik vilka, t.y. tikra laukini vilka. Tas suniukas mus taip sudomino, kad nutarem prieiti prie mergaites ir paklausti kas tai per veisle. Suniukas is tikro elgesi kaip vilkas!!! Jis nepuole laizytis, kaip bet kuris kitas, o nepatikliai pasitrauke!!! Is mergaites suzinojom kad tai CSV, ir kad jam 3 men. Pasak jos, jai ji padovanojo drauge. :) Mergaite leido ji paglostyti ir mes greit radom su juo bendra kalba;). Kailiukas buvo labai svelnus, priesingai nei Vokieciu, kas idomu ar ir pas vyresnius jis islieka toks pats? Nuejus, negalejau niekaip ismesti is galvos to vilkiuko, tad einant vel pro sali, as dar karta prie jo priejau:) Jeigu buvote rugpjucio menesio siek tiek po vidurio, vadinasi matet mano mergaite (vilkiuke), kuri laike mano pussesere :) siaip sekite ju gyvenima, rinkites info, susitikime su musu jau beveik isteigto klubo prezidente ir daug suzinosite. |
Na taip, buvom rugpjucio menesi, ir ji kazka minejo apie pusesere, tad manau kad issiaiskinom ka buvom sutike.;) Beje, vilkiuke, nuostabi, jei ne ji, taip iki siol nebuciau suzinojas kas tas CZW.
|
Aš šitą grožį ir vriediną turiu dar tik du mėnesius :p Auga šeimoj, yra 2m dukrytė dar. Dėl sargumo - šeimos narius saugo, net ir 4mėn šunelis. Pvz. saugojo dukrytę nuo sargo vieno Giruliuose: atsistojo tarp dukrytės ir vyro, nepasitiki žmogum, burzgia, bet ir nebėga, sukasi tarp jų. Kai einam kur nors visi keturi, labai nervuojasi kai kas nors atsilieka, jeigu būna paleista - bėga prie atsilikusio (dažniausiai tai būna vaikas:lol:). Jai labai svarbu, kad šeima būtų kartu ir labai liūdi likusi viena. Prie manęs kitų šunų neprileidžia kai būnam aikštelėje. Mokosi lengvai, ir ką reikia, ir ko nereikia ;) Ir teritoriją šiek tiek saugo, pvz, įlipus kam nors ne iš šeimos narių į mašiną - suloja. Kažkur Vike buvo aprašiusi, kaip Vaidila ją gynė nuo užpuolikų, nors nebuvo tam specialiai ruoštas.
Mumi papuolė labai gero būdo kalytė ;) (tfu tfu tfu) Tai bloga galiu pasakyti tiek, kad labai gudri vagilė, jai tiesiog sportinis azartas ką nors nukniaukt nuo stalo, net jei ką tik sukirto pusę vištos. Be galo kantri, ypač su vaiku, meili, rami (kiek tai įmanoma vilkšuniui), nejautri skausmui. Išvis charakteris įdomus, nebūtų vriedna, turbūt nemylėčiau taip ;) Vaikšto visur paskui, kaip šešėlis. Ir dabar šalia manęs guli, prieš tai patikrinus, ar nėra ko nors skanaus ant stalo virtuvėj :twisted: Kiekvienas vilkiukas šiek tiek kitoks. Ką galiu pažadėt - ramybės namuose tikrai sumažės, o jeigu namuose ramu - reiškia kur nors ramiai ir tyliai graužia... šeimininko tapkę :) (man jau ketvirtą porą baigia sugraužt, kad ir kaip stengiuosi saugot :lol:). |
Nuotraukose maciau kad megsta pasipliuskenti? Maniskis jei tik leisdavau, tai is vandens neislisdavo, net nardyt mego, sugebedavo akmenys is dugno traukti, su visokiais garsais, burzgimu cypimu ir kaukimu, sumaisytu i viena :) Kaip prisimenu, ir sypsena veide atsiranda ir kazko graudu pasidaro...
|
Quote:
Su sios veisles suns pasipliuskenimu buna visaip, kadangi mes su vyru labai megstame maudytis, matyt suo is musu ta pati pereme :) Kiti vieni labiau megsta kiti is viso i vandeni nenori eiti, mes net po dusu su malonumu jau prausiames. Mija tai visiska priesingybe Astos mazylei: kaip tik vogti nuo stalo nelabai vagia, laukia kol patys duosime, taciau bando dominuoti pries kitus sunis (ypac didesnius uz ja), tad baisu, kad i kaili per daug negautume. Tfu tfu ftu musiske nieko negrauzia, buvo, kad paragavo kelis daiktus, bet be zalos ir jos nedomina, turi savo zaislu, su mumis paduksta. Reikia labai daug judeti su jais: kelias valandas vaiksciojame po miskus, laukus, vyras ne viena km bega su ja irgi kas ryta (arba vakara). Tad jei linke daug sportuoti, daug judeti, kas zino gal ir tinkama toks suo jusu seimai. Kad is tebint II vada matyti, kad kiekvienas mazylis kitoks, su savu charakteriu (musiske pvz. vaiksto takeliais ir i krumus eina paskui broli, kai tik sis ismina keliuka), broliukas irgi pradeda is Mijos takeliu vaikscioti mokintis. Bet be ju gyvenimas butu toks liudnas; einu ziureti ka veikia mazoji, nes 5 min tyla prognozuoja, kad kazka sugalvojo nuveikti ;) iki |
Maudynės tai manajam gėėris, ir nardo ;)
O dėl to nenuobodžiavimo namie, tai ką aš žinau.. jau ne vienas mėnuo, kai namuose nieko daugiau neveikia tik miega :roll: va ir dabar parėjau, pasidžiaugė, pasimylavo, palakstė su bambaliu ir atėjo atsigult.. ir taip gulės iki pat nakties, pakol eisim į lauką. Dėl šeimininko gynimo, tai taip, bet kokiu atveju gali nukentėti ir draugai mane stumtelėję, ar ką nors panašaus padarę, nes tai dažniausiai priima Vaidilka kaip manęs mušimą. Galima ir man klausimą? :lol: Kodėl tu nebenori įsigyt vokiečio, ar rytų europos aviganio? kokia priežastis to, kad ieškai ne tokios pat veislės šuns, o vilkšunio? |
Na kaip jau minejau, vokieciu aviganis turi tam tikra kvapa(net ir labai priziurint), kas tikrai nelabai gundo. Zinoma ji turint namie pats to nejauti, tiesiog pripranti. Tai viena is priezasciu. Kita vertus, kiek girdejau CSV nelabai loja, o tai tikrai privalumas bute. Kita priezastis ta, kad kaip jau minejau labai zaviuosi vilkais, o be to tai veisle kur sukryzmintas VA ir vilkas, tuo labiau karpatu;) ( su zmona megstam kalnus ), todel manau kad tai pasirinkimas kaip tik man... Na zinoma taip isduodu veisle kuria visad zavejausi, bet pripazinkit, pastaruoju metu VA lietuvoj tapo veisiami, neatsizvelgiant i ju protinius sugebejimus. Didele "meskos paslauga" cia padare filmas apie "Rexa". Bet taip galima diskutuoti be galo, tiesiog siuo atveju noretusi is arciau susipazinti su CZV. Apie dauguma veisliu esu is praktikos susidares nuomone (bendras sunu vedziojimas, klubai, bendros treniruotes), ir kiekvienas turi savu minusu ir pliusu, o CZV mates tik Palangoje, ir per "YouTube";), todel kaip jau minejau noretusi is arciau juos pazinti, 8) nes nors ir labai cia visi issamiai paskoja, taciau tik paciam matant gali susidaryti tikra nuomone. Bet as manau kad tai kaip tik dar labiau mane sugundytu tureti CZW...:twisted:
|
:) Tai man rodos be problemų galėtum susipažint su vilkšuniais, pabendraut jei yra noras. O iš kokios tu miesto? (jei nemaišau tavęs su vieno forumo dalyviu, tai tu iš žemaitijos? :) )
|
Patikek ir sitie padarai turi kvapa nes manau jis ne nuo priziurejimo priklauso o no to kad jis yra tankus ir jo daug ir visu smarviu ir nesvarumu tikrai neissiurbsi is jo:roll:Pas mane mishrune velnias zino kokia tai nuo jos pvz ner kvapo nes dvornia su trumpu minkshtu kailiu tai jokios smarves o vilkius tai kvepia nors ir plaunu bet ibegdamas i buta paduoda suniena.O seip is kur esi?Nes galima vln juk surengt susitikima neparke
|
na, pataisykit mane visi vilksuniu seimininkai, bet pastarasis irgi turi kvapa....nes, tiek vilkas, tiek ir va taip pat turi kvapa....
kvapo neturi siaurines veisles..(haskiai, karelu lokine, rusu europines laikos, malamutai taip pat berods..).. |
:roll: na nežinau, ale nuo Vaidžio tai tikrai labai retai gali pajust kvapą kažkokį tais.. ir nemaudau aš jo, jau kokie pusę metų, bet rimtai nėra jokio kvapo.
|
na, del kvapo yra dar keletas niuansu....anatominiu....ale tiek to, tiksliai nezinau simtu procentu, tai ir neskleisiu garsiai.... :)
(esme ta, kad yra kai kurios veisles, kurios ir budami suniukai neturi kvapo, ir yra kitos, kuriu nuo gyvenimo salygu priklauso liauku, isskirianciu kvapa veiklos aktyvumas..vilksunis manau priklauso antrajai kategirijai, nes butu kazkaip alogiska, jei sukryzminus du padarus, kurie turi gerai isvystytas savo kvapa skleidziancias teritorijai zymeti skirtas liaukas, gautusi misrunas, kuris neskleidzia jokio kvapo..t. moro "utopija" beveik..).. |
kvapas yra sioks toks, taciau neryskus.
lot loja mazai, taciau kaukia ir pakankamai triuksmingai dainuoja. siaip ramus suo, taciau megsta daryti tvarka pagal save, kuri panasi i totalia namu demoliacija, ir cia deja nieko nepadarysi-genetika, teks susitaikyt. plius reiks pamirst totalu paklusnuma, kuriuo pasizymejo VA :) cia jau suo su savo poziuriu i gyvenima ir jam taip lengvai nepavadovausi kiek supratau is Kauno, galima tartis kada susimatyt, nes galiu abu tvarius atsivest i Kauna :) kas dar domina? p.s. mane domina, kokia butu suns paskirtis? kokios lyties? planuojama i parodas? veisimui? ar zinoma KA reikia atlikti CSV veisles suniui, siekiant saugoti sia veisle? |
Nium Wolfin nzn kaip pas jum bet pas man neloja jis tik koseja kaip senas chronius o poto pereina i kaukima zaraza:twisted:
|
Jai galima as noreciau viena klausima paklaust.
Ar CsV linke dominuoti? |
taip linke :) ir nera zaisliukai pradedantiesiems :)
daznai matomas vaizdelis susitikimuose, kai ant suns sedi seimininkas ir urzgia i ausi :) |
Quote:
Lytis: Patinelis, bet neatsisakyciau ir pateles, jos prieraisesnes:lol: Parodos: Ne, nebent tai butu privaloma:lol:. Parodose esu dalvaves tik kelis kartus, ir buvo ziauriai nesmagu kai mano Arunas, iveikinedamas 2.2m barjiera, pries pilna kauno stadijona, uzsikabino ant jo krasto, savo visom keturiom, ir nei pirmyn, nei atgal, teko pribegus stumtelti is uzpakalio:lol:. Nors ir manau kad sunys apmokyti tikrai moku gerai, cia nesigiriu, tai yra tiesa, taciau i sunu mokykla vistiek planuociau su juo eiti, nes visi zino kad sunis lengviau pasiduoda dresurai, kai mato savo kolegas tai darant. Veisimas: Tikrai ne, nebent atitiktu visus reikalavimus, ir kazkas noretu kad butu pratesta karta... Bet tai priklausytu nuo aplinkybiu. Atitikimai: Zinau kad reikia prabegti 40km:lol:, apie kitus nelabai zinau. Na manau kad i kalnus, bent jau ten kur praeina sunys, gal ir paimtume:lol: Manau tai paaiskina, kad suns norim tik del draugystes. |
aciu ;)
O del to urzgimo i ausy tai cia blogai ar gerai? Nes pvz as ant savo sunio tai tikrai neatsiseciau( jis pabegtu ir dar pasiziuretu kaip i durna:lol:) |
Nesėdėčiau ir neriaumočiau ant Vaidžio karts nuo karto - turėčiau šunį, kuris man rodytų savo dantis kada tik netingi.
|
Vike ir seip visiem klausima turiu toki viena.Kaip vilkiukshtis valgo zalia mesa ar gali pas ji ja paimt?urzgia jis ant taves ar ne?
|
Quote:
kol dar mazas-mokink kad atiduotu-viena mesos gabala paimi kita duodi-darai mainus. suo NEGALI urzgt ir neatidavinet, jei taip bus turesi dideles bedos |
Kai bandau paimt tai tik uz pakarpos iseina atimt kaula nes kitaip i ranka kanda ir dar kai atiminet bandziau tai siusioja is baimes ar is ko ten net nzn.ok db bandysiu auklet del to dalyko nes galvojau kad taip buna
|
Quote:
|
Bandziau paimt kaula tai urzgia tada i nosi znibiau tai padejo kaula ir kai as noriu paimt ji tai meta kaula ir pasitraukia bet taip kad is burnos paimciau visvien bando rodyt savo pirmenybe isvis kazkoks naglas pasidare nes visishkai manes nebijo ir neklauso jam viskas px.db kai vel duosiu kaula tai bandysiu paimt nes net kai glostau kai valgo ji sakau geras tai slepiasi siusoja ir urzgia zaraza
|
na jie visi mazi zarazos :)
|
Quote:
|
Taip, patikek, jei nusileisi dabar, veliau tikrai turesi problemu. Su savo amzinatilsiu tokiu problemu neturejau, o veliau net man mieganciam, ryte, kaip pamenu buvo atneses toki riebu, riebu kaula, ir imetes tiesiai man prie veido, tipo kelkis, valgyk ir eime i lauka. Svarbiausia snukis taip pasakyciau buvo patenkintas savim, mol gera padariau seimininkui:lol:. O jei nepaslaptis, kiek laiko suniukui kad taip priesinasi?
|
Db 4 menesiai bet jis toks tipo bando vyra seimoj vaidint.nes turiu dar kale seip mixa vat jos klauso kaip nzn ko o as tipo mazdaug zmogus kuris juos vedzioja ir matina.tai va kita karta kasiu i ausi jai vel neduos kaulo:twisted:
|
:lol:... Na taip, reikejo nuo pat mazens, kai tik atsivezei mokinti, bet dabar tai jau tikrai nenusileisk, nes jie labai jaucia tai, tad veliau gali net ir pulti ant taves, jei jam priestarausi. taip elgiasi sunis, o cia irgi suo kiek suprantu;)
|
Quote:
Tad jei 2 menesiu buvo ismokusi lengvai dalintis; 4 menesiu mokomes tarsi is naujo. P.S. Laura geriausia kol kas kandimas ausin padejo, barimai, aiskinimai, atemimai, prispaudimai, znybimai ne tokie veiksmingi ikandimas visu pirma sokiruoja, visu antra greitai supranta kas ir prie ko. Ypac jei bando kasti paimk ir kask atgal ir negailek savo dantu :) atsipirks su kaupu |
Vilkas, kadangi turejot VA teks VISKA pamirst ir pradet is naujo-pasidomekit vilku ir siaures sunu psichologija, jie visa laika periodiskai pasitikrina hierarchija ir su jais visada mokaisi gyventi is naujo.
is ceko nesitikima aklo pataikavimo ar sutikimo su viskuom kas jam sakoma, tai suo PARTNERIS ir su juom reikia moket susitart, o ne vadovaut. vadovaudamas dar ne vienas nelaimejo o tik pralaimejo santykiuose su cekais pvz maniskiui jauneliui metai o jis ir dabar dar pabando papurkstaut, nes jis jis bresta ir tikrina situacija. o as jau 10 metu su vilkais ir 6 kai turiu savo nuosavus, ir manau kad zinau ka daryt. tad norint pazinti cekus, reikia viska pamirst ka zinojai apie VA nes jie kaip diena ir naktis :) |
Na del to nesigyncisiu, zinau kad taip tikri vilkai elgiasi, bet manau jei neuzsileisi, tai rezultatas bus tavo naudai... Kad kiekviena veisle yra savita, tai faktas. Ir jei noresi, tai ir ciau-ciau ismokysi...:lol:
|
Prie ko tas ciau-ciau?Mane jau besas ima kai ligina CVS darbini suni su velnias zino kuom!:evil:Visu antra protingas suo niekad gyvenime nekas savo shemyninkuj NIEKADA jai tik netycia arba zaizdamas.O jai kanda tada ka as zinau tada jau lopas o ne suo.
Aciu Giedre bandysim kast i ausy kaip patarej.Kitas dar dalykas manau kad jis bijo kad galiu kaula atiduot kitam shuniuj nes jie valgo beveik vienas prie kito lb arti nes manishke kalyte viena kart man znibtelejo nes hako lakste shalia bet niekad suo nekanda savo sheimyninkuj o gali pvz perspet parodidamas dantys. |
Nu blet, kaip nervina, nebegaliu, negana to, kad ir taip visad erzina klaikia rašliava, tai dar ir mano šunį išvadina lopu. Pirma gal paaugink vilkšunį daugiau nei pora mėnesių, paskui rėk, kad niekada nekanda protingas šuo šeimininkui. (pagal ką nustatoma ar protingas?)
|
Nu tai tikrai manau kad Waidis tau kanda ne is pykcio.Ar puola taip kad jau reik sleptis?Del rashliavos tai gali nesijaudint nes as nekomentuoju taves ar kazka ten kas man nepatinka pvz.Ir isvis ten i tave nesikreipiau tai kad prashau cia nesishiaut.Ash shnekejau apie shuni kuris puola sheimininka pyktai o jai Waidis tai daro tai manau ne man cia parintis reik o tau kad tavo nuosavas shuo tave puola:twisted:O jai nori pyktis ateik i privata o ne cia kauk.
|
Laura, tau reikia siek tiek pristabdyt, nes kol kas esi is dalies neteisi. po metu galesi kitaip kalbet.
turiny keleta menesiu vilka negalima sakyt kad perpratai jo elgsena, plius...kaip issidresiruosi arba kaip leisi suniui "uzlipt ant sprando" taip ir turesi. p.s. prasom vienai kitos neizeidinet, teks...moderuot |
Truputį pralinksminai prieš miegą, dėkui. Pyktis.. čia ne tame esmė, tiesiog tu klaidini, mano manymu, žmogų rašydama (rėkdama, nes didžiosiomis raidėmis) jog šuo nekąs šeimininkui, tai kodėl aš turėčiau tau atsakyt privačiai?
Atsakymas - taip, Vaidis kanda (ankčiau kasdavo) iš pykčio. Įdomu būtų sužinot wolfin (daugiausia bendravus su vilkšuniais) bei kitų visų nuomonę šiuo klausimu, gal tikrai tarp vilkšunių tik mano toks vienas "lopas", kuris kanda šeimininkui? |
Wolfin as nesakau kad ji perpratau as sakiau ten aiskiai apie shunys ne apie vilka ne apie Hako o paprastai apie shunys.Jai mane izeidinet bando tai as tikrai tilet nesiruosiu.Nei as ten kazka bandziau izeist nei ka.Issakiau savo nuomone ir tiek.O kad panele supranta taip kaip jai patinka tai cia niekas nekaltas.
|
kandimas kandimui nelygus :)
pvz gierka irgi kandziojasi su manim .... kitaip vertus-jis tokiu budu su manimi kalbasi. tad reikia ziuret KAIP kanda ir kada :) vaidis dar labai svelnus suo, pazistam "rimtesniu" siuo atzvilgiu :) pvz harka kai buvo jaunesne kasdavo, kai kirpdavom nagus, dabar to nebedaro..ismokom tai pakesti. visada uz kandima maniskiams buna kandama atgal ir urzgiama i ausi parsiguldzius ant nugaros-taip sakant-elgiamasi kaip vilku gaujoje. is kitos puses-suo bendrauja dantu pagalba-t.y. tyrineja aplinka, skoni, zaidzia, kalbasi...tad reikia tik ismokt kontroliuoti sukandimo jega. net visu mylimas Cheo taip pat...."megsta" panesioti seimininkes ranka savo dantyse, ir tai jam geriausias paskatinimas uz atlikta darba. |
Laura, niekas nieko neizeidineja :) ir nesiruosia izeidinet, mes tik konstatuojam faktus, kuriuos, atidziau pazvelgus ir pati pamatysi :)
|
Nu blyn, kažkaip nesąmoningai rašai. Tipo rašei apie šunis, ne apie vilkus, tai vilkšuniai ir yra šunys po galais! Jau ne pirmą kart kažkur rašai, kad tai vilkas... Tai yra šuo, turintis nemažai vilkiškų savybių, bet šuo, o ne vilkas.
|
Nu tai shaunu jai tau kanda is pykcio:pAsh ten sakiau apie shuni o ne apie Cvs .Taip sutinku kad Cvs turi tik pora men bet shunys augynu jau seniai ir tiesiog nebuvo atvejo kad suo kastu is pykcio.Visu pirma mes shnekam apie shunys o ne viena apie kita o ten bandej izeist savo zodziais mane ir tiek nes seip nesikreipiau i tave pyktuoju vat.Jai nepatinka kaip rashau tai tiesiog gali neskaityt ka rashau.Ne visi juk taip puikiai rasho kaip tu:twisted:(ne esme kad lt gyvenu tik 3 metus)
|
mergaites :) cekoslovaku vilksunis- vilksunis-vilkas
cia gal zodziu zaisme susipainiojot? |
Shaunu kad nesamoningai rashau gal ne visada moku pasakyt taip kaip reikia ir tiek.
Nu va tai pvz juk be agresijos Cheo kanda seimyninkej o zaizdamas juk nedrasko jos rankos. |
Pastebek Vike kad ne as viena rashau apie juos kaip apie vilkus beje;)Gerai pas tave shuo pas mane vilkas cia tavo pasirinkimas kekvienas vadina kaip jam patinka ir tiek:p
|
Mergaites, zinau is gyncu kyla tiesa, bet izeidineti nereikia viena kitos. Lauryte, as nelyginu CSV su ciau-ciau, tik pasakiau kad ir toki oziuota padara galima ismokyti(ciau-ciau), jei turesi kantrybes. O del kandimo, tai cia buvo diskutuojama apie tai kad kaula turi tau duoti, be jokiu urzgimu. pvz sovietmeciu, kiek pamenu, tai sunys lygtai buvo brokujami jei net ir siaip, zaisdami kasdavo. Bent jau as tai atsimenu...
|
nu tai va zaizdami kasdavo tai jo tai suprantama bet ne puldavo pyktai
|
kas sake, kad Csv nepanasus i VA?
Pasigirsiu, Alpe siandien atnese pagali is 10 net 8 kartus. Keleta karu buvo net pametusi pakeliui ir negavusi skanesto nuejo surado ir atnese 8) Zinoma del VA tai as juokauju, tiems pagali atnesti joks stebuklas :evil: Mano supratimu blogiausia Alpes savybe - grubus zaidimai. Pvz. mano anyta nesilanke pas mus keleta menesiu, nes negalejo istverti Alpes sokinejimu, kandziojimusi, draskymusi. Dabar anyta vel lankosi, nes Alpe biski paaugo ir savo meile apdovanoja nekiekviena. Nors kai kuriuos zmones ir toliau galetu "uzmiliuoti" negyvai :) Idomu ar kitu vilksuniai irgi taip elgiasi? Tikuosi Alpe uzaugs ir jai nustos patikti zmones isvis :lol: |
ingrida, pradziuginsiu :) po kurio laiko aporto nenesios, kaip ir nelos pagal komanda :)
o del meiles, na bus maziau ale....vis tiek bus :) |
Na del anytos tai jug pliusas:), o del aportu... Pasakysiu tiek, kartais patikdavo, bet daznai labai uzknisdavo mane, tiesiog nesa ir brunka visokius pagalius, kad tik mesciau. Svarbiausia ne kokius maziukus, bet pats susirasdavo kuo didesnius, net ir akmenys mego tasyti, ir vel ypac didelius! Liepi mesti, tai taip gailiai ziuredavo atsisukes, lyg brangiausia zaisla palikes, bet neidavo atgal pasiimti. Su ta komanda, buvau ivairiu kitu primokines, kaip kad pvz. parodai koki daikta, numeti ji ir sakai "vieta". nueina atsigula prie jo, laukia. Duodi komanda pas mane, ir dar liepi daikta paimti:). Tingedavau pats eiti atsinest.:twisted: Daug treneriu sako kad taip klaidinamas suo, tipo neismoks gerai visu komandu, bet pasirodo, jei tik sutari su gyvunu, gali ji visko ismokinti. Nors beje, vieno dalyko taip ir nepavyko ismokyti, t.y. komandos stovet.
|
Niu va, is sios ilgos ir emocingos diskusijos suzinojau kad Cheo "nesha" seimininkes ranka kai dziaugiasi :))) Supratau is kur dabar pas Ivju tokia maniera :))) Mes jokiais budais netraktuojame tai kaip kandima, o tiesiog jis reiskai taip savo meile:))) Ypac kai griztu is darbo, tai taip stiprokai sukanda mano pirstus tarp dantu ir "laiko", ausis priglaudes ir uodega vizgindamas :))) as isivaizduoju kad jam liks toks iprotis, ka zinau, man jis netrukdo gyventi :))) net ir vaikas pripranta prie tokiu "svelnumu". Galvojame, kad tikrai nesuniskas iprotis, arba tiesiog negirdejome is kitu veisliu tokiu atsiliepimu. Patiko man "vilko" comments del anytos - mes tai ir "draugams" taikome - bijot ar nepatinka musu vilkas - galite nevaziuoti :))) kokie bjaurus esame...:evil:;)
|
naaa, kiek as zinau taip elgiasi beveik visi cekoslovakai :)
kartai kai Gierkai uzplaukia "didele meile" as lieku su skylemis drabuziuose, o vat net santurioji Harka.... taip ejo pas mane namuose dziaugtis teiseju Oskaru, kad sis buvo ...parsodintas ant sofos :) (o zmogus is stuomens ir liemens :) ) pamenu, kaip pirma karta susipazinau su Cheo...jis mane visa vakara laike savo dantyse...apziojes desini kelia :) ir vis retkarciais svelniai suspausdamas, paziuredamas i akis ir pavizgindamas uodega :) tipo "tu man patinki" va ir foto is to susitikimo http://cheitan.zperonowki.com/galeria/album12 cia tos...svelnesnes :) |
Matyt teisejas tikrai geras zmogus, jei net Harka nuo emociju nesusilaike :))), neisivaizduoju jos kitaip kaip ramios ismintingos vilkes:))) mes su Kestu vis juokaujame dabar, kurio svecio Ivju nors karteli nepkramto - reiskia itartinas tipas :))) O drabuziu su skylem tai kiekvienas jau turime, ypac Kestas, kai varo dviraciu su Ivju - vaizdelis geras: striuke paplesyta kaip pas bomza ( sakiau nesiusiu nes ner tikslo, kita pasiims kai bus nenesiojama :) ir Ivju ant pavadzio salia - tai zmones net neabejoja kad zmogus is misko koks, juolab su vilku:)))
|
Sendien Hako ikandau i ausi kai bande vel urgzt bet jam tai nepadeda.Toliau sau urzgia.Tai tada pabandziau glostyt ir sakyt kad geras kai valgo ir kaip sakant kisht ranka i gerkle kai valgo mesa tai po glostymu truputuka nurimo bet visvien slepia savo kaula ir kai bandau vel paimt siusioja.bet jau sen ramiau ziuresiu ryt kaip bus ar vel pyks ar jau ramiau reaguos;)
|
Quote:
Musiske kai bijo skausmo (aciu Dievui, kad ne kaip Jara, nes jei butu mazas selmiukas nebijantis skausmo vaje kaip pasunkintu padeti), tai is karto sureagavo. |
Lauryt, viska ok :) bus ilgai snekama :) tad ramiai daryk savo darba ir tiek :)
cia per diena jis netaps geru, ne ta dusia pas ta zveri :) |
O tai siusioja jis is baimes kad kaulo neduodu ane?Ar kaip tada suprast ta siusiavima?
|
mazas suniukas siek tiek silpniau sulaiko slapima todel daznai gali apsislapinti kai jam skauda, dziaugiasi, pyksta ir t.t.
Hako elgiasi taip kaip dera elgtis jo amziaus suniukui. |
Nu va sen progresas bet ne i ta puse:pKandau jam i ausi tai jis man atgal ikando:lol:Tai db tarpusavi kandziojames kas stipriau kam ikas:twisted:
|
Quote:
|
Quote:
Wolfin, grazios nuotraukos... Beje, as tai tikrai suns prie visu "draugu",nepratinciau. Saviski visad uzdarydavau i kita kambari, kai kas ateidavo. |
A6 esu tos nuomonės, kad būtina pratint prie visų. Manoji draugė su visais, kol viskas ok. Visada pratinta labai labai mylėti ir gerbti žmones, vis dėl to puikiai jaučia, kada jau laikas pulti saugot šeimininkę ar teritoriją. Galų gale, debilų šunų, puldinėjančių žmones ir jais nepasitikinčių ir taip Lietuvoje per daug, tai bent iš CsV reikėtų išspausti kuo daugiau socializuotą vaizdą. Tai įeina į "atsakomybės už veislę" sąvoką.
Beje, su artėjančiu Lygiadieniu visus :) |
Quote:
Bruknė ir dabar dar nepamiršta pasitikrint, ar netyčia kas nors mūsų hierarchiniuose santykiuose nepasikeitė ;) Bet greitai įsitikina, kad viskas po senovei ;) |
Ale tai jeigu nepratinti prie visų žmonių, tai kaip su tokiu šunimi keliauti, kaip pasirodyti festivaliuose ir visur kitur? Palikti šunį namie. Kankynė tada gyvenimas ir šuniui, ir šeimininkui, ar aš čia ne taip supratau tą nepratinimą? :) O jau kad šuo pats atsirenka kada bendraut kada ne su vienu ar kitu žmogumi tai tikrai. Ir tuo labiau, jei jis ir veik kasdien bendrauja su kažkuo iš pažįstamų tikrai nereiškia, kad reikalui esant negins savo šeimininko (dėl šito galiu garantuoti už savo šunį, puls net ir geriausius draugus mane gindamas :p )
|
VILKSUNIS PRIVALO BENDRAUTI SU VISAIS IR KUO DAUGIAU ZMONIU !!!!!!!!!!!!!
maniskiai jei ateina kas nors, kas prisivijo ju dydzio yra uzdaromi i garda kuris yra tame paciame kambaryje, taip sakant ir sunys bedrauja ir zmogus jauciasi ramiau jei to reikia (nors tokiu atveju labai mazai) |
Va va pas mane tai Hako lb draugyshkas.Kai buvom pas Natalija tai ji pasake kad lb drausus jis.Lb jau lenda peshtis ipac lauke nepatinka jam dyd shunys bet manau su laiku susipras.O vat Vyresnioji tai pvz su antsnukiu sveciuose vaikshto nes Avtushko padare savo,tai ir namie kai sveciai ateina lb jau stebi kad ka daro ir kaip rankas kilnoja i mano puse pastoviai pasiruoshus:twisted:
|
Kagi, pirma karta, kai perskaiciau Vaivos atsakyma, tai numojau ranka ir nutariau nieko neatsakineti. Kiekvienas turim savo nuomuone. Bet kai pamaciau kad daugiau zmoniu mane tiesiog uzsipuole, tai neiskenciau…
Is tikro as nezinau kaip dar mokinciau savo augintini, uzdaryciau ji ar ne, tai priklausytu tik nuo salygu. Nezinau kaip yra su CZW, bet galiu drasiai pasakyti, kad tas pats VA, tikrai arsiai negintu savo seimininko, o tik skalytu aplink, nes juk zmones draugiski. Beje, Vaiva, mano suo tikrai nebuvo debilas!!! Anaiptol, jis buvo labai protingas, ir jei tu ji butum pazinojus, tikrai butum sakiusi ta pati. Kaip jau esu minejas, tai ne tik mano nuomone. Tiesa, karta esu mates suni kuris man labia patiko, turiu omenyje pagal protinius sugebejimus. Tai buvo per Lietuviska TV, kazkokia laida apie gyvunus, pavadinimo nepamenu. Ten spresdavo visokias problemas su gyvunu elgesiu. Vieni zmones issikviete laida i namus, nes ju VA, kai seiminiku nebuvo namie ismesdavo visokius daiktus, PER BALKONA! Kas nesupras, tas sakys, kur cia proto pozymiai? O gi tai, kad ne kiekvienas gyvunas sugebetu taip sumastyti. Savo Augintini as uzdarydavau i kita kambari, kai ateidavo sveciai, bet lauke jis daznai budavo tarp zmoniu, zinoma jo niekas negloste, bet ir jis nieko nepuole! kita vertus, pabandykit isivaizduoti tokia situacija. Velus vakaras, suo palaidas laksto, ir staiga jus uzpuola, ir padaro kas jums butu skaudziausia… Ar jusu augintinis tikrai arsiai jus gintu? Pagalvokyt ir atsakykit sau, ne man. Ar po viso to, jums nebutu skaudu del to kas ivyko? Bet ar nebutu dar skaudziau, kad jusu draugas jusu neapgine, ir neuzkirto kelio tam ivykiui! Tikiuosi sito jums tikroveje neteks patirti. Sakysit perzengiu riba su savo PVZ? Bet nepamirskit kad mes gyvenam Lietuvoj!!!, kur dvilikameciai nuzudo astuonmeti ir imeta ji i jura, kur motina saltakraujiskai nuzudo savo vaikus, kur penkiolikameciai vienijasi i gaujas, ir daro sunkiausius nusikaltimus. Mes dziaugiames kai kitam blogai. Tokiu pvz galima duoti daug, bet neverta, jus patis puikiai zinot kokioje visuomeneje gyvenam, Bet jei nepadejo toks pvz, tai duosiu tikra, neisgalvota, t.y. savo.: Tuo metu, mano Arunui buvo apie puse metu, ir mes ejom, berods S. Neries gatve, netoli gimdymo namu. Tokia gudi vieta, zmoniu aplink nebuvo. Staiga sustojo automobilis ir is jo islipo vienas vyriskis. Suktelejo man: Ei, stok is kur sita suni gavai? Atsakiau kad pirkau. I ka jis pareiske: “Tai mano suo jis nuo manes pabego”. Ir pradejo drasiai eiti prie musu, kaip supratau ketindamas ji is manes “atsiimti”. Tuo met as dar buvau paauglys, ir nezinau kaip viskas butu pasibaige jei ne mano Vilkiukas… Ar jis pajaute kad as isigandau, ar tai padejo mano auklejimas, bet jis labia arsiai puole ant to zmogaus, pradejo smarkiai skalyti, su isieptais dantimis. Zmogus sustojo, issigando, ir apsisukes nuejas i savo auto, ir tiesiog nuvaziavo. Tad noreciau jusu paklausti, kaip galvojat, ar pasiteisino siuo atveju mano auklejimas? Ar as buciau po to incidento uzaugines savo suni, jei jis kiekviena nepazystama sutiktu dziaugsmingai vizgindamas uodega? Kitas pvz, vienoj parodoje, kuri vyko stadijone, musu klubo dalyviai nuejo apsipirkti, as kadangi nieko nenorejau, tad pasilikau saugoti, palei metaline tvora, priristus sunis. Ten aplink, sakau tiems kas nezino, eina krumynai, auga tankus medziai. Beveik visi sunys skalijo, nes paciam stadijone vyko pasirodymas, na patys zinot tokias situacijas. Staiga, is uz krumu iseina vaikas, kokiu 9-12m Ir tiesiai salia maniskio. Maniskis pamate ji, isibegejo ir jau puls... Nespejau staigiai sureaguot, per garsa jis manes tikrai negirdejo, bet faktas tas kad pribeges prie pat berniuko, jis staigiai sustojo, ji apuoste... ir nubego sau toliau skalyti... Noriu paklausti, TAI AR DEBILAS JIS? Debilai yra ne sunys, o ju seiminynkai, kurie ju nemoka tinkamai isaukleti, tai tokie kurie perka sunis, kad juos rodytu, atseit ziurek, koki zveri turiu. Man nereikalingas sargas, man reikalingas draugas, bet man butu tikrai skaudu, jei jis mane isduotu. Apie sunu dresura ismanau gerai, zinau pagrindine taisykle, kad svarbiausia reikia pazinti suni, ir su juo uzmegzti tvirta kontakta. Ir ar tai butu VA, ar CSV, visus juo galima ismokinti, tik reikia tam skirti laiko. Na bet ir taip cia jau per dau prirasiau, tad tikiuosi nieko cia neizeidziau savo ilga kalba. Tiesiog „uzvedet“ mane, o kadangi esu skorpionas, tai privalejau atsikirsti :) |
VA NĖRA CSV. VA gal ir šokinėja aplink skalydamas, manoji neskalyja, ji žino, kada yra reikalas šiepti dantis. Išgėrusių jaunuolių kompanija priėjusi prie staliuko ir bandanti "pabendrauti", nepažįstamas vyriškis traukinių stotyje, vakarinių pasivaikščiojimų užkabinėtojai - visi jie sulaukia iššieptų ilčių ir riaumojimo. Uždarinėti šuns man nereikia, bendrauja su visais. Nereikia visų šunų tempti ant prieš tai turėto šuns kurpaliaus. Aš va taksą auginau, tai man ką - apie CsV pagal taksą spręst?
Beje, vakarais viena po gūdžias vietas nevaikštau, o jei ir vaikštau, nešuosi peilį. Tikiuosi, kad jei ką - mane apgintų ir mano žmogus. Šuo yra mano bičiulis ir bendražygis, kurį AŠ ginčiau, jei būtų reikalas, nes leidau sau prisiimti atsakomybę už to gyvūno gerovę, sveikatą ir gyvybę. Savimi mes turime pasirūpinti patys. O už šuns besislepiančių žmonių teko matyti daug, deja, daugelio jų skustų galvų, pamautų ant liesų kūnelių, intelektas nepuošė. Tavo šuns debilu niekas neišvadino, nereikia susireikšminti, ne tik apie tave kalba sukasi. Zodiako ženklas dar nėra leidimas rašyti bet ką ir užsipuldinėti žmonės, kurie tau žarsto puikius patarimus, nes CsV yra matę ne tik 4 mėn šuniuką, laikomą mažos mergaitės, ir puikiai žino, kas tai per gyvūnas. |
Vilkas, tai man rodos ir išaiškėja skirtumas VA ir CSV, kaip pats sakai tas pats VA jei būtų mokytas su visais draugiškas būti niekada ir nekąstų gindamas, a vot aš tau sakau, kad CSV nuo pat mažens visų praeivių niurkomas išaugęs gina savo šeimininką. Galiu garantuoti, kad nei vienas iš mano draugų nedrįstų su manim net juokais smarkiau apsistumdyti jei šalia yra Vaidylka, nes žino puikiai, kaip mano šuo elgsis.
|
Va ir islindo yla is maiso :)
tuom ir skiriasi VA nuo CSV. VA puikiai kas rankove treniruotes metu, taciau esant reikalui nedarys to ko reikia, CSV visiskai nereaguis i ta besokinejanti zmogu, taciau esant reikalui 10 menesiu sunekas, apgins savo uzpulta seimininke (faktas patvirtintas). ir CSV TURI bendraut kuo daugiau su zmonemis, nes jo nereikia mokint ginti seima....nors is kitos puses...teisingai Vaiva sako, mes einam gint savo sunu nes esam uz juos atsakingi. Ta pati darau ir as...mes 3 esam gauja, kuri gina viena kita kai tik to reikia :) |
Jei jus esat teisios, tai CZW as matau tik dar daugiau pliusu, kas man velgi, labai prie sirdies, nes norisi kad suo ir butu draugiskas, bet kartu ir nepaliktu savo seimininko nelaimeje. Juk pripazinkit, butu skaudu del to...
|
Quote:
Matai, pasirodo nebūtina iškart pult į atlapus, a? ;) OT Daiva, su gimtadieniu, senike tu :Rose |
Beje del rankoves, pas mus vilijampolej buvo toks treneris, Valerka. Tikrai geras treneris, tik kiek teko girdet veliau zmogus... bet tiek to. Faktas tas, kad jis sunu dresurai naudojo ne tik rankove. Visi juokesi kai jis dar kazkokia tai sena gelbejimo liemene atsinese. Ir viena karta, kai buvo treniruojamas maniskis, nuo rykstes smugio, jis susinervines paleido rankove ir griebe tam treneriui uz sono! Tada tas patenkintas jau aiskino: va matet kad kartais prireikia liemenes:). Tai norejau papasakot del to, kad pas mus buvo dresiruojami sunys ne kad ant rankoves pultu, bet kad pultu! Ir jei suo puola ant rankoves, dar neaisku ar jis is viso puls kritiniu atveju. Jug uzpuolikas rankoves nesinesioja:)
O VA, labai nenuvertinkit, jug CSV turi ju kraujo:twisted: Na bet tikiuosi viska ka jus pasakojat apie juos, tai tikrai tiesa... |
Vaiva, o tau nebutu skaudu jei tu nukentetum, o suo nieko nedarytu?
|
Quote:
CsV turi DARBINIŲ VA kraujo, o ne tų keistų padarų nuskembtom subinėm. Mano šuo man ne gynybai. Man su ja drąsiau aišku, bet tik tiek, kiek drąsiau, tarkim, vaikščiot su Vike :) Nežinau ar būtų skaudu, niekad nebuvo tokios situacijos ir tikiuos kad nebus (tfu tfu tfu). Bet tiems, kurie jaučiasi nesaugūs, siūlyčiau pirktis pistoletą ar dujų balionėlį, lankyti kovos menų užsiėmimus arba bėgimą :lol:, o ne pirktis šunį, kad apgintų. Tai gerai, kad taip ir nepabandžiau niekad vest Bruknės apsaugos mokytis. Nesu tikra ar galiu prognozuoti savo reakciją, jei kas Bruknei rykšte pabandytų vožtelt... |
Vaiva, dekui.
Valerka zinom :) plius is tikro, jei suo reikalingas savingynai-siulau ka nors kito ismastyt, nes vilkas nera tam sukurtas, plius kvailai skamba "reikia suns apsaugai" siais laikais geriau saugos tarnybos, ten ir berniukai geriau sudeti ir geriau isdresuoti :) nei kad suo :) siulyciau jomis naudotis. p.s. as irgi ginu savo sunis daugiau nei kad jie mane, ju sveikata man svarbesne, todel visada stengiuosi isvengti suns panaudojimo, nes naudoti suni kaip ginkla man....debiliska |
Nepykit visi bet ash truputuka sutinku su Vilku.Nes ash tikrai ne toks zmogus kuris vienu smugiu atjungtu dyd vyra ir apsigint tikrai nemanau kad galeciau nes man sprigta duotu ir ash skrisciau:)Shuo turi moket gynt seimyninka o ne seimyninkas shuny nes juk nuo senu laiku shunys saugojo kaimus ir bla bla bla o db ateina mada kad shunys tampa papuoshalu ir tiek.Nzn dar visiskai savo maziaus bet zinau kad dresuosiu ji pagal visas taisykles ir taip kad jis klausytu manes.Ir aisku nenoreciau kad prispaudes juodega begtu.Man mano shunys ir mano draugai ir mano apsauga nes ash jeis pasitikiu o jie manim ir manau kad Hako tikrai gyns mane bet vat jo tikrai nenoreciau vest i apsauga nes matau kad ir taip jis mane saugos
Vilke nzn ar su manim kas sutiks bet sie gyviai patis zino kada reik pult o jai puls tai manau kitam zmoguj tikrai bus riesta |
Quote:
Nors šiaip jau CsV atrodo ir taip pakankamai grėsmingai, kad praeitų noras kabinėtis (mano nuomone). O jei jau kas nors norės nuskriausti, šuo gali ir nepadėt, kad ir kaip apmokytas jis būtų. Jei vyrukai bus trys ir ginkluoti, šuo čia bejėgis ;) Paguodžiau, ne? :D |
Ash nesakau apie tris gynkluotus vyrukus tikrai prie manes neis nes nemanau kad ras ka pas man vogt nes ne taip jau atrodau:)Nu nemanau kai shuo bus isiseges zmoguj i ranka kad tas dar sugebetu issukt shuniuj koja.o sheip jai pils su peiliu tai manau ne tik shuny supjaustis bet ir sheimyninka.teks tada shuny mokyt kad iskart i gerkle stvertu kad jau uzpuolikas nepajudetu:twisted:
|
O priesh tris gynkluotus gali apgint tik rexas super shuo:twisted::twisted:
|
Sveiki,
Labai idomi ir reikalinga diskusija uzvire:p Del apsaugos naudojant suni as pasakysiu taip:as turiu galimybes visa laika laikyti suni lauke,bet to nedarau,klausiate kodel?ogi todel, kad visu pirma Maja yra seimos narys ir miega su mumis namie.Antra - del saugumo,nes man yra ramiau miegoti,nes visada zinau,kad Maja mane pazadins kai ji itars, kad kas nors vaiksto aplink nama. Sutinku, kad uzpuolikas gali suluosinti,nusauti ar kitaip suzeisti suni, bet jei mano seimai (ypac vaikams) grestu pavojus ir jokio kito ginklo po ranka netureciau,net negalvodamas uzsiundyciau suni ant uzpuoliko negalvodamas apie suniui gresiancias pasekmes. |
Malonu kad atsirado ir man pritarianciu. Tad atsakysiu tiems kas nepritaria:). As pats APSIGINTI MOKU ir man suo, ne savyginai reikalingas!!!, bet kalba apie tai, kad suo vistiek turi ginti savo seimininka. Vaiva, juk uzpuolikas tave gali suzaloti, o gal net atimti gyvybe su tuo paciu peiliu!!! Ir jei taviskis tuo momentu nieko nedarytu? Kas tada? Tada tavo artimieji, neteke taves, greiciausia patys uzmigdys toki suni! Gerai parase Saulius, nezinau ar kuri is jusu turi vaiku, manau kad ne, tad gal but jums bus sunkiau suprasti, bet jei pavojus grestu vaikui? Ir velgi suo net nemoketu kasti, arba jam visi zmones butu draugai? Merginos, del jusu savyginos, nejuokinkit:lol:, as esu sportaves, ir mates merginu kurios irgi sportavo, tai galiu drasiai teigti, kad tik vienetai is ju gletu apsiginti, tad neisizeiskit, netikiu kad pacios dar ir suni apgintumet:)
Ir as duodu grantija, kad jei ivyktu toks atvejis, ir jusu didziulis augintinis jusu neapgintu, jums butu tikrai del to skaudu... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Prašaisi bėdos. Labai labai tikiuos, kad kai Bruknės šuniukams kadanors reikės ieškoti šeimininkų, neteks susidurti su žmonėmis, kurių artimieji, šeimininko neginantį šunį užmigdo. Iškrypėliška. |
Quote:
Pabrėžiau, kurio VA kraujo turi CsV. O ką? |
Quote:
Jei šuo bando ginti šeimininka - puiku. Jei ne - irgi. Yra vyrų, kurie už netinkamą žvilgsnį, žodį jų moteriškei, tam kitam išdaužo dantis, yra tokių, kurie nekreipia dėmesio, nes tai ne pasaulio pabaiga, yra tokių, kurie žino, kad moteriškė apsigins pati, o jei matys, kad pagalbos vis dėl to prireikė - ateis padėti. Kuris iš jų "geras"? :D Grubokas palyginimas aišku, bet lengvai suprantamas :) |
Maja pulti nemokyta,bet 100 % garantuoju,kad isibroveli i namus,ar uzpuolika lauke pultu.Brukne manyciau taip pat elgtusi jei seimininkams grestu pavojus.Be to nemanau,kad nemokytas CSV negintu seimininko.Kuo stipresni gaujos instinkta turi suo,tuo labiau jis gins savo artimuosius.
O del nepuolimo - asmeniskai jei mano suo pabegtu man esant tikrai kritineje situacijoje,nedelsiant imciausi mokyti suni pulti pagal komanda ir t.t. nes del nepuolimo kaltas tik seimininkas,nes suns nemokino. Zinau toki atveji kai nemokytas sulaike seimininko uzpuolika gatveje,nors ir buvo suzeistas berods 2 kulkomis. |
Quote:
O dėl mokymo kai nepuola... Šiaip ne visi šunys tinka mokyti pulti. Gal šuo yra tiesiog bailus ir todėl negina šeimininko. Šuo šuniui nelygu. |
All times are GMT +2. The time now is 02:59. |