![]() |
"Vilku tako" ir "Harmonios taures" varzybos
2008 metų balandžio-gegužės mėnesiais planuojamos „VILKŲ TAKO“ ir „HARMONIOS TAURĖS“ varžybos. (Laikas ir vieta dar tikslinami).
Varžybose bus penkios užduotys: Ištvermės testas- 10 km. su dviračiu. rengiama pagal SVP, tačiau šunys gali bėgti su kinkymo įranga, jei yra tam dresuoti. Šuo gali bėgti prieš dviratį ar šalia jo. PRIVALO bėgti tik su pavadėliu. Palaidi šunys -diskvalifikuojami. Pėdsekystės testas – 300 m. mišri vietovė, mažiausiai 30 min. senumo vedlio pėdsakas. Du daiktai. Daiktai iki batų dydžio. Medžiaga : oda, medis, tekstilė. Šuo eina pėdsakais su dešimties metrų pavadėliu, arba palaidas, tačiau turi būti išlaikomas minėtas atstumas. (Trasos schema pagal FPr. Vertinama kaip darbinė pėdsekystė). Paklusnumas pagal BH. Svorių tempimas – penkių metrų atkarpa, tempiant automobilinę padangą. Šuo starto taške laikomas padėjėjo, vedlys stovi finiše. Šunį galima skatinti įvairiais metodais (maistu, kvietimu, bėgimu nuo šuns). Baigiamoji užduotis-kliūčių ruožas su netikėtumais vedliui ir jo šuniui. Kliūčių ruožas susideda iš šių elementų: agility, bendro paklusnumo, ringo dresūros, bei šeimininkų atsparumo tikrinimo. Dalyvauja VISŲ veislių ir dydžių šunys. ČSV varžosi dėl „VILKŲ TAKO“ nugalėtojo vardo, o kiti šunys dėl „HARMONIOS TAURĖS“. Kviečiame dalyvauti. |
Quote:
Reikėtų gal plačiau prareklamuoti? :) |
kiek sveria nezinau, bet jei be ratlankiu panesam, tai man rodos suo, kuris sveria 20-40 kg tikrai nutemps.
AISKU kad jau gali skelbt kur tik nori, nes paprotokolavom vakar su atsakingais uz dresura ir skant, nutarem, kad daroma taip :) |
laukiam nurodymu ka reik padaryt... ;)
|
Musiet reik Bitėj kokioj pranešt? Faunoj dar?..
|
Quote:
|
Dar pažiūrėsim kaip bus realiai:twisted: bus kaip su BH buvo visi garsiai rėkė rėkė, o kai atėjo laikas laikyt egzą atėjo keturi šunys :evil:
|
Quote:
|
:twisted: Deimantėlis jau bando išsisukti nuo varžybų darymo?
|
Quote:
|
Quote:
|
Norim ir mes:)Dalyvaut bandyt
|
e, o ka padet padaryt reik..?..kol dar labej dienu, vakaru, naktu neleidziu, galiu pameginti kazka padet padaryt...
|
kad daugiau ranku reiks ivykio vietoje, plius cia Deimos "zaidimu aikstele" jos reikia klaust.
ale jei tik ko nors reiks-duosiu zinot p.s. auuu turi PZ. |
Varzybos vyks, Uzusaliuose, Jonavos rajone, s.m. balandzio 19 d.
BH teisejauja Viktoras Avtusko, LKD teisejas. sunys, kurie issilaikys BH reikiama balu suma tuo paciu gaus ir tarptautini BH sertifikata. |
O tai kaip viskas vyks? varžybos, ir tą pačią dieną varom namo visi? kokia kaina maždaug? kaina priklauso nuo užduočių, kuriose dalyvauji, skaičiaus? ar nuo ko?
|
Varzybos viena diena. Kaina derinama, bet speju bus nuo 30 iki 50 lt, (nes BH teisejas :) kvieciamas ir su juo derinama kaina), o ka veiksit po to -cia jau jusu asmeninis reikalas :)
|
na ką reiškia asmeninis.. :roll: tai arba dar visi pasisėdim ilgiau, arba varom namo..
o tai kaip? viskas viena kaina, nesvarbu kiek rungčių dalyvauja, ten taškai sumuojasi bendrai ane? |
nu gi sakau, kaip nusitarsit taip ir turesit. kas nores tas sedes, kas ne-tas vaziuos namo.
Vike, kaina derinama su Avtusko, bus zinoma, duosiu zinot. rungtys vertinamos visos kartu, ir kiekviena atskirai. tad pirmyn ruostis. |
auuu, daryt kažką reiks tikrai :) pranešim kai sugalvosim tau užduotį ;-)
|
kažkaip nesusišnekam.. kaip suprast, kaip nusitarsim.. juk ten yra Alpes šeimininkų namai, tai nuo jų priklauso, ar pabūsim ilgiau, ar ne..
Deima, jei reiks kokios pagalbos, tai rimtai sakyk garsiai, kad nereiktų vienai visko nudirbt ;-) |
Vike, pvz pas mane bus ko gero suniukai tai as nepasiliksiu, kt. irgi gal negales-tad sakyt KAD visi sedes, negalima. tode ir sakau "kaip susitarsit".
|
Visiems norintiems prisidėt prie organizavimo: pradėkit ieškot kas mus parems prizais ir siurprizais :)
|
Iranga:
-pavadelis 1,5 metro ir 10 metru. -antkaklis /grandinele -petnesos, jei suo bega su dviraciu kinkomas, bei amortizuojantis pavadys, dviratis TIK su apsauga tokiu atveju -dviratis (keletas bus, taciau...geriau savo) -daiktai pedsekystei-du daiktai-dydis iki bato dydzio, spalva neturi issikirti is aplinkos (jokiu roziniu daiktu ) g.b.medis, oda, tekstile -petnesos tempimui, jei jusu suo nestandartinio dydzio (jusu naudojamos petnesos ne XL dydzio) -antsnukis jei reikia -grandine ir kuoliukas suniui priristi arba narvas. -suns kilmes dokumentai (jei turit), skiepu knygele su galiojanciais skiepais varzybu metu suo t.b. priristas arba uzdarytas narve, del palaidu sunu-pyksimes. bei suns savininkas atsako uz visa jo padaryta zala registracija iki balandzio 6 dienos. registruotis rasant PZ Deimantei startinis mokestis dar derinamas taciau ko gero bus 50 lt. |
Ciuju ne i ta tema lendu bet norejau Daiva paprasyt kad mano buto nr pataisytum is 66 i 6 nes vel ciuju siai parodai numeriu negausiu:roll:Vargse pastininke ciuju iesko 66 buto o tokio pas mus net ner:p
|
O tai kaip Daiva pataisys, jei dokumentai Hako pas tave? :)
|
Ne pas man pas Daiva jie
|
man cia kilo mintis del prizu siurprizu....tik nzn ar cia viesai rasyt, ar deimai privaciai.... :roll:
|
Ir man, ir wolfin privačiai:)
|
cia su deima pamastem :)
registracijos mokestis : 20 litu uz BH ir po 10 uz kiekviena kita rungti :) manau bus teisinga ir turetu uztekt gautos sumos teisejui sumoket uz darba, bei kt. dalykus |
o "ziopliams" koks mokestis...? :D
|
Nu biški laikas prastas, na bet gal kaip nors ant kokios nors rungties... Tikslinsiu Deimai į AŽ.
|
Quote:
|
Na laudis kaip sekas rėmėjų ieškot? :)
|
Quote:
|
Niekad varžybose nebuvai? :) Mokesčiai teisėjams šiaip visada eina iš registracijos mokesčio. O varžybose reik prizų, taurių, gali būt ir rozetės, bet šiaip varžybose retai jos būna dalinamos.
|
Quote:
Tai kiek tų prizinių vietų? Už kiekvieną rungtį atskirai? Po vieną ar kelis? Ar tik už visas rungtis? Negalim gi mes patys atspėti kas ten ir kaip suplanuota... |
Na į visas rungtis užsireginę šiuo metu tik 2 ar 3 šunys, vadinas teks daryt kiekvienos rungties atskirai prizines vietas ir po to pagrindines prizines vietas,t.y. susumavus bendrai visas rungtis. Prizinių vietų bus trys.
|
Quote:
Man tai blem reikia iki gegužės 1d. diplominį parašyt, apie 70 puslapių teksto. Čia be to, kad dirbu :lol: Tai nelabai čia tas laiaks mums patogus... Na bėgime, padangos tempime ir "slaptoj" užduotyje tikrai dalyvausim, BH aš BANDYSIU pasiruošt (šiaip kaip ir viskas link to, kad tai įmanoma, tik neturim kaip pasipraktikuot gulėt kai kitas šuo su šeimininku šalia dirba :roll:), o pėdos.... Jei nereikėtų pažymėt daiktų rastų tai be problemų :lol: |
Vilkšuniai ne atskirai, jie tiesiog kitu pavadinumu taurę gauna ir tiek, o be to dabar nė vieno vilkšunio nėra užsiregistravusio. Iš viso yra užsiregistravę 8 šunys, 2 iš jų mano ir iš tų 8 tik 3 dalyvauja visose rungtyse. Tai tie daug tikrai visko nereikės manau.
|
pedsekyste gali eit ir be daiktu pazymejimo nu negausi 20 balu jei suo gerai praies pacias pedas ir tiek
|
Aa, tada daug paprasčiau viskas :)
Deima, na bet preliminariai vis tiek reikia 18 prizų pasiruošt. O jeigu :) Liks tai liks - bus kitam kartui :) |
nėra nei vieno vilkšunio :roll: aš tau gi rašiau, kad dalyvaujam, tai čia nesiskaito? rašiau, kad su manim du dideli šunys apie 40 kg (nu čia dėl tempimo padangos tą svorį parašiau tau) ir tu atrašei, kad ok, ir kad bus dar galima keisti, jei kartais vienas iš šunų negalės dalyvaut.. tai kaip suprast, kad nei vienas vilkšunis nėr užregistruotas?
|
Atsiuntei vardą, pavardę, šuns veislę, vardą, gimimo metus ir kokiose rungtyse dalyvaus? Jau atsirado vienas vilkšunis, kuris dalyvaus, Vaiva jau užsiregistravo. Kai atsiusi visus duomenis tada ir sakysiu, kad dalyvauja, o kol nieko aš neturiu tol ir sakau, kad nedalyvauja. Prašei užregint du didelius šunis, aš sutikau, tik kad aš jų duomenų iki šiol nesulaukiu :p
|
Quote:
Deima, o tai BH tik ta pirma dalis bus, ar ir į miestą važiuosim? :) |
Quote:
taip, bus ir II dalis, tiems, kas praeis I dali. priesingu atveju Avtusko nesikviestume, nes BH ir as galiu neoficialiai teisejaut |
man besedint :)
gi cia varzybos-reikia medaliu-auksiniu sidabriniu ir ttt :) vietoj rozeciu :) ka jus i tai p.s. perziurekit atidziai ka turit su savim turet-kad po to nereiktu ant pedu kojines det ar batus :) dar: kas padeda organizuot-galit konkreciai pasisakyt, nes darbo yra. |
Mes taip va pasiziurejom pasukaliojom ir pamatem kad musu dviratis i masyna netelpa bliacha:(Ar bus ten kokiu papildomu ratu?
Ir beje ka padet ten reik?Galiu bandyt padet nes seip tai su diplominiu sedziu bet per laisvas min galeciau kazka |
su deima sudarysim darbu sarasa ir tada jau pasakysim ko reik.
dviratis man rodos atsiras-arba praleisim pirmus haskius jie gi suoliais praeis ir po to dviratis bus laisvas |
citata is bites forumo:
"cia mes su krisdora (deima) vakar sumastem, kad saziningai butu: yra 5 rungtys, kurios vertinamos pagal savo specifika: t.y. begimas, tempimas, 5 rungtis vertinama laiku, pedsekyste, paklusnumas-100 balu sistemoje. tad, pagal gautus rezultatus, ir uzimtas vietas: I vieta gauna 10 balu, II-9 III-8 ir tttt. ir si balu sistema toliau sumuojama ir pagal ja skaiciuojami rezultatai. komanda -suo ir jo vedlys, kurie dalyvavo visose rungtyse, papildomai gauna 10 balu uz drasa ir narsa ir istverme kiti uz turimu komandu kieki gauna po 1 bala papildomai-t.y kas eina i 2 rungtis gauna +2 kas i 3 - +3 balus. del tempimo-tureti petnesas savo suniui, tempimo svoris, bus skaiciuojamas pagal suns realu svori, tad tempti gali visi, kas nori ir kieno sunys gali. P.S. todel prasom visu norinciu dalyvauti dar atsiusti siuos duomenis: suns svori ir sunu, kurie yra su kilmes dokumentais -ju kopija. sita galima siust i [email protected] " |
o nėra parašyta, ar aš pražiopsojau kažkur.. ar visos penkios užduotys lygiavertės, ta prasme už jas gali gaut vienodai balų? ar už vienas daugiau, kitas mažiau?
|
Quote:
jei eini i VISAS 5 papildomai gauni 10. uz kiekviena rungti + 1 bala. |
Nu aš jau čia painiojuos... Iki kada reikia regintis? Dar čia vienas šmaskis planuoja dalyvaut, bet dar nesiregino.
Ai, ir dar - kaip tas "žymėjimas" turi atrodyti pėdsekystėje? Ir tipo padarai pats pėdas, pats palauki ir pats eini su šunim? |
iki balandzio 6 dienos.
kaip pedos atrodo- pasiskaitytk kad ir IPO pedsekyste ir bus aiskiau :) http://www.wolfdog.org/php/modules.p...tid=321&page=1 p.s. kas nori gali uz varzybas susimoket per CACIB perduot pinigus deimai, nes uzmokestis irgi isankstinis. |
na kol kas turim norinciu dayvauti 13- 14 zmoniu :)
kaip sekasi Vaivai su Saulium remeju ieskot :) taures nupirkom su deima, kalendoriukus irgi turim, o toliau? :) |
Dėl padangos tempimo: pervadinam šitą rungtį į svorio tempimą. Šunys bus skirstomi į šias kategorijas: šuns svoris iki 16kg - temps 2kg svorį, iki 27kg - 4kg, iki 36kg - 10kg, iki 45kg - 12kg, iki 54kg ir daugiau sveriantys temps 14 kg svorį. Jeigu pasitaikys tarp dalyvaujančių ir mažų šuniukų, tokių kaip čichua chua ir kiti "mažyliai", jie temps tuščią plastmasinį butelį. Bus nuimammas laikas ir greičiausiai nutempęs šuo taps rungties laimėtoju. Taip kad tie, kurie yra užregitravę savo šunis į šią rungtį prašau parašyti man į privatą šunų svorį. Šunys, kurie dalyvaus šioje rungtyje turi būti su petnešomis.
|
Quote:
|
tai ir parasem, informavom, ka jau turim, :) nes parodoje pasitaike proga jas gauti.
dabar galima uzsiimti kitais prizais, keletu jau rupintis nebereikia. juk dar reikia medaliu kiekvienam dalyviui, kitokiu mazmoziu, bei kazko uz dyka is remeju. lesu prizams tikrai daug neturesim |
Viskas tvarkoj tada.Per sia savaite planuoju viska supirkti arba bent jau uzsakyti.
|
Quote:
p.s. vis tiek dar reiks susiskambyt ir apsitart, nes pvz yra ko gero galimybe pirkti didmenine kaina visokius pavadelius ir panasiai, bet turiu tai perklausti (darboviete :)) |
o tai kiek veliaveliu reiks..?
|
Visi, kurie dalyvaujat BH rungtyje prašom atsiųsti šuns dokumentų kopijas kas dar neatsiuntė ir į varžybas atsivežti šuns dokumentų orginalą ir galiojančias skiepų knygutes (galiojančias skiepų inygutes turi turėt visi dalyviai nesvarbu kokioje rungtyje dalyvautų). Beje, kas to nepadarysite vietoj BH sertifikato gausit "šuns mieste" sertifikatą. ir kas norit dalyvauti varžybose napamirškit, kad registracija iki balandžio 6 dienos.
|
O pinigus galima iskart atvesh?ar reik pervest kazkur?:roll:
|
Auuuu veliaveliu kol kas reikia 6 bet dar turim pora dienu iki savaitgalio, gal dar kas pasikeis.
Lauryte- i mano saskaita permest - uz Bh 20 uz kt po 10 lt plius i varzybas atsivezti kilmes dokus, o man prasom persiusti kopija, nes kt.... biski bus linksma vietoj :) oi: Daiva Rimaityte Hansa bankas LT LT 297300010029314583 |
tuomet kai bus aiskus veliaveliu kiekis reikalingas - praneskit....ok..? ;)
|
Tai kad as tik su Dzeka dalyvauju tai ji kilmes doku neturi:oops:Tai ok pervesiu tadu
|
Kaip rasti varzybų vietą: Užusaliai Lakštingalų g. 5
Iš Kauno 19 km važiuoti Jonavos kryptimi, Išoruose pasukti Užusalių kryptimi. Važiuoti 5 km, privažiavus Užusalių centrą (bažnyčią), nuo parduotuvių (dvi po dešine puse) už 400 m bus antra gatvelė į dešinę, tada ketvirtas, paskutinis namas po kaire. Visų labai laukiam ir tikimes, kad nepasiklysite. Jei kils problemų skambinkite tel.: 865285885 |
All times are GMT +2. The time now is 17:22. |