![]() |
II Galicyjskie Wilczaków Spotkanie 27-29.06.2008
Na początek chcę powiedzieć że założyłam ten temat nie po to by zrobić konkurencje :) dla spotkania kaszubskiego, lecz dlatego że czas zaczął ponaglać.
Siedzę teraz, spoglądam do góry i co widzę na moim suficie? Dziurę ….bo fachowiec wpadł nogą (jego tłumaczenie : no k…szedłem ze styropianem i mi się k…noga omsknęła ) Muszę być realistką, wątpię by remont skończył się w bezpiecznej odległości od daty Spotkania, stad po konsultacji z Roma podjęłam decyzję że Spotkanie odbędzie się tutaj : www.kudlacze.pttk.pl/ Jest do rewelacyjne schronisko położone około 20 km od Krakowa (trasa na Zakopane ) świeżo odnowione z całym zapleczem potrzebnym do zorganizowania takiego spotkania jak nasze. Spotkanie planuje od 27 do 29 czerwca, zakończone Międzynarodową Wystawą Psów Rasowych Piątek: -przyjazd uczestników -ognisko Sobota: -niespodzianki których jeszcze nie zdradzę ;) -ognisko, pieczenie prosiaka, piweczko bacowe …. Niedziela -wyjazd ba wystawę -Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych CACIB sędzia Gabriela Ridarcikova Oczywiście miejsce jest tak urocze że jak ktoś chce to może przyjechać wcześniej lub pojechać później. Wstępnie zarezerwowałam schronisko na ten termin ale tu pojawia się właśnie ..ALE Potrzebowałabym znać choćby przybliżoną liczbę osób. Po co jest mi to potrzebne? Do negocjacji dla wszystkich ceny, im nas będzie więcej tym uda mi się wynegocjować lepsze warunki. Jest przecież możliwość że będzie tylko trzy osoby a jest i taka że będzie nas 99 (baaardzo optymistyczny wariant J ) Na razie wiem że ciężko jest wam na tyle wcześniej powiedzieć czy na 100% będziecie, prosiłabym jednak abyście się wypowiedzieli. Np. Chce jechać nie wiem jak będzie , ale na 50 % będę , lub będę na 99% Jest wybór co do możliwości noclegu, jest budynek schroniska, nowy budynek (hotel) i pole namiotowe. Opowiedzcie się co każdego z Was interesuje. Na razie trzymamy się oficjalnego cennika czyli: -namiot 5 zł od osoby za dzień -schronisko 15 zł -hotel 50 zł za pokój Mam nadzieję że wynegocjuje dla nas zniżki. Jeśli ktoś wybierałby się pociągiem, to zorganizuje dla takich osób transport W najbliższym czasie wkleję tu zdjęcia zrobione przeze mnie. |
:) Litwa bedzie - tz ja moja ekipa na 4 lapach i Justina z 2 seterow- moje moga spac w aucie ale lepej w pokoju a Justiny psy musa miec pokoj i .....przysnic bo beda kompanie przed wystawa- to w takim razie - my potrzebujemi pokoju :)
ja na wystawe psow nie zglaszam ale :) Magda wie co chcialam by robic (piekne prosze zapytac o to :) ) to w takim razie juz mam 2 liudzi i 2+2 i??? moze 4 = (4) albo 8 psow :) sproboje namowic i wlascicieli maliuchow ale narazie nic nie moge powiedziec wieciej. |
Bardzo fajny pomysł ze spotkaniem w ogólnodostępnym miejscu :grosscool
W takim razie ja przyjadę poznać wilczaki na żywo :) schronisko na 90%. |
my sie piszemy z checia :)
Swietnie bylo w tamtym roku i nie chce odpuscic tego spotkania :) |
My na 50% Magda wiesz dla czego rozmawiałyśmy o tym i jak co to w schronisku
|
My ze Sławkiem i Imbusem na 70% - te 30% niepewności to dlatego że nie wiemy czy otrzymamy na piatek urlop? Tym bardziej sie sprawa komplikuje że juz 3 lipca wyjeżdżamy na światówkę do Stockholmu i nie będzie nas w pracy ponad 2 tyg.
Ale załatwiamy wolne i przyjedziemy w piątek w godz. lekko popołudniowych. No i my jak na "właścicieli wilczaków" przystało poprosimy o namiot. Do zobaczenia! Świetny pomysł!!! |
My też w takim razie się zgłaszamy z wilczakową Kalaratri vel Furią i niewielczakową Żabką :), przy czym my będziemy beznoclegowi i dojeżdżający, bo mieszkamy pod Krakowem i mamy blisko:)
|
Ja też będę z Kaliną :) Na 99% i raczej schronisko, ew. namiot. Ale nie wiem czy przyjadę z suką sama, czy z Przemkiem :) Dlatego określiłabym to tak: 1 os. + 1 pies = 100% + 1 os. 50% :)
|
Bardzo chcialam tez przyjiechac. Schronisko na 50% na 2 osob i 1 psa :).
|
Ja i moja mama + Cora pojedziemy pociągiem, więc na 99,9% - 2 osoby + 1 pies
|
a, no i zapomnialam dopisac.
My schronisko :) |
Ja też nie napisałam:) Namiot.
|
ja jako mało towarzyki posiadacz jeszcze mniej towarzyskiego psa wziąłbym pokój, ale jak nie będzie to nie ma tragedii, mamy blisko i możemy sobie pojeździć :)
|
2 osoby + 3 lub 2 psy + namiot lub schronisko :D
Pewnie jak zwykle wszystko wyjdzie w praniu. |
Pokoik dla 2 osób z duzym łóżkiem bo łózko to 2 osoby + duuuuzy pies :)
|
To my oficjalnie też się przyznamy do 3 osób, Baaja i Bezy-Masakratora na polu namiotowym :]
|
Ja i Grejs mówimy: 50/50. Wszystko zależy od stanu moich finansów pod koniec miesiąca czerwca - ale jak juz coś to piszę się na namiot.
|
My równiez się zgłaszamy - 2 osoby + 2 psy (Licho i pyskata dalmatynka :lol:) Norbert i April z tego co mi wiadomo też się na Kraków szykują więc jakieś Dąbki dotrą napewno.
Pyt. retoryczne - w hotelu i schronisku psy oczywiście mogą przebywać?;-) |
To ja tez się zglaszam, tylko mam pytanie jaki jest koszt schroniska i czy moga byc psiaki w pokojach?
Nas bedzie 1/2 osoby i 3/4 psy. |
No i przyjedziemy, ale pewnie tylko na niedzielną wystawę :(
Mamy w ten weekend wesele :( |
O.K już jestem i odpowiadam na wszystkie pytania.
Byłam i widziałam...i... juz mówie jak to wszystko wygląda. Hotel, hotelem na pewno nie jest! Są to trzy nowe pokoje (skromne ) w oddzielnym budynku. Schronisko posiada pokoje 3,4, 6 osobowe. Prysznic i umywalki są w budynku schroniska, toalety na zawnątrz. *sławojki* Co ustaliliśmy: Psy są za darmo (co w naszym przypadki jest ważne :) ) Ponieważ te trzy pokoje hotelem nie są , cena w nich wynosi tyle samo co w schronisku czyli 15 zł za noc. Przypuszczam że te osoby które sobie zamówiły hotel wybiora te pokoje. Psy moga przebywać na terenie schroniska, jest jednak proźba by ograniczyć możliwie ich ilość, bo pokoje są wieloosobowe i dość ciasne, do tego schody które prowadzą np: na górę są strome.(na dole jest pokój wieloosobowy i tam jest dość miejsca by grzeczne bure były). Tak samo w tych nowych pokojach, tam można być z psami, zwłaszcza że jest to parter bez schodów. Jest miejsce na ognisko zadaszone, oraz drugie całkiem osłonięte gdyby odpukać padało, Trzecie miejsce ogniskowe jest pod drzewami. Cena za całe spotkanie za jedzenie to 30 zł od osoby, w tym będzie kolacja w piątek, śniadanie w sobote, ognisko wieczorne *karkówka, kiszka, kociołek, kiełbasa itd * i śniadanie w niedziele. Cały czas otwarty jest tam bar gdyby komuś było mało :) Dzieci do 15 roku życia całkowicie za darmo Cena za osobe w namioce 5 zł. Była jeszcze propozycja że gdyby wszyscy bez względu na to gdzie będą spać (czy to namiot czy schronisko) zapłacą 15 zł za noc cały obiekt plus 2 ha terenu byłyby do naszej dyspozycji (zamknięty dla innych ) Osobiście uważam że nie jest to dobry pomysł, ale czekam na waszą opinie. Zdjęcia zrobione wczoraj są tu http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.o...sowy/kudlacze/ |
to jedna litewska ekipa bierze ten hotel - tz pokoj dla 3 osob :)
jak Indrida z Alpi jescze nie wiem - ale nasza trojka +6 psow :) jak minimum beda |
Już sie nie mogę doczekać przyjazdu do Krakowa :) i do was na spotkanie.
Miejsce SUPER!!! Co do dopłaty aby teren był nasz: jesli nie bedzie duzo ludzi z wilczakami to damy radę ale jeśli dopisze frekwencja i przyjedzie z 30 osób lub więcej z 20 lub 30 wilczakami to chba było by lepiej mieć do dyspozycjy cały teren. Magda - ile osób sie zgłosiło???? |
Jeśli wszyscy co napisali na tym forum przyjadą będzie własnie 30 osób, ale wiem jak to jest ...w tzw praniu, No i sa jeszcze osboby które nie napisały a liczę że przyjadą. Prawda jest taka że nie chce dysponować czyimiś pieniędzmi i np osoby które będą pod namiotem nie chce zmuszać by płaciły 15 zł, dlatego poddaje to pod dyskusję :)
|
My podtrzymujemy ochote na "hotel"....tylko nie wiem jak tam jest w łazeinkami? Sa te schroniskowe?
|
Magda - musimy poczekać co inni napiszą. My tak czy inaczej przyjedziemy:)
|
Przy "hotelu" jest sławojka a łazienka jest w schronisku na parterze przy barze.
To by było jasne : To jest "hotel" - prosze się nie śmiać :lol: http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.o...11test0048.JPG |
Quote:
|
czyli w lichych koszulinkach, ciemna noca, na bosaka smigamy na zewnatrz? ;) OK , zrozumialam ;)
|
Jak Wam fajnie :)
A tak bardzo chciałam przyjechać... no nic... na III spotkaniu Galicyjskim będę już na pewno ;) |
to my tez piszemy sie na ten "hotel" i uwaga, ze wzgledu na to, ze moj rodziciel studiowal w tym jakze pieknym miescie, nawet z psami, postanowil sie zabrac :D
Magdaleno, ale juz w "hoteliku" mozna miec psy w pokoju? Bo to jest dla mnie najwazniejsze, do lazienki moge ganiac. |
Quote:
|
My do was dołączymy dopiero w niedzielę na wystawie :cry:
|
Quote:
Ale chętnie wpadniemy kiedyś do Was w weekend ;) |
A Wy Aga nie jedziecie na Kaszubskie spotkanie? Bo tam akurat możemy jechać bez przeszkód i jedziemy...
|
Jeszcze nie wiem, jak wyjdzie mi z innym wyjazdem, ale jak na razie piszemy się dwie osoby + Varg na 50%. Namiot.
No muszę się z Wami spotkać na jakims spotkaniu wreszcie.... :) Aha- do kiedy są zgłoszenia na wystawę? |
Aga , byłoby super gdybyście przyjechali :) Co do termiunu zgłoszeń za zgrozą zobaczyłam że przyjmowanie było do 20 maja!! Mam jednak nadzieję że termin będzie conajmniej do 31 maja, trzeba kontrolować na tej stronie http://www.zkwp-krakow.pl/
|
Ok dziękuję :) A jesli przyjedziemy to chyba nawet nie będę się zgłaszac na wystawę, ale jeszcze nie wiem.
|
My bez zmian - planowalismy byc i bedziemy.... i juz nie mozemy sie doczekac, aby ponownie spotkac starych i nowych znajomych.... :rock_3
|
Muszę Was wszystkich przycisnąć bo mi nikt nie odpowiedział!!! Dałam wam czas na odespanie kaszubskiego i teraz zaczynam molestowanie ;)
Te osoby które zapowiedziały się w nomiotach PROSZĘ o zabranie głosu w sprawie opłat!! Szczerośc mile widziana. A teraz lista: (lubimy listy na tym forum :) kto będzie: -Daiva,Jurate, Justyna (i ileś tam psów ;) ) -Ingrida (Alpestre) - Jefta -Narvana (Garuda) -Szasztin + Sławek ( Imbus ) -Gia + Przemek (K-Lee ) -Kasie + Mama (Cora ) -Ssmok + Krzysiek ( Sabat, Jabber, Zmora ) -Gaga + Roman ( Cheitan ) -Żaneta, Michał, Natalia ( Beriet Baaj, Beza ) -Igi (Grejs) -Aneta W + (Ali +) -Shaluka + Tata (Ishtar, Kala+) -Margo, Przemek (masa psów :) ) -Magda, Andrzej, Tomek (Blitz) ufff napisane, choc rozszyfrowanie opisów, np Daivy, nie jest proste ;) Jeszcze odwiedzi nas tam Agnieszka z Kanti, Jola z Amonem, Aga Wó z Kalaratri Jeśli ktoś jeszcze jest chętny , zapraszam , tylko prosze o jakieś znaki dymne,bo do końca maja muszę juz wszystko zaklepać w schronisku...czasu mało. |
już uzupełniam listę
-Aga,+ (Varg) |
Magda - Imbusy na 90 % przyjeżdżają:).
Nocleg pod namiotem. Możemy dopłacić za to abyśmy tylko my byli w schronisku( pisałaś że jakieś dodatkowe 15 zł za os/dzień). Co na to inni???? Magda - od której w piatek można przyjeżdżać?( my wyjedziemy z Sopotu nad ranem) i czy samochodem podjedziemy pod schronisko- czy trzeba iść???? |
Mozna przyjeżdzać od rana, ja postaram sie tam być jak najwcześniej.
Samochód trzeba zostawić jakieś 200m od schroniska, tzn, zakazu wjazdu nie ma i widziałam tam nawet busy wjeżdzające pod samo schronisko, ale to juz zależy od umiejetności kierowcy i od samochodu. Te 200 m to droga wąska , polna , kamienista., Dostarczę już niebawem mapke dojazdową... Tutaj Andrzej stoi na tej drodze http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.o...11test0067.JPG |
Nooo Andrzej "miszczunio" ;) Dał radę sam na takiej drodze :)
|
UWAGA, TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ NA WYSTAWĘ PRZEDLUZONA DO 1 CZERWCA!!!
Gaga, prawda jest taka że droga pokonała Andrzeja, samochód został na parkingu ;) |
Quote:
A Wasz oddzial lekko przegiął z opłatami.. opłata po 20 maja to 130 zeta?? Poszaleli, jak słowo.. :evil: |
Ufff... No to wysłałam zgłoszenie bo zapomniałam, że to nie tylko spotkanie ale i wystawa :lol:
130zł to faktycznie przegięcie :( |
Mi się pomału klaruje sytuacja z pracą, więc co następuję:
1. ja w piątek pracuję najprawdopodobniej do 16.30, więc w Krakowie byłabym dopiero na 21.00 i nic już nie jeździ do Kudłaczy :( Także przybędę dopiero w sobotę rano. 2. będę z mało konfliktową beagielką-Lalką 3. niedoczytałam... dlaczego tylko namiotowicze mają dopłacać za wyłączność w schronisku? 4. te pokoje są wieloosobowe... czy ktoś nas przygarnie do siebie? 5. zaliczka za nocleg? 6. cena za wystawę makabryczna :roll: płacę 100 najwyżej będę dopłacać. 7. nie mogę się już doczekać kiedy Was poznam :lol: |
Quote:
no, no nie przeginaj :rock_3 co do Ingrid i Alpe nei wiem na 100 % czy beda- jak ostatnio ich widzialam to mieli jakies problem z transportem |
I jeszcze ja :), czyli 1os. bez psa (jeszcze) pod namiotem.
|
Igi, a Ty nie jedziesz?
Juz myslalam, że o nas zapomniałaś Magda ;-)) Mi właściwie obojętne, czy będziemy mieć więcej terenu. Dopasujemy się do reszty. Gaga - nasi panowie-psy znów będą pewnie walczyć.... :twisted: |
Quote:
|
Aga, spoko ;) Oprócz varga i Księciunia będa jeszcze wujek Juzio, Eliś (tez dobry "kompan" do walczenia :P) i może jeszcze jakis się znajdzie ;) O Imbusek chociazby :)
Nie ma lekko- chłopaki będa pilnowane i tyle ;) |
Quote:
|
Jefta, to nie tak że namiotowicze tylko musieliby dopłacać, tylko w chwili gdy mielibysmy wyłącznośc kazdy płaciłby 15 zł, na tym najwiecej straciliby Ci pod namiotem. Widzę że ten pomysł upadł, więc będzie normalny cennik ;)
Za nocleg kazdy zaplaci na miejscu, prosiłabym jednak o zaliczkę na jedzenie czyli 30 zł od osoby, nr konta niebawem :) Dora, pewnie że znajdzie się miejsce, bedzie nam baardzo miło Was poznać :) |
Magda - czekamy na nr konta i wpłacamy po 30 zł od osoby i yu pytanie czy za 1 dzień czy za 2 dni? ( w naszym przypadku 60zł czy 120zł).
Ostatnio jestem mało kumata:) |
Oj Dora ale żeście się rozbujali :lol::lol::lol: dobrze przynajmniej znowu sie zobaczymy :lol:
|
Quote:
|
Dora to znow sie spotkamy ;) To jeszcze namowcie reszte pomorza ;)
Magdalenko Ishtar, Kala + Enar i o ile dam rade ich zgadac i zbratac z sobą - Baluś ) Ja niestey mam bardzo teraz utrudniopny dostep do internetu z wielu powodow, wiec jak cos bardzo Was prosze dajcie znac sms-em czy cos w tym stylu jakby bylo cos waznego. Pozdrawiam! |
30 zł za całośc, czyli te trzy dni,czyli Imbusy płacą 60 zł :)
Jeśli ktoś chce zabrać jakieś smakołyki dla wszystkich to goraco zapraszam, jedzenia nigdy za wiele :) zwłaszcza że w tej cenie wszystko jest skromne :) |
I jeszcze mam propozycję dla tych którzy nie idą na wystawę :
http://www.wawel-ol.krakow.pl/wawcup...rajski_bno.htm Po rozmowie z P. Bukowczanem z Jurajskiej Izby Gospodarczej doszlimy do wniosku że moga startować zawodnicy z psami, będa też inne klasy, dla starszych osób :) Zapraszam a do listy dopisujemy -Aga (Batoh) :) |
I jeszcze coś :)
Jeśli ktos chciałby wziąść udział w spotkaniu, ale warunki schroniskowe mu nie odpowiadają, jest jeszcze jedna ewentualność. Sąsiadem schroniska jest nowo wybudowany pensjonat (agroturystyka ) z wieloma pokojami z węzłami sanitarnymi, jest jeden problem, jak wlasciciekla usłyszała słowo pies od razu nie miała wolnych pokoi :) Wiec można tam sie zatrzymac ale bez psa, pies musiałby spać w samochodzie .Koszt noclegu to 35 zł od osoby za noc Jan Kudłacz 32 – 432 Pcim 1204 tel. (012) 274-88-77 kom. 604 409 329 |
do listy
-Bogdan, Joanna (Atrey) |
no a my kurde znow do Krakowa przez Wawe jedziemy :p
|
O, to do mnie zapraszam jeśli chwilę znajdziecie ;-)
|
aaa... i my namiot oczywiscie, nie potrzebujemy takich luksusow ;)
|
Witam
Też się dopisujemy , Noris / Amstel/ i Medi plus 2 osoby , chyba namiot jeszcze nie zdecydowaliśmy , ale przyjedziemy na pewno. |
No my bedziemy w czworke: dwie Gałązki i dwie Rozy.
Sabat wyjezdza na dlugo oczekiwany urlop u moich rodzicow - musi sie odwariacic :D Aha... Nadal upieramy sie przy namiocie :P |
A tak a propos ktos sie zglosil na wystawe?
|
Quote:
|
:laugh2_2 :rofl3..........
|
Quote:
|
my tez zgloszeni :)
|
Quote:
|
No myśmy zgłoszeni.. ale jak to wyjdzie z moim "szczesciem" do wystaw to nie wiem ;)
Ale i tak się stawimy :D |
Mam pytanie, za nocleg placi sie na miejscu czy jak? I ile jest skladka na jedzenie?
Bedzie numer konta ;>? Bo tak byloby najlepiej, bo pozniej w amoku wszytkiego latwo zapomniec :/ |
Quote:
Chyba beda prezenty rozdawac w tym roku - stad ta cena :D |
nr rachunku to 76 1500 1142 1011 4003 7221 0000 jest to Kredyt Bank w Krakowie
W tytule wpiszcie od kogo sa pieniądze, Na konto wpłacajcie tylko za jedzenie czyli 30 zł od osoby |
W agroturystyce Kudłacza nie ma już miejsc. Polecam to gospodarstwo:
http://www.agroturystykakonna.pl/strony/kontakt.html dzwoniłam tam, są wolne miejsca, posiadaja tam boksy dla psów gdyby ktoś chciał, gospodarstwo jest w odległości ok 800 m od schroniska. |
My cały czas na "tak" ale zaczynaja mi sie schody- planowany wyjazd firmow na ekstremalne cuda... wwrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Walcze!!! |
My już wpłaciliśmy a Baaj z Żanetą są już w Krakowie także na pewno będziemy ;)
|
Mapa dojazdu od Pcimia z drogi nr 7 na południe od Krakowa
http://i73.photobucket.com/albums/i2...LICYJSKIE2.jpg |
Quote:
|
Quote:
|
Bracia i Siostry :lol: łał ale będzie się działo:shock::shock:
|
Ja ostateczną odpowiedź dam po weekendzie, ale patrząc na mój stan wiedzy to nie jestem optymistą co do sesji.
|
Quote:
|
No masz. miliony Polakow smigajac do i z Zakopanego przez Pcim przemyka.. mozna powiedziec, ze bardzo popularna miejscowosc ;)
|
Quote:
|
Quote:
PS. Byłam kiedyś w Kudłaczach, w gospodarstwie turystycznym na stoku podniżej schroniska. Prześlicznie tam jest :) Maja tam fajne kozy: http://manu.dogomania.pl/coppermine/...album=6&pos=21 http://manu.dogomania.pl/coppermine/...album=6&pos=22 http://manu.dogomania.pl/coppermine/...album=6&pos=20 Tam też nie możemy przyjechać na wilczakowy spęd, bo w tym terminie mamy pewien inny zlot u siebie. |
Quote:
Może w Łodzi pojawicie się we wrzesniu na klubówce????? |
W zasadzie na 100% ! :p
|
Bardzo przepraszam za brak wpłaty zaliczki :oops: Nie miałam nr. konta (awaria netu). Dziś zlecam przelew.
|
Quote:
Ta we wrzesniu to nie będzie klubowa, są co drugi rok, jak się dowiedziałam. Więc sens naszego przyjazdu stoi pod znakiem zapytania. Teraz nam już krajowe nie są potrzebne, 3 wystawy dla praw hodowlanych zliczone, Sayuk ma przy okazji Ch. Mł., Shantu może, jak nam w Wa-wie pójdzie, nie szkodzi spóbować - ale generalnie wystawy nas malo interesują. Może, jak oba zmężnieją i będą już w pełni dorosłe, to zrobimy Ch. PL ?...:roll: |
Jeszcze raz przypominam :) -Nocleg w schronisku 15 zł/dzień -wyżywienie 30 zł Co zabrać ze sobą - kaganiec , smycz - śpiwór (wszyscy ) -sztućce, kubek, talerz -linkę stalową lub łańcuch ewentualnie klatka (teren jest nie ogrodzony ) -jedzenie dla psa , miski -namiot -napoje wyskokowe we własnym zakresie Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to proszę dzwonić 665-138-124 Magda |
U nas zmiana planow.... bede tylko ja... I oczywiscie zaraz przelewam zalegle pieniazki.... :p
|
a Przemek gdzie?
|
No jak to tak, pół Peronówki będzie? ;)
|
Nooooo ,
klasa: szczeniąt -Czambor z Vlciho dubu młodzież Ilmarinien Girios Dvasia Jabberwock z Peronówki Jotun z Peronówki Mental Silver Power pośrednia Ali Dębowa Sfora Idun Imbus z Peronówki otwarta Enar spod Dumbiera uzytkowa Eligo z Peronówki championów Balrog z Peronówki Eury z Peronówki SUKI młodzież Cora z Hvozdecke kotliny Juvart z Peronówki Mallory Silver Power Medi Silver Power pośrednia April Dębowa Sfora Ishtar zPeronówki Jadiel z Peronówki Jurba z Peronówki otwarta Garuda z Peronówki Gwahir z Peronówki championów Brenda z Verne Smecky Eresh z Peronówki weteranów Jolly z Molu Es |
pięęęęęęękna staweczka :thumbs
|
All times are GMT +2. The time now is 11:44. |