![]() |
MWP Warszawa, 13.07.2008
Przypominam, ze dzis mija OSTATECZNY termin zglaszania sie na wystawe.... A warto, bo sedziuje sedzia ze Slowacji - Tibor Havelka....
Wiecej informacji na: http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=wystawy_warszawa_m |
Mimo zarzekania się, warszawski oddział przedłużył termin zgłoszeń do 16 czerwca :p Cena nadal na poziomie 90 zł.. więc jest jeszcze szansa ;) A stawka będzie międzynarodowa :0
|
Quote:
|
No i my będziemy na tej wystawie z Shantu.
Nemi, będziesz z Balto ?... :rock_3 |
Manu - nie wiem :roll: Jesteśmy zgłoszeni i zapłaceni, ale nie wiem czy się nadajemy na międzynarodowe salony....Więc nie wiem, czy nie stchórzę :p .... A Wy w jakiej klasie jesteście zgłoszeni ? My w młodzieży :)
pozdrowionka |
My też w młodzieży :-)
Wystawiania tak naprawdę uczyliśmy się na wystawach właśnie :lol: Raz były jako szczeniaki, aby je z tym oswoić i potem trzy razy, aby mieć hodowlankę. Z Shantu tylko teraz jedziemy, bo jemu jest potrzebna jeszcze jedna wystawa na uzyskanie tytułu Championa Młodzieżowego. Sayuk przy okazji tych trzech sobie załatwiła ten tytuł i pomyśleliśmy, że byłoby fajnie, gdyby i braciszek taki miał. Więc dajemy mu (nam) statnią szansę...8) |
Warszawa juz za tydzień więc sa dane:
ring 14, druga rasa po 14 szwajcarach. Stawka ( 29 czw!): PSY młodzież JABBERWOCK z Peronówki MENTALL Silver Power MORTON Silver Power pośrednia ALI Dębowa Sfora JOTUN z Peronówki otwarta BAILIFF Wilk z Polskiego Dworu ELIGO z Peronówki championy EURY z Peronówki weterani CLIF od Bulizniku SUKI: szczeniaki K-LEE VORNJA z Peronówki KOKB'AEL TAJGA z Peronówki młodzież CIDARIS Wilk z Polskiego Dworu CINTRA Wilk z Polskiego Dworu CREST Wilk z Polskiego Dworu JUVART z Peronówki MAGRI Silver Power pośrednia APRIL Dębowa Sfora CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu ISHTAR z Peronówki JURBA z Peronówki otwarta DEWI z Peronówki GINGER Dakmat IBONA Radov Dvor uzytkowa WALKIRIA Girios Dvasia championki BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu BELIT Wilk z Polskiego Dworu ERESH z Peronówki IOWA Eden Severu weteranka jedna ;) JOLLY z Molu Es uuuuuu będzie co focic :) super ! :) |
No no niezła ekipa się szykuje!!
Bari (Morton) będzie pierwszy raz i najprawdopodobniej z hukiem wyleci hahha - diabełek wcielony. Ale cóż zobaczymy:p Jak sędzia podejdzie pewnym krokiem to mamy szansę, jak się zawaha to po nas!!!:shock: Ciekawy jestem jak jak Bari i Euryś zareagują na siebie - mam nadzieję że nie tak jak ostatnio. |
a ja MAM pecha - wiemi co zle jest w aucie ale czy da sie kupic to co nie dziala i poprawic auto do wystawy to nie wiem.
dla tego czy ja bede - to duzy znak zapytania :evil: |
Quote:
|
Gaga,
Czy ja ślepy już jestem, czy nie widzę na liście Księciunia ?!?! ?????????????????????????????????????????????????? ???????? |
lecę donieść, że wzrok masz sokoli.. za to z pamięcią ekhmm ;P.. ja twardo bojkotuję warszawskie wystawy na Gwardii ;) Póki nie zaczną lepiej przykładać sie do wystaw, mam ich w nosie o!. Za to osobiście dowiozę międzynarodową konkurencję i cały zespół kibiców :)
|
A ja mam pytanie z innej beczki ;)
Czy ktoś z Warszawiaków może nam polecić jakieś niedrogie miejsce noclegowe? 2 os + szczeniaczek :twisted: W Warszawie lub niedaleko Warszawy ;) |
Jeśli nie przeszkadza wam duuużo hałaśliwych w nocy psów i kot z adhd skaczący po głowie to zapraszam na nocleg do mnie.
Majka-duszka będzie zachwycona koleżeństwem w swojej kategorii wagowej do zagryzania. |
Quote:
|
Bardziej się zastanówcie nad tym czy odważycie się u mnie zmróżyć oko...:twisted: i czy będziecie wyspani przed wystawą...
Bo Licho nie śpi... |
Quote:
|
Quote:
|
Jeeeejjj... za dużo Was ;)
Jefta bardzo dziękuję, ale wygląda na to, że skorzystamy z gościnności Anety ;) |
No nas akurat nie ma, bo na wystawe bedziemy jechac z Lubartowa :D
Ale podejrzewam, ze daloby sie jeszcze troche noclegow u wilczakow znalezc, jakby co ;) |
czy planowane jest jakieś spotkanko po wystawie? :rock_3
|
My już po, bardzo szybko wróciliśmy, bo do kocia maleńkiego....:-)
Fajnie było zamienić kilka słów przez chwilę z Margo, Gagą, Daivą, Joanną oraz .... ze złamaną ręką ;-) Według wszelkiego prawdopodobieństwa widzimy się pod koniec sierpnia w Późnej, to nadrobimy straty :rock_3 Nemi, chyba powinnam Cie przeprosic za mało uprzejme zachowanie :roll: Tzn. nie mam na myśli zachowania nie uprzejmego, tylko za mało uprzejmego :) Dużo nie pogadaliśmy, po zejściu z ringu nie pożegnałam się (bo przecież wiedzieliśmy, że szybko zmykamy), a już szansa przepadła, bo potem nie mogłam Cie znaleźć... Na swoje usprawiedliwienie tylko dodam, że kiedy jestem z Shantu na wystawie, to staram sie maksymalnie wykorzystac ten czas na wygaszanie jego ...powiedzmy nieładnego zachowania wobec obcych psów. Ciągle na niego patrzę, kontroluję, odwracam uwagę itd (przynajmniej się staram). Zrobiliśmy już ogromne postępy i za to cenię wystawy, bo to najlepsza okazja na takie nauki. Nie mogłam poglaskać nawet Twojego Balto, bo mój gest w jego kierunku tylko by mojego Shantu mógł sprowokować do bardziej zdecydowanych działań niz powarkiwanie (o niemal stałym zjeżeniu to nawet nie warto mówić :lol:), a ja starałam się hamować jego zapędy lub ostatecznie odciągać jego wagę od Balto, skupiać ją na sobie, kiedy zaczynał "mruczeć". Jeszcze nigdy mi się nie pogryzł z psem (nie liczę kilka przepychanek w naszym stadzie, bo to inna bajka), ale mu nie ufam, bo widać, że mógłby. |
Quote:
|
Quote:
Też było mi miło! :) Fajnie, że było tyle wilczaków i że mogliśmy się znów spotkać ze „starymi” i „nowymi” znajomymi! :mrgreen: Ochłonę troszkę bo właśnie wróciłam od weta - kot nabawił mi się zapalenia krtani (zimne piwo???:shock:) i zabieram się za zrzucanie fotek. Na dzisiejszy, planowany, wieczorny spacerek w Wawie już chyba nie znajdę sił... ale obiecuję zmontować coś konkretnego przy okazji następnej może wystawy. pozdrawiamy! Hexeann & Mentall |
Ponieważ zawsze ale to zawsze po wystawie pada nieśmiertelne pytanie, tym razem ja je zadam. Jakie są wyniki?
|
Quote:
|
Quote:
Gratulacje :grosscool Fajna pogoda Wam się trafiła. Zazdroszczę :p |
Quote:
No, chyba, że coś się „rozmyło” bo telefon milczy! Czekaj no, Paweł :mad::evil_2! ;-) pozdrawiamy Hexeann & Mentall |
Mały spacerek montowany jest wieczorkiem w stronę Wilanowa, ulicą Zygmunta Vogla do samej Wisły - tyle wiem, generalnie trzeba łapać Sssmoka (dzwonić do Jabberka) albo PawlaK (telefon wykonać do Magri).
U nas w Kampinosie właśnie ładnie lunęło! :rolleyes:z tą pogodą dziś! pozdrawiamy! Hexeann & Mentall |
Hexeann, miło mi :-)
Gaga...? :rock_3 |
no to my juz w domu :rock_3 to by bylo na tyle ze spaceru. Dojechalismy, bieganie 15-20 minut, ulewa i do domu :lol: Dobrze Ania ze nie jechalas z kampinosu bo pewnie bym cie jakos w polowie zawracal.
Co do wystawy, pogoda niby ladna, ale tak duszno ze umieralismy generalnie, a bure nam sie tak umordowalo ze wrocilo do domu, wypila miednice wody zjadla szame i do 19 psa nie bylo. Ale bylo jak zwykle fajnie :lol: jednak stadko wilczakow to co innego niz 2-3 szt. ma to swoj urok. Magri pierwszy raz (ku mojemu zaskoczeniu) wystawila sie sama :shock: Weszlismy, przebiegla sie, zabki do wgladu, dziekujemy dowidzenia, zero problemu, i z tego sie ciesze najbardziej. Dziekujemy wszystkim za pogaduchy poringowe i do zobaczyska gdzies tam w polsce, najPozniej w Poznej 8) |
Na razie jedno zdjecie i padam...
http://www.wilczyomen.pl/galeria/mai...serialNumber=3 |
No to my też gratulujemy zwycięzcom :klatsch szczególnie siostrze :klatsch:klatsch:klatsch naszej Tajgi - rośnie dziewucha na piękną wilczycę - a Tajgula - cóż... jeszcze musi troszkę nabrac wilczego wyglądu
|
myślę że występ Konrada z Barusiem też był ciekawy :lol:
zwłaszcza dla sędziego;-) jeśli komus udało sie uchwycić tą chwilę jak sędzia daje nogę przed Barciem - prosimy wstawić ... no ale podobno jest nadzieja ze będzie lepiej, zobaczymy co się uda osiągnąc treningiem i spróbujemy może jeszcze raz :roll: na szczęście w ringu pozostał8) i godnie reprezentował SILVERKI braciszek. pozdrawiamy Mentaśka z rodziną:p |
Dziękujemy za spotkanko :)
Gratulacje dla wszystkich obecnych i tych, którzy odnieśli sukcesy ;) No i Jolly stanęła na pudle z 2 lokatą w Najpiękniejszych Weteranach :) Bardzo nam się podobało, szkoda, że musieliśmy uciekać, ale i tak nie uciekliśmy przed burzą i droga powrotna była koszmarna, tylko burasek nic sobie z tego nie robił i smacznie spał ;) I zdradzę Wam, że dzięki wilczakowi można uniknąć mandatu w wys. 400 zł i 8 punktów za przekroczenie prędkości :twisted: Bardzo serdecznie dziękuję Anecie za przenocowanie nas i pyszne śniadanko :) Ogromnie miło było Was poznać, a Przemek już chyba kombinuje jak to zrobić, żeby sprawić sobie takiego dużeeeego psa :rock_3 Dora, pierwsze koty za płoty, fajnie było się spotkać, a pewnie nie jeden raz jeszcze dziewczyny będą się wymieniać miejscami :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Pewne wyładowania tego dnia przyniosła burza! Daiva! Dzięki za cenne wskazówki! Dzięki Tobie na następnej wystawie nie pojawię się jako mumia! ;-) peace & czv love! Hexeann & Mentall |
Wszystkim gratuluję sukcesów !!!
Manu - przesadzasz :) My też zaraz pędzimy do domu - bo pewien stres to jednak jest :twisted: Bardzo się cieszę, że się spotkaliśmy. Zachowanie Shantu, moim zdaniem, wcale nie było nieładne, a wręcz przeciwnie - pozwolił Baltkowi na wiele. Za to Baltek nawarczał na panią sędzinę :roll: Dobrze, że nie umknęła jak sędzia wilczakowy :p Shantu wyglądał pięknie i świetnie się wystawiał, naprawdę super - wielkie gratki dla Ciebie i mistrza :p. My dostaliśmy opis, z którego wynika, że Baltek jest garbatym ćwokiem :p - i coś w tym chyba jest :( Ale będziemy nad sobą pracować :) serdecznie pozdrawiam |
Fotki z wystawy: http://www.wilczyomen.pl/galeria/mai...2_itemId=34488
Niepodpisane, nieocenzurowane - wszystkie jak leci, tylko nieostre wyrzuciłam. Aha... Robił znowu Krzyś ;) |
Krzysiu, Sssmoku wielkie dzięki !!!
|
Quote:
A kiedy będą podpisy? :twisted: maria i wufi |
Ja Ci za to Mario obiecuję podpisy:) Może dzis dam radę siąść do fotek ;)
Jedno jest fajowe dla Bożenki: Eresha siedzi juz a tabliczka z lokata a Bożenka grozi jej palcem :D ("Widzisz? byłas niedobra to poszłas na 3 miejsce" :)))))) |
Gaga, dobra jesteś :roflmao.
Tak naprawdę to bałam się że wylecimy z kretesem bo akurat Ereshce niekoniecznie towarzystwo na ringu odpowiadało. Ale jak to pan sędzia powiedział: "suka dominant ale to ne vadi". Ja też generalnie lubię jej barwny charakterek chociaż nie wszystkich znajomych i wilczaki mogłam wyściskać tak jakbym chciała. Jedyna nadzieja, że wszystkie wilczaki pojadą do Późnej na spotkanie i będą pachnieć tak jak to Ereshka lubi najbardziej. PS. A swoja drogą to miejsce też małpa mogła zająć lepsze i nie było za co chwalić ;-). Wstawiaj fotki bo nie mogę się doczekać. Oczywiście z góry dziękuję, że jak zwykle można było na Ciebie i Romana liczyć. Pozdrawiam Bożena |
Widzisz, kłopot w tym, że wśród dorosłych wilczaków zawsze znajdzie się jakieś towarzystwo, które "nie odpowiada" :twisted: Ja stojąc obok ringu miałam po prawej młode Silverki, z tyłu Eurysia, z lewej Elisia i Alego i zewsząd dochodziły pomrukiwania (z wzajemnością ze strony Cheya rzecz jasna) :) Normalka...dziwi nic :) Ja wychodzę z założenia, że pies ma prawo warczeć na drugiego.. jedyne czego od niego wymagam to aby łaskawie stał w miejscu i nie wyrywal mi ręki.. psich wymian uprzejmości na odległość nie pacyfikuję.. co najwyżej uspokajam.
Na ringu jest trudniej bo psy BIEGAJĄ czyli jawna prowokacja, ucieczka i gonitwa.. dość trudna emocjonalnie sytuacja dla psów, zwłaszcza dorosłych.Nagłe zatrzymanie biegu tez nie ułatwia ostudzenia emocji. Póki kontrolujemy psa na tyle, że nie doskoczy do drugiego.. póty jest OK :) owszem, niezmiennie sie dziwie jak margo wprowadza mi do mieszkania 4,5 lub więcej wilczaków i wszystko tl zgodnie lezy pod stołem albo imprezuje po mieszkaniu.. bez wzgledu na wiek, bez smyczy i kagańców.. i pełna zgoda! nawet jeśli trafi się jakaś para antagonistów to bez większego problemu pilnuje sie tylko odległosci miedzy nimi... ale nadal jest to jeden pokój ;) I nigdy, żadnych uszczerbków na zdrowiu !! Dlatego wszyscy, z Cheyem na czele uwielbiamy te spotkania :beerchug2 Ereshka NIC wyjątkowo złego nie robi... bez przesady :) |
Mi to się z Licha śmiać czasem chce jak w swojej klasie z "równolatkami" pręży klatę i kitę zadziera a jak ze starszymi na ringu stanie to robi z siebie szczeniaczka, kuli się, uszy po sobie i całym sobą mówi "to ja sobie tutaj poleżę i popatrzę, biegał nie będę..." :lol:
|
To się nie śmiej tylko ciesz, bo mądry jest.. wie gdzie moze "pomaczować" a gdzie lepiej dla całości skóry pokazać "szczeniaczka" :)
Chey do tej pory robi za maluszka przezd wujkiem Balrogiem...mimo, że zmiótłby go łapą to w głowie nie powstanie mu myśl o wejściu w konfrontację z Juziem ;) Czasem tylko smiesznie to wyglada jak w jednej chwili próbuje pokazać wyższośc Elisiowi i uległośc Juziowi ;)) Jak żaba w dowcipie "przecież sie nie rozerwę" :D A przy okazji- zasłuzone GRATULACJE dla DOROSŁEGO (NDPwR) Alego :) |
Spojrzałam własnie na wyniki.... troche jestem zaskoczona ocenami..ale niewazne...
naprawde to dziwi mnie ocena "dostateczna"... ciekawe czym sie sędzia kierował? gdzie logika? jesli nie uznaje "usprawiedliwienia" jakiegoś niedostatku to dlaczego konsekwentnie nie odsyła bez oceny,? Moze przeciez nie chciec oceniac psa z jakims brakiem... ocena dostateczna to chyba pełna i całkiem pokaźna lista WAD? Głupie to jakies.... dla mnie niezrozumiałe.... |
posle ringu ja troche pogadalam z Havelka :) bo mialam kilka pytan.
jedno z nich i bylo o ta ocena "dostateczna". Ona byla danna za to ze pies mial.... traume i nie ma zeba. dla pana sedziego nie bylo wazne ze ten pies ma RTG, gdzie jiest napisane czarnym na biale ze to jest TRAUMA a nie wada genetyczna tz. brakujacy zab. |
Jako nowi właściciele chcielibyśmy pogratulować wszystkim wygranym jak i wygranym:-) bo przecież przegranych nie było:-).
To była nasza pierwsza wystawa. Szkoda tylko,że Tasji nie mogliśmy zabrać-no ale to przecież pierwsza ale nie ostatnia... Super klimacik był naprawdę. Wpadliśmy tylko na chwile bo obowiązki wzywały i przedstawić się ze wszystkimi nie było kiedy. Poza tym jako nowi staraliśmy się chodzić z podkulonymi ogonami:-)). Atmosfera naprawdę fajna. Pieski zaczepki szukały-no ale nie można ich przecież za to winić. W końcu to faceci i testosteronu im nie brakuje:-). U właścicieli przed pokazem lekka adrenalinka:-) a po wszystkim gratulacje:-) Czysty sport i przednia zabawa-to lubimy:-) Pozdrawiamy i jeszcze raz gratulujemy Lukasz i Małgosia |
Wszystim jeszcze raz dziękuję za miłe spotkanie. Dewi przesyła uściski K-Lee :)
Fotki wrzucone. O podpisach zapomnijcie :twisted: http://dewi.zperonowki.com/galeria/album87 |
Czyli co? Uznał, że nie będzie honorował zaswiadczenia, zdjęcia RTG ? Jakos to uzasadnił ?
Widziałam wiele razy, jak sędziowie uznają zaswiadczenia o urazach mechanicznych, powodujacych jakies braki u psa...po to własnie sa owe zaswiadczenia. Wygląda to na nieuzasadnione "widzimisie" a nie profesjonalne podejscie ;/ Nie oceniam oczywiscie samego psa- kompletnie niewazne co to byl za pies.. samo zachowanie sędziego było nielogiczne. |
Gratulujemy zwycięzcom, a w szczególności Jollce (gdyby ta pani nie miała tej ładnej aczkolwiek już obnoszonej czerwonej marynareczki mogło by być I miejsce, ;-) dziękujemy fotoreporterom. Fajnie było spotkać wszystkich, zarówno nowych jak i również tych bardzo dawno nie widzianych. Z większością zobaczymy się w Późnej, gdzie zapewne przyjedziemy z dużą ilością wody utlenionej i bandaży bo może moja różyczka wreszcie trochę oberwie :twisted:. Ktoś na wystawie radził mi jeszcze zszywacz. Kto wie chyba to dobry pomysł i weźmiemy!?
|
AST był przecudny. 11-letni, o ile się nie mylę (Margo?). A co do zszywacza - mam profesjonalne klamerki do tych zszywaczy weterynaryjnych, wysłać Ci zapasik ? :rock_3
|
:cry::evil::evil::evil: nawtykałam kilkadziesiąt fotek z wystawy do galerii ale niestety jak do tej pory przeszło tylko kilka :cry: na resztę trzeba jeszcze troszkę poczekać (a fotki sa fajniutkie ) mam nadzieje że kazdy się odnajdzie choć na jednej z nich :lol:;-):rock_3
|
K-lee dziękuje Dewi za uściski ;)
Pączuś już odespał i może wreszcie wrócić do swojego spokojnego życia bez złych wilczaków :twisted: Wczoraj widziała się ze swoimi kompanami z polanki, więc zapomniała o tych traumatycznych warszawskich przeżyciach 8) Przeszłyśmy na dietę i dostajemy posiłki częściej a w mniejszych ilościach, więc mam nadzieję, że zrzucimy conieco :) Fajnie było Was spotkać/poznać. Ciekawe kogo spotkamy w Będzinie za 2 tygodnie :) |
Quote:
|
Quote:
ale ... troche juz Havelke znam nie tylko z ringow, to jego takie zachowanie mnie nie za bardzo zdzywilo :twisted: |
A sędzia ma prawo przepraszam nie honorować zaświadczenia weterynaryjnego o urazie mechanicznym? Jest to jakoś sprecyzowane w regulaminie?
|
Quote:
Może w regulaminie sędziów? Sprawdzę. Wtedy jednak musiał by być bardzo precyzyjny regulamin, bo przecież nie może dochodzić do sytuacji w której ktoś usuwa wadliwy element i przynosi zaświadczenie, że to przez przypadek :roll: |
Quote:
Zapomnijcie o moim oglądaniu, skoro to jest tylko spotkanie rodzinne. maria i wufi |
Quote:
|
ja tez popytam ale pamietam ze i na LT byli takie sedziowe ktore nie przyznali RTG - i to byl jakis niemiec i eee.. juz nie pamietam (10 lat pracowalam jak asystent) ale pamietam ze bylo.
|
Dobra, OK, załóżmy, że nauczeni zyciem sedziowie nie uznaja zaswiadczen, stwierdzaja stan faktyczny- brak czegos istotnego i wio z ringu. Może tak byc. Pies ulegl wypadkowi- koniec jego "kariery" wystawowej. Bywa i to nie koniec świata. ALE! - niechże to będzie konsekwentne! Bo jesli sędzia daje MIMO braku uznania zaswiadczenia, jakąś ocene to ta ocena oznacza ni mniej ni wiecej tylko efekt jego ocenienia danego psa. Troche tu jedno wyklucza drugie. Powazna wada- jak Daiva wspomniala, byc moze na bonitacji zaowocowalaby P14 (pies niehodowlany) - to wylac takiego z ringu i jasna sprawa. Potrafie zrozumiec, ze sedzia NIE CHCE oceniac psa z powazna wada... ale dawanie mu dosc nijakiej oceny, która praktycznie nic o psie nie mówi to troche niepowazne.
|
nie, nie, nie
ocena tu jest ok. tu problem ktwi w tym ze nie przyznal RTG. ale napise meila do zwiazku i zapytam czy tak mozna :) kedy bede miala odpowiedz dam znac |
Quote:
Ok, dowiedz sie ale. dlaczego ocena jest w porządku? |
Quote:
bo ja mam je po litewsku :) |
Z regulaminu wystaw:
pkt 12. Oceny przyznawane przez sędziów muszą odpowiadać następującym definicjom: Ocena „DOSKONAŁA” (DOSK.) może być przyznana psu bardzo bliskiemu ideałowi wzorca rasy, będącemu w doskonałej kondycji, który wykazuje harmonię oraz klasę w postawie i ruchu, odpowiedniej psychice. Jego zalety jako przedstawiciela rasy pozwalają zignorować drobne niedoskonałości, ale piętno płci musi być wyraźne. Ocena „BARDZO DOBRA” (BDB) może zostać przyznana jedynie psu, który posiada typowe cechy rasy i ma zachowane proporcje oraz jest we właściwej kondycji. Nieliczne, drobne błędy mogą być tolerowane, o ile nie dotyczą budowy psa. Ta ocena może być przyznana jedynie psu wysokiej klasy. Ocena „DOBRA” (DB) powinna być przyznana psu, który posiada główne cechy charakterystyczne rasy, a wykazywane wady nie są dyskwalifikujące, ani nie zostały skorygowane chirurgicznie lub w inny niedozwolony sposób ukryte. Ocena „DOSTATECZNA” (DOST.) powinna być przyznana psu, który odpowiada wzorcowi rasy, jednak nie posiada pewnych cech uznanych za istotne lub którego kondycja fizyczna nie jest optymalna. Ocena „DYSKWALIFIKUJĄCA” (DYSKW.) powinna być przyznana psu, - który nie odpowiada typowi wymaganemu we wzorcu rasy - którego zachowanie wyraźnie odbiega od wzorca lub jest agresywne - który wykazuje anomalie jąder, wady uzębienia lub zgryzu, wady umaszczenia, gatunku szaty lub albinizm. Ocena ta powinna być przyznana psom, których wady typu mogą stanowić zagrożenie dla ich zdrowia oraz psom wykazującym dyskwalifikujące wady w rozumieniu wzorca rasy. Psy, którym nie można przyznać żadnej z powyższych ocen, powinny zostać zwolnione z ringu z werdyktem: NIE DO OCENY (NDO). To określenie jest przewidziane dla każdego psa, który: - nie porusza się prawidłowo, stale skacze na wystawcę lub próbuje uciec z ringu, co uniemożliwia ocenę mechaniki i typowości ruchu - nie pozwala dotknąć się sędziemu, uniemożliwiając ocenę zgryzu i uzębienia, szaty, budowy ciała, ogona lub jąder - wykazuje ślady przeprowadzonych operacji lub leczenia oraz zabiegów, które mogą być uznane za próbę oszustwa. To samo dotyczy sytuacji, gdy sędzia ma uzasadnione podejrzenia, że przeprowadzono operację, której celem było skorygowanie wad powiek, uszu lub ogona. Uzasadnienie adnotacji NIE DO OCENY powinno być wpisane w karcie oceny psa. |
wedlug tego mogla byc ocena :
bardzo dobra, dostateczna, diskwalifikacia, nie do oceny. na "bardzo dobra" wedlug sedziego pies nie byl. bo psom z calym zgryziem dawal bd. "dostateczna" to znaczy ze pies jest caaaalkiem ok ale... "diskwa" no ja daja najwieciej za agresje, a pies nie byl agresywny. "nie do oceny" - pies dal sie i omacac i biegal i stal tak jak trzeba. to i co z tego wynika? ze moze to "dostateczna" jest lepej niz "diskwa" |
:beerchug2 no to moi kochani zróbmy sobie przerwe na oglądanie fotek z wystawy właśnie się pojawiły -drinusie w łapki i miłego oglądania :lol:
|
wkleję jutro kilkanaście zdjęć z wystawy
Dzisiaj tylko moje ulubione: http://images31.fotosik.pl/320/e49c9d234fbb6cbf.jpg Co za spojrzenie!!! - CUDNE OCZY http://images25.fotosik.pl/248/8adf66421895a183.jpg Bari&Mentall - BRACIA SŁABY http://images33.fotosik.pl/321/214aa180c2fd0511.jpg Bari - profil |
Fotki SUPER:)
Możemy wstawić zdjęcie Eurysia do ogólnej i naszej galerii? |
Jeśli chodzi o mnie oczywiście że tak
|
Z FOTOBLOGA Bety kopiuję sliczne fotki, z finałów ;-)
para hodowlana : http://img224.imageshack.us/img224/2228/pary4zp4.jpg kawałek grupy hodowlanej: http://img143.imageshack.us/img143/8231/grupa3ks5.jpg najmłodszy kawałek grupy hodowlanej: http://img156.imageshack.us/img156/6152/sz6vf4.jpg nasza suka-legenda czyli weteranka na BIS weteranów: http://img237.imageshack.us/img237/4483/wet1ox3.jpg i ponwnie Jolly, w zbliżeniu ( echh ta to ma klase w wystawianiu sie) : http://img299.imageshack.us/img299/9012/wet3ge0.jpg |
|
to dopiero są śliczne foty a nie to co moje :cry:
|
No teraz to zes wymysliła :)
|
:shock: mam patrzały to i widzę jakiej marnej jakości są te moje fotki aż wstyd :oops:
|
Quote:
|
Kolega fotograf zrobił ponad 500 zdjęć z wystawy w Warszawie. Niektóre są na prawdę fajne.
|
Z serii "przeżyjmy to jeszcze raz", na poczatek seniorka czyli Jolly :)
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...j-wet-2-sm.jpg http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...j-wet-3-sm.jpg http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...j-wet-1-sm.jpg http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...naj-wet-sm.jpg |
i obiecane Bozence:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...sh-1-small.jpg i reprymenda :D http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...resh-small.jpg cdn... |
:roflmao:roflmao:roflmao:roflmao
Macie u mnie lody. Ubawiłam się po pachy. Pozdrawiam Bożena |
Quote:
Bożenko, ja lubię lody czekoladowe, a Euryś kostki cielęce:p. Zapraszam: http://eury.zperonowki.com/galeria/d...d+Eurysiem.jpg |
Sorry,
źle przekopiowałam adres - za tę jedną fotkę lody się nie należą:cry:. Może tym razem nic nie pokręcę: http://eury.zperonowki.com/galeria/v...+nad+Eurysiem/ |
Quote:
Świetne fotki. Dzięki:p |
Quote:
Quote:
O juz sie chciałam umawiać na wspólne lody a tu żesmy zostali wyślizgani.. No trudno 8) |
Quote:
Uffff.... Ciężko było, ale podpisy zrobione... http://www.wilczyomen.pl/galeria/mai...2_itemId=34488 |
Quote:
Quote:
Pozdrawiamy wszystkich warszawiaków i nie tylko. |
Quote:
To fantastyczne, jakie bogactwo wprowadzają wilczaki do znajomości języka psów i wilków. My, zwykli ludzie, mający w domu co najwyżej psa i obejrzanych kilka filmów o wilkach, w życiu byśmy nie mieli okazji zobaczyć tych wilczych min, fantastycznie przedłużonych na fotkach, gdyby nie wilczaki. :lol: Opiekunowie wilków często wspominają o zmarszczeniu nosa jako o WCZESNYM sygnale mówiącym: "zaraz cię capnę!". Zanim wilk pokaże zęby czyli uniesie wargi nad kłami, robi właśnie takie zmarszczenie nosa. Można oczywiście dyskutować nad przekłądem znaczenia tego sygnału u psów. Przecież to nie wilki. Ja napisałam: "zaraz cię capnę!", ale może też być "spadaj stąd!", "zbliż się jeszcze trochę, to nie zostanie z ciebie nawet skórka!" i takie tam, co się komu marzy podłożyć w ludzkich słowach. Tak naprawdę jednak to nie wiemy wiele ponad to, że sygnalizacja ta może być, tak u psów jak i wilków (sic!) przedłużona do długich sekund a może nawet i więcej, jak można sądzić dzięki coraz większej dokumentacji zdjęciowej robionej przez opiekunów wilków i psów. I to wbrew temu, co mawiali etolodzy w przeszłości, że jak wilk grozi, że ugryzie, to ugryzie, a gdy pies grozi, że ugryzie, to... grozi. maria i wufi ps. Wszytskim wam dzięki wielkie za zdjęcia! |
Quote:
maria i wufi |
dostalam odpowiedz od prezesowej naszej organizacii kinologicznej LKD.
"sedzia nie musi przyznawac rtg psa na wystawe." to znaczy ze od sedziego zalezy czy bedzie na to reagowac ze pies mial traume czy nie. |
Tzn u Ciebie na Litwie?
|
tz. wsedzie i nie zalezy z jakiego kraju jest sedzia czy w jakim kraju jest wystawa. odpowiedziala sama Przezesowa,ktora sedziuje wszedzie i nawet w WW wystawach. to mysle ze wie co mowi. czy tak nie sadzis, bo to litwinka? :rock_3:twisted:
|
All times are GMT +2. The time now is 09:04. |