![]() |
Lidi jsou krutý aneb otrava
Od úterka bojujeme s Amatty wolfem rhoderick sodar a Usanem s otravou. Nevím jestli se otrávili z pozřených buřtů venku ,nebo je někdo cíleně otrávil. :cry: Ami je na veterině hospitalizován a je pod infuzí a Usan je doma taky na infuzi,jenže Ami je na tom den odedne horší,už vůbec nevnímá a jde z něj krev ,má křečový záchvaty . Je mi hrozně a celá se třesu.Dnes se tam bojím zavolat.Držte nám všichni palce já pro ty psi žiju. Jen nechápu proč to lidi dělají ,jak může být někdo tak krutej ? :cry:
|
Romano, držím moc, moc palce!!!
Moc doufám,že to zvládnou, MUSÍ :cry: - jsou bojovníci !!!! Lucka |
Drzim vam vsetkym palce...
|
Teď jsme přijeli z veteriny a Ami mě přivítal,chudák malej strašně trpí.Má zánět střev ,ledvin ...a bílkoviny má 800 stoupli mu ze 700 . Aspoň že nás dneska vnímal a celou mě umyl,byl sice od zvratků,ale v tu chvíli mi to bylo jedno.Pořád váhám jestli ho v takovym stavu vzít domu s kapačkama a s těma záchvatama ,tam je zase doktor po ruce ,ale chybí mu tam smečka.Zachránila by ho výměna ledvin ,která se ale dělá v Usa .Budeme za nim jezdit každý den. Je to bojovník a oba to zvládnou .
|
Jezismarja, drzim vam moc palce, at to psi zvladnou.
Vim jak vam je, my jsme meli podobny pripad pred tydnem, mlada cubina se z toho vzpamatovava jeste ted. Nastesti toho neceho sezrala jen kousicek, takze jsme meli "jen" nepretrzite zvraceni, posleze cerny prujem, potom prujem s krvi - spis by se dalo rict krev s prujmem :shock: Fena byla vycerpana, mela bolesti, sotva chodila. Na veterine jsme byli peceni vareni, RTG, rozbor krve, injekce... Ted uz ma jen antibiotika, prujem jeste porad, i po tydnu po vsech lecich, diete, ATB... |
A jakou měla hodnotu bilkovin ? Mi do toho ještě chytli zánět. Ale stále věřím že ta hodnota bílkovin se zastaví a začne klesat.
|
Všichni držíme palce, abyste se z toho brzy dostali :cry:
|
Quote:
U nas byl asi velky rozdil v tom, ze ona toho nestihla sezrat moc, jinak by na tom byla asi jako ti vasi. :( Ale ty nervy, to nikomu nepreju zazit. |
Romano, jestli je to už váš pátý otrávený pes, tak bych to řešila přestěhováním . Variantu, že bych zůstala kvůli nějakému magorovi bez psa zavrhuji.Udělá to znova, pokud přežijí. Jenže pak už to nerozchoděj. To je situace, která zdánlivě nemá řešení, ale něco musíte změnit:(. Já bych neměla energii na to, zažívat to znovu a znovu.
|
Já to zažívala v Jirkově 4krát ,pak jsme se přestěhovali sem do Chomutova a při mim štěstí jsme to schytali stejně a ještě kevšemu Bezručovo údolí je proslulí jedovatýma nástrahama ,to jsem se dnes dozvěděla.Prý do Postoloprt jezdí spousta lidí s otravou.Takže buďto sousedi ,nebo bezručák.Já už na tohle nemám sílu.buťo se odstěhujenm někam do Beskyd a tam bych to skusila ,nebo budu raději bez psů.Už na to nemám opravdu sílu. neni to jediný město ,kde se tohle dělá...Je mi tady z toho opravdu zle. Nebo zvolím jiný stát.
|
Quote:
Sám som to zažil viackrát na rôznych miestach môjho bydliska po Slovensku. Ale nevoľte Slovensko. Aj v inej téme odznelo " Na blbca narazíš všade". Podľa mojich vedomostí je u nás, aspoň minulý rok bolo, legálne trávenie líšok a ešte niektorých druhov škodnej strychnínom. Robia to úplne legálne poľovníci, aspoň tí otrlejší. Boj s takouto skupinou ľudí je boj s veternými mlynmi. Návnady na deratizáciu dostaneš takisto bežne v drogérii. Najhoršie je, že ani polícia nemá snahu niečo spraviť, aj keď ide o miesta navštevované aj deťmi. Malá tabuľka s označením pozor návnada, pokiaľ vôbec je, nič nevyrieši. Deti tomu aj tak nevenujú pozornosť a sústavne ich sledovať je prakticky nemožné. Pri ostatnom útoku na naše zvieratá ( streľba) som oznámil susedom naokolo, že som podal na políciu trestné oznámenie. Známy v uniforme sa so služobným autom zastavil u nás a prešli sme viditeľne okolie domu. Magora to možno na čas zabrzdilo. Pol roka je zatiaľ pokoj. Michal |
Quote:
|
Ahojte, drzim Romanka palce. Nestacim sa divit, je mi z toho nanic...:|
|
Hmm jak tak koukám ,tak si nevyberu,nedivim se že vlci i ostatní zvířata prohrávají boj s lidmi .Ty jedovatý nástrahy by měli zrušit a to už i kvůli malým dětem. Jedný pani kousek od nás v Blatně ,někdo zapálil kotec se psi ,naštěstí se zachránili ,ale pak je stejně otrávil. Přemýšlela jsem aspoň o koni ,bíložravci ,ale i snima je to stejné. Já to se zvířatama vzdávám ...
Jinak Usanovi se přitížilo,sice malinko klesli bílkoviny na 600 ale selhávají ostatní orgány ,těžce dýchá a Amimu se prý ulevilo,výsledky jeho rozboru budu mít večír až za nim pojedeme.Zatím neměl záchvat a snad ani krvavý průjem,no uvidíme dneska . Ale chudáček trpí a sotva chodí ,vypadají jak trosky .Když je držím takhle oba vedle sebe ,říkám si PROČ ? Ještě dáme na zahradu kamery ať máme důkazy a nikde jim nesundám košíky,když tohle přežijí,ale mi budeme pevně bojovat ... |
Toto je hrozne ake su tie ludia svine, naozaj uz je to vrchol... Jeden aby si kupil pomaly ostrov a ohradil elektrikou...
Romana, drzim paste a aj tebe Mirka. |
Tak to poznám, síce nie otravou, ale strielaním na psov, kvoli tomu, že sú v dedine na volno, aj ked ich mám pri nohe. U nás jednému psovi odsekli hlavu:cry::cry::cry::evil: Šla som na prechádzku a našli sme telo a 20m odtial hlavu. Je to fakt des. Aby sme sa báli pustiť psa z očí:(
|
když se to do pátku nezlepší tak je chtěj utratit ale já si je vezmu i s kapačkama domu a dám jim ještě týden šanci ,pak by je to nemělo cenu trápit,děsně trpí bolestmi všeho hlavně ledvin ,jsou intoxikovaný. Ale bojujou a mi s nimi ,tak pevně věřím že se ty ledviny chytí. Je to hrůza čeho jsou lidi schopný-
|
Taky držím palce. Lidi jsou zlí, co dělám v útulku, se s tím setkávám každý den...
|
:cry: modlím se za vás !
|
Nase Alina uz je z toho venku, vcera dobrala antibiotika a prujem konecne taky prestal. Je fakt, ze na tom nebyla tak zle, jako Usam a Amatty. I kdyz pro me to byla hruza, v tak hroznem stavu jsem psa nikdy nemela.
Drzim palce, at to ti vasi zvladnou. |
Tak ma napada, kde su ti co vykrikuju ako psi zautocili, hlavne tie media, preco sa taketo pripady nezverejnuju ako robia ludia zle nevinnym tvorom. Nemalo by sa to niekde napisat, nech sa o tom vsetci dozvedia, nie len psickari?
Preco toto bulvar neriesi, urcite to neni pre kazdeho tak zaujimave ako Bohdalova, ci teraz u nas Zitny, raz za cas sa ukaze otrasny pripad mucenia psa, ale nidky nie ako niekto bol potrestany a potom sa to kona dalej. Je hrozne to citat tu a vediet, ze nikto to dalej sa nedozvie. Je mi z toho nanic :| Mozno keby nastali riadne tresty, vela ludi by si rozmyslelo, ci by nieco taketo otrasne urobilo. Hanbim sa za to, ze patrim medzi ludi. |
Tipsy, áno je to hrozné, ale pri otrávení veľmi ťažko niekomu dokážeš, že práve on Vám toho psa otrávil. Možno kebyže mte kameru, ale aj tam môže povedať, že im dal len kúsok párku, lebo on ich má tak strašne rád a ďalej sa bude vysmievať do očí. Romana, dúfam, že sa z toho dostanú. Držím palce. Je to naozaj strašné..:cry:
|
Ja ani nechcem nic nikomu dokazovat, ja len chcem vykricat presne to co sa tu pise, ako niekto trpi, mozno to nie kazdy pochopi, kto neni psickar, ale nech vedia co sa deje, nech sa to siri. Ja som mala psa, ktory trpel, uz sice kvoli veku, ale zazit to co preziva Romana, neviem neviem ako to zvladam. Je hrozne, ked pes nemoze povedat, ci on to vzdava alebo nie a vy musite rozhodnut za neho. Nech sa ludia vcitia. Mozno si precitaju, nabehne im husia koza, mozno uz pri titulke preskocia na ine spravy, kazdopane mozno sa najde par ludi ktori si to uvedomia a uvidia, ze to neni len jedna strana a urazajuce clanky proti psickarov, ktory si nezdvyhaju po svojich psov, co napise niekto kto psa ani nemal. Nech maju aj ten druhy pohlad! Nech vidia, ze aj nam je krivdene a velmi sa ublizuje. A pritom si nemyslim, ze niektory psickar hecuju svojich psov na okolie. Nech proste nepsickari pochopia aky je to vztah medzi psom a clovekom a co to je ked clovek vidi, ze mu trpi jeho najvernejsi priatel....
|
Mám dotaz ,kolik je potřeba psů na transfusi krve pro 40 kg psa? V Mariáských lázní by mi to udělali podle krevních testů jak dopadnou ,ale houstne jim krev . Mám zatím jen dvě čuby a sháním dalšího dárce ,byla bych moc vděčná aspoň, aby byli psi na Amiho.
možná pak se ty ledviny uchytí a možná ne ,kdoví? A kolik se může odebrat krve od darovaného psa? |
Kebyže bývame bližšie, tak rada pomôžem. Neviem ako je to s prevozom a ako sa to vlastne celé robí. Ale ak by to bolo možné, tak pomôžeme...
|
Ahoj,
myslím že ti to v těch M.Lázních měli také vysvětlit !:evil: Na transfuzi krve ti stačí jeden dospělí, zdravý pes nad 30kg váhy. Jedna "záchranná" transfuze se může udělat i bez zjištění krevní skupiny. A odborník ví kolik krve je třeba a kolik může vzít ! Prosím tě na takové zasadní věci se ptej odborníků a né tady :roll: Promiň, ale opravdu mě to rozčílilo, když ti někdo nabízí takovou speciální věc , má ti to vysvětlit! Jinak, samozřejmě na vás myslím a MOC držím palce !!! Lucka |
Aha , no je fakt že se čeká na výsledky krve a pak jsem se chtěla zeptat na ty důležité informace , je to zatím záloha neboť nevím jak dopadnou krevní testy . pokud stačí jen jeden pes tak to je fajn .
|
Takže mám trochu pozitivní zprávy : Mám česrstvé výsledky krve a vypadá to ,že tu transfusi potřebovat nebudou vůbec ,mají to normalní a ledviny se asi chytli .Celkově se vše zlepšuje ,jen je problém že ještě nežerou a těžce funí a jsou unevený ,strácí se před očima . No tak snad se z toho už vylížou,ještě neni vyhráno ,ale je to na dobré cestě .Prostě musí začít žrát .
|
:lol::lol::lol:
|
My všichni držíme palce..:grosscool
|
Tak drzim palce, vypada to konecne trochu pozitivne :) Oba psi musi byt hrozne vycerpani, ani se jim nedivim, ze nechteji zrat. Jestli uz ale zrat smeji, tak bych jim zkousela jidlo nabizet po troskach, aby se zaludek hned nerozhodil.
Alina nezrala skoro tri dny, nejdriv nemohla a pak nechtela. Kdyz uz mela zajem, tak jsme davali treba jen lzici dve masa s ryzi za hodinu. A dalsi den trochu vic atd. Jeste i dneska ma zaludek "na vode" a venku zere travu. :| |
Ami dnes osdešel do věčných lovišť
|
Oni nechtěli žrát týden ,byli vyčerpaní a Usan ještě se drží ...
|
Quote:
|
To je mi ľúto. Aj my držíme palce Usanovi. Je to strašné:cry::cry::cry:
|
:cry: Romano , :cry: je mě těch tvých kluků tak líto !!!! :cry:
Oba se u vás měli moc báječně !!! Vím jak moc to bolí, držte se a doufám, že se ještě někdy uvidíme ! Lucka |
Odešel i Usan,zemřel mi v náručí v 11 hodin na nějaké selhání jako Ami ,pak jsme mu museli pomoct,nechtěl to vzdát a jen ležel ,ale už mu nebylo pomoci a Ami včera večer v 11 hodin.
|
Na tohle se nedá už snad ani nic napsat..................:nonono2
|
Tohle mi poslali lidi ze cvičáku,je mi fakt hrozně ,z toho se asi jen tak nevzpamatuji : http://lakotawin.rajce.idnes.cz/Psi_2008/#album
|
To společné krásné vám nevezme nikdo. Oni by nechtěli abys byla smutná.
Je mi jich i Tebe moc líto |
Jestli dalšího psa ,tak to chce změnu : Kamery na zahradu ,posunout plot od sousedů , a dát tam záchytnou síť ,aby tam nikdo nemohl nic vhodit a ven pořád košíky a ani na vteřinu je nesundat.Já to bez psa asi nevydržim,tohle by mě utrápilo...
|
Quote:
Nebo tenhle: To sice není čistokrevné čévéčko, ale je krásný. |
Jůů a toho druhého mají umístěného kde ?
|
Quote:
|
Tam jsem volala a prý o něm nic neví ...
|
Quote:
|
Moc ma to mrzi. Urcite je tazke po niecom takomto odvazit sa este mat psa. Ale dufam ze sa ti to podari. Drzim ti velmi paste...
|
Tady zase schánějí nové páníčky pro čubinku. Mohla by to být Ambra z Katusického dvora (?)Ale upřímně řečeno, kdybych byla váš soused, který vám chce otrávit jakéhokoliv vašeho psa (prvího či desátého), tak by pro mě nic nebylo překážkou. Ani pletivo, ani kamery. Pokud to bude chtít udělat znova, tak to prostě udělá. Pak už je mi dopředu líto každého vašeho nového pejska.Já bych odsud šla pryč.....Ale to už jsem psala...
http://www.mushing.cz./index.php?kod...led=N&temata=N |
Asi je v tom kus pravdy,měla bych to zvážit ,ale v tomto případě mám podezření na ty buřty co snědli venku ,bůhví co v tom bylo ,protože pak začali ty potíže. Je fakt ,že se sousedama co se týče psů ,nemáme dobrý vztahy .Tamty moje první psi němečtí ovčáci byli otrávení v Jirkově sousedem, nyní bydlíme jinde . Babička tady mívala hodně psů ,voříšků a bylo to v pohodě .Mám z toho strach a velký ,nevím zda to risknout nebo ne .
|
Romano, chtěj k telefonu paní Čákovou a ptej se na psa - křížence huskyho se zakrouceným ocasem (tak ho prezentují) . Je tam.
|
Co jsem slyšela tak má prý už původního majitele, ale mají Freda .
|
Tak jsem to pomotala ,Fred je jinej pes a tenhle co jsem dala odkaz už neni v nabídce .
|
Quote:
|
Quote:
|
Všude kudy jdu ,mám na ně vzpomínky a pořád mám slzy v očích ,je to těžké...
|
Víte co mě napadlo ,nemohli se otrávit ze syrovýho vetamixu?Já to nechávala přes den roztát v tom igelitu a vždy to bylo takový smradlavý a dostávali to každý den a pak to už nechtěli žrát , to by sedělo na ty ledviny a na sliznici nevym. Byli intoxikovaný ,tak se tam mohli udělat toxiny ? A pak venku snědli ty zkažený buřty a bylo to jasný...Pořád si to promítám hlavě...
|
Quote:
Ale jestli snědli venku nějaké buřty tak bych věřila tomu že bylo schovaného něco v těch buřtech. :( |
Já krmím Vetamix taky. Večer ho vyndám ven a do druhého dne se to rozmrazuje. To je v pohodě. Navíc - jsou to šelmy-masožravci, těm zasmrádlé maso neublíží, to by dávno vyhynuli.:lol: O to se příroda postarala, aby byli vůči botulotoxinům odolní. Psi nejsou jako my.
|
Quote:
|
Už vím ,že to bylo v těch buřtech co venku snědli,není to ojedinělí případ a každou chvíli je tu spousta dalších otrav tady na Chomutovsku.Někdo to tady dělá schválně a policie to vyšetřuje .Já taky pátrám ,ale se psem jsem moc nápadná.
|
[quote=Romana Hajasova;147206]Víte co mě napadlo ,nemohli se otrávit ze syrovýho vetamixu?Já to nechávala přes den roztát v tom igelitu]
Já jsem začala na doporučení Helči taky krmit Vetamixem. Fakt je , že mi nikdy nesmrděl. Kupuji si mleté kuřecí a křídla. Ta 5 kilová tlačenka mi rozmrzá celý den a taky to nechávám v igelitu! |
Pes není odolný vůči botulotoxinu, jak si někteří myslí :shock:. Botulotoxin vzniká kontaminací Clostridiemi a co je důležité bez přístupu vzduchu ! Rozmrazování masa v pytlíku nevadí ani lidem, natož psům :rock_3.......
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 02:37. |