Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Veisimas (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=149)
-   -   Veisejas ar daugintojas (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=8746)

auuuu 26-07-2008 14:11

Veisejas ar daugintojas

klausimas:
kur prasideda "veisles saugojimas", o kur - "nusaugojimas"..?..kur prasideda dauginimas, o kur - dar veisimas..?..

wolfin 26-07-2008 22:19

saugojimas - tai veisles puoselejimas, stengimasis ja islaikyti tokia kokia ji turi buti.
veisimas - tai palikuoniu turejimas is dvieju TIKRU cekoslovaku, kurie kile ir pirmuju vilku - Brita, Sarik, Lejdy
dauginimas - kergimas bet ko, kas panasu i tai kas yra paklausu, nepaisant nei sveikatos, nei genetikos nei atrankos.

auuuu 27-07-2008 10:55

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 149954)
saugojimas - tai veisles puoselejimas, stengimasis ja islaikyti tokia kokia ji turi buti.
veisimas - tai palikuoniu turejimas is dvieju TIKRU cekoslovaku, kurie kile ir pirmuju vilku - Brita, Sarik, Lejdy
dauginimas - kergimas bet ko, kas panasu i tai kas yra paklausu, nepaisant nei sveikatos, nei genetikos nei atrankos.

tai daugintojas i suni ziuri kaip i pinigu maisa..?..kaip i objekta, kuris jam nesa pinigus....ar taip supratau..?..o veisejas kaip..?..

wolfin 27-07-2008 12:23

veisejas, kaip i ta genetika turinti suni, kuris duos sunis labiau priartejusius prie standarto.
todel daro ivairius kergimus, rizikuoja maisydamas tipus ir su kiekviena vada tikisi kad gims na Tas - isvajotasisi cekas.

auuuu 27-07-2008 13:38

hm....tai daugintojui suo - pinigu maisas ir jam dzin visa kita, o veisejui - genu maisas ir jam irgi dzin visa kita....? o kaip pats suo..?..kaip emocine, gyva, jautri butybe, turinti savo poreikiu...? daugintojui tai nerupi, o veisejui...? nes kuo toliau, tuo labiau tamtikrilabaidaug "veislynu" ima atrodyti kaip "daugyklos"....todel ir noriu issiaiskinti....mat mano supratimu, veisejas yra tas, kuris gali tureti ir viena ar dvi vadas per visa savo mergytes gyvenimeli, taciau tos vados bus tikrai isskirtines kad ir ta pacia genetika ir, tikrai zinoma, kad suniukai pateks i geras rankas, kurios tures kantrybes suniuku uzsiimti, jam skirti demesio, meiles, laiko, rytu ir naktu, bei...pinigu maistui...dresurai....nes, visu pirma, manau, jog geras seimininkas yra ne tas, kuris veda suni i parodas ar kitaip ji ciustina, o tas, su kuriuo suo gerai, saugiai, ramiai jauciasi....su juo budamas suo zino, kad jei kas - seimininkas apgins...ir butent toki seimininka suo gins....o ne tas, kuris su suniu bus jei liks laiko, jei nebus kas veis, ir duos esti tai, kas liks pavalgius ir nuvalius stala....manau, kad veisejai yra tie, kurie tokiems potencialiems ju suniuku savininkams pasiulo isigyti pliusinius zaislus neziuredami i finansine nauda sau.....

wolfin 27-07-2008 13:51

pirma- kale arba kergiama kas metai arba nekergiama is viso- tai fiziologija ir jos ypatybes.
antra - na mane irgi daugintoja, arba "sexturistikos uzsiiminetoja" kai kas irgi vadina :) nes ne pagal sena plana veisiu. ale nematau tame bedu.

matai Auuu cia jau giliai lendi ir ... suzmogini suni.
jei noresi kazka isveisti 2 vadom neapsiribosi, nes nieko neturesi.
1-2 vada turi dazniausiai tie, kad turi suniuku, nes gi reikia kalytei leist mama tapti, nepaisydami, kad tik kenkia jai su tokiom vadom ir dazniausiai kergia su netoliese esanciu patinu, nes gi taip "suniukai myli vienas kita."

na cia jau atsirinkti turi pati, ka laikyt daugintoju, o ka veiseju. man pvz. Passo del Luppo- daugintojas- kitiems dievas ir veisejas jis yra.

visoj Slovakijoje, kur yra geriausi, seniausi ir vertingiausi kraujai, sunys mylimi, taciau visa gyvenima pragyvena voljeruose, ne namuose, nes vilko vieta gamtoje, ne ant sofos.

kitur veisiama be HD, nes to nereikalaujama, neaiskios kilmes ir ttt. tad ka laikai veiseju - tavo valia ka tuom vadint, nes pagal FCI istatus ar pagal LKD veisejas yra tas, kas turi iregistraves veislyna ar jo priedeli ir veisia konkrecios veisles sunis, laikydamasis nuostatu.

as laikau veisejais tik keleta zmoniu, kuriu gal but veisejais nelaikytu kt. asmuo.

dar papildau. lenkai turi gera veislynu skirstyma:
naminis veislynas - turintis viena kale ir kokia 1-2 vadas "del kalytes sveikatos"
profesionalus namu veislynas- veisiantis kas metai, turintis 1-4 kales, kurios gyvena namu salygomis.
profesionalus veislynas- turintis apie 20-50 sunu, ir sunys laikomi voljeruose.

na manau geriausius rezultatus pasiekia tie vidurinieji :) ty. aukso viduriukas, nors... veisle labiausiai itakoja paskutinieji, nes jie turi galimybe padaryti daug per trumpa laika.

va tokia realybe.

wolfin 27-07-2008 14:02

ai dar - parodziau sita tema vienai is LT veiseju, kuri veisia jau daugiau nei 16 metu sunis. jos klausimas buvo toks:
"tik idomu kiek ir kokiu veisliu pasaulyje butu jei veistu pagal sia metodika?"

vike 27-07-2008 19:58

o man vis įdomu.. kas nutiks jei kalės nekergsi vieną kartą? negi geriau sukergt ją su kažkuo, negu išvis nekergt? (jeigu tarkim taip gavosi, kad nėra patino, su kuriuo planavai kergt)

wolfin 27-07-2008 20:02

nieko nenutiks :)

esme arba kergi kas metai, aisku nebus tarkim vienais metais vados tai ok, bet ne taip kad sukergei 1 karta ir daugiau nebe, nes ijungiamas motinystes rezimas ir gaminasi visai kiti hormonai bei is to sekancios pasekmes. todel arba kergti arba is ne vienos vados neturet.

na cia ne del to kergiama kad neturejo su kuom - cia TYCINIS kergimas su vilkais neaiskiai tikslais, ir kad geriausia suniukai iskisti kaip cekoslovakai buvo.
nors pas anglu dar ir daugiau keistuoliu yra :) tereikia ju foruma praverst.

Vaiva 28-07-2008 08:44

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 150011)
hm....tai daugintojui suo - pinigu maisas ir jam dzin visa kita,

Žinai, man atrodo, kad daugintojai tai nebūtinai piktybiniai žmonės, jie kartais taip elgiasi iš elementaraus nežinojimo... Jų šuo irgi gali būti prižiūrėtas, mylimas ir t.t.

Tarkim, visos LT gyvenančios kalės iš principo galėtų būti kergiamos su Gierka ir Rapsu, o Alpe tai ir su visais kitais vaikinais :) Labai paprasta ir elementaru, jokio reikalo trenktis kažkur, ieškot, tartis su kartais gerokai trenktais patinų šeimininkais... :D Bet... 8)

auuuu 28-07-2008 11:01

kas yra "suzmoginai suni"..?..kadangi suo salia manes buvo dazniau nei zmones, tai ir santykis su jais yra....kiekvienas gamtininkas, stebedamas ir gyvendamas salia bet kokiu gyvunu jaucia savo santyki su jais, pagarba jiems, zavisi ir t.t.....ir nemanau, kad "suzmoginimas" yra jau labai blogai, jei tik nuo to suniui yra geriau....
uzsikabinot ant to pasakymo viena - dvi vados...tik norejau pasakyti, kad pagal mano iskrypusi poziuri, veisejai yra tie, kurie veisia ne per kiekviena ruja.....ir, tiesa pasakius, nematau jokios priezasties, kodel yra taip daroma....todel pagal mano ta pati iskrypusi poziuri cia jau linksmama i daugintoju puse....o padaryti "daug per trumpa laika"....cia turbut irgi mano flegmatiskumas ir nusistatymas, kad viskas turi buti daroma itin gerai apgalvota, bet cia, sorry, irgi daugintoju mastymas....tiesiog manau, kad kiekvienam laikanciam suni, jo poreikiai turi buti auksciau uz pinigus.....juk suo - tai hobis, paaras, kuris teikia emocijas....tai sugyventinis, o ne darbo vieta.....

beabejo, realybe gali buti kitokia, taciau tai nereiskia, kad del jos mano poziuris pasikeis....

auuuu 28-07-2008 11:04

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 150119)
Žinai, man atrodo, kad daugintojai tai nebūtinai piktybiniai žmonės, jie kartais taip elgiasi iš elementaraus nežinojimo... Jų šuo irgi gali būti prižiūrėtas, mylimas ir t.t.

is nezinojimo ko..?..man kazkaip visiskai savaime suprantamai atrodo, kad jei tu myli savo suni ir jis tau nera tas, kas moka atlyginima, tai tu, pries ji veisdamas, pasidomi kaip, kas, kas kiek laiko, su kuo, kame, uz ka...ir, svarbiausia, pries turedamas suniukus surandi jiems tikrai gerus seimininkus....

wolfin 28-07-2008 11:04

na tada turbut veiseju ir ner pagal tavo aprasyma, nes visi uzsiima dauginimu, kergdami jas kas metai ir tikedamiesi geresniu vaiku nei tevai.

Vaiva 28-07-2008 11:15

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 150145)
kas yra "suzmoginai suni"..?..kadangi suo salia manes buvo dazniau nei zmones, tai ir santykis su jais yra....kiekvienas gamtininkas, stebedamas ir gyvendamas salia bet kokiu gyvunu jaucia savo santyki su jais, pagarba jiems, zavisi ir t.t.....ir nemanau, kad "suzmoginimas" yra jau labai blogai, jei tik nuo to suniui yra geriau....

Labai puikus požiūris, jei tavo tikslas yra tiesiog turėti šunį - draugą. Bet jei tau norisi dar ir dalyvauti formuojant veislę, gerinant jos sveikatą, užtvirtinant tam tikras fizines bei charakterio savybes, tada, deja, į šunį reikia žiūrėt ne tik kaip į bičiulį, bet ir kaip į tam tikrų genų, savybių rinkinį, kaip grubiai tai beskambėtų. Tiesa, nuo to jis nėra mažiau mylimas ar prižiūrimas.

wolfin 28-07-2008 11:20

jei reikia suns tik meilei tada galima gauti peta, kuris netinka veisimui, del kazkokiu trukumu ir su juo ramiai gyventi.

auuuu 28-07-2008 11:21

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 150153)
Labai puikus požiūris, jei tavo tikslas yra tiesiog turėti šunį - draugą. Bet jei tau norisi dar ir dalyvauti formuojant veislę, gerinant jos sveikatą, užtvirtinant tam tikras fizines bei charakterio savybes, tada, deja, į šunį reikia žiūrėt ne tik kaip į bičiulį, bet ir kaip į tam tikrų genų, savybių rinkinį, kaip grubiai tai beskambėtų. Tiesa, nuo to jis nėra mažiau mylimas ar prižiūrimas.

genu, savybiu....gal tai ir nera taip blogai....nes net ir turedamas toki poziuri, tu, manau, vis tiek turi galvoti visu pirma apie suns poreikius....taciau, jei prasideda poziuris "suo = pinigai", "suo = atlyginimas", tada jau nieko gero....

auuuu 28-07-2008 11:22

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 150156)
jei reikia suns tik meilei tada galima gauti peta, kuris netinka veisimui, del kazkokiu trukumu ir su juo ramiai gyventi.

o visi kiti, kurie tinkami veist, turi buti veisiami...?

velniop, tegul pagal mano nusistatymus ir poziuri nera nei vieno veisejo, bet del to jie nepasikeis...

wolfin 28-07-2008 11:28

atsakyk i sita klausima:
"tik idomu kiek ir kokiu veisliu pasaulyje butu jei veistu pagal sia metodika?"

auuu jei to nebutu neturetum ir tokiu cekoslovaku nei kt veisliu.
tavo valia rinktis.
as sunyje matau drauga ir genetika :) nes noriu gerinti cekoslovakus ir kiek galima priartet prie standarto, kazka inest veislei gero. todel suni vertinu pagal jo nesamas savybes ir tai, ka jis gali duot vaikams.
bet tai nereiskia kad jie pas mane ant sofutes neguli ir mesyte neseriami.

jei nepatinka tai, kad suo isveistas tada gal geriau pagelbet netyciniam kieminukui, kuris neturejo seiminku ribojanciu ju dauginimasi ir toki suni globot?

Vaiva 28-07-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 150157)
genu, savybiu....gal tai ir nera taip blogai....nes net ir turedamas toki poziuri, tu, manau, vis tiek turi galvoti visu pirma apie suns poreikius....taciau, jei prasideda poziuris "suo = pinigai", "suo = atlyginimas", tada jau nieko gero....

Uj, kodėl būtent pinigai? jau daugybėje forumų daugybę kartų buvo skaičiuota ir akivaizdu, kad normalus šunų veisimas yra LABAI brangus hobis. Apie "pinigai" ir "atlyginimas" čia kalba net neina.

wolfin 28-07-2008 12:49

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 150174)
Uj, kodėl būtent pinigai? jau daugybėje forumų daugybę kartų buvo skaičiuota ir akivaizdu, kad normalus šunų veisimas yra LABAI brangus hobis. Apie "pinigai" ir "atlyginimas" čia kalba net neina.

as papildysiu - geriausiu atveju tai ka "uzdirbi" is suniuku tu isleidi tiems patiems sunims- edesys, sveikata, parodos, dresura ir ttt. zodziu jei jie jau ir "uzsidirba" tai tik patys sau.

bet Auuu idomus tavo diskutavimas, suvok viena dalyka, kad be visu situ veiseju tfu daugintoju nebutu buve cekoslovaku ir kiekvienas suniukas, kuris eina i veisima yra be galo mums svarbus, nes skaitlingumas menkas. jei juos veistu kaip siulai- veisle isnyktu per artimiausius 5 metus. ir teturetumem juos tik nuotraukose. sito nori?

auuuu 29-07-2008 22:16

o kam reikalinka penkiolika veisliu, kurios skiriasi kazkokiais nezymiais pozymiais, bet isskiriamos i skirtingas veisles ir tik pasunkina pasirinkima..?..rusai pamate karelu lokinius sunis/laikas ir pasake: "ir mums tokiu reikia" ir atsirado rusu europines laikos....cia noras ieiti i istorija, savimeiles tenkinimas ar dar kas..?..man asmeniskai penki simtai veisliu - per daug....ir tikrai nieko pries, jei nebutu ju tiek daug kad po to nereiktu skaityti: "kitos labai panasios veisles yra ..., ..., ..., ..., ... ir ... . skiriasi jos kailio atspalviais"..
manau, kad galima gerinti veisle ir arteti prie to standarto ir be vartojisko poziurio i sunis....pilnai sutinku, kad sunu veisimas turi buti ne verslas, o hobis..(ta ir noriu pasakyti ir sakau..)..taciau daugintojai, mano nuomone, yra tie, kurie is sunu uzsikalineja pinigus neziuredami i ju sveikata...ir nesvarbu ar ziuri i genetika ir ar ju tikslas, salia pinigu, yra veisles gerinimas...

p.s. o kas liecia kieminukus....visi sunys, kuriuos turejau, buvo atklyde, rasti, pasigauti ar is kaimynu uz buteli "nusipirkti"....ir itin ilgai nesuvokiau kam zmones perka sunis, kai yra tokia begale ju benamiu....ir kas dar del mano suns isigyjimo....yra zmoniu, kurie zeninasi desimtis kartu iki pat grabo lentos, yra tokiu, kurie viena karta ir i grabo lenta kartu atgula....taip ir man su suniu....Savo Suni as jau turejau ir dabar turiu...kitaip....tad kito man nereikia....gal, jei turi du sunis, kuriu amzius skiriasi, netekus vieno ju, viskas yra kitaip....bet man suns nereikia....tam reikejo nemazai laiko suvokti...

wolfin 29-07-2008 22:30

del veisliu klysti. jos visos turi savo paskirti ir kilme del ko ir buvo isskirtos i atskira veisle. cia jau kinologines subtilybes.

na del viso kito nesigincysiu. kiekvienas turi savo nuomone ir poziuri del to kas ir kaip yra geriau.

o del tavo Suns- is dalies suprantu ka sneki. as irgi toki turiu - Harka, kitos tokios niekada nebus. visi kiti bus lyginami su ja, bet bus :) nes gyvenimo be ceko neisivaizduoju, o kai turi viena visada prireikia antro trecio ir ...iki begalybes.

vike 30-07-2008 00:19

Nepyksit gal, kad įsterpsiu :) Man išvis atrodo, kad didžioji dauguma žmonių veisiančių šunis tai daro dėl pingų, ir man vargu ar kas įrodys kitaip, kad ir kiek forumuose skaičiau diskusijų apie tai, mano nuomonė nesikeičia.. Auuu uždavė klausima, ar visi, kurie yra tinkami veisti (niekuo neypatingi, tačiau tinkami) turi būt veisiami? aš gal nesugebėjau rast atsakymo, ar jo tiesiog nebuvo? O gal turi būt veisiami tik dėl skaičiaus?
Auuu, ar ištiesų jau žinai, kad tau šuns nereikia? Mano Šuo atsirado, kai jau senai turėjau savo mažajį, ir dar prieš atsirandant Vaidžiui, ir nors su ja mes buvom kartu ištiesų labai labai trumpą laiką, bet tai ypatingas šuo mano gyvenime. Mūsų bendravimas su ja buvo kažkas nesuvokiama, tas tarpusavio ryšys, to niekada jau nebus su jokiu kitu šunimi. Bet visgi labai man reikalingi yra mano abu šunėkai.

Vaiva 30-07-2008 09:00

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 150480)
Nepyksit gal, kad įsterpsiu :) Man išvis atrodo, kad didžioji dauguma žmonių veisiančių šunis tai daro dėl pingų, ir man vargu ar kas įrodys kitaip, kad ir kiek forumuose skaičiau diskusijų apie tai, mano nuomonė nesikeičia.. Auuu uždavė klausima, ar visi, kurie yra tinkami veisti (niekuo neypatingi, tačiau tinkami) turi būt veisiami? aš gal nesugebėjau rast atsakymo, ar jo tiesiog nebuvo? O gal turi būt veisiami tik dėl skaičiaus?

Vike, pinigai, pelnas įmanomi tik jei tuos šuniukus ant laikraščio augini košėm šerdamas, kalė tik reikalingus veisimui du įvertinimus susirinkus, o kergiama su kaimynų patinu, sumokant buteliu ar pan. :)
Kitaip niekaip. Jei įdomu, galėsim paskaičiuot.
O tie, kurie niekuo neypatingi bet tinka būti veisiami nebūtinai turi būti veisiami. Faktas. Bet gali ir būti veisiami :)

auuuu 30-07-2008 11:07

tikrai ne karta teko skaityti ir matyti veisliu aprasymus, kur yra kilme bendra, paskirtis ta pati, o va kailio spalva skiriasi ir veisles kitos....juk kuo is esmes skiriasi amerikietiska ir japoniska akitos..?..vienut leidziami trys spalvu deriniai, kur kitur - diskvalifiikuojantis pozymis.... ? man, kaip zmogui, kuriam yra idomi ne viena veisle, ir kuris noretu auginti ju ne viena, tik pikta darosi del to per didelio veisliu kiekio, mat visu dominanciu per gyvenima neisauginsi....tad man asmeniskai geriau butu kad veisles labai skirtusi....o ne taip kad "karaliaus karolio spanieliai", "kavalieriaus karaliaus karolio spanieliai", ar ilgaplaukiai, trumpaplaukiai, garbanoti taksai ir dar kruva kitu, kuriu esminiu skirtumu - nera...
taip, kiekvienas turi savo nuomone.
kaip jau sakiau, kiekvienam savaip buna su tais sunim....ir, manau, kai turi du ar tris, kuriu amzius skirtingas, viskas yra siek tiek kitaip....dabar man vis dar suns nereikia, nors kiti jau po pusmecio isigyja nauja.....gal po keliu desimciu ir man reikejes....o dabar uztenka paziuret ir pazaist su kitu sunimis....taip ir su daugiau sunu susipazisti....

Vaiva 30-07-2008 11:16

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 150530)
tikrai ne karta teko skaityti ir matyti veisliu aprasymus, kur yra kilme bendra, paskirtis ta pati, o va kailio spalva skiriasi ir veisles kitos....juk kuo is esmes skiriasi amerikietiska ir japoniska akitos..?..vienut leidziami trys spalvu deriniai, kur kitur - diskvalifiikuojantis pozymis.... ? man, kaip zmogui, kuriam yra idomi ne viena veisle, ir kuris noretu auginti ju ne viena, tik pikta darosi del to per didelio veisliu kiekio, mat visu dominanciu per gyvenima neisauginsi....tad man asmeniskai geriau butu kad veisles labai skirtusi....o ne taip kad "karaliaus karolio spanieliai", "kavalieriaus karaliaus karolio spanieliai", ar ilgaplaukiai, trumpaplaukiai, garbanoti taksai ir dar kruva kitu, kuriu esminiu skirtumu - nera...
kaip jau sakiau, kiekvienam savaip buna su tais sunim....ir, manau, kai turi du ar tris, kuriu amzius skirtingas, viskas yra siek tiek kitaip....dabar man vis dar suns nereikia, nors kiti jau po pusmecio isigyja nauja.....gal po keliu desimciu ir man reikejes....o dabar uztenka paziuret ir pazaist su kitu sunimis....taip ir su daugiau sunu susipazisti....

Žmonės skirtingi. Va tau skirtumo nėra, o man ar akita, ar didysis japonų - skrtumas didelis. Kaip ir ilgaplaukis ar šiurkščiaplaukis taksas. Tai?
Dar pasakykim, kad sarlosai su CsV irgi iš principo vienodi, kilmė panaši, tai kam čia juos atskirinėt.

auuuu 30-07-2008 13:18

mano galva, visi siurksciaplaukiai, trumpaplaukiai ir ilgaplaukiai - tik estetinis skirtumas....cia jau cenzuruota poreikiu tenkinimas, ar, pasikartosiu, poreikis ieiti i kinologijos istorija isvedant savo veisle....
o sarlosai ir csv skiriasi ir nera net pamineta veisles aprasymuose, kad jie yra panasus....buna geriausiu atveju parasyta, kad yra dar kita vilksuniu veisle, kurios paskirtis, charakteris ir isvaizda skiriasi....sarlaosai, mano galva, tik irodo ta poreiki ieiti i istorija su savo veisle...garbetroskos ir tiek.

Vaiva 30-07-2008 13:29

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 150574)
mano galva, visi siurksciaplaukiai, trumpaplaukiai ir ilgaplaukiai - tik estetinis skirtumas.....

Tai kad ne. Skiriasi ir charakeriai, ir panaudojimas. Sako, labrikų charakteris net pagal spalvas skiriasi.

auuuu 30-07-2008 13:55

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 150580)
Tai kad ne. Skiriasi ir charakeriai, ir panaudojimas. Sako, labrikų charakteris net pagal spalvas skiriasi.

manau, kad cia is operos "kiekvienas suo ir tos pacios veisles skirtingas"....sutinku. bet ne apie tai kalba eina...

giedrë 30-07-2008 18:27

Šioje diskusijoje esu labiau linkusi pritarti auksciau pareikstai nuomonei, nes pati laikau CsV ir zinau preliminariai jo islaidas. Be abejones, jei kalbame apie vykimus i tarptautines stovyklas dresuotis, vykstama i uzsienio parodas islaidos CsV zenkliai padideja. Taciau suni islaikyti metams kad kainuotu daugiau nei 15000 - 20000 Lt deja manes nelabai itikina. Net vaiko islaikymo paprastai skaiciuojama apie 600-800 Lt, o cia jau patenka maistas, drabuziai, islaidos mokslams ir t.t.
Del veisimo kas metus BUTINYBES dabar ieskau internete info, deja, kol kas nesekmingai. Ir visgi niekaip nesuprantu, kodel ivesti reikalavimai viena ruja praleisti kalems, kurios rujoja kas 6 men, o kas metus teigiama, kad GERIAUSIA VEISTI veisti nepraleidziant ne vienos (nebent isimtiniais atvejais). Ar cia tiesiog toks isitikinimas ar tradicija?

wolfin 30-07-2008 19:22

del veisliu paskirties kur skiriasi tik plauko struktura tikrai nesutinku. taciau kaip minejau tai jau kinologines subtilybes.
savo poziuri pasakiau :) , kuris abejoju ar keisis.

vike 31-07-2008 10:19

Vaiva, skaičiuosim, skaičiuosim ;-) :lol:
Visiškai pritariu Giedrės pasisakymui :)

wolfin 31-07-2008 13:06

nu tai tuomet as busiu daugintoja :) ir uzsiiminesiu sexturistika dar daug daug metu. :twisted:

na cia amzinos diskusijos ir kaip visada yra du frontai- veiseju ir kitu.
veisejai aisku skirstomi dar i tam tikras kategorijas, taciau juos supranta tik veisejai.

o prasau - diskutuokit ir toliau tik nevartokit necenzuriniu ir izeidziu zodziu. nes reiks banint :)

Vaiva 31-07-2008 13:43

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 150642)
Vaiva, skaičiuosim, skaičiuosim ;-) :lol:
Visiškai pritariu Giedrės pasisakymui :)

Na mes jau paskaičiavom kiek man kainuos vien kelionė iki patino tik dar nežinom kiek kainuos gyvenimas Olandijoj, maistas, kiek pasiimt pinigų jei neduok die kas nors mašinai, taip pat dar nežinia, kiek mokėsiu už kergimą. Taip pat prieš tai reikalingi chlamidiozės bei stafilokoko tyrimai, progesteroną reiks daryti ne kartą akivaizdžiai (sprendžiu pagal Bruknės mamą). Taip pat echoskopas, pagerinta kalės mityba besilaukiant bei maitinant šuniukus, šuniukų nukirmėlinimas, skiepai, dokų išėmimas, eksportiniai dokai (kiek ten sakei kainuoja, wolfin?), šuniukų primaitinimas... Be to, aš nesu veterinarė, tad norėčiau būti tikra, kad reikalui esant pas mane atvažiuos veterinaras kalei gimdant - tai irgi kainuoja. Nu nekvepia man bizniuku, nekvepia... Ypač turint omeny, kad titulai kalei renkami tik reklaminiais tikslais. O parodos bei kelionės irgi kainuoja.

wolfin 31-07-2008 13:48

Vaiva vis tiek ir tu ryskiai LEXUS'o nori :) as jau va is dvieju paskutiniu vadu dvi padangas nusipirkau ir pakabuka raktams :)
as jau net neskaiciuoju kiek ko isleidziu iki suniuku ir po suniuku. nes ko gero suma parguldytu ant menciu :) zodziu turistaujam ir tiek :) ir dziaugiames vaikais

Vaiva 31-07-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 150682)
Vaiva vis tiek ir tu ryskiai LEXUS'o nori :) as jau va is dvieju paskutiniu vadu dvi padangas nusipirkau ir pakabuka raktams :)
as jau net neskaiciuoju kiek ko isleidziu iki suniuku ir po suniuku. nes ko gero suma parguldytu ant menciu :) zodziu turistaujam ir tiek :) ir dziaugiames vaikais

Noriu Lexuso. Bet jei užsiimsiu Bruknės kergimu, apie Lexusą pasvajot :D

Vaiva 31-07-2008 15:35

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 150530)

Gavau prašymą iš Daivos D. (taksų Daivos). Cituoju:
"gal gali perduot nuo manęs wolfdogo forume tam auuuuu, kad nekliedėtų apie garbanotus taksus, ir išvis prie taksų tegu nelenda, o tai nagus nukaposiu. Tegu svaičioja apie akitas ar ką tik nori, tik prie taksų tegu nelenda"

Guu 31-07-2008 16:30

Ohoho, kokį protektoratą taksai turi :lol: Ar nepamirštam, kad laisvoj šaly gyvenam ir žodžio laisvę turim ;-)? Tik į ją ir nusišnekėjimo (iš nežinojimo arba kvailiojant) laisvė įeina, bet čia jau putok neputojęs, visų ant savo (taksiško) kurpaliaus neužtempsi. Tad geriau žmones šviesti, kad garbanotų taksų nebūna (o su dredais kaip?), o ne kirviu švaistytis žadėti, a? Gyvenkim draugiškai.;-)

P.S. Ir dar, taksas - ne (visiem) dievas, ir jų vardo minėjimas nėra nusižengimas. :rock_3
P.P.S. Dėl šventos savų nagų ramybės gal reik apie garbanotus CsV kalbėt? :lol:

vike 31-07-2008 16:45

Daiva kaip visada persistengia su savo taksais :p
na jei jau temą sukat link mašinyčių, tai lexus'o kaina nėra ypatinga, taip kad labai didelio biznio sukt nereiks, kad įsigytum ;)
Visiškai ne į temą, ale, wolfin, ką reiškia žodis seksturistika?? :shock:

Vaiva 31-07-2008 16:53

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 150735)
Visiškai ne į temą, ale, wolfin, ką reiškia žodis seksturistika?? :shock:

Nu jaunuole, apie sekso turizmą nesate girdėjus? :shock:

vike 31-07-2008 17:30

Dėkui, dėkui, vis dar jaunuolė ;-) atsiprašau, niekaip nesusiejau žodžių turizmas ir turistika :shock: pirmą kart girdžiu :roll: turizmas, turistas, bet turistika??

auuuu 31-07-2008 18:02

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 150720)
Gavau prašymą iš Daivos D. (taksų Daivos). Cituoju:
"gal gali perduot nuo manęs wolfdogo forume tam auuuuu, kad nekliedėtų apie garbanotus taksus, ir išvis prie taksų tegu nelenda, o tai nagus nukaposiu. Tegu svaičioja apie akitas ar ką tik nori, tik prie taksų tegu nelenda"

heh....

:peace

wolfin 31-07-2008 21:53

nemaisom - rasosi sexturistika :) tai vieno asmens is Slovakijos panaudotas veisimo apibudinimas :)

kadangi buvo adresuotas man asmeniskai ir vis prisimenant musu gincus, asmuo megsta si zodi vartoti, tai ir sakau, kad as uzsiimu sexturistika.

:rock_3

auuuu 14-05-2009 14:05

na ka, prisiminiau sita tema, kai pamaciau vieno ir to pacio veislyno pavadinima ta rugpjucio menesio planuojamose vadose net tris kartus...ar ne per daug kaip vienam padoriam veislynui..?..ir dar veisti suni, kuriam 9 metai..

wolfin 14-05-2009 14:07

del amziaus tai cia reik ziuret i taisykles tos salies, o del 3 vadu. Kuo tai blogai, jei turimos 3-5 kales- ir visos gali turet suniuku? kergti tik viena, o kitu ne?
suprantu jei ta pati kale butu kergiama kas puse metu, o cia to nera. Tai va pirmo klausimo dalies ir nelabai suprantu :)

Vaiva 14-05-2009 14:12

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 212262)
na ka, prisiminiau sita tema, kai pamaciau vieno ir to pacio veislyno pavadinima ta rugpjucio menesio planuojamose vadose net tris kartus...ar ne per daug kaip vienam padoriam veislynui..?..ir dar veisti suni, kuriam 9 metai..

O kodėl per daug, jei žmonės nesėdi darbuose po 8 val., o gali savo laiko didelę dalį skirti šunims? Ir jei tų šunų kokybė kalba pati už save? O ir rujoja juk kalės kaip tyčia vienu metu :D

Kalė 9 metų gali būti kergiama jei sutinka veisimo komisija ją apžiūrėjusi. Jolly, kaip ir jos mama, kuri būdama 13 metų yra gavus BOB'ą :D, labai stipri, geros sveikatos kalė. Be to, ji tikrai duoda superinius šuniukus, bent aš kiekvienoje jos vadoje matau bent po vieną patiną, su kuriuo mielai kergčiau savo kalę. Aegis, Balrog, Eury, Eligo, Geryon, Jabberwock, Karcharot... Jei reikėtų spręsti "pataupyti" tą devynių metų puikios sveikatos kalę ar kergti - aš kergčiau. Veislės labui.

auuuu 14-05-2009 14:48

trys vados vienu metu. vadinas kazkur 21 suniukas (vidutiniskai imant vienoj vadoj - 7 suniukai). sunkumai kiltu jau tik juos ir motinas priziurint, o kur dar surast visiem vienu metu gerus seimininkus, jei nori, kad tavo suniukai butu mylimi, neaugtu prie tvoros seimininkus matydami tik per desimt metru atstuma ir bendrauti gaunantys tik tuomet, kai atnesa bliuda su kose...

jolly suniukai ir man patinka, taciau tai nereiskia, kad turetu patikti kergimas 9 metu moteriskes....

wolfin 14-05-2009 14:51

kas buvo pas margo ir jos namuose zino, kad to ka rasai niekad nebuvo ir nebus :)
as jai duociau savo vadas augint nes zinau kokia prieziura ir auklejima tures suniukai.

Vaiva 14-05-2009 14:54

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 212287)
trys vados vienu metu. vadinas kazkur 21 suniukas (vidutiniskai imant vienoj vadoj - 7 suniukai). sunkumai kiltu jau tik juos ir motinas priziurint, o kur dar surast visiem vienu metu gerus seimininkus, jei nori, kad tavo suniukai butu mylimi, neaugtu prie tvoros seimininkus matydami tik per desimt metru atstuma ir bendrauti gaunantys tik tuomet, kai atnesa bliuda su kose...

jolly suniukai ir man patinka, taciau tai nereiskia, kad turetu patikti kergimas 9 metu moteriskes....

Na matai, kai veislynas yra toks žinomas kaip jų, kai šunys laimi parodas, reproduktoriai iš to veislyno daug naudojami veisime, kai patys Peronai važinėja ir demonstruoja savo šunis visoje Europoje, kai šunys pasižymi puikia psichika, gerais HD rezultatais, dalyvauja dresūros varžybose, galų gale kai ir kaina yra LABAI nedidelė - esu tikra, kad reikia ir eilėj pastovėti, kad šuniuką gautum :D
O tai tu manai kad sukergė Jolly tam, kad dar babkių užkaltų iš senikės? :D

auuuu 14-05-2009 15:50

na, tiesa sakant, nieko nemanau tuo klausimu....tiesiog pasirode keista ir tiek...zmones vertini pagal save ir kai jie pasielgia taip, kaip manai, kad tu pasielgtum, pradedi bandyti suprasti...ieskoti priezasciu ir tie...
kaip jau sakiau, as tokio amziaus suns nebeveisciau, kad ir koki nuostabus jos genai butu...juk net ir m.jordan'as ar z.zidane baige savo karjera...tiesa, jie turejo apsisprendimo laisve... :roll:

Vaiva 14-05-2009 15:58

Quote:

Originally Posted by auuuu (Bericht 212323)
na, tiesa sakant, nieko nemanau tuo klausimu....tiesiog pasirode keista ir tiek...zmones vertini pagal save ir kai jie pasielgia taip, kaip manai, kad tu pasielgtum, pradedi bandyti suprasti...ieskoti priezasciu ir tie...
kaip jau sakiau, as tokio amziaus suns nebeveisciau, kad ir koki nuostabus jos genai butu...juk net ir m.jordan'as ar z.zidane baige savo karjera...tiesa, jie turejo apsisprendimo laisve... :roll:

O sakai Jolly ruja sukelta dirbtinai ir patinas per nevalią užkeltas? :lol:

O kada tu paskutinį kartą Jolly gyvai matei? :)

Su tuo kergimu tai čia žinai kaip... vieni sako, kad per pirmą rują negalima kergti. Ale kai pirma ruja 18 arba 20 mėn.?.. Kaip manai?

All times are GMT +2. The time now is 22:26.