Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Žijeme s vlčákem... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=119)
-   -   Taky jste si mysleli, že váš pes je váš? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=8939)

Hanka 29-08-2008 12:28

Taky jste si mysleli, že váš pes je váš?

http://staj.ufonek.net/index.php?pg=...eno=62&odkud=0

:lol::lol::lol:

Wolf.Angel 29-08-2008 16:23

jéééé,sem tam nasla i nasi mamku Carey.....a ze prej Stifi :lol::lol:....

CDaniela 29-08-2008 18:14

Moje Kačka je tam 3x a pokaždé se jmenuje jinak :lol:

Hanka 29-08-2008 19:23

Jo Danielo, všimla jsem si. Ode mě je tam jen Fellow :o)). Možná, že tam napíšu. Je tam taky na hlavní stránce pokyn, aby se "okradení " ozvali. Na jednu stranu je to prkotina, jde jen o fotky, na druhou stranu by se děti neměly učit vykrádat stránky......

CDaniela 29-08-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 155229)
Jo Danielo, všimla jsem si. Ode mě je tam jen Fellow :o)). Možná, že tam napíšu. Je tam taky na hlavní stránce pokyn, aby se "okradení " ozvali. Na jednu stranu je to prkotina, jde jen o fotky, na druhou stranu by se děti neměly učit vykrádat stránky......

Já to beru jako srandu. Vždyť o nic nejde. Mio je tam taky ;-)

mája 29-08-2008 21:10

Já tam mám Bena 2x , taky se pokaždý jmenuje jinak

Helenasotis 29-08-2008 21:53

No, ono je malinko rozdíl v tom, jestli tam máte psa jen vyfoceného (s tím toho moc nenaděláte) a nebo zda tam máte vlastní fotku, ke které jste nedali svolení k dalšímu užití.
Sice je to relativně prkotina, ale pokud vám začne někdo soustavně krást fotky, dopisovat si na ně vlastní copyrighty a ještě dá odkaz na vaše stránky, že tam jsou fotky "volně ke stažení", tak vše začne kapánek nabírat jiný rozměr. Ve chvíli, kdy pak dojde na to, že si jistá firma s celorepublikovou působností jaksi bez vašeho vědomí "vypůjčí" vaši fotku a začne z ní vyrábět zboží, které dále prodává, jde už opravdu o závažné porušení zákona. A dost těžko pak budete dokazovat, že zrovna v tomto případě vám to vadí a požadujete náhradu, když se jinak vesele vaše fotografie "potulují" po internetu a "kdokoli" si je může "vypůjčit".
Když jste pak v situaci, že jste do fototechniky a umu fotit investovali spoustu peněz a času, přesto jste dál jen zapáleným amatérem, který fotí zdarma pro radost, začnete se na to opravdu dívat jinak - totiž proč má na vaší námaze a investicích neoprávněně vydělávat někdo jiný?
Tenhle druhý případ nikomu nepřeji - přesto se může stát (osobně ho právě řeším).
No a že by se děti neměli učit krást, byť jde "jen" o fotky, s tím tedy rovněž souhlasím. (Jenže tohle asi opravdu pochopí až ten, kdo do něčeho investuje ten čas, finance a námahu a pak mu to někdo jen tak "šlohne".)

Takže vše má opět dvě strany pohledu ;)

Stela 30-08-2008 09:00

Souhlasím

V tomhle plně souhlasím s Helčou - není nad slušné zeptání a domluvě, ale pro takové využití fotek jako je stáj ufonek fakt nejsem. Taky tam mám psa dvakrát, ale bohužel to nejsou moje fotky.
Také jsem je nedávno kontaktovala. Našla jsem tam své fotky, ale byli pohotový a hned je potom smazali, bez větších problémů.

Stela 30-08-2008 09:11

Quote:

Originally Posted by mája (Bericht 155243)
Já tam mám Bena 2x , taky se pokaždý jmenuje jinak

Maruško buď ráda že ti z něj neudělali fenu mě udělali z Eimi 2 x psa :lol:

Tyna 30-08-2008 13:13

Mně se podařilo nechat odtamtud stáhnout i fotky, které nebyly moje, ale byl tam můj pes, chce jen trochu trpělivosti a dostatečně dlouho otravovat ve stylu, že si nepřeju, aby mělo moje zvíře cokoli společného se stránkama podobného ražení. Fotka se tam objevila hned po výstavě i s výstavním číslem, byla jsem na ní i já :roll:.

Mirkawolf 30-08-2008 22:14

Ja naprosto souhlasim s Helcou, ze stejnych duvodu, jake uvadi. Taky jsem tam x-krat mela fotky mych holek, a vzdycky me dokazalo vytocit, kdyz pod fotkou, kolikrat s mym copyrightem pres, bylo napsano ze si to dotycny uzivatel nafotil sam. Pokazde jsem pozadala o stazeni fotky a bylo mi vyhoveno, a asi to tem Ufonkarum doslo, uz jsem tam svoje psy dlouho nenasla.
Vzhledem k tomu, ze ale fotim i jine pejsky, tak bych musela prohledavat totalne cely Ufonek a na to nemam silu :( :|

CDaniela 31-08-2008 09:34

Téma se týká webu Ufounek, ne? Fotky mých psů nejsou z mé "dílny" a proto je mi úplně jedno jestli je holky z Ufounka používají. To, že Kačku nabízejí jako krycího psa mě dokonce pobavilo. Osobně si zase myslím, že toto je jedna z lepších variant zábavy dnešních dětí. ;-)
Pokud vám ostatním umístění vašich fotek na jejich stránkách vadí máte rozhodně právo nechat je stáhnout.

CDaniela 31-08-2008 09:43

A Mio je fenečka Klárka :cool:

Pavel 31-08-2008 21:51

Quote:

Originally Posted by Tyna (Bericht 155300)
chce jen trochu trpělivosti a dostatečně dlouho otravovat ve stylu, že si nepřeju, aby mělo moje zvíře cokoli společného se stránkama podobného ražení. Fotka se tam objevila hned po výstavě i s výstavním číslem, byla jsem na ní i já :roll:.

Já myslím, že to nechce žádnou trpělivost, protože to by člověk nic jinýho nedělal, než pořád projížděl podobné servery. Navíc pod plemenem československý vlčák jsou i jiná plemena, takže není vyloučeno, že nějaké čévéčko se objeví třeba pod knírači. To budeš projíždět denně ty desítky stránek ? Ne, prostě to chce, aby majitelé fotek se domluvili a podali společně trestní oznámení na jmenovaný server. Jen tak se dá podobným věcem zabránit.

Pavel 01-09-2008 11:59

ufonek.net je server založený na kradení fotografií. Už z principu. Virtuálního pejska si tu založí jen člověk, který žádného doma nemá. A kde vzít fotku ? No tak si projede web a nějakou si zkopíruje. Jak je vidět i z upozornění webmastera na úvodní stránce, zřejmě je to docela běžná akce. Jen by mne zajímalo, jak takového piráta potrestají :D.

Anarvin 01-09-2008 14:50

Zdravím,
tak to mi přijde malinko drsný, podávat na nějaký děti žalobu,´proč? jen proto, že nám to právní zákon umožňuje? Až půjde o pirátství ve smyslu co píše Helena tak bych neřekla ani půl slova a nějakým způsobem to řešila...pokud jde ale o děti, kteří si někde stáhnou fotky pejsků či koní a na internetu se o ně "starají" protože prostě nemůžou mít doma vlastní zvíře tak bych v tom žádný problém neviděla. Nepoužívají ty fotky do reklam ani na nic podobného,prostě se jim Vaši psi líbí a tak si je "osvojí" alespoň na tom netu... a někteří už by je za to pranýřovali...uf...trošku drsné.:roll:

CDaniela 01-09-2008 16:45

Mám podobný názor jako ty.
Nehledě na to, že původní téma bylo rozvedeno poněkud jinam, než Hanka zamýšlela. Aspoň já mám takový pocit. Pokud vím, nešlo o žádné kradení fotek, ale o pousmání se nad zjištěním, že "můj pes není můj".

mája 01-09-2008 21:46

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 155457)
ufonek.net je server založený na kradení fotografií. Už z principu. Virtuálního pejska si tu založí jen člověk, který žádného doma nemá. A kde vzít fotku ? No tak si projede web a nějakou si zkopíruje. Jak je vidět i z upozornění webmastera na úvodní stránce, zřejmě je to docla běžná akce. Jen by mne zajímalo, jak takového piráta potrestají :D.

Tak tady Pavle nemáš úplně pravdu, mám tam Bena 2x a obě fotky jsou z intercanisu, kde si psi fotili děti, tu jednu slečnu si pamatuji docela přesně, protože jsem ji upozornila že fotí ze špatného úhlu. Proto jsem tam žádnou reakci nepsala, jinak ze skušenosti jiných vím, že stačí upozornit admina a fotka je stažena.

Hanka 02-09-2008 10:38

Ahoj, chápu Helenu i Mirku ohledně kradení fotografií (Helčo pak dej vědět jak jsi uspěla s tou firmou:rock_3), to musí být k naštvání. Tohle mě ale nerozčiluje až tak, abych na ně podávala žalobu. Asi tam jen napíšu, aby smazali fotky mého psa.......

Pavel 03-09-2008 09:37

Já jsem nikde nepsal, že se má podávat žaloba na děti, ale na majitele serveru. Jinak mi připadne úplně jedno, zda autorská práva porušuje dítě nebo dospělý, efekt je úplně stejný. Stejně jako dítě má vědět, že nesmí někoho zabít nebo krást v samoobsluze, mělo by vědět, že nesmí krást fotky nebo texty na internetu. Jaký je v tom rozdíl ?
Maruško, samozřejmě, že je tam i spousta fotek, které si děti samy vyfotí, ale jak je vidět z upozornění na úvodní stránce, s porušováním autoráků je to na serveru hodně velký problém.
Mně osobně je to buřt, protože mé fotky tam nejsou (zatím). Protože se živím publikováním textů a fotek, mám s porušováním autoráků své bohaté zkušenosti. A vím, že jen rasantní postup proti porušovateli je jediný účinný.
Anarwin - není přece nic jednoduššího, než fotku získat zcela legálně tak, že se prostě majitele zeptám. Pokud je dítě schopno si vytvářet virtuální zvířátko na netu, tak už je zřejmě gramotné a může poslat email.

Anarvin 04-09-2008 14:43

Pavel:
Děti, které jsou na těch stránkách samozřejmě gramotné jsou,sice neznám jejich věk,ale myslím si, že jim tak nějak nedochází, že něco kradou. Pokud se jedná opravdu o děti, tak bych v tom neviděla hrozbu...Rozdíl v tom je, protože v jejich věku si jen málo z nich řeknou:"Aha, to je špatné když si tu fotku stáhnu a dám někam jinam". A taky je mohli stáhnout z webu kde není uveden kontakt na všechny majitele konkrétních psů na fotkách...
Ovšem pokud má člověk špatné zkušenosti s kradením a uveřejňováním fotek, pak už je asi jedno zda se jedná o děti nebo ne...

Pavel 04-09-2008 14:53

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 156173)
ale myslím si, že jim tak nějak nedochází, že něco kradou... Rozdíl v tom je, protože v jejich věku si jen málo z nich řeknou:"Aha, to je špatné když si tu fotku stáhnu a dám někam jinam".

Pak ovšem nemají co dělat na internetu. Když 10 leté dítě něco ukradne v obchodě, tak to taky omluvíš tím, že si plně neuvědomuje, že krade ?

Quote:

Pokud se jedná opravdu o děti, tak bych v tom neviděla hrozbu...

Právě naopak. Pokud jsou to děti a tolerujeme jim krádeže, pak jim vlastně říkáme, že to je normální, že krádež se toleruje.

Quote:

A taky je mohli stáhnout z webu kde není uveden kontakt na všechny majitele konkrétních psů na fotkách...

No to už je trochu krkolomná knstrukce. Dej příklad webu, kde jsou k dosažení fotky ČsV a kde není žádný kontakt.

Quote:

Ovšem pokud má člověk špatné zkušenosti s kradením a uveřejňováním fotek, pak už je asi jedno zda se jedná o děti nebo ne...

To přece není v tom, zda s tím člověk má zkušenost nebo ne. Krádež je krádež a pokud ji tolerujeme dětem, tak je to o to horší, protože si vychováváme další silnou generaci pirátů a darebáků.

Anarvin 04-09-2008 15:33

Ne, když dítě něco ukradne v obchodě tak je to naprosto něco jiného. Je to něco hmatatelného co si vezme do ruky a odnese. Fotku jen přesune z webu na web. Že nesmí krást ví snad každé mále dítě, ale že je krádež stáhnout si fotku spousta z nich neví ... Máš děti Pavle? Pokud ano tak je jistě učíš již odmalička, že krást je špatné,ale budeš desetiletému dítěti vysvětlovat ať tu fotku nestahuje, že je to nezákonné a nedej bože že na něj podáš trestní oznámení, když ji zveřejní jinde? Já mám desetiletého brášku, ten si také stahuje fotky,dokonce si vytvořil své stránky kam si dává svá zvířatka a texty z jiných stránek o zvířatech...a v životě by mě nenapadlo považovat to za krádež, protože si to tam dal, aby to rozšířil pro další lidi, aby lidé věděli, že má rád zvířata a co o nich ví... nevidím na tom vůbec nic špatného. Nešíří to se špatným záměrem a nezneužívá jich nijak.
Co je na tom krkolomného, najdu si fotku, kterou mohl fotit kdokoliv a je na ní kdokoliv a asi nebudu shánět toho dotyčného jestli mi teda dovolí ji někam dát... (např.vyhledavač google)ale pořád tam vidím to 10-ti leté dítě, které s tím nemá zlý úmysl...
Neřekla bych, že tím, že si bráška stáhl cizí fotky a dal si je na svůj web vyrůstá v piráta a darebáka...:lol:
Tvůj názor ti ale neberu,tak se nemusíš hned rozčilovat.

Pavel 04-09-2008 15:54

Já se vůbec nerozčiluju. Dítě už mám dospělé a představ si, že nekrade a že od chvíle, kdy zasedlo k počítači, tak ví co smí a co ne.
Chápu, že dítě určitě nekrade fotky se zlým úmyslem, ale to není pro krádež omluva. Copak zloděj krade se zlým úmyslem. Ne. Jen potřebuje peníze na živobytí. Bohužel lidé (a jak je vidět, tak ani dospělí) nechápou, že není rozdíl mezi vlastnictvím věci a vlastnictvím duševním. Já jsem musel někam jet (čas, peníze za cestu), tam jsem musel čévéčko najít a vyfotit (foťák něco taky stál), pak jsem musel fotku stáhnut do PC a upravit (počítač jsem taky nedostal zadarmo a programy už vůbec ne). No a pak si fotku někdo prostě stáhne a použije. Myslíš, že mne okradl méně, než kdyby mi ukradl z auta třeba ten foťák ?
Zlodějna je prostě zlodějna a je úplně jedno, kdo ji provádí a s jakým úmyslem. Krádež není trestná proto, že ji někdo myslí zle, ale proto, že někoho druhého poškodil. Takže úmysl je úplně vedlejší.

Mackie 04-09-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 156195)
Já mám desetiletého brášku, ten si také stahuje fotky,dokonce si vytvořil své stránky kam si dává svá zvířatka a texty z jiných stránek o zvířatech...a v životě by mě nenapadlo považovat to za krádež, protože si to tam dal, aby to rozšířil pro další lidi, aby lidé věděli, že má rád zvířata a co o nich ví... nevidím na tom vůbec nic špatného. Nešíří to se špatným záměrem a nezneužívá jich nijak.

A to je problem dnesnych deti, ktore si pokradnu fotky a texty z inych stranok, ano pokradnu, ani neuvedu zdroj, ani sa nespytaju vlastnika, ci to mozu uverejnit, a prezentuju to dalej. A preco je to tak? Lebo im to dospeli toleruju. Samozrejme sa to netyka len 10 rocnych deti, ale kohokolvek, kto si na svoje stranky nakopiruje vselijake odborne texty a vydava ich za vlastne (vela psickarskych rad je pisanych formou "mali sme fenku, ktora.." a nedaju si ani tu namahu, aby to zmenili, ked oni ani fenku nemaju - priklad). Aj v takomto pripade staci poslat email prevadzkovatelovi prislusnej domeny (vacsinou ide o free web sluzby) a poziadat o napravu. Mrkni sa na stranky svojho brasku, ci tam aspon uvadza zdroje tych clankov a fotografii, aby nebol prekvapeny, ked mu pride varovny mail, ze to ma odtial odstranit, lebo mu bude stranka zrusena.

Anarvin 05-09-2008 07:50

Pavel: Bráška taky není zloděj, nikdy by nic neukradl, ba naopak, ví co je zlé a co dobré,ale to co píšeš je fakt přehnané. Nehledě na to že diskuze začala s úsměvem na rtech a ty jsi to pojal za jiný konec. Věřím, že naštve, když Ti něco někdo ukradne, například ty fotky, a použije je pro svou propagaci, či vydávání se za autora. Pokud si ale děti k fotce píší, že těm psům dali žrádlo atd... tak myslím, že debata došla až zbytečně daleko a nemístně. Když se tam objeví naše Becky, tak to vůbec nebudu řešit, ty jim určitě napíšeš, aby fotky stáhli...a to je vlasntě celé. Každý to pojmeme po svém.
Mackie: s bráškem žádnej problém nemáme, rodiče mu netolerují co je špatné. Stránky jsem s ním tvořila já a nevidím na tom nic špatného a jsem si 100% jistá, že mu nikdy žádný varovný e-mail nepřijde. Asi mluvíš z vlastní zkušenosti o problémových dětech,to ale u nás tak není. Fotky ani texty nezneužívá, nevydává za své ani nic podobného.
Hezký den všem

Pavel 05-09-2008 08:27

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 156422)
Bráška taky není zloděj, nikdy by nic neukradl, ba naopak, ví co je zlé a co dobré,ale to co píšeš je fakt přehnané.

Hmmm, ale výše jsi napsala, že si stahuje cizí texty a ty si dává na své stránky ??? Přehnané na tom nic nevidím. Ty zjevně nechápeš, co to je duševní vlastnictví a že i napsání smysluplného textu dá práci a námahu. Ale to je bohužel v našich krajích zcela obvyklý názor. Proto jsme, kromě jiného, na špici v softwarovém a hudebním pirátství a proto u nás jsou dokonce případy, kdy vysokoškolští profesoři kradou části textů svých kolegů do vlastních prací. Je to bohužel velmi smutné :(.

Quote:

Nehledě na to že diskuze začala s úsměvem na rtech a ty jsi to pojal za jiný konec.

Já na téhle diskuzi nic úsměvného nevidím. Možná jsou lidé, kteří se při pohledu na poškozování práce jiného smějí a hrozně je to baví, já tedy mezi ně rozhodně nepatřím.

Quote:

Věřím, že naštve, když Ti něco někdo ukradne, například ty fotky, a použije je pro svou propagaci, či vydávání se za autora. Pokud si ale děti k fotce píší, že těm psům dali žrádlo atd... tak myslím, že debata došla až zbytečně daleko a nemístně.

Proč stále srdceryvně operuješ těmi dětmi ? To je takové hraní na city sociálním cítěním. Dám příklad z kynologie. Procentuálně nejpočetnějšími plemeny (vzhledem k velikosti populace), které napadají a zraní člověka jsou jezevčíci, knírači a kokršpanělé. Když se projednával zákon o tom, žeby v městech měli psi, s výjimkou přesně stanovených míst, chodit pouze s košíkem nebo na vodítku a žeby za nedodržení byly velice vysoké pokuty, tak se strhla "sociální smršť". "Co bude dělat chudá babička důchodkyně, která má malého jezevčíka jako jediného přítele, když jí strážník bude muset předepsat takovou pokutu ?", vyřvávali populisté. A já se ptám, myslíš, že pokousání od psa babičky bude jiné, než pokousání od psa majitele s vilou a mercedesem ? Je velice laciné a nesmyslné argumentovat dětmi, důchodci nebo podobně slabými sociálními skupinami.

Quote:

Když se tam objeví naše Becky, tak to vůbec nebudu řešit, ty jim určitě napíšeš, aby fotky stáhli...a to je vlasntě celé. Každý to pojmeme po svém.

Jak to budeš řešit Ty, to je Tvůj problém a Tvé svědomí. Já jim nenapíšu aby fotky jen stáhli, ale budu také požadovat náhradu. Myslím, že když rodiče dítěte budou muset zaplatit něakou tu stokorunu za zneužití fotky, jsem si jit, že se postarají aby jejich dítě nadále nebylo pirátem.
Ale neboj, nejsem takový, jakého by mne mnozí rádi viděli. Pokud mne někdo osloví a chce mé texty nebo fotky smysluplně využít, tak s tím nemám problém. Poskytl jsem už své fotky zdarma mnohokrát a své texty stejně tak. Je to jen o slušnosti a dohodě.

Quote:

Mackie: s bráškem žádnej problém nemáme, rodiče mu netolerují co je špatné. Stránky jsem s ním tvořila já a nevidím na tom nic špatného a jsem si 100% jistá, že mu nikdy žádný varovný e-mail nepřijde. Asi mluvíš z vlastní zkušenosti o problémových dětech,to ale u nás tak není. Fotky ani texty nezneužívá, nevydává za své ani nic podobného.
Hezký den všem

No a tohle je "třešnička na dortu". Rodiče mu netolerují, co je špatné, a kradení fotek tedy zřejmě špatné není. Stle nechápeš, že zneužití fotek a textů není v tom, že je vydáváš za své, ale v tom, že je bez souhlasu autora vůbec použiješ. Navíc stránky, na kterých jsou nakopírovány cizí texty, jsi mu pomáhala vytvořit. Gratuluji :D.

darley 05-09-2008 08:32

Ak ich má na svojej stránke a bez uvedenia pôvodného majiteľa, tk ich vydáva za zvoje! A 10 ročný chlapec je už dostatočne veľký a rozumný, aby to chápal a nerobil. Je super, že nefajčí niekde s tlupu kamarátov a napriek tomu sedí za pc, ale aj to má svoje hranice. Keď chce ukázať, čo o tých zvieratách vie, tak nech to napíše sám. Zlepší sa mu slovná zásoba a bude mať aj lepší pocit. Ja len ľutujem, že ty sa k tomu staviaš takto. Tvoj brat robí niečo zlé a ty mu v tom ešte pomáhaš a obhajuješ ho.

Táto téma sem mohla byť vložená ako - pousmejme sa nad tým. Ale každý to berie inak. Ja kebyže tam nájdem mojich psov, tak to určite riešim.

Anarvin 05-09-2008 08:45

Tak začínám mít pocit, že by sis měl poposednout a přestat úrážet, je to ubohý a laciný a když už se tady oháníš takovýma slovama a moudrama, tak bys mohl mít aspoň trochu úcty kor na stránkách který vedeš či co. a laskavě se nezmiňuj o mých rodičích co dělají špatně nebo ne!!!!!!!!! Já se do tvé rodiny taky nenavážím.
Mysli si co chceš. K tomu, že jsem mu je pomohla vytvořit jsem se přiznala sama a osobně a nemám se za co stydět. Oháním se dětmi, protože jde o děti a ten příklad je úplně o něčem jiným co uvádíš,ale prosím. Požaduj si pokutu po kom chceš, ale je to směšný. Řekla jsem svůj názor a tys ho asi neunesl, musím se smát jak se rozčiluješ pro každé téma tady na stránkách a seš věčná opozice :lol: to zase gratuluji já tobě... Člověk tady nemůže říct nic, abys nebyl okamžitě na druhé straně břehu a nepouštěl se do něj...zkus někdy zapřemýšlet, že to třeba není myšleno špatně a člověk jen vyjadřuje svůj názor než začneš urážet a navážet se do někoho cizího.

Anarvin 05-09-2008 08:47

darley: neřekla jsem že neuvádí autora textů. Pouze to, že si texty stáhl a dal jinam.

darley 05-09-2008 08:50

Ale nepovedala si ani, že ich tam uvádza...:lol: Takže to ber ako príklad... Ale z toho čo si písala mi vyplýva, že ich tam neuvádza

Anarvin 05-09-2008 08:53

Ne, Pavel psal, že se ty děti neptaly autorů zda tam můžou text či obrázek uložit, k tomu jsem psala, že se samozřejmě nikoho ani bráška neptal. a odkud to stáhl tam uvedené má, ale to je stejně jedno.

Pavel 05-09-2008 08:59

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 156435)
Tak začínám mít pocit, že by sis měl poposednout a přestat úrážet, je to ubohý a laciný a když už se tady oháníš takovýma slovama a moudrama, tak bys mohl mít aspoň trochu úcty kor na stránkách který vedeš či co. a laskavě se nezmiňuj o mých rodičích co dělají špatně nebo ne!!!!!!!!! Já se do tvé rodiny taky nenavážím.

Ani slovem jsem Tvé rodiče neurazil. Zkus si znovu přečíst mé příspěvky.

Quote:

Mysli si co chceš. K tomu, že jsem mu je pomohla vytvořit jsem se přiznala sama a osobně a nemám se za co stydět. Oháním se dětmi, protože jde o děti a ten příklad je úplně o něčem jiným co uvádíš,ale prosím.

V čem je jiný ? Dítě, které krade je stejným zlodějem, jako dospělý.

Quote:

Řekla jsem svůj názor a tys ho asi neunesl, musím se smát jak se rozčiluješ

Jak jsi přišla na to, že se rozčiluji ? Já Ti jen trpělivě vysvětluji, že krást texty a fotografie je stejné, jako krást auta nebo v samoobsluze.

Quote:

Člověk tady nemůže říct nic, abys nebyl okamžitě na druhé straně břehu a nepouštěl se do něj...zkus někdy zapřemýšlet, že to třeba není myšleno špatně a člověk jen vyjadřuje svůj názor než začneš urážet a navážet se do někoho cizího.

Tohle je diskuzní fórum, jestli chápeš, co to je ? To znamená, že se tady pouze nevyjadřují názory, ale diskutuje se tu o nich. Kdo sem cokoliv napíše, musí počítat s tím, že někdo jiný bude mít opačný názor a pak si ten svůj musí obhájit. To je smyslem diskuzních fór. Ty ale stále opakuješ jedno a totéž a žádné argumenty, které by Tvůj názor podpořily jsi nedala. Navíc obviňuješ z urážek, přestože Tě tady nikdo ani slovem neurazil. Ocituj tady jeden jediný text, kterým jsi byla uražena ? Pokud ho najdeš v mých komentářích rád se za něj veřejně omluvím.

darley 05-09-2008 09:00

Je to jedno. KEď to tam má aspoň uvedené, tak ok. Aspoň niečo. Však už nie je malý. Ja som tam chvalabohu žiadneho z mojich nenašla. a teším sa tomu.

Trepifajxl 05-09-2008 09:13

Tak jsem se sem po dlouhé době podíval a padla mi brada...
Sáhněte si do svého svědomí, co jste kde použili nebo řekli. Protože podle topho jak to soudíš Ty PPavle je duševnéí vlastnictví i věta, či text písničky atd. Ptáš se snad někoho, jestli si můžeš zazpívat svoji oblíbenou písníčku i když nejsi autor? Mi to připadá úplně na stejným levelu jak dnešní internet. kdyby jsi se rozčiloval takhle, že Ty děti trápili psa a dali to na internet aby se další mohli dívat, s chutí se přidám! Nicméně toto je směšné. Být tím rodičem, tak se těším na Tvůj e-mail nebo dopis a hodně by mě rozesmála i případná žaloba. Opravdu! :p:p:p

Všichni známe sami sebe a lidi kolem nás. Zamyslete se a jak se říká, chyťte se za nos.

Ondra.

P.S. S tou opozicí jak psala Anarvin...na tom fakt něco je. Zažil jsem to tu už párkrát taky.

Anarvin 05-09-2008 09:38

Pavle já od tebe žádnou omluvu nepotřebuju. Vím co je to diskuze-vzájemné vyjádřování názoru a diskutování o tom... ale ty seš vždy věčná opozice, jakoby jen už z principu... a stačí mi co píšeš.
To je jedno. Mám svůj názor a ten tvůj ti neberu. To jen ty se mi snažíš vnutit něco co je nevnutitelné. Ne v tomto případě. Co napsala Helena naprosto chápu a je to logické, kdyby to bylo takto tak (jak už jsem napsala na začátku) neřeknu půl slova...
I tak přeji hezký víkend

Jazzinka 05-09-2008 09:58

Tedy kopírování cizích textů na vlastní stránky bez souhlasu autora mě taky docela vytáčí. Neznám nikoho, kdo by ten souhlas odmítl dítěti dát, na všech stránkách s originálními texty je minimálně kontaktní mailová adresa. Takže snad není takový problém si ten souhlas vyžádat. Žalobou bych to neřešila (neživí-li mě to), ale snad by děti měly ovládat základy slušenosti i na internetu, pokud vytváří své vlastní stránky!
Nedávno proběhla na jednom kynolog. serveru diskuze o krmení. Slečna A dala odkaz na své stránky, že tam k tomu má článek. Paní B se ozvala, zda měla slečna A svolení autora článek zveřejnit na svých stránkách nebo proč minimálně autor není uveden. Slečna A poměrně hrubě odpověděla, že svolení má a co je komu do toho. Paní B tvrdila, že autorkou je ona a o zveřejnění na svých stránkách ji nikdo nepožádal. Slečna A místo omluvy začala argumentovat, že ten článek má přece na stránkách každý (ano, vyhledávač jej nalezl na dalších 10 dětských stránkách + stránce autorky) a nemohla tedy vědět, kdo je autor... Docela mi to přišlo smutné.

Pavel 05-09-2008 10:21

Ahoj Ondro,

Quote:

Originally Posted by Trepifajxl (Bericht 156443)
Sáhněte si do svého svědomí, co jste kde použili nebo řekli. Protože podle topho jak to soudíš Ty PPavle je duševnéí vlastnictví i věta, či text písničky atd.

Text písničky zcela určitě duševním vlastnictvím je. Co je a co není chráněno zákonem, je jednoznačně v něm uvedeno :

ZÁKON

ze dne 7. dubna 2000
o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským
a o změně některých zákonů (autorský zákon)

Předmět práva autorského
§ 2
Dílo
(1) Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo"). Dílem je zejména dílo slovesné vyjádřené řečí nebo písmem, dílo hudební, dílo dramatické a dílo hudebně dramatické, dílo choreografické a dílo pantomimické, dílo fotografické a dílo vyjádřené postupem podobným fotografii, dílo audiovizuální, jako je dílo kinematografické, dílo výtvarné, jako je dílo malířské, grafické a sochařské, dílo architektonické včetně díla urbanistického, dílo užitého umění a dílo kartografické.

(6) Dílem podle tohoto zákona není zejména námět díla sám o sobě, denní zpráva nebo jiný údaj sám o sobě, myšlenka, postup, princip, metoda, objev, vědecká teorie, matematický a obdobný vzorec, statistický graf a podobný předmět sám o sobě.

Takže věta sama o sobě není zákonem chráněna, pokud už chceš jít do extrémů. :D

Quote:

Ptáš se snad někoho, jestli si můžeš zazpívat svoji oblíbenou písníčku i když nejsi autor?

Pro své osobní účely můžeš samozřejmě jakékoliv dílo využívat volně (to říká i zákon). Ale jak ho začneš publikovat nebo veřejně předvádět, tak už jsi zákonem vázán na povolení autora (licenci).

Quote:

Mi to připadá úplně na stejným levelu jak dnešní internet. kdyby jsi se rozčiloval takhle, že Ty děti trápili psa a dali to na internet aby se další mohli dívat, s chutí se přidám!

Proč pořád operujete dětmi ? Copak děti nemusí dodržovat zákony ? Když Tě přepadne parta výrostků a bude chtít se zbraní v ruce peníze na zmrzlinu (protože ve svém věku ještě nechtějí auto nebo zajít do bordelu), tak se jen usměješ a rád jim peníze dáš, protože oni ty peníze nechtějí se zlým úmyslem, jen si chtějí koupit zmrzku ??? Stejná úroveń to skutečně je. Krádež je krádež, ať je vedena jakýmkoliv úmyslem a ať ji uskuteční kdokoliv. Ale máš pravdu, rozdíl tu skutečně je. Dospělý krade s vědomím, že dělá něco špatného. Dítě krade v tomto případě proto, že ho rodina a okolí utvrzují v tom, že nic špatného nedělá.

Quote:

Nicméně toto je směšné. Být tím rodičem, tak se těším na Tvůj e-mail nebo dopis a hodně by mě rozesmála i případná žaloba. Opravdu! :p:p:p

Myslím, že by ses asi moc nesmál, protože postihy za porušení autorského zákona jsou dnes poměrně tvrdé a soudy docela důsledně uplatňované.

Trepifajxl 05-09-2008 11:34

No vidíš to...pokud teda zpíváš u táboráku, tak by se to dalo kvalifikovat jako veřejná produkce. Mám pravdu? Teda tak by to kvalifikovali lidé jako Ty. Já ne. Ale to tak na světě je.;-)
Dětmi se neoháním. Jde tu o děti, takže je ve vysvětlení používáme. Dávejme věcem pravá jména.
Krádež to podle mě není.
Má práce i pár koníčků spočívá skoro bez výhrady v práci intelektuální, právě s těmito výstupy. Už několikrát jsem zahlédl svoje výkresy, prezentace a články někde jinde. Někde mi to vadilo, někde vůbec ne. Ale nikdy bych to neřešil nějakým upozorňováním nebo dokonce vyhrožováním žalobou.
o to víc, když jde o 12 letého kluka, který si chce aspoň trošku užít to, že má psa, když ho třeba mít nemůže. Bože lidi buďte trošku lidští, ne jen pragmatičtí a věcní. Nebylí jste malí? Myslím, že větší problém než že se objevuje pirátství na internetu je ten, že se z nás vytrácí právě ta lidskost a tolerance.

Myslím, že jsi už za svůj život napsal nebo udlěla pár prací (diplomka atd...) a opravdu pokažné to bylo vše, jak se říká", čisté? Pochybuji! A pokud ano, smekám a jsi obraz čistého charakteru.

Jeden starý pán mi řekl: "nauč se odpouštět a zapomínat, protože až budeš starý jako já, zůstane Ti už je to druhé" ;-)

No to je na sáhodlouhou debatu o těch soudních procesech. To ale přenechme jiným. Rozhodně by mě to rozesmálo...kor když jde o fotku, kde bys jen velice těžko dokazoval nějakou újmu.

Ondra.

Pavel 05-09-2008 11:49

Ondro, točíš vše trochu jinam. Pokud užiješ něčí dílo jako zdroj ke svému vlastnímu, je vše v pořádku (pokud tedy uvedeš zdroj, ze kterého jsi čerpal). Nikdy ale nemůžeš vzít např. celou práci cizího člověka, podepsat se pod ní a vydávat ji za svou.
Jinak já se vůbec nebráním, aby někdo používal mé fotky nebo texty (a výše jsem to už zmínil). Ale pouze v případě, že k tomu dám svolení. i 10 leté dítě ví, že když si chce půjčit cizí věc, musí se jeho majitele dovolit. Tolerance samozřejmě, pokud mne kontaktuje dítě a požádá o použití mé fotografie ke smysluplnému účelu, rád mu ji poskytnu. Co se týká ČsV oposkytl jsem už minimálně ve dvou případech své fotky studentům, kteří je potřebovali do svých školních prací. V tom problém není. Ale pokud někdo přijde a jen si mou věc prostě vezme, tak je to prostě krádež a nemá to s tolerancí a lidskostí nic společného.
Co se týká autorského zákona, nech si dát nějakou konzultaci od právníka. Já se psaním a focením živím, takže o tom něco málo vím. Několik přednášek našich špičkových advokátů, zabývajících se tímhle tématem jsem už také vyslechl v rámci seminářů Syndikátu novinářů ČR.
Ještě jednou opakuji, krádež je krádež a nemá s lidskostí ani s tolerancí nic společného.

Trepifajxl 05-09-2008 11:54

No way...:rock_3

Anarvin 05-09-2008 12:24

Pavle, btw. pokud jsi slyšel tolik špičkových advokátů, tak by jsi mohl vědět, že pokud podáš trestní oznámení na děti mladší 15let (a ještě za takovou prkotinu,kterou se stejně nebudou chtít naši policisté zabívat, ani na to nebudou mít čas) tak ničeho nedosáhneš... případ se odloží, jelikož ještě nedosáhly 15let a hotovo... takže hodně štěstí při podávání trestních oznámení na tento web až se tam objeví tvá fotka ;-)

Pavel 05-09-2008 12:53

Ty se stále snažíš za každou cenu mne nějak napadnout. Přečti si, co je napsáno v předchozích příspěvcích. Já nežaluji děti, ale majitele serveru, který kradené fotky zveřejnil. Ten je zodpovědný za obsah navíc když evidenně si je vědom toho, že se na jeho serveru kradené fotky často objevují.

Anarvin 05-09-2008 13:22

Nemusíš být vztahovačný, já nepotřebuju nic a nikoho napadat a už vůbec ne tebe. Je to přeci o diskuzi ne? :lol:
Takže, abych ti dokázala, že to krádež není (jak jsi zmínil snad desetkrát již):

§ 247
Krádež:
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
a) způsobí tak škodu nikoli nepatrnou

b) čin spáchá vloupáním

[c) bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí

d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo

e) byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty

Ta první část to je definice krádeže, tím, že zveřejníš fotku, tak se podle této definice NEDOPOUŠTÍŠ krádeže.
Jde tedy o porušení autorského práva, které je chráněno autorským zákonem nikoliv trestním zákonem.
Tedy ještě jednou NEJEDNÁ SE O KRÁDEŽ.
Toť vše co jsem chtěla abys pochopil, když sis to slovíčko krádež tak oblíbil a nařknul z ní tolika dětí a lidí a i mého bratra-fuj teda :p:lol:

Svorik 05-09-2008 14:18

Taky jste si mysleli, že váš pes je váš?

Pozdravujem Vás. Nedalo by sa pristupovať k veci tak, že k dnešnej už aj internetovej slušnosti patrí minimálne použitie odvolávok alebo citácii zdrojov, či už písomných alebo obrazových, ktoré pri svojej činnosti využívame. Je to, čo sa týka internetu, asi novšia vec, ktorú však musia začať zavádzať do života rodičia svojich detí už len preto, že deti sú priamymi účastníkmi týchto činností alebo priam tvorcovia, ale rodičia sú stále ich vychovávateľmi. A tak ako ich učíme povstať v MHD a uvoľniť miesto staršiemu, mali by sme ich učiť aj tomuto. Takže ja by som kvalifikoval túto vec u detí ako neslušnosť. Myslím, že deti, ktoré pracujú s internetom, veľmi ľahko pochopia túto jednoduchú vec a myslím tiež, že pokiaľ sa autor k tejto veci tiež takto postaví, skončí to napríklad slušným mailom o neslušnom správaní.

Vlado

Pavel 05-09-2008 15:25

Anarvin - to, jakou škodu krádeží fotografií nebo textů pachatel udělá, posuzuje státní zástupce, nikoliv Ty. A výši škody navrhuje poškozený. Jinak se už nemíním s Tebou dohadovat stále a stále dokola. Nemá to skutečně smysl. Vychovávej se be a svého brášku, jak chceš, mne to nezajímá. Ale pouze do chvíle, kdy se případně na porušení autorských práv nedostaneme do konfliktu spolu. Hodně štěstí.

yzengrin 05-09-2008 19:40

No, pěkně se nám to tu rozvinulo...ta takzvaná "diskuse". Na mě bohužel působí spíše jako typické štěkání jeden na druhého..Pavle-je pravda, že tě neznám osobně, nicméně tvé reakce působí skutečně často dosti agresivně či urážlivě..
Dnes jsou na PC i netu řekla bych běžně i 4 nebo 5ti leté děti..taky jim budeš vysvětlovat autorská práva? Nebo jim budeš většinu jejich činností zakazovat proto, že to není správné? (teď nemám na mysli jen téma diskuze)..Jsou věci, na které potřebuje dítě vyrůst a ono mu to dojde..nebo už bude ve věku, kdy se mu to dá vysvětlit.
Taky mám z tvých příspěvků dojem, že jsi přímo sám pan dokonalý...po všech směrech zdá se (znáš zákon, víš jak správně vychovávat psa, víš jak moc musí být majitel nejen finančně zajištěn aby mohl mít psa, víš jak správně vychovávat děti..). Z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že ne všemu se dá zabránit-ať se ti to líbí nebo ne...a to platí právě i v té výchově. A to teď mluvím o mnohem závažnějších záležitostech, než jsou nějaká autorská práva!! Hold, každý žije v jiném prostředí, má jiné zkušenosti, jiné genetické vlohy a jiné možnosti. A někdy to člověk zkrátka nezvládne, i kdyby chtěl a i kdyby se postavil na hlavu! Nemáme všichni stejné podmínky.
S autorskými právy to vidím podobně jako Helena. Pokud mi tak strašně záleží na tom, aby nikdo další nepoužil bez mého vědomí mou fotku například, mohu na ni dát copyright...nebo ne?! Mohu na ni dát podpis, nebo vodotisk...nebo ne? A v tom okamžiku, bude pro dítě fotka méně atraktivní (v případě vodotisku) a vážnému zájemci o fotku bude jasné, kdo je autorem a na koho se obrátit. Krom toho, na internetu je spousta fotek u kterých nezjistíte autora.
A ti tebou zmiňovaní studenti, Pavle, kterým jsi dovolil použít tvé fotky....byli studenti, jak jsi sám napsal. Studentovi, je minimálně 15let...a tedy už sakra dobře vědí, co činí.
Když jsi tak vzorný ve všech směrech...určitě jsi až do 18ti let nedal svým dítkům ani kapku alkoholu, určitě nemáte doma jediný nelegální program (takže jste asi milionáři), určitě jsi nikdy nestanoval tam, kde bys neměl, nikdy jsi si neodplivl na chodník, neodhodil odpadek, neutrhl v PR květinu nebo nechytal např. brouka.....bylo by toho spousta. Každý se orientuje v něčem jiném...Asi by bylo zajímavé, udělat anketu na téma: máte nelegální program? (což bude asi dost tím, že snad jen u nás jsou zrovna SW a nejen ony) neskutečně předražené. Cena samozřejmě není omluva..nicméně, zkuste dnes studovat VŠ bez PC např. A abych se zas vrátila k tématu...krádeže odborných textů, podložených těžce vydřenými a zpracovanými daty, bych rozhodně nezaměňovala s dětskými webovkami. Pokud mi to tak vadí...napíšu na své stránky zřetelně, jak se věci mají a fotky označím.

CDaniela 05-09-2008 21:02

Pavle, zkopčil sis někdy nějaké dvd nebo cd? Film, hudbu a tak. A nelži, nebo ti zčerná nos.

Pavel 06-09-2008 07:06

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 156732)
Pavle, zkopčil sis někdy nějaké dvd nebo cd? Film, hudbu a tak. A nelži, nebo ti zčerná nos.

Danielo je vidět, že Ti jde o osobní útoky. Tady se nediskutuje kopírování hudby nebo DVD, ale kradení fotografií na internetu. Ale mohu Tě ubezpečit, že DVD jsem v životě nezkopíroval. Zaprvé nejsem nějaký filmový maniak, zadruhé dnes koupíš DVD s filmem za nějakých 50 Kč a zatřetí, co mne zajímá, si nahraju z televize.
A co se týká hudby, ano zkopíroval jsem, ale pouze CD, jejichž jsem vlastníkem a pouze pro svou potřebu. Pokud Ti to zní nepravděpodobně, tak jsem členem klubu vlastníků CD a DVD a tam je kopírování pro svou potřebu z právního hlediska zcela čisté. Takže se raději vrať k tématu.

yzengrin 06-09-2008 08:44

"Hoď kamenem, kdož jsi bez viny" ....spíše o něco takového šlo Daniele, než o nějaké osobní útoky..aspoň z mého pohledu.
DVD za 50Kč...hmm, asi jak která. Hudební CD za stejnou cenu už vůbec nekoupíš (teda, když zrovna neposloucháš dechovky "Vašek a Eva").
....víc psát nemá evidentně smysl..

CDaniela 06-09-2008 08:57

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 156782)
Danielo je vidět, že Ti jde o osobní útoky. Tady se nediskutuje kopírování hudby nebo DVD, ale kradení fotografií na internetu. Ale mohu Tě ubezpečit, že DVD jsem v životě nezkopíroval. Zaprvé nejsem nějaký filmový maniak, zadruhé dnes koupíš DVD s filmem za nějakých 50 Kč a zatřetí, co mne zajímá, si nahraju z televize.
A co se týká hudby, ano zkopíroval jsem, ale pouze CD, jejichž jsem vlastníkem a pouze pro svou potřebu. Pokud Ti to zní nepravděpodobně, tak jsem členem klubu vlastníků CD a DVD a tam je kopírování pro svou potřebu z právního hlediska zcela čisté. Takže se raději vrať k tématu.

Nejde mi o osobní útoky, a už dávno vím, že s tebou se dohadovat nedá. Jde mi spíš o spravedlnost či o ten "kámen". Také jsem členem Klubu vlastníků. I tato vymoženost k nám do zapadákova dorazila (ale není to tak dlouho) Dříve ale takové kluby nebyly a kopírovalo se vesele načerno a dělal to každý. Jj pro svou vlastní potřebu ;-) Tak to se taky nesmělo :lol:

CDaniela 06-09-2008 09:04

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 156782)
Takže se raději vrať k tématu.

Ok. Vždycky záleží na míře tolerance každého z nás, na osobním pohledu na věc. Já bych rozhodně děti za kradení fotek z mojí fotogalerie nažalovala. Možná proto, že sama mám dva kluky 7 a 11 let a vím, jak to s dětmi je ...

CDaniela 06-09-2008 10:39

Právě se mi v náhodných fotách wolfdogu zobrazila moje fotografie - z mého alba na Picase http://picasaweb.google.com/smecka13...33957108136194
Mám za to Edit utrhnou hlavu? :rock_3

Pavel 06-09-2008 10:41

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 156788)
Právě se mi v náhodných fotách wolfdogu zobrazila moje fotografie - z mého alba na Picase http://picasaweb.google.com/smecka13...33957108136194

To je na Tobě. Své fotky si řeš jak chceš.

Mirkawolf 06-09-2008 11:09

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 156788)

Muzes to zkusit, ale nedoporucuji. Pro Wolfdog.org totiz plati jina pravidla :D Ja tu sveho casu nasla tucty fotek z mych Picasa alb, ktere jsem nikdy na Wolfdog neposlala a nemela jsem zajem na jejich zverejneni. Poslala jsem majitelum serveru nekolik e-mailu a zprav se zadosti o smazani, bezuspesne. Nakonec to skoncilo napadanim me osoby na forech ze strany majitelu serveru a jejich privrzencu a mazanim mych copyrightovanych fotek - tedy tech, o ktere nikdy neslo. K tomu navic byly z galerie mych vlastnich psu zde na Wolfdogu smazany temer vsechny fotografie (opet copyrightovane), ktere jsem sama poslala... Nenapadne a velice tise a bez jakekoli omluvy pak zmizely i ty kradene.

Nejvtipnejsi na cele veci je, ze Margo vyhlasila embargo na moje copyrightovane fotky (tedy na ty, o ktere nikdy neslo) a odmita je na strankach Wolfdogu zverejnit, at je posle kdokoliv. Na druhou stranu uzivatele informovala, ze mazat fotografie z Wolfdogu bude jen se souhlasem autora fotky - nu nevim, ja zadny souhlas s mazanim fotografii mych vlastnich psu nikdy nedala, ani jsem o jejich mazani nezadala.

Cili, zde se autorska prava nenosi. Na Ufonku je s majiteli serveru podstatne jednodussi porizeni.

CDaniela 06-09-2008 11:57

Aha, takže čistě teoreticky, protože zrovna v případě Edit nemám problém: Kdybych tedy chtěla smazat všechny fotky zde na wolfdogu k jejichž stažení jsem majitelům psů nedala souhlas, mám se obrátit na koho?

Mirkawolf 06-09-2008 12:45

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 156802)
Aha, takže čistě teoreticky, protože zrovna v případě Edit nemám problém: Kdybych tedy chtěla smazat všechny fotky zde na wolfdogu k jejichž stažení jsem majitelům psů nedala souhlas, mám se obrátit na koho?

No predpokladam, podle toho co Pavel napsal, ze primo na majitele serveru. Preju hodne stesti :rock_3

Pavel 06-09-2008 14:45

U každé fotky je uvedeno, kdo ji na server přidal. Na toho je třeba se obrátit. Žádné fotky nebyly přidány anonymně (na rozdíl od výše diskutovaného serveru).

Mirkawolf 06-09-2008 21:40

No pockej Pavle, to si odporujes, ne? Dneska jsi sam napsal, ze

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 156518)
Já nežaluji děti, ale majitele serveru, který kradené fotky zveřejnil. Ten je zodpovědný za obsah navíc když evidenně si je vědom toho, že se na jeho serveru kradené fotky často objevují.

Tudiz jestlize je server zodpovedny za obsah, tak ja jako fotograf se nemusim otravovat kontaktovanim vsech jednotlivych uzivatelu, kteri fotku zaslali a nechali ji bez meho souhlasu umistit na Wolfdog.org, ale pozadam o jejich stazeni primo majitele serveru. To je prece uplne stejne, jako v pripade serveru Ufonek, kde taky nepozadujeme stazeni fotky od uzivatele - zlodeje, ale primo od majitele serveru, ktery s tim nema naprosto problem.

Nebo to mam chapat tak, ze to co plati pro Ufonek, neplati pro Wolfdog? Zakon o autorskych pravech plati snad pro vsechny stejne, ne?

CDaniela 06-09-2008 21:43

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 156819)
U každé fotky je uvedeno, kdo ji na server přidal. Na toho je třeba se obrátit. Žádné fotky nebyly přidány anonymně (na rozdíl od výše diskutovaného serveru).

Aha a jak mám tedy rozumět tvým slovům Já nežaluji děti, ale majitele serveru, který kradené fotky zveřejnil.
Kdo je tedy dle tebe viník? Kdo má právo z vašeho serveru fotky stahovat? A kdo to udělá, pokud to budu požadovat?

CDaniela 06-09-2008 21:45

Mirko, předběhlas mě ;-)

Anarvin 06-09-2008 21:50

Pavle teď jsi mě už opravdu rozesmál :lol: To co jsem napsala byl výtažek ze zákona, tedy žádný můj výmysl, nebo určování nakolik vznikla škoda atd... Myslela jsem, že pochopíš, že slovo "krádež" jsi použil špatně,ale nepochopil,nevadí :lol:
Yzengrin: krásně řečeno ;-)

Mirkawolf 06-09-2008 21:53

Jeste bych rada podotkla, ze stejne tak jako nemam pravo editovat vlastni prispevky zde na Wolfdogu, tak nemam ani pravo k mazani fotografii z galerie, a to ani mnou zaslanych. Stejna "prava" jako ja ma 99,9% uzivatelu tohoto serveru, takze i kdybys mel Pavle pravdu a mela bych se s zadosti o smazani obratit primo na uzivatele, ktery kradenou fotku na Wolfdog.org poslal, tak k cemu by mi to bylo, kdyz by ji tento uzivatel nemohl smazat, ani kdyby nakrasne chtel? :shock:

Pavel 07-09-2008 08:07

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 156867)
Pavle teď jsi mě už opravdu rozesmál :lol: To co jsem napsala byl výtažek ze zákona, tedy žádný můj výmysl, nebo určování nakolik vznikla škoda atd... Myslela jsem, že pochopíš, že slovo "krádež" jsi použil špatně,ale nepochopil,nevadí :lol:
Yzengrin: krásně řečeno ;-)

Je vidět, že Tvé právní znalosti jsou na výši. Přečti si raději ještě jednou, co to je krádež (především odst. 1. a))

Pavel 07-09-2008 08:22

Quote:

Originally Posted by Mirkawolf (Bericht 156863)
Nebo to mam chapat tak, ze to co plati pro Ufonek, neplati pro Wolfdog? Zakon o autorskych pravech plati snad pro vsechny stejne, ne?

Ano, přesně tak, zákon platí pro všechny. Na rozdíl od ufonka, netajíme identitu našich uživatelů, takže můžeš žalovat přímo je. U ufonka je to složitější, protože soud těžko vezme žalobu na uživatele irishka258. Ale žalovat můžeš samozřejmě i server, to není problém. Jen je otázka, zda Ti žalobu vezme soud, když je jasné, kdo autorská práva porušil.

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 156864)
Aha a jak mám tedy rozumět tvým slovům Já nežaluji děti, ale majitele serveru, který kradené fotky zveřejnil.
Kdo je tedy dle tebe viník? Kdo má právo z vašeho serveru fotky stahovat? A kdo to udělá, pokud to budu požadovat?

Hmm, taky je vidět, že mícháš hrušky z jablkama. Kdo je viník a nemá nic společného s tím, kdo má právo fotky stahovat. Rozhodující je, kdo je tam má právo dávat. Stažení fotek můžeš požadovat jak po majiteli serveru, tak po uživateli, který je tam dal.

Quote:

Originally Posted by Mirkawolf (Bericht 156869)
Jeste bych rada podotkla, ze stejne tak jako nemam pravo editovat vlastni prispevky zde na Wolfdogu, tak nemam ani pravo k mazani fotografii z galerie, a to ani mnou zaslanych. Stejna "prava" jako ja ma 99,9% uzivatelu tohoto serveru, takze i kdybys mel Pavle pravdu a mela bych se s zadosti o smazani obratit primo na uzivatele, ktery kradenou fotku na Wolfdog.org poslal, tak k cemu by mi to bylo, kdyz by ji tento uzivatel nemohl smazat, ani kdyby nakrasne chtel? :shock:

Mirko, o čem se tady dohaduješ ? O žalobě na porušení autorských práv ? Pak je jedno, kdo má právo fotky mazat nebo editovat (viz výše). Nebo se dohadujeme o tom, koho kontaktovat, pokud chceš fotky ze serveru vymazat ? Pak není ovšem možné mazat fotky jen tak, protože to by kdokoliv mohl požádat o smazání jakékoliv fotky a tvrdit, že je jeho. Pokud chceš smazat fotku, kterou jsi umístila na server sama, pak to bez problémů majitel serveru udělá. Pokud se jedná o fotku, kterou tam umístil někdo jiný, potom musí administrátor vše konzultovat s ním.
Nechápu dost dobře, proč se pořád snažíte mne "zahnat do kouta". Na rozdíl od vás, jsem se s Margo a Przemkem musel touhle problematikou zabývat do hloubky, protože server na udání partičky kolem Soukupové nás vyšetřoval Úřad na ochranu osobních údajů. A ten kupodivu po čtyřdenní hloubkové kontrole zjistil, že máme vše v pořádku. :D

Mirkawolf 07-09-2008 10:28

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 156894)
Ano, přesně tak, zákon platí pro všechny. Na rozdíl od ufonka, netajíme identitu našich uživatelů, takže můžeš žalovat přímo je. U ufonka je to složitější, protože soud těžko vezme žalobu na uživatele irishka258. Ale žalovat můžeš samozřejmě i server, to není problém. Jen je otázka, zda Ti žalobu vezme soud, když je jasné, kdo autorská práva porušil.

Je tedy server zodpovedny za obsah na nem uverejneny, nebo ne? Protoze to co tady pises, zase neni pravda. Jak se ja prosim te dozvim, kdo je napriklad uzivatelka Anarvin? Kdyz to nepise ve svem profilu? To je prece stejne, jako u Ufonka. Porad nevidim zadny rozdil.

Quote:

Stažení fotek můžeš požadovat jak po majiteli serveru, tak po uživateli, který je tam dal.

No a to my prece vime, ze je hloupost - kdyz ten uzivatel nemuze fotky ze serveru sam smazat. Musel by zadat opet server - cili je asi logictejsi zadat primo server, ze?

Quote:

Mirko, o čem se tady dohaduješ ? O žalobě na porušení autorských práv ? Pak je jedno, kdo má právo fotky mazat nebo editovat (viz výše). Nebo se dohadujeme o tom, koho kontaktovat, pokud chceš fotky ze serveru vymazat ? Pak není ovšem možné mazat fotky jen tak, protože to by kdokoliv mohl požádat o smazání jakékoliv fotky a tvrdit, že je jeho. Pokud chceš smazat fotku, kterou jsi umístila na server sama, pak to bez problémů majitel serveru udělá. Pokud se jedná o fotku, kterou tam umístil někdo jiný, potom musí administrátor vše konzultovat s ním.
Nechápu dost dobře, proč se pořád snažíte mne "zahnat do kouta". Na rozdíl od vás, jsem se s Margo a Przemkem musel touhle problematikou zabývat do hloubky, protože server na udání partičky kolem Soukupové nás vyšetřoval Úřad na ochranu osobních údajů. A ten kupodivu po čtyřdenní hloubkové kontrole zjistil, že máme vše v pořádku. :D

Ja, Pavle, pouze diskutuji a ujasnuji si pojmy a prava. Vubec te nikam nezahanim, proste se ptam, protoze me to zajima a ty to umis krasne vysvetlit. Diky.

Pavel 07-09-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by Mirkawolf (Bericht 156910)
Je tedy server zodpovedny za obsah na nem uverejneny, nebo ne? Protoze to co tady pises, zase neni pravda. Jak se ja prosim te dozvim, kdo je napriklad uzivatelka Anarvin? Kdyz to nepise ve svem profilu? To je prece stejne, jako u Ufonka. Porad nevidim zadny rozdil.

Samozřejmě pokud uživatel není identifikovatelný, musíš žalovat server. V přípravném řízení je to na něm, zda nechá vinu na sobě a zachová anonymitu uživatele, nebo sdělí, kdo se pod nickem skrývá a pak jde žaloba proti němu.

Quote:

Originally Posted by Mirkawolf (Bericht 156910)
No a to my prece vime, ze je hloupost - kdyz ten uzivatel nemuze fotky ze serveru sam smazat. Musel by zadat opet server - cili je asi logictejsi zadat primo server, ze?

Logičtější je žádat toho, kdo fotky na server umístil. Stejně se server s uživatelem musí spojit a dohodnout, zda je majitelem fotek.

CDaniela 07-09-2008 11:37

Quote:

Hmm, taky je vidět, že mícháš hrušky z jablkama. Kdo je viník a nemá nic společného s tím, kdo má právo fotky stahovat. Rozhodující je, kdo je tam má právo dávat. Stažení fotek můžeš požadovat jak po majiteli serveru, tak po uživateli, který je tam dal.

A ty mluvíš právě tak, jak se ti to v daný okamžik nejlépe hodí.

Anarvin 07-09-2008 14:16

Pavle já číst umím, ale tobě to asi nedochází... žádnou škodu ti tím nikdo nezpůsobil, tím že jsou (tedy kdyby byly) fotky tvých psů na Ufonku... (leda psychickou:lol:) vidím, že to nemá smysl... jak říká Daniela, z toho co jsi tu napsal od začátku až do teď tak se vyjadřuješ k tomu co se ti hodí a říkáš co se ti zrovna hodí... s člověkem kterej si protiřečí v pár příspěvcích za sebou a nejspíš neumí uznat chybu se fakt nemá smysl o ničem bavit...
Ps: o mých právních vědomostech si mysli co chceš, že sem ty vložíš citaci zákona je v pořádku,ale když sem dá někdo jinej co tobě se nelíbí tak hned urážky že mé právní vědomosti jsou na výši... :lol: teda teda Pavle já myslela, že máš úroveň a kor na serveru na kterým se podílíš, se budeš chovat tak nějak normálně... nene věčná opozice co :rock_3
Mimochodem dělám v advokátní kanceláři a pár advokátů kolem sebe skutečně mám (a také patří mezi ty špičkové) ;-)

Pavel 07-09-2008 14:45

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 156928)
s člověkem kterej si protiřečí v pár příspěvcích za sebou a nejspíš neumí uznat chybu se fakt nemá smysl o ničem bavit...

Jen by to chtělo, abys mi sdělila, kde si protiřečím ??? Vždycky něco napíšeš, ale nějak Ti už nestojí zato to prokázat. Nejdřív něco píšeš o webech, kde není žádný kontakt, pak mne obviníš, že Tě urážím, ale nikdy ani přes mou výzvu nejsi ochotna to dokázat konkrétním příkladem. Zkus třeba se nejřív zamyslet, než něco napíšeš.

Quote:

že sem ty vložíš citaci zákona je v pořádku,ale když sem dá někdo jinej co tobě se nelíbí tak hned urážky že mé právní vědomosti jsou na výši... :lol:

Nevadí mi, že sem někdo dá citaci zákona, vadí mi, že nechápe její smysl.

Quote:

Mimochodem dělám v advokátní kanceláři a pár advokátů kolem sebe skutečně mám (a také patří mezi ty špičkové) ;-)

Tak se jich zkus zeptat, zda je normální stahovat si cizí fotografie a texty a používat je na vlastním webu. To je jediné, co Ti mohu doporučit.
Tahle diskuze se točí stále dokola, takže asi skutečně nemá dále smysl.

saschia 07-09-2008 15:38

Ja teda fakt nechapem co sa tu stale hadate o blbostiach.

1. Na serveri Ufonek nemas moznost kontaktovat previnilca, preto primo majitelia servera ziadaju, aby im pripadni legitimni majitelia fotografii, pokial nesuhlasia s ich uverejnenim, dali vediet a oni tie fotky stiahnu. Podla rekcii ludi to tak aj naozaj robia. Tak kde je problem? Majitel fotky sa ozve (ani trestne oznamenie nepodavas, pokial sa nejedna o zavazny trestny cin, bez predosleho upozornenia, nie?), server fotku stiahne, ditko hoc penazne nepotrestane zrazu nema svojho virtualneho psika (macku, kona, ine zvieratko), a pravdepodobne dostane od majitelov servera pokarhanie ze nedodrzuje pravidla...

2. Myslim ze je vyrazny rozdiel v skode sposobenej tym, ze niekto zoberie fotku v normalnom printovom rozliseni a preda ju alebo inak pouzije na svoje obohatenie, a ked niekto stiahne z netu fotku v rozliseni 600x400 alebo menej a tvrdi o nej, ze to je jeho virtualny psik a ponuka ho na virtualne krytie za virtualne body, ktore vyuzije na svoje virtualne vyhry vo virtualnych sutaziach. Ano, aj taketo dieta sa obohatilo, a to konkretne o radost zo psika (aspon nejakeho, zeano), ale skutocne niekomu sposobilo skodu?

3. Ano, jedna sa o porusenie autorskeho zakona, ale ako lepsie deti naucis, ze aj autorske prava su prava a ze aj dusevne vlastnictvo je vlastnictvo - tak ze im zneprijemnis kazdu chvilu na nete, zatvoris server, na ktorom sa mozu hrat podstatne zmysluplnejsie ako pri chatoch, online-strielackach alebo rovno dobrodruzstvach v realite mestkej dzungle, alebo ze ich napomenies, ze spravili nieco nespravne a das im moznost to napravit (dat si tam vlastnu fotku, alebo aspon odsuhlasenu (pripadne citovanu) fotku a v lepsom pripade sa slusne ospravedlnit)?

Anarvin 07-09-2008 16:22

Již v pátek jsem to s nima řešila a již v pátek jsem ti napsala jejich slova plus ten zákon. Nejedná se o krádež! To mi potvrdili advokáti. Smysl tedy nechápeš ty.
Toť vše, žij si se svýma názorama a podávej trestní oznámení či žaloby na koho tě napadne, jen je to drahej koníček ;-)

alexa 07-09-2008 20:53

No hezky se to rozvinulo - hlavně to fakt sedí pod tématem "Žijeme s vlčákem"...8). No na druhou stranu pokračování názvu tématu "Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV..." by možná celkem sedlo... Začíná ta diskuze být tak trochu marťanská, radši už to asi nebudu dál číst, abych nezezelenal a nenarostly mi tykadla :harhar.

Karel

P.S.: Mě kdysi psali sami zřizovatelé serveru Ufounek, jestli pro tento účel můžou použít fotky z mých stránek. Odpověděl jsem jim, že všechny fotky nejsou moje a používám je se svolením autora, tak pokud budou chtít nějakou použít za účelem, aby si děti mohly hrát, ať napíšou konkrétně kterou a k té jim řeknu jestli jo nebo ne. Od té doby se už neozvali, a myslím že tam moje psiska nejsou.

All times are GMT +2. The time now is 12:52.