Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Jantarowa Wataha startuje!!! (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=951)

Ori 13-07-2004 00:22

Jantarowa Wataha startuje!!!

w bolach wielkich "urodzila sie" nowa strona o wilczakach, a wlasciwie o jednym wilczaku, czyli o Amberku :D
Na razie dziala w wersji polskiej , niedlugo ruszy tez wersja angielska
Zapraszam do ogladania, moze cos mi doradzicie, podpowiecie...
zapraszam na wirtualna lampke szampana :twisted:
prawdziwa bedzie w Lazne :)
Mam nadzieje ze strona bedzie ewoluowac, wiec piszcie swoje uwagi
adres strony ponizej
pozdrawiamy
Ela z Amberkiem

z Peronówki 13-07-2004 10:24

Quote:

Zapraszam do ogladania, moze cos mi doradzicie, podpowiecie...
Nic juz nie wymysle - jest tam wszystko, co chcialabym wiedziec szukajac informacji o psie... :)

Quote:

zapraszam na wirtualna lampke szampana
prawdziwa bedzie w Lazne
Trzymamy za slowo... Gaga mi przypomni....

Sebastian 13-07-2004 12:19

No w końcu się za to wzięłaś :cheesy: :wink: . Ile moglismy czekać? My fani Ambera. Exxxxtra. Także niech się leje :beer Amber piwo z Kaszub. Także jak by co to wiesz gdzie tego prawdziwego sukcynitu szukać.
Wilczakowe stado z pod samiuśkich Kaszub. Hej!!!

Ori 13-07-2004 14:06

Smiej sie , smiej..
Wy macie rodzinna strone od dawna a ja musialam sama kombinowac i to jeszcze nie powielajac wolfdoga !

Sebastian 13-07-2004 14:24

Ejj tu nie ma nic do śmiacia :oops: stronka nam się podoba, a że pewne informacje kiedyś się będą powielały - przecież to wilczak i do tego wystawowo- reproduktarowo- itp.

Super.

Gaga 13-07-2004 20:35

Gratuluje i tu , jest super! Chapeaux-bas za teksty! Ale ja bym zmniejszyla powiekszone zdjecia - wtedy ukryloby sie te mniej ostre;-)
( zeby nie bylo ze same zachwyty) . Ale layout jest bardzo fajny ;-)
No i chcialam sie pochwalic ze namierzylam nowe www-dziecie zanim Ela oglosila narodziny( po prost nie moglam sie doczekac i sprawdzalam) :D

Niech sie rozwija ! :beerchug2
a o toastach w Lazne na pewno nei zapomne ! ( musze zakupic duuuuzo Alka-prim) :mrgreen:
pozdrawiam
Gaga

Ori 14-07-2004 00:11

Gaga ty sie nic nie znajesz..
zdjecia specjalnie sa nieostre, zeby bylo ciekawiej i nastrojowo :o

Ori 14-07-2004 23:01

Od jutra w pelnej wersji polsko - angielskiej!
wreszcie :P

z Peronówki 15-07-2004 13:08

Quote:

Originally Posted by Ori
Od jutra w pelnej wersji polsko - angielskiej!

Jeszcze maly tip - widze, ze masz tam stara wersje wzorca (po angielsku): tutaj znajdziesz (wreszcie) najnowszy:
http://www.wolfdog.org/eng/7.html

Ori 15-07-2004 14:55

Wzorzec ang jest z Waszej strony zwiniety a z wolfdoga nie umiem kopiowac :oops:

z Peronówki 15-07-2004 15:44

Quote:

Originally Posted by Ori
Wzorzec ang jest z Waszej strony zwiniety a z wolfdoga nie umiem kopiowac :oops:

To sie nie martw - u nas tez jest juz nowy... Wiec kopiuj.... :)

Ori 15-07-2004 16:56

Zaraz sie zabieram, tylko prosze bez skarg o prawa autorskie :wink:

Gaga 15-07-2004 21:22

Quote:

Originally Posted by Ori
Gaga ty sie nic nie znajesz..
zdjecia specjalnie sa nieostre, zeby bylo ciekawiej i nastrojowo :o

Przeanalizowałam swoje zachowanie i zmieniam: zostaw wielkośc zdjęć i podpisz, ze sa robione przez filtr zmiekczający :D Bedziesz maiła stronkę wilczakowo-artystyczna :P
Ja juz namawiałam Margo, żebysmy którgos dnia zrobiły konkurs na zdjęcie Amberka- będzie miał sesje a TY może zadowalajace zdjęcia;)
Tylko musisz jakas niezł ngrode wykombinowac jko motywcje :mrgreen:
pozdrawiam
Gaga
juz odliczam dni;-)

Ori 15-07-2004 23:07

OK, jako glowna nagroda wycieczka do Poznania i wekend z Amberkiem :o
Jako kara za ostatnie miejsce wycieczka do Warszawy i weekend z Gaga, sorry z Giga :twisted:

Gaga 16-07-2004 13:30

Hm...pomijam, że kwalifikujesz się na tortury :twisted: ale zastanawiam się jaki wymiar będzie miała potencjalna kara dla mnie osobiście?? :D
pozdrawiam
Gaga
9 dni do wyjazdu :lol:

Huan 16-07-2004 13:44

Quote:

Originally Posted by Gagazpracy;)
9 dni do wyjazdu :lol:

A dla nas to juz tylko 7 dni :evil_lol

Gaga 16-07-2004 14:54

Przemek !!! Wbijasz mi nóż w serce ..nieładnie, nieładnie.... :nono
Ja tu odcinam na centymetrze kolejne dłuuugie dnia a Ty mi tuu.ech...
pozdrawiam
Gaga
9 dni do wyjazdu :mrgreen:

Agnieszka 29-07-2004 00:18

Przejżałam tę stronkę.. sympatyczna :)

Ori 08-08-2004 00:34

Dzieki! bedzie sie rozwijac :mrgreen:
Aktualnosci w tygodniu, ale pelne zdjecia dopiero jak Pronowka zjedzie ze Slowacji

Gaga 08-08-2004 16:51

a wczersniej moze ode mnie - wysylam w poniedzialek :mrgreen:
Gaga

Ori 23-08-2004 11:52

Galeria powstala w nowej formie, zapraszam!'
ciagle jeszcze wymaga dopracowania , ale juz jest lepiej :)
sa tez zdjecia z Lazne :mrgreen:

Gaga 23-08-2004 15:28

:Rose

dla Eli

Ori 24-08-2004 00:07

wszystko trwa dlugo, bo sama nie umiem wrzucac, wyrzucac, tworzyc
Chyba czas do szkoly :oops:

Sebastian 26-08-2004 15:42

Tak nieskromnie :oops: wcinam się Elu w Twój temat, ale chciałbym zaprosić Wszystkich do naszej odmienionej ale wciąż katowanej :chainsaw2 strony rodzinnej, która aby być godna domeny wolfdog.org zrobiła się bardziej wilczakowa.
Także sorki Ela jeszcze raz ale Taro i Amber mają przecież wspólnych przodków :wolf :cheesy: .

Ori 26-08-2004 16:22

Spoko, juz sie przyzwyczailam do tej rywalizacji :twisted:
zaczelo sie rok temu a teraz znowu spotkamy sie "na ringu" w Zielonej :o
lece zobaczyc co zmieniliscie na stronie :D

Gaga 26-08-2004 19:50

Aaaaaaaaaaa! Juz wiem skad ya "inauguracja" stronki w nowej odslonie :D
Z okazji trzeciej rocznicy slubu zyczy Wam duuuuuuzo pieknych rocznic i wszystkiego najlepszego
Wasze zdrówko Rodzino Górnowicz Niewola :cake :beerchug2
Gaga

Ori 26-08-2004 19:58

Oj ja taka bystra nie bylam :oops:
ale tez Wszystkiego Najlepszego, Pieskiego zycia szczesliwego i dolszego rozwoju Rodziny! :smokin

Sebastian 26-08-2004 20:15

Quote:

Originally Posted by Gaga
Aaaaaaaaaaa! Juz wiem skad ya "inauguracja" stronki w nowej odslonie :D
Z okazji trzeciej rocznicy slubu

:oops: No nie chodziło o to :oops: ale dziekujemy za życzenia. Po prostu powoli staramy się przemycać coraz więcej wilczakowych rzeczy aby być godnym jak już wspominałem umieszczenia naszych wypocin na tym szacownym serwisie.

Gaga 26-08-2004 20:19

E tam......kazda okazja jest dobra aby podzielic sie swoim szczesciem :D

A moze byscie tak spisali cos w rodzaju "pamietnika" Taro?
Jestem tym zywotnie zainteresowana bo jak wszystko sie ulozy bede niedlugo pelnoprawnym czlonkiem tego szacownego grona :roll:
Gaga

Sebastian 26-08-2004 20:24

Chyba spróbujemy odświeżyć sobie pamięć i faktycznie coś skrobnąć o szkodniku. Mamy nawet tytuł "Z pamiętnika szkodnika czyli co wilczak potrafi..." także niedługo zaczynamy :twisted:

Gaga 26-08-2004 20:51

Koniecznie ! Pojechalam do Lazne glodna wszelkich opowiesci o wilczakac ale ludziska zaaferowani byli egzaminami ( wszak tooboz szkoleniowy) i nic gadac nie chcieli :twisted:
z informacji zanotowanych mam tylko ze wilczaki w zgory upatronej kolejnosci robia za zmywarke ( ale to znam juz u swojego psa), potrafia poniszczyc to i owo ( tez mi nieobce), ganiaja kroliki (bez skutku ) - tez mi nowina :D
A poza tym ja sa normalnie prowadzone to sa uroczymi siersciuchami ...nawet moj maz sie nie zrazil...powiedzial tylko ze sa jazgoty - ale takiego tez mamy w domu :mrgreen:
Jedna Joanka, ktora rzetelnie sie pryloyla i napisala "co wilczak potrafi" - Hallowe opowiesci wzbudzja scunek ;p
a reszta?

podrawiam
Gaga

Sebastian 26-08-2004 21:52

Ej Gaga to opuściłaś opowieści o Taro na forum poszukaj a znajdziesz porównania z Hallą . Prawie lustrzane odbicie ale co tu dużo szukać wszak to brat i siostra. Ale napewno zaspokoimy Twoją ciekawość.

z Peronówki 26-08-2004 22:20

Quote:

Originally Posted by Sebastian
Tak nieskromnie :oops: wcinam się Elu w Twój temat, ale chciałbym zaprosić Wszystkich do naszej odmienionej ale wciąż katowanej

No, no - rzeczywiscie przerobka wpada w oko. Teraz pozostaje mi jedynie przylaczyc sie do reszty i podpisac pod petycja: "Chcemy tekstow o zyciu w Tarem!" :mrgreen:

z Peronówki 26-08-2004 22:40

Quote:

Koniecznie ! Pojechalam do Lazne glodna wszelkich opowiesci o wilczakac ale ludziska zaaferowani byli egzaminami ( wszak tooboz szkoleniowy) i nic gadac nie chcieli :twisted:

Bo w tym roku mieliscie (mielismy?) pecha jesli chodzi o zycie towarzyskie - zwykle tempo bylo duzo wolniejsze: bylo wiecej osob nieszkolacych, ktore przyjechaly jedynie na wypoczynek. No i mniejsza ilosc obcokrajowcow, wiec nie trzeba bylo tlumaczyc 24/7. Mozna bylo posiedziec, pogadac. A teraz nawet nie mialam kiedy odespac.... Dobrze, ze potem mielismy tydzien na Slowacji, to czlowiek troche doszedl do siebie: rano szkolenie, potem bar, obiad, potem bar, szkolenie wieczorne i ognisko.... ;)
W przyszlym roku robimy przegrupowanie, bo Wlosi jada do Lazne cwiczyc, a my mozemy sie umowic na Slowacji na odpoczynek. Tym razem oboz bedzie kolo Martin (rzut beretem od polskiej granicy) w bardzo ladnym sprawdzonym osrodku: ogrodzony teren z domkami (standard podobno o wiele wyzszy niz w Lazne), boisko, kapielisko, ladna laka na szkolenie i inne bajery....

Ori 27-08-2004 00:53

Za rok Gaga ze Ce-niakiem pojada pewnie zdawac ZOP w Lazne :cheesy:

Gaga 28-08-2004 09:34

Z rachunkow wychodzi, ze dzieciak bedzie mial cos ok pol roku .....chcesz mnie podpuscic na najmlodszego czw z ZOP-ka? :twisted:
Kierunek niezly bo ja sie daje podpuszczac ale bez przesady ;))
Moze jeszcze zaplanujemy najmlodszego reproduktora ?? ( choc nie wiem co mowi prawo hodowlan na temat zwiazkow mlodocianych :roll: )
Gaga

Huan 28-08-2004 09:41

Quote:

Z rachunkow wychodzi, ze dzieciak bedzie mial cos ok pol roku .....chcesz mnie podpuscic na najmlodszego czw z ZOP-ka?

podpuszczac moze, ale regulamin jest regulaminem i trzeba i tak czekac az pies bedzie miec min. 10 miesiecy zanim podejdzie sie do ZOPki
Quote:

Moze jeszcze zaplanujemy najmlodszego reproduktora ?? ( choc nie wiem co mowi prawo hodowlan na temat zwiazkow mlodocianych :roll: )
Gaga

Mialabys problem konkurowac w "najmlodszym reproduktorze" z francuskimi czy wloskimi psami... tam pies roczny to juz doswiadczony reproduktor ;)

z Peronówki 28-08-2004 10:07

Quote:

Originally Posted by Przemek
podpuszczac moze, ale regulamin jest regulaminem i trzeba i tak czekac az pies bedzie miec min. 10 miesiecy zanim podejdzie sie do ZOPki

He, he....Przemek zly, bo nie mogl nic robic z Balrogiem.... ;) Niestety nawet jak braknie kilku dni to klapa.... :|

Quote:

Originally Posted by Przemek
Mialabys problem konkurowac w "najmlodszym reproduktorze" z francuskimi czy wloskimi psami... tam pies roczny to juz doswiadczony reproduktor ;)

Tzn. pragne jeszcze powiedziec, ze jednak istnieje roznica: we Francji wymagane jest minimum 12 miesiecy, bo w tym wieku pies musi zrobic 'confirmation' - wystawe podczas ktorej "sedzia-spec" sprawdza, czy dany pies przypomina wilczaka i czy nie jest "wadliwy".
We Wloszech starczy, ze pies ma rodowod....

Gaga 28-08-2004 12:35

10 miesiecy??? I nie da sie inaczej ? Eeeeeeeeeeee......nie doceniacie sily przekonywania kobiety ( i dlatego Przemek moze byc zly :D ).....a w sumie ciekawe czemu...bo przeciez gdyby znalaz sie ktos z super zrobionym psem ponizej tej granicy wiekowej to ta bariera nie ma dla mnie sensu..no chyba ze argumentem jest fakt, ze pies dojrzewa i doprowadzenie go w okresie "burzy i naporu" do poziomu godnego zaliczenia ZOP jest zadaniem duzo trudniejszym i tak naprawde weryfikujacym umiejetnosci pary pies-czlowiek?

Ale wobec tak silnego oporu pasuje i wykreslam z przyszlorocznego kalendarza zapis" lipiec- zaliczenei ZOP, BH,IPO 1, IPO 2" oraz "sierpien - interchampionat minimu 3 krycia" ....pozbawiliscie mnie marzen - nie wybacze Wam tego :twisted:
GAga

Ori 29-08-2004 12:51

Z interchampionem to podobno sa niezle jaja!
Jaj juz zrobisz co trzeba to jeszcze musisz czekac rok, poltora az przysja jakies papierki i to zatwierdza, wiec nie ma co liczyc przed 5 rokiem zycia :twisted:

z Peronówki 30-08-2004 22:03

Quote:

Ale wobec tak silnego oporu pasuje i wykreslam z przyszlorocznego kalendarza zapis" lipiec- zaliczenei ZOP, BH,IPO 1, IPO 2" oraz "sierpien - interchampionat minimu 3 krycia" ....pozbawiliscie mnie marzen - nie wybacze Wam tego :twisted:
GAga

No to podaj sobie reke z Przemkiem. Biedak w tym roku mogl robic tylko bieg - Bela go wykolowala, bo udawala, ze sie bedzie rozmnazac (aby nie cwiczyc do egzaminow, ale potem nagle wpadla na pomysl, ze jednak woli miec wakacje), mlody za mlody, a Ali nadaje sie predzej na re-so niz na testy... :mrgreen:
Ale za rok..... :twisted:

Sebastian 01-09-2004 12:44

Quote:

A moze byscie tak spisali cos w rodzaju "pamietnika" Taro?
Jestem tym zywotnie zainteresowana Gaga

Hej Gaga hej Margo
Rozpoczynamy odświeżanie pamięci i w związku z tym zapraszamy na początek "Plastusiowego tzn. Tarusiowego pamiętnika"
http://rodzinaniewola.wolfdog.org/szkodnik.html

Ori 01-09-2004 13:07

No niezle :twisted: ale...
bedzie tylko o szkodach???
moze dla rownowagi drugi pamietnik z jakimis pozytywami?

Sebastian 01-09-2004 14:10

Z pozytywów to on tylko ładnie wygląda i jest kochany (wieczorem jak śpi) :diablotin . I kropka.

Gaga 01-09-2004 14:46

No no ! Przywaliliscie z grubej rury :D Biedny Taro...takie rzeczy ...
Zdecydowanie poprosze o więcej bo weszłam w etap sfiksowanej "mamuski w ciazy" i juz planuje co bede robic z przyszlym szczeniakiem....odkurzam stare lektury , mierze lozko ( czy oprocz Gigulca zmiesci sie na nim jeszcze jeden pies biorac pod uwage, ze spimy tam tez i my ) , zastanawiam sie jakie bledy popelnilam z Giga i jak unikanc tych samych ponownie ( jesli w ogole sie da) ..
I takie teksciki znacznie mi ulatwiaja sprawe ;p
O planach zamiany mieszkania to w ogole juz nie wspomne - jedyny dylemat - remontowac od razu czy poczekac :roll:
Czekamy na wiecej
pozdrawiam
Gaga - nie do konca normalna

Sebastian 01-09-2004 18:41

Jeżeli dostaniesz malutkiego po Amberku to spoko bierz sie za remont, myślę, że geny nie pozwolą na duże odstępstwa :sweetCyberM . W każdym innym przypadku (np. ... dvor) daj se na luz. Nasze nowo wyremontowane mieszkanko zostało w dużym stopniu "odświeżone" przez Tarusia, czyt: wydrapane ściany wzdłuż framugi drzwi (bo my głupi ludzie próbowaliśmy je zastawić np. fotelem - też pomysł, jakby nie mogły być otwarte na nieogrzewany korytarz w zimie :banghead ). Ale dużo by pisać, część będzie na pewno w pamiętniku szkodnika. Będziesz w Późnej?

Kornelia

Ori 01-09-2004 18:52

Gaga nie chce malego Amberka ale to nie jest tak ze Amber nie psuje,
on po prostu nie ma okazji :twisted:
Albo klatka, albo buda, albo ze mna
I to cala tajemnica :mrgreen:

Gaga 01-09-2004 20:44

Amberka nie chce mimo,ze w Amberku jestem oblednie zakochana i Ela doskonale o tym wie :wink:
Taki jest wilczak moich marzen,- do czasu az dorosnie ten MOJ :P
A nie chce, bo szczeniaki u nas sa ciut inaczej chowane od samego poczatku niz w Czechch i to jest wlasciwie cala tajemnica.
Acha! No i Ela ( Eluniu Slonce nie zabijaj!) ma oczekiwania wobec przyszlego przewodnika dziecka Amberka i o ile one sa zroumiale dla mnie, powiem wiecj - tez mam takie plany , o tyle wiem,ze brania na siebie tak duzej odpowiedzilanosci przekracza moje "chcenie". Zbyt duzo doswiadczen ostatnimi czasy nauczylo mnie ni planowac zbyt pochopnie - nie wiem jak bedzie i nie chcialabym nikogo zawiesc.
Moja suka tez miala byc super -hiper a wyszlo ze jest mieciutka i na zbytnie dociskanie sie nie nadaje - mam z nia to co mam i jestem zadowolona ale wyobraz sobie, ze 2 metry od placu, na ktorymm wilczaki cwiczyly obrone a czekjace rwaly sie ze one tez chca - Giga lezala w calkowity spokoju ignorujac doskonle szalejace psie instynkty :D

Na zlot nie przyjade :frown: po 1. w nieiele mam urodziny i imininy Taty, po 2. w poniedzialek rano smigam n drugi koniec Polski na 4 dni na targi a wkend zapowiada mi sie na telefonie bo jeszcze konczymy pare projektow .....nijak sie nie da :x
Ale bede czekala na wiesci i fotki no i bed tam nad wami krazyla w postaci zazdrosnego ducha :twisted:
pozdrawiam
Gaga

Sebastian 02-09-2004 10:58

No to szkoda, że cię nie będzie :heul . Jednak spotkanie na żywca ( :beer takiego też) jest dużo fajniejsze, pamięć odświeża się komputerowo.
Ale ... w związku z twoim pkt nr 1: wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego Taty :cake :daysmile :beerchug2 :Rose :ffod .

Kornelia

Ori 02-09-2004 11:28

Gaga nie chrzań! Nie mam zadnych oczekiwan poza tym ze male bedzie kochane i traktowane normalnie, ale co ja mam do chcenia....
troche przesadzilas z ta odpowiedzialnoscia
jakby to po mojej suce to jeszcze cos moge powiedziec ale tak!
bedzie dobrze jak sie dowiem gdzie poszly
(no moze sie dowiem bo sa juz zamowienia nawet z Finlandii :mrgreen: ale co bedzie to sie okaze)

Gaga 02-09-2004 11:50

Quote:

Originally Posted by Sebastian
Ale ... w związku z twoim pkt nr 1: wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego Taty :cake :daysmile :beerchug2 :Rose :ffod .

Kornelia

Pięknie dziękuje ;)
A jako ze to nie odstatnie spotkanie to jeszcze zdaze nadrobic ;p

Quote:

Gaga nie chrzań! Nie mam zadnych oczekiwan poza tym ze male bedzie kochane i traktowane normalnie, ale co ja mam do chcenia....
Niemozliwe - jak mozesz nie miec? I masz bardzo duzo do chcenia - zwlaszcza w przypadku poszukiwania ludzi dla tego jednego szcezniaczka, ktorego losem mozesz poniekad zawiadywac;-)
Od tego sa hodowcy, zeby miec oczekiwania i plany co do rozwoju rasy czy poszczegolnych linii.
Na przyklad : gdybym prosila bodaj na kolanach Margo i Przemka o szczeniaka,ktorego chce natychmiast wykastrowac ( dla wlasnej fanaberii) to prawdopodobnie nie byloby takich pieniedzy , za ktore zgodziliby sie mi szczenie sprzedac i to wlasnie ma do powiedzenia hodowca.
Wiem ( a wlasciwe domyslam sie po efektach) ile dla Ciebie znaczy Amber, jak jestes zaangazowana - to co zrobilas robi wrazenie i ja popieram Twoja chec kontynuowania ze szczeniakiem tej tradycji . Ja to po prostu czuje i stad ta wypowiedz na temat odpowiedzialnosci -)

pozdrawiam
Gaga

z Peronówki 02-09-2004 13:29

Quote:

Originally Posted by Ori
bedzie dobrze jak sie dowiem gdzie poszly

Dowiesz sie, dowiesz.... Adresy pojawia sie jak zwykle na Wolfdogu.... :mrgreen:

szaman 02-09-2004 21:26

Nie wiem jak to w Polsce z umowami kupna-sprzedaży szczenięcia i ich przestrzeganiem (np.prawem pierwokupu w przypadku sprzedaży przez właściciela),ale w 1 z odcinków "Best in show" na Animal Planet było pokazane, że hodowca wręcz ma nieograniczone możliwości, łącznie z prawem do pozwania nabywców szczenąt i wystąpieniem o odszkodowanie w przypadku nie wywiązania się z umowy. :)
Tylko tam była trochę inna sytuacja niż ta którą Gaga opisujesz-chodziło o wpłynięcie na właścicieli, by nie dopuścili do pokrycia jakiejś suki kupowanym psem- jak określała umowa:do towarzystwa.

Ori 03-09-2004 09:08

Ok, ale mnie to nie dotyczy bo to nie moja suka :P

DanielZ 03-09-2004 09:11

Quote:

Originally Posted by szaman
Nie wiem jak to w Polsce z umowami kupna-sprzedaży szczenięcia i ich przestrzeganiem (np.prawem pierwokupu w przypadku sprzedaży przez właściciela),.

Z tym wszystkim sad kolezenski

Gaga 03-09-2004 10:04

W Polsce to ogolnie funkcjonuje brak poszanowania dla prawa a "slowo honoru" wystepuje co najwyzej w prehistorycznych podrecznikach :evil: . Nikt przy zdrowych zmyslach nie pojdzie do sadu bo nie ma szans na zakonczenie sprawy za swojegop zycia....Hodowca zawsze ryzykuje, nie sa wyjatkiem przypadki, gdy przyszly wlasciciel szczeniaka obiecuje zlote gory hodowcy a potem znika i robi co chce :(
Dlatego pewnie dla szczeniaka o najbardziej obiecujacej przyszlosci wybiera sie czlowieka wyjatkowo rozwaznie - choc i tu sie ma sie stuprocentowej pewnosci.
WYpada liczyc na swoj instynkt, znajomosc psychologii i lut szczescia;-)
pozdrawiam
Gaga

Gaga 03-09-2004 10:06

Quote:

Originally Posted by Ori
Ok, ale mnie to nie dotyczy bo to nie moja suka :P

Ale ja produkujac te literki caly czas mam na mysli tego jednego szczeniaka, ktorego Ty masz do dyspozycji 8)
Gaga

Ori 03-09-2004 12:45

o szczeniaczkach pogadamy jak sie okaze czy wogole beda :shock:

No skonczylam przebudowe galerii na fest :cheesy:
ocencie sami, mysle ze jest ladniej i wygodniej (tak nie chwalac sie wcale :oops: )
przy okazji sporo sie nauczylam i niedlugo juz sama bede umiala projektowac strony i galerie :mrgreen:

Gaga 03-09-2004 14:47

No prosze jaka zdolniacha z Ciebie :klatsch
Jest super- jasno, czytelnie i szybko ! Brawo brawo :klatsch :klatsch :klatsch :klatsch :klatsch :klatsch :klatsch :klatsch :klatsch
pozdrawiam
Gaga

Ori 06-10-2004 19:41

Za namowa Jolki zaczelam zbierac wspomnienia o Amberku i wrzucilam czesc na Jantarowa
Zapraszam
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....spomnienia.htm

Gaga 06-10-2004 19:49

Wiemy, czytamy i nie możemy sie doczekac na ciag dalszy...... :klatsch
Gaga

Ynk 06-10-2004 22:31

Ela
Nie mam w domu telewizji, radio ma tylko Mat.
Ale widze że trafiłem na bardzo fajny serial na necie :-)
Ja też chce więcej. Więcej. WIĘCEJ!!! :-) :wink:

----------------------------------------
Buźka - M&M czyli Ynk i Meteoryt

Ori 07-10-2004 14:45

DZIEKI!!! pisze pisze tylko wrzucac nie ma kiedy :?

Sebastian 07-10-2004 15:09

A najlepsza jest fotka jak Amberek obrabia pomarańczę czy też mandarynkę. :fingers1 Chociaż oblizujący pyszczek psiak to jednak mój nr 1. A pożeranie wszelkiego rodzaju zwierzęcych "chałw" też przerobiliśmy.

Ori 12-10-2004 16:43

Mam troche nowych zdjec "plenerowych"
zanim beda na wolfdogu mozecie zobaczyc je tu
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....Y%20SPACER.htm

Narvana 12-10-2004 18:19

Fajniutke zwlaszcza fotki w wodzie :mrgreen:

Narvana 23-02-2005 20:28

Elu:
tam gdzie opisalas wypad do Poznej 1 zdjecie sie nie otwiera

Ori 23-02-2005 23:49

mi sie otwieraja...
kliknij prawa mysza i zaznacz "pokaz obraz" moze pomoze :cheesy:

Narvana 24-02-2005 00:43

ech..
Juz jest :?
Mi sie cos PC psuje Chyba bede znow musiala remont zrobic :|

All times are GMT +2. The time now is 11:27.