![]() |
Nie zakładaj tematu, tylko przedstaw się tutaj!
Jak ktoś tu jest nowy, a chce się przedstawić, niech zrobi to tutaj! A nie zakłada nowy temat... :wink: Dobrze, więc ja jestem Venus i jestem tu tylko i wyłącznie dla wilków, jeszcze nie mam psa. :wink:
|
Czesc.
Proponuje Ci wiecej czasu poswiecic na przemyslenie tresci postow - kosztem czestotliwosci ich publikacji... |
Przeciez to forum wilczakow a nie wilkow?!?
|
Ale psy to tez wilki ;)
Ja jestem tu nowa, i trochę inna od reszty. Nazywam się Agata (znana jako Agatin-K) i mieszkam w Malborku. Na forach o psach i wilkach (m.in. Dogomania, wilk.pentex.pl) jestem zarejestrowana jako Canis lupus husky. Co prawda nie mam wilczaka czechoslowackiego, saarloosa czy podobnej rasy, ale bardzo mi się one podobają. Kocham wilki (oby coraz mądrzejszą milością, chcialabym też w przyszlości coś dla nich zrobić), podobają mi się też rasy zbliżone do wilka wyglądem i o pierwotnych instynktach. Mój pies to też wilczurek, husky syberyjski Artas. I-chociaż będę pisywać glownie w "Off-topic" i w "Wilkach i wolfdogach" to mam nadzieję że na coś się przydam ;) i że nie zaśmiecę forum :) Pozdro! |
Witaj :D
Hmm Ty tego psa z targu wzielas? :roll: |
Tak, z gieldy... :| cóz, mam szczęście że psiak mi się dual, ale następnym razem nie powtórze tego blędu, ryzyko jest zbyt duże...
Pozdr. :) |
Hejka!
jak cos umiesz to sie przydasz :twisted: :wink: witaj! |
Hmmm
A co ma umiec? 8) |
Witaj, miłego pobytu na Forum :)
|
Dzięki :)
Quote:
A tak swoją drogą to piszę tu bo to forum o wilczakach, a CzW wśród moich ulubionych ras jest na 1 miejscu razem z siberian husky... No i jest njabliższy idealowi-wilkowi europejskiemu... Pozdro! I poglaskajcie pieski ode mnie ;) |
Obie rasy sa piekne i wilcze to fakt ale co z charakterem?
CzW i Husky maja inne natury, zachowania i psychiki... ktora Ci bardziej pasuje ? |
Nigdy nie mialam styczności z CzW, ani nie widzialam tej rasy na żywo (achhh jakżebym chciała zobaczyć... :mrgreen: ) a Artas to mój pierwszy haszczak, ale i pierwszy pies... Na pewno w psychice SH jest bardzo dużo pierwotnych instynktów. .Jak to dokładnie jest z CzW nie wiem, ale dowiem się :D. Być może w przyszłości będę miala takze wilczaka, ale to nie jest pewne, bo moze zwyciężyć we mnie miłość do husky ;) możliwe też, ze jak keidyś zobaczę wilczaka na żywo, to zakocham sie w nim, tak jak kilka lat temu w huskim... ;) kto wie, kto wie, wszytsko jeszcze przede mną :) ale mojego Artiego nie wymienilabym na całe stado złożone z SH i CzW, chociaż gdyby warunki na to pozwalały (u mnie w domu jest jeszcze jeden pies, nieduży kundelek) dokupiłasbym mu towarzysza, husky, wilczaka lub łajkę zachodniosyberyjką...
Pozdr. |
no to zaplanuj sobie na nowy rok ze zabierzesz Huszczaka i przyjedziesz z nim na zlot do nas :cheesy:
|
Witam, jestem Camry, a raczej Shecherezada, bo tak mam w rodowodzie. Nie jestem CzW tylko owczarkiem belgijskim groenedael i mam 8 tyg. Ale wilczaki lubię.
|
Hej
Dla mnie belg to druga rodzina (zaraz po CzW :D) Z jakiej hodowli masz psa? Jestes od czasu do czasu na belgowym forum? |
Witaj Camry.
|
Quote:
Po co ja sie pytam Ty Gaya jestes! :D |
Nio, Gaya. Cześć Narvana. Miło, Cię spotkać :cheesy:
|
Mnie tez :mrgreen:
Mam nadzieje ze bedzie Ci milo spedzac tutaj na tym forum czas (bo ostatnio na belgach sie nie milo zrobilo, ale sorry nie wracam do tego) |
Quote:
|
MARGO MARGO
Halo halo Slyszysz?????? PRIVY Czy to ci cos mowi? :twisted: :mrgreen: |
:D Witam i pozdrawiam Forum Wilczaków. Mimo, że nie jestem Wilczakiem tylko z jego linji to znaczy Owczarkiem Niemieckim ale jestem przyjazny i otwarty. Mam na Imię Dax a podobiznę widzicie. Mój Przewodnik Andrzej Jan mieszkamy w Wilnie. Jeżeli zaakceptujecie Naszą obecność to będzie nam miło!
Pozdrawiamy |
Kłaniamy sie Nowym, zapraszamy :hand
|
:mrgreen:
|
piękna maska u Twojego psa!:) też mam owczarka, szczerze mówiąc to rzadko siezdarzają tak pięknej maści:)))
|
Owczarki niemeickie i belgijskie są naprawdę pięknymi psami :) prześliczne są :D
|
Cześć Gaya, cześć Narvana! Cześć Wszystkim!
Zgłasza się OB Malinois ;) a jak, przyjaźniący się z Botisem :D przyjmiecie? |
Witam - siemki Malinois - życzymy aktywnego uczestnictwa w Naszej RODZINIE - czworonożnych Przyjaiół i ich Przewodników!
|
Heh, a czemu Forumowicze mieliby nie przyjąć? ;)
Witaj Malinois :-) |
Quote:
:D |
Witam wszystkich ! :D
Kurcze, jak to się stało, że dopiero teraz się tu zarejestrowałam...? :ehmmm :wink: Jestem kolejną osobą, która się tu pcha bez CzW :twisted: - ale to przez te wilki wszystko... :roll: :lol: Interesuje mnie chyba wszystko, co z nimi związane i na stronie Wolfdoga niejedną interesującą infomację już zdobyłam czy ciekawy artykuł przeczytałam :D Nooo..., i forum tez czasem podczytuję... :roll: Serdecznie podrawiam znajomych :D , tj. Canis_Lupus_Husky, Sebastiana, Narvanę ...acha - i oczywiście Margo i Przemka :cheesy: Jak kogoś pominęłam, czy nierozpoznałam, to wybaczcie :oops: |
Quote:
no nareszcie! :cheesy: |
P.S Co to za pies w Twoim emblemacie?
Mi sie to wydaje na wilka 8) |
Jeszcze Elkę (takatukę) pozdrawiam.... :D ( :oops: )
To w emblemacie to najprawdziwszy wilk :mrgreen: Łatwa zagadka (nie dla Ciebie, Narvana, bo Ty powinnas wiedzieć :lol: ) : skąd, gdzie możliwość zrobienia takiego zdjęcia ? 8) |
Quote:
Wysle ci odp na priva :) Niech inni sie mecza 8) |
Quote:
"Przyjaciel mego brata jest i moim przyjacielem..." Balrog + banda |
Quote:
|
Quote:
Przy okazji też witam wszystkich :mrgreen: Elka P.S. Moniczko ja też Tobie ślę pozdrowienia :P |
Quote:
|
Hejo Manu, fajnie że jesteś! :D to już cała rodzinka z dogomanii i wilk.pentex.pl się zebrala :D
|
Witaj Manu :-)
|
Hej Manu :cheesy:
|
Hej Manu, szkoda że nie dotarłem do Sopotu, poznałabyś w końcu Taro. Poza tym witaj serdelnie. Dzięki za pamięć.
|
Dzięki wszystkim za tak ciepłe przyjęcie ! :P
Sebastian, no faktycznie... daleko nie miałeś :roll: Ja już w Lublińcu żałowałam, że go nie wziąłeś :frown: (no, ale to kawał drogi był, było Ci trudno z psem, dobrze pamietam ?...) |
... i jeszcze ode mnei przywitanie - spóźnione, ale równie serdeczne :wink: :cheesy:
|
No trudno bo w jedną stronę jechaliśmy kombiakiem 2 osoby + 4 psy, a mój to zadzior i mógłby zrobić kipisz.
|
dolaczam sie do powitan nowych wilczozakreconych 8)
goscie sie tu milo i... zabawiajcie nas :wink: :cheesy: |
O, jaki cfaniak :shock: :?
:wink: :D |
"Zabawiajcie nas" jest niczym tekst wyrwany ze Smellsa :twisted: ;)
|
Zgodnie z forumowymi regulami:)zaczne od przedstawienia sie i przywitania:)
Witam wszystkich Forumowiczy! Jestem z Bydgoszczy ,mam dwadziesciapare lat niestety nie moge jeszcze okreslic sie jako swiezo upieczona wlascicielka malego wilczaczka;) Uznalam,ze nie bede zasmiecac forum pisarstwem typu -chce miec szczeniaka pomozcie;)ale poczynilam starania czytajac,szukajac hodowli,wysylajac emaile . Spotkalam sie w wiekszosci z blyskawicznym i pozytywnym oddzewem:) A wyjatkowo sympatycznym i konkretnym z hodowli Jantarowa Wataha od Pani Eli,z ktora jestesmy umowione na spotkanie na wystawie w Grudziadzu 19kwietnia co mnie bardzo cieszy ! Chetnie poznam innych milosnikow. A w zwiazku ze specyfika rasy poslucham/poczytam wasze rady.Aby byc w przyszlosci godnym wlascicielem takiej malej wilczaczki wariatki;) Od siebie dodam,ze nie jestem totalnym laikiem lub tez uprzednim hodowca pieskow skrajnie odmiennej rasy np york;)mam doswiadczenia z owczarkami niemieckimi i polskimi owczarkami nizinnymi,jednak wystawy znam tylko ze strony udzialu w konkursie agility. Serdecznie pozdrawiam! |
dzień dobry ;)
Do poczytania znajdziesz tu na pewno duzo,, co do rad.. coż, zalezy czego oczekujesz:) Zreszta ciezko teraz mowic o radach, tym bardziej, ze juz sie zdecydowalas ;) PO drodze urodza Cie pewnie pytania.. to pytaj...ogladaj...porownuj....wnioskuj... I mlego oczekiwania zycze ;) |
Witamy! Agnieszka i Varg- Kirk Kroy
|
My również witamy serdecznie!
Dla mnie to forum to skarbnica wiedzy! Aneta i Ali :p |
Witamy!!!
Kasia & Cora |
Witam miło cię wirtualnie poznać :lol:
|
Witamy!
trenujesz agility? :) |
Witamy! Witamy, jak chcesz poznać więcej wilczaków to najlepsze na to są wilczakowe spotkania i większe wystawy jak łódzka i opolska, a wszystko jest niebawem więc... ;)
Jeszcze raz witamy i pozdrawiamy! |
Quote:
|
Dziekujemy za (anty)reklame :p
1. uprawnienia hodowlane mojej suki Championat Francji - Montlucon (F) 05.05.2007 Sędzia (F) Klasa Pośrednia Ocena doskonała http://www.jantarowawataha.pl/B15.JPG Krajowa Wystawa Psów Rasowych - Bydgoszcz (Pl) 10.02.2007 Sędzia Paweł Szemraj (Pl) Klasa Pośrednia Ocena doskonała, CWC http://www.jantarowawataha.pl/B14.jpg Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - Trencin (Sk) 27.01.2007 Sędzia Gabriela Ridarcikova (SK) Klasa Pośrednia Ocena doskonała, CAC, res CACIB, BIS 2 Ras Narodowych http://www.jantarowawataha.pl/B13.jpg Ktorym dodatkowo "dolozylismy" wygrana w Belgii Międzynarodowa Wystawa Psów - Namur (B) 20.05.2007 Sędzia M. Drennan (IE) Klasa Pośrednia Ocena doskonała, 1., CAC, CACIB http://www.jantarowawataha.pl/B16.jpg Narodziny szczeniat to 20.06 2007 W razie watpliwosci odsylam do ZKwP o/Poznan 2. Badania rodzicow i osiagniecia PRZED miotem A BETI Wilk z Polskiego Dworu Charakter: Test Psychiczny (TPM) Egzamin Pies Terapeuta Szkolenie: Pies Towarzyszący (PT) (podstawowy polski egzamin) ZOP (podstawowy czeski egzamin z posłuszeństwa) Obedience klasa 0 (zawody Obedience dla początkujących) Uroda: Młodzieżowy Champion Polski BIS 2 Ras Narodowych na Słowacji Zdrowie: HD A (0,0) (wolna od dysplazji biodrowej) ED 0-0 (wolna od dysplazji łokciowej) PRA free (wolna od chorób oczu) http://www.jantarowawataha.pl/miotab02.jpg http://www.jantarowawataha.pl/miotab05.jpg AMBER WOLF z Peronówki Charakter: Test Psychiczny (TPM) Bonitacja - ocena doskonała Szkolenie: Pies Towarzyszący (PT) (podstawowy polski egzamin) Obedience klasa 0 (zawody Obedience dla początkujących) Obedience klasa 1 (zawody Obedience) ZOP (podstawowy czeski egzamin z posłuszeństwa) ZZO (czeski egzamin z posłuszeństwa) ZPU1 (czeski egzamin z posłuszeństwa) BH (egzamin z posłuszeństwa Klubu Owczarka Niemieckiego) Wytrzymałość: VZ1 (bieg 20 km) VZ2 (bieg 20 km) SVP1 (bieg 40 km) SVP1 (bieg 40 km) i CACT (1.miejsce) CC (zawody Canicross) Uroda: INTERCHAMPION Młodzieżowy Champion PolskiMłodzieżowy Zwycięzca Klubu Młodzieżowy Zwycięzca Polski Zwycięzca Polski Zwycięzca Litwy Zwycięzca Lipska Champion Polski Champion Litwy Champion Niemiec (VDH) Champion Słowacji Bonitacja - ocena doskonała A68OgR1P1 Zdrowie: HD A (0,0) (wolny od dysplazji biodrowej) ED 0-0 (wolny od dysplazji łokciowej) |
, sam nick autorki wskazuje że nie ma się co przejmować, każdy żyje w zgodzie ze swoją naturą ;-)
|
szkoda mi słów...
|
dziekuje Wam za takie przyjecie i przywitanie na forum:):)
Postaram sie odwiedzac jak najczesciej wystawy i spotkania Pasjonatow bo jednak forum ,chociaz bardzo pomocne,to nie to co real....ale jak widac po ostatnich postach tetni zyciem;) |
Quote:
..bo teraz niestety nie ma z kim,tez trenujesz?:D Swoja droga ciekawe czy przewijaly sie jakies wilczofanki/wilczofani z Bydgoszczy na tym forum?byloby najprosciej poznac;) |
Quote:
|
Witam!
Jestem swiezo zakochana w czeskich wilkach i mysle jednego z nich nabyc w przyszlym roku. ma troche doswiadczenia z psami, mialam juz owczarka niemeiskiego, dobermana i rozne miezance . Aktualnie mam mieszanca "pudelka" ze sroniska, bo mam maly mieszkanie. Mam nadzieje ze wiele sie przy was naucze!:) |
witamy i zapraszamy do rozmow :)
|
Witamy!!!;)
|
Witamy :lol:
|
Witamy serdecznie i sluzymy pomoca :)
|
Cześć i czołem! :)
|
o to, to własnie...
To ja tez mówię dzień dobry I się przedstawiam I ogłaszam że zamierzam zmyć białą plamę na mapie wilczaków w Polsce jaką jest Szczecin. Trochę szkoda że o wilczakach nie wiedziałam jeszcze kiedy byliście w Szczecinie, pewnie do Późnej w sierpniu też bym się wybrała :( Ale co się odwlecze to nie uciecze :) I to chyba na ten moment wszystko. Wracam do lektury forum. |
To ja też mówię WITAJCIE :) (po czasei bo wczesniej nie widzialam tego tematu).
|
Quote:
|
Quote:
|
To witamy, witamy i do zycia z wilczakami zapraszamy ;)
|
Witamy!!!;)
|
:smileyb No to ja też już nie będę pozostawała gdzieś tam.......
Witam wszystkich! Jestem z Wami już b.długo (czytam i czytam), ale czas przyszedł na pisanko. Podzielam fascynację wilczakami:) - to jest naprawdę "coś" czego nie da się wybić z głowy. Z niektórymi z Was miałam okazję już sobie popisać......(w mniej lub bardziej przyjemny sposób:diablotin:evil_lol, ale o tym w innych tematach - w wolnej chwilce oczywiście) Pozdrawiam |
Witam
Cieszę się że zostałem przyjęty na forum wilczaków :) . Krótko o sobie : miłośnik i pasjonat ruchu rycerskiego (wiek XV, łucznictwo tradycyjne) oraz ślepo zakochany w psach :) Razem z żona przygarneliśmy ze schroniska Herę, suczkę jednoroczną o typie .. chyba wilczaka, ale nie jestem pewien. W sumie jej charakter bardzo pasuje do opisów zachowań tej rasy. Co do jej wyglądu - tu zapraszam do galerii https://plus.google.com/photos/10070...83503184276849 Początkowo sunia ważyła zaledwie 16 kg, ale już teraz "dobiła" do 18.65 kg i nie brak jej siły i ochoty do zabawy, a że mieszkamy niedaleko lasu więc ma się gdzie wybiegać. W styczniu czeka Herę jeszcze odrobaczanie i szczepienie przeciw zakaźnym. Jeszcze raz witam i zatapiam się w lekturze dotyczącej wilczaków i nie tylko :) |
Witamy na forum Ciebie i Herę. Gdzie chodzicie na spacery? My na Górę sw Anny najczęściej :)
|
Witajcie :) miłej lektury zatem :)! i dziękuję za przejaw życia na WD ;)
|
Dreptamy po okolicznym lesie. Tu masz linka do jednego z krótszych spacerów (gps na obroży), zwykle to jakieś 7-8 km wychodzi po południu. Rano zabawa w aportowanie, szukanie, biegi i takie tam psie wygłupy :), a wieczorem typowy spokojny spacer po okolicy - tam gdzie las ma oświetlenie.
https://docs.google.com/file/d/0B2tk...RLM0Q4V1k/edit |
Witajcie :)
|
Zarejestrowałam się w 2012r. :shock: (rok mi gdzieś uciekł?), ale coś nie mogłam pisać (albo nie umiałam). Bezczelnie Was podglądałam jako gość. Jestem z Łodzi, wilczak to moje marzenie od kilku lat (od momentu przeczytania o tej rasie, potem trafiłam na hodowlę "z Peronówki" i ze łzami w oczach obczajam kolejne mioty)
Obecnie mam jedną sukę kundliszcza, druga odeszła w moich ramionach 13 listopada tamtego roku. Gdyby los mi sprzyjał już bym szukała wilczaka dla siebie i zagłębiała się w tajniki wystaw. Niestety mogę Was tylko podglądać. |
Quote:
A "kundliszcza" to najfajniejsza rasa świata. :) Quote:
Skoro czytasz już rok, to znaczy, że ziarno padło...czytaj, czytaj /"bezczelnie" też:lol:/, bo może przyjdzie ten dzień i chwila wiekopomna...z tym, że... nie spiesz się... :lol: |
Tak to ta ze zdjęcia. Neya- pies z nieprawego łoża.
Podczytuję Was już dłuuugo. ;-) Wilczak dopiero jak moja sytuacja finansowa się poprawi i przykro to mówić, ale jak obecna suka odejdzie za TM :cry: Jest zbyt "walnięta" na egzystencje z innym psem (kontrola zasobów, aspołeczność, ignorowanie cs-ów) |
Quote:
|
Zacieram rączki na wystawę majową w Łodzi. :twisted:
Avgrunn, właśnie coś mi sobie uświadomiłam a propo bullków... był u mnie na ulicy jeden i go już nie ma... :shock: Dla spokoju mojego umysłu wmówię sobie, że się wyprowadzili. |
Seiti, prowadzisz bardzo interesującą rozmowę z Gagą o /pojadę "skrótem/ agresji... Czy to twoje doświadczenia jako opiekuna czy Jesteś szkoleniowcem bądź behawiorystką?
... Nie trzeba czekać na majową wystawę w Łodzi, by spotkać tam wilczaki... ;) ... |
Musiałam się tego nauczyć przy swojej obecnej suce jak chciałam coś zmienić i polepszyć jej egzystencję w ludzkim świecie. Czerpałam wiedzę od osób, które bardzo szanuję i podziwiam zasób ich wiedzy, w tym szkoleniowca, który bardzo mi pomógł poprzez uświadomienie i dobre rady. :D
Niestety obecnie mam problem z jasnym wysławianiem się, jestem odmóżdżona przez ciążę (mam takie wrażenie) i nie umiem ładnie zebrać tego do kupy, co chcę przekazać. :evil: |
hej
Cześć wszystkim!
Jestem zarejestrowana na forum już dłuższy czas. Interesuję się CzW od około 3 lat. Sumiennie zbierałam informacje na ich temat na forum. Później przerwałam,zapomniałam hasła do konta, a miałam już nowego maila. Ostatnio odszukałam je w czeluściach zapisków z czego bardzo się cieszę. CzW cały czas siedzi mi z tyłu głowy. Mimo, że mogłabym sobie teraz pozwolić na psa, to nie chcę żadnej innej rasy. Wilczak to moje marzenie. To tak krótko na początek. Jakby ktoś miał pytania do mnie, to chętnie odpowiem :) pozdrawiam! |
All times are GMT +2. The time now is 10:53. |