Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   'Ł'omatko będą mieli problem (małe Corka i Juvart)... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9928)

z Peronówki 05-01-2009 22:13

'Ł'omatko będą mieli problem (małe Corka i Juvart)...

Male sa na swiecie juz jakis czas i niedlugo rusza do nowych domow, ale poniewaz tradycja nakazuje, aby kazdy miot byl odnotowany na Wolfdogu, wiec i dla Ł-ek zakladam oddzielny temat... 8)

Nie wiem kto pierwszy wpadl na ten pomysl, ale teraz nikt sie nie chce przyznac... :twisted: Bo nie dosyc, ze miot dostal imiona na Ł to jeszcze trzeba bylo dolozyc biednym wlascicielom taka Łątkę (choc laskawie obiecalam, ze suczka o tym imieniu zostanie w Polsce - taki Niemiec polamalby sobie na tym jezyk).... :rock_3

Ale od poczatku...

..zaczelo sie tak...

http://www.wolfdog.org/pics2/2008/11...06-2818713.jpg

... potem bylo tak...

http://www.zperonowki.com/pics/galle...11.23-1240.JPG

...tak....

http://www.zperonowki.com/pics/galle...1/DSC_1579.JPG

... nastepnie tak...

http://www.zperonowki.com/pics/galle...18/eL_2798.JPG

... no i wreszcie tak...

http://www.zperonowki.com/pics/galle...0/DSC_3868.JPG

Jak kogos interesuje bardziej szczegolowy opis ich rozwoju to polecam strone Maluchow:
2008.11.14 - 'Ł'omatko dzieci Corka i Juvart już są.... :p

konek 05-01-2009 22:18

Fajne są, właśnie skończyłam je oglądać i podziwiać. Tylko jednego nie rozumiem, dlaczego żaden nie nazywa się ł
Łobuz? Czyżby były takie grzeczne?:lol:

GRABA 06-01-2009 21:53

Hej!
A ja sobie często patrzę na zdjęcia maluszków z miotu "Ł" - no bo to przybrane rodzeństwo Unki:)

Mam swoje typy i patrzę sobie jak rosną.....

Z takiego skojarzenia, to naprawdę będą piękne wilczochy! Dużo zdrówka dla maluszków!

Grin 11-01-2009 22:13

Zatem jeden z Łobuziaków jest już w nowym domu.
Pozdrawiamy wszystkich i prosimy o trzymanie za niego i za nas kciuków. :)

Dzisiaj tylko tyle, bo zmęczeni jesteśmy trochę po podróży. :)

Gaga 11-01-2009 22:30

To juz? Łomatkooooo !! :)
to.. trzymajcie sie ;)

wilczakrew 11-01-2009 22:49

NIO ja Łobuziakowato trzymam łciuki za włascicieli bo Ł...... da sobie rade.

wiadomosć dla Konek - ja wiem gdzie jest ten Łobuziak ale do metryczki nie wpisali aby się nie wydało :D

Oj chyba nam śląska braknie dla tego malca.
Niech rośnie szybko, zdrowo, aby nam sie zrobił dorodny przedstawiciel rodu ł......................

Ja się już nie mogę doczekać na spotkanie.
Już widze przerażenie w jego oczach :D

DanielZ 11-01-2009 23:49

Pozdrowionka i powodzonka :rock_3

z Peronówki 12-01-2009 00:41

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 183037)
Ja się już nie mogę doczekać na spotkanie.
Już widze przerażenie w jego oczach :D

Bez obaw - Lowca nie wymiekal nawet przy Pomponach, wiec i Czabor go nie przerazi... :D

igienator 12-01-2009 00:45

Łojasnacholera :) Gratulujemy i powodzenia życzymy.

konek 12-01-2009 02:44

Gratulujemy! bycia wlascicielem wilczaka Ł-obuziaka. Życzymy samych słonecznych dni :klatsch.
Pozdrawiam
Bożena

Grin 12-01-2009 09:53

Bardzo Wam wszystkim dziękujemy za gratualacje i życzenia. :)

Pierwsza noc za nami. Obyło się nawet bez wołania mamy, za to pańcio dzisiaj obolały od spania z psem na ziemi. :D :D Podejrzewam, że dzisiaj będzie wolał, aby piesek zaczynał się uczyć samodzielności. :D
Z łóżka póki co kot go wygania, bo to jego miejsce. :D

wilczakrew 12-01-2009 10:02

Niech się uczy samodzielności, a kot ma racje, to nie miejsce dla niego. :)

Grin 15-01-2009 10:02

Gdyby ktoś był ciekawy, jak wyglądały pierwsze chwile Ł-obuziaka - Łowcy w nowym domu, do galerii dodałam parę zdjęć. :)
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gal...ubcat/1/10660/

wilczakrew 15-01-2009 13:40

Łomatko super - Kot jest górą. Jest śliczny. :)

shaluka 15-01-2009 14:12

I znów rudy kocur+wilczak ;)
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/77086/ To jest świetne, do twarzy mu w tej obróżce :)

Bajka 15-01-2009 15:35

Grin, jak się tak patrzy na te Wasze zdjęcia,to aż się miło robi, bo ta zabawka co to koło Łowcy leży, jeszcze taka czysta i taka w całości...:diablotin reszta domu także...:diablotin pewnie już niedługo...:diablotin ;)

Grin 15-01-2009 15:42

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 183953)
Grin, jak się tak patrzy na te Wasze zdjęcia,to aż się miło robi, bo ta zabawka co to koło Łowcy leży, jeszcze taka czysta i taka w całości...:diablotin reszta domu także...:diablotin pewnie już niedługo...:diablotin ;)

Taaa.
Chciałam zauważyć, że większość tych zdjęć była robiona wieczorem tego dnia, gdy przyjechaliśmy z Młodym.
Dzisiaj, a więc po trzech dniach, widoki nieco się zmieniły, ;) ale mieszkanie (jeszcze) trzyma się w posadach. :D

wilczakrew 15-01-2009 17:10

Hehe szybka weryfikacja zdarzeń. :D

Louve 15-01-2009 20:22

Łomatko, na śląsku jest kolejny wilczak..? ;>
Można by zrobić jakieś spotkanko małe ;3

wilczakrew 16-01-2009 00:21

Kasia spokojnie niech maleństwo troche podrośnie i sie oswoi z otoczeniem. Potem zrobimy wypad na miasto i je steroryzujemy. :D

Louve 16-01-2009 14:22

hehe, ja tam miałam na myśli jakiś spacerek po lesie :lol:

wilczakrew 16-01-2009 15:25

Po lesie :( Nudno i nic się nie dzieje.

Louve 16-01-2009 15:31

Nie jest nudno, psy wolą biegać po lesie, a nie iść na smyczy po mieście. Dla nich coś takiego jest ciekawsze i sprawia im większą radość :3

wilczakrew 16-01-2009 15:54

Kasia na jakiej smyczy. W miasto i teroryzm. Potem bedą mieli o czym w gazetach pisać. :D Tak poważnie to faktycznie będzie można zorganizować jakiś wypad. :)

z Peronówki 26-01-2009 21:24

Wczoraj do warszawskiej grupy CzW dołączył kolejny wilczak.... lub raczej wilczakówna - Łada z Peronówki :rock_3

Grin 26-01-2009 23:18

Jejku, ona teraz to cały braciszek, z tym że Łowca nie jest jednak aż takim brunetem. Jego "ciemnienie" zatrzymało się póki co na pewnym etapie. :D

DORA 27-01-2009 09:05

:shock: Ale te szkraby szybko rosną i jakie śliczne i chciałoby się takiego pyszczunia poprzytulać :sweetCyberM

shaluka 27-01-2009 20:06

Fajny z niej rudzielec.

P.S. Przepraszam, ze tutaj, ale pisalam normalnie i nic.. Pisze wiec tu. Prosze o poprawe daty narodzin Kali (15.02) w bazie.

Grin 30-04-2009 11:13

Mam pytanie do Kasi82. Nie jest to broń Boże wścibstwo, ale zwykła ciekawość. :)

Gdy Łycko do Was zawitał, miał już parę ładnych miesięcy. Jak w związku z tym wyglądały te pierwsze dni pod Waszym dachem? Czy od razu zaakceptował Was jako swoje nowe stado, czy też trochę czasu mu to zajęło? Jak przyjął jazdę samochodem? Czy potrafił od razu chodzić na smyczy? A jak z zostawaniem samemu w domu? W końcu tak długo przebywał cały czas ze stadem.
Ciekawi mnie, czy mieliście większe problemy, niż to zwykle bywa, gdy się bierze parotygodniowego szczeniaka. :)

Kasia82 30-04-2009 11:33

po kolei
podróż do domu eeeeee te jedyne 12 godzin z 3 GODZINNYM :evil: POSTOJEM na A2? - całą przespał wtulony na zmianę we mnie albo w Łukasza - jedynie jak ruszyliśmy z Peronówki to zwrócił śniadanie ;D

potem przez pierwszy tydzień nie odstępował nas na krok aż do teraz kiedy to zaczyna nas olewać normalnie cóż podłapałam "papa" i jakoś za mną wraca do domu :)

co do smyczy no cóż pogodził się jakoś próbował trochę gryźć ale po paru kategorycznych FE ma ja w nosie

poza tym my przywieźliśmy go 8 kwietnia a już 18 kwietnia byliśmy na pierwszych zajęciach na PT ------ i tu się chwalę jest najmłodszy w grupie i dołączyliśmy na 3 zajęcia i NICZYM nie ustępuje owczarkom i labradorom ze szkolenia śmiem twierdzić że cholernie szybko łapie co i jak

co jeszcze winda była straszna przez pierwsze trzy dni teraz wchodzi na luzaku (wszystko zasługa serc kurzych którymi wypełniłam całą zamrażarkę :twisted:)

jedyne co go wciąż przeraża to zejście choćby na dół do metra że o wejściu na stacje nie wspomnę

autobusy są ok jak stoją i nie syczą ... tak z przystanku jak autobus podjedzie to wsiadać nie chce

z zostawaniem sam w domu... hmm ja i Łukasz wzieliśmy urlopy i przez dwa tygodnie uczyliśmy go zostawać w domu poprzez wychodzenie z domu w tę i spowrotem i nagradzanie za ciszę

teraz od 27 kwietnia czyli od 4 dni zostaje sam - bilans obgryzł wczoraj trochę tynku z rogu ściany przy wejściu do domu

no i nie ma co ukrywać nie trzyma jeszcze jak duży pies ale stara się wczoraj była tylko kupa:lol:

Kasia82 30-04-2009 11:40

2 Attachment(s)
a to i sam Ł jak Łycko ;D

[ATTACH]Attachment 1582[/ATTACH]

Joanna 30-04-2009 11:45

Quote:

Originally Posted by Kasia82 (Bericht 208949)
i tu się chwalę jest najmłodszy w grupie i dołączyliśmy na 3 zajęcia i NICZYM nie ustępuje owczarkom i labradorom ze szkolenia śmiem twierdzić że cholernie szybko łapie co i jak

Brawo! Wilczaki generalnie "łapią" szybciej, niż inne psy. Niestety, szybciej też się nudzą :evil: Dłuższe zainteresowanie malucha to dopiero wyzwanie :rock_3
Życzymy powodzenia.
JiD

PS
A jak mały odnosi się do tłumu ludzi na ulicy?

Grin 30-04-2009 11:49

Z tego co piszesz wynika, że wcale nie było/nie jest tak źle. Wręcz przeciwnie. :)
I to pomimo, że miał jednak ogromny przeskok ze spokojnej (pomijając ciągły ruch gości :twisted: ) Późnej do ruchliwej i głośnej aglomeracji. Jak pomyślę, ile na biednego psa nagle spadło nowych, "strasznych" bodźców, to jestem pełna podziwu. :)

Dla Was gratulacje za... odwagę. :p
My Łowcy nie odważamy się jeszcze zostawiać "luzem" w domu. Zostaje w swojej klatce, choć nie powiem, że mnie nie kusi spróbować. Zwłaszcza że gdy jesteśmy wszyscy razem, to z tego co widzę, w tych godzinach on i tak głównie śpi.

Co do szkolenia; my byliśmy najmłodsi w przedszkolu i teraz jesteśmy najmłodsi na PT. I fakt; w porównaniu z innymi psami, Łowca wcale nie wypada najgorzej. :)

Kasia82 30-04-2009 11:50

Z ta nudą to rzeczywiście faktyczny fakt
pierwszą godzinę chodzi bez zarzutu a tak w drugiej lub pod koniec to już widzę że patrzy na Łukasza i mówi oczami " no kurcze przecier już umiem to siad i waruj czego wy chcecie" :)

co do tłumu ludzi to staramy się go powoli przyzwyczajać i są efekty po prostu wybieramy chodniki o różnym natężeniu ruchu bo czasem jak jest za duży ruch to normalnie staje dęba i chce wiać
wtedy dwa wyjścia jeśli sie uda to odwracamy się do niego plecami i napinamy smycz - skutkuje w 95% odpuszcza i sam przychodzi
jeśli nie mozemy tego zrobić bo ruch jest za duży to nic na siłę - bierzemy go na ręce i przenosimy przez najgorszy kawałek - oczywiscie odwdziecza sie za to lizaczkiem ;D

Kasia82 30-04-2009 12:01

ja co do Łycko wzięłam sobie do bardzo serca socjalizację

on się wciaż boi są rzeczy które przerazają go mniej są takie których boi sie panicznie ale staram sie patrzeć na to wszystko jego oczami

był w miejscu gdzie jak mi Margo napisała o blok z windą trudno
a tu nagle taka bomba wrażeń

więc powolutku
daliśmy radę z windą i innymi psami damy radę z cała resztą

Joanna 30-04-2009 12:19

Quote:

Originally Posted by Kasia82 (Bericht 208960)
Z ta nudą to rzeczywiście faktyczny fakt
pierwszą godzinę chodzi bez zarzutu a tak w drugiej lub pod koniec....

Jestem ... zaskoczona! 2 godziny zajęć w przedszkolu to BARDZO dużo:shock:
Nie widziałam jeszcze psa, który byłby w stanie tyle wytrzymać. Nawet dorosłego.
Rozumiem, że wiele - a właściwie wszystko - zależy od sposobu organizacji zajęć ale...

Pamiętam czasy przedszkolne Dewi - 2-3 powtórzenia jednego zadania i zmiana albo zabawa - inaczej pies się dziwił, czego się od niego chce :roll:
O czymś takim, jak "klasyczne kółeczko PT" w ogóle nie było mowy. Umarłybyśmy z nudów i to obie :lol:

Grin 30-04-2009 12:22

Hej, Joasiu! ( :p ) Ale to chyba nieporozumienie; z tego co pisała Kasia, oni poszli na PT od razu. :)

Inna sprawa, że u nas PT1 też trwa tylko godzinę i dobrze, bo pod koniec nawet tej godziny, Łowca już traci powoli zainteresowanie. :)
Nie wiem, jak jest na PT2, ale podejrzewam, że wkrótce się dowiem. :p

Kasia82 30-04-2009 12:27

sprecyzjuę
poszliśmy od razu na PT
godziny są lekcyjne - 45 minut
15 min przerwy .. wtedy się tarzamy po trawie we trójkę
i następne 45 minut

poszłam z nim tam nie dlatego zeby go nauczyć siad i waruj
ale żeby był z dużą ilością psów i ludzi ... i powiem że bardzo dobrze mu to robi
dzięki temu zaczyna powolutku olewać większe skupiska ludzi

Joanna 30-04-2009 13:17

Czyli jednak z założenia przedszkole :)
Jestem jak najdalsza od stwierdzenia, że szkolenie PT="kółeczko"!
Czasem, niestety, tak wygląda, ale nie zakładam, że to reguła.

Napisałaś, że po godzinie pracy ma dosyć więc mnie to zastanowiło. Odnoszę do własnych doświadczeń z Dewulcem - do tej pory (sucz zaraz skończy 4 lata!) najbardziej interesujące są króciutkie serie (czasem - gdy mamy coś nowego - kilkanaście sekund 1 lub 2 powtórzenia), przeplatane zabawą lub - gdy ledwo zipię - po prostu odpoczynikiem z boku.
Nadal - niezależnie od ambitnych planów na trening - kończę pracę ZANIM w jakikolwiek sposób sucz się znudzi tym, co robimy. Spadek jej zaangażowania w to, co robimy, jest dla mnie najgorszą rzeczą, jaka się może stać.
Nadal mam za mało inwencji, by utrzymać jej zainteresowanie na dłużej :(

Grin 14-11-2011 09:43

To już trzy lata! :shock:

Nie do wiary, ale taka jest prawda. Nasz trzylatek:

http://www.wolfdog.org/temp/1319821992-3403160.jpg

http://www.wolfdog.org/temp/1319821908-6365296.jpg

http://www.wolfdog.org/temp/1321131595-8602485.jpg

Wszystkim pozostałym Ł-kom oraz ich właścicielom, a także hodowcy życzymy WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! :)

Gaga 14-11-2011 10:25

Wysyłamy urodzinowe usciski i mizianka:) Do eŁek mam ogromny sentyment, jednego dane nam było znać osobiście czas jakiś-zanim nie został przez swoich właścicieli olany - na szczęście trafił do super rodzinki we Francji i ma się super! (z czego się ogromnie cieszymy)
A Łowiec to co prawda znajomość forumowa, ale takiego ambasadora dogtrekkingu i modela znać (choćby tak)- wielka przyjemność:)
Wszystkim 3-latkom duuużo radochy i miłości:):cake:drinka:beerchug2
I...witajcie w dorosłym świecie :) (bo 3 lata to już chyba dorosłe wilczaki? :ehmmm)

Grin 14-11-2011 10:35

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 412602)
(bo 3 lata to już chyba dorosłe wilczaki? :ehmmm)

Powiadasz?... ;) :D
Dzięki! :)

Gia 14-11-2011 13:13

Ale ten czas mija... ;)
Znamy tylko Łowcusia, ale całej reszcie, zapewne też takiej fajnej, życzymy 100 lat w zdrowiu, smacznych kosteczek i tak wspaniałego życia jak dotąd!!!!
:cake:cake:cake

Louve 14-11-2011 13:18

Wszystkiego najlepszego i od nas, Łowcucha znamy osobiście, ale wszystkie "Ł"-ki ściskamy równie mocno i życzymy jeszcze wielu wspaniałych lat przy boku swoich opiekunów. :Rose

Kubryk 14-11-2011 13:35

Bardzo dziękujemy i ślemy najlepsze życzenia całemu rodzeństwu;)

Witek 14-11-2011 13:37

Jejku, jak ten czas leci!
Od nas też najserdeczniejsze życzenia! Oczywiście szczególne życzenia dla pierwszej miłości Aszczury czyli dla Łowcy :D Szkoda tylko, że ostatnimi czasy nie jest nam dane się spotkać :(

Grin 14-11-2011 14:01

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 412632)
Szkoda tylko, że ostatnimi czasy nie jest nam dane się spotkać :(

No wiesz, jak by co, to nasze spacerowe tereny po lasach murckowskich się nie zmieniły. ;)
A pięknie tam teraz jesiennie, pięknie. :)

DORA 14-11-2011 14:31

Od Tajguli i Jotuna najlepsze zyczenia urodzinowe:Rose

Rona 14-11-2011 15:07

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 412633)
No wiesz, jak by co, to nasze spacerowe tereny po lasach murckowskich się nie zmieniły. ;)
A pięknie tam teraz jesiennie, pięknie. :)

No my też jakoś nie możemy dojechać :(
Wszystkiego najlepszego dla kuzyna Łowcusia!!! :Rose:cake Niech mu się wiedzie! :)

Spider 14-11-2011 18:47

Sto lat .....Wszystkiego naj naj:cake

Konrad:) 14-11-2011 19:32

Tak... to już wiek męski. Mickiewicz by się rozpłakał : "polały się łzy me czyste rzęsiste...", a wilczak fuknie "Alleluja, i do przodu!"8)
Wszystkiego dobrego, miłego świętowania:cake:beer

Świetne są te fotki Łowcy "fruwającego" !!!

avgrunn 14-11-2011 19:42

100 lat dla Urciowego polrodzenstwa :beerchug2

Wonderfull Wolf ES 14-11-2011 21:48

wszystkiego najlepsiego :D!!!

Grin 14-11-2011 22:53

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za życzenia w imieniu naszego solenizanta. :)

avgrunn 14-11-2012 21:25

STO LAT dla wszystkich Ł'ek duzo zdrowia, wiele radosnych chwil z panciostwem, przepysznych urodzinowych smakow i spelnionych niecnych wilczakowych zyczen :twisted: No a szczegolne zyczenia od Urcia dla Łowcy :p

Wonderfull Wolf ES 14-11-2012 22:49

Sto lat, sto lat :) :cake:cake

Rona 14-11-2012 23:35

Wszystkiego najlepszego dla ulubionego kuzyna - Łowcy i wszystkich pozostałych eŁek :tard:cake

z Peronówki 15-11-2012 00:04

Ł-omatko, to juz...czyli wszystkiego najlepszego...!!!! :Rose

Bajka 15-11-2012 08:15

Sto lat i od nas! A najbardziej dla Łowcusia!:)

Grin 15-11-2012 09:03

Bardzo dziękujemy za pamięć! :bussi
To prawda; trudno w to uwierzyć, ale Łowca skończył wczoraj CZTERY lata! :shock: Kiedy to zleciało?!

Radek 16-11-2012 00:40

Wszystkiego najlepszego 100 lat :p

DORA 16-11-2012 10:49

I od nas tez najlepsze życzenia-100 Lat :cake:kiss_2:bussi:tard

Gia 16-11-2012 11:44

Spóźnione ale i od nas życzenia dla wszystkich Ł-ek, a w szczególności dla Łowcusia :)

All times are GMT +2. The time now is 00:18.