Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Specjalna wystawa CzW - Neustadt/Harz (DE) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10957)

GRABA 27-04-2009 17:17

Specjalna wystawa CzW - Neustadt/Harz (DE)

Quote:

Originally Posted by DORA (Bericht 208147)
(Graba dzieki za uprzejmosc mam nadzieje ze słowa dotrzymasz i pozdrowisz braci Jotuna

Jasne, że dotrzymam - oczywiście jak dojedziemy:p
My tam jedziemy na majówkę i towarzysko, a przy okazji i tą wystawkę zaliczymy - ale jak zwykle na nic nie liczę............. ja tak naprawdę uwielbiam te motyle w brzuchu przed wystawami8)

z Peronówki 28-04-2009 16:27

Bedzie ich wiecej... :rock_3 Bo oprocz Jawzahra na bonitacje idzie tez Jecer-Ha ra. Pojawi sie tez Jabiel.
A do tego cala grupka malych Juziow, Elisiuniow i Dracow... :rock_3 Wiec slicznie poprosze o fotki z soboty... :rock_3

GRABA 28-04-2009 16:46

:)Dobrze, dobrze..... zrobi się, choć lustrzanką nie dysponuję, ale jakieś fotki napewno wyjdą. :p

Więc jak wrócimy (trudno powiedzieć na 100% kiedy), to wyślę do Was, bo pewnie nie zapamiętam który jest który.... To potem wstawicie też w temacie;-)

sssmok 28-04-2009 17:18

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 208455)
Bedzie ich wiecej... :rock_3 Bo oprocz Jawzahra na bonitacje idzie tez Jecer-Ha ra. Pojawi sie tez Jabiel.
A do tego cala grupka malych Juziow, Elisiuniow i Dracow... :rock_3 Wiec slicznie poprosze o fotki z soboty... :rock_3

No to koniecznie Graba rob zdjecia :D
Duzoooo....

GRABA 29-04-2009 17:23

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 208471)
No to koniecznie Graba rob zdjecia :D
Duzoooo....

Porobi się jakoś - swoją drogą, to właśnie przeglądam stronę "Z Peronówki"
i zapoznaję się z psiakami mieszkającymi w Niemczech.
I mam nadzieję zapamiętać najbardziej i go utrafić: Iblis Lobo z Peronówki- choć nie umię utrafić info o tym czy jest wystawiany,( to samo tyczy się Draco z Peronówki- ale tu przyznać muszę: spodopał się Agusi.
Jawzaha z Peronówki już miałam przyjemność poznać, tak przyjemność, bo to pies o b. dobrym przyjaznym charakterze. Jestem bardzo ciekawa jego brata Jecer ha-Ra z Peronówki, bo ze zdjęć widać piękną sierść,
aż się prosi o cioranko.Może też poznam Kauket Luna z Peronówki, której dwie miotowe siostry już znam i wiem jakie są.
Mam nadzieję, że wszystko będzie o.k.

GRABA 04-05-2009 10:03

Hej!:)
No i wróciliśmy - pozdrowienia przekazane, ale tylko dla Jawzahra;-)
Fotki..... jakby tu...... marność nad marnościami, ale to nie ja byłam sprawcą:p Ja to musiałam uważać żeby mi jakaś wścieklizna Unki nie zjadła8) - my bez sukcesu ocena tylko bardzo dobra - tu liczyły się małe suczki, w sensie drobne w słowackim typie. Cieszę się jednak z sukcesów moich znajomków.;-) No i z sukcesu bracika Uni - Umby, który zgarnął nagrodę w swojej klasie.
http://img49.imageshack.us/img49/1635/100b4486.jpg
Najbardziej utytuowane psiaki wystawy Jawzahr z Peronówki i Wickey Crying Wolf
http://img49.imageshack.us/img49/3516/100b4490.jpg
Wickey
http://img117.imageshack.us/img117/8929/100b4481.jpg
Jawzahr
To dwa psiaki o wyjątkowej urodzie i świetnych charakterach:p

DORA 04-05-2009 10:44

:happy:ylsuper:klatsch:klatsch:klatsch SUPER !!! Gratulacje dla naszego brata Jawzahra- piekny pies i jaki dostojny! Oczywiscie wielkie brawa dla Wickey :klatsch:klatsch:klatsch

Gia 04-05-2009 10:46

Brawa dla Zwycięzców!!! :)

Graba nie przejmuj się, my też dostałyśmy raz ocenę bardzo dobrą, w Poznaniu :) Sędzie wtedy stwierdził, że suka jest za mała, za chuda, za lekka i ma zbyt wąską i zbyt płytką klatkę piersiową ;) Każdemu się zdarza :)

GRABA 04-05-2009 11:04

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 209608)
Brawa dla Zwycięzców!!! :)

Graba nie przejmuj się, my też dostałyśmy raz ocenę bardzo dobrą, w Poznaniu :) Sędzie wtedy stwierdził, że suka jest za mała, za chuda, za lekka i ma zbyt wąską i zbyt płytką klatkę piersiową ;) Każdemu się zdarza :)

Ewcia, tu nawet nie było takich opisów - sędzia tylko zwrócił uwagę, że jeszcze ma nie całkiem wyrob. ruch i nieładnie stała. Ale nawet jakbym usatwiła ją dobrze (co graniczyło z cudem, bo obok siostra była), to Unka by nie zdobyła lepszej oceny...... Chcę tu podpowiedzieć wilczaki z Peronówki do boju do tego sędziego;-) - obserwacja od początku wyboru w klasach - potwierdziła tylko słuszność moich przypuszczeń, że nic więcej...
Samo Neustadt/Harz, to miejsce dobre do wypoczynku i nie trzeba myśleć o tym, że pies rozwali sobie na szkłach łapę, bo tam czysto:shock:
P.S. Ja sobie za sukcesik wzięłam to, że Unka pierwszy raz na wystawie ani razu ringówki nie przygryzła - więc albo miała dzień dobroci dla Agusi, albo dorośleje........ No i drugie to jak widziałam zdziwienie właścicieli wilczaków, na reakcję Unki, na atak ze strony innego psa (czy suka czy pies) - Unka tylko stała i się patrzyła.......8) Bonitację przemilczę.......... - wiem napewno jaka jest reakcja mojej suczy na strzały - prawie nie ma reakcji, tylko się patrzy w stronę wystrzału (pewnie myśli, że zobaczy Sylwestrowe gwiazdki):lol:

Gia 04-05-2009 11:11

A jaki tam był sędzia?? Może mamy szanse :twisted:

Fajnie, że nie przygryzała wreszcie ringówki, pewnie zaczyna kumać co to wystawa i że wtedy nie ma takiej zabawy :) To zawsze pewien sukces, ja się cieszyłam np. z Katowic, mimo 3 lokaty, to było najlepsze wystawianie w karierze Halinki :rock_3

A ze strzałami super ;) wilczak ma wykazać czujność, ale nie strach, więc to macie z głowy :)

GRABA 04-05-2009 11:20

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 209617)
A jaki tam był sędzia?? Może mamy szanse :twisted:

Fajnie, że nie przygryzała wreszcie ringówki, pewnie zaczyna kumać co to wystawa i że wtedy nie ma takiej zabawy :) To zawsze pewien sukces, ja się cieszyłam np. z Katowic, mimo 3 lokaty, to było najlepsze wystawianie w karierze Halinki :rock_3

A ze strzałami super ;) wilczak ma wykazać czujność, ale nie strach, więc to macie z głowy :)

Sędzia: Tibor Havelka (SK)8)
Jasne, że macie zważywszy na to, że ruch Kalinki ustawił by ją na I miejscu w porównaniu z czołówką;-)
Właśnie najważniejsze, to się cieszyć z udziału w wystawkach:p
Tak, myślę, że jak za rok Uni weźmie udział w takiej bonitacji, to da radę - pozorana ucałuje, kij chwyci do zabawy, a strzał, to tak jak opisałam:lol:
A i uwaga...... do Niemiec niech nie jadą psiaki, które się boją agresji innych czworonogów, bo to będzie porażka, a tam trzeba mieć oczy wkoło głowy.:roll:

Gia 04-05-2009 11:23

Hihihi... no to z tą agresją mamy pozamiatane :rock_3
Ale sędziego już znamy, oceniał nas 2 razy w szczeniakach (w Warszawie i w Bratysławie) i 2 razy dał nam wygrać :)

A co do przyjacielskości Unki... radzę się przygotować na zmiany, u nas też K-lee była przyjacielem wszystkich żywych stworzeń... aż nagle się odmieniło, szczeniaczki i obce suki - do likwidacji (nie wliczamy w to wilczaków, bo tu K-lee już nie jest taka harda). Poczekajcie po prostu do pierwszej cieczki ;)

wilczakrew 04-05-2009 11:41

No to gratulacje zwłaszcza dla Hani i Wickey.
W takim razie ja dobrze zrobiłem, ze pojechałem do Łodzi z moim mutantem. :D
No ale dopiero by sie zdziwili jak by zobaczyli reakcje na ataki Czambora.
To ja miałbym awanture, chwyt za reke i zmiatamy bo kiepskie towarzystwo. :)

GRABA 04-05-2009 11:47

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 209622)
Hihihi... no to z tą agresją mamy pozamiatane :rock_3
Ale sędziego już znamy, oceniał nas 2 razy w szczeniakach (w Warszawie i w Bratysławie) i 2 razy dał nam wygrać :)

A co do przyjacielskości Unki... radzę się przygotować na zmiany, u nas też K-lee była przyjacielem wszystkich żywych stworzeń... aż nagle się odmieniło, szczeniaczki i obce suki - do likwidacji (nie wliczamy w to wilczaków, bo tu K-lee już nie jest taka harda). Poczekajcie po prostu do pierwszej cieczki ;)

Eh tam pozamiatane, nie podchodzić i omijać to co może pożreć, a będzie dobrze. :roll::rock_3 Choć na ringu sucze na chwilę grzeczne były. No tak zmiany u Unki pewnie nie nastąpią długo - z tym się liczę- bo ona 10-go ledwie 10 miesięcy będzie miała:p - więc jeszcze głupola w akcji zobaczycie:lol:

GRABA 04-05-2009 11:49

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 209625)
No to gratulacje zwłaszcza dla Hani i Wickey.
W takim razie ja dobrze zrobiłem, ze pojechałem do Łodzi z moim mutantem. :D
No ale dopiero by sie zdziwili jak by zobaczyli reakcje na ataki Czambora.
To ja miałbym awanture, chwyt za reke i zmiatamy bo kiepskie towarzystwo. :)

No właśnie - jakby taki wielki zwierz im stanął na drodze, to by dopiero było..... :shock: - jak to może być, że taki olbrzym i nie agresywny. No wkońcu nie nadarmo został dobrze zbonitowany:p

Joanna 04-05-2009 16:28

Gratulacje!

Ja mam jeszcze pytanie - czy to nie w Niemczech jest tak, że w klasie młodzieży można maksymalnie dostać bardzo dobrą?

Narvana 04-05-2009 17:08

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 209748)

Ja mam jeszcze pytanie - czy to nie w Niemczech jest tak, że w klasie młodzieży można maksymalnie dostać bardzo dobrą?

Dokladnie tak jest.

GRABA 04-05-2009 18:14

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 209763)
Dokladnie tak jest.

:shock::shock::shock: czyli "sehr gut" w klasie młodzieży czyli Unki znaczy : doskonała:rock_3?

Grin 04-05-2009 18:35

Hihihi; czyżby cała "teroria" na temat preferencji sędziego musiała teraz wziąć w łeb? :D
Gratulujemy Uni serdecznie! :)
(Właścicielom oczywiście też :) )

Huan 04-05-2009 18:35

Z tego co wiem, to od pewnego czasu zmieniono najwyzsza lokate i jest dopuszczalna ocena "doskonala" w mlodziezy, ale nie zawsze. Tzn. decyzje o tym, czy najwyzsza lokata bedzie bdb czy dosk. podejmuje, klub/zwiazek organizujacy wystawe. Tak przynajmniej wypowiada sie w tej sprawie regulamin VDH. A jak bylo w przypadku wystawy w Neustadt, tego nie wiem. Wystarczy sprawdzic, co dostal Zw. Mlodziezy.

All times are GMT +2. The time now is 05:54.