Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   17.05.09 Bydgoszcz (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=11043)

Kamoszka 10-05-2009 10:07

17.05.09 Bydgoszcz

A ktoś sie wybiera do Bydgoszczy na Wystawę w najbliższą niedzielę?
Jeśli tak, to czy wysyłali numerek i potwierdzenie zgłoszenia?

Marcin L. 10-05-2009 12:45

ja z zupełnie innej beczki, 17 maja w niedziele w Bydgoszczy w parku w Myślecinku odbędzie się inscenizacje nawiązująca do wydarzeń z czasów II wojny światowej.
NORMANDIA 44

65 – rocznica walk 1. Dywizji Pancernej
w Normandii pod Falaise i Chambois,

jest to inscenizacja organizowana min. przez naszą grupę.

My tam będziemy z Bariną również.

Wszystkich zainteresowanych przy okazji wystawy zapraszam. Mogę podesłać więcej informacji na Pw.

szasztin 11-05-2009 07:26

Quote:

Originally Posted by Marcin L. (Bericht 211079)
ja z zupełnie innej beczki, 17 maja w niedziele w Bydgoszczy w parku w Myślecinku odbędzie się inscenizacje nawiązująca do wydarzeń z czasów II wojny światowej.
NORMANDIA 44

My tam będziemy z Bariną również.

Wszystkich zainteresowanych przy okazji wystawy zapraszam. Mogę podesłać więcej informacji na Pw.

Może pojawimy sie z Imbusem - przy okazji wystawy.
Marcin możesz przysłać mi na maila lub na priva więcej info.
Mail: [email protected].
Dzięki.

Co do wystawy - to może sie pojawimy - decyzję podejmiemy zapewnie dopiero w sobotę. Ale jakbyśmy byli to chetnie spotkamy sie ze wwszystkimi.

Gaga 11-05-2009 08:57

Quote:

Originally Posted by Marcin L. (Bericht 211079)
NORMANDIA 44

Marcin, my się co prawda nie wybieramy ale uczestniczyliśmy w takiej inscenizacji (jako widzowie) i z obserwacji muszę napisać, że warto uprzedzić czy sa zaplanowane jakieś wybuchy/wystrzały itp. Widziałam spanikowane psy, które dawały w długą dlatego myślę, że warto uprzedzić czy coś takiego może sie zdarzyć- nie każdy pies przyjmuje huki i wystrzały jako rzecz obojetną :)

btd 11-05-2009 09:22

No nie, jak ma być inscenizacja walk dywizji pancernej bez wybuchów i huku? LOL

Gaga 11-05-2009 09:45

Naprawdę uważasz, że ważniejsze jest wyśmianie ew. niewiedzy co może być na takiej inscenizacji, niż uprzedzenie przed możliwą paniczną reakcją psów?
Ja bez trudu umiem sobie wyobrazić, że ktoś nie powiąże huków i wystrzałów z organizowaną imprezą oraz to, że jakiś pies "wyjdzie z obroży" i da w długą na oślep. I ważniejsze jest dla mnie uprzedzenie niż napisanie, że wiem co to dywizja pancerna.
Tak samo jak to, że gryzące kłęby dymu nie są fajne i też warto o tym wiedzieć.:|

Ci co maja dorosłe psy- wiedzą co mogą a czego nie, właściciele dzieciaków i młodzieży nie poznali jeszcze wszystkiego i obowiązkiem nas, "starszych stażem" jest o takich rzeczach uprzedzać. Info, że "mój pieseczek" ma w nosie strzały jest bezwartościowe, ale info że pies może wymięknąć- jest istotne.

btd 11-05-2009 10:25

Inscenizacja działań wojennych. Pewnie będą kwiatki po łące rozrzucać. Jak ktoś będzie zaskoczony że zaczną się wybuchy powinien zastanowić się czy na pewno z nim jest wszystko ok.

"Ja bez trudu umiem sobie wyobrazić, że ktoś nie powiąże huków i wystrzałów z organizowaną imprezą" - no ja też, bo że 'społeczeństwo' idzie co raz bardziej w kierunku zupełnej niemoty widać co chwilę. Ale żeby aż za takich matołków ich mieć jak ty to jeszcze trochę miejsca mam.

Gaga 11-05-2009 10:42

Ja bym ich matołkami nie nazwała bo nie widzę powodu aby obrażać ludzi....

EOT

Marcin L. 11-05-2009 18:19

witam,

Szasztin - info poszło

całej reszcie chce oświadczyć, że w inscenizacji tej będą wybuchy i głośne odgłosy, krzyki również pewnie się zdarzą.

Wojna z odgłosami, które mogą drażnić psiny jak i właścicieli będzie od ok. 15. Wcześniej będzie ciszej, tylko pojazdy, wojska itp.

Pozdrawiam i przepraszam za niepotrzebne zamieszanie

Gaga 11-05-2009 19:29

i Super! :thumbs

przepraszać nie ma za co.. przecież nic się nie stało ;)

Kamoszka 11-05-2009 19:59

Nie to nie:twisted:
przyslali mi info z Bydgoszczy
juz wszystko wiem:twisted:

btd 11-05-2009 21:18

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 211469)

Ja tam nie jadę, ale chyba będzie aż 5 wilczaków :) Nie martw się w tym samym czasie w Bytomiu będą chyba 4.

szasztin 12-05-2009 06:58

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 211469)

my z Imbusem tak na 75% sie wybieramy na wystawę - zatem miło bedzie nam poznać kuzyna :).
A potem pojedziemy na inscenizację do Myslęcinka - tą o której pisał Marcin.
Tak więc do zobaczenia!!!

Kamoszka 12-05-2009 11:29

no to elegancko!
my na inscenizacje sie nie wybieramy bo kombatantow wojennych nie chcieli:twisted:
ale serdecznie zapraszam bo na pewno bedzie na co popatrzec i czego posluchac hehe.
No to zatem do niedzieli

shaluka 13-05-2009 00:25

Psy
kl. szczeniąt
ARDAL CONALL Braterstwo Wilczaków
kl. otwarta
IDUN IMBUS z Peronówki
kl. uzytkowa
AMBER WOLF z Peronówki
kl.championów
APODIS Wilk z Polskiego Dworu

suki
kl.pośrednia
ADANE Jantarowa Wataha
kl.otwarta
CINTRA Wilk z Polskiego Dworu
kl. championów
BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu
GINGER Dakmat

Tak się chyba klaruje skład ale pewnosci nie mam. Udanej wystaw i spotkania!

Kamoszka 13-05-2009 09:44

No i takie informacje lubie hehe:p
dzieki wielkie i do zobaczenia

Kamoszka 14-05-2009 17:18

wiadomo o której startują wilczaki?

Kamoszka 17-05-2009 10:44

No to Ardal juz po prezentacji.
Dostal "obiecuącą" bo sedzia uwaga cytuje "boi sie wilczakow"
Ola wystawiala Ardala i wszystko ladnie pieknie az doszlo do pokazania jajek i Pani mowi do Oli :"Niech Pani go mocno przytrzyma bo to wilczak i one sa dzikie z natury, zeby mnie nie ugryzl" I jak zasadzila Ardalowi reke pod ogon to sie przesunal i powiedzala ze "nie moze znalezc jajek" i ze ocena w dół.
Ehhhhh mam nadzieje ze pozostalym poszło znacznie lepiej...
szkoda tylko ze takie dzialania odierają zapał...:(

Narvana 17-05-2009 12:30

cooooooooooo? :shock:
kto sedziowal?

Gaga 17-05-2009 14:40

Przy stwierdzeniu braku jąder u psa nie ma oceny "obiecującej" jest dyskwa i koniec kropka. Czy dając "obiecująca" sędzia (sędzina chyba?) miała nadzieję, że owe jądra obiecują się nagle objawić, w przyszłości? :twisted: Żenujący poziom sędziowania, przykre...

All times are GMT +2. The time now is 19:10.