Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   _Administracja (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Warning for wilczakrew (spamming) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=12715)

z Peronówki 16-11-2009 09:50

Warning for wilczakrew (spamming)

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 255053)
Miła Mentusa z Czamborową Milą. :)

Grzesiek, to temat o MINACH, a nie o MILYCH. Fotki, ktore opublikowales sie tutaj nie nadaja (poza jedna). Mam przykre wrazenie, ze zaczynasz spamowac Wolfdoga fotkami umieszczajac w roznych tematach "co popadnie"...

Witek 16-11-2009 10:13

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 255110)
Grzesiek, to temat o MINACH, a nie o MILYCH. Fotki, ktore opublikowales sie tutaj nie nadaja (poza jedna). Mam przykre wrazenie, ze zaczynasz spamowac Wolfdoga fotkami umieszczajac w roznych tematach "co popadnie"...

Grzesiu, wiesz, że Cie bardzo lubię, a Czamborka uwielbiam (he, he, mam nadzieję, że mi się zaraz nie oberwie;)), ale niestety też odnoszę takie wrażenie...
Uwielbiam oglądać zdjęcia ale te które wrzucasz są w większości nie na temat i nie za ładne. Kiedyś robiłeś takie śliczne zdjęcia, jak wtedy gdy Astarte była malutka. Co się stało, że teraz są takie...hmm... nijakie?

sssmok 16-11-2009 10:43

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 255053)
Miła Mentusa z Czamborową Milą. :)
http://www.evikzegar.pl/pies/870.jpg

Grzes prezentuje tutaj piekny przyklad nie trzymania sie tematu.
Chyba, ze tylki psow maja jakas ukryta mimike :D
Juz od "Zmierzchu..." zaczelam podejrzewac, ze zdjecia sa wrzucane na sile - byle co, byle duzo.
Wczesniej wrzucane byly fajne zdjecia na temat - teraz to spam jak nic :rock_3

Kasia82 16-11-2009 14:53

To do tego stopnia jest spam, że nawet ja się odezwę, a odzywam się rzadko ... i powiem, że to wkurzające.. tylko normalnie pogratulować "wymędrkowania" sposobu jak tu obejść brak pewnej zapowiedzi.....

wilczakrew 16-11-2009 18:07

Quote:

Originally Posted by Kasia82 (Bericht 255298)
To do tego stopnia jest spam, że nawet ja się odezwę, a odzywam się rzadko ... i powiem, że to wkurzające.. tylko normalnie pogratulować "wymędrkowania" sposobu jak tu obejść brak pewnej zapowiedzi.....

Możesz mi odpowiedzieć jakiej zapowiedzi. Wstawiłem zdjecia ze spaceru z Mentusem i Freyą. Pora była jaka była, a zdjęcia wyszły jakie wyszły i miny jak i postawy psów są dla mnie ciekawe. Nie kazdy tak musi uważać ale podejrzenie o " wymędrkowania " i obejscia brak pewnej zapowiedzi jest z lekka przesadzone. Bo jesli ja dobrze zrozumiałem to chodzi o miot ale nie wiem kogo z kim w tym przypadku.

Chętnie sobie też możemy porozmawiać na temat innego spamu i wstawianiu kolejno kilku postów w ten sam temat.

secki 16-11-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 255132)
Chyba, ze tylki psow maja jakas ukryta mimike :D

A może chodzi o coś innego - wyraźnie widoczny odbyt (psi) i podpis G. Stelmachowski...(np. "mam Was w pupie" albo....szukam, wróć - hladam ;)...)

:D

Kasia82 17-11-2009 12:34

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 255355)
Możesz mi odpowiedzieć jakiej zapowiedzi. Wstawiłem zdjecia ze spaceru z Mentusem i Freyą. Pora była jaka była, a zdjęcia wyszły jakie wyszły i miny jak i postawy psów są dla mnie ciekawe. Nie kazdy tak musi uważać ale podejrzenie o " wymędrkowania " i obejscia brak pewnej zapowiedzi jest z lekka przesadzone. Bo jesli ja dobrze zrozumiałem to chodzi o miot ale nie wiem kogo z kim w tym przypadku.

Chętnie sobie też możemy porozmawiać na temat innego spamu i wstawianiu kolejno kilku postów w ten sam temat.

Gratuluje. Udawanie "zdziwionego misia" wychodzi Ci po mistrzowsku - zastanów się nad otworzeniem szkoły doskonalenia takiej umiejętności :lol:

Kamoszka 17-11-2009 12:58

Quote:

Originally Posted by secki (Bericht 255442)
A może chodzi o coś innego - wyraźnie widoczny odbyt (psi) i podpis G. Stelmachowski

Hahahahaha:p:p:p
To pewnie dlatego, że aparat ma funkcje wykrywania twarzy;)

admin 18-11-2009 00:11

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 255962)

HI!

I received several complains from the Polish forum users about you spamming forum in every possible topic advertising the litter of your dog. And as I see it is right. Could you think twice before you post new photos from the same kind. If not I will remove them or get another steps to stop it.

Thanks in advance,

wilczakrew 18-11-2009 01:01

Quote:

Originally Posted by Admin (Bericht 255983)
HI!

I received several complains from the Polish forum users about you spamming forum in every possible topic advertising the litter of your dog. And as I see it is right. Could you think twice before you post new photos from the same kind. If not I will remove them or get another steps to stop it.

Thanks in advance,

W takim razie teraz proszę o definicję spamu.

Ja znam taką :
" Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektoronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
  1. Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
  2. Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
  3. Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy. "

Wyjaśnienie odnośnie zdjeć już dostałem.

Quote:

Originally Posted by Margo
Co mozna umiescic:
- logo strony lub znak wlasciciela
- podpis kto robil fotke
- adres strony WWW
Oczywiscie jesli logo bedzie duze i bedzie zaslanialo duza czesc zdjecia to zostanie skasowane...

Czego nie mozna:
reklam w stylu - "Hodowla xxx - mamy szczeniaczki." "Szczeniaczki - tel . 0........." itp, "Miot po ...... i ......."

Dziękuję za reklamę bo ja o miocie po moim psie nic nie wspominałem.

Margo 18-11-2009 01:29

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 256002)
Dziękuję za reklamę bo ja o miocie po moim psie nic nie wspominałem.

GRZESIEK, O CZYM TY PISZESZ????????
Jasno wytlumaczylam Tobie jakie sa zasady. OGOLNE!!!! A ty wyjezdzasz z miotem Czambora. Co ma piernik do wiatraka????

Wiesz, co hodowcy nazywaja "syndromem wlasciciela repa"...? Widze, ze i ciebie wzielo...

wilczakrew 18-11-2009 02:07

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 256010)
GRZESIEK, O CZYM TY PISZESZ????????
Jasno wytlumaczylam Tobie jakie sa zasady. OGOLNE!!!! A ty wyjezdzasz z miotem Czambora. Co ma piernik do wiatraka????

Wiesz, co hodowcy nazywaja "syndromem wlasciciela repa"...? Widze, ze i ciebie wzielo...

Małgosiu to była odpowiedz do Admina . Nie ja wyjechałem z reklamą miotu po moim psie. Ale dziękuje.

Wracając do syndromów to bardziej wolę ten niespełnionego hodowcy bo jest ciekawszy, ale też i ciekawy jest syndrom hodofcy i bardziej niebezpeczny.

Grin 18-11-2009 09:26

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 256002)
W takim razie teraz proszę o definicję spamu.[/b]

Ja znam taką :
" Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektoronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:[list=1][*]Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.[*]Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.[*]Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy. "
[

Powyższa definicja dotyczy bardziej poczty elektronicznej, nie forum dyskusyjnego.
Na wersji anglojęzycznej Wikipedii mamy np. taką prostą definicję:
Quote:

Forum spam is the creating of messages that are advertisements, abusive, or otherwise unwanted on Internet forums. It is generally done by automated spambots.
Popularnie, o ile mi wiadomo, o spamowaniu na forum mówi się wtedy, gdy mamy do czynienia z postami nie na temat po prostu.
Przy okazji skoro już mowa o definicjach, można się jeszcze pokusić o przypomnienie takowej: ;) http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

All times are GMT +2. The time now is 18:52.