Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Podrasowywanie siersci (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1364)

Ori 20-11-2004 00:52

zrobie...za dwa miesiace
teraz futerko jest karmione rybkami w oleju i witaminkami :mrgreen:

jak moglas wykasowac psy? ty rasistko!

Gaga 20-11-2004 00:55

Quote:

Originally Posted by Ori
zrobie...za dwa miesiace
teraz futerko jest karmione rybkami w oleju i witaminkami :mrgreen:

jak moglas wykasowac psy? ty rasistko!

Zartowalam;) z psoe to wyszly jeno blyszzczace slepia - nie wilcze ale dosc upiorne...
A moze Ci podeslac jakas super odzywke dla Ambera? Co tam reklamowali w TV na puszystosc wlosow? Sunsilk? Shamtu? a poki co jakies tapirowanie moze? :D

Ori 20-11-2004 01:00

zamow tylko w tv duzy mroz to i tapir mu odpuszcze :wink:
od miesiaca spi na ogrodzie :mrgreen:

Ynk 20-11-2004 01:07

A coś Ty mu zrobiła że sie wyniósł do ogrodu?
:cheesy:

Ori 20-11-2004 01:11

znowu odwroce:
co on mi zrobil ze go wyrzucilam ?

bezczelnie przez pol roku gubil siersc w domu, masowo, jak zaczelam grzac to wylot, dla psa za cieplo
ma slodka bude i kocyk
nie wyje, wiec zle mu nie jest :)

z Peronówki 24-11-2004 20:46

Quote:

Originally Posted by Ori
zamow tylko w tv duzy mroz to i tapir mu odpuszcze :wink:
od miesiaca spi na ogrodzie :mrgreen:

Heh - to mi przepomina Przemka i historie z Balrogiem. Przemek chcial go 'podrasowac' przez wystawami w Nitrze. Zdecydowal, ze mlody bedzie sypial na dworze...tyle, ze w nocy doszedl do wniosku, ze na dworze jest cieplej niz w domu. Wiec mlody wrocil na kanapy. 8)

Zaraz potem Przemek mial IDEE: Balrog pojedzie ze mna do Slowacji, bo tam snieg, mroz i zaspy.... Wzielam wiec Mlodego. Nove Zamki powitaly nas doskonala pogoda, temperatura w nocy kolo 15 stopni i pieknym slocem w dzien... :mrgreen:

I Balrog wygladal tak jak wygladal... ;) Choc teraz obrasta.... :P

Quote:

Originally Posted by Ori
teraz futerko jest karmione rybkami w oleju i witaminkami

Polecam jeszcze olej tloczony na zimno. Od czasu do czasu nie zaszkodzi surowe zoltko. Ale jak trzeba siersc popedzic to jest taka super mieszanka dla zwierzat futerkowych z biotyna... ;)

Ynk 24-11-2004 22:21

A gdyby tak zrobić mu trwałą, a z ogona śliczny kok?
:cheesy:

Ori 25-11-2004 03:08

mysle ze naturalne skladniki wystarcza :)
olej chetnie, a moze z pestek winogron? :wink:

bardzo polubil swoja bude, jak go zostawie luzem na ogrodzie to w koncu zawsze znajduje go w budzie :cheesy:
teraz juz sie nie boje go zostawiac, nikt nie podejdzie :twisted:
myslalam ze on taki milusi i cieple kluchy a oststnio mialam test jak mechanik zblizyl sie do otwartego bagaznika po kolo, myslalam ze Amber wyjdzie razem z fotelami na niego :shock:

Huan 25-11-2004 10:08

Quote:

Originally Posted by Ori
olej chetnie, a moze z pestek winogron? :wink:

:) To wcale nie jest smieszne... Naprawde z pestek winogron jest najlepszy. W odroznieniu od oleju z oliwek psom nie przeszkadza po dodaniu do jedzenia. :) Ten z oliwek raczej im nie podchodzi :) Alternatywa, ktora tez dostarcza spora dawke tluszczy nienasyconych, jest tran.

A nam wystarcza olej rzepakowy ;)

Gaga 25-11-2004 14:37

Tran jest mniammmm...jedzie zlezala ryba bleeee.pies dostaje swira z radosci - gorzej, bo potem i pies i pomieszczenie cuchnie jeszcze czas jakis :evil:
Ino, tran wychodzi sporo drozej od oleju z pestek winogron....ktory w dodatku jest bezwonny ;)
Znaczy istnieje konflikt interesow smakowo-wechowych i pytanie czy wygra czlowiek czy pies :P

Ori 25-11-2004 17:19

no to fajnie bo my wlasnie z pestek tylko uzywamy :)
to ile litrow dziennie? :wink:

Sebastian 25-11-2004 18:44

no my 5l

Gravienn 25-11-2004 18:58

A siemie lniane? też przecież jest dobre na sierść, ja daję Pirytowi trochę do jedzonka gotowanego i ma buną sierść, błyszczącą i jest "mięciutki jak kaczuszka" ;)
Pozdrawiam serdecznie

Gaga 25-11-2004 19:26

Quote:

Originally Posted by Sebastian
no my 5l

dziennie???? Wy kapiecie Szkodnika w tym oleju???? Codziennie???
A potem moze jeszcze zapraszacie na kanapae i glaszczecie :twisted:

Sebastian 25-11-2004 19:29

Takkk , no nie źle mi się napisało miało być 0,5 l na dwa psy dziennie

Gaga 25-11-2004 19:36

Quote:

I tak calkiem sporo :D
Giga dostaje 2 michy dziennie i do kazdej tak circa 2 lyzki oleju...starcza na calkiem dlugo :wink:
A przy oakzji - czy ktos probowal na wilczakach alg? W celu lepszego wybarwienia? Wiem , ze ludzie chetnie stosuja to na bernenczykach , na ONy fajnie tez dziala...a wilczaki?

Huan 25-11-2004 20:13

Quote:

Wasze psy nie sa czasem wege ? ;) Bo chyba po zjedzeniu pol litra oleju trudno im jeszcze cos wcisnac ;) My dajemy tak maks. jedna lyzke dziennie na psa.

Huan 25-11-2004 20:16

Quote:

Originally Posted by Gaga
A przy oakzji - czy ktos probowal na wilczakach alg? W celu lepszego wybarwienia? Wiem , ze ludzie chetnie stosuja to na bernenczykach , na ONy fajnie tez dziala...a wilczaki?

Nasze jada na algach od dwoch lat i rzeczywiscie kolory sa duzo bardziej intensywne.

Ori 25-11-2004 23:52

wszyscy poja psy olejem??? :shock:
to my tacy zacofani :oops:

a algi to mu podaruje, dosc wybarwiony to on jest :mrgreen:

z Peronówki 26-11-2004 18:26

Quote:

Originally Posted by Ori
wszyscy poja psy olejem???

No, troche oleju jest OK. Jak nie pomoze, to na pewno nie zaszkodzi... Moge powiedziec, ze na siersc jeszcze ladnie dziala piwo, ale Bure nie chca go pic... :evil:

Quote:

Originally Posted by Ori
a algi to mu podaruje, dosc wybarwiony to on jest :mrgreen:

To fakt - Wy sie tym nie musicie przejmowac... :)

All times are GMT +2. The time now is 20:37.