![]() |
Wilki nad morzem
|
Jakiś rok temu - leśniczy z okolic Pucka opowiadał że prawdopodobnie widziano tam parę wilków. Moze to one???
|
To to mają kolejny argument na poparcie tezy o strzelaniu do psów bez kagańców biegających po lasach.
cyt.: "...Wilczury też mają domieszkę wilczej krwi i co roku zagryzają nam zwierzynę...". Hmmm, a czy są jakieś psy, które nie mają domieszki wilczej krwi? |
Quote:
|
Rok temu na granicy powiatu tucholskiego i starogardzkiego (a tym samym na granicy woj. Pomorskiego i Kujawsko-Pomorskiego) była para wilków. W tym roku już jest watacha, dołączylo do nich kilka dorosłych oraz młodziaki. Po rozmowie z leśniczym najprawdopodobniej przyszły od strony Elbląga/obwodu kaliningradzkiego. Nie widziałem ale... słyszałem... Wycie nie do opisania... Kto słyszał ten wie... :)
|
Wiadomość znaleziona na stronie Polskiego Związku Łowieckiego: "Nad rzeką pilica w woj Łódzkim w lasach Spalskich przebywa watacha ok. 2o szt w tym 4 wadery i 1 basior, wojewoda łódzki da pozwolenie odstrzału po 1 Kwietnia- na wszystkie!!!"
Czy to prawda???????? ktoś wie coś na ten temat????????? podobno już zbierają zapisy od myśliwych chętnych do odstrzału tych wilków!!!!!:cry: |
Quote:
|
Mam nadzieje, że to tylko jakiś głupi żart!! To jest link o wilkach na forum PZŁ http://www.pzlow.pl/palio/html.run?_...Sum=1837319773
|
Quote:
A z zycia wziete: Bydgoszcz. Park Fauny i Flory Polskiej. Kolo wybiegu wilkow dwie rodzinki. Synus sie pyta mamusi: - Mamusiu, a co sie robi z wilkami? - Spytaj tatusia, tatus jest mysliwym. Synek idzie do taty: - Tatusiu, a co sie robi z wilkami? - Wilki sie synku 'SZCZELA'... Pewnie z tego powodu mowi sie, ze jak mysliwi chca sobie w kolo podniesc srednie IQ to kupuja psa... :rock_3 PS. Nie chce urazic tych "oswieconych" mysliwych, bo znam mase zapalonych psiarzy... Ale jak w kazdej grupie tak i u nich trafiaja sie kompletni ignoranci... O tyle bardziej niebezpieczni dla spoleczenstwa i otoczenia, ze maja pozwolenia na bron... :twisted: |
Quote:
"Podobno jakaś wataha żyje pod Trzebielinem" :shock::shock::shock: tam mieszkaja moi rodzice, a ja duzo laze po tamtajszych lasach, zeby mi kiedys psa nie odstrzelili... musze popytac miejscowych lesniczych... |
All times are GMT +2. The time now is 00:33. |