Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gdynia i okolice- nabór do nowej grupy psów tropiących-pies ratownik (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14578)

Monika:) 20-06-2010 14:37

Gdynia i okolice- nabór do nowej grupy psów tropiących-pies ratownik

Witam

Jestem członkinią Poszukiwawczego Ochotniczego Pogotowia Ratowniczego
prowadzimy aktualnie nabór do nowej grupy psów tropiących, zapraszamy ludzi zdecydowanych, którzy będą mieli chęci i czas aby pracować ze swoim psem.

o terminie pierwszego spotkania chętni zostaną poinformowani w najbliższym czasie, drogą mailową.

w razie pytań proszę pisać tutaj bądź na e-mail: [email protected]

zapraszamy

Witek 20-06-2010 16:44

Fajna sprawa, ale nie ma czegoś takiego tylko z drugiej strony Polski?

Monika:) 20-06-2010 16:47

pewnie gdzieś jest :) tylko trzeba dobrze poszukać

ja niestety nic o tym nie wiem więc nie pomogę :(

Grin 20-06-2010 17:36

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 308718)
Fajna sprawa, ale nie ma czegoś takiego tylko z drugiej strony Polski?

No jak, przecież jest słynny STORAT http://www.storat.pl/strony/szkolenie.php

Skrzat&Bow 20-06-2010 20:38

super!!!:) nie wiem czy moj "najstrachliwszy pies swiata" (cyt z artkulu na WP) sie do tego nadaje ;-) , ale chetnie sprobujemy sił:) czekam na dalsze info!

Sebastian 20-06-2010 21:30

Cześć Monika fajnie powitać Cię na forum.
Sebastian i Taro

Narvana 20-06-2010 21:50

Mnie rowniez milo :)
Witamy :)

Monika:) 20-06-2010 22:25

miło z waszej strony :) dziękuje za powitanie :)

Witek 20-06-2010 22:31

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 308721)
No jak, przecież jest słynny STORAT http://www.storat.pl/strony/szkolenie.php

Cóż, zadzwonię jutro popytam, ale jakoś nie wydaje mi się żeby Aszczur się nadawał.... Ale kto wie, może to będzie jednak moja przyszłość...

Monika:) 20-06-2010 22:32

może dzięki innym psom nabierze troszkę śmiałości :) pokażą mu jak należy byc odważnym psem. Ciesze się, że chcesz do nas dołączyć. W takim razie prawdopodobnie będziemy mieli w zespole dwa owczarki czechosłowackie :)

Skrzat&BOW napisz do mnie na maila jeśli możesz napisze Ci mój numer tel i dokładniejsze info to mój adres : [email protected]

Jeżeli chodzi o termin spotkania to odbędzie się ono 29 czerwca (wtorek)

Grin 21-06-2010 08:24

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 308790)
Cóż, zadzwonię jutro popytam, ale jakoś nie wydaje mi się żeby Aszczur się nadawał.... Ale kto wie, może to będzie jednak moja przyszłość...

Cóż, już czytając warunki kwalifikacji widać, że to bardzo ciężka, żmudna, wymagająca i jak sami piszą - w sumie w większości nudna "dyscyplina"; wymagająca nie tylko od psa, ale także od człowieka - głównie czasu, zaangażowania i kondychy. Szkolenia w Rzeszowie (tylko dla tych którzy się zakwalifikują), w większości jednak dostaje się "zadania domowe", które są trudne, choćby z racji, że trzeba sobie zorganizować sporo pomocników, którzy muszą wypełniać dokładnie polecenia.
Nie wiem co prawda, jak wyglądają testy, którym się poddaje psy, ale Aszczur samym faktem swojego niezmordowania ma już plusa. :D
Powodzenia. :)

Miru 21-06-2010 08:44

Resovia? fajna sprawa ale my troszkę za starzy jestesmy;)

Grin 21-06-2010 08:50

Quote:

Originally Posted by Miru (Bericht 308852)
Resovia? fajna sprawa ale my troszkę za starzy jestesmy;)

O właśnie, właśnie, latka lecą. :D

Narvana 21-06-2010 10:02

Przede wszystkim to nie dyscyplina tylko praca. To nie sport i zabawa.

Witek 21-06-2010 10:05

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 308879)

Właśnie, a ja jestem na etapie kryzysu zawodowego i poszukuję czegoś dla siebie, bo to co robię do tej pory nie satysfakcjonuje mnie już wcale...

Grin 21-06-2010 10:18

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 308879)

Tak, dokładnie, dlatego też słowo "dyscyplina" napisałam w cudzysłowie.
Quote:

Właśnie, a ja jestem na etapie kryzysu zawodowego i poszukuję czegoś dla siebie, bo to co robię do tej pory nie satysfakcjonuje mnie już wcale...
Tylko za tę akurat pracę nie dostaje się wynagrodzenia, jeszcze trzeba angażować własne środki. ;) To działanie na zasadzie wolontariatu i pasji. :) Zatem niestety trzeba dzielić (jeśli się ma możliwości) swój czas pomiędzy pracę zawodową, a tę właśnie pasję.

Witek 21-06-2010 10:22

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 308843)
Szkolenia w Rzeszowie (tylko dla tych którzy się zakwalifikują), w większości jednak dostaje się "zadania domowe", które są trudne, choćby z racji, że trzeba sobie zorganizować sporo pomocników, którzy muszą wypełniać dokładnie polecenia.

No właśnie problem będzie z pomocnikami, bo na Witolda to wiadomo jak można liczyć.... Najpierw jest "tak tak", a potem "nie mam czasu""nie mam butów" itp...
No ale zawsze można odpaść w testach i problem się rozwiąże :)

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 308843)
Nie wiem co prawda, jak wyglądają testy, którym się poddaje psy, ale Aszczur samym faktem swojego niezmordowania ma już plusa. :D
Powodzenia. :)

Ha ha ha, no ale z jej rozproszeniem to wiadomo jak jest :) Zawsze może uznać, że ona dziś nie ratuje ludzi tylko idzie się wykąpać :D:twisted:

Witek 21-06-2010 10:23

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 308891)

Tylko za tę akurat pracę nie dostaje się wynagrodzenia, jeszcze trzeba angażować własne środki. ;) To działanie na zasadzie wolontariatu i pasji. :) Zatem niestety trzeba dzielić (jeśli się ma możliwości) swój czas pomiędzy pracę zawodową, a tę właśnie pasję.

Wiem ,ale to zawsze lepsze niż wykonywanie pracy której ma się dość i narasta tylko frustracja.

Grin 21-06-2010 10:33

No i jeszcze nie można zapominać, że to bywa szalenie niebezpieczne i dla psów i dla ludzi. Weźmy ekstremalny przykład, ale dobrze obrazujący, co mam na myśli - WTC. Tam do atmosfery dostało się mnóstwo różnych trujących substancji. Ludzie, głównie ratownicy do tej pory jeszcze chorują i umierają w efekcie ich działania, a ludzie przecież mogą założyć maski, co się działo lub i dzieje z psami - ratownikami, wolę nie myśleć. To na pewno bohaterska śmierć, ale jednak śmierć. :(

Narvana 21-06-2010 10:43

O naborze dowiedzialam sie wczesniej niz z wolfdoga i jestem zgloszona.
Jak przejdziemy to przejdziemy, jak nie, bede probowac innym razem w POPR lub w OSP Gdansk (tu bym miala blizej zdecydowanie).

All times are GMT +2. The time now is 13:47.