![]() |
Gdynia i okolice- nabór do nowej grupy psów tropiących-pies ratownik
Witam
Jestem członkinią Poszukiwawczego Ochotniczego Pogotowia Ratowniczego prowadzimy aktualnie nabór do nowej grupy psów tropiących, zapraszamy ludzi zdecydowanych, którzy będą mieli chęci i czas aby pracować ze swoim psem. o terminie pierwszego spotkania chętni zostaną poinformowani w najbliższym czasie, drogą mailową. w razie pytań proszę pisać tutaj bądź na e-mail: [email protected] zapraszamy |
Fajna sprawa, ale nie ma czegoś takiego tylko z drugiej strony Polski?
|
pewnie gdzieś jest :) tylko trzeba dobrze poszukać
ja niestety nic o tym nie wiem więc nie pomogę :( |
Quote:
|
super!!!:) nie wiem czy moj "najstrachliwszy pies swiata" (cyt z artkulu na WP) sie do tego nadaje ;-) , ale chetnie sprobujemy sił:) czekam na dalsze info!
|
Cześć Monika fajnie powitać Cię na forum.
Sebastian i Taro |
Mnie rowniez milo :)
Witamy :) |
miło z waszej strony :) dziękuje za powitanie :)
|
Quote:
|
może dzięki innym psom nabierze troszkę śmiałości :) pokażą mu jak należy byc odważnym psem. Ciesze się, że chcesz do nas dołączyć. W takim razie prawdopodobnie będziemy mieli w zespole dwa owczarki czechosłowackie :)
Skrzat&BOW napisz do mnie na maila jeśli możesz napisze Ci mój numer tel i dokładniejsze info to mój adres : [email protected] Jeżeli chodzi o termin spotkania to odbędzie się ono 29 czerwca (wtorek) |
Quote:
Nie wiem co prawda, jak wyglądają testy, którym się poddaje psy, ale Aszczur samym faktem swojego niezmordowania ma już plusa. :D Powodzenia. :) |
Resovia? fajna sprawa ale my troszkę za starzy jestesmy;)
|
Quote:
|
Przede wszystkim to nie dyscyplina tylko praca. To nie sport i zabawa.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
No ale zawsze można odpaść w testach i problem się rozwiąże :) Quote:
|
Quote:
|
No i jeszcze nie można zapominać, że to bywa szalenie niebezpieczne i dla psów i dla ludzi. Weźmy ekstremalny przykład, ale dobrze obrazujący, co mam na myśli - WTC. Tam do atmosfery dostało się mnóstwo różnych trujących substancji. Ludzie, głównie ratownicy do tej pory jeszcze chorują i umierają w efekcie ich działania, a ludzie przecież mogą założyć maski, co się działo lub i dzieje z psami - ratownikami, wolę nie myśleć. To na pewno bohaterska śmierć, ale jednak śmierć. :(
|
O naborze dowiedzialam sie wczesniej niz z wolfdoga i jestem zgloszona.
Jak przejdziemy to przejdziemy, jak nie, bede probowac innym razem w POPR lub w OSP Gdansk (tu bym miala blizej zdecydowanie). |
All times are GMT +2. The time now is 13:47. |