Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Wiem malpa jestem, ale.... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1463)

z Peronówki 05-12-2004 23:52

Wiem malpa jestem, ale....

...odkrylam nowa metode szkolenia. Nazywa sie "na suke w ciazy" lub "na suke myslaca, ze jest w ciazy". Potrzebna jest suka (w ciazy - sztuk 1.), przewodnik psa (szt. 1) i smycz (sztuk 1.) Szkolenie jest proste - mowimy komende, suczysko ja wykonuje szybko, energicznie i z ogromna checia. A najlepsze jest to, ze suczysko dostaje speeda na widok wszystkiego: kawalka kielbaski, ogorka, suchy chlebek, itp...
W ten sposob mozna w jedna ciaze nauczyc suczysko tropienia i calego posluszenstwa. Niestety obrona odpada. Teraz tylko musze zobaczyc, czy umiejetnosci nie znikaja wraz ze szczeniakami.... :mrgreen:

Agnieszka 05-12-2004 23:55

Noo, widać, że nawet ciążę można pozytywnie dla wszystkich wykorzystać :mrgreen: Brawo :mrgreen: A ile takie szkolenie kosztuje? ;-)

Ori 05-12-2004 23:56

:cheesy:

szkoda ze Amber nie skorzysta :P

z Peronówki 06-12-2004 00:16

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
A ile takie szkolenie kosztuje? ;-)

No to inna sprawa.... :roll: Wyjazd do repa, krycia.... Ale szkoly i lekcje w nich tez tanie nie sa.... :cheesy:

Agnieszka 06-12-2004 00:17

No, ale w końcu ważne, że się udało :mrgreen:

z Peronówki 06-12-2004 00:34

Quote:

Originally Posted by Ori
szkoda ze Amber nie skorzysta :P

W sumie.... :roll: Jakby bardzo wczul sie w role... :roll: Moze jak bedzie w stadzie suczka, to bedzie nasladowal.... :mrgreen:

Rona 06-12-2004 09:21

Re: Wiem swinia jestem, ale....

Quote:

odkrylam nowa metode szkolenia. Nazywa sie "na suke w ciazy" lub "na suke myslaca, ze jest w ciazy". A najlepsze jest to, ze suczysko dostaje speeda na widok wszystkiego: kawalka kielbaski, ogorka, suchy chlebek, itp...
Wnioskuję z tego, że naszej przez całe 11-letnie życie wydaje się, że jest w ciąży :cheesy: :cheesy:

z Peronówki 06-12-2004 13:17

Re: Wiem swinia jestem, ale....

Quote:

Originally Posted by Rona
Wnioskuję z tego, że naszej przez całe 11-letnie życie wydaje się, że jest w ciąży :cheesy: :cheesy:

Wiesz, ja z Belka tez moge cwiczyc tak jakby byla w ciazy. Ale zobaczymy co bedzie, jak Merry Bell rzeczywiscie bedzie czekala na mlode... :mrgreen:

Agnieszka 06-12-2004 17:18

Mam wrażenie, czy wczoraj ten temat miał w nazwie "świnia", a dziś już "małpa"? :mrgreen:
Kurcze, też bym chciała, żeby Varg był w ciąży, szczególnie na byłym egzaminie PT1... :oops:

z Peronówki 06-12-2004 17:38

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Mam wrażenie, czy wczoraj ten temat miał w nazwie "świnia", a dziś już "małpa"? :mrgreen:

Bo sie Wami rozczarowalam :evil: Myslalam, ze zostane napadnieta, ze mecze suke w ciazy, ktora zamiast latac po lace powinna siedziec grzecznie w kenelu i czekac na porod....a tu nic. Myslalam, ze uslysze, ze torturuje Wiewiorke psychicznie...a tu nic. Ehhh..... :|
8) :wink: :mrgreen:

Agnieszka 06-12-2004 18:00

Quote:

Originally Posted by Margo
Bo sie Wami rozczarowalam :evil: Myslalam, ze zostane napadnieta, ze mecze suke w ciazy, ktora zamiast latac po lace powinna siedziec grzecznie w kenelu i czekac na porod....a tu nic. Myslalam, ze uslysze, ze torturuje Wiewiorke psychicznie...a tu nic. Ehhh..... :|

Noo, aż nie wiem, co odpowiedzieć.... :mrgreen: :)

Gaga 06-12-2004 20:26

Quote:

Originally Posted by Margo

Teorie sa dwie:
1. Ci co czekaja wiadomo na co i wiadomo skad - slowem nie pisna, zeby sie nie narazic :twisted:
2. Onegdaj kobiety rodzily w polu przy zbiorze ziemniakow to niby dlaczego suka ma lezec w piernatach?? Poza tym juz dwie sie wylegiwaly i widac co z tego wyszlo....w glowach im sie z dobrobytu poprzewracalo i mamy co mamy 8)

DO roboty z Młoda! Neich sobei nie mysli :twisted:

leśniczyna 07-12-2004 14:25

:))) hehee

z Peronówki 07-12-2004 15:08

Quote:

Originally Posted by Gaga
2. Onegdaj kobiety rodzily w polu przy zbiorze ziemniakow to niby dlaczego suka ma lezec w piernatach?? Poza tym juz dwie sie wylegiwaly i widac co z tego wyszlo....w glowach im sie z dobrobytu poprzewracalo i mamy co mamy 8)

Wiesz co.....to sie nawet trzyma kupy.... :) Od teraz kazda suka bedzie sie musiala u nas niezle napracowac na swoja dodatkowo porcje Performanca.... :twisted:

Belka wymigala sie za pomoca tej wymowki od egzaminow w Lazne Belohrad, Jolly od szkolenia w Zielonej. A teraz..... Nawet ze szczeniakami beda musialy te testy zaliczac!!! :evil:
:wink:

Ori 08-12-2004 02:37

skoro Amber mogl kryc i zdawac to one moga z malymi pedzic na plac :wink:

albo od razu male tez niech chociaz ZOPke zalicza :mrgreen:

z Peronówki 08-12-2004 12:50

Quote:

Originally Posted by Ori
albo od razu male tez niech chociaz ZOPke zalicza :mrgreen:

No, to by byla dopiero linia uzytkowa. 8) Jeszcze u mamy w brzuchu uczestniczyly by w szkoleniu. A po urodzeniu w obozie szkoleniowym.... :mrgreen:

Ori 09-12-2004 00:15

ale trzeba by obnizyc granice wieku dla zdajacych ZOP :wink:
do 1 tygodnia :mrgreen:

z Peronówki 09-12-2004 01:42

Quote:

Originally Posted by Ori
ale trzeba by obnizyc granice wieku dla zdajacych ZOP :wink: do 1 tygodnia :mrgreen:

ZOPka jak ZOPka. Ale to ZZO potrzebuje zaprojektowac odpowiedni aport.... :wink:

All times are GMT +2. The time now is 11:44.