Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Z życia wzięte.... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Nowy domownik, nowe przygody ;) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14795)

Narvana 17-07-2010 09:37

Nowy domownik, nowe przygody ;)

Czyli jak przezyc 10 dni z... Saarloosem.
www.antyliga.wolfdog.org/bowbow.html

Nie bede sie za bardzo rozpisywac, bo wszystko jest w artykule, ale...
Bow to swietny pies :)
Moglam sobie porownac Bowa, ktory ma 8 mieiscy i Garude, jaka byla w tym wieku. Niebo a ziemia 8)
Bow nie boi sie niczego, jest bardzo otwarty do ludzi i psow, jest spokojny, a Garuda w jego wieku... niczego sie nie bala, byla bardzo otwarta do ludzi i psow i... byla walnieta (jestem tu, a teraz tam, a na suficie mnie nie zlapiesz, polki tez masz fajne).

Zeby uprzedzic pytania: Asia, Marek, tak, mozecie sobie zabrac fotki do swojego prywatnego, domowego albumiku :)

Gaga 17-07-2010 09:57

Wspólne biesiadowanie- REWELACJA !~ młody jest piękny! Śmiechowo wyglądaja razem :)

Narvana 17-07-2010 10:01

Wyobraz sobie, ile my smiechu mielismy :D
Ciekawe bylo to, ze Garuda sie z nim bawila, czasem odganiala... Ale jak bylismy wspolnie na dworze i Bow zniknal gdzies na chwile (za budynkiem itp) to Garuda szukala nerwowo wzorkiem, gdzie sie zgubil. Inne psy tez nie mogly zbyt dlugo sie bawic, no bo jak to z "jej szczeniaczkiem!".
Stadko sie zrobilo :)

Gaga 17-07-2010 10:06

Hmm, nie wygląda na to, że Garuda miło przyjęłaby wspólnika do stada? ;)
A Bow podoba mi się baaaardzo:duży, puchaty misiek, uwielbiam takie psy.
Dla Skrzata big szacun za zrobioną pracę:)

Narvana 17-07-2010 10:12

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 315209)
Hmm, nie wygląda na to, że Garuda miło przyjęłaby wspólnika do stada? ;)

Ona strasznie by chciala, my zreszta tez... Gdybysmy mogli, to wlasnie bysmy sie szykowali na malucha, bo mam upatrzone, ale... co z tego :(
Poki co Garuda zaprosila do stada Szynke, wiec na razie taki zamiennik musi wystarczyc ;)

Gaga 17-07-2010 10:17

No, ale czy najlepsza na świecie Szynka, będzie w stanie odgrywać tę scenę ?
:http://film.onet.pl/_i/film/z/zakochany_kundel/d.jpg

8)
(makaron uznajmy za symboliczny, rysownicy Disneya się pomylili:P )

Witek 17-07-2010 10:30

Naprawdę jestem pod wrażeniem! A szczególnie filmiku z treningu :) One to naprawdę lubią- przy ćwiczeniach machały ogonem jak jakieś labki!

Narvana 17-07-2010 10:37

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 315211)
No, ale czy najlepsza na świecie Szynka, będzie w stanie odgrywać tę scenę ?

oj niedowiarku, chyba musze zrobic kiedys filmik... :roflmao
zdziwilabys sie :D

Ps. Gdzie Garuda macha ogonem? :)
Bow owszem, swietny pies na Obedience! Bo wpatrzony, radosny... :)

Witek 17-07-2010 11:07

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 315214)

Ps. Gdzie Garuda macha ogonem? :)
Bow owszem, swietny pies na Obedience! Bo wpatrzony, radosny... :)

Faktycznie jest mniej radosna z tego co robi niż Bow, ale to i tak niebo a ziemia w porównaniu do Astarte która jak ćwiczy to odwala pańszczyznę i ogólnie nienawidzi tego robić.

Narvana 17-07-2010 11:15

Wiesz, Garuda cieszy sie, ze pracuje i to u niej widac, ale nie okazuje tego jak np. Bow, ktory wlasnie sobie merda. Garuda jak sie cieszy, ze cos robi, to ma glupkowaty usmiech, ogon do gory (ale na luzie) i jopi sie na mnie. :)
Moze Astarte ma tak samo, tylko nie widzisz tego?

Witek 17-07-2010 11:41

Ja widzę jak Astarte cały czas kombinuje jakby dać dyla i zrobić coś innego. Dla niej ćwiczenia z PT czy OB są zbyt powolne i statyczne. Ona ma straszny problem z kontrolowaniem swojej energii która ciągle narasta i narasta :) No ale to nie temat o Aszczurze :)

Grin 17-07-2010 16:14

Bardzo ładnie pracujecie. :)
A Kaja się cieszyła, że mogła zobaczyć, jak ktoś inny robi ósemkę. :p

Narvana 17-07-2010 18:00

Taka ta nasza osemka... :roll:
Ja Garude nauczylam tego kupe czasu temu, jeszcze w Twardogorze, ale... nauczylam i tak zostalo, bo to nie dopracowane ;)

Miru 17-07-2010 19:59

Narvana tą szynszyle to z hodowli macie? Jak sobie wspomne mojego Lucka (vel Lucifera, vel Kablojada) to mi smutno.

Narvana 17-07-2010 20:21

Nie, Szyna jest z zoologika :) Szukalam u nas na pomorzu przez net hodowli (ale bez wiekszego skutku), poniewaz znaczna czesc osob nam odradzala zakupy szynszyli z zoo. bo bedzie dzikus. A tu psikus :p

Miru 17-07-2010 20:29

no ja swojego miałam od jakiegoś hodowcy. troche dziki był i miał mega potencjał niszczycielski (2 klatki z plastikowym dnem poszły w niecały miesiac) i musiała byc specjalnie zamawiana z metalowym dnem. Nic wam jeszcze nie zjadła?

Narvana 17-07-2010 21:00

Nie, Szynka nam nie gryzie. Jedynie podskubuje kwiatki jak jest luzem, ale reagujemy natychmiast. Ona jest do nas na tyle przywiazana, ze wiekszosc czasu siedzi na kolanach, glownie na moich.

Miru 17-07-2010 21:36

No to macie szczescie. Lucek jak sie nudził to potrafił kombinowac, raz co sie wcisnoł miedzy szafe a sciane to 2 dni siedział i szafe trzeba było rozebrać bo sie przesunac nie dała :lol: pozatym to poszły zeszyty i ksiazki a jakim cudem na szafkę wskoczył to ja nie wiem, ale od tamtej pory wszystkie stołki i fotele stały baaardzo daleko od mebli i tak dawał rade . A i jeszcze zabezpieczone kable od kompa to żaden problem. A teraz nuuda, bo nic nie jest poniszczone, zjedzone ,porozwalane.Chyba zainwestuje w szynszyle:twisted:

Skrzat&Bow 18-07-2010 18:10

Marzena:)))))))) dopiero obejrzalam całosc- praca 24h/24h :/ - film jest swietny - fajnie sie oglada swojego psa, samemu ciezko czasem niektore zachowania zauwazyc. I tyle milych słów na temat Bowa, az nie wiem co powiedziec .... czy to o moim psie ;-)?! Naprawde balam sie ze da wam w kosc, zwlaszcza w aucie- zaslini i utopi. Bede sie powtarzac ale jestem Wam mega wdzieczna za psie wakacje i to ze szkółką!:))))))) borovicka ze Slowenii czeka;-) Dobrze jest miec wokol ludzi na ktorych mozna liczyc. W sumie nie znamy sie dlugo....To dla mnie bardzo cenne.

Narvana 18-07-2010 20:57

:) :) :) :)

All times are GMT +2. The time now is 08:11.