![]() |
Wilczak z Alegratki - Monty z Litavské kotliny
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6193...owackiego.html
Ktos wie, co to za pies? Czyj i dlaczego ktoś chce się pozbyć? Może trzeba mu znalezc odpowiedzialny dom ale nie w tak przypadkowy sposob jak serwis ogloszeniowy... |
Hmm...może właśnie z powodu dzieci?? Bo nie wierzę żeby ktoś mógł by się pozbywać psa bez powodu:(
jest tez na allegro http://allegro.pl/item1182690126_wil...oslowacki.html |
Jakiś czas temu na to natrafiłam, nie wiem czy to nie Monty z Litavské kotliny.
http://www.wolfdog.org/pol/dbase/d4045.html |
Quote:
|
Co wlasciciele robili przez te 8 lat? No k... mac.
|
Quote:
Nie dziwię się, że ktoś wymięka, chociaż trochę dziwne, że dzieje się to po 8-miu latach. Mnie bardziej żal, że właściciel szuka nowego domu dla swojego psa w taki przypadkowy sposób. Chodzi o to, zeby znalezc psu dobry nowy dom. |
Hodowca z Litavskiej Kotliny nie jest anonimową osobą, więc chyba byłoby najlepiej aby w pierwszej kolejności powiadomić go o tym . Często w takich sytuacjach hodowcy bardzo pomagają, bo to ich "dziecko". Nie wiem, czy teraz nie trwają obozy, ale napiszę do Lucki, ona pewnie ma kontakt.
|
Monty nadal szuka domu... niestety... koleżanka (nie właścicielka) prosiła mnie, aby o nim przypomnieć, ale szczegółów nie znam.
|
Wiadomo jak długo może zostać u właścicieli? Ma jakiś termin?
|
to są jakieś terminy, pozostania psa u właściciela??
|
Czasem tak bywa, gdy ktoś wyjeżdża za granicę, przeprowadza się lub zdecydował oddać do schroniska, bo już więcej psa nie chce/nie może trzymać u siebie:(
Czasami pies jest w domu tymczasowym lub opłacanym psim hotelu, wtedy termin ma znaczenie. |
Nie ma terminu. U obecnej właścicielki może zostać aż znajdzie nowy dom, jednak co to dla niego za życie... klatka, krótki spacer, jedzenie i spowrotem klatka. Właścicielka ma małe dziecko i obawia się w tym wypadku psa :/
|
:( Czyli w tym przypadku trzeba znalezć stały dom i chyba najlepiej taki gdzie będzie miał ,,swój'' teren bez klatek czy kojców,bo nie wyobrażam sobie żeby mógł trafic z klatki do kojca.A mam jeszcze takie pytanie czy miał jakieś szkolenia?
|
Quote:
|
ale chyba pisało coś o tym że nie jest przyzwyczajony do dzieci, no ale zgadzam się z Gagą, bo coś więcej powinni wiedzieć potencjalni nowi opiekunowie, a już w szczególności o zachowaniu wobec dzieci...
|
Brak przyzwyczajenia to zupełnie coś innego niż obawa przed własnym psem.
Mam w pamięci niedawne nieudane adopcje-cierpi i pies i człowiek, który być może zechce podarować mu dom. I warto byłoby tego uniknąć. |
Dlatego może by napisać coś więcej o psie jego dotychczasowym życiu , przyzwyczajeniach.Wiadomo że taki pies a zwłaszcza wilczak i to po 8 latach z jednym panem bardzo silnie bedzie przezywał rozstanie.I nowy właściciel powinien zdawac sobie sprawę z tego że pies od razu może go nie zaakceptować ( czego na pewno nie zrobi ).Dlatego pytałam o szkolenia bo z pewnościa trzeba będzie je powtórzyć .
|
Nic mi nie wiadomo o agresji... Myślę, że właścicielka jest bardziej przewrażliwiona. Duży pies + małe dziecko = kłopot :/
Powiedzcie czego mam się dowiedzieć konkretnie, a spróbuję to zrobić. |
Hodowca podobno miał gdzieś nową nabywczynię psa... nie pytał jakie ma doświadczenie, ani w jakich warunkach będzie mieszkał, kiedy kupowała psa... Raczej na zasadzie płacisz to bierz i koniec.
Bardzo chciałabym aby ten pies znalazł dom, bo najwyraźniej męczy się. Ale ja nie mam kompletnie doświadczenia a psami z odzysku. Potrafię ułożyć i wychować tylko psa bez bagażu doświadczeń, z którym pracuję od małego, a z zasady boję się obcych, dużych psów... po tym co widziałam w ostatnim czasie, wilczaków w szczególności :/ Dlatego mogę jedynie pośredniczyć w przekazywaniu informacji. |
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 18:52. |