Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Z życia wzięte.... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Nowy nick Wiewiora (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1515)

z Peronówki 12-12-2004 23:49

Nowy nick Wiewiora

W czwartek poznym wieczorem Bure zaczely szalec, wiec Przemek postanowil, ze zrobi im jeszcze maly bieg. Zabral Balroga, Belke i Jolly i ruszyl rowerem "w las". Jakis czas potem dostalam telefon: oczywiscie Mlody blysnal pomyslem i postanowil zagrac alfe. W jaki sposob? Zaprezentowac, ze on ma inne zdanie i dalej nie biegnie. 8) Oczywiscie ponownie Juziowi nie wyszlo, bo umknelo mu, ze zatrzymanie roweru, Przemka, Belki i Jolly, to jak zatrzymywanie pociagu towarowego. :wink: Drugie - jak sie chce taki pociag zatrzymac, to sie go hamuje, a nie staje na torach przez pedzaca lokomotywa. :twisted: Jaki jest efekt - kazdy wie (nie bedzie krwawo, bo nikt mlodego nie przejechal, choc bardzo sie staral).
W kazdym razie Mlodego przekoziolkowalo - polozyl sie kolo drogi i uznal, ze wlasnie umiera. W takich wypadkach zwykle robi sie dwie rzeczy:
1) sprawdza sie, czy u psa wszystko jest na miejscu i czy czegos mu nie brakuje. Jesli nie, to trzeba psu ostro wytlumaczyc, ze takie mazgajstwo sie nie oplaca.
2) jesli psu rzeczywiscie cos jest, to mozna zaczac wpadac w panike i umawiac sie z wetem.
Ale Przemek od razu przeszedl do punktu drugiego i zadzwonil do mnie. Wzielam auto i polechalam po ofiary. Na miejscu powitala mnie cala czworka. Na wlasnych nogach. Zaladowalismy rower i bande, a w drodze do domu wytlumaczylam Balrogowi, ze lepiej, aby mu nic nie bylo. Bo musi pamietac, ze jestem hodowca, i jesli cos mu jest i stanie sie bezuzyteczny, to go uspie albo sprzedam, bo po co karmic darmozjada. Gdy dojechalismy do domu Maly wystraszony jak diabli wybiegl z auta i robiac kolka po podworku pokazywal: "Nic mi nie jest!, "Nic mi nie jest!"....
W calym zamieszaniu wpadl jednak na Jolly. Jolly skoczyla na Belke. Belka sie odwinela....i oberwalo sie Wiewiorce, ktora wlasnie znalazla sie "w zasiegu".

Efekt tego dnia: Mlody nadal robi kolka po podworku: "Nic mi nie jest!, "Nic mi nie jest!", a Wiewior zmienil chwilowo nicka na "Golota"...

Gaga 13-12-2004 00:20

:roflmao

a ja bym dodala jeszcze pkt 3. - po stwierdzeniu,ze psu cos jest , komorka nie dziala a my wlasnie jestesmy w szczycie paniki - DOBIC
(nie wiem czy zdazylby wykonac bodaj jedno kolko) :cheesy:

Sebastian 13-12-2004 13:02

Re: Nowy nick Wiewiora

Quote:

Originally Posted by Margo
a Wiewior zmienil chwilowo nicka na "Golota"...

"Nie pokonany od 39 walk a pokonany w ciągu 3 ostanich walk......Ali Gołota, Gołota, Gołota, Gołota..."

No wiesz Margo nie macie tabliczek porozwieszanych : " Pozor dangerous pregnant Ali" Biedna dziewuszka i maluszki , jaki to stres och bidulki..

z Peronówki 19-12-2004 12:52

Quote:

Originally Posted by Sebastian
Pozor dangerous pregnant Ali" Biedna dziewuszka i maluszki , jaki to stres och bidulki..

Ty sie nie smiej. 8) Ali nie oberwala przypadkowo ... dostala bo sama sie pchala - wszedzie musi wsadzic nosa. Poza tym to strasznie agresywna bestia. Tylko, ze nie okazuje tego za pomoca zebow i warczenia, ale stosuje metody psychologiczne, ktore zna kazdy czlonek KGB: stoi i sie patrzy...az przeciwnik nie wytrzymuje.... Jak dotad nikt jej nie pokonal... :twisted:

http://www.zperonowki.com/pics/galle...a/PICT0223.JPG
Tutaj urabia niemieckiego fotografa.... :twisted:

Sebastian 19-12-2004 12:55

Widzisz a ja jak ją zobaczyłem I raz w realu w Późnej to się normalnie zakochałem w tej małej miniaturce. Wiedziałem dlaczego......Nie dość że ładna to jeszcze charakterna hihihi

Gaga 19-12-2004 13:14

O matko!! A czemu ona ma takie duze okragle oczy??? Co sie stalo zaraz potem...????????
( tzn: czy fotograf zyje?) :roll:

z Peronówki 19-12-2004 13:27

Quote:

Originally Posted by Gaga
O matko!! A czemu ona ma takie duze okragle oczy???

Zapytaj Kaszpirowskiego. To jego patent.... :mrgreen: Ew. zerknij do bajki o Czerwonym Kapturku.... Bedzie pod haslem "Babciu, a dlaczego masz takie duze oczy?" :mrgreen:

Quote:

Co sie stalo zaraz potem...????????

Ja to co? Wymiekl..... Zaraz po cyknieciu zdjecia. Bo musze dodac, ze Wiewior zachowuje sie w takich momentach jak pit bull: zero mowy ciala, zero mrugniec, zadnego machania ogonem. Tylko ten zelazny wzrok... 8)

Quote:

( tzn: czy fotograf zyje?) :roll:

Zyje - udalo mi sie uciec.... :D

Ynk 19-12-2004 17:25

Quote:

Widzisz a ja jak ją zobaczyłem I raz w realu w Późnej to się normalnie zakochałem w tej małej miniaturce. Wiedziałem dlaczego......Nie dość że ładna to jeszcze charakterna hihihi

Sebastian, mamy te same preferencje :cheesy:
Chyba Ci jednak ten asfalt odpuszczę, chodź na pifsko :mrgreen:

Sebastian 19-12-2004 17:57

Quote:

Originally Posted by Ynk

No dobra to kiedy to pifsko przed, w trakcie czy po świętach????

Narvana 19-12-2004 18:00

Fota jest taka: :bigok albo i lepsza!
Ach ten Wiewior-Golota :mrgreen:
http://www.owczarkibelgijskie.waw.pl...smiles/509.gif

Ori 20-12-2004 01:36

Miniaturka!!!! ha! hahahahahha.....
kto ostatnio nie byl to nie widzial
zadna miniaturka tam juz nie mieszka!
tam sa trzy wielkie brzuchate suczyska :twisted: :twisted: :twisted:

ale zakochac sie mozna :)
Ali jest teraz piekna jak marzenie
wlasnie omawiam z Margo oddanie do nich Amberka na "podtuczenie"
tak z 5 kilo wiecej poprosze z powrotem :wink:

Ynk 20-12-2004 01:57

Quote:

Quote:

Originally Posted by Ynk

No dobra to kiedy to pifsko przed, w trakcie czy po świętach????

Proponuję po świętach. Demola dostaje w żyłę szepienie 3 stycznia i od tej pory moge sie z nią szlajać :-)
Mógłbym wpaść do Ciebie, chyba że uraczysz me progi wcześniej, ale w takim wypadku obowiązuje ze wzgl. na Demolę pełna sterylność czyli bez zwierzakóF :-)
Która opcja jest bliższa Twemu sercu?

Sebastian 20-12-2004 10:57

Mogę bez zwierzaków bo ja jestem sterylny nawet poproszę Nelę żeby coś wzięła ze szpitala to Nas zdezzzzzyfffenkuje od stóp dogłóóóóóóóóóóówwwwww.... ik ik

Agnieszka 20-12-2004 15:32

Te OCZY... takie... wyraziste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Strasznie fajne zdjęcie :mrgreen:

Rona 20-12-2004 16:14

Quote:

Ty sie nie smiej. 8) Ali nie oberwala przypadkowo ... dostala bo sama sie pchala - wszedzie musi wsadzic nosa. Poza tym to strasznie agresywna bestia. Tylko, ze nie okazuje tego za pomoca zebow i warczenia, ale stosuje metody psychologiczne, ktore zna kazdy czlonek KGB: stoi i sie patrzy...az przeciwnik nie wytrzymuje.... Jak dotad nikt jej nie pokonal... :twisted:
No, no, ale spojrzonko... :o Patrzy jak moja eks-szefowa - na szczęście EKS!!! :mrgreen: Widać charakterek. Ciekawe po kim to ma?

Narvana 20-12-2004 17:03

Po mamusi :P

z Peronówki 21-12-2004 23:22

Quote:

Originally Posted by Ori
tam sa trzy wielkie brzuchate suczyska :twisted: :twisted: :twisted:

Bo to jest tak: Ali jest w ciazy. Ale poniewaz dwa pozostale suczyska uwazaja, ze w hierarchi stoja nad nia, to oczywiscie staraja sie Ali przegonic. 8) Jolly wysiadla dawno temu. Jakis tydzien temu zdecydowala dodatkowo, ze jedzenie ja brzydzi. I teraz je tylko kosci (czyt. co dwa-trzydni). Ale Bela.... Ta jest nie do pobicia. Tzn Ali nie przegoni, ale sie stara.... 8)

All times are GMT +2. The time now is 10:12.