Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wychowanie i charakter (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   jak "uciszyć" cieczkę (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=15809)

Witek 25-10-2010 19:56

jak "uciszyć" cieczkę

Aszczur dorosła i dostała pierwszej cieczki. I w sumie fajnie, majtki ma fajne, pościel się dopierze Vanishem, burki dostają spryem na cieczkę w nos (bo w tradycyjnym zastosowaniu się nie sprawdza). Ale jest jedno ale...
Astarte bardzo chce zaznaczyć swoją obecność wyciem i smędzeniem.

Jak ja jestem w domu jest w sumie cicho, bo burknę na Aszczura i jest cisza, ale jak jest sam Witek...
Wygląda i brzmi to mniej więcej tak:

http://www.youtube.com/watch?v=lHbzEMnMTi4

Ma ktoś jakąś metodę prócz mojej władzy na uciszenie Aszczura? Bo sąsiedzi to nas chyba uduszą....

Gaga 25-10-2010 21:02

Wymęczcie dziewczynę porządnie to jej "głupoty" z głowy wywietrzeją :D

God Of War 25-10-2010 21:02

kurde, nie przemyslalem i puscilem to w obecnosci Zorana i Tajgi, teraz mam koncert wycia... :)

Gaga 25-10-2010 21:20

Zwłaszcza Zorana :D

God Of War 25-10-2010 21:23

Zoran akurat tylko powstal i rozgladal sie za zrodlem wycia :D Tajgula natomiast... no coz... nie pozostala tym dzwiekom dluzna i postanowila sie przylaczyc :-)

Witek 25-10-2010 21:32

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 333905)
Wymęczcie dziewczynę porządnie to jej "głupoty" z głowy wywietrzeją :D

Ja myślę, że jej nie spacerów się chce, a męczenia w zupełnie innego słowa znaczeniu.... Ale obawiam się, że TEGO nie jesteśmy w stanie jej zapewnić:evil:

aneta1 25-10-2010 21:35

Ale może Witek da radę :)
Witek no co ty czyżbyś nie wierzył w siebie ? ;) :) :D ) )))))))))))))))))

Gaga 25-10-2010 21:36

Jak nam dziewczyny na ćwiczaku stroiły fochy z powodu bycia "aktualnie najważniejszą księżniczką świata" to mimo wszystko było "kasza, w dupę i pod górę":) I z tego, co pamęitam to zmiana diety, ale nie jestem pewna jak wilczakówna zapatrywałaby się na wege:P
Może to jej pierwsza cieczka? To jednak jakaś burza hormonów, bardziej bym się martwiła gdyby tak się zaczęła zachowywać po cieczce (czytaj: ciąża urojona/TFU!TFU!)

Witek 25-10-2010 21:36

Witek pewno i da radę, tylko nie wiem czy ja go potem będę chciała ;):lol:

aneta1 25-10-2010 21:37

A tak na serio to ciężka sprawa z tym wyciem , proście tylko by cieczka nie trwała 3 miesiące tylko tak jak u normalnego psa ;)

Witek 25-10-2010 21:38

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 333959)
Jak nam dziewczyny na ćwiczaku stroiły fochy z powodu bycia "aktualnie najważniejszą księżniczką świata" to mimo wszystko było "kasza, w dupę i pod górę":) I z tego, co pamęitam to zmiana diety, ale nie jestem pewna jak wilczakówna zapatrywałaby się na wege:P
Może to jej pierwsza cieczka? To jednak jakaś burza hormonów, bardziej bym się martwiła gdyby tak się zaczęła zachowywać po cieczce (czytaj: ciąża urojona/TFU!TFU!)

Na spacerach ze mną zachowuje się normalnie, ćwiczy też przy mnie w porządku.
Zmiana diety? A jakiś konkret?
Jest to jej pierwsza cieczka, i jak dalej będzie tak smędzić to będzie jej ostatnia....

wolfin 25-10-2010 21:41

a antibark?

Gaga 25-10-2010 21:45

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 333963)
Na spacerach ze mną zachowuje się normalnie, ćwiczy też przy mnie w porządku.
Zmiana diety? A jakiś konkret?
Jest to jej pierwsza cieczka, i jak dalej będzie tak smędzić to będzie jej ostatnia....

:D a jakaś solidarność jajników, może? Daruj jej jeszcze...
Dieta była mocno warzywna w wykluczeniem mięsa, ale słowo, że nie wiem czy faktycznie działała jakieś cuda. Może podpytaj weta, może są jakieś ziołowe tabletki na złapanie równowagi (jak nie pomoże suczysku, to może pomoże Tobie?). Serene Um? Stress out? Ale to i tak tylko po konsultacji z wetem:)

Karina 25-10-2010 22:41

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 333957)
Ale może Witek da radę :)
Witek no co ty czyżbyś nie wierzył w siebie ? ;) :) :D ) )))))))))))))))))

Mocne :D !

Karina 25-10-2010 22:47

Quote:

Originally Posted by God Of War (Bericht 333907)
kurde, nie przemyslalem i puscilem to w obecnosci Zorana i Tajgi, teraz mam koncert wycia... :)

Ja póściłam Radośce dwa razy i nic, tylko ją zamurowało :roll: Mam w takim razie nadzieję, że dostanie cieczkę czym prędziej ;-) Może wtedy nauczy się wyć :D

God Of War 25-10-2010 22:59

Bogowie, wybaczcie Karinie, albowiem nie wie czego żąda ;-)

Gia 25-10-2010 23:04

A Kalinka wycie ma w nosie :rock_3
Ona nadal uwielbia jednak komendę : głos :twisted:

Witek 25-10-2010 23:09

Quote:

Originally Posted by God Of War (Bericht 333991)
Bogowie, wybaczcie Karinie, albowiem nie wie czego żąda ;-)

Dokładnie My tez kiedyś rozpaczaliśmy że nasza sucz jakaś zepsuta bo niechce wyć a teraz mamy wycia powyżej uszu:)
To pisałem ja Witek

Gaga 25-10-2010 23:23

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 333996)
Dokładnie My tez kiedyś rozpaczaliśmy że nasza sucz jakaś zepsuta bo niechce wyć a teraz mamy wycia powyżej uszu:)
To pisałem ja Witek

prosił, prosił i...wyprosił :D

Bajka 26-10-2010 00:41

Madzia,życzymy cierpliwości;)
Ja -NAIWNIE BARDZO- starsze bure w tamtym roku podczas cieczki starałam się zatkać kością (od strony PYSKA,żeby nie było;) ) ale zdecydowanie nie podziałało, no bo jak się prawdziwie zakocha i się tęskni,to się nie je przecież!:)Się jest zajętym tęsknotą i wzdychaniem, a nie tam jakimś jedzeniem.Jedzenie się zakopało na ciężkie czasy w ogródku.;)
Młodsze bure natomiast, dostało pierwszą pseudocieczkę i samo zatkało się kością (też od strony pyska). Kość znalazło w ogródku a ta kość to tak śmierdziała, że wcale bym się nie zdziwiła, gdyby była to ta sama, co to ją schowała rok temu Furia;)

All times are GMT +2. The time now is 06:57.