![]() |
Szkolenie w Poznaniu
Hej , tak to faktycznie ja do Ciebie dzwonilam w poszukiwaniu kontaktu do swiata wilczakow.
Teraz juz cos niecos wiem, jestem nawet umowiona z panem Markiem, treserem, ze bedziemy go szkolic od malego, zeby nie bylo problemow. Na razie nie wiem jeszcze jak kupic wilczaka, ale mysle, ze jakos sie to wszystko rozwiaze. Jesli mozesz podaj mi swoj adres mailowy, chetnie sie spotkam , wezme mojego starszego psiaka. Moj adres [email protected] Dzieki za odzew pozdrawiam Ela |
Szkolenie Obedience w Poznaniu
Mam pytanie: czy to szkolenie w Poznaniu, o którym przeczytaliśmy na Dogomanii to taki podstawowy kurs posłuszeństwa czy coś więcej?
Pytam, bo nie wiem czy Taro mógłby wziąć udział w nim, on niewiele potrafi więc podstawowy to byłoby coś dla niego, zaś jeżeli to wyższy stopień wtajemniczenia to możemy sobie ten kurs podarować. Kornelia |
Czesc Kornelio,
ponizej zalaczylam oryginalne fragmenty wypowiedzi "organizatorow" o w/w szkoleniu z innej listy dyskusyjnej. Mysle jednak, ze nie ma co sie przerazac , ani uwazac za niewtajemniczonych ( w Poznej wcale nie wypadliscie na calkiem zielonych :) ]. Ten typ kursu pokazuje raczej inna droge pracy z psem , "na kontakcie" :wink: , metody pomocnej wychowawczo , ale nie scisle wychowawczej , bo nastawionej na efekt sportowy ( wazne, bo dla CSV "patrze ci w oczy, mam postawione uszy i nawet macham ogonem..." to jeszcze nie czeste zachowanie potreningowe :wink: ) Przez kilka dni kursu glownym uczniem staje sie wlasciciel. Mysmy byli na edycji wiosennej i chwycilismy bakcykla [ tylko czasu malo na dalszy rozwoj :( ] pozdr Kamila (beowulf) >>>Celem szkolenia jest zapoznanie uczestnikow z zasadami konkurencji Obedience.(fish)<<< >>>Mysle, ze takich zupelnie zielonych wlascicieli to nie ma co, bo nie beda wiedzieli o co chodzi, a my nie bedziemy miec dla nich czasu. Chyba zeby zrobila sie grupa zupelnie zielonych. Ale bez problemow behawiorystycznych. Celem kursu jest szkolenie sportowe, przygotowanie do zawodow, pokazanie roznych metod pracy.... Mam nadzieje, ze choc paru kursantow zostanie w przyszlosci zwiazkowymi szkoleniowcami specjalizujacymi sie w Obedience. Maria<<< |
Wielkie dzięki za wyjaśnienie Kamilo :smileyb , my się nie boimy :sooo_hapy i myślę, że jak życie (czyt. finanse) pozwoli to my skorzystamy z tego kursu (ściślej mój osobisty mąż i pies).
Kornelia |
Quote:
pozdr Kamila (beowulf) |
www.obediencepoznan.za.pl
Nasza grupa Obediencowa doczekala sie wreszcie stronki :beerchug2
Zapraszam, mimo ze jeszcze ciagle w budowie :oops: ale z cudem graniczy zebrac od ludzi materialy wiec niepelny jest na razie dzial Nasza Grupa no i Maria nie napisala swoich porad Zainteresowanych Obedience zapraszam tez na forum (na razie na probe zalozone) www.obediencepoznan.za.pl no i piszcie jakie wrazenia, czego brakuje itp pozdro Ela |
Oo, nareszcie jest! Super :-) Wpadne poczytać, powodzenia w prowadzeniu strony :-)
|
No nareszcie! 8) :mrgreen:
Strona fajna :wink: No to bierz sie teraz za jantarowa-wspomnienia :mrgreen: :wink: |
Aha
Na stronie glownej sie zdjecie nie otwiera jest ten durny kwardacik (jak u mnie ale sie nie da otworzyc nawet po kliknieciu) |
Nie otworzysz bo zdjecie jeszcze nie istnieje :twisted: :mrgreen:
bedzie kiedys.... :wink: na Jantarowej jest "fotoreportaz" ze Swiat, na wspomnienia jakos nie mam natchnienia :wink: |
Na amberkowej stronie już dawno nie byłam, aż wstyd :oops:
Muszę nadrobić zaległości :D |
Po wielu przejsciach i przeciwnosciach losu wreszcie udalo sie opublikowac Eli artykul o obedience:
Obedience - czas na dobre posłuszeństwo |
No Calkiem fajny txt! :D
Gratulacje dla Eli i.. dla Margo ze w ogole opublikowala ten txt 8) :wink: |
All times are GMT +2. The time now is 05:28. |