Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Wilk z Polskiego dworu (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1597)

Ori 08-12-2004 23:51

No to mamy cenne informacje z Polskiego Dworu :)
a jak ze szczeniaczkami w tym roku, planujecie?

pozdrawiam serdecznie
Ela i Amber

Margo super ten spis, zeby tylko nie zniknal :wink:
szkoda ze nie wszyscy wlasciciele sa w kontakcie, byloby wiecej info o zachowaniach, zwyczajach, charakterach...

Agnieszka 08-12-2004 23:56

Quote:

Originally Posted by Ori
szkoda ze nie wszyscy wlasciciele sa w kontakcie, byloby wiecej info o zachowaniach, zwyczajach, charakterach...

:mrgreen:
Dla właścicieli CzW powinien być darmowy dostęp do sieci... :twisted:
A czy to właśnie Państwo Ewa i Mirek byli pierwszymi właścicielami Wilczaków w Polsce, czy tego też nie da się odgadnąć?
Pozdrawiam

ewamirekbednarscy 09-12-2004 00:00

Quote:

Originally Posted by Ori
No to mamy cenne informacje z Polskiego Dworu :)
a jak ze szczeniaczkami w tym roku, planujecie?

pozdrawiam serdecznie
Ela i Amber

Margo super ten spis, zeby tylko nie zniknal :wink:

Niestety łakomy potwór BEATRIS połkneła kawałek dywanu, operacja jeli na jesieni, ze względu na stan zdrowia nie pozwoliła na krycie w tym roku. mam nadzieję na miot w 2005.

Ori 09-12-2004 00:12

Fatalnie! I jak teraz BEATRIS sie czuje? Jakos doszla do siebie?

Ja tez mam nadzieje ze zadnej mody nie bedzie, bo mimo wielu radosci to przeciez nie sa latwe psy i wiele osob jeszcze sie rozczaruje...

ewamirekbednarscy 09-12-2004 00:16

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Quote:

Originally Posted by Ori

:mrgreen:
Dla właścicieli CzW powinien być darmowy dostęp do sieci... :twisted:
A czy to właśnie Państwo Ewa i Mirek byli pierwszymi właścicielami Wilczaków w Polsce, czy tego też nie da się odgadnąć?
Pozdrawiam

Odgadnąc się da. obiecuję wszystkim zainteresowanym że przed Świętami nareszcie będzie nasz strona. Prawnicy hodowcy nie są informatykami. A informatycy to klan też zamknięty. Będzie o historii rasy w Polse, archiwalne dokumenty, kilka zachowanych zdjęć, prywatna rozmowa z ing. Hrtlem z listopada 2003r. i moje własne pewnie kontrowersyjbe komentarze. Adres www podam i serdecznie zapraszam.

Ori 09-12-2004 00:19

Swietnie! juz gratuluje!

Agnieszka 09-12-2004 00:22

Quote:

Originally Posted by ewamirekbednarscy
Odgadnąc się da. obiecuję wszystkim zainteresowanym że przed Świętami nareszcie będzie nasz strona. Prawnicy hodowcy nie są informatykami. A informatycy to klan też zamknięty. Będzie o historii rasy w Polse, archiwalne dokumenty, kilka zachowanych zdjęć, prywatna rozmowa z ing. Hrtlem z listopada 2003r. i moje własne pewnie kontrowersyjbe komentarze. Adres www podam i serdecznie zapraszam.

No to wspaniale! Na pewno zobaczę.
:)

ewamirekbednarscy 09-12-2004 00:26

Quote:

Originally Posted by Ori
Fatalnie! I jak teraz BEATRIS sie czuje? Jakos doszla do siebie?

Ja tez mam nadzieje ze zadnej mody nie bedzie, bo mimo wielu radosci to przeciez nie sa latwe psy i wiele osob jeszcze sie rozczaruje...

Jest w doskonałej formie, tylko domowy Pan Profesor wet. kochany, bezinteresowny fachowiec, zabronił krycia w tym roku. Bea swoje dieci ustawia równo, hierarchia w stadzie jest doskonale po wilkach odwzorowana, obserwacja zachowań watachy CV do niezwykłe doświadczenie nawet dla wieloletniego właściciela.

Ori 09-12-2004 00:33

Ach tego wlasnie Wam zazdoszcze! :oops:
miec ich stadko, obserwowac...
a moze popiszesz nam troche o tym? czy wolisz zachowac swoje skarby na swoja stronke? :wink:
czlowiek ciagle jest zadny nowych informacji :)
ja mam male pole obserwacji, sztuk 1 :lol:

fajnie ze Bea juz w formie :D , spotkamy sie w Lesznie w lutym? ( ja jade)

Agnieszka 09-12-2004 00:38

Quote:

Originally Posted by Ori

Wtrące się: czy w Lesznie w lutym to jakaś wystawa? :>

Do Państwa Ewy i Mirka: jak wielkie jest Wasze stadko? :)

Rona 09-12-2004 00:39

Quote:

Odgadnąc się da. obiecuję wszystkim zainteresowanym że przed Świętami nareszcie będzie nasz strona. Będzie o historii rasy w Polse, archiwalne dokumenty, kilka zachowanych zdjęć, prywatna rozmowa z ing. Hrtlem z listopada 2003r. i moje własne pewnie kontrowersyjbe komentarze. Adres www podam i serdecznie zapraszam
.

Już teraz cieszę się na te stronę... Czy nadal hodujecie CzW? Jak długo żyły wasze psy? ich daty urodzin i to, że piszesz o nich w czasie przeszłym wskazują, że (przynajmniej niektórych) już nie ma :( . Czy któryś z waszych psów miał młode? Jeśli tak, to czy masz jakieś informacje na temat ich dalszych losów?
Osobiście nie wierzę, że Czw staną się tzw. modna rasą z 3 powodów:
1. Większość ludzi raczej uprawia "ucieczkę od wolności" i woli bardziej tradycyjne rasy, tak, żeby wszyscy znajomi od razu widzieli jakiego to rasowego psa mają, a o CzW
2. mało kto wśród tzw. zwykłych ludzi słyszał itd. i to chyba dobrze dla CzW
3. wiele osób ma atawistyczny lęk przed wilkami, a CzW są do nich podobne :lol:

ewamirekbednarscy 09-12-2004 00:52

Quote:

Originally Posted by Rona
Quote:

Odgadnąc się da. obiecuję wszystkim zainteresowanym że przed Świętami nareszcie będzie nasz strona. Będzie o historii rasy w Polse, archiwalne dokumenty, kilka zachowanych zdjęć, prywatna rozmowa z ing. Hrtlem z listopada 2003r. i moje własne pewnie kontrowersyjbe komentarze. Adres www podam i serdecznie zapraszam
.

Już teraz cieszę się na te stronę... Czy nadal hodujecie CzW? Jak długo żyły wasze psy? ich daty urodzin i to, że piszesz o nich w czasie przeszłym wskazują, że (przynajmniej niektórych) już nie ma :( . Czy któryś z waszych psów miał młode? Jeśli tak, to czy masz jakieś informacje na temat ich dalszych losów?
Osobiście nie wierzę, że Czw staną się tzw. modna rasą z 3 powodów:
1. Większość ludzi raczej uprawia "ucieczkę od wolności" i woli bardziej tradycyjne rasy, tak, żeby wszyscy znajomi od razu widzieli jakiego to rasowego psa mają, a o CzW
2. mało kto wśród tzw. zwykłych ludzi słyszał itd. i to chyba dobrze dla CzW
3. wiele osób ma atawistyczny lęk przed wilkami, a CzW są do nich podobne :lol:

My, to hodowla Wilk z Polskiego Dworu, 4 CV, znajda owczarek niemiecki suka,i dwa schroniskowe mieszańce

ewamirekbednarscy 09-12-2004 00:55

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Quote:

Originally Posted by Ori

Wtrące się: czy w Lesznie w lutym to jakaś wystawa? :>

Do Państwa Ewy i Mirka: jak wielkie jest Wasze stadko? :)

Do Leszna trochę od nas daleko,jeśli zima będzie łaskawa to naszych Ch.Pl. wystawimy.

Rona 09-12-2004 09:32

Quote:

My, to hodowla Wilk z Polskiego Dworu, 4 CV, znajda owczarek niemiecki suka,i dwa schroniskowe mieszańce
Nie doczytałam wczesniejszych postów, a jestem dość krótko na forum, więc dopiero teraz załapałam, że Wilk z PD i właścicele pierwszych polskich CzW to jedno. Przepraszam :oops:

Na forum Wolfdoga można znaleźć cenne inforamcje na temat młodych CzW i tych w pełni sił, bo takie są doświadczenic ich właściceli, którymi szczodrze dzielą z innymi i chwała im za za to.
Wydaje się, że wy macie najdłuższe doświadczenia z hodwli CzW w Polsce. Chętnie poczytałabym jak wygląda życie starszych wilczaków, czy ich zachowania zmienia się z wiekiem, czy i na jakie choroby cierpią, itd. Nie ma to jak dostęp do informacji "z pierwszej ręki. :) Pomyślcie o tym przygotowując swoją stronę.... :)

Ori 09-12-2004 17:48

Wlasnie! ja tez juz sie ciesze na informacje od pierwszych polskich wilczakowcow :)

Niezle to stadko w Polskim Dworze :o

Huan 31-12-2004 13:15

Quote:

Originally Posted by ewamirekbednarscy
W wolnych chwilach zapraszam : www.ceskoslovensky-vlcak.pl

Gratuluje strony. Bardzo fajnie wykonana i mozna na niej znalezc duzo ciekawych informacji.

Pozdrawiam

Narvana 31-12-2004 13:19

No fajna Fajne jest to ze jesli sie nie jest zarejsestrowanym/lognietym :wink: to jest ciemna szata graficzna a jak sie jest lognietym 8) to juz jest inaczej :D

Huan 02-01-2005 15:26

A dziala Ci teraz ta strona, bo ja od wczoraj nie moge sie polaczyc?

Narvana 02-01-2005 16:15

Nie Ja tez nie moge :?

Ori 03-01-2005 00:04

moze przeciazenie?

All times are GMT +2. The time now is 12:05.