![]() |
Witam
Na poczatku chcialabym sie przedstawic. Mam 21 lat i mieszkam w Gdyni. Od zawsze interesowalam sie zwierzetami i kochalam je. Rok temu życie stracil moj pies. Zanim jeszcze to sie stalo, rozważałam kupno wilczaka. Narazie jeszcze sie nie zdecydowalam, ale mysle ze w przyszlym roku bede gotowa na wychowywanie psa. Sledzę forum juz od dluzszego czasu, wiem co wilczak potrafi (:D ) i mysle ze dalabym sobie rade. Poza tym bardzo interesuje mnie zachowanie psów i ich wychowywanie, wiec mysle ze nadaje sie na wlasciciela wilczaka, w ktorym najbardziej podoba mi sie wilczy wyglad i nie uległe,lecz partnerskie podejscie do wlasciciela. Chcialabym wiedziec (tu pytanie do Margo), czy aby miec Peronówkowego szczeniaka trzeba spelnic jakies kryteria? mieszkac w domu a nie w bloku itp?
|
Witamy nowego fana (hmm..nowa fanke :oops: ) CzW,,
ja nie Margo ale moge odpowiedziec ze tak: 1 trzeba zaliczyc minimum 15 wystaw rocznie( w tym minimum 60 % zagranicznych) 2. trzeba tak przygotowac psa na wystawy aby zawsze wygrywal i po roku dostal kwalifikacje na Crufta ( w przeciwnym przypadku pies zostaje odebrany) 3. Musisz wraz z psem wziac pod opieke jakies dodatkowe zwierze)(kto wie co przypadnie Ci w udziale??) 4.Musisz co roku meldowac sie na Zjezdie w Peronowce 5. Musisz pozaliczac czeskie egzaminy w ciagu pierwszych 2 lat zycia psa ( co oznacza konieczny udzial w obozach szkoleniowych, ktore trwaja razem cale wakacje i jeszcze troche) ...to jest ABSOLUTNE minimum aby przystapic do testow na przyszlego wlasciciela wilczaka z Peronowki.... potem jesst jeszcze trudniej :twisted: Zycze powodzenia i trzymam kciuki :ghost_2 |
hehe i moze jeszcze punkt kolejny:
-Trzeba odchować conajmniej 30 szczeniąt inaczej dożywocie :P |
Quote:
Witamy Andzia w szeregach! :) |
Witam nową fankę CzW oraz Pomorzankę :D
Pozdr. |
Hej!!!
Uwazaj w co sie pakujesz :D To wciaga !!!!!!!!!!!!!! Ale co tam Witam!!! Napisze wiec to co mi napisano: (a raczej zacytuje :D ) Quote:
:cheesy: :cheesy: :cheesy: |
Quote:
No tak...wiem , mnie juz wciągnęło...za późno już na jakieś kroki "odwciągające" :cheesy: |
Quote:
Hmm...jestem z siebie dumna :wink: |
I bardzo dobrze!
Jak się kocha takie psy, to niech wciąga i wciąga, coraz bardziej :-)) |
w morde ale wy macie tempo...:D:D:D
przeciez ja to jakies 10 min temu wyslalem.... wlasnie o to mo chodzilo gdy mowilem ze to wciaga... Sciskam was mocno maniacy :D |
My rowniez witamy!
Ja piernicze Ale juz nas jest :roll: :D |
Hmm...albo moja osoba tak dużo wnosi ,albo to tylko zbieg okolicznosci, ale jak ktos inny dochodzil to nikt sie nie zachwycal ze tak nas duzo :cheesy:
Oczywiscie zartuje. Jestem z natury raczej skromną osobą , tylko zadziwił mnie taki obrót sprawy :lol: myslalam ze mnie nie przyjmiecie :oops: |
A jeszcze pozwole sobie na aroganckie posunięcie i śmiem zapytać czy Belka nie planuje może jakiegoś ekhm..bara-bara ?? :oops:
|
Hmmm
Planuje :) O kurde zamkne sie Niech Margo mowi albo Przemek Nie chce po glowce dostac :mrgreen: |
A wlsnie Margo-dalam Ci wiadomosc na priva 8)
|
wita tez ekipa z Jantarowej!
o szczeniakach to napisz do Margo prywatnie albo zadzwon |
Czemu ludzie stąd mieliby Cię nie przyjąć?
Hmmm... :P |
Quote:
|
Tutaj zawsze tak jest! :mrgreen:
|
To i ja się dołączę i powitam przyszłą miłośniczkę sportów ekstremalnych :cheesy:
Łapa ode mnie i Luny |
All times are GMT +2. The time now is 01:05. |