Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Łańcuszki, obróżki. (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1874)

Agnieszka 24-02-2005 21:43

Łańcuszki, obróżki.

Cześć, jakie łańcuszki stosujecie podczas szkolenia? Te typowe, czy może macie jakieś ulubione, tzn. najlepsze dla psa z dobrej, przetestowanej firmy? Chodzi mi o takie, które nie będą wyżerać psu połowę sierści z szyi i nie pękać za każdym razem, jak się mocnej pociągnie. Szukam teraz czegoś dobrego, a nie chcę znów to-to wcześniejsze :roll:
Pozdr.
Agnieszka z Vargiem

Agnieszka 24-02-2005 21:44

Ojej znów mi się dwa razy wysłało :oops:
Margo, Przemek wywalcie ten drugi temat :oops:

Narvana 24-02-2005 21:50

Moze pol-zaciskowa byla by dobra

Rona 24-02-2005 22:26

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Ojej znów mi się dwa razy wysłało :oops:
Margo, Przemek wywalcie ten drugi temat :oops:

Możesz to zrobic sama, klikając w krzyżyk po prawej stronie koło zmień :)

Agnieszka 24-02-2005 22:28

Faktycznie, nie wiedzialam.
Już go nie ma ;)

Ori 24-02-2005 23:27

my cwiczymy na plaskiej skorzanej obrozy, a najczesciej to luzem

prawde mowiac mam kiepskie doswiadczenia z lancuszkami
raz - fatalnie niszcza kryze
dwa- (u nas) baaaaaardzo malo skuteczne

jesli musze byc "drastyczna" zakladam kolczatke i wtedy piesek jest anielsko grzeczny :twisted:
(jak to kiedys pieknie powiedziala Rona "czechoslowacki aniolek" :mrgreen: )

Narvana 24-02-2005 23:30

Quote:

Originally Posted by Ori
jesli musze byc "drastyczna" zakladam kolczatke i wtedy piesek jest anielsko grzeczny :twisted:

oj tak, sama widzialam 8)

Trustno1 24-02-2005 23:35

Ja co prawda nie mam wilczaka, ale mam tez malutka bestyjke, która chodzi w BaDcuszku pojedynczym, bo Badnie wygada. A |e to mieszaniec, to sie o sier[c nie martwie ;) Zreszta wystarczy zdejmowac...

Agnieszka 24-02-2005 23:39

Quote:

Originally Posted by Ori
raz - fatalnie niszcza kryze

Oj, okropnie niszczą :(

Quote:

dwa- (u nas) baaaaaardzo malo skuteczne
U nas w sumie też rzadko Vargo ma łańcuszek, staram się go nie używać, tylko na płaskiej ćwiczyć, jednak jest skuteczny.

Quote:

Heh, Varg kolczatki to nawet kupionej nie ma ;)

z Peronówki 25-02-2005 00:34

Re: Łańcuszki, obróżki.

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Chodzi mi o takie, które nie będą wyżerać psu połowę sierści z szyi i nie pękać za każdym razem, jak się mocnej pociągnie.

Wlasnie z tego powodu uzywamy lancuszkow z duzymi oczkami - nie blokuja sie przy zaciskaniu, no i siersc przy nich nie cierpi. U nas ich nie widzialam, dlatego zapasy regenerujemy w Czechach lub na Slowacji....

Narvana 25-02-2005 01:06

Trustno1: Sliczny podpis :D

Trustno1 25-02-2005 20:39

Quote:

Originally Posted by Narvana
Trustno1: Sliczny podpis :D

Dziękuję 8) Kocham tę książkę :D

Agnieszka 11-03-2005 18:18

Hej, a powiedzcie tak se swego doświadczenia:
co mniej wyrywa sierść? Kolczatka czy typowy łańcuszek (czyli taki z małymi oczkami, jak można kupić w każdym zoologiku)?

Gaga 11-03-2005 20:38

Aga, a zwykla obroza nie wystarczy? :shock: :wink: Czemu zes sie uparla na lancuszek lub kolczatke? Mialam dla Gigi lancuszek - ginie w siersci, wyglada fajnie bo nie "tnie" optycznie linii miedzy glowa i reszta psa ale faktycznie tnie futro.....

Agnieszka 11-03-2005 21:55

Quote:

Originally Posted by Gaga
Aga, a zwykla obroza nie wystarczy? :shock: :wink: Czemu zes sie uparla na lancuszek lub kolczatke? Mialam dla Gigi lancuszek - ginie w siersci, wyglada fajnie bo nie "tnie" optycznie linii miedzy glowa i reszta psa ale faktycznie tnie futro.....

Bo niestety, ale czasami obroża niewystarczy :( Nie byłoby tak, gdybym ja była więkrza i miała więcej siły ;) łatwiej by mi było, ale i tak, i tak na szkolenie muszę zazwyczaj mieć łańcuszek. Z tym że teraz to mi juz nie chodzi o samo szkolenie na placu, tylko ogólnie - musze dopracować kilka rzeczy z Vargiem. No a jednocześnie nie chcę też mu niszczyć tak bardzo sierści. Zreszta ten łańcuszek/kolczatka nie ma być na stałe (nigdy w zyciu!), tylko na okres "dopracowywania" ;) Oczywiście o nagrodach też nie zapominam...

Gaga i tak z innej beczki: fotka, super fotka :mrgreen: Wielka Gidzia łapa i mała Cheintankowa :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 18:00.