![]() |
Typ
Co oznacza w kodzie bonitacyjnym, że pies jest typu suchy?
|
To pozytywne okreslenie, czyli mowiac inaczej skora przylega do czaszki, wargi zamkniete tworza rowna linie bez "obwisow" , czyli "nie przelewa" mu sie
przynajmniej ja tak to rozumiem :mrgreen: |
A jeśli w kodzie nie ma żadnego określenia typu, to co to oznacza? :-)
|
Tu musi odpowiedziec ekspert :D
ale z tego co pamietam to niektorzy sedziowie wogole nie okreslaja typu, chyba nie musza, no chyba ze jest jakis odbiegajacy od normy |
Z tego co pamietam to najbardziej (tzn jeden z lepszych ;)) suchych psow jest Milo :D
|
Quote:
Chodzi mi o samą ideę tego :-) |
No to masz na przyszlosc :]
|
Quote:
|
No wlasnie Dlatego ja to powiedzialam ;)
|
Aaa nie mowicie mi o suczkach bo ja pomysle o takiej parce: Varg + panna a'la Pinky to mnie az skreca :mrgreen:
Ale w najblizszej przyszlosci na pewno zadnej suczki nie bedziemy miec ;) Dopiero kiedyś ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
do Varga pasowalaby chyba raczej Charmen Eden Severu :D ja zaluje ze jest tak blisko spokrewniona z Amberkiem :( ale rob papiery, rob - bo w Polsce jest coraz wiecej suczek a malo facetow :cheesy: |
Quote:
|
Quote:
|
Twojemu Elu to moze raczej nie :cheesy:
Chociaz kto wie kto wie ;) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Wszystkie sunie z A miotu sa piekne!
ja juz dawno Pinki nie widzialam ale widzialam Aset VooDoo i ta to jest laska!!! powalila mnie zupelnie :roll: |
Na żywo tej suczki nie widziałam, ale...
http://dl.wolfdog.org/pics/gallery/k...5_Dscf0197.jpg ... to zdjęcie jest świetne :mrgreen: (Alistair Wolf z Peronówki, Jolly z Molu Es i Aset Voodoo Wolf z Peronówki) |
All times are GMT +2. The time now is 15:17. |